-
@johan7 said in Opel Mokka 2021:
Ναι,υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποιησης του parking mode. Γενικά προβλέπεται από τον κατασκευαστή για τέτοιες περιπτώσεις. Νομίζω αναφέρεται στη σελίδα 122 στο εγχειρίδιο (αν και η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη, το έχουν αναφέρει και σε ξένα forums).
Τώρα για την επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης, εγώ την είχα βάλει σαν extra στην παραγγελία αλλά με ειδοποίησαν ότι έχουν παραλάβει τα mokka χωρίς αυτό το extra γιατί πολύ απλά δε θα έρχονταν ποτέ τα αυτοκίνητα με την έλλειψη ημιαγωγών. Θα έπρεπε να περιμένω άλλους 2-3 μήνες πέραν του γνωστού 6μηνου. Έτσι και το έκοψαν για εκείνη την παρτίδα. Μου πιστωθηκε το ποσό της αξίας του αξεσουάρ στον τραπεζικό λογαριασμό μιας και είχα κάνει ήδη εξόφληση. Τους είπα οκ μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Ο default χώρος πάντως για την τοποθέτηση του κινητού (χωρίς την επαγωγική επιφάνεια) δε χωράει κινητό μεγαλύτερο από 158 cm σε flat θέση. Εγώ έχω το oneplus 9pro (163cm) και απλά το πετάω εκεί μέσα και κάθεται όπως να ναι. Δε νομίζω πάντως με τη διαρρύθμιση που έχει εκεί ο χώρος ότι θα υπήρχε περισσότερο room για κινητό με την πλάκα της επαγωγικής ενσωματωμένη. Μπορεί να την είχα και να μην ακουμπούσε το κινητό μου να φορτίσει.
Απλώς ήταν η πρώτη μου αγορά αυτοκινήτου και λέω δε γα@#&ται,θα το πάρω full extra να το χαρώ και κάπως έτσι μπήκε και το extra της επαγωγικής χωρίς να το χρειάζομαι στην ουσία . Εν τέλει πιστεύω καλύτερα που ήρθε χωρίς αυτό. Πήγαν τα χρήματα για πλατοκαθισματα, πατάκια rubber και ρεζέρβα ανάγκης.
Θα προσπαθήσω πάντως φτάνοντας στα 1500km να δώσω καταναλώσεις από δύο γεμίσματα σε συγκεκριμένες διαδρομές στο forum για όποιον τον ενδιαφέρει.
Καλές γιορτές σε όλους με ασφάλεια.
Χαρείτε τα αυτοκίνητα που ο καθένας έχει επιλέξει χωρίς ντε και καλά ότι έχει κάνει καλύτερη επιλογή από κάποιον άλλον. Ο καθένας επιλέγει με τα δικά του θέλω και το δικό του βάθος τσέπης. Λιγότερη γκρίνια περισσότερες πληροφορίες για το νέο έτος σε όλα τα threads!!Ευχαριστώ για την απόκριση.
Όσον αφορά την επαγωγική φόρτιση το δοκίμασα σε MOKKA e και χωράει ακριβώς το Samsung note 10+ και το Samsung note 8 με τις θήκες τους, προς πληροφόρηση οποίου ενδιαφέρεται.
Η ρεζέρβα που πήρες έχει ίδια διάσταση ζάντας με τις υπόλοιπες τέσσερις ρόδες.;
Περιμένω το MOKKA ultimate με 18’’ ζάντες και αναρωτιέμαι για τη διάσταση της ρεζέρβας, όπως και το κόστος της. -
Οι καταναλώσεις από δύο γεμίσματα σε Αττική (OPEL MOKKA 1.2 Βενζίνη EAT8 130). Διαδρομή καθημερινή (με το ECO ενεργοποιημένο) πάνω κάτω : Λ. Κηφισίας - Παπανικολή - Δ. Πλακεντίας - Σταυρός Αγ. Παρασκευής - Λ. Λαυρίου και πίσω με την υλιγκιώδη μέση ταχύτητα των 25km/h!
Γενικά η μέρα της μαρμότας για κανα 3μηνο. Ούτε μία εκδρομή δεν έχω πάει ακόμα
[url=https://postimg.cc/cr6DsjHt][img]https://i.postimg.cc/TYJBcvv0/consumption1.jpg[/img][/url][url=https://postimg.cc/K1MJTMtZ][img]https://i.postimg.cc/0yt3LGQJ/consumption2-1.jpg[/img][/url]
[url=https://postimg.cc/3d6tWB4S][img]https://i.postimg.cc/t4RwSvXj/consumption2-2.jpg[/img][/url]
-
αλλος με 1.5d με προβλημα στη θερμοκρασια που κανει μιση ωρα να ανεβει?
και που λενε στην αντιπροσωπεια οτι ετσι πρεπει να ειναι? -
@gatoz said in Opel Mokka 2021:
και που λενε στην αντιπροσωπεια οτι ετσι πρεπει να ειναι?Κυριολεκτικά μισή ώρα ή που λέει ο λόγος;
Γενικά τα ντίζελ αργούν να σηκώσουν θερμοκρασία. -
Και για αυτό δεν κάνουν για πόλη. Τα περιφερειακά αντιρρυπαντικα συστήματα δεν μπορούν να πιάσουν τις σωστές θερμοκρασίας λειτουργίας και υπάρχει πρόβλημα.
-
Εγώ πάντως με τον κινητήρα 1.2 βενζίνη και το αυτόματο 130 δεν έχω παράπονο σχεδόν σε τίποτα. Έχει ο 1.5 ντιζελ του ομίλου πρόβλημα εκτός των κοινών ασθενειών που έχουν τα καινούργια πετρέλαια σε πόλη;;
-
Όλοι λένε για το adblue σύστημα.
-
@teo-mak said in Opel Mokka 2021:
@gatoz said in Opel Mokka 2021:
και που λενε στην αντιπροσωπεια οτι ετσι πρεπει να ειναι?Κυριολεκτικά μισή ώρα ή που λέει ο λόγος;
Γενικά τα ντίζελ αργούν να σηκώσουν θερμοκρασία.οχι, μιση ωρα κυριολεκτικα, το εχει παρει ενας κουμπαρος μου.
ακριβως ιδια συμπεριφορα με το κορσα 1.5 και εντελως διαφορετικη εχει το 208 που ζεσταινεται σε 3'
ολα με τον ιδιο κινητηρα!
τι διαολο ειναι κρυοκωλα τα οπελ? -
Είναι κρύο αστείο πως είναι γερμανικά αυτοκίνητα. Για αυτό ίσως.
-
Σήμερα σκεφτόμουν ότι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα diesel που έχουμε, o 1.5D έρχεται σε θερμοκρασία σχεδόν αμέσως. Μέχρι να ανάψω, να βάλω ζώνη, πατήσω τίποτα κουμπάκια στην οθόνη, έχει σβήσει η ένδειξη. Κυριολεκτικά σε 2-3 λεπτά.
Στα Ford και το Citroen που έχουν παλιότερους κινητήρες κρατάει πολύ περισσότερο.
@lap κάπου με ρώτησες για το αν έχει χαλάει το 3D cockpit και το δοχείο adblue. Όχι, και όχι.
Το Adblue ήταν θέμα της προηγούμενης γενιάς, όχι της τωρινής, και εδώ ενώ το έχει αγοράσει ένα σωρό κόσμος δεν έχω διαβάσει πολλά προβλήματα. Για το cockpit είχα διαβάσει για κάποια, κυρίως Ιταλία, που έβγαλαν σχεδόν αμέσως πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν με ανησυχεί από τότε, καθώς το έχω συνηθίσει τώρα με τη λειτουργία ΠΛΟΗΓΗΣΗ και θα μου κακοφανει να πάθει κάτι. Είχε ακουστεί ότι αυτοί που είχαν πρόβλημα είχαν χρησιμοποιήσει (ή αυτοί που το είχαν καθαρίσει) καθαριστικά, πάντως θα ρωτήσω για το θέμα τώρα που θα γίνει το service. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει υπηρεσία που θα έρθουν να το πάρουν και θα το φέρουν.
-
Θα απαντήσουν σε λίγο οι κάτοχοι για το addblue. Το πρόβλημα είναι ότι νομίζεις πως ξέρεις τα psa.
-
Σε πολλά αυτοκίνητα ο δείκτης θερμοκρασίας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και έχει μόνο 3 θέσεις (κρύο-κανονικό-υπερθέρμανση) για να μην αγχώνει τον οδηγό.
-
Ε, ναι, με 4 που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να ξέρω πολλά. Εσύ με Suzuki είσαι ειδικός μάλλον.
-
Έχεις μόνο ένα psa με addblue. Τα υπόλοιπα που έχεις δεν εχουν. Έχω και εγώ πάνω από ένα στο περιβάλλον μου αλλά όχι δικό μου οπότε δεν λέω τίποτα. Περιμένω να πουν αυτοί που έχουν.
-
Έχω 3 έτη και 42000 χλμ με 308 1.5 blueHDI
Κανένα απολύτως θέμα με adblue ή γενικά.
-
2 ειναι τα μεγαλα προβληματα που μαστιζουν τους κινητηρες πετρελαιου-βενζινης του PSA
Φυσικα εμφανιζονται και σε φρεσκα μοντελα πχ 2018-2019, μια βολτα στις διαφορες ομαδες του φουμπου εχει αρκετο υλικοΓια τον Puretech 1.2/130, ξεφτισμα του ιμαντα λογω κακης ποιοτητας υλικου και εμβαπτισμου στο λαδι με συνεπεια να φευγουν κοματακια και να βουλωνει το φιλτρο λαδιου. Οι περισσοτερες περιπτωσεις εμφανιζονται μετα τα 50-55κ χλμ, εμφανιζεται μηνυμα σφαλματος περι χαμηλης πιεσης λαδιου και η αντιπροσωπεια τον αντικαθιστα χωρις χρεωση
Για τον 1.5 ντιζελ, το γνωστο θεμα με το Adblue που φυσικα ταλαιπωρει αρκετο κοσμο
-
Χρόνια πάει η βαλίτσα με τον ιμάντα της Peugeot που ξεφτίζει μέσα στο λάδι. Αναρωτιέμαι δεν έχουν κάνει τίποτα για να το βελτιώσουν?
Αν φτάνει βέβαια μέχρι τα 55k km και προειδοποιεί κιόλας, είναι κοντά στα χιλιόμετρα που θέλει αλλαγή ο ιμάντας έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν είναι σημαντικό πρόβλημα.
Το πρόβλημα θα είναι αν φθαρεί και κοπεί ξαφνικά και απροειδοποίητα και πάρεις το μοτέρ στο χέρι. Θα θες μετά 3-4k να το φτιάξεις, θα το παραδεχτεί η Peugeot (που το ξέρει το πρόβλημα) να στο φτιάξει χωρίς χρέωση? -
Πάντα έτσι ήταν η Peugeot.
Οι tu κινητήρες ενώ ήταν διαμάντια, αμεσότητας και ελαστικότητας, είχαμ ψεύτικες φλατζες. Αλλά πραγματικά ήταν οι τελευταίοι καλοί κινητήρες.
Μετά οι εξελίξεις του σε 16v είχε λάθος σχεδίαση στην ψύξη του μοτέρ και έσταζε η φλατζα σε μια γωνιά του μπλόκ. Το δυναμο του ήταν οριακό για τον εξοπλισμό του αυτοκινητου. Μόνο ο 1.6 αυτής της σειράς ήταν επικός κινητήρας με μεταλλική φλατζα και λίγο διαφορετική σχεδίαση κυκλώματος ψύξης. Είχε φορεθεί από ραλλακια κτλ.Μετά ήρθε ο πριγκιπικός κινητήρας. Μιλάμε ο ορισμός της αποτυχίας.
Μετά ήρθαν αυτοί οι νεότεροι thp όπου το ατμοσφαιρικό τους είχε σοβαρό θέμα με τον εκκεντροφόρο κτλ. Έγινε αλλαγή σε όλα.Δηλαδή οκ καλη η σχεδίαση και καλά τα κέρδη αλλά ρε παιδιά λίγο σοβαρευτείτε.
Καλά μη μιλήσω για τα vag...
-
@andya3 said in Opel Mokka 2021:
Χρόνια πάει η βαλίτσα με τον ιμάντα της Peugeot που ξεφτίζει μέσα στο λάδι. Αναρωτιέμαι δεν έχουν κάνει τίποτα για να το βελτιώσουν?
Αν φτάνει βέβαια μέχρι τα 55k km και προειδοποιεί κιόλας, είναι κοντά στα χιλιόμετρα που θέλει αλλαγή ο ιμάντας έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν είναι σημαντικό πρόβλημα.
Το πρόβλημα θα είναι αν φθαρεί και κοπεί ξαφνικά και απροειδοποίητα και πάρεις το μοτέρ στο χέρι. Θα θες μετά 3-4k να το φτιάξεις, θα το παραδεχτεί η Peugeot (που το ξέρει το πρόβλημα) να στο φτιάξει χωρίς χρέωση?Προς αυτην την κατευθυνση αλλαξαν το ιξωδες των λαδιων σε 0W-30 (στα μοντελα που ηδη κυκλοφορουν), ωστε να μετριασουν την φθορα. Βεβαια θεωρητικα στις επομενες 50-60.000 χλμ παλι θα χρειαστει αλλαγη
-
@lap said in Opel Mokka 2021:
Πάντα έτσι ήταν η Peugeot.
Οι tu κινητήρες ενώ ήταν διαμάντια, αμεσότητας και ελαστικότητας, είχαμ ψεύτικες φλατζες. Αλλά πραγματικά ήταν οι τελευταίοι καλοί κινητήρες.
Μετά οι εξελίξεις του σε 16v είχε λάθος σχεδίαση στην ψύξη του μοτέρ και έσταζε η φλατζα σε μια γωνιά του μπλόκ. Το δυναμο του ήταν οριακό για τον εξοπλισμό του αυτοκινητου. Μόνο ο 1.6 αυτής της σειράς ήταν επικός κινητήρας με μεταλλική φλατζα και λίγο διαφορετική σχεδίαση κυκλώματος ψύξης. Είχε φορεθεί από ραλλακια κτλ.Μετά ήρθε ο πριγκιπικός κινητήρας. Μιλάμε ο ορισμός της αποτυχίας.
Μετά ήρθαν αυτοί οι νεότεροι thp όπου το ατμοσφαιρικό τους είχε σοβαρό θέμα με τον εκκεντροφόρο κτλ. Έγινε αλλαγή σε όλα.Δηλαδή οκ καλη η σχεδίαση και καλά τα κέρδη αλλά ρε παιδιά λίγο σοβαρευτείτε.
Καλά μη μιλήσω για τα vag...
νομιζα οτι αυτο το προβλημα με τον ιμαντα ειναι ιδιον των μοτερ οπου υπαρχει εμβαπτισμος στο λαδι, με πρωτο διδαξαντα τον Ecoboost η κανω λαθος?
Opel Mokka 2021