-
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει φτηνή εταιρεία . Αν θέλουν τέτοια θα βγάλουν κάποια Σίμκα ή Ταλμπό .
Η Φίατ θα είναι πιο χαμηλά με την έννοια ότι δεν θα έχει μεγάλα μοντέλα , αλλά το 500 δεν το λες και φτηνό .
Σίγουρα η Σιτροέν θα είναι λίγο πιο κάτω από την Πεζώ , όπως και η Οπελ , αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να δημιουργεί διαφορά .
Τόσο φθηνή όσο Dacia, ας πούμε, όχι, δεν θα γίνει ποτέ η Citroen.
Νομίζω πρέπει να παίξει πολύ περισσότερο με την πρωτοτυπία. Τα Aircross είναι πρωτότυπα σαν σχήματα, και γι' αυτό και η επιτυχία τους πιστεύω, το 4 αυτή τη στιγμή, μου φαίνεται σαν μία μίξη του Cactus με το C-HR,εκτός αν η χαζή θήκη για τάμπλετ μπροστά είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν...(ελπίζω όχι!).
Το 500 είναι το ακριβό-μικρό, και το Panda το φθηνό-μικρό, σε μία κατηγορία που η PSA δεν έχει τίποτα (εκτός από τα παλιά πλέον 108/C1). Αυτή η συγχώνευση είναι πολύ περίεργη. Έχω μεγάλη απορία με το τι θα γίνει.
-
Εχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι τα 1 - 108 - άιγκο τέλος . Τα επόμενα μικρά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά .
Εγώ πιστεύω ότι το Πάντα θα αποκτήσει αδελφάκι ή και αδελφάκια . 1008 και 1 αιρκρος .
-
Ω ρε φίλε τους ξέφυγε αυτό των Γάλλων από τον έλεγχο τους μάλλον!
Απίστευτο για Opel , μαλλον για σπάσιμο το έκαναν οι Γερμανοί μηχανικοί, πήραν ότι μπορούσαν απο τα ράφια της PSA τα έφεραν εργονομικά στην δική τους φιλοσοφία και σχεδίασαν ένα αυτοκινητάκι με δωρική αισθητική από το μέλλον , και το καλύτερο κατοχύρωσαν και αυτή την αισθητική ταυτότητα κυρίως της μάσκας και για τα υπόλοιπα μοντέλα τους (astra , Grandland κλπ) . Πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι υπεύθυνοι της Peugeot.
Ποιος που γνωρίζει 2 πραγματακια παραπάνω και δεν τρώει την παραμυθα του ...νέου λιονταριού θα δώσει 20% παραπάνω για ένα 2008 ή 308 όταν τα ίδια αυτοκίνητα πωλούνται φθηνότερα με το σήμα της opel και μάλιστα με τόσο καλή σχεδίαση μέσα έξω!
Ούτε η Skoda και η Seat μαζι δεν έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια τέτοιο χτύπημα στο ΔΣ της VW παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τους για μεγαλύτερη ανεξαρτησία!
-
Γενικά στο web το τι ακούμε(διαβάζουμε) δεν υπάρχει. Μερικοί δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους.
Η Seat και η Opel ζητούν ανεξαρτησία μετά από διαρκή, πολυετή θα μπορούσα να πω, πόλεμο με τους κατακτητές PSA & VAG. Ειδικά το πλήγμα που θα δεχτεί η Peugeot και οι Γάλλοι γενικότερα μετά από τα καταπληκτικά σχέδια της Opel θα είναι απίστευτο, να μην σου πω ότι θα αυτονομηθεί η Opel θα εξαγοράσει Fiat & Citroen και ίσως ζητήσει και την ανεξαρτησία των Καταλανών.
Πρέπει να καταλάβετε οτι το rebadging στα προιόντα γίνεται για να πάρουν οι μητρικές εταιρείες μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και συνήθως το rebadged προϊόν δεν έχει λόγο. Αυτό συμβαίνει από τα προϊόντα καπνού μέχρι τα προϊόντα πλύσης πλυντηρίου. Συνήθως το rebadged προιόν δεν ζητάει αυτονομία, είναι υπάκουο. Σταματήστε λοιπόν τις κοτσάνες τύπου η Opel έκανε αυτό και το άλλο, ή η Seat γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε Opel ούτε Seat. Υπάρχει VAG και PSA και τα με αντίστοιχο badging προϊόντα τους.
Το Mokka είναι τρέλα, μέσα-έξω, και αν πουλήσει, (θα ξεπουλήσει) τα λεφτά στις ίδιες Γαλλικές τσέπες πάνε.
-
Κοίταξε αν περιορίζεται η λογική σου ως προς την τις στρατηγικές που βρίσκονται πίσω από πολύπλοκα τεχνολογικά προϊόντα στις σκόνες πλυντηρίων , τον καπνό και τα μακαρόνια τι να σου πω δεν ξέρω.
Αν πιστεύεις ότι πως σε τέτοιους ομίλους οι διευθύνοντες της κάθε μάρκας δεν ανταγωνίζονται και τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου εκτός από τον ανταγωνισμό για να αποδείξουν τις ικανότητες τους ως επαγγελματίες επίσης δεν ξέρω τι να σου πω.
Αν δεν καταλαβαίνεις πως τεχνικοί διευθυντές , μηχανικοί , σχεδιαστές , κλπ της κάθε μάρκας παλεύουν με τις πολιτικές του ομίλου προσπαθώντας να βρουν παραθυρακια για να ξεχωρίσουν το προϊόν τους και να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν επίσης δεν ξέρω τι να πω.
Δες το νέο Leon , πόση δουλειά , προσπάθεια και πολιτικές στρατηγικές κρύβει από πίσω του για να βγει τόσο καλό, πως με δική τους επιμονή οι υπεύθυνοι και οι τεχνικοί της Seat προσπάθησαν να βάλουν τις δικές τους προτάσεις από την μορφή των γραφικών στο infotainment μέχρι τον προχωρημένο σχεδιασμό, μέχρι να πάρουν υλικά στο εσωτερικό αντίστοιχα της VW ,μέχρι τους ίδιους χώρους με την Octavia για τους πίσω , κλπ. (Φυσικά όλα αυτά εις βάρος της εξέλιξης άλλων μοντέλων της μάρκας στο μέλλον με μικρότερη ελευθερία από την VW)
Με την Skoda που τα έχει πάει πολύ καλύτερα στο παρελθόν από τη Seat στον τομέα αυτό έχουν σχεδόν πέσει μπουνιές από τους μετόχους προς τους υπεύθυνους της VW για την ελευθερία που της έχει δοθεί και κανιβαλιζει τις πωλήσεις της VW.
Αν επίσης δεν πιστεύεις πως στις διάφορες συσκέψεις των υπευθύνων της Opel (είτε αυτοί είναι Γάλλοι , Άγγλοι , Πορτογάλοι δεν με ενδιαφέρει) δεν έχουν το δικό τους όραμα για την πορεία της μάρκας στα πλαίσια του ομίλου προσπαθώντας να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν σε ελευθερίες ...ε πάρε το νέο Μοkka για να καταλάβεις.
Τέτοιες πρακτικές στα πλαίσια τέτοιων ομίλων είναι έως και θεμιτές στα πλαίσια του ανταγωνισμού όσο και αν επίσημα είναι απαγορευμένες καθώς τελικά πάνε μπροστά ολόκληρο το σχήμα. Δες που κατέληξε η Opel που είχε αυστηρό έλεγχο από την μητρική και πως φαγώθηκε μια ιστορική μάρκα όπως η Saab από αντίστοιχες αγκυλώσεις.
Και άντε βάλε μου τωρα σε λογικές rebadged μακαρονιών την Alfa Romeo σε λίγο καιρό να δούμε τι θα γίνει.
-
Μακάρι να ειναι ποιοτικό μέσα όχι σαν το τ-κρος...
Το ΕΑΤ8 μονο με βενζινη θα βγαίνει;
Κανα υβριδικό προβλέπεται;
-
Βλέπω το Μοκκα να κάνει μεγαλύτερη αίσθηση στην αγορά οταν έρθει παρά το Yaris Cross που είναι και πιο κακομούτσουνο.
-
Yaris είναι σταθερή αξία, και ένα μεγαλύτερο, πρακτικότερο, ψηλότερο Yaris θα κάνει τεράστια επιτυχία. Έχει και 4Χ4.
Το Μokka σίγουρα θα ξεπεράσει το προηγούμενο, αλλά δεν θα σπάσει και την αγορά. Θα είναι επιτυχία από την δικιά του πλευρά.
-
Ναι αλλά πωλητές και σχολές οδηγών δεν θα το αγοράσουν . Οπότε τι μένει ?
-
Ναι αλλά πωλητές και σχολές οδηγών δεν θα το αγοράσουν . Οπότε τι μένει ?
χαχα!
-
Θα μαζέψει κόσμο από VAG(T-CROSS,T-ROC,KAMIQ) απο Renault(Capture) Kia-Hyundai κ.α. και βέβαια δεν αναφέρθηκα στο προηγούμενο μήνυμά μου στον αριθμό των πωλήσεων αλλά στην αίσθηση σχεδίασης. Όμως υπάρχει και η τάση της ελληνικής αγοράς Toyota να είναι και οτι να'ναι, δεν κοιτάνε χώρους,σχεδίαση δεν αγοράζουν μοντέλο αλλά μάρκα κάτι λάθος για μένα.
Σαν παράδειγμα δείτε το C-HR κάνει πωλήσεις γιατί είναι Τoyota αν ήταν Κια, Ηyundai, Peugeot, Citroen κ.α. όλοι θα είχαν στήσει δικαστήριο για τα μειονεκτήματα ενω με την Τoyota ολα κάτω απο το χαλί και τρέχουν για αγορά και βέβαια θα το ψάχνανε στον πίνακα των πωλήσεων.
-
Σαν παράδειγμα δείτε το C-HR κάνει πωλήσεις γιατί είναι Τoyota αν ήταν Κια, Ηyundai, Peugeot, Citroen κ.α. όλοι θα είχαν στήσει δικαστήριο για τα μειονεκτήματα ενω με την Τoyota ολα κάτω απο το χαλί και τρέχουν για αγορά και βέβαια θα το ψάχνανε στον πίνακα των πωλήσεων.
Τα Τογιότα πουλάνε κυρίως λόγω ονόματος (συνυφασμένο με αξιοπιστία) αλλά και υβριδικότητας (μέχρι πριν 1 χρόνο δεν υπήρχε ανταγωνισμός!). Το 80% περίπου είναι υβριδικά, κανένας σώφρον κάτοικος μεγάλης πόλης δεν θα αγοράσει Τογιότα μη-υβριδικό, δεν υπάρχει λόγος (εκτός εαν πάρει 1.000αρι γιάρις με €11.000). Επιπλέον το C-HR είναι και πολύ όμορφο ή τουλάχιστον ξεχωριστό, δεν το μπερδεύεις με τίποτε άλλο.
-
To C-HR είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά Form follows function, όχι το αντίθετο.
Κατά τη γνώμη μου καλύτερη φόρμα με λειτουργικότητα έχει το 2008 κ γι'αυτό το προτίμησα.
Το Opel είναι πολύ όμορφο επίσης και ελάχιστα 'χειρότερη' λειτουργικοτητα στα 4,15μ. Θα Έχει το κοινό του. Το παλιό Μοκκα ήταν μέχρι κ άσχημο/με μέτρια λειτουργικότητα/χώρους για το μέγεθός του.
Το τωρινό είναι win win situation.
-
-
-
Από 18000€ η βασική έκδοση του Μοκκα με τον 1.2 των 100 ίππων με 6αρι μηχανικό και παραγγελίες από αρχές Οκτωβρίου.
Καλή τιμή αν συνοδεύεται και από καλό πακέτο εξοπλισμού θα κάνει καλή αρχή στην αγορά.
-
-
Οκ τελικά ωραίο αυτοκινητάκι, άλλο ένα στην κατηγορία , τώρα που το βλέπω καλύτερα έχει γίνει πολύ δουλειά σε διάφορα κόλπα σχεδιαστικά , χρωματικά μέσα - έξω για να κρύψει το γεγονός πως έχουν επιλεγεί υλικά από τα μεσαία ράφια του PSA.
Νεανικό και μοντέρνο , είναι θέμα τιμολόγησης πως θα πάει από πλευράς πωλήσεων , φθηνότερο σχετικά από τον ανταγωνισμό του , λογικά ακριβότερο από κάποια σούπερ μίνι για να κάνεις την υπέρβαση; Πχ δεν παίζει νομίζω λόγω χώρων με kamiq, 2008 , Captur, aircross , αλλά και με ολα τα υπόλοιπα έχει δύσκολο ανταγωνισμό. Θεωρώ πως θα πρέπει τιμολογιακα να παίξει σε τέτοιες τιμές / εξοπλισμό που να σε τραβήξει από τις ακριβότερες εκδόσεις των supermini πχ clio , polo , και κυρίως το 208 που δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιλέξεις αν στην ίδια τιμή με ένα allure παίρνεις το αντίστοιχο πανέμορφο και ψηλό που πλέον είναι φετίχ mokka.
Αλλά γενικά παρα πολλές προτάσεις και σε αυτή την κατηγορία , δεν ξέρεις τι να διαλέξεις αν έχεις ένα budget κοντά στα 20.000 . Για εμένα κάποιος πρέπει να κλείνει τα αυτιά του σε όλες αυτές τις σειρήνες και να διαλέγει μόνο ανάμεσα σε 3 ψηλά σε αυτή την κατηγορία: C3 aircross λόγω χώρων , Puma λόγω στησίματος και Vitara που συνδιάζει και τα 2 και ειναι πραγματικό SUV. Άντε να δούμε και το νέο Yariscross λόγω υβριδικού. Κανένα άλλο.
-
Συγγνώμη σοφε γέροντα. Σφαλαμε κ επιλέξαμε διαφορετικό. Νιώθω ντροπή κ όνειδος.
Ξεκάθαρα βγήκε στα 4.15 για να χτυπήσει τα νεανικά κ μικρότερα Β suv και θα πουλήσει καταπληκτικά.
Υπάρχουν πολλά γιατί υπάρχουν πολλοί αγοραστές και πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια.
-
Οκ τελικά ωραίο αυτοκινητάκι, άλλο ένα στην κατηγορία , τώρα που το βλέπω καλύτερα έχει γίνει πολύ δουλειά σε διάφορα κόλπα σχεδιαστικά , χρωματικά μέσα - έξω για να κρύψει το γεγονός πως έχουν επιλεγεί υλικά από τα μεσαία ράφια του PSA.
Νεανικό και μοντέρνο , είναι θέμα τιμολόγησης πως θα πάει από πλευράς πωλήσεων , φθηνότερο σχετικά από τον ανταγωνισμό του , λογικά ακριβότερο από κάποια σούπερ μίνι για να κάνεις την υπέρβαση; Πχ δεν παίζει νομίζω λόγω χώρων με kamiq, 2008 , Captur, aircross , αλλά και με ολα τα υπόλοιπα έχει δύσκολο ανταγωνισμό. Θεωρώ πως θα πρέπει τιμολογιακα να παίξει σε τέτοιες τιμές / εξοπλισμό που να σε τραβήξει από τις ακριβότερες εκδόσεις των supermini πχ clio , polo , και κυρίως το 208 που δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιλέξεις αν στην ίδια τιμή με ένα allure παίρνεις το αντίστοιχο πανέμορφο και ψηλό που πλέον είναι φετίχ mokka.
Αλλά γενικά παρα πολλές προτάσεις και σε αυτή την κατηγορία , δεν ξέρεις τι να διαλέξεις αν έχεις ένα budget κοντά στα 20.000 . Για εμένα κάποιος πρέπει να κλείνει τα αυτιά του σε όλες αυτές τις σειρήνες και να διαλέγει μόνο ανάμεσα σε 3 ψηλά σε αυτή την κατηγορία: C3 aircross λόγω χώρων , Puma λόγω στησίματος και Vitara που συνδιάζει και τα 2 και ειναι πραγματικό SUV. Άντε να δούμε και το νέο Yariscross λόγω υβριδικού. Κανένα άλλο.
Κατ' αρχήν πως κατάλαβες ότι τα υλικά είναι από το μεσαίο ράφι όπως λες χωρίς να το δεις από κοντά και βέβαια πως προτείνεις το Vitara όπως και το c3 aircross που αυτά και αν έχουν μέτρια υλικά και πολλά σκληρά πλαστικά.
Οοσ για την σύγκριση με τα super mini θεωρώ οτι είναι καθαρά θέμα επιλογής κατηγορίας και οχι τιμής.
Opel Mokka 2021