-
Πάντως ποιος σκέφτηκε στην Opel αυτά τα μαύρα καπό και τι νομίζει ότι έκανε από άποψη αισθητικής, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Εντελώς αποκρουστικό για εμένα.
Λες και τράκαρες και δεν έβαψες το καινούργιο καπό που έβαλες επάνω. -
[youtube]BNRGD1X6snk[/youtube]
-
Αλήθεια. Γενικα δεν μου αρέσουν οι 2-3χρωμιες.
+άπειρο ομως για τον brand ambassador της Opel Jurgen Klopp. He is THE man!
-
Συγγνώμη σοφε γέροντα. Σφαλαμε κ επιλέξαμε διαφορετικό. Νιώθω ντροπή κ όνειδος.
Ξεκάθαρα βγήκε στα 4.15 για να χτυπήσει τα νεανικά κ μικρότερα Β suv και θα πουλήσει καταπληκτικά.
Υπάρχουν πολλά γιατί υπάρχουν πολλοί αγοραστές και πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια.
Οχι βρε Dublin , δεν είχε τέτοια πρόθεση το σχόλιο μου.
Απλά λόγω της έκρηξης προτάσεων και σε αυτή την κατηγορία αποτελεί πονοκέφαλο η επιλογή και θέτοντας ένα όριο στο budget κατά την προσωπική μου γνώμη κάπου πρέπει να περιορίσεις τις επιλογές και για εμένα είναι οι παραπάνω 3 στο εύρος των 19.000 έως 21.000 max . Το Vitara που αν και δικινητο στα λεφτά αυτά είναι ο ορισμός του ψηλού με καταπληκτικό εξοπλισμό , καλές επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά κάτω από 20.000 , το aircross ο βασιλιας της άνεσης και των χωρών επίσης πραγματικά ψηλό με πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση και στα 20.000 νομίζω με καλό εξοπλισμό και ίσως αυτόματο. Το puma ως κλασσικό ford έχει καλό στήσιμο καλουτσικες επιδόσεις και εξοπλισμό μέχρι τα 21.000 μοντέρνο και όμορφο για κάποιον που νομίζει πως χρειάζεται κάτι πιο σπορ σε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.
Το 2008 που έχεις είναι κατά την άποψη μου με διάφορα το πιο όμορφο μέσα - έξω από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην κατηγορία του , με καλούς χώρους και κλασική οδηγικη συμπεριφορά Peugeot άνεσης - κρατήματος. Απλά δεν μπορώ να το βάλω στις επιλογές μου λόγω αλμυρουτσικης τιμης από allure και πάνω. Δεν θα μπορουσα να δώσω ποτέ τοσα λεφτα για το φτωχό active όταν υπάρχουν τόσες καλυτερες επιλογές στα ίδια χρήματα.Έχει εξελιχθεί και αυτό σε επιλογή γούστου και...κ@@@ας όπως και το 3008 και μπράβο τους , βλέπω τώρα να πηγαίνει και με χίλια στα leasing μια έκδοση active με το eat8.
-
VAGKIRK wrote:
Οκ τελικά ωραίο αυτοκινητάκι, άλλο ένα στην κατηγορία , τώρα που το βλέπω καλύτερα έχει γίνει πολύ δουλειά σε διάφορα κόλπα σχεδιαστικά , χρωματικά μέσα - έξω για να κρύψει το γεγονός πως έχουν επιλεγεί υλικά από τα μεσαία ράφια του PSA.
Κατ' αρχήν πως κατάλαβες ότι τα υλικά είναι από το μεσαίο ράφι όπως λες χωρίς να το δεις από κοντά και βέβαια πως προτείνεις το Vitara όπως και το c3 aircross που αυτά και αν έχουν μέτρια υλικά και πολλά σκληρά πλαστικά.
Οοσ για την σύγκριση με τα super mini θεωρώ οτι είναι καθαρά θέμα επιλογής κατηγορίας και οχι τιμής.
Ναι ίσως τελικά να κάνω λάθος , τώρα που το βλέπω καλύτερα σε διάφορα βίντεο διακόπτες , κουμπάκια κλπ είναι κλασικά opel δεν έχει κάτι από citroen ή παλαιότερα Peugeot , και οι οθόνες και η ενσωμάτωση τους είναι με τελείως διαφορετικό τρόπο καμία σχέση με τα υπόλοιπα του PSA .
Ως προς την σύγκριση που λες δεν έκανα κάτι τέτοιο, απλά στα πλαίσια ενος σκεπτικού που ανεπτυξα παραπάνω στον Dublin ανέφερα τα συγκεκριμένα μοντέλα.
Τώρα ως προς τα supermini , λόγω της μόδας των SUV πλέον και στις μικρές κατηγορίες νομίζω πως θα κλέψουν και εδώ πελάτες όπως ακριβώς έγινε και στα c hatchback. Για φαντάσου να είσαι στην αντιπροσωπεία της Peugeot για το 208 και να περνεις πρόταση στα 20.000 και πιο δίπλα να βλέπεις το Mokka σε καμία έκδοση GS line στα ίδια χρήματα και με παρόμοιο μήκος (δεν νομίζω πως ξεφεύγει πολύ) . Το ίδιο πχ και με ένα καλό yaris hybrid και δίπλα του να φιγουράρει το νέο yaris cross. Τόσος κόσμος δεν έκανε την υπέρβαση όταν πχ πήγαινε στις εκθέσεις για golf και έφευγε με tiguan; Το ίδιο θεωρώ θα συμβεί και εδώ και ειδικά με καλές VFM προτάσεις όπως το Mokka.
-
Ευχαριστώ για την επεξήγηση @Vagkirk, τα καλά τα ποσταρισματα κάνουν τους καλούς συνομιλητές!
Γενικά δεν μου αρέσουν οι αφορισμοι και οι υπεραπλουστευσεις. Ευτυχώς ζούμε σε μια κοινωνία με φουλ πολυσυλλεκτικότητα και μεγάλο εύρος έκφρασης.
Στα αυτοκίνητα τώρα, δεν μπορώ να μην σεβαστώ κάποιον που θέλει ένα σχεδόν σαν suv, και πολύ φθηνό, και παίρνει Stonic,ή κάποιον που γουστάρει Hyundai, δεν έχει τρομερές απαιτήσεις σε χώρους, και παίρνει Kona, ή τους VAGήτες που έχουν να επιλέξουν μέσα από τόσες επιλογές, sportif Arona, χώροι επιβατών Kamiq, μικρό - νεανικό Τ- Cross (εδώ μπαίνει το Μokka) και μεγάλο B suv στα όρια του C Τ-Ρoc (εδώ μπαίνει το 2008). 500Χ για όσους επιθυμούν Ιταλικό design και Renegade για ποιο άγριο look από τον πρωτεργάτη του είδους.
Μετά έχουμε το Captur που ήταν το προηγούμενο best seller στην κατηγορία, κάποιοι κοιτάνε στα όρια το Duster/Karoq εδώ, και εγώ τα σκέφτηκα, και γενικά δεν υπάρχει μία επιλογή, που να πω, 'ε, κοιτάτε το κορόιδο, πηρε ΤΑΔΕ', όλα είναι καλές επιλογές και επιτελούν το σκοπό τους.
Αυτά που ανέφερες τα σέβομαι απεριόριστα, παραλίγο να πάρω C3 Aircross σαν value for money, σίγουρα Puma θα είναι από τις σταθερές της κατηγορίας - όποιος θέλει στα 4.15 μέχρι τώρα μάλλον αυτό θα έπαιρνε, τώρα όμως προστίθεται και το Mokka να το χτυπήσει, και το Vitara είναι μία σταθερή αξία και ειδικά για όποιον ψάχνει 4Χ4 με τα συν και τα πλην του, τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά.
Για μένα έπαιξαν ρόλο, χώροι (το 2008 είναι στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή στις περισσότερες μετρήσεις)/κινητήρες (νομίζω ο PSA diesel είναι ο καλύτερος στην αγορά αυτή τη στιγμή)/ασφάλεια (απαραίτητα όλα τα βασικά συστήματα ασφαλείας και τα καινούργια ηλεκτρονικά)/ σύγχρονη πλατφόρμα που θα είναι επίκαιρη για άλλα δέκα χρόνια τουλάχιστον(2-3ο αυτοκίνητο με την νέα πλατφόρμα PSA, ενώ C3 Aircross ας πούμε πλατφόρμα 20ετίας και βάλε)/οδηγική συμπεριφορά (όποιος αντικειμενικά πάρει βόλτα το 2008 θα καταλάβει)/τεχνολογία (εδώ δεν παίζεται η Peugeot)/έχω κόλλημα με το εσωτερικό και το design και ήθελα αυτό το αυτοκίνητό μας να μας αρέσει και εδώ δεν μπήκε καν δεύτερο κοντά, αν και μπορώ να εκτιμήσω και ζήσω με πιο απλά σχήματα και σχέδια, αυτό μας άρεσε πάρα πολύ.
Ο καθένας βάζει δέκα διαφορετικά πράγματα ώστε να ζυγίσει τις επιλογές του.
Εγώ πιστεύω ότι η Active είναι φοβερή έκδοση, και την έχουν πάρει τόσα παιδιά εδώ και είναι υπερευχαριστημένα, μπορούν να ποστάρουν, το πρόβλημα το έχει ΜΟΝΟ με την Allure, και όχι άλλες βασικές εκδόσεις, γιατί η Allure είναι σαν διαστημόπλοιο με τον 3D και τον 10άρι, αλλά για όποιον κοιτάει τα βασικά, χώρους, οδήγηση, ασφάλεια, κινητήρες, η Active τα έχει όλα αυτά, γιατί δεν αλλάζουν με το παραπάνω σκεπτικό μου. και έχει και δισκόφρενα!
Απλά νομίζω το 'πονοκεφάλιασμα' είναι θετικό, σου δίνει μία αγορά με υγεία και επιλογές.
-
Άνοιξε ο γερμανικός configurator
Βλέπουμε πλέον όλα τα χρώματα (χωρίς τις διχρωμίες) και τις διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού.
-
24.100 - 31.500 to diesel.
5 εκδόσεις.
-
Καλά οι πρώτες εκδόσεις δεν βλέπονται με τίποτα!!.
Πάντως (παρά τον αρχικό ενθουσιασμό μου) το βλέπω και εδώ οι τιμές να ξεφεύγουν. Αν συγκρίνεις 2008 με μοκα στα αγγλικά σαιτ οι διαφορές τους στην τιμή είναι μικρές στις μεσαίες εκδόσεις με παρόμοιο εξοπλισμό (πχ allure / elite nav premium).
Γνώμη μου, και αναλόγως τις ορέξεις του εισαγωγέα για την ΛΤΠΦ το βλέπω να είναι το πολύ κανά 1000 φθηνοτερο από το 2008.
Αν φέρουν μάλιστα κάποια από τις βασικές εκδόσεις έτσι όπως φαίνονται στον διαμορφωτή τότε τα 2008 active, puma stline, captur dynamic θα μοιάζουν μπροστά του με Μπεντλεη
-
Ας περιμένουμε να δούμε, γιατί και το Corsa με το 208 έχει μικρή διαφορά τιμής στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα έχει τεράστια! Εϊναι καθαρά θέμα εμπορικής πολιτικής εισαγωγέα και επειδή είναι ο ίδιος και στις 2 μάρκες, ίσως ακολουθήσει την ίδια εμπορική πολιτική.
Πάντως βλέπω ότι το πράσινο χρώμα αρχίζει να φοριέται, μετά το Puma ST τώρα και το Mόκα σε ένα αντίστοιχο πράσινο....μου αρέσει!
-
Ας περιμένουμε να δούμε, γιατί και το Corsa με το 208 έχει μικρή διαφορά τιμής στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα έχει τεράστια! Εϊναι καθαρά θέμα εμπορικής πολιτικής εισαγωγέα και επειδή είναι ο ίδιος και στις 2 μάρκες, ίσως ακολουθήσει την ίδια εμπορική πολιτική.
Πάντως βλέπω ότι το πράσινο χρώμα αρχίζει να φοριέται, μετά το Puma ST τώρα και το Mόκα σε ένα αντίστοιχο πράσινο....μου αρέσει!
Και εγώ νομίζω ότι θα ανοίξει η ψαλίδα στην Ελλάδα. Vauxhall και Opel Γερμανίας είναι household names, έχουν άλλη δυναμική σε αυτές τις αγορές.
Να θυμίσουμε ότι και η Skoda προωθεί το δικό της πράσινο, ειδικά το Kamiq το κάνει τουλάχιστον λίγο ενδιαφέρον, και ότι είναι το χρώμα της μόδας ΚΑΙ στα κινητά τηλέφωνα. Κάποιες εταιρίες δίνουν τα flagship μόνο πράσινο και 1-2 ακόμη το πολύ.
Οι βασικές εκδόσεις είναι για να χτυπήσουν τα φθηνά της κατηγορίας. Αντί κάποιος να πάρει το λίγο παλιότερο Aroma θα δώσει 18.500 να πάρει καινούργιο Opel με ολοκαίνουργια πλατφόρμα και οικονομικούς κινητήρες.
Οι καλές εκδόσεις θα είναι ακριβές πάντως. Opel Mokka παίρνεις, όχι Stepway..
-
Πολύ όμορφο αυτοκινητάκι. Για μένα σωστότερη επιλογή από το 2008.
Η διχρωμία με το μαύρο καπώ πάντως είναι απαίσια.
Κρίμα να μην υπάρχει 4κίνητη έκδοση!
-
Άνοιξαν οι παραγγελίες στην Ιταλία. Τιμή εκκίνησης για το 1.2 100hp Edition ~22.200, το ηλεκτρ. 34.000 ,αλλά με διάφορες επιδοτήσεις και προσφορές μπορεί να φτάσει και 23.000 (!) . Το A.C.C. δεν είναι στα βασικά ADAS,αλλά ως extra. Eπίσης, το 8άρι αυτομ. της Aisin δεν έχει πια το λεβιέ,αλλά είναι 'χωνευτό' στην κονσόλα με κουμπιά.
-
Προβλέπω και εδω οι τιμές στις μεσαίες και πάνω εκδόσεις να παίρνουν την ανιούσα πχ GS line πάνω από τα 25Κ.
-
Εχουμε και φ/λ για το Κρόσλαντ με την ίδια μούρη με το Μόκκα . Το Μόκκα θα πρέπει να μπεί λίγο πάνω από το Κρόσλαντ ?
-
Χαμος.....
Το ξεχασα αυτο, νομιζα θα τελειωνε.
-
Κι έχετε ξεχάσει και τη Fiat που ανήκει στην PSA.
Eγώ επιμένω, πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη.. Αν δεν περιορίσεις κάποια/ες μάρκα/ες στο group, δε βγαίνει. Αν δεν το κάνεις και συνεχίσεις την παραγωγή μοντέλων με τον ίδιο ρυθμό,θα 'κανιβαλιστούν' ούτως ή άλλως, μεταξύ τους..
-
Δες στο νημα για τον ηλεκτρισμο.
-
Άνοιξε ο ελληνικός διαμορφωτής!
https://www.opel.gr/aftokinita/mokka-models/mokka/configurator.html
-
GS line 1.2 manual 130 σε αυτο το ωραίο πρασινακι με επιπλέον τα full led matrix και τις 2 δεκάρες οθόνες 22.800 ή 22.000 ξεκινώντας από την elegance με τα ίδια έξτρα + το park n go pack που περιλαμβάνει και blind spot control.
Και σε 1.5 110 diesel elegance + matrix led + τις καλές οθόνες + park n go 23.700.
Καληνύχτα στα γαλλάκια Captur και ειδικά στο 2008.
Opel Mokka 2021