-
Καλησπέρα σε όλους ,
Το τελευταίο 6μηνο ζω με ένα hyundai accent 1997 1.3 5θυρο . Το αμάξι έχει 282.364 χιλιόμετρα και για τις καθημερινές μου ανάγκες με έχει υπερβολέψει . Το δίλημμα που έχω είναι εάν αξίζει να δαπανήσω κάποια χρήματα να το μαζέψω ή όχι , και σε αυτό το σημείο είναι που θέλω τις απόψεις/συμβουλές σας. Γνωρίζω ότι το αμάξι έχει να πάει σε συνεργείο για οποιονδήποτε λόγο ( εκτός από λάστιχα/αναρτήσεις ) από το 2010 . Τα προβλήματα που έχω παρατηρήσει είναι τα εξής
-
το νερό στο ψυγείο έχει ένα σκουριασμένο χρώμα - παρόλα αυτά δεν έχει απώλειες
-
καίει λάδια , περίπου 1λιτρο / 800 χλμ - κάθε φόρα συμπληρώνω μόνος μου SAE 20W-50 ( μια φορά δοκίμασα 15W40 και παρατήρησα πως τα έκαψε πιο γρήγορα , αλλά το αμάξι ήταν και πιο αποδοτικό )
-
το νερό στους μπροστά υαλοκαθαριστήρες δεν βγαίνει καθόλου
-
το ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού δεν δουλεύει ( γίνετε να αντικατασταθεί με χειροκίνητο ? )
-
το χειρόφρενο είναι εξαιρετικά μαλακό
Το βλέπω σαν καλή ευκαιρία και να πειραματιστώ μόνος μου , αλλά και για να γνωρίσω κάποιον καλό μάστορα (στην Αθήνα) να διορθώσει πράγματα που εγώ δεν μπορώ .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
-
-
Καλησπέρα σε όλους ,
Το τελευταίο 6μηνο ζω με ένα hyundai accent 1997 1.3 5θυρο . Το αμάξι έχει 282.364 χιλιόμετρα και για τις καθημερινές μου ανάγκες με έχει υπερβολέψει . Το δίλημμα που έχω είναι εάν αξίζει να δαπανήσω κάποια χρήματα να το μαζέψω ή όχι , και σε αυτό το σημείο είναι που θέλω τις απόψεις/συμβουλές σας. Γνωρίζω ότι το αμάξι έχει να πάει σε συνεργείο για οποιονδήποτε λόγο ( εκτός από λάστιχα/αναρτήσεις ) από το 2010 . Τα προβλήματα που έχω παρατηρήσει είναι τα εξής
-
το νερό στο ψυγείο έχει ένα σκουριασμένο χρώμα - παρόλα αυτά δεν έχει απώλειες
-
καίει λάδια , περίπου 1λιτρο / 800 χλμ - κάθε φόρα συμπληρώνω μόνος μου SAE 20W-50 ( μια φορά δοκίμασα 15W40 και παρατήρησα πως τα έκαψε πιο γρήγορα , αλλά το αμάξι ήταν και πιο αποδοτικό )
-
το νερό στους μπροστά υαλοκαθαριστήρες δεν βγαίνει καθόλου
-
το ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού δεν δουλεύει ( γίνετε να αντικατασταθεί με χειροκίνητο ? )
-
το χειρόφρενο είναι εξαιρετικά μαλακό
Το βλέπω σαν καλή ευκαιρία και να πειραματιστώ μόνος μου , αλλά και για να γνωρίσω κάποιον καλό μάστορα (στην Αθήνα) να διορθώσει πράγματα που εγώ δεν μπορώ .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
-
-
Δεν αξίζει γιατί εκτός από αυτά που αναφέρεις θα βγουν και άλλα. Πχ μπορεί εσύ όλα αυτά να τα επιδιορθώσεις και μετά να ζητάνε αλλαγή διαφορετικά αναλώσιμα. Το ότι έχει σκουριά το νερό του ψυγείου σημαίνει ότι κάποια στιγμή μπορεί να τρυπίσει το ψυγείο του καλοριφέρ και η αλλαγή συνήθως απαιτεί ξήλωμα του ταμπλό. Η κατανάλωση λαδιού μπορεί να αυξηθεί σε σημείο που θα πρέπει να κάνεις ρεκτιφιέ ή αλλαγή μοτέρ.
Ακρόμπαρα, ημίμπαρα, μπαλάκια, σινεμπλόκ, δίσκοι, ρουλεμάν τροχού, τελικό εξάτμησης, αντλία βενζίνης και πολλά άλλα μπορεί να χρειαστούν αλλαγή με τη χρήση οπότε αν τα βάλεις κάτω το μάζεμα του αυτοκινήτου θα ξεπεράσει την αξία του.
-
Πήγαινε σε ένα γενικό συνεργείο που έχει και ηλεκτρολόγο και φτιάξε τουλάχιστον τα πιτσιλιστήρια, που είναι και θέμα ασφάλειας.
Όταν λες ότι το νερό στο ψυγείο έχει σκουριασμένο χρώμα τι εννοείς; Σκέτο νερό έχει; Δεν έχει αντιψυκτικό; Άλλαξέ το με το μείγμα που προτείνει ο κατασκευαστής.
Η καύση λαδιών είναι 99% από τα τσιμουχάκια των βαλβίδων. Η επισκευή είναι ακριβή, δεν αξίζει. Απλά να προσέχεις να μην μείνεις από λάδι και κολλήσει το μοτέρ.
Μοτεράκι για το δεξί παράθυρο βρίσκεις εύκολα στα μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν. Αν είναι μοτεράκι, μπορεί να είναι καλωδίωση ή διακόπτης. Ηλεκτρολόγος και για αυτό.
Το χειρόφρενο θέλει μάζεμα στην ντίζα. Δουλειά 10 λεπτών για έναν μηχανικό.
-
επειδη εχει ο πατερας μου Hyundai το επομενο μοντελο, τα τσιμουχακια στις βαλβιδες αλλαζουν χωρις να ανοιξεις κινητηρα με ελαχιστο κοστος! Ετσι μηδενιστηκε η καταναλωση λαδιου! Τα λαδια δε μαυριζουν πια! Αξιζει να ρωτησεις και για αυτο τον μηχανικο. Δεν ειναι μεγαλο κοστος να το φτιαξεις.
Και το πιτσιλιστηρι μπορεις να ανταλλαξεις το πισω μοτερ να δουλευει μπροστα! Οποτε δε θα εχεις νερο πισω αντι για μπροστα, ετσι εγινε και εμας για πολυ καιρο. Μετα πηρα μεταχειρισμενο μοτερακι, ειναι παμφθηνα και αφθονα στην Αθηνα
του συνοδηγου το παραθυρο θελει ηλεκτρολογο επισης. Αν ειναι φθηνα φτιαξτο. Αν μηδενίσεις την καταναλωση λαδιου και εχει ABS air-condition, κρατα το! ειναι σκυλι δεν παθαινει τιποτε
-
μαλλον εβαλε νερο της βρυσης και σκουριασαν μεσα τα ψυγεια, αυτο ειναι κακο γιατι θελει πολλα εξοδα αν αρχισουν να τρυπαν ψυγεια, κοβονται κολλαρα και χαλαει η αντλια νερου. Αν εβαζες νερο της βρυσης μην το κρατας παει για πεταμα οταν χαλασει κατι στην ψυξη γιατι μετα θα χαλασουν όλα μαζι τα παραπανω!
-
Το αμάξι από ότι κατάλαβα είναι παραμελημένο . Με την οξείδωση στο σύστημα ψύξης δεν θα σταματήσεις να ασχολείσαι σχεδόν ποτέ από τις διαρροές που θα ανοίξουν σε λίγο καιρό .
Εάν έχεις σκοπό να ασχοληθείς και να επιμεληθείς τη συντήρηση του αυτόκινητου σου αγόρασε ένα άλλο σε καλή κατάσταση.
Εάν όχι ,τότε κρατα αυτό , και όσο σε βγάλει .
Ένα παραμελημένο αμάξι δεν μαζεύεται εύκολα. Είναι αλυσιδωτα τα προβλήματα που προκύπτουν από την αμέλεια.
Πχ από τη καύση λαδιού θα σου χαλάσει ο καταλυτης και δεν θα περνάς κτεο , από σκουριασμένο νερό θα τρυπήσει σιγά σιγά όλο το κύκλωμα , θα έχεις υπερθέρμανσεις από κομμάτια σκουριάς που έφραξαν το ψυγείο. Να μη μιλήσω για φρένα που δεν θα έχει ακουμπήσει κάνεις , θα θέλουν μαρκουτσια , υγρά φρένων, πολυ πιθανο πίσω βαρελάκια .
-
παντως ασχημο να κυκλοφορει αυτοκινητο και να βγαζει το ντουμανι απο πισω και να παθαινει ασφυξια ο πισω. Ετσι εκανε του πατερα μου (τουλαχιστον ηταν επαρχια) οταν αλλαξε τσιμουχακια βαλβιδων και μετα ουτε μαυριζει τα λαδια!
Ελπιζω οταν βγαζει ντουμανι απο πισω να μην περνανε κτεο
-
Τα τσιμουχακια βαλβιδων, απο οσο ξερω, δεν εχουν σχεση με το μαυρισμα των λαδιων . Κανω λαθος?
-
Εγώ θα ήθελα να ξέρω πως είναι τα οικονομικά σου και ποιές οι σκέψεις σου για το μέλλον. Σε παίρνει οικονομικά να το σουλουπώσεις? Θα αγοράσεις άλλο αυτοκίνητο στο κοντινό μέλλον? Αν σε παίρνει οικονομικά και δεν σκέφτεσαι να αγοράσεις άλλο, τότε να το φτιάξεις. Αμαρτία είναι. Το αμαξάκι σε βοηθάει να κάνεις τις δουλειές σου γιατί να το αφήνεις έτσι?
-
καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας .
Λοιπόν έχουμε και λέμε ,
όχι δεν έχει σκέτο νερό . Εχει πράσινο παραφλου ( το όποιο πλέον έχει αλλάξει χρώμα )
Αυτά τα βίντεο που βλέπω διάφορους να καθαρίζουν σκουριασμένα ψυγεία ακόμα και με σαπούνια για πιάτα αξίζουν ή θα τα κάνω χειρότερα ? Προτίνεις απλά να αδείασω το ψυγείο και να το γεμίσω ξανά με καινούργιο παραφλού ?
Όσον αφορά τα τσιμουχάκια βαλβίδων που λέτε και οι 2 , τι ισχύει τελικά ? έχετε να προτείνεται κάποιον μάστορα που να ξέρει από αυτό το μοντέλο ? η περίπτωση του να είναι κάτι απλό και να σταματήσει να καίει λάδια ακούγεται φανταστική !
@cson και Megane98hp
Δεν είμαι σε άμεση ανάγκη αυτοκινήτου , όποτε σε κάθε περίπτωση θα το κρατήσω και σε περίπτωση που χαλάσει, το πιο πιθανό είναι να συνεχίσω χωρίς αμάξι .
Όπως είπα και στο πρώτο ποστ , το βλέπω και σαν μια καλή ευκαιρία να μάθω λίγα πράγματα και γιατί όχι να λερώσω λίγο και τα χέρια μου . ( πχ το χειρόφρενο θα το σφίξω μόνος μου ) .
Δεν ξέρω πόσα λεφτά θέλω να δώσω ,
πχ βρήκα στο ιντερνετ 180 ευ φουλ μεγαλο σερβις , άμα θέλει και άλλα 100 για τα τσιμουχάκια που είπε παραπάνω ο φίλος ότι είναι απλό , και ενα 50ευ για παράθυρο και πιτσιλιστήρια . εε άμα μιλάμε για τέτοια κατάσταση , είναι κρίμα να μην φτιαχτεί !
Και τέλος δεν ξέρω πόσο αξίοπιστα είναι τα ΚΤΕΟ πάντως πριν 8 μήνες πέρασε και ήταν όλα πράσινα - ούτε δευτερεύουσες ούτε τίποτα.
-
Καλα για το κτεο δεν περιμενα και κατι καλυτερο, ειναι ανυπαρκτος ο ελεγχος, με λυμενες ροδες να πας περνας αερα.
Οσο για το χειροφρενο προσεξε το σφιξιμο γιατι αν με κατεβασμενο σφιγγουν λιγο οι σιαγωνες στα ταμπουρα , θα καουν τα παντα στα πισω φρενα σε μια διαδρομη. Δεν ειναι τα πραγματα τοσο απλα οσο φανταζεσαι.
Καταρχας πρεπει να δεσεις με καποιο συνεργειο εμπιστοσυνης σου και να αναλαβει το εργο.
Επισης αν εχεις ενδιαφερον και κατσεις διπλα στο μαστορα θα μαθεις πολλα.
Μονος σου προτεινω μη το ρισκαρεις γιατι παιζει και η ασφαλεια η δικη σου και ολων των αλλων.
-
Και εγώ το ίδιο θα πρότεινα. Κάνε επισκέψεις σε 2-3 σχετικά συνεργεία χιουντάι, βρες έναν μηχανικό που να σου γεμίζει το μάτι και σιγά σιγά μάζεψε το. Αλλαγές όλων των υγρών, τσεκ ανάρτηση/φρένα. Τα τσιμουχάκια είναι κλασσικό θέμα σε αυτά τα αμάξια, αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζει (σίγουρα πολύ λιγότερο από το να ήθελε άνοιγμα).
Μπορείς να βρεις ότι άλλο χρειάζεσαι (όπως το πιτσιλιστήρι κ μοτέρ παράθυρου) στα μεταχειρισμένα/διαλυτήρια/καρ.γρ με λίγα χρήματα. Ψάχνεις λίγο και τα μαζεύεις.
Τώρα βέβαια, κανένας δεν σου εγγυάται ότι δεν θα πάθει κάτι σε λίγα χρόνια, αλλά τουλάχιστον θα είσαι ασφαλής.
-
Όπως τα περιγράφεις, αν το αμάξι δεν έχει τρακάρει και ήταν στα χέρια δικού σου ανθρώπου, δεν είναι αυτό που περιγράφουμε ως 'χρέπι' κι αν είσαι διατεθειμένος στη καλύτερη να δώσεις ένα 500άρικο και στη χειρότερη ένα χιλιάρικο για συμμαζέματα (σε βάθος κάποιων μηνών) πιστεύω πως θα έχεις ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο να κάνεις τη δουλειά σου.
Τίποτα δεν αποκλείει εν καιρό να προκύψουν κι άλλα, αυτό όμως ισχύει για όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, και τα καινούρια όταν περάσουν τα πρώτα 4-5 χρόνια. Οι πιθανότητες όμως είναι μικρότερες σε ένα όχημα που γνωρίζεις το ιστορικό του. Τζάμπα δεν είναι τίποτα...
-
Εννοείτε ότι το φτιάχνεις το αυτοκίνητο καθώς το εν λόγω μοτέρ σηκώνει για πλάκα τα διπλάσια χλμ. Με ταβάνι τα 500€ αλλάζεις τα τσιμουχακια των βαλβίδων,ιμάντες καθώς και όλα τα υγρά κάνοντας ας πούμε ένα μεγάλο σέρβις. Αν θες να σου δώσω δύο τηλέφωνα να πάρεις τιμές. Αλήθεια,που μένεις;;;(πόλη/περιοχή)
-
Φίλε νηματοθέτη, είχαμε το ίδιο αυτοκίνητο στην οικογένεια. Είχαμε το ίδιο θέμα με κατανάλωση λαδιού. Τσιμουχάκια 100 γιούρος και ξεμπερδέψαμε με αυτό το θέμα. Και λάδι 10-40 άντε βαριά 15-40.
-
Λάδι αυστηρά 10/40 για τα υδραυλικά ωστηρια.
Γι'αυτό και εγώ είπα με ταβάνι τα 500€ το κάνει καινούργιο.
-
Εμεις το hyundai του πατερα μου το φτιαξαμε στον Ιβαν που ειναι Βουλγαρος και εχει συνηθισει στη χωρα του να φτιαχνει παλια αυτοκινητα και να ειναι φθηνος, τιμιος, ηπιων τονων και εργατικος. Προσοχη το συνεργειο το εχει με ενα Ελληνα συνεταιρο που δεν τον εχω δοκιμασει. Μονο τον Ιβαν δοκιμασαμε ολη η οικογενεια και αυτον συστηνουμε. Εκει φτιαχνω και το δικο μου αυτοκινητο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με άλλους πανακριβους. Ολοι οι πελατες του ειναι ευχαριστημενοι. Ειναι στο Γαλατσι Λαμπρινη οδος Εκαβης
τηλεφωνα 2102924955,
6942992099
6908228929 -
Αν μιλάμε για 100ε τα τσιμουχάκια, δεν το συζητάμε. Το φτιάχνεις, αλλαγή υγρά, τσεκάρεις φρένα/ανάρτηση/τακάκια και το πας όσο ζει!
-
Θα διαφωνήσω με την επισκευή. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Διότι τώρα θα είναι μόνο 100ευρώ για τα τσιμουχάκια. Αλλά σε μια βδομάδα θα είναι μόνο 50 ευρώ το τάδε εξάρτημα. Και μετά από λίγο μόνο 50ευρώ το άλλο. Και μια και ήρθες φτιάξε λίγο και εκείνο εκεί που κρέμεται (άλλα 30 ευρώ). Σύνολο: σχεδόν όσα θα έδινες για δόσεις ενός καινούριου. Το αυτοκίνητο είναι 23 ετών.Τα παλιά κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα δεν ορθοποδούνε. Συνέχεια τα φτιάχνεις και μετά χαλάνε. Καταλήγεις να μην τα εμπιστεύεσαι ούτε για να πας στο χωράφι. Στο τέλος, όταν πας να το πουλήσεις, βλέπεις ότι όλες οι επισκευές που έκανες δεν μετράνε καθόλου αφού ο αγοραστής ξέρει ότι θα χρειαστεί κι αυτός να πληρώνει ένα σωρό λεφτά για επισκευές.
Να το μαζέψω ή να το αφήσω έτσι ( accent 97 )