-
REALZEUS wrote:
Σου επιστρέφω το σχόλιο Παναγιώτη!!! Όντως έλεος αν πιστεύεις ότι ένας τυχάρπαστος καγκουροβελτιωτής με 9 μηχανολόγους θα φτιάξει hypercar 3000 ίππων. Αν το πιστεύεις αυτό, πίστεψε και στον Άγιο Βασίλη...
Καλά κάνεις και το επιστρέφεις, διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο έκφρασης σου για πολλούς λόγους.
- Δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις χολή
- Δεν είσαι επενδυτής του, χρηματοδότητς του και δεν σου ζήτησε δανεικά
- Δεν υπάρχει λόγος τέτοιας φραστικής υποτίμησης σε κάποιον που έχει κάνει κάτι δημιουργικό στη ζωή του
- Ότι έχει κάνει δεν έχει βλάψει κανέναν και το έχει κάνει γιατί έχει αυτό το όραμα που επίσης δεν βλάπτει κανένα
- Το να υποτιμάμε με σκαιό τρόπο ( τυχάρπαστος ) κάποιον που δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχει ενοχλήσει προσωπικά δείχνει μια μικρότητα, πικρόχολη διάθεση και τοξική προσωπικότητα
- Το ίδιο θα μπορούσε και εκείνος να σε χαρακτηρίσειμ αυτό το έχεις σκεφτεί ?
Λέω ότι δεν τον γνωρίζω και ούτε προβλέπεται, πολύ απλά σέβομαι το όραμα του, την προσπάθεια του να δημιουργήσει κάτι, το οτιδήποτε και αν είναι, και δεν δέχομαι να τον πυροβολάνε όσοι δεν έχουν κάνει τίποτα το δημιουργικό από το μηδέν θεωρώντας τους εαυτούς τους ανώτερους από όλους τους άλλους, και με τον Κορρέ το ίδιο πρόβλημα είχα, το ίδιο έχω και τώρα, σέβομαι κάθε δημιουργό, γνωρίζω και κατανοώ το άγχος και τις δυσκολίες της δημιουργίας και θα είμαι πάντα πολέμιος σε όσους με ελαφρά την καρδία αμολάνε τη χολή τους θεωρώντας ότι είναι ανώτερα όντα και πρέπει δικαιωματικά να κατακεραυνώνουν αυτούς που προσπαθούν γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν, γιατί είναι άδειοι μέσα τους και θέλουν να γεμίσουν πατώντας επάνω στους άλλους, σε αυτούς που έχουν κάτι να πούν.
Ένα σχόλιο θα κάνω μόνον. Αν έλεγα ότι θα φτιάξω δικό μου άρμα, επειδή κάποτε διοικούσα Ίλη ΤΘ, καλά θα έκανε να μου πει κι αυτός ότι ζω στον κόσμο μου. Παναγιώτη, μηχανουργός είσαι. Πες μου εσύ πόσο κοστίζει να εξελίξεις από το 0 έναν κινητήρα. Μελέτη, χύτευση, ροϊκή, ηλεκτρονικά, δοκιμές, πιστοποίηση κλπ. Κοντά στα 100 εκατομμύρια Ευρώ; Μ' αρέσει που είσαι ρομαντικός όμως...
-
Στην Ελλάδα μόνο ένα τομέα θα μπορούσα να σκεφτώ που θα είχε δυνατότητα υλοποίησης, ανάπτυξης και με προοπτική εξαγωγών σε άλλες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες.
Εργοστάσιο συναρμολόγησης σκούτερς και ίσως και με δικά της μοντέλα.
Από όπου και αν το κοιτάξεις αυτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί ιδανική χώρα για να αποκτήσει ένα τέτοιο εργοστάσιο.
-
...καλώς τονε και ας άργησε!
[YouTube]xKIDiQmJ9Wo[/YouTube]
Ελπίζω μετά από αυτό να καταλάβετε ότι δεν είμαστε εθνομηδενισται, αλλά απλώς επιφυλακτικοί. (Προσέξτε τη διαφορά στο στυλ Rimac-Πανοπουλου)
Καλή του τύχη κατά τα άλλα...
-
Όντως μια χαρά θα ήταν...
-
Εμείς που δουλεύουμε στην έρευνα κι εξέλιξη σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης και κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια με αυτά που ισχυρίζεται ο τύπος (ή κοπανάμε την οθόνη από τα νεύρα - εξαρτάται πώς το βλέπεις) μπορούμε να έχουμε άποψη ή είμαστε κι εμείς 'ανθέλληνες';
Να πω απλά πως στην εταιρία που δουλεύω σχεδιάζω τα συστήματα ελέγχου φρένων (ESP και λοιπά). Και να πω ότι δεν κάνουμε καν εξέλιξη του ESP από το μηδέν, παίρνουμε ένα έτοιμο από προμηθευτή (Bosch, Continental, Mando, TRW, Hitachi κλπ) και κάνουμε integration στο αυτοκίνητό μας. Αυτό σε ένα καινούριο από λευκό χαρτί αυτοκίνητο κοστίζει γύρω στα 6 με 8 εκατομμύρια. ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ABS ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ. Ένα αυτοκίνητο από λευκό χαρτί κοστίζει μόνο για το σχεδιασμό και την εξέλιξη πάνω από μισό δις. Βάλτε τα κάτω και σκεφτείτε λογικά γμτ που είμαστε σε φόρουμ για την αυτοκίνηση και διαβάζω αρλούμπες ότι θα εξελίξει και θα παράγει δικό του κινητήρα από το μηδέν; Οκ δέχομαι ότι με 3d printing και σε μικρό αριθμό παραγωγής γίνεται να τον παράγεις, αλλά δοκιμές αντοχής πόσα χρόνια θα πάρουν με 10 άτομα δυναμικό; Όταν έχουμε 5 άτομα ομάδα στη δουλειά πχ που ασχολούνται μόνο με τον ιμάντα του δυναμό;
-
Για όποιον έχει όρεξη μία ξενάγηση στο εργοστάσιο της SYM που είναι από τις ποιο γνωστές βιομηχανίες κατασκευής σκούτερ. Στην Ελλάδα πρώτη σε πωλήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Το εργοστάσιο δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό. Ποιο πολύ μεγάλο συνεργείο θυμίζει παρά εργοστάσιο.
Θεωρώ ότι μία τέτοια μονάδα συναρμολόγησης εύκολα θα μπορούσαμε να έχουμε και στην Ελλάδα που θα αναλάμβανε τις αγορές της Ευρώπης
Ας ξεκινούσε μία τέτοια γραμμή συναρμολόγησης ώστε να αρχίσει η χώρα να αποκτά εμπειρία στη μηχανοκίνηση και αργότερα θα μπορούσε να γίνει το επόμενο βήμα π.χ. συναρμολόγηση ενός αυτοκινήτου.
-
21 Quadra wrote:
REALZEUS wrote:
Σου επιστρέφω το σχόλιο Παναγιώτη!!! Όντως έλεος αν πιστεύεις ότι ένας τυχάρπαστος καγκουροβελτιωτής με 9 μηχανολόγους θα φτιάξει hypercar 3000 ίππων. Αν το πιστεύεις αυτό, πίστεψε και στον Άγιο Βασίλη...
Καλά κάνεις και το επιστρέφεις, διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο έκφρασης σου για πολλούς λόγους.
-
Δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις χολή
-
Δεν είσαι επενδυτής του, χρηματοδότητς του και δεν σου ζήτησε δανει3) Δεν υπάρχει λόγος τέτοιας φραστικής υποτίμησης σε κάποιον που έχει κάνει κάτι δημιουργικό στη ζωή του
-
Ότι έχει κάνει δεν έχει βλάψει κανέναν και το έχει κάνει γιατί έχει αυτό το όραμα που επίσης δεν βλάπτει κανένα
-
Το να υποτιμάμε με σκαιό τρόπο ( τυχάρπαστος ) κάποιον που δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχει ενοχλήσει προσωπικά δείχνει μια μικρότητα, πικρόχολη διάθεση και τοξική προσωπικότητα
-
Το ίδιο θα μπορούσε και εκείνος να σε χαρακτηρίσειμ αυτό το έχεις σκεφτεί ?
Λέω ότι δεν τον γνωρίζω και ούτε προβλέπεται, πολύ απλά σέβομαι το όραμα του, την προσπάθεια του να δημιουργήσει κάτι, το οτιδήποτε και αν είναι, και δεν δέχομαι να τον πυροβολάνε όσοι δεν έχουν κάνει τίποτα το δημιουργικό από το μηδέν θεωρώντας τους εαυτούς τους ανώτερους από όλους τους άλλους, και με τον Κορρέ το ίδιο πρόβλημα είχα, το ίδιο έχω και τώρα, σέβομαι κάθε δημιουργό, γνωρίζω και κατανοώ το άγχος και τις δυσκολίες της δημιουργίας και θα είμαι πάντα πολέμιος σε όσους με ελαφρά την καρδία αμολάνε τη χολή τους θεωρώντας ότι είναι ανώτερα όντα και πρέπει δικαιωματικά να κατακεραυνώνουν αυτούς που προσπαθούν γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν, γιατί είναι άδειοι μέσα τους και θέλουν να γεμίσουν πατώντας επάνω στους άλλους, σε αυτούς που έχουν κάτι να πούν.
Ένα σχόλιο θα κάνω μόνον. Αν έλεγα ότι θα φτιάξω δικό μου άρμα, επειδή κάποτε διοικούσα Ίλη ΤΘ, καλά θα έκανε να μου πει κι αυτός ότι ζω στον κόσμο μου. Παναγιώτη, μηχανουργός είσαι. Πες μου εσύ πόσο κοστίζει να εξελίξεις από το 0 έναν κινητήρα. Μελέτη, χύτευση, ροϊκή, ηλεκτρονικά, δοκιμές, πιστοποίηση κλπ. Κοντά στα 100 εκατομμύρια Ευρώ; Μ' αρέσει που είσαι ρομαντικός όμως...
Συνεχίζεις να είσαι εκτός θέματος, και κυρίως εκτός πραγματικότητας αλλά ΟΚ θα σου δώσω τις απαντήσεις που ζητάς, με τη σειρά που τις θέτεις, και ακόμα περισσότερες όποτε και ότι χρειαστείς, φαίνεται ότι ξεχνάς ή δεν γνωρίζεις ότι μιλάμε για αυτοκίνητο on off μιας και ο συγκεκριμένος ποτέ δεν είπε ότι θέλει να πλημυρίσει την αγορά.
-
Σήμερα η σχεδίαση από ένα μηχανολόγο του σιναφιού ως προς την μελέτη σχεδίαση κινητήρα δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο, ούτε καν δύσκολο με την έννοια που είχε πριν 20 χρόνια.
-
Δεν χρειάζεται χύτευση κανένα κομμάτι του κινητήρα, όλα τα εξαρτήματα φτιάχνονται από ένα μπλόκ αλουμινίου κατάλληλου κράματος σε μηχάνημα CNC 5 αξόνων, ακόμα και το μπλόκ της Beyron έτσι φτιάχνεται, ψάξε να δείς βίντεο στο νετ.
-
Την ροϊκή θα την πάρει έτοιμη βελτιωμένη από τον υπολογιστή, μέσω Catia, Solidworks κλπ,
-
Τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά είναι ακόμα πιο εύκολα μιας και υπάρχουν 'έτοιμα πακέτα
-
στρόφαλο μπορεί να παραγγείλει σε πολλά εργοστάσια στην Αμερική και στην Ευρώπη που κάνουν αυτή τη δουλειά σύμφωνα με την σχεδίαση του πελάτη με κόστος γύρω στα 1000$
-
Τα παρελκόμενα του κινητήρα όπως αντλίες νερού. λαδιού, altenator, μπεκ κλπ, έτοιμα από την αγορά ανταλλακτικών που έχουν και πιστοποίηση
-
Ακόμα και οι δοκιμές σύγκρουσης γίνονται στον υπολογιστή πριν φτάσουν στο σημείο να σηκωθούν από τα γραφεία και να πάνε στις κατασκευές, αυτού του τύπου οι κατασκευές on off πέρνουν έγκριση κυκλοφορίας από την μελέτη του φακέλλου που καταθέτει ο κατασκευαστής, όχι στην Ελλάδα προφανώς, αλλά σε Αγγλία, ΗΠΑ. και αλλού.
-
Έμβολα και μπιέλες εκτός του ότι υπάρχουν στο εμπόριο και με πιστοποίηση, σουθ φτιάχνουν ότι θέλεις, αλλά φτιάχνονται και με 3d printer σε ότι μέταλλο θέλεις, το ίδιο ισχύει και με τα πλαστικά,
-
Τα μεταλλικά εξαρτήματα ενός τέτοιου αυτοκινήτου για το σασί είναι από αλουμίνιο διαδόρων κραμάτων κατάλληλων για κάθε φορτίο που θα δεχθεί, ευκολάκι όλο αυτό με κατεργασία σε cnc 5αξονικές φρέζες.
-
το ίδιο το σασί και τα άλλα μέρη του αυτοκινήτου γίνονται από ανθρακονήματα, κέβλαρ με ανθρακονήματα, κλπ υλικά που εμποτίζονται με ρητίνες, αυτά όλα χρειάζονται ένα φούρνο να μπούν να ψηθούν, το κόστος και το μέγεθος του είναι σημαντικό, όμως αν είδες το βίντεο ο φούρνος ήδη υπάρχει εκεί, στις εγκαταστάσεις.
Όλες οι λογικές απορίες που έχεις είναι ενός ανθρώπου που έχει μείνει στη δεκαετία 80-90 και δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου την εξέλιξη στον τομέα του DIY κατασκευή σπόρ οχήματος, έχεις μείνει στην κλασσική βιομηχανία έντασης κεφαλαίου με τα χυτήρια, τις περάστιες πρέσσες, με τις χιλιάδες υπαλλήλους, που χρειάζεται εκατομμύρια ή εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια για να επιζήσει, πρέπει να αναθεωρήσεις και να αρχίσεις να ασχολείσαι με το θέμα αν δεν θέλεις κάθε φορά που αναφέρεσαι σε αυτόν τον τομέα να σε πέρνουν στο ψιλό.
Είμαι και ρομαντικός εκεί που χρειάζεται, και ονειροπόλος εκεί που χρειάζεται αλλά και πραγματιστής με αρκετά μεγαλύτερη γνώση επί του θέματος από εσένα κάτι που υστερείς στον τομέα αυτό και θέλεις να μπλέκεις εκεί που δεν τόχεις,
Εγώ είμαι έξυπνος άνθρωπος και αν ερχόμουν να μπώ στα δικά σου χωράφια όντας άσχετος θα ήταν μια προσπάθεια να αποδείξω πόσο βλάκας είμαι, αλλά δεν το κάνω γιατί είπαμε είμαι έξυπνος άνθρωπος και δεν μπλέκω σε τομέις άγνωστους, εσύ γιατί το κάνεις ? Τι προσπαθείς να αποδείξεις αφού είσαι έξυπνος κατά τεκμήριο.
-
-
Το πρόβλημα νομίζω είναι το ότι έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη σύγχρονη κατάσταση αν πήγαινε κατ' ευθείαν σε ηλεκτρικό θα έκανε τη διαφορά στην αγορά.
-
Επειδή δεν πολυάσχολουμαι με το θέμα αυτό παρά μόνο ότι διαβάζω φευγαλέα από δω κι από κει, αυτό το project έχει ως στόχο την παραγωγή και άλλων αντίτυπων ή απλά είναι ένα one off μοντέλο με υπερατού specs που θα καταλήξει στα χέρια ενός πλούσιου συλλέκτη;
-
Επειδή δεν πολυάσχολουμαι με το θέμα αυτό παρά μόνο ότι διαβάζω φευγαλέα από δω κι από κει, αυτό το project έχει ως στόχο την παραγωγή και άλλων αντίτυπων ή απλά είναι ένα one off μοντέλο με υπερατού specs που θα καταλήξει στα χέρια ενός πλούσιου συλλέκτη;
Πολύ καλή ερώτηση αλλά ποιος μπορεί να απαντήσει. Μόνο ο κατασκευαστης.
Μιλόντας πάντα προσωπικά, εμένα αυτό το εγχείρημα μου φέρνει στο μυαλό κάτι που έγινε σε αυτό το φόρουμ πριν αρκετά χρόνια. Μαζεύτηκαν κάποιοι/ες 'τρελοί' / 'τρελές' και έτρεξαν σε αγώνες ράλλυ για την κ@υλα τους.
Είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τη διαφορά αυτός εδώ ο 'τρελός' έχει βάλει λίιιιιιγα περισσότερα χρήματα. Έχει αρκετές γνώσεις, έχει μεράκι, αγαπάει αυτό που κάνει, έχει πάθος, έχει χρήματα και τολμάει. Αν θα του βγει ή όχι κι αν θα είνια one off ή θα αρχίσει να το παράγει πιο συστηματικά είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον.
-
[quote]
- Σήμερα η σχεδίαση από ένα μηχανολόγο του σιναφιού ως προς την μελέτη σχεδίαση κινητήρα δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο, ούτε καν δύσκολο με την έννοια που είχε πριν 20 χρόνια.
- Δεν χρειάζεται χύτευση κανένα κομμάτι του κινητήρα, όλα τα εξαρτήματα φτιάχνονται από ένα μπλόκ αλουμινίου κατάλληλου κράματος σε μηχάνημα CNC 5 αξόνων, ακόμα και το μπλόκ της Beyron έτσι φτιάχνεται, ψάξε να δείς βίντεο στο νετ.
- Την ροϊκή θα την πάρει έτοιμη βελτιωμένη από τον υπολογιστή, μέσω Catia, Solidworks κλπ,
- Τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά είναι ακόμα πιο εύκολα μιας και υπάρχουν 'έτοιμα πακέτα
- στρόφαλο μπορεί να παραγγείλει σε πολλά εργοστάσια στην Αμερική και στην Ευρώπη που κάνουν αυτή τη δουλειά σύμφωνα με την σχεδίαση του πελάτη με κόστος γύρω στα 1000$
- Τα παρελκόμενα του κινητήρα όπως αντλίες νερού. λαδιού, altenator, μπεκ κλπ, έτοιμα από την αγορά ανταλλακτικών που έχουν και πιστοποίηση
- Ακόμα και οι δοκιμές σύγκρουσης γίνονται στον υπολογιστή πριν φτάσουν στο σημείο να σηκωθούν από τα γραφεία και να πάνε στις κατασκευές, αυτού του τύπου οι κατασκευές on off πέρνουν έγκριση κυκλοφορίας από την μελέτη του φακέλλου που καταθέτει ο κατασκευαστής, όχι στην Ελλάδα προφανώς, αλλά σε Αγγλία, ΗΠΑ. και αλλού.
- Έμβολα και μπιέλες εκτός του ότι υπάρχουν στο εμπόριο και με πιστοποίηση, σουθ φτιάχνουν ότι θέλεις, αλλά φτιάχνονται και με 3d printer σε ότι μέταλλο θέλεις, το ίδιο ισχύει και με τα πλαστικά,
- Τα μεταλλικά εξαρτήματα ενός τέτοιου αυτοκινήτου για το σασί είναι από αλουμίνιο διαδόρων κραμάτων κατάλληλων για κάθε φορτίο που θα δεχθεί, ευκολάκι όλο αυτό με κατεργασία σε cnc 5αξονικές φρέζες.
- το ίδιο το σασί και τα άλλα μέρη του αυτοκινήτου γίνονται από ανθρακονήματα, κέβλαρ με ανθρακονήματα, κλπ υλικά που εμποτίζονται με ρητίνες, αυτά όλα χρειάζονται ένα φούρνο να μπούν να ψηθούν, το κόστος και το μέγεθος του είναι σημαντικό, όμως αν είδες το βίντεο ο φούρνος ήδη υπάρχει εκεί, στις εγκαταστάσεις.
[/quote]
Δινεις την αισθηση οτι για να φτιαξεις ενα κινητηρα 4λ, 4000 αλογα χρειαζεσαι ενα Centroid A590 και να κατεβασεις απο το ιντερνετ το αρχειο για το solidworks '4000hp engine homemade'.
Πιστευω να καταλαβαινεις οτι δεν ειναι τοσο απλο. Ο 1.6lt v6 της μερσεντες για το μονοθεσιο της κοστισε σε R&D περιπου 1.1 δις και βγαζει 850 αλογα, οχι 4000 και για να τον βαλεις μπρος θελει να τον ζεστανεις απο το προηγουμενο βραδυ, γιατι οι ανοχες ειναι τοσο μικρες που κρυος ειναι πρακτικα κολλημενος. Καλα φαντοζομαι αυτοι δεν ειχαν CNC 5 αξονων και solidworks να τους κανει ετοιμη την ροικη αλλα ενταξει.
Οσον αφορα εμβολα και μπιελες μπαινεις στο ebay και ψαχνεις 4000hp piston και αγοραζεις μια δεκαρα. Η καλυτερα πας στη mahle και τους λες 'παιδια, εχω μια μηχανη 4000 αλογα αν ειναι ευκολο αναπροσαρμοζεται το κραμα που αλουμηνιου βυριλιου που εχετε στα πιστονια που φτιαχνετε για το μονοθεσιο της φεραρι για το δικο μου μοτερ? kthanksbye'
Βαλβιδες, ελατηρια, βασεις ολα αυτα, στο μπουκη, εκει στο ημιυπογειο στο ζεφιρι στις cnc του. Ευκολακι οπως λες. Οι μαλακες της koenigsegg δεν το ηξεραν αυτο οταν εκαναν RnD στις πνευματικες βαλβιδες τους.
Και βεβαια σασι το φτιαχνεις απο κεβλαρ ΚΑΙ ανθρακονημα ΜΑΖΙ γιατι κεβλαρ βαζουν στο αλεξισφαιρο, ανθρακονημα στη f1 ΑΡΑ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Αν γινεται πρεπει να παρουμε ενα τηλ στην ACSL να τους πουμε οτι η ερευνα που κανει για λογαριασμο της λαμποργκινι απο το 16 πηγε στραφι, τους προλαβε ο 3d printer του πανοπουλου.
BTW η κατασκευη αυτου του πιστονιου ειναι κλεμενη απο τα isotruss για να το κανει να φαινεται all nice and fancy.
To εκπληκτικο ειναι οτι υπαρχει καπου μια φωτογραφια που λεει ο πανοπουλος οτι κανει von mises stress simulation σε FEA. Kαι η φωτογραφια δεν ειναι καν von mises...
[quote]
Είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τη διαφορά αυτός εδώ ο 'τρελός' έχει βάλει λίιιιιιγα περισσότερα χρήματα. Έχει αρκετές γνώσεις, έχει μεράκι, αγαπάει αυτό που κάνει, έχει πάθος, έχει χρήματα και τολμάει. Αν θα του βγει ή όχι κι αν θα είνια one off ή θα αρχίσει να το παράγει πιο συστηματικά είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον.
[/quote]
η κανει μαρκετινγκ ωστε περισοτεροι γκαζιαριδες να πηγαινουν στο μαγαζι του για βελτιωσεις. Οι φωτογραφιες που εβγαλε ειναι ειτε τελειως 3d renders η στη καλυτερη οντως εκατσε και εφτιαξε ενα κελυφος για να παρουσιασει στη γενευη (που δεν χρειαζεται καν να εχει κινητηρα μεσα) και αυτο το πραγμα ποτε δεν θα κυκλοφορισει. Προφανως. Αλλα θα μαζεψει κοσμο βεβαια.
-
Τόσα GT-R και Lampo κυκλοφορούν ειδικά στη Ρωσία με 3000 ΗΡ, αυτοί που βρήκαν έμβολα, μπιέλες, ελατήρια, κουζινέτα, ημιαξόνια κλπ ? Απλή απορία, η συζήτηση δεν είναι πόσο θα αντέξουν αλλά ότι υπάρχουν και τρέχουν σε Drag.
Η ανάρτηση μου είχε σκοπό να δείξει στον φίλο που έλεγε ότι είναι ακατόρθωτο και ότι χρειάζεσαι τις παλιές παραγωγικές μεθόδους και εργαλεία για να φτιάξεις ένα σπόρ αυτοκίνητο one off ;h 10 τον χρόνο, θέλησα να του δείξω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στο απλούστερο και ότι οι μέθοδοι, η αγορά και τα εργαλεία είναι διαφορετικά, το τι θα κάνει ο Πανόπουλος στο τέλος λίγο με αφορά, όλο το ρίσκο είναι δικό του, αλλά δεν μου πάει να καταδικάσω εκ των προτέρων μια προσπάθεια και ένα όραμα για να δείξω τι ? Στηρίζω την προσπάθεια και αν δεν πάει καλά ας πρόσεχε.
-
Τόσα GT-R και Lampo κυκλοφορούν ειδικά στη Ρωσία με 3000 ΗΡ, αυτοί που βρήκαν έμβολα, μπιέλες, ελατήρια, κουζινέτα, ημιαξόνια κλπ ? Απλή απορία, η συζήτηση δεν είναι πόσο θα αντέξουν αλλά ότι υπάρχουν και τρέχουν σε Drag.
Η ανάρτηση μου είχε σκοπό να δείξει στον φίλο που έλεγε ότι είναι ακατόρθωτο και ότι χρειάζεσαι τις παλιές παραγωγικές μεθόδους και εργαλεία για να φτιάξεις ένα σπόρ αυτοκίνητο one off ;h 10 τον χρόνο, θέλησα να του δείξω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στο απλούστερο και ότι οι μέθοδοι, η αγορά και τα εργαλεία είναι διαφορετικά, το τι θα κάνει ο Πανόπουλος στο τέλος λίγο με αφορά, όλο το ρίσκο είναι δικό του, αλλά δεν μου πάει να καταδικάσω εκ των προτέρων μια προσπάθεια και ένα όραμα για να δείξω τι ? Στηρίζω την προσπάθεια και αν δεν πάει καλά ας πρόσεχε.
Φανταζομαι το ξερεις οτι αυτα ειναι drugster και πρακτικα ο κινητηρας θελει ανακτασκευη μετα απο καθε αγωνα?
το Devel Sixteen το θυμασαι?
-
Και ο λόγος που τον θάβουμε και προεξοφλούμε ότι είναι ψεύτης/ κλέφτης/ απατεωνας είναι... ?
-
Γιατί έχουμε γνώση της βιομηχανίας και κοινή λογική.
-
Γιατί έχουμε γνώση της βιομηχανίας και κοινή λογική.
Υποθέτω η γνώση της βιομηχανίας και της λογικής δεν πηγαίνει στο ψεύτης και κλέφτης αλλά στο καθαρά τεχνικό κομμάτι.
-
To γνωρίζω΄ήδη έκανα αναφορά στην αντοχή ενός τέτοιου κινητήρα, υποθέτω οτι εσύ μιλάς για κινητήρες top fuel κλπ αυτής της κατηγορίας και ιπποδύναμης με τις αλουμινένιες μπιέλες και τους συμπλέκτες που με το ζόρι έβγαζαν μια διαδρομή, εγώ μιλάω για τους κινητήρες που κάνουν drag στη Ρωσία, αυτοί δεν χρειάζονται κάθε αγώνα ανακατασκευή αφού έχουμε δει τα ίδια αυτοκίνητα να κάνουν πολλούς αγώνες την ίδια ημέρα.
Το Devel Sixteen το θυμάμαι, θυμάμαι ότι για daily use είχε τη μισή ιπποδύναμη, και ο Πανόπουλος κάτι τέτοιο είχε αναφέρει, 3000 top 2000 daily αν δεν κάνω λάθος.
-
Τι να πω, εδώ μέσα είναι όλοι ειδικοί. Μακάρι να έχετε δίκιο ρε παιδιά, πάω πάσο...
-
Κλέφτη εγώ (και νομίζω όλοι εδώ μέσα) δεν τον χαρακτήρισα. Αν τα χρήματα που επενδύει σε αυτό είναι νόμιμα και είναι εντάξει στους υπαλλήλους του ας κάνει ό,τι θέλει.
Για το τεχνικό κομμάτι όμως, είναι ξεκάθαρο ότι πουλάει παπάδες για κάποιο λόγο που δεν είναι ακόμα προφανής. Κι αυτό το τεχνικό κομμάτι είναι που στηλιτεύουμε εδώ και είναι κρίμα γιατί υπάρχουμε τόσοι μηχανικοί που δουλεύουμε στο εξωτερικό και θα θέλαμε μια σοβαρή προσπάθεια να μας κάνει να γυρίσουμε και να ζήσουμε στη χώρα μας κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Όταν 'χαραμίζονται' τέτοιες ευκαιρίες σε παπατζιλίκια το παίρνω προσωπικά για τον παραπάνω λόγο.
-
...
Κι αυτό το τεχνικό κομμάτι είναι που στηλιτεύουμε εδώ και είναι κρίμα γιατί υπάρχουμε τόσοι μηχανικοί που δουλεύουμε στο εξωτερικό και θα θέλαμε μια σοβαρή προσπάθεια να μας κάνει να γυρίσουμε και να ζήσουμε στη χώρα μας κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Όταν 'χαραμίζονται' τέτοιες ευκαιρίες σε παπατζιλίκια το παίρνω προσωπικά για τον παραπάνω λόγο.
Περιμένεις να γίνει κάτι σοβαρό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα;
CHAOS: Το ελληνικό hypercar είναι γεγονός