-
το συγκριτικο πλεονεκτημα του Mokka ειναι νομιζω η τιμη για αυτα που προσφερει. Εξαλλου οι χωροι δεν ειναι το παν, βλεπουμε πως παει και το CHR
με τον 1.2/100 και μεταλικο, πεφτει κατω απο το ψυχολογικο οριο των 20.000
-
το συγκριτικο πλεονεκτημα του Mokka ειναι νομιζω η τιμη για αυτα που προσφερει. Εξαλλου οι χωροι δεν ειναι το παν, βλεπουμε πως παει και το CHR
με τον 1.2/100 και μεταλικο, πεφτει κατω απο το ψυχολογικο οριο των 20.000
Το ίδιο κοινό έχουν, και αυτό και το C4 και το Yaris Cross. Θα κόψουν πωλήσεις από το C-HR όλα αυτά.
Δεν συμφέρει κατά τη γνώμη μου η εισαγωγική, με 2.000 πάνω παίρνεις ΚΑΙ 130 άλογα ΚΑΙ Elegance που σε άλλα μοντέλα είναι σαν 3η έκδοση.
Πάρα πολλές οικογένειες παίρνουν B suv πλέον, επειδή τα B suv μεγάλωσαν (από το Juke 1ης γενιάς), τα C επίσης μεγάλωσαν (πάνε όλα κοντά στο 4.5μ περίπου) και παρά είναι μεγάλα για κάποιους. Γιατί να φορτωθω/κουβαλάω/πληρώνω/συντηρώ 200-300 κιλά ακόμα και 20-30 πόντους όταν τα μεγάλα Β suv χωράνε 4 άτομα πολύ άνετα;
Είναι ξεκάθαρο αυτό το trend γιατί πολλές εταιρείες έχουν πάνω από 1 αυτοκίνητο στην κατηγορία πλέον (αν βάλεις και το Ford Fiesta Active/EcoSport/Puma η Ford έχει 3!), Mokka/Crossland, Kona/Bayon, T Roc/T Cross, δηλαδή ένα μικρότερο lifestyle και ένα μεγαλύτερο για οικογενειακούς σκοπούς.
-
ξαλλου οι χωροι δεν ειναι το παν, βλεπουμε πως παει και το CHR
Άλλο αυτοκίνητο, πουλάει την υβριδικότητα (το Mokka δεν έχει κάν mHEV), το CH-R το αγοράζεις κυρίως για την οικονομία και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Χτές ήμουν στην Polis στα Γλ. Νερά, 7 CH-R προς πράδοση, όλα Υβριδικά. Πλέον το 10% (και άν) είναι με τον 1.2 κινητήρα, από όσα πωλούνται.
-
Vagelis4 wrote:
Σε σχέση με το Crossland ξεκάθαρα πιο όμορφο το Mokka. Πήγα το είδα και από κοντά.
Το ερώτημα είναι γιατί να προτιμήσει κάποιος το Mokka σε σχέση με το 2008? Είναι κοντά και σε τιμες λίγο πιο πάνω απο 20000e.
Γιατί (σε αυτόματο τουλάχιστον που κοιτάω) το Μόκα είναι πολύ πιο φτηνό.
Φάνη εσύ που ψάχνεσαι τώρα πόσο σου βγαίνουν σε αυτόματο τα :Mokka - Crossland - Vitara?
-
Φάνη εσύ που ψάχνεσαι τώρα πόσο σου βγαίνουν σε αυτόματο τα :Mokka - Crossland - Vitara?
Δεν ψάχνομαι τόσο πολύ, οπότε μόνο ότι βλέπω online, δεν έχω πάει στις αντιπροσωπείες για να δω τελικές τιμές. Από τα 3 που λές, Crossland απορρίπτεται κατευθείαν (δεν μου αρέσιε καθόλου), Mokka επίσης δύσκολα να μπεί στην λίστα. Το Βιτάρα είναι το επικρατέστερο των 3, λόγω 4κίνησης και τιμής.
Πάντως στο 208 που πήρα προσφορά σήμερα, έχει από €1.100 μέχρι 1.500 έκπτωση!
-
Το C-HR το αγοράζουν κυρίως γιατί είναι το πιο όμορφο Toyota, άλλωστε για αυτό κατασκευάστηκε. Form before function. Για αυτό σε θέματα πρακτικότητας ενώ είναι C suv συγκρίνεται με μικρά B suv σχεδόν αποκλειστικά.
-
Το C-HR το αγοράζουν κυρίως γιατί είναι το πιο όμορφο Toyota, άλλωστε για αυτό κατασκευάστηκε.
Διαφωνώ....εαν δεν ήταν υβριδικό, ούτε τα μισά δεν θα πούλαγε.
-
Το Μόκκα για μένα έχει μόνο ένα αντίπαλο . Το Πούμα . Είναι και τα δύο στενάχωρα , να δούμε και το στρίψιμο του Μόκκα ,
Δε νομίζω ότι το Mokka μπορεί να είναι ισάξιο του Puma σε στρίψιμο (όπως δεν είναι και κανένα Opel απέναντι σε κάποιο Ford).Το αναφέρουν και σε 2-3πρώτες δοκιμές που έγιναν στο εξωτερικό. Άλλα είναι τα συν του Mokka (όπως: δείχνει λίγο καλύτερο σε χώρο πίσω,ηλεκτροκίνητη έκδοση,λίγο πιο φρέσκια σχεδίαση ταμπλώ κ.ά.)
-
Νομίζω ότι η όπελ είναι λίγο πιο στριφτερή . Αν θυμάμαι καλά και το νέο κόρσα είναι καλό . Σίγουρα μπορεί το Πούμα να είναι πιο στριφτερό , αλλά αν το Μόκκα είναι κοντά , επειδή κερδίζει σε πολλά από τα άλλα , θα είναι σίγουρα δυνατός αντίπαλος .
Χτες πήγα να το ξαναδώ με βαριά καρδιά , απλά έτσι επειδή την πρώτη φορά με χάλασε τόσο η στενή πόρτα που δεν το κοίταξα.
Είχε μόλις φύγει από την έκθεση και είδα το ανανεωμένο Κρόσλαντ και το Γκράντλαντ .
Πραγματικά όποιος θέλει χώρους , το Κρόσλαντ είναι εξαιρετικό . Και απ΄ έξω είναι καλό , υστερεί όμως στο ταμπλώ που δεν έγινε κάποια αλλαγή σε αντίθεση με το νέο Αιρκρος που θα έρθει με 9άρα οθόνη και ψιλοαλλαγές .
-
Νομίζω ότι η όπελ είναι λίγο πιο στριφτερή . Αν θυμάμαι καλά και το νέο κόρσα είναι καλό . Σίγουρα μπορεί το Πούμα να είναι πιο στριφτερό , αλλά αν το Μόκκα είναι κοντά , επειδή κερδίζει σε πολλά από τα άλλα , θα είναι σίγουρα δυνατός αντίπαλος .
Χτες πήγα να το ξαναδώ με βαριά καρδιά , απλά έτσι επειδή την πρώτη φορά με χάλασε τόσο η στενή πόρτα που δεν το κοίταξα.
Είχε μόλις φύγει από την έκθεση και είδα το ανανεωμένο Κρόσλαντ και το Γκράντλαντ .
Πραγματικά όποιος θέλει χώρους , το Κρόσλαντ είναι εξαιρετικό . Και απ΄ έξω είναι καλό , υστερεί όμως στο ταμπλώ που δεν έγινε κάποια αλλαγή σε αντίθεση με το νέο Αιρκρος που θα έρθει με 9άρα οθόνη και ψιλοαλλαγές .
Συμφωνώ σε αυτά που λες. Θα είναι στριφτερο, μπορεί λιγότερο από το Puma, αλλά επαρκέστατο για την πλειονότητα του target group του.
Για χαλαροτερο, οικογενειακοτερο, Crossland, δεν είναι χαζοί που το διατηρούν.
Πολύ πιο σύγχρονο, μοντέρνο και αισθητικά καλαίσθητο το Mokka πάντως, απλά μισό νούμερο μικρότερο από το Crossland (μαζί με το Aircross από τα πιο άνετα σε σχέση με το μέγεθός τους, απίστευτοι χώροι) - ή μάλλον, το Crossland είναι μισό νούμερο πάνω από τα άλλα στην κατηγορία και για το μέγεθός του.
Το ταμπλό του Aircross ήταν ψιλο-απαραδεκτο, και επιτέλους βάζουν σωστές ποτηροθηκες και εκμεταλλεύονται τον χώρο στον χειρόφρενο! Το ταμπλό του Crossland φαίνεται παλιακο πλέον, και ξεπερασμένο, οριακά του Aircross βελτιώνεται και δείχνει ελαφρώς πιο μοντέρνο, αλλά του Crossland από την αρχή είχε λιγότερα εργονομικά λάθη.
Δυστυχώς, τα περισσότερα fl της Citroen είναι χειρότερα από τα προηγούμενα, εδώ και δεκαετίες, δεν ξέρω πως το κάνει αυτό.. από το Saxo που θυμάμαι, βγάζει την πρώτη γενιά φιλικότερη και με δόσεις οικειότητας, και την επόμενη με ακμές, γραμμές (συνήθως χαζό-νικελ) και λίγο επιθετικοτερη, που κατά τη γνώμη μου χαλάει την αισθητική και κατεύθυνση της σχεδιαστικής γραμμής. Αυτό γίνεται πάντα, σε όλα τα μοντέλα. Δεν έχει υπάρξει face lift εξωτερικά που να προτίμησα από το original.
-
criuser wrote:
Το Μόκκα για μένα έχει μόνο ένα αντίπαλο . Το Πούμα . Είναι και τα δύο στενάχωρα , να δούμε και το στρίψιμο του Μόκκα , είναι κροσόβερ και μετά έχουν κάποια στοιχεία που διαφέρει το καθένα .
Δευτερευόντως έχει κόντρα με το Τ-κρος και Αρόνα , Στόνικ , αλλά τα δύο τελευταία χάνουν σε πολλά , ενώ το πρώτο λόγω σήματος μόνο στέκεται δίπλα του .
Σε παρόμοιο πάτωμα είχαν επίσης Fiesta Active/Ecosport, νομίζω χρειάζονταν ένα Puma κοντά στα 4.30 να χτυπήσει το άνω άκρο της κατηγορίας, λίγοι προτιμούν το Focus Active και είναι crossover μόνο κατ' όνομα νομίζω, όπως είπε και άλλος φίλος η μούρη είναι πολύ χαμηλή, ενώ άλλα crossover ξεκινάν από 15.5 (C4) φθάνουν και μέχρι 17cm (Xceed), και το Puma δεν μπορεί να χτυπήσει σε χώρους Kamiq/2008/T Roc/Captur (αν και αυτό πίσω έχει κάτι ατασθαλίες σχεδιαστικά, κυρίως στα κεφάλια και την έδραση του καθίσματος).
To focus Active το δινουν 16,3 Αποσταση απο εδαφος
-
Dublin wrote:
criuser wrote:
Το Μόκκα για μένα έχει μόνο ένα αντίπαλο . Το Πούμα . Είναι και τα δύο στενάχωρα , να δούμε και το στρίψιμο του Μόκκα , είναι κροσόβερ και μετά έχουν κάποια στοιχεία που διαφέρει το καθένα .
Δευτερευόντως έχει κόντρα με το Τ-κρος και Αρόνα , Στόνικ , αλλά τα δύο τελευταία χάνουν σε πολλά , ενώ το πρώτο λόγω σήματος μόνο στέκεται δίπλα του .
Σε παρόμοιο πάτωμα είχαν επίσης Fiesta Active/Ecosport, νομίζω χρειάζονταν ένα Puma κοντά στα 4.30 να χτυπήσει το άνω άκρο της κατηγορίας, λίγοι προτιμούν το Focus Active και είναι crossover μόνο κατ' όνομα νομίζω, όπως είπε και άλλος φίλος η μούρη είναι πολύ χαμηλή, ενώ άλλα crossover ξεκινάν από 15.5 (C4) φθάνουν και μέχρι 17cm (Xceed), και το Puma δεν μπορεί να χτυπήσει σε χώρους Kamiq/2008/T Roc/Captur (αν και αυτό πίσω έχει κάτι ατασθαλίες σχεδιαστικά, κυρίως στα κεφάλια και την έδραση του καθίσματος).
υποψήφιος αγοραστής στο αντίστοιχο νήμα ανέφερε ότι μπροστά είναι πολύ χαμηλότερα από το πίσω, και ότι η απόσταση που αναφέρεται αφορά το πίσω μέρος αλλά στην πραγματικότητα μπροστά είναι αρκετά πιο χαμηλό.
-
A-ctive wrote:
Dublin wrote:
criuser wrote:
υποψήφιος αγοραστής στο αντίστοιχο νήμα ανέφερε ότι μπροστά είναι πολύ χαμηλότερα από το πίσω, και ότι η απόσταση που αναφέρεται αφορά το πίσω μέρος αλλά στην πραγματικότητα μπροστά είναι αρκετά πιο χαμηλό.
Λοιπον με εβαλες να παω να το μετρησω για μην μιλαμε αοριστα. Μπροστα κατω απο την μηχανη ειναι 16 εκατοστα το χαμηλοτερο σημειο, η μασκα περι τα 18, πισω απο την μπροστινη ροδα 18 εκατοστα , και πισω 24 εκατοστα χαμηλοτερο σημειο εκτος αναρτησης στα 16 εκατοστα.
Αρα 16 εκατοστα λενε για τα χαμηλοτερα εξεχοντα σημεια.
Για αυτο δεν πρεπει ποτε να λεμε πραγματα που δεν ημαστε σιγουροι η καπου το ακουσαμε.
Φιλικα το λεω μην παρεξηγηθω
-
Dublin wrote:
A-ctive wrote
Dublin wrote:
criuser wrote:
Λοιπον με εβαλες να παω να το μετρησω για μην μιλαμε αοριστα. Μπροστα κατω απο την μηχανη ειναι 16 εκατοστα το χαμηλοτερο σημειο, η μασκα περι τα 18, πισω απο την μπροστινη ροδα 18 εκατοστα , και πισω 24 εκατοστα χαμηλοτερο σημειο εκτος αναρτησης στα 16 εκατοστα.
Αρα 16 εκατοστα λενε για τα χαμηλοτερα εξεχοντα σημεια.
Για αυτο δεν πρεπει ποτε να λεμε πραγματα που δεν ημαστε σιγουροι η καπου το ακουσαμε.
Φιλικα το λεω μην παρεξηγηθω
Διαστάσεις και τέτοια συγκρίνω πάντα εδώ, οπότε εδώ και καιρό είχα την εντύπωση ότι είναι 15cm ground clearance, και μου φάνηκε και λογικό έτσι όπως βλέπω το αυτοκίνητο, συγνώμη αν κάνω λάθος φυσικά.
-
Οντως φαινετε σχετικα χαμηλο, μαλλον λογο σχεδιασης αμαξωματος. Παντως το μετρο δεν κανει λαθος και μαλιστα τα σημεια που ειναι τα χαμηλοτερα δεν φαινονται οπως το κοιταμε. Περιμετρικα ξεκινα καπου στα 18 και πανω. Ειδικα αυτη η μασκα μπροστα ξεγελαει πολυ στο ματι
Ισως αε αλλα οχηματα με ιδια αποσταση απο το εδαφος οπτικα να φαινονται πιο ψηλα η και να ειναι περιμετρκα σε αυτο που βλεπουμε.
-
Οντως φαινετε σχετικα χαμηλο, μαλλον λογο σχεδιασης αμαξωματος. Παντως το μετρο δεν κανει λαθος και μαλιστα τα σημεια που ειναι τα χαμηλοτερα δεν φαινονται οπως το κοιταμε. Περιμετρικα ξεκινα καπου στα 18 και πανω. Ειδικα αυτη η μασκα μπροστα ξεγελαει πολυ στο ματι
Ισως αε αλλα οχηματα με ιδια αποσταση απο το εδαφος οπτικα να φαινονται πιο ψηλα η και να ειναι περιμετρκα σε αυτο που βλεπουμε.
Ελπίζω να μην μου έχει δώσει και άλλη παραπληροφόρηση το automobiledinensions γιατί είναι από τα λίγα που δίνει gorund clearance και το κοιτάω συχνά.
Ότι κερδίζεις πάνω από τα απλά καλό είναι για Ελλάδα, αν πας για Focus καλύτερα Focus Active.
-
Τυχερός ο φίλος Γιαννης που ντύνεται με M - L μεγέθη, γιατί χωράει σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα χωρίς πρόβλημα. Λιγάκι ψηλότερος, κάποτε υπήρξα στα κιλά σου και ξέρω...
Φαίνεται πολύ ωραίο το Mokka στη διαμόρφωση που πήρε προσφορά, κινητήρας κιβώτιο (ειδικα) όλα ωραία, και σωστά κοιτάζει αυτόματο, αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο ως κι εξωφρενικό 25+ χιλιάρικα πλέον τα επιτόκια...
Σε αυτά τα χρήματα, και τα Ford με τα χαμηλά επιτόκια έχουν περισσότερο νόημα και το καινούριο C4 αλλά εφόσον δεν καίγεται για χώρους, το CHR είναι ακόμη καλύτερο αυτοκίνητο αυτόματο με το φουλ πακέτο (κι ας μη βάζει φωτιά στην άσφαλτο) θα καίει τα μισά καύσιμα και θα χει διπλάσια μεταπώληση... και το κάθ' οδόν Yaris Cross επίσης, δε νομίζω να βγει ακριβότερο. Ακόμη κι υβριδικό Jazz Cross θα κοιτούσα αν κοστίζει πάνω από 25Κ το Mokka, σε βάθος χρόνου με την οικονομία καυσίμου και τη μεταπώληση θα βγει ...φθηνότερο.
-
Είχα περάσει από την opel sinis θεσσαλονικη την περιοδο που εφερεαν το αμαξι στην εκθεση για μια εβδομαδα περιπου. Μέσα στη βδομάδα που πέρασε μου τηλεφώνησαν απο την Sinis και μου ειπαν οτι θα τσιμπήσει 1000ευρώ σε όλες τις εκδόσεις προς τα πάνω και πως αν θέλω να το κλεισω στην τιμή προ αύξησης να το αποφασίσω μεσα στη βδομάδα
Το αμάξι ακόμα δεν ηρθε επίσημα Ελλάδα, δεν το εχουν για test drive και το επιβαρύνουν με αύξηση 1000ευρώ?
Ισχύει κατι τετοιο ή ειναι κλασσικό κόλπο πωλητών?
-
Εμένα οι τιμές μου φαίνονται πολύ χαμηλές, και είδαμε πολλά παραδείγματα καινούργιων που μέσα στο χρόνο πήραν αύξηση. Δεν θα με παραξενευε. Επίσης μου είπαν ότι έχουν πουλήσει ήδη προ-παρεγγελιες, οπότε περιμένω να ξεπουλήσει σε κάνα 2 μήνες μέσα και όσοι θέλουν θα περιμένουν τη δεύτερη φουρνιά.
-
Μπορεί να ανεβάσουν την τιμή και να κάνουν εκπτώσεις . Το συνηθίζουν στην Οπελ . Και αλλού βέβαια .
Opel Mokka 2021