-
makinen wrote:
...
Κι αυτό το τεχνικό κομμάτι είναι που στηλιτεύουμε εδώ και είναι κρίμα γιατί υπάρχουμε τόσοι μηχανικοί που δουλεύουμε στο εξωτερικό και θα θέλαμε μια σοβαρή προσπάθεια να μας κάνει να γυρίσουμε και να ζήσουμε στη χώρα μας κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Όταν 'χαραμίζονται' τέτοιες ευκαιρίες σε παπατζιλίκια το παίρνω προσωπικά για τον παραπάνω λόγο.
Περιμένεις να γίνει κάτι σοβαρό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα;
Αυτό είναι ακριβώς το θέμα μου ότι λόγω αυτής της νοοτροπίας δε θα γίνει ποτέ τίποτα σοβαρό... Και όταν τη βλέπω να διαφημίζεται μέσα στη μούρη μας σαν τον επόμενο μεσσία της αυτοκίνησης δε μπορώ να μη σχολιάσω.
-
Διαβάζω πολύ προσεκτικά όλους του φόβους και τις αμφιβολίες. Βλέπω όμως στο youtube συνέντευξη, εγκαταστάσεις και λίγο από το αυτοκίνητο που μόνο αρπακολλατζής δεν φαίνεται ο τύπος και οι όποιοι συνεργάτες σου.
Ίδωμεν...
-
To γνωρίζω΄ήδη έκανα αναφορά στην αντοχή ενός τέτοιου κινητήρα, υποθέτω οτι εσύ μιλάς για κινητήρες top fuel κλπ αυτής της κατηγορίας και ιπποδύναμης με τις αλουμινένιες μπιέλες και τους συμπλέκτες που με το ζόρι έβγαζαν μια διαδρομή, εγώ μιλάω για τους κινητήρες που κάνουν drag στη Ρωσία, αυτοί δεν χρειάζονται κάθε αγώνα ανακατασκευή αφού έχουμε δει τα ίδια αυτοκίνητα να κάνουν πολλούς αγώνες την ίδια ημέρα.
Το Devel Sixteen το θυμάμαι, θυμάμαι ότι για daily use είχε τη μισή ιπποδύναμη, και ο Πανόπουλος κάτι τέτοιο είχε αναφέρει, 3000 top 2000 daily αν δεν κάνω λάθος.
οκ λοιπον, χρειαζονται ανα κατασκευη καθε 100 αγωνες (καθε 40 χιλιομετρα δηλαδη). Και για να μην αναφερθουμε σε συμπλεκτες, διαφορικα κτλ. Το devel sixteen υποτιθεται πως εχει 12 λιτρο κινητηρα για 5000 αλογα. Και επισης δεν εχει κυκλοφορισει ακομα, βγαλανε ενα βιντεο στο ντουμπαι στο οποιο η επιταχυνση του δεν ηταν τιποτα αξιολογο και το οδηγουσε η supercar blondie. Σοβαρα. Και εχουν βγαλει και ενα βιντεο με ενα 12λιτρο κινητηρα σε δυναμομετρο αλλα οχι μεσα στο αυτοκινητο.
Διαβάζω πολύ προσεκτικά όλους του φόβους και τις αμφιβολίες. Βλέπω όμως στο youtube συνέντευξη, εγκαταστάσεις και λίγο από το αυτοκίνητο που μόνο αρπακολλατζής δεν φαίνεται ο τύπος και οι όποιοι συνεργάτες σου.
Ίδωμεν...
Ελλαδαρα, πρωτα την εμφανηση και μετα την ουσια, οπως οι βλακες που πανε για σκι, δεν εχουν κανει ποτε στη ζωη τους αλλα πρωτα αγοραζουν ΟΛΟ τον εξοπλισμο.
-
Διαβάζω τα σχόλια και δηλώνω άσχετος , αφού ούτε τα χέρια μου 'πιάνουν' , ούτε την 'μουτζούρα' την μπορώ .
Από την άλλη έχουμε αφορισμούς από άτομα που δουλεύουν στον χώρο , σε εταιρείες όμως που βέβαια εκεί όλα γίνονται ομαδικά και με πολλά λεφτά , ενώ έχουμε και τα σχόλια του Παναγιώτη που όπως ξέρουμε και τα χέρια του πιάνουν και έχει ασχοληθεί και έχει κατασκευάσει ο ίδιος πράγματα και σε διεθνές επίπεδο .
Ισως οι αφορισμοί , είναι και αυτοί σαν τα σχόλια των δημοσιογράφων για το χάος . Υπερβολικοί...
-
@ epote, δεν προσέχεις λίγο πως μιλάς λέω εγώ?
-
@ epote, δεν προσέχεις λίγο πως μιλάς λέω εγώ?
γιατι τι θα κανεις?
-
Ίδωμεν...
Oι εγκαταστάσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο. Μπορεί να βγει ένα αριστούργημα από ένα μηχανουργείο και μια π@π@ριά από ένα ''εργοστάσιο''. Τέτοιες εγκαταστάσεις βλέπεις σε ένα οποιοδήποτε σύγχρονο συνεργείο, ΚΤΕΟ κλπ. Εγώ δεν είδα πουθενά τα μηχανήματα παραγωγής, καλούπια κλπ παρά μονάχα ένα autoclave, μεγάλους χώρους και ένα σχεδιαστικό τμήμα.
Πάρε μια εικόνα από τη βιοτεχνία της Pagani και κάνε μια σύγκριση. Στην πρώτη περίπτωση μέσα σε 2-3 λεπτά βλέπεις όλο το χώρο παραγωγής και στην άλλη σε 30 λεπτά βλέπεις μόνο οθόνες.
-
Διάβαζα τα σχόλιά σας και προσπαθούσα να καταλάβω ποια πλευρά έχει δίκιο, αυτή που για 'πατριωτικούς' λόγους τάσσεται υπέρ του κατασκευαστή έκπληξη ή οι ...'εθνομηδενιστές' που τον σκέφτονται σχεδόν ως τσαρλατάνο;
Κι αν ας πούμε ότι έχω μια επίκτητη - κι όχι έμφυτη - τάση προς τη δεύτερη ομάδα σκέψης, πριν δω το βίντεο της ζούγκλας διατηρούσα τις αμφιβολίες μου, κυρίως επειδή ο quadra φαίνεται πως ξέρει για τί μιλάει και δείχνει πάθος για την περίπτωση.
Όταν όμως είδα το βίντεο ρε παιδιά, σκεφτόμουν, είναι δυνατόν !...?
Αν κανείς είναι λίγο παρατηρητικός, το βλέπει σα φάρσα! Εντάξει, γράφτηκε και πριν για τους gaming υπολογιστές με τα μηχανικά φωτιζόμενα πληκτρολόγια (ότι πρέπει για Call of Duty online), κι άντε, εντάξει και με τους κρυφούς φωτισμούς και το γυαλί στα γραφεία, ας πούμε είναι μερακλής ο ιδιοκτήτης κι έβαλε τη διακοσμήτρια ανιψιά του να του στήσει το μαγαζί, με ότι καλύτερο βρήκε από internet cafe που έκλεισε πρόσφατα (ας όψεται το vdsl)... τις κιτρινόμαυρες διαγραμμίσεις στο πάτωμα και τις υποτιθέμενες 'σωληνώσεις' στον τοίχο τί τις θέλει; τί οριοθετούν, και από ποιον κίνδυνο προστατεύουν; κι επίσης, δεν φαίνεται πως δεν είναι βαφή, αλλά πρόκειται για πλαστική προειδοποιητική κιτρινόμαυρη ταινία (do not cross) κολλημένη φρέσκια φρέσκια; έχετε περπατήσει πάνω σε τέτοια ταινία να δείτε πως γλυστράει, ποιος εχέφρων άνθρωπος θα τοποθετούσε τέτοιο πράγμα στο πάτωμα; κι αν εγώ κάνω λάθος, κι αυτή είναι μια 'διαστημική' εγκατάσταση με σοβαρούς κανόνες που διαγραμμίζονται τα πατώματα, γιατί πίσω απ' το γραφείο κρέμονται χύμα καλώδια στον τοίχο, ούτε σε πλαστική σωλήνα δεν είναι περασμένα; οι υποτιθέμενες σωληνώσεις 30' που εξέχουν στον τοίχο τί είναι, ο επιταχυντής σωματιδίων που διατρέχει το κτήριο; και γιατί έχει προειδοποιητική ταινία στις κολλητές φλάντζες (πάχους από χαρτόνι); οι φωτογραφίες δεν κάνουν κρα πως είναι από μοντέλο σε κλίμακα και φωτοσοπαρισμένα τοποθετήθηκε το υποτιθέμενο αυτοκίνητο εντός του 'διαστημικού' γραφείου; μέσα στο γραφείο το συναρμολόγησαν; που είναι οι διάδρομοι-γκαραζόπορτες κλπ; και πήγαν εκεί με κάμερες, αλλά ανέβασαν φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης στο βίντεο κι όχι πλάνα απ' τις γωνίες του οχήματος που θα είχαν ξεσκεπάσει; κι ένα σωρό άλλες μικρολεπτομέρειες που φωνάζουν πως πρόκειται για χαμηλού κόστους advertorial ερασιτεχνικού επιπέδου...
ίσως να ψάχνουν για investor και θέλλουν απλά να τραβήξουν την προσοχή, αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα με καγκουριλίκια...
-
Εγώ είχα πάρει Πόνυ 1 το 1981 . Ηταν το πρώτο δικό μου αμάξι , γιατί σαν αγροτικό-επαγγελματικό είχε τα μισά λεφτά από τα ΙΧ .
Το κράτησα 8 χρόνια και μετά πήρα το Πόνυ 2 με τον φόρντ κινητήρα που το έχω ακόμα , αν και παροπλισμένο τα τελευταία 6-7 χρόνια , ενώ μέχρι τότε έκανε τις αγροτικές εργασίες στο εξοχικό .
Τώρα βλέπω επαγγελματικά C3 , 208 και άλλα τέτοια που σίγουρα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ελληνικής συναρμολόγησης τζιπάκια . Επίσης και αντί για 20ετίας επαγγελματικά που φέρνουν από γερμανία .
Το εξωτικό , μακάρι να πάει καλά .
Γενικά έχοντας προλάβει τις εποχές που στην Ελλάδα φτιάχνονταν σχεδόν τα πάντα , θα ήθελα να τις ξαναδώ .
Αρχικά ας έχουμε αυτάρκεια σε μάσκες και αγροτική παραγωγή , γιατί με αυτά που βλέπουμε με τον κορωνοϊό , είναι εύκολο να πεινάσουμε αν ξεφύγουν λίγο τα πράγματα .
Τώρα αν είμαστε καλοί η κακοί στην δουλειά μας εξαρτάται . Σε κάποιες δουλειές όπως στους ναυτικούς , είμαστε οι καλύτεροι , όχι για τις γνώσεις , αλλά για την ικανότητα της πατέντας που θα κινήσει το καράβι που θα έχει αβαρία και διάφορα άλλα .
Στους λοιπούς μπορεί να είμαστε καλοί , μπορεί και μέτριοι . Το βασικό όμως είναι να αποκτήσει παραγωγή η χώρα και να κοπούν οι διορισμοί ξυστών .
Είχα πει στους παλιούς τσακωμούς ότι 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεραρκετοί στην Ελλάδα .
Νομίζω αν μας φτάνουν 100.000 για στρατιωτικοί , εποπ εμθ και για αστυνομικούς , οι υπόλοιποι μπορούν να χωρέσουν στους άλλους 100000 .
Βλέπουμε με την αναγκαστική ψηφιοποίηση της χώρας πόσοι ξύστες είναι σε δήμους , πολεοδομίες , κτηματολόγια , δικαστήρια , εφορίες , τελωνεία και αρκετά ακόμα και ορθολογισμός στην εκπαίδευση και στη υγεία ,
Γεια σου criu με το Pony!
Pony ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που είχε πάρει ο πατέρας μου, εμείς τότε ηλικίας νηπιαγωγείου, είχε φτιάξει ιδιοκατασκευή ένα επενδυμένο πάγκο ως πίσω κάθισμα, για να μπαίνουμε κι εμείς να μας πηγαίνει στους παππούδες... άλλες εποχές άλλες συνήθειες...
Στην αγροτική παραγωγή θα μπορούσαμε να είμαστε ή να γίνουμε αυτάρκεις, αλλά αυτό θα στερούσε πολλά πολλά λεφτά απ' τους 'εισαγωγαί-εξαγωγαί' τύπους, με βάρος στο πρώτο σκέλος, που 'κυβερνούν' τη χώρα στη μεταπολεμική περίοδο. Εξαρτάται καθαρά απ' τη 'μεγάλη των μεσαζόντων σχολή', κι όχι απ' τους αγρότες ή άλλους παράγοντες.
Οι 'έλληνες' σαν εργαζόμενοι είναι άνθρωποι ικανοί, που όμως 'χάνονται' σε ένα περιβάλλον ανοργανωσιάς και χαωδών ανορθολογικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, το οποίο τιμωρεί τον 'νοικοκύρη' και ευνοεί τον 'άρπα κόλα'. Ας πούμε η παροιμιώδης 'ικανότητα στη πατέντα' είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε σχεδόν να ντρεπόμαστε, γιατί η 'πατέντα' είναι η έσχατη αναγκαία λύση για αυτόν που δεν μαγείρεψε πριν πεινάσει, και στην ελληνική ναυτιλία μιλάμε μάλλον γι αυτούς που στοχευμένα ΔΕΝ μεριμνούν να έχουν τα κατάλληλα υλικά, τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους, τις κατάλληλες διαδικασίες και 'βέλτιστες πρακτικές' και ποντάρουν στην πατέντα...
Έτσι πάει όλη η χώρα για δεκαετίες, αυτοσχεδιάζοντας τελευταία στιγμή και με το 'μια πένσα και σύρμα' στο οποίο εκπαιδεύονται όλοι κατά την στρατιωτική τους θητεία... Για πόσο ακόμη είναι η ερώτηση, στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, εργασία, εκπαίδευση, στράτευμα κλπ. που κυριαρχούν όροι όπως, 'proactive, method, standar procedure, best practice κλπ. κλπ.' θα συνεχίζουμε εμείς να τη βγάζουμε καθαρή με το 'γιούργια' και τον αυτοσχεδιασμό, θα δείξει...
-
Λάηκ στο Χάος, ντίζλαηκ στις υπερφίαλες δηλώσεις σε στυλ 1 δικός μου κάνει για 10 ξένοι.
Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε απτά αποτέλεσματα.
500 μύρρια, πολλές φορές και περισσότερα, χρειάζεται ένα ολοκαίνουργιο αμάξι μαζικής (ευρείας) παραγωγής, όχι ένα υπεράμαξο. Έχει 500 μύρρια για ξόδεμα ο Φινλανδός με το παράξενο όνομα, ή ο ΠαγκάνιΣ? Όχι βέβαια.
Και όμως, σε πείσμα των πολλών, ΠΑΡΑΓΟΥΝ και οι δύο τους με πολύ λιγότερα χρήματα, σχεδόν από λευκό χαρτί.
Κάτι άλλο, για πολύ μικρή παραγωγή εξαιρείσαι των, υποχρεωτικών για τους άλλους, διατάξεων περί ρύπων και ένα σωρό άλλα χρονοβόρα και κοστοβόρα.
Ίδωμεν λοιπόν, ας του δώσουμε χρόνο! Έστω αυτό που λένε οι αμερικάνοι : δώστου αρκετό σκοινί για να κρεμαστεί μόνος του στο τέλος.
https://idioms.thefreedictionary.com/give+him+enough+rope+to+hang+himself
-
Πηλιουρίτη για τα άλλα θέλουμε συζητήσεις σε αντίστοιχο θέμα και όχι εδώ .
Για τις πατέντες και την ναυτιλία , είχα την τύχη να μην έχω δικό μου σκάφος , αλλά έχω φίλους που έχουν και τα καλοκαίρια μου τα περνάω στο εξοχικό τόπου μερικής καταγωγής μου που οι καπεταναίοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία , είναι περισσότεροι από τους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους και δεκοτζήδες...
Οπότε έχω άποψη για αυτά ... Αλλωστε ο φόβος πάντα όπως λέει η παροιμία , είναι μην μείνεις καραβοφάναρο...
-
Pony υπέροχο, (ειδικά για τη Σύρο, το είχε η ΔΕΗ) τύφλα να έχουν όλα τα υπόλοιπα υπηρεσιακά*, καθάριζε τα πλακόστρωτα της Ερμούπολης αρχοντικά. Πόρτες για σεμιναριο σε premiumoλαγνους, τιμοναρα θεοχοντρη (νοοοοτ) και συρταρωτα όλα (χειροφρενο-λεβιες) να αναρωτιέμαι τι και πώς στα 7-8 μου...
Άμα δεν ήταν διαθέσιμο -και η ζημιά μικρη- ο πατέρας έβαζε τα εργαλεία στο (δίλιτρο/μετατροπή) Record του, δεν καβαλαγε άλλο.
*Σκουριές σε καινούργιο defender με το καλημέρα -νο αφαλατωση-, κολλημένο γκάζι στο τότε civic, οπότε Record για σιγουριά και pony όταν υπήρχε κουβαλημα...
-
Εχω φορτώσει μία παλέτα τούβλα στο πίσω μέρος με την πόρτα ανοικτή για μικρή διαδρομή , από την μάντρα στην οικοδομή .
Ελα όμως που είχε μία ανηφόρα μικρή και σπινάριζαν οι τροχοί . Κανένα πρόβλημα . Από ένα σακκί τσιμέντο των 50 κιλών στα δύο επίπεδα εμπρός φτερά και πάτησε και ανέβηκε με εκείνη την ασυγχρόνιστην πρώτη .
Οσο για το κιβώτιο ποιήμα . Οι ταχύτητες εκτός της πρώτης , πάντα με διπλογκαζιές και ποτέ με ντεμπραγιάζ . Ασε εκείνο το τσόκ που δούλευε και σαν χειρόγκαζο και σε πήγαινε μέχρι 50 χαω .
Σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη μου έσπασε το συρματόσχινο του γκαζιού , 60 χλμ πριν την Θεσσαλονίκη και έφτασα με το τσοκ .
Γενικά δεν σε άφηνε ποτέ , αλλά ήταν η απλότητα του . Ασε εκείνο το πετσί μπροστά από την πλατίνα που ήταν πίσω από την φτερωτή που σου επέτρεπε να περνάς αέρα νερά και ρυάκια . Οταν την ίδια εποχή το γκόλφ 1 , έσβηνε με του που έπεφτες σε λακκούβα με νερό ...
Το πρώτο Πόνυ χρησιμοποιήθηκε και σαν κανονικό αμάξι για μένα ειδικά τα πρώτα χρόνια . Αλλά έκανε και οικοδομικές εργασίες και λίγες αγροτικές . Το δεύτερο περισσότερο για οικοδομικές και αγροτικές μέχρι τον παροπλισμό του .
-
Αναγνωρίζω όλες τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις τις οποίες έχω και εγώ αλλά δεν τις έχω εκφράσει, όπως είπα από την αρχή περιμένω να δω το παρακάτω γιατί δεν είναι το στύλ μου να κράζω κάτι δημιουργικό ( όπως φαίνεται αρχικά ) και πολύ περισσότερο τον ίδιο τον δημιουργό, όπως είπε και ο dstu ας του δώσουμε μπόλικο σκοινί να κρεμαστεί μόνος του, αυτός θα πάθει, εμείς θα μείνουμε με όσα έχουμε και τώρα, με την προσμονή και την απογοήτευση ότι θα μπορούσαμε σαν χώρα και καλύτερα.
Σε άλλους τομείς γίνονται πράγματα και θαύματα αλλά δεν τα γνωρίζουμε γιατί δεν προβάλλονται αφού δεν έχουν κομματικό ενδιαφέρον, καλύτερα θα έλεγα εγώ γιατί έτσι αφήνονται οι δημιουργοί να κάνουν αυτό που πρέπει και μπορούν και δεν έχουν από κοντά τον κάθε άσχετο κομματικό κομισάριο να τους τα πρήζει και να τους φρενάρει με μαλακίες και τους επίσης άσχετους δημοσιογράφους να κεντάνε μαλακίες στο φακό.
-
...
Κάτι άλλο, για πολύ μικρή παραγωγή εξαιρείσαι των, υποχρεωτικών για τους άλλους, διατάξεων περί ρύπων και ένα σωρό άλλα χρονοβόρα και κοστοβόρα. ...
Στην μικρή παραγωγή εξαιρείσαι μόνο για τα όρια του CO2, όχι για τα άλλα καυσαέρια. Αλλιώς ποιος ο λόγος τα Koenigsegg να έχουν τέσσερις καταλύτες;
-
Kαι να προσθέσω ότι όσο ανεβαίνει η ιπποδύναμη τόσο ανεβαίνει και το κοστολόγιο. Εδώ γίνεται αναφορά για 3000 ίππους.
-
Όταν το VAG ξοδεύει κάτι δις για να βγάλει 1500 αξιόπιστα άλογα και να μπορεί να φτάσει αυτές τις τρελές ταχύτητες χωρίς να διαλυθεί ή να σε σκοτώσει... Τουλάχιστον προσφέρει γέλιο η φάση!!!
-
Λάηκ στο Χάος, ντίζλαηκ στις υπερφίαλες δηλώσεις σε στυλ 1 δικός μου κάνει για 10 ξένοι.
Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε απτά αποτέλεσματα.
500 μύρρια, πολλές φορές και περισσότερα, χρειάζεται ένα ολοκαίνουργιο αμάξι μαζικής (ευρείας) παραγωγής, όχι ένα υπεράμαξο. Έχει 500 μύρρια για ξόδεμα ο Φινλανδός με το παράξενο όνομα, ή ο ΠαγκάνιΣ? Όχι βέβαια.
Και όμως, σε πείσμα των πολλών, ΠΑΡΑΓΟΥΝ και οι δύο τους με πολύ λιγότερα χρήματα, σχεδόν από λευκό χαρτί.
Κάτι άλλο, για πολύ μικρή παραγωγή εξαιρείσαι των, υποχρεωτικών για τους άλλους, διατάξεων περί ρύπων και ένα σωρό άλλα χρονοβόρα και κοστοβόρα.
Ίδωμεν λοιπόν, ας του δώσουμε χρόνο! Έστω αυτό που λένε οι αμερικάνοι : δώστου αρκετό σκοινί για να κρεμαστεί μόνος του στο τέλος.
https://idioms.thefreedictionary.com/give+him+enough+rope+to+hang+himself
H Pagani είχε πέρσι έσοδα περί τα 100 εκατομμύρια. Ο εν λόγω κύριος πόσα είχε; Και μιλάμε για μια εταιρεία που δεν παράγει καν τον κινητήρα, ο οποίος είναι το ακριβότερο και πολυπλοκότερο σύστημα ενός αυτοκινήτου, σε αντίθεση με την ελληνική εταιρεία. Επίσης έχει περί τους 100 υπαλλήλους, όχι 9. Ο δε Koenigsegg, ο οποίος είναι Σουηδός και όχι Φινλανδός, έχει ως αρχιμηχανικό τον επικεφαλής εξέλιξης του κινητήρα της F40. Όχι κάποιους που έφτιαχναν dragster Evo στην βούτα της Στοκχόλμης... Τέλος, όπως είπε ο φίλος, μόνο για το CO2 υπάρχει εξαίρεση. Καταλύτες και PPF είναι υποχρεωτικά (εκτός αν το κάνει με έμμεσο ψεκασμό - όπως η Cosworth στην Valkyrie - και έτσι περνάει κάτω από το όριο μικροσωματιδίων) και το PPF είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, ειδικά στον προγραμματισμό.
-
Κάποιοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με την αυτοκίνηση σε r&d τομέα και είναι αστεία αυτά που λέει, μαζί με τα φωτορεαλιστικά πλάνα για να ψαρώνει ο κόσμος, τα trusses στο instagram μαζί με τα von mises και τον έναν Έλληνα. Αυτοί που δουλεύουμε ξέρουμε τι λεφτά χρειάζονται για απλή ενσωμάτωση εξαρτήματος που παίρνουμε από το ράφι έτοιμο, πόσο μάλλον για να σχεδιάσεις εξολοκλήρου κινητήρα και κιβώτιο από το 0.
-
Προφανώς και είναι αστεία. Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση που άνθρωποι με γνώσεις τα πιστεύουν...
CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός