-
Yem wrote:
Πολλά μου φαίνονται τα 25κ στην κατηγορία αυτή! Φουλ το αμάξι αλλά μικρό!
Το είδα και εγώ (έκδοση GS line) και συμφωνώ σε όλα με τους παραπάνω. Πολύ όμορφο και εντυπωσιακό τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ωραία μαλακά καθίσματα, χώρος κανονικός μπροστά και άνετη θέση οδήγησης (σε αυτό βοηθά και η χαμηλή κεντρική κονσόλα). Οι οθόνες είναι εντυπωσιακές και με μεγάλη αντίθεση/ευκρίνεια, το infotainment ομως είναι το γνωστό της PSA (εύχρηστο αλλά με γραφικά 5ετιάς). Το ωραίο είναι ότι με την τοποθέτηση τους 'χτίζουν' γύρω από τον οδηγό ένα όμορφο cockpit χωρίς να προεξέχει τίποτα από το ταμπλό.
Οι παρατηρήσεις μου έχουν αν κάνουν με τα εξής:
- Το μυώδες εξωτερικό: όσο όμορφο είναι τόσο τονίζει και το μικρό μήκος τους αυτοκινήτου.
- Το piano black στο κεντρικό ταμπλό: Από τη στιγμή που θα γεμίσει (αναπόφευκτα) γρατσούνιες θα φαίνεται άσχημο ειδικά το τεράστιο κομμάτι που είναι πάνω στο ταμπλό προς τη μεριά του συνοδηγού.
- Το τιμόνι: Το κλασσικό όπελ, πολύ ξεπερασμένο και με τα κακής αίσθησης / ποιότητας κουμπιά. θα μπορούσαν να έχουν σχεδιάσει ένα καλύτερο που να ταιριάζει στο όλο κονσεπτ του pure panel.
το ίδιο παρατήρησα για το τιμονι και το σχολιασα λιγα ποστ παραπάνω, τα κουμπιά είναι πολυ κακής αίσθησης και ποιότητας. Τα πλαστικά από τη μέση και κάτω ειδικά στα πλαινα΄της κεντρικής κονσόλας κατω από την επένδυση piano black ειναι επίσης πολύ μετρια ποιοτικά
επίσης η κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα συο καθίσματα φαίνεται πολυ πρόχειρα σχεδιασμένη, εχει πισω απο το λεβιεδακι του αυτομάτου, τον διακόπτη του χειρόφρενου στο μέσον, κάλλιστα θα μπορούσαν να σχεδιάσουν μια ρηχη θηκη για κλειδιά, κερματα κατι χρηστικο, με το διακοπτη στα αριστερα και τη θηκη δεξιά, τωρα φαίνεται και είναι πολύ άδεια
Σιγουρα καλυτερο σε συναρμογή απο puma, στο ιδιο επίπεδο συναρμογής με το T-roc, ενω ποιοτικά λίγο κατώτερο του 2008
-
Πήγα και εγώ να το δω πριν από λίγο στην Κηφισίας. Συμφωνώ με τους από πάνω. Εγώ είμαι 1.76 και 72 κιλά. Πίσω που έκατσα με ρυθμισμένη θέση οδηγού στα μέτρα μου ήμουν υπερανετα. Είχα πολύ χώρο για τα γόνατα 10-15εκ.
Επειδή κατά 99% έχουμε ίδια χαρακτηριστικά ύψους και βάρους,μηπως δοκίμασες Puma και Kona πριν καταλήξεις σε Mokka; Αν ναι,πως σου φάνηκαν; Ο.κ.,παίζει ρόλο κι η θέση οδήγησης,αλλά αν οδηγείς στην κλασσική θέση (με τους καρπούς να ακουμπάνε στη στεφάνη του τιμονιού με την πλάτη σου να εφαρμόζει στην πλάτη του καθίσματος),έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
-
Το Mokka δεν το έβγαλαν έτσι για να μην κανιβαλισει το Crossland, το έβγαλαν έτσι για να χτυπήσει τα T-Cross και τα τοιαύτα. Το Crossland θα παίζει με τη φθηνή τιμή και τους χώρους, αλλά για μία γενιά πίσω. Μία οικογένεια θα χωρέσει ευκολότερα σε ένα Crossland από ένα Mokka και θα το πάρει και 1.500€ φθηνότερα.
Ενας 28αρης με την κοπέλα του ευκολότερα θα πάρουν ένα Mokka, και ένας 55αρης που έχουν φύγει τα παιδιά από το σπίτι (όπως προείπε κάποιος ήδη).
Για μεγαλύτερα σου πασάρουν 2008, C4 και ότι βγεί από εδώ και πέρα. Ακόμη μεγαλύτερα έχουν πολλά, και ετοιμάζουν και μικρότερα (1008).
Δεν βγαίνουν όλα τα αυτοκίνητα για να είναι το τέλειο, αλλιώς θα έβγαζε 2 μοντέλα κάθε μάρκα και θα έπιανε όλες τις πωλήσεις.
Θα πουλήσει απίστευτα αυτό το αυτοκίνητο πάντως, το βλέπω να περνάει εύκολα Arona/Stonic και να χτυπηθεί στα ίσα με τονT Cross για τα πρωτεία της υπο-κατηγοριας, και ίσως και της κατηγορίας (Β suv).
Πλήρη εικόνα θα έχουμε με την άφιξη του Yaris Cross.
-
Θα πουλήσει απίστευτα αυτό το αυτοκίνητο πάντως, το βλέπω να περνάει εύκολα Arona/Stonic
Αυτό δεν είναι δύσκολο, ειδικά να περάσει το Αρόνα που είναι στον πάτο των πωλήσεων.
-
Τι παραπάνω προσφέρει από το crossland? μόνο το λίγο διαφορετικό εξωτερικό/εσωτερικό?
Το crossland μου κάνει πιο ισορροπημένη επιλογή.
-
Τι παραπάνω προσφέρει από το crossland? μόνο το λίγο διαφορετικό εξωτερικό/εσωτερικό?
Design, μέσα/έξω. Και όπως έχουμε δει η σχεδίαση πουλάει τελικά...είναι από τα βασικά κριτήρια.
-
Στηρίζεται στην τελευταία πλατφόρμα του ομίλου με ότι συνεπάγεται αυτό σε ασφάλεια/βάρος και καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά.
Arona/Stonic είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές με T Cross στην κορυφή της υπο-κατηγοριας και μάλλον με Puma ενδιάμεσο, αν περάσει τους 2 από τους 4 ήδη είναι πετυχημένο, αν πλασαριστεί πάνω από Puma, υπερπετυχημενο, και μετά βλέπουμε σε σχέση με το T Cross τι κάνει.
Αυτή είναι η αγορά και ο ανταγωνισμός, τι να κάνουμε τώρα..
Επίσης μην ξεχνάμε ότι ονομαστικά προσφέρει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών 30λιτρα από το Focus προηγούμενης γενιές, και 25λιτρα λιγότερο από το καινούργιο. Και αυτό από ένα αυτοκίνητο 4.15μ..
-
tsour_ee wrote:
Design, μέσα/έξω. Και όπως έχουμε δει η σχεδίαση πουλάει τελικά...είναι από τα βασικά κριτήρια.
μην παίρνεις και όρκο!
Όπως τα είδα διπλα διπλα στην αντιπροσωπεια, το facelift Crossland με το Mokka μπροστα δεν εχουν και ιδιαιτερες διαφορες με αυτο το νεο Opel Vizor. Σαν τα μουτρα Kamiq-Scala φαση
-
μην παίρνεις και όρκο!
Όπως τα είδα διπλα διπλα στην αντιπροσωπεια, το facelift Crossland με το Mokka μπροστα δεν εχουν και ιδιαιτερες διαφορες με αυτο το νεο Opel Vizor. Σαν τα μουτρα Kamiq-Scala φαση
Μα δεν είναι μόνο η μάσκα...αυτό είναι το λιγότερο. Μιλάω για όλο το σχέδιο σαν αυτοκίνητο και φυσικά το εσωτερικό. Η μάσκα από μόνη της δεν λέει και πολλά (προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το Vizor).
-
Σε σχέση με το Crossland ξεκάθαρα πιο όμορφο το Mokka. Πήγα το είδα και από κοντά.
Το ερώτημα είναι γιατί να προτιμήσει κάποιος το Mokka σε σχέση με το 2008? Είναι κοντά και σε τιμες λίγο πιο πάνω απο 20000e.
Και τι κινητήρα να διαλέξεις? Το diesel ή το 1.2 με 130 άλογα.
Χάθηκε ο κόσμος να δώσουν επιλογή στο diesel 130 άλογα? Στο 2008 υπάρχει αλλά με τιμή 30000e αυτόματο. Ξεφεύγει πολυ η τιμή. Στο mokka δινουν μονο το 110 ps στο diesel
-
Όποιος θέλει λίγο μικρότερο B suv, λίγο διαφορετικό, λιγότερες ανάγκες για αποσκευές, ίσως προτιμά Opel (σε παρελθόν ή θέμα design, ή επειδή θέλει 'Γερμανικό'), και κάνα χιλιάρικο στην τσέπη περισσότερο.
-
Επειδή κατά 99% έχουμε ίδια χαρακτηριστικά ύψους και βάρους,μηπως δοκίμασες Puma και Kona πριν καταλήξεις σε Mokka; Αν ναι,πως σου φάνηκαν;
Και στο Puma ανετα καθομουν πισω απο μενα,με χωρο για τα γονατα(γενικα δεν εχουν παραπονο οσοι καθονται πισω απο τη θεση που οδηγω ! ) λογω σωματοδομης δικης μου, για μενα οι πισω χωροι δεν αποτελουν κριτηριο να απορριψω καποιο αυτοκινητο που με ενδιαφερει, ξερω οτι πισω καθονται ανετα και επισης δεν εχω παιδια για μπες βγες καθισματακια. Το Puma πολυ μου αρεσει και θα προχωρουσα με αυτην την επιλογη αλλα παει παραπανω χρηματα με αντιστοιχη διαμορφωση (και χωρις αυτοματο. το αυτοματο προστεθηκε προσφατως και ξεφευγει υπερβολικα).Χωρις να ειμαι γνωστης και διορθωστε με αν εχω λαθος αλλα μου μοιαζει λογω χαμηλου επιτοκιου χρηματοδοτησης της FORD οι τιμες για οποιον ενδιαφερεται για μετρητοις εχουν αφομοιωσει την οποια διαφορα προς τα πανω. Ηδη στα 25κ και κατι ειμαι πανω απο το μπατζετ γυρω 1500ευρω. Υπαρχουν και καποιες αλλες προτεραιοτητες παραλληλα με την αγορα αυτοκινητου και δεν μπορουν να σπρωχτουν ολα εκει δυστυχως/ ευτυχως ! Το KONA το ειχα οδηγησει πριν μηνες .Πολυ καλες εντυπωσεις. Ενταξει περιμενα το facelift , καποια θεματακια στην καμπινα που δεν μου αρεσαν διορθωθηκαν πιστευω,οπως και η νεα γκαμα κινητηρων παρα πολυ καλη. Μου το χαλασαν ομως στην εξωτερικη εμφανιση. Μου αρεσε πιο πολυ το προηγουμενο ! Βιτσια !
Για να μην πολυλογω στο Captur με χαλαει η γκαμα κινητηρων , το C4 C-cross ιδιαιτερο και πιο μεγαλο απο οτι το θελω (δεν εχω τοσες αναγκες), το Stonic ... δειχνει εσωτερικα οσο περναει ο καιρος οτι το εχει ξεπερασει ο ανταγωνισμος,το 2008 με χαλαει ολη η καμπινα μεσα δεν ειναι στα γουστα μου και ας πεσουν να με φανε ! Εδω μου αρεσει το KONA (προ facelift)
-
Σε σχέση με το Crossland ξεκάθαρα πιο όμορφο το Mokka. Πήγα το είδα και από κοντά.
Το ερώτημα είναι γιατί να προτιμήσει κάποιος το Mokka σε σχέση με το 2008? Είναι κοντά και σε τιμες λίγο πιο πάνω απο 20000e.
Γιατί (σε αυτόματο τουλάχιστον που κοιτάω) το Μόκα είναι πολύ πιο φτηνό.
-
25 Κ για οπελ μοκα ?
Προσωπικά και μετα απο 3 ΤD καθώς και σαν εξοπλισμό και με τιμή κατω των 20Κ αφου μιλαμε για 2wd πιο Τίμια επιλογή στην κατηγορία B Suv θεωρώ το Vitara Hybrid με τις καλύτερες επιδόσεις καλους χώρους , 0 σημα απο 2021 και καλό γκάζι.
-
25 Κ για οπελ μοκα ?
Προσωπικά και μετα απο 3 ΤD καθώς και σαν εξοπλισμό και με τιμή κατω των 20Κ αφου μιλαμε για 2wd πιο Τίμια επιλογή στην κατηγορία B Suv θεωρώ το Vitara Hybrid με τις καλύτερες επιδόσεις καλους χώρους , 0 σημα απο 2021 και καλό γκάζι.
Τετρακυλινδρο 1.4 με 130 άλογα, και ψευτo-υβριδικο. Εξωτερικά δεν το θεωρώ παλιό μέσα είναι και παλιό και απλό. Το έγραψα όταν έψαχνα.:αν δεν έψαχνα την οικονομία καυσίμου θα ήταν Ν2 στην λίστα μου άνετα!
-
Το Μόκκα για μένα έχει μόνο ένα αντίπαλο . Το Πούμα . Είναι και τα δύο στενάχωρα , να δούμε και το στρίψιμο του Μόκκα , είναι κροσόβερ και μετά έχουν κάποια στοιχεία που διαφέρει το καθένα .
Δευτερευόντως έχει κόντρα με το Τ-κρος και Αρόνα , Στόνικ , αλλά τα δύο τελευταία χάνουν σε πολλά , ενώ το πρώτο λόγω σήματος μόνο στέκεται δίπλα του .
-
Το Μόκκα για μένα έχει μόνο ένα αντίπαλο . Το Πούμα . Είναι και τα δύο στενάχωρα , να δούμε και το στρίψιμο του Μόκκα , είναι κροσόβερ και μετά έχουν κάποια στοιχεία που διαφέρει το καθένα .
Δευτερευόντως έχει κόντρα με το Τ-κρος και Αρόνα , Στόνικ , αλλά τα δύο τελευταία χάνουν σε πολλά , ενώ το πρώτο λόγω σήματος μόνο στέκεται δίπλα του .
Θα συμφωνήσω γενικά, απλά το Puma έχει και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Το Mokka θέλω να το δω και live αλλά από τα video καταλαβαίνω ότι είναι πολύ περιορισμένος. Και αυτό είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής, έχεις δεν έχεις παιδιά. Ούτως ή άλλως δεν μιλάμε για sport κατασκευές να πεις 'δεν με απασχολούν τέτοια θέματα'. Εκτός αν πας για Puma ST οπότε πάσο.
Είναι όμορφο πάντως και ξεχωριστό σε σχεδίαση, ειδικά στο εξωτερικό.
-
Το Μόκκα είναι στενάχωρο , αλλά είναι πιο ευρύχωρο από το Πούμα στον χώρο των επιβατών .
-
Θα διαφωνήσω εδώ ελαφρώς!
Σε 1η φάση o PSA έχει σαν ανταγωνιστή τη VW, και έπειτα Renault και Ford.
Θα συμφωνήσω ότι Puma/Mokka κοντραρονται σαν μικρότερα λίγο B suv, αλλά το Puma έχει σαφές πλεονέκτημα στο χώρο αποσκευών, που το βάζει σε μία ιδιαίτερη θέση στην κατηγορία, κάπου ανάμεσα σε όλα.
Για μένα, χαζομάρα της Ford που έδωσαν τόσο βαρύτητα στις αποσκευές, αφού το αυτοκίνητο πασιφανεστατα δεν είναι προορισμένο για μεγάλο οικογενειακό B suv (ή, ας το είχαν κάνει 5-8 πόντους μεγαλύτερο να πάρει και μέσα λίγο), και πασιφανεστατα το έκαναν για να μην κανιβαλισουν το Focus Active, και για μένα μεγάλο λάθος, και πόνταραν σε λάθος άλογο.
Οι περισσότεροι στο target group (ζευγάρια, μικρές 3μελεις οικογένειες, sportif 'νεανίες' που θέλουν crossover) και με λιγότερο χώρο αποσκευών κάνουν μία χαρά (άλλωστε εκείνο το κουτί στο Puma είναι τρελή απάτη, βαθυναν λίγο το χώρο της ρεζέρβας και του βγάλανε και όνομα, πολλοί βάζουν ρεζέρβα εκεί άλλωστε).
Σε παρόμοιο πάτωμα είχαν επίσης Fiesta Active/Ecosport, νομίζω χρειάζονταν ένα Puma κοντά στα 4.30 να χτυπήσει το άνω άκρο της κατηγορίας, λίγοι προτιμούν το Focus Active και είναι crossover μόνο κατ' όνομα νομίζω, όπως είπε και άλλος φίλος η μούρη είναι πολύ χαμηλή, ενώ άλλα crossover ξεκινάν από 15.5 (C4) φθάνουν και μέχρι 17cm (Xceed), και το Puma δεν μπορεί να χτυπήσει σε χώρους Kamiq/2008/T Roc/Captur (αν και αυτό πίσω έχει κάτι ατασθαλίες σχεδιαστικά, κυρίως στα κεφάλια και την έδραση του καθίσματος).
Δεν έπρεπε να φοβηθούν την εσωτερική 'κόντρα' με το Focus, θα ανέβαζαν και 1.000€ τις τιμές για 5-8 πόντους αμαξώματος, και λίγο καλύτερο εσωτερικό (που δεν το έκαναν και πάλι) και θα ήταν όλα καλά και μέλι γάλα! Θα είχαν ξεκάθαρα ένα αυτοκίνητο κοντά στην κορυφή της κατηγορίας, και τώρα είναι, αλλά όχι για όλους.
Τώρα θα μπουν και σε άτυπη κόντρα με το Mokka που ξεκινάει με παρόμοιο εξοπλισμό με χαμηλότερες τιμές, υποκειμενικά πολύ ομορφότερο, περισσότερο ξεκάθαρα crossover στοιχεία (συγνώμη, εγώ δεν βλέπω τίποτα crossover στον σχεδιασμό του Puma πλέον, ειδικά που έκοψαν και την Titanium, σαν ένα μεγαλύτερο Fiesta φαίνεται, ειδικά σε άσπρο που δεν δείχνει τίποτα, κόσμο που ρωτάω όταν περνάει και δεν το ξέρουν, μου λένε 'Fiesta είναι αυτό;'), περισσότερη τεχνολογία μέσα, και.. χαμηλές τιμές από diesel μέχρι 130 βενζίνη και πλήρως ηλεκτρικό με 350χλμ αυτονομία (και είδαμε στα regiew ότι τα PSA βγάζουν καλές αυτονομίες).
Και έπειτα η Ford βγάζει το ξεκάθαρα suv EcoSport Active (και πολύ σωστά, και μου αρέσει) και θα το κοστολογεί μάλλον αρκετά πάνω από 20.000€!! Με το εσωτερικό σχεδόν 7ετιας πλέον! Άσε μας βρε Ford..για κλείσιμο θα την πάνε την εταιρεία στην Ευρώπη.
Φέρτε το Bronco να πάρει ο λαός αληθινό Ford!
-
Νόμιζα ότι μπήκα στο τόπικ του puma Το κοινό που θα πάρει τη μεζούρα να μετρήσει τα B Suvia για να βρεί το πιο ευρύχωρο και 'οικογενειακό' μεταξύ αυτών υπάρχει αλλά είναι ελάχιστο. Οι περισσότεροι θα δώσουν έμφαση στην εμφάνιση και στον feelgood παράγοντα σύμφωνα με τα γουστά τους. Όποιος κοιτάει χώρους και έχει τα λεφτά θα ανέβει κατηγορία..
Opel Mokka 2021