-
metri wrote:
Τι γίνεται αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει αφήσει ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και σαράβαλο σε πυλωτή; Το αυτοκίνητο έχει πινακίδες και ο ιδιοκτήτης χρεώνεται κανονικά τα τέλη εδώ και μια 20ετία. Μου λέει ότι έχει την πρόθεση να το πάρει αλλά δεν μπορεί γιατί έχει χάσει την άδεια κυκλοφορίας. Βασικά πιστεύω ότι με δουλεύει ότι θα βρει τρόπο να το πάρει γιατί το ζόρι το τραβάω εγώ. Μου δεσμεύει θέση στην πυλωτή της οποίας έχω αποκλειστική χρήση και δημιουργούνται προστριβές με τους γείτονες επίσης που το θεωρούν εστία μόλυνσης χωρίς να έχουν άδικο. Τι μπορώ να κάνω δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι συγγενής μου και δεν θέλω να τον καταγγείλω στις αρχές ή να του κάνω αγωγή ή οποία θα είναι έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα;
Αν δώσεις περισσότερα στοιχεία μπορεί κάποιος από τους πτωματολάγνους του φόρουμ να ενδιαφερθεί για το τεφαρίκι και να έχουμε win win.
Ειδικά αν είναι και παρατημένο στην πυλωτή, θα έχει και απίστευτα λίγα χιλιόμετρα, οπότε θα μπορείς άνετα να το έχεις για άλλα 20 χρόνια και να φτάσεις τα 600.000χλμ ώστε να αξίζει η επένδυση.
-
Δεν μπορείς να μιλήσεις στην κεφαλή τού σογιού; Δεν μπορεί, θα υπάρχει κάποιος γηραιότερος που μπορεί να δώσει λύση. Να τραβήξει κάνα αυτί. Να απειλήσει με αποκλήρωση.
-
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και για κακή μου τύχη δεν είμαι ιδιοκτητης αλλά ενοικιαστής! Ένας εκ των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας έχω αφήσει το αυτοκίνητο του πατέρα του στη πυλωτη και καταλαμβάνει τη θέση που ανήκει στο διαμέρισμα που νοικιάζω! Ο διαχειριστής και ο ιδιοκτητης του διαμερίσματος μου του έχουν πει επανηλειμμένα να το μετακινήσει, αλλά αυτός αρνείτε..
Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες εδώ και 2011!!!!
Σκέφτεται κανένας κάποια λύση;;; -
@mr-anadomisis said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και για κακή μου τύχη δεν είμαι ιδιοκτητης αλλά ενοικιαστής! Ένας εκ των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας έχω αφήσει το αυτοκίνητο του πατέρα του στη πυλωτη και καταλαμβάνει τη θέση που ανήκει στο διαμέρισμα που νοικιάζω! Ο διαχειριστής και ο ιδιοκτητης του διαμερίσματος μου του έχουν πει επανηλειμμένα να το μετακινήσει, αλλά αυτός αρνείτε..
Σκέφτεται κανένας κάποια λύση;;;Υπάρχει λύση: Θα παρκάρεις στη δική του θέση, κάποια στιγμή που δεν θα είναι εκεί και θα το αφήσεις παρκαρισμένο όσο μπορείς περισσότερο. Θα το πάρει το μήνυμα!
Αλλιώς εμπλέκεις τον ιδιοκτήτη σου. Ξεκινάει με όχληση από δικηγόρο, μετά εξώδικο και τελική λύση αγωγή.
Εκτός αν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που νοικιάζεις είναι και αυτός του οποίου ο πατέρας έχει το αυτοκίνητο. Οπότε κοιτάς στο συμβόλαιο τι περιγράφεται ότι σου έχει νοικιάσει. Αν περιγράφεται και η θέση στάθμευσης, τότε διαπραγματεύεσαι το ενοίκιο...
-
@mr-anadomisis said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Σκέφτεται κανένας κάποια λύση;;;Ειλικρινά εγώ θα έβρισκα μια ευκαιρία να το ρυμουλκησω έξω απ τη θέση, κι ας μου έκανε αυτός αγωγή, να πάμε στα δικαστήρια να τα βρούμε, αν αποδείξει πως το ρυμουλκησα εγώ.
Βέβαια θα χρειαστείς και μια μικτή ασφάλιση για το δικό σου που θα παρκάρεις εκεί μετά...
-
αυτο που λες παντως ειναι το ιδιο με το να εχω 2 αυτοκινητα και να τα βαζω στην πιλοτή (καινουργια και τα 2) και καποιος να μην βρισκει να βαζει το 1 δικο του.
-
Πες στον ιδιοκτήτη ότι θα σου δίνω - 50ε/μηνα για το πάρκινγκ που δεν έχω.
Τι χαζόδικαιολογίες είναι αυτές; -
Η χρήση της θέσης στάθμευσης πρέπει να περιγράφεται αναλυτικά στην οικοδομική άδεια. Τσέκαρε εκεί ότι όντως είναι προσάρτημα του δικού σου διαμερίσματος. Στις πολυκατοικίες με γνωστούς ή συγγενείς, μπορεί κάλλιστα άλλα να λέει η άδεια και άλλα να κάνουν με προφορική συμφωνία ή ανοχή. Την έπαθα κι εγώ.
-
Τι δουλειά έχει ο ενοικιαστής να ζητήσει την άδεια κλπ;;;;
-
Τι ψάχνετε να βρείτε; Αν η πολυκατοικία έχει κλίκα που κάνει κουμάντο όσο και να τρέχει το δίκιο του δεν θα το βρει.
Ούτε δικηγόροι, ούτε δικαστήρια δίνουν λύσεις σε αυτά. Και από ότι μου είπε η δικηγόρος μου αν μία τέτοια υπόθεση πάει σε δικαστήριο, όταν και όποτε γίνει η δίκη, το δικαστήριο βγάζει ουδέτερη απόφαση δηλ. απαγορεύει την στάθμευση στην πυλωτή για όλους. Δεν πρόκειται το δικαστήριο να κάτσει να ασχοληθεί με πολεοδομίες, κατόψεις, άδειες κλπ...
-
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ποιος δικηγορος και ποιο δικαστήριο θα κάτσει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Ο μόνος τρόπος είναι πίεση ο ιδιοκτητης του διαμερίσματος! Αλλά σε έναν κόσμο που αντικειμενικά όσο καλός και να είσαι τον ιδιοκτήτη τον νοιάζει μόνο να εισπράτει το ενοίκιο.. Θα πρέπει να σπάσεις μπάλες και άμα θα ασχοληθεί στο τέλος! Γιατί και να φύγει ο ενοικιαστείς θα βρει κάποιον άλλο! Η οικοδομή όντως είναι μια κλίκα και άντε βγάλε άκρη! Ο Δήμος δε μπορεί να επέμβει από τη στιγμή που είναι κοινόχρηστος χώρος. Ο μόνος τρόπος είναι να στείλω ένα μήνυμα ότι δε πληρώνω το κοινόχρηστο ρεύμα της πυλωτής από τη στιγμή που δε τη χρησιμοποιώ.. αλλά δε ξέρω και αυτό πως πάει και εάν θα ιδρώσει κανενός το αυτί.
-
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προκαλέσεις γενική συνέλευση και να εμφανιστείς εκεί με δικηγόρο. Εγώ έτσι έβγαλα άκρη, αλλά η λύση ήταν μόνο στο προφορικό. Δηλαδή πήρα τη θέση στάθμευσης με προφορική συμφωνία όσων ήρθαν στην συνέλευση που ήταν και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών. Την γραπτή συμφωνία κανείς δεν τη θέλει γιατί αυτό αποτελεί και δέσμευση.Φυσικά πλήρωσα το δικηγόρο.
Επίσης όλοι έπαθαν σοκ μόλις άκουσαν ότι αν το θέμα το πάω σε δικαστήριο μπορεί τελικά να απαγορευθεί η στάθμευση στη πυλωτή για όλους και ότι μπορεί να δοθεί εντολή στο δήμο να "κλείσει" τις εισόδους πρόσβασης στη πυλωτή.
Εγώ είχα δώσει εντολή στο δικηγόρο αν δεν βρεθεί εκείνη τη στιγμή λύση να πάει δικαστικά. Ήμουν έτοιμος για όλα.
Φυσικά από εκείνη την ημέρα και μετά έγινα το μαύρο πρόβατο στην πολυκατοικία.
-
Έτσι γίνεται. Σωστός.
Ούτε πειράζεις ξένη περιουσία, ούτε καταστρέφεις. Δεν είμαστε ζούγκλα. Έχουμε νόμους.
Με νομικά εργαλεία και μεθόδους δίνεις να καταλάβουν ότι θα κερδίσεις αυτό που σου αναλογεί και να πάνε να κουρεύονται οι υπόλοιποι.
Το αν σου κρατήσουν μούτρα, δικό τους το προβλημα. Για να σου κρατήσουν μούτρα για κάτι που δεν είχαν δικαίωμα τότε όντως δεν αξίζουν την προσοχή σου. Καλύτερα κιόλας, σε αφήνουν στην ηρεμία σου.
-
@xenos said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Τι δουλειά έχει ο ενοικιαστής να ζητήσει την άδεια κλπ;;;;
Η άδεια συνοδεύει την αγορά οποιουδήποτε διαμερίσματος. Ο ιδιοκτήτης ενοικίασε ένα διαμέρισμα στο οποίο περιγράφει ότι νοικιάζει θέση στάθμευσης. Αυτή πρέπει να αντιστοιχεί στη θέση της άδειας. Αν δεν την προσφέρει, σημαίνει ότι παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου.
-
Διαβάζω αυτά που έχετε γράψει και διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι έχετε μια ιδέα για το πως είναι τα πράγματα που είτε είναι στο περίπου είτε κάποιες φορές τελείως λάθος.
Κατ' αρχάς στην οικοδομική άδεια οι θέσεις στάθμευσης οριοθετούνται στα σχετικά σχέδια κατόψεων και περιγράφονται με κάποια γράμματα και αριθμούς (π.χ. ΘΣ3 ή Ρ5). Το σε ποιο διαμέρισμα "ανήκει" η κάθε θέση στάθμευσης ΔΕΝ αναφέρεται στην άδεια. Οι θέσεις στάθμευσης μπορούν είτε να είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες (όταν είναι κλειστές) είτε αποκλειστικές χρήσεις (όταν είναι pilotis ή ακαλύπτου). Στην πρώτη περίπτωση μπορούν να ανήκουν σε οποιονδήποτε, ακόμη κι αν δεν έχει διαμέρισμα στην οικοδομή. Στη δεύτερη περίπτωση (που συζητάμε εδώ) οι θέσεις pilotis ή ακαλύπτου δεν είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, αλλά αποκλειστικές χρήσεις και αποτελούν παράρτημα κάποιας ανεξάρτητης ιδιοκτησίας (διαμερίσματος, καταστήματος, γραφείου κτλ) της πολυκατοικίας. Όμως στην άδεια αυτό δεν αναφέρεται. Αυτό το ορίζει η Σ.Ο.Ι. (σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών).
Επίσης έχετε υπόψιν σας ότι δεν υπήρχε/υπάρχει πάντα η υποχρέωση για μια θέση στάθμευσης ανά διαμέρισμα. Επιπλέον, ακόμη κι αν υπάρχει πολεοδομικά η υποχρέωση εξασφάλισης μιας θέσης ανά διαμέρισμα, αυτή είναι υποχρέωση σε επίπεδο κτιρίου, δηλαδή αν έχει 15 διαμερίσματα, πρέπει στην άδεια (και στη συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ) να υπάρχουν 15 θέσεις στάθμευσης. Αν όμως στη Σ.Ο.Ι. δεν έχει αποδοθεί σε ένα διαμέρισμα μια θέση στάθμευσης ως παράρτημα, τότε αυτό δεν θα έχει (εκτός αν ο ιδιοκτήτης του έχει αγοράσει κλειστή θέση που είναι ανεξάρτητη ιδιοκτησία με χιλιοστά ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου).
Στην πράξη λοιπόν πρέπει να δείτε δύο πράγματα, τη Σ.Ο.Ι. και το ενοικιαστήριο συμβόλαιο.
-
Δεν έχω καταλάβει αν οι θέσεις πιλοτης ειναι όσες και τα διαμερίσματα και κάποιος πιάνει 2 ή αν είναι λιγότερες ή περισσότερες.
Επίσης αν όπως ειπώθηκε οι θέσεις είναι προφορικές ή υπάρχουν στο συμβόλαιο ως αποκλειστική χρήση.
Σε πολυκατοικία με 7 θέσεις και 9 διαμερίσματα, που τα 7 είχαν αποκλειστική χρήση και τα 2 οχι, πήγαν οι 2 στο δικαστήριο που ακύρωσε την αποκλειστική χρήση όλων και έβγαλε απόφαση για κυκλική χρήση και των 9 ανά μήνα. Κάθε μήνα 2 έξω.
-
@k-m said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Σε πολυκατοικία με 7 θέσεις και 9 διαμερίσματα, που τα 7 είχαν αποκλειστική χρήση και τα 2 οχι, πήγαν οι 2 στο δικαστήριο που ακύρωσε την αποκλειστική χρήση όλων και έβγαλε απόφαση για κυκλική χρήση και των 9 ανά μήνα. Κάθε μήνα 2 έξω.
Αυτό μου φαίνεται κουφό, γιατί αγοράζοντας το διαμέρισμα αποδέχεσαι και την ΣΟΙ.
-
Η θεωρία και τα χαρτιά πολλά μπορούν να λένε. Στην πράξη όμως...εδώ είναι Ελλάντα...και αν π.χ. μία πυλωτή έχει 10 θέσεις και κάποιοι βάζουν 2 ή 3 ή 4 αυτοκίνητα επειδή έτσι γουστάρουν ή επειδή έτσι τα κανόνισαν πριν 20 χρόνια μεταξύ τους, άντε να βγάλει άκρη κάποιος "ξεκάρφωτος" είτε ενοικιαστής, είτε νέος ιδιοκτήτης.
Το θέμα των θέσεων πάρκινγκ στις πυλωτές μάλλον είναι το Νο 1 πρόβλημα των πολυκατοικιών στην Ελλάδα.
Και υποτίθεται σε αυτό το χάλι ίσως στο μέλλον να πρέπει να μπουν και φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Καλά, εντάξει... και μετά ξύπνησα.
-
@tgd said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Αυτό μου φαίνεται κουφό, γιατί αγοράζοντας το διαμέρισμα αποδέχεσαι και την ΣΟΙ.
Αυτό ακριβώς! Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση με την απόφαση του δικαστηρίου είτε δεν υπήρχε Σ.Ο.Ι. είτε η Σ.Ο.Ι. είχε κάποιο σοβαρό νομικό ελάττωμα σε σχέση με τις θέσεις στάθμευσης.
-
@tgd said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Το κουφο ειναι οτι καποιος "πουλαει" κοινοχρηστο χώρο (ή ημιυπαίθριους κτλ)
Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει;