-
Το Μόκα δεν είναι μεγαλύτερο του Κροσλαντ νομίζω . Είναι ενδιαφέρον πως θα τοποθετηθούν και τα δύο με δεδομένο και τις τιμές του Γκράντλαντ .
-
Το Crossland εισαγωγικό πολύ φθηνό, άνετο και ευρύχωρο Β suv μέχρι να καταργηθεί. Δεν νομίζω να μείνει πολύ καιρό στην γκάμα. Το Mokka δίνει μία δυναμική που πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλα σημαντικά μοντέλα.
Με Corsa/Mokka ξεκινάει καλά τη νέα ξεκάθαρη PSA εποχή.
-
Το κρος λαντ απλά δεν βλέπεται ρε σεις παιδιά.
Το υφιστάμενο μοκα πιο όμορφο και μανιτζεβελο. -
Δεν εξωραΐζω απολύτως τίποτα, όταν το 2008 1.2 στην ACTIVE(βασική έκδοση) έχει 20990€ και η ντίζελ 1.5 Active 21900€ πόσο να υποθέσουμε οτι θα ξεκινάει η βασική του Mοκκα; Οσο για το CROSSLAND ξεκινάει απο 16550€ η βασική X-CITE, κάπου στα 18000-18500€ να μην ξεκινάει του Μόκκα;
Μακάρι να υπάρξουν καλές τιμές, εγώ είμαι από αυτούς που γκρινιάζουν πως τα αυτοκίνητα έχουν γίνει απαράδεκτα ακριβά και θα πρέπει οι καταναλωτές να αντιστέκονται όσο μπορούν σε ακραίες τιμολογήσεις.
Η αίσθηση που έχω όμως είναι πως εφόσον το αυτοκίνητο έρχεται σαν το αντίστοιχο του 2008 και λίγα χρόνια νεότερο μοντέλο, θα το τιμολογήσουν στις ίδιες ή μεγαλύτερες τιμές με το 2008. Και τα αυτοκίνητα δεν 'τερματίζουν' στις μέτριες χειροκίνητες εκδόσεις βενζίνης, πλέον έχουν διαθέσιμες πολύ πλούσιες αυτόματες εκδόσεις συνήθως 3 επίπεδα εξοπλισμού και 3 επίπεδα επιδόσεων και το νέο Mokka θα έχει και ηλεκτρική έκδοση, οπότε και οι τιμές 'απλώνουν' αντίστοιχα... στο Crossland υπάρχουν φθηνές τιμές γιατί υπάρχουν κι εκδόσεις με ατμοσφαιρικό κινητήρα επιδόσεων 20ετίας, τάσια & ραδιοCD, το Mokka δεν νομίζω να έχει σχέση με όλα αυτά, ή ότι οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για τέτοια επίπεδα εξοπλισμού...
-
Συμφωνώ με τον Δουβλίνο . Με το Μόκκα και το Κόρσα έχουμε την νέα εποχή Οπελ .
Οπως το Κόρσα είναι αισθητά φτηνότερο από το 208 , έτσι και το Μόκκα θα είναι φτηνότερο από το 2008 .
To Mokka είναι 4,15 μήκος ενώ το Crossland 4,26 .
Το Κροσλαντ , ίσως να μην μείνει 6 χρόνια στην αγορά , δηλαδή μέχρι το 2023 , ίσως το σπρώξουν σε άλλες αγορές του κόσμου , το Μόκκα δεν θα έχει αυτόματο ντίζελ , ούτε ατμοσφαιρικό βενζίνης .
Δηλαδή μπορεί να παίξουν και κάτι διαφορετικό με τους κινητήρες .
Επίσης το Κρόσλαντ θα κάνει φέισλιφτ τους επόμενους μήνες , άρα στην αγορά θα έχουμε το νέο Κρόσλαντ και το νέο Μόκκα .
Στο γερμανικό Οτο μότο λέει ότι οι τιμές του Μόκκα θα πρέπει να είναι πιο πάνω από του Κρόσλαντ .
Αν όμως το Κρόσλαντ έχει εξοπλισμό και φέισλίφτ και έχει κινητήρες μόνο τους 81 , 130 6 αυτόματο και 120 αυτόματο και το Μόκκα τους 100 , 130 , 130 8 αυτόματο και 100 ντίζελ μπορεί να διαφοροποιούνται μεταξύ τους .
-
To Mokka είναι 4,15 μήκος ενώ το Crossland 4,26 .
To Crossland είναι 4,21μ.
Eν τω μεταξύ αυτή τη στιγμή έχουμε: DS3 4.12m, C3aircross 4.15m, Mokka 4.15m,Crossland 4.21m,Renegade 4.23m.,500X 4.26m, 2008 4.30m. Επτά αμάξια crossover σε λιγότερο από 20εκ., στο ίδιο group. Mου φαίνονται πολλά για να επιβιώσουν όλα,συν τα προβλήματα που θα δημιουργεί στην εταιρία η τιμολόγηση τους.
-
Συμφωνώ με τον criuser στο θέμα τιμολόγησης το Mokka θα είναι φθηνότερο απο το 2008, κάτι που συμβαίνει και με το Grandland και 3008 ή στην ίδια τιμή θα είναι καλύτερα εξοπλισμένο. Οσο για το πόσα μαζεύονται στην ίδια κατηγορία ξεχάσατε και το Yaris cross που είναι στην ίδια κατηγορία αλλά και τα Kona και Stonic. Πιστεύω ολα θα πουλάνε κάποια λιγότερο κάποια περισσότερο και θα κρατηθούν ολά στην αγορά, μην ξεχνάτε οτι είναι η ταχύτερα ανερχόμενη κατηγορία.
Οσο αφορά το Μοκκα ο 1.2 με τα 100 σε μάνιουαλ θα είναι αυτός που θα πουλήσει περισσότερο και θα ακολουθήσει το ντίζελ με τα 110, για επίπεδα εξοπλισμού θα δείξει αλλά αν κάνουν ενα καλό πακέτο θα πουλήσει καλύτερα απο το παλιό Μοκκα(είναι και η Peugeot απο πίσω οπότε υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη).
-
Πανόρμους ξέχασες και το άλλο 500 .
Είναι δεδομένο ότι για μία περίοδο 3-4 ετών θα υπάρχουν θέματα , αλλά αυτό δεν λέει κάτι .
Είναι επίσης δεδομένο ότι η Α κατηγορία αλλάζει και θα είναι πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρική . Νέα τριάδα Αιγκο -1 - 108 δεν θα υπάρξει .
Αντίθετα αυτό ανοίγει χώρο για Α - σουβ που σήμερα είναι μόνο το Πάντα και το Ιγκνις . Ετσι πιστεύω ότι οι εταιρείες θα βρούν λύσεις ανάλογα με το κοινό τους .
Για παράδειγμα η Οπελ θέλει πάντα να έχει Αστρα . Οπως και η Πεζό 308 . Η Σιτροέν όμως δεν θέλει το 4 να είναι συμβατικό έτσι το κάνει κροσόβερ . Η Φίατ δεν έχει 4άρι , η Αλφα επίσης δεν έχει τίποτα , αν αναστήσουν και την Λάντσια , μπορούν να έχουν την εξής διαστρωμάτωση .
Ντι Ες και Λάντσια Πολυτέλεια
Αλφα και Πεζώ Σπορ .
Τζιπ , μόνο Τζίπ
Σιτροέν , άνεση και πρωτοτυπία , αλλά και λίγο εκτός δρόμου
Οπελ για Γερμανία
Βόξωλ για Αγγλία
Φιατ για Ιταλία και μικρά αυτοκίνητα .
Μην ξεχνάτε το μεγάλο πλεονέκτημα όλων των μαρκών του νέου ομίλου . Εχουν Ιστορία δεκαετιών και αναγνωρίσιμα ονόματα.
Και αν θέλουν έχουν ακόμα Σίμκα και Ταλμπό για φτηνά μοντέλα απέναντι στην Ντάτσια και την Αμπαρθ για περίεργα μοντέλα .
-
Έχει μιλήσει κανείς με την Opel για το νέο Mokka? Μήπως ξέρουν ημερομηνία άφιξης ή γενικότερα αν έχουν πληροφορίες εξοπλισμού ή σχετικά με την τιμολόγηση?
-
Έχει μιλήσει κανείς με την Opel για το νέο Mokka? Μήπως ξέρουν ημερομηνία άφιξης ή γενικότερα αν έχουν πληροφορίες εξοπλισμού ή σχετικά με την τιμολόγηση?
Το Μάιο, μίλαγαν για αρχές του 21, τιμολόγηση εικάζουμε ανάμεσα στο C4 και το 2008, οπότε κόψε κάτι από 2008, και κάπου εκεί, μπορεί στις πολύ ακριβές εκδόσεις η διαφορά χρημάτων να είναι πολύ μεγάλη, μπορεί και 3000.
4.15μ θα είναι, αλλά παρ' ότι μικρότερο από το παλιό, θα έχει ίσως ελάχιστη καλύτερη καμπίνα και παρόμοιο χώρο αποσκευών, αυτή η πλατφόρμα της PSA παρουσιάζει εξαιρετικά πλεονεκτήματα, συν ότι παίρνει από diesel μέχρι ηλεκτρικό, και θα είναι περισσότερο οικονομικό από το παλιό σε κόστος χρήσης (αποδοτική πλατφόρμα και κινητήρες, πολύ ελαφρύτερο).
Πληροφορίες εξοπλισμού δεν ξέρουμε, αλλά περίπου ότι δίνει η PSA στα νέα B suv, επειδή είναι 1 χρόνο μετά μπορεί να δίνει κάποια βασικά σε πρωταρχικές εκδόσεις (ας πούμε στο 2008 η Active έχει πολύ basic αυτόματο φρενάρισμα που το δίνει από Allure και πάνω), η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε, και η Opel διαμορφώνει τα δικά της πακέτα εξοπλισμού και έχει κάποιες αλλαγές από Citroen/Peugeot.
Σίγουρα ένα αυτοκίνητο που μπορεί να μας εκπλήξει με τις πωλήσεις του. Πολύ ωραία δημιουργία.
-
Αν ακολουθήσει την τιμολόγηση του Corsa δεν θα προλάβουν...
-
Αν ακολουθήσει την τιμολόγηση του Corsa δεν θα προλάβουν...
Ειναι ακριβό; δεν έχω δει τιμές, ξέρω ότι είναι φθηνότερο από το 208 και το 208 πουλάει περίφημα Ελλάδα και Ευρώπη, οπότε υπέθετα και το Corsa θα πηγαίνει καλά. Αλήθεια είναι ότι δεν το βλέπω πολύ στους δρόμους.
-
-
https://www.opel.gr/aftokinita/mokka-models/mokka/overview.html
Πανέμορφο, αλλά αν το target group είναι το ανήλικο κοριτσάκι με το skateboard, δεν θα πουλήσει πολλά!
Πολύ όμορφο, νεανικό, δυναμικές γραμμές, στα πλάγια 2008-ίζει. Θα πάει τέζα πιστεύω, και θα χτυπήσει το T-Cross, ανάλογα και τις τιμές.
-
Και το 2008 θα χτυπήσει πολυ ασχημα.
Και μην αρχιζεις τις μεζουρες στο πορτπαγκαζ.
Δεν ειναι ολοι 'εκτελούνται μεταφοραι'
Μονο που θα μπορεις να κατσεις ανετα, χωρις το θεμα με το τιμονι, το βαζει απεναντι του,
-
Και το 2008 θα χτυπήσει πολυ ασχημα.
Και μην αρχιζεις τις μεζουρες στο πορτπαγκαζ.
Δεν ειναι ολοι 'εκτελούνται μεταφοραι'
Μονο που θα μπορεις να κατσεις ανετα, χωρις το θεμα με το τιμονι, το βαζει απεναντι του,
τα λεφτά στην ίδια τσέπη μπαίνουν, αν κάποιος επιλέξει μεταξύ Mokka - 2008, είναι 100% στον όμιλο τα κέρδη, αν κάποιος επιλέξει μεταξύ T-Cross, Arona, Puma και Mokka, τότε το Mokka πρέπει να πάρει την πώληση.
Προφανώς το τοποθετεί λίγο κάτω από το 2008 ο όμιλος, όπως η VW έχει το T-Roc και T-Cross στα Β suv αλλά στα άκρα της κατηγορίας.
Υπάρχει φήμη για το 1008 επίσης, μιλάνε για 4.15, αλλά αυτό το βρίσκω χαζό, μάλλον για Α suv θα πάει αυτό στα 4μ, και όπως υποδηλώνει και η ονομασία του. Το C3 Aircross το 2021 θα δείχνει πολύ παλιό, δεν το σώζει το fl, πρέπει να δούμε κάτι άλλο από τη Citroen.
Εκλαμβάνω τη συνεχή αναφορά στο όνομά μου σαν φιλικό πείραγμα, απλά δεν έχω τόσο πολύ χρόνο να απαντάω σε όλα, μην παρεξηγηθείς αν όχι! Εγώ έχω αγοράσει αυτοκίνητο, δεν είμαι στην αγορά πλέον, κάθε μοντέλο που βγαίνει από εδώ και πέρα θα έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του, αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία στη ζωή (με κινητό, σπουδές, σύντροφο, φίλους, σύζυγο, αγορά σπιτιού/ενοίκιο, smart watch, κινητό, τηλεόραση, ποια επιλογή δουλειάς κάνεις - ειδικά εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ανάλογα τη σεζόν ή τη δουλειά επιλέγω ή όχι, μηχανή, σκούπα ηλεκτρική, σκούπα μηχανική - μάνουαλ, γενικά με το οτιδήποτε), τότε μέχρι τα 23 τους χρόνια όλοι θα ήμασταν σε ψυχιατρείο.
Το Mokka είναι πάρα πολύ ωραίο, εντυπωσιακό θα έλεγα, το μόνο Opel μέχρι στιγμής στη ζωή μου που κοιτώ με ενδιαφέρον. Φανταστείτε ότι έχει να έρθει ακόμη Astra, μαζί με το 308 πιστεύω θα κάνουν αίσθηση στην κατηγορία.
Ποιο θέμα, με ποιο τιμόνι;!
-
Οχι, Ντουβλη λενε εναν με κολλημα την psa, δεν μιλω σε εσενα.
Εσυ στην τσποη τους να πανε και απο οπου να ναι...
Εχεις μετοχες.....τελος. Ποσες; οχι γιστι θελω και γω να παρω. Θα παει οντως καλα η psa.
Ποιο τιμονι;;;;;; ρωτας ποιο τιμονι εχοντας 2008;
Τι στο καλο; ποιος βγηκε στη γραμμη;
-
Το 3 αιρκρος έχει το μεγάλο πλεονέκτημα των χώρων , αλλά και τις χαμηλές τιμές του .
Στο φ/λ θα βάλει τα διπλά αμορτισέρ , τα μαλακά καθίσματα και τα ψευτο λέντ και θα είναι μέσα στην αγορά .
-
Βέβαια, η Citroen θα παίξει με τις τιμές. Μάλλον προορίζεται η 'φθηνή' του ομίλου. Aκούστηκε για τα 2πλά αμορτισέρ; δεν το έχω διαβάσει πουθενά.
Πριν γίνει το θέμα με το 'τιμόνι' εδώ, δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Σε εμάς που είμαστε μέσα στους μέσους όρους δεν υπάρχουν πολλά θέματα των πάνω ή κάτω άκρων. 'Χρυσή μετριότητα', το ονομάζω αυτό, να είσαι τόσο στον μέσο όρο που να μην πολυσκοτίζεσαι με διάφορα θέματα, και ασήμαντα- όπως αυτό, αλλά και σημαντικά (θέματα υγείας κυρίως).
Προσπαθώ να εξηγήσω το σκεπτικό της εταιρίας, τι άλλο μπορώ να κάνω δηλαδή;; ανάλυση της αγοράς κάνουμε.
και όχι, δεν έχω, ούτε είχα ποτέ μετοχές, το θεωρώ τζόγο, και δεν τζογάρω ποτέ.
-
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει φτηνή εταιρεία . Αν θέλουν τέτοια θα βγάλουν κάποια Σίμκα ή Ταλμπό .
Η Φίατ θα είναι πιο χαμηλά με την έννοια ότι δεν θα έχει μεγάλα μοντέλα , αλλά το 500 δεν το λες και φτηνό .
Σίγουρα η Σιτροέν θα είναι λίγο πιο κάτω από την Πεζώ , όπως και η Οπελ , αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να δημιουργεί διαφορά .
Opel Mokka 2021