-
Αυτό το βάζουν και σε formentor όπως είδα στο αγγλικό forum, αλλά πρέπει να πας από εκει.
Σε Ελλάδα για να δούμε αν μπορούν να κάνουν κάτι
https://eastyorkshireretrofits.co.uk/products/blind-spot-assist-retrofit?_pos=1&_sid=20040b950&_ss=r
-
Καλησπέρα σας,
Είμαι κάτοχος ενός formentor 1.5 M/T εδώ και ένα χρόνο με περίπου 30k χλμ. Από τα πρώτα 5κ και μετά ακούγεται ένα κροταλισμα κατά τις αλλαγές 1ης-2α-3ης αλλά και σε χαμηλή ταχύτητα με λίγες στροφές. Επιπλέον σε κάποιες λακκούβες ακούγεται ο ίδιος μεταλλικός θόρυβος. Σε ερώτημα μου προς 2 συνεργεία η απάντηση ήταν ότι το κιβώτιο έτσι κάνει σε όλα. Αντιμετωπίζει και άλλος το ίδιο θέμα;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω νέα σας.
-
@syge said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα σας,
Είμαι κάτοχος ενός formentor 1.5 M/T εδώ και ένα χρόνο με περίπου 30k χλμ. Από τα πρώτα 5κ και μετά ακούγεται ένα κροταλισμα κατά τις αλλαγές 1ης-2α-3ης αλλά και σε χαμηλή ταχύτητα με λίγες στροφές. Επιπλέον σε κάποιες λακκούβες ακούγεται ο ίδιος μεταλλικός θόρυβος. Σε ερώτημα μου προς 2 συνεργεία η απάντηση ήταν ότι το κιβώτιο έτσι κάνει σε όλα. Αντιμετωπίζει και άλλος το ίδιο θέμα;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω νέα σας.
Ναι έτσι κάνει σε όλο το VAG group, σε αλλά λιγότερο σε άλλα περισσότερο. Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα σε Seat Leon manual του 2021, έχει εμφανιστεί από το κιβώτιο του προηγούμενου Leon facelift.
Όταν μπήκα και το έγραψα στο Facebook club του Formentor με είπαν troll οπότε την έκανα με ελαφρά από εκεί μέσα
Θεωρητικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα εκτός από τον θόρυβο, ένας Ισπανός στο YouTube βρήκε ποιο είναι το θέμα, έστειλε και την λύση στην Seat αλλά δεν ίδρωσε το αυτί τους. Αν το ψάξεις θα το βρεις -
Απ' ότι θυμάμαι έχει πάρει θέση και η ίδια η vw γι' αυτό το θόρυβο, ότι οφείλεται σε κάποια εξαρτήματα του βολάν διπλής μάζας.
Νομίζω υπάρχει και βιντεάκι στο youtube (της audi ? δε θυμάμαι) που εξηγεί ακριβώς πως παράγεται ο θόρυβος. -
@k-m said in Cupra Formentor:
Αυτό το βάζουν και σε formentor όπως είδα στο αγγλικό forum, αλλά πρέπει να πας από εκει.
Σε Ελλάδα για να δούμε αν μπορούν να κάνουν κάτι
https://eastyorkshireretrofits.co.uk/products/blind-spot-assist-retrofit?_pos=1&_sid=20040b950&_ss=r
Αυτό είναι για προηγούμενη γενιά, την MQB. Το Formentor είναι MBQ-Evo και χρειάζεται ραντάρ με κωδικό που ξεκινάει από 2Q. Πχ
Δεν είναι καμιά φοβερή δουλειά, το χω κάνει σε Λεον ΜΚ3 μόνος μου και στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν ήταν καν optional εξοπλισμός. Το καλό με αυτό το ρέτροφιτ είναι ότι αυτά τα ραντάρ δεν χρειάζονται κάποιου είδους καλιμπράρισμα, όπως πχ κάμερες κτλ, και εάν έχουν το κατάλληλο dataset είναι plug n play. Οι κινέζοι μπορούν να το στείλουν έτοιμο εάν όμως το ζητήσεις.
Ο delectronics λογικά θα το κάνει (αν και προτιμά να καταπιάνεται με virtual cockpit και τιμόνια που είναι εύκολα λεφτά) αλλά θα σου ζητήσει όσα του λείπουν.
-
@andya3 said in Cupra Formentor:
Απ' ότι θυμάμαι έχει πάρει θέση και η ίδια η vw γι' αυτό το θόρυβο, ότι οφείλεται σε κάποια εξαρτήματα του βολάν διπλής μάζας.
Νομίζω υπάρχει και βιντεάκι στο youtube (της audi ? δε θυμάμαι) που εξηγεί ακριβώς πως παράγεται ο θόρυβος.Το θέμα είναι να το έφτιαξαν ή να έκαναν κάποια ανάκληση;
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
@andya3 said in Cupra Formentor:
Νομίζω υπάρχει και βιντεάκι στο youtube (της audi ? δε θυμάμαι) που εξηγεί ακριβώς πως παράγεται ο θόρυβος.Το θέμα είναι να το έφτιαξαν ή να έκαναν κάποια ανάκληση;
Εκεί που το άφησα το θέμα η τοποθέτηση του vag ήταν "έτσι δουλεύει". Και εξηγούσαν τεχνικά το γιατί ακούγεται ο θόρυβος.
Δε μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το θεωρούν πρόβλημα και σκοπεύουν να κάνουν κάτι γι' αυτό.
Κακώς κατά τη γνώμη μου γιατί δυσαρεστούν τους πελάτες.
-
Χθες εφαγε μια φρίκη το σύστημα (και εγω μαζι).
εν κίνησή κόλλησε το android αυτο και δεν έβλεπε το κινητό πλέον. Παίξε βαλε/βγάλε , κλείσιμο κινητήρα στο φανάρι κτλ, κατάφερα να κολλήσει εντελώς όλο και να μη δεχετε καν εντολες απο την οθόνη.
=> air condition στο full που το ειχα χωρις να μπορω να το αλλαξω, το ίδιο σταθμός fm/ενταση και δεν αλλαζε ουτε απο το τιμόνι
κλεισιμο κινητηρα στο φαναρι => τιποτα
ευτυχώς ολα τα μηχανικά ήταν οκ, ακόμα και η κάμερα έπαιζε κανονικά στην οπισθεν.
παρκάρισμα, ανοιγμα/κλεισιμο/κλειδωμα , 2-3 φορες τιποτα.
κλειδωμα με το ραδιο να παιζει ακομα, και επιστροφή μετα απο μιση ώρα και το ραδιο ειχε σταματισει και ολα ήταν φυσιολογικά
-
εν κίνησή κόλλησε το android αυτο και δεν έβλεπε το κινητό πλέον. Παίξε βαλε/βγάλε , κλείσιμο κινητήρα στο φανάρι κτλ, κατάφερα να κολλήσει εντελώς όλο και να μη δεχετε καν εντολες απο την οθόνη.
=> air condition στο full που το ειχα χωρις να μπορω να το αλλαξω, το ίδιο σταθμός fm/ενταση και δεν αλλαζε ουτε απο το τιμόνι
ευτυχώς ολα τα μηχανικά ήταν οκ, ακόμα και η κάμερα έπαιζε κανονικά στην οπισθεν.
κλειδωμα με το ραδιο να παιζει ακομα, και επιστροφή μετα απο μιση ώρα και το ραδιο ειχε σταματισει και ολα ήταν φυσιολογικά
Εμ αυτά φοβάμαι που τα διαβάζω παντού και δεν αποφασίζω να το πάρω. Και ειδικά για το air condition, μην κολλήσει καλοκαίρι και σκάσεις.
Αν το ξανακάνει δοκίμασε να κάνεις reset την οθόνη, αυτό κάνουν όλοι ( κάποιο κουμπί πατάς για κάποια δευτερόλεπτα) -
@tsofras said in Cupra Formentor:
Εμ αυτά φοβάμαι που τα διαβάζω παντού και δεν αποφασίζω να το πάρω. Και ειδικά για το air condition, μην κολλήσει καλοκαίρι και σκάσεις.
Αν το ξανακάνει δοκίμασε να κάνεις reset την οθόνη, αυτό κάνουν όλοι ( κάποιο κουμπί πατάς για κάποια δευτερόλεπτα)Λένε το power button για 10 sec
Αλλα το κουμπί δεν δούλευε χθες, δεν ξέρω αν θα πιάσει. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά. Πρώτη φορά το έκανε σε 9 μηνες -
Επίσης μη κοίτας αυτά που λένε στο αγγλικό site. Ήταν για παλιές εκδόσεις. Τώρα ολα έχουν την 1898 που έχει λύσει τα θέματα που αναφέρουν.
-
Επίσης μη κοίτας αυτά που λένε στο αγγλικό site. Ήταν για παλιές εκδόσεις. Τώρα ολα έχουν την 1898 που έχει λύσει τα θέματα που αναφέρουν.
Η τελευταία έκδοση είναι η 1940. Την έχω 15 μέρες τώρα και δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό πρόβλημα. Σταμάτησαν και τα reset που έκανε.
-
@vassman said in Cupra Formentor:
Η τελευταία έκδοση είναι η 1940. Την έχω 15 μέρες τώρα και δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό πρόβλημα. Σταμάτησαν και τα reset που έκανε.
ήρθε αυτοματα ή στο service ?
γιατι εμενα ειχε φτάσει μέχρι 1898 και οι επομενες όχι.
-
@vassman said in Cupra Formentor:
ήρθε αυτοματα ή στο service ?
γιατι εμενα ειχε φτάσει μέχρι 1898 και οι επομενες όχι.
Αντιπροσωπεία με ραντεβού
-
Το πήρα το αμάξι για test drive για μία ημέρα.
Πωωωω ενθουσιάστηκα και εγώ και όλη η οικογένεια.Πόσο είχε ρε παιδιά το 1.5 DSG pack πριν τις ανατιμήσεις?
-
Πωωωω ενθουσιάστηκα και εγώ και όλη η οικογένεια.Πόσο είχε ρε παιδιά το 1.5 DSG pack πριν τις ανατιμήσεις?
Για πες λεπτομέρειες, τι βλέπεις σε σχέση με το Leon σου;
Σίγουρα είναι πιο όμορφο και πιο δυναμικό σε εμφάνιση, πλέον κάθε φορά που το βλέπω μου αρέσει περισσότερο και από το CHR στις κορυφαίες εκδόσεις του.
-
32k πρέπει να είχε, βία 33κ.
-
@vagkirk said in Cupra Formentor:
Για πες λεπτομέρειες, τι βλέπεις σε σχέση με το Leon σου;
Σίγουρα είναι πιο όμορφο και πιο δυναμικό σε εμφάνιση, πλέον κάθε φορά που το βλέπω μου αρέσει περισσότερο και από το CHR στις κορυφαίες εκδόσεις του.
Λοιπόν το εσωτερικό είναι ποιοτικότερο μέσα, σε κάποια σημεία λόγω των πλαστικών που πάσχει το Leon , επειδή έχουν την επένδυση στο Formentor δεν ακούγεται τίποτα .
Προφανώς πιο ογκώδες απο το Leon στην αίσθηση , στα χαρτιά δεν έχει τραγικές διαφορές , το συνηθίζεις μετά απο λίγο.
Ανάρτηση καμία σχέση με το Leon , προφανώς παίζει ρόλο η ανεξάρτητη αλλά και το μεγαλύτερο προφιλ ελαστικού. Πάρα πολύ άνετο σε σχέση με το δικό μου , δεν μου έβγαιναν τα άντερα στις λακούβες.Διέκρινα μία ελαφριά πλεύση στην ευθεία στην εθνική αλλά όχι κάτι ενοχλητικό σε σχέση με το Leon , σε στροφές καμία σχέση με το 2008 έχει γενικά συμπεριφορά λες και είναι hatchback.
Ok για το DSG δεν έχω να πω κάτι αφού είμαι λάτρης του κιβωτίου, δεν ξέρω τι firmware είχε η οθόνη αλλά μου φάνηκε πιο άμεση σε σχέση με το μοντέλο του '22 που είχα ξανακάνει test drive.
Τα φρένα μία χαρά , αλλά μου φάνηκαν λίγο χειρότερα σε σχέση με το δικό μου ως αίσθηση. Μου έκανε εντύπωση γιατί του 22 που είχα οδηγήσει είχαν πολύ καλύτερη αίσθηση απο το δικό μου. Βέβαια αυτό είχε 2500χλμ δεν ξέρω μήπως δεν είχαν "στρώσει" ακόμη ?
Ο κινητήρας δείχνει λίγος για το βάρος του σε σχέση με του Leon αλλά σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι επαρκής, αν μπορούσα οικονομικά θα πήγαινα για το δίλιτρο αλλά και με αυτόν μία χαρά είναι.
Σε γενικές γραμμές εντυπωσιάστηκα και εγώ και όλη η οικογένεια , όταν γύρισα και το άφησα και πήρα το δικό μου είπα οκ σιγά τις διαφορές με εξαίρεση το κιβώτιο για να δώσω κανα 12αρι χιλιάρικα εξτρα και να το πάρω.
Την επόμενη μέρα που ξαναμπήκα στο δικό μου , μου φάνηκε "λίγο" σε σχέση με το Formentor. Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω , χώροι , άνετο όσο πρέπει σε ανάρτηση, υγρό DSG , σπορ σε αίσθηση και εμφάνιση.
Αρκετοί λένε ότι είναι άλλο ένα Seat, μπαίνοντας μέσα όντως μοιάζει με το Leon , αλλά τελικά η συνολική αίσθηση που σου αφήνει δεν έχει σχέση με το Leon.
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τσιμπήσω ένα , έχω δει ότι αμάξι υπάρχει μέχρι τα 40 χιλιάρικα κανένα άλλο δεν με ενθουσιάσε τόσο σαν σύνολο.
Αυτά
-
Εμένα μόνο ο κινητήρας δε μου άρεσε, βεβαια οδήγησα για λίγο το χειροκίνητο που μου φάνηκε χάλια, εβγαζε πολύ φασαρία στην καμπίνα.
Κατά τα άλλα καλά τα λες.
Το 2λιτρο του ταιριάζει ταμάμ, αλλά ξεφεύγει...
-
Αποπλανητική εμφάνιση για όλα λάθος στην επιλογή. Ούτε ίχνος υβριδικοτητας, υψηλούς ρύπους, αμφιλεγόμενη αξιοπιστία. Υβριδικό kona/ Niro λέει η λογική μου σε αυτά τα λεφτά…να πω ότι παίρνεις και hot hatch με το φορμεντορ δεν παίρνεις…μόνο η Φαμπιατου με είχε προβληματίσει που το έβρισκε πολύ καλό σε όλα, ακόμα και σε οικονομία
Cupra Formentor