-
Το αυτοκινητο ειναι εντυπωσιακο μα αυτα που διαβασα δεν τα εχω συναντησει ευτυχως στις επιλογες μου. Μετα απο ενα περιστατικο σαν αυτο που ανεφερε ο φιλος πιο πανω για σπρωξιμο μονο.
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
Αποπλανητική εμφάνιση για όλα λάθος στην επιλογή. Ούτε ίχνος υβριδικοτητας, υψηλούς ρύπους, αμφιλεγόμενη αξιοπιστία. Υβριδικό kona/ Niro λέει η λογική μου σε αυτά τα λεφτά…να πω ότι παίρνεις και hot hatch με το φορμεντορ δεν παίρνεις…μόνο η Φαμπιατου με είχε προβληματίσει που το έβρισκε πολύ καλό σε όλα, ακόμα και σε οικονομία
Τι hot hatch παίρνεις στα 37 χιλιάρικα ?
Η κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει κάνω 5000χλμ τον χρόνο , το θέλω για βόλτα και ταξίδια
Κάτι που να δίνει την ίδια οδηγική εμπειρία σε αυτά τα λεφτά με λιγότερους ρύπους και καλύτερη αξιοπιστία έχουμε να πάω να το δώ ?@spi_duster said in Cupra Formentor:
Το αυτοκινητο ειναι εντυπωσιακο μα αυτα που διαβασα δεν τα εχω συναντησει ευτυχως στις επιλογες μου. Μετα απο ενα περιστατικο σαν αυτο που ανεφερε ο φιλος πιο πανω για σπρωξιμο μονο.
Σε τι αναφέρεσαι ?
-
Στα λεγομενα του km
-
Το αν καποιος σκοπευει να οδηγει 5000 χλμ ή 50000 τον χρονο εχει σημασια οταν η χαμηλη καταναλωση δεν ειναι ή ειναι προτεραιοτητα.
Η αξιοπιστια ομως ειναι ενα ζητημα που πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υποψη γιατι με τοσα συστηματα που συνδεονται τα σημερινα αυτοκινητα η κουβεντα παει αυτοματα και σε θεματα ασφαλειας. -
@spi_duster said in Cupra Formentor:
Στα λεγομενα του km
Σωστά , είναι ο μόνος λόγος που αμφιταλαντεύομαι και δεν το έχω πάρει εδώ και ένα χρόνο
-
Καλα κανεις τοτε.
-
Για εμενα ειναι το πλεον ομορφο αυτοκινητο της αγορας ενω μεσα ειναι κορυφαιο σε εργονομια κλπ. Τι να το κανω αυτο αν μπορει να μου κανει τετοια τσαλιμακια? Θα εχανα την εμπιστοσυνη μου αμεσα.
-
Για εμενα ειναι το πλεον ομορφο αυτοκινητο της αγορας ενω μεσα ειναι κορυφαιο σε εργονομια κλπ. Τι να το κανω αυτο αν μπορει να μου κανει τετοια τσαλιμακια? Θα εχανα την εμπιστοσυνη μου αμεσα.
Ναι συμφωνώ , αλλά έχω μπεί στη λούμπα που ότι πάω και βλέπω συγκρίνω αυτό ή το Leon και δεν μου αρέσει τίποτα.
Και δεν μπορώ να πάω να δώσω τόσα λεφτά χωρίς να μου αρέσει ένα αμάξι ως σύνολο μόνο για την αξιοπιστία -
Σε καταλαβαινω.
-
Ειναι ο λογος που δεν παιρνουμε ολοι τουοτα
-
@tsofras Να σου πω την αλήθεια στο προφίλ που καταλαβαίνω ότι έχεις και αναζητάς αυτοκίνητο θα κοίταγα και σε Ford (focus/Kuga) ή Mazda (mx5 ή κάποιο suv αν θέλεις οικογενειακό). Επιδόσεις hot hatch έχεις δίκιο, μόνο σε ηλεκτρικό, αλλά αφού γράφεις για ταξίδια δεν νομίζω να σε καλύψει εκτός αν θες να μπαίνεις στη διαδικασία προγραμματισμού. Απλά το formentor, πέρα από την ομορφιά του, νομίζω ότι είναι μπερδεμένο και δεν ξέρει ούτε το ίδιος που ανήκει…
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
@tsofras Να σου πω την αλήθεια στο προφίλ που καταλαβαίνω ότι έχεις και αναζητάς αυτοκίνητο θα κοίταγα και σε Ford (focus/Kuga) ή Mazda (mx5 ή κάποιο suv αν θέλεις οικογενειακό). Επιδόσεις hot hatch έχεις δίκιο, μόνο σε ηλεκτρικό, αλλά αφού γράφεις για ταξίδια δεν νομίζω να σε καλύψει εκτός αν θες να μπαίνεις στη διαδικασία προγραμματισμού. Απλά το formentor, πέρα από την ομορφιά του, νομίζω ότι είναι μπερδεμένο και δεν ξέρει ούτε το ίδιος που ανήκει…
Το Focus είναι μόνο χιλιάρι , δυστυχώς δεν το πρόλαβα με τον 1.5 και το aisin . To Kuga παρα είναι μεγάλο στα 4.6
Οικογενειακό θέλω , με λίγους χώρους παραπάνω απο το Leon και ράγες οροφής, να μην είναι όμως βάρκα γυαλό ως SUV
To Χ-Ceed πλησίαζε όλα τα παραπάνω κουτάκια αλλά μου ήταν πολύ άβολο το κάθισμα καθώς έχω και θέμα με την μέσηΤέλος πάντων μην χαλάσω το τοπικ του Formentor, με εξαίρεση το θέμα αξιοπιστίας του infotainment γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα άλλο για το αμάξι 2 χρόνια που το ψάχνω, θεωρώ ότι είναι αμαξάρα ως σύνολο
-
Μετά από 1.5 χρόνο και 16000χλμ. με το 1.5/DSG εξακολουθώ να απολαμβάνω να το οδηγώ και να το βλέπω!
Πολύ εχαριστημένος απο το συνδιασμό κινητήρα/κιβώτιο/αναρτήσεις/τιμόνι. Δεν είναι hot hatch αλλά δεν είναι και κλασσικό suv. Ακόμα και η θέση οδήγησης δε σου θυμίζει κλασσικό suv/crossover
Έκανα και 2 αλλαγές σε σχέση με την αρχή: nanoceramic στα παράθυρα και Michelin PS5 στις ρόδες
Τρομερά ελαστικά τα PS5, βελτίωσαν όχι μόνο το κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο, αλλά ακόμα και την άνεση. Τραγικά τα Conti ECO που φόραγε, ειδικά σε τέτοια μεγάλα και φαρδιά ελαστικά. Τα πέταξα ενώ είχαν άλλη τόση διάρκεια ζωής!
Έχω κλείσει ραντεβού με την αντιπροσωπία για αναβάθμιση λογισμικού. Κάτι σκαλωματάκια τα τρώει που και που και σε εμένα, όχι όμως στο βαθμό που ανέφερε ο km πιο πάνω. Ελπίζω να πάει στην 1940 που ακούω πολύ καλά λόγια μέχρι στιγμής. Θα ενημερώσω την παρέα για το πως θα πάει αυτό.
-
@jg4 said in Cupra Formentor:
Μετά από 1.5 χρόνο και 16000χλμ. με το 1.5/DSG εξακολουθώ να απολαμβάνω να το οδηγώ και να το βλέπω!
Πολύ εχαριστημένος απο το συνδιασμό κινητήρα/κιβώτιο/αναρτήσεις/τιμόνι. Δεν είναι hot hatch αλλά δεν είναι και κλασσικό suv. Ακόμα και η θέση οδήγησης δε σου θυμίζει κλασσικό suv/crossover
Έκανα και 2 αλλαγές σε σχέση με την αρχή: nanoceramic στα παράθυρα και Michelin PS5 στις ρόδες
Τρομερά ελαστικά τα PS5, βελτίωσαν όχι μόνο το κράτημα σε στεγνό/βρεγμένο, αλλά ακόμα και την άνεση. Τραγικά τα Conti ECO που φόραγε, ειδικά σε τέτοια μεγάλα και φαρδιά ελαστικά. Τα πέταξα ενώ είχαν άλλη τόση διάρκεια ζωής!
Έχω κλείσει ραντεβού με την αντιπροσωπία για αναβάθμιση λογισμικού. Κάτι σκαλωματάκια τα τρώει που και που και σε εμένα, όχι όμως στο βαθμό που ανέφερε ο km πιο πάνω. Ελπίζω να πάει στην 1940 που ακούω πολύ καλά λόγια μέχρι στιγμής. Θα ενημερώσω την παρέα για το πως θα πάει αυτό.
Πάντως σε FB Group έχουν αναφέρει και θέματα που συνεχίζουν να έχουν και μετά την 1940
-
@tsofras said in Cupra Formentor:
Πάντως σε FB Group έχουν αναφέρει και θέματα που συνεχίζουν να έχουν και μετά την 1940
Αυτό που έχει συμβεί σε εμένα 4-5 φορές είναι να μένει σε limbo η φάση αυτόματης ασύρματης σύνδεσης με wireless carplay στην αρχή (που γίνεται αυτόματα). Επίσης, πιο συχνά μου έχει συμβεί να μην αναγνωρίζεται ο βασικός χρήστης με αποτέλεσμα να μη φορτώνουν οι ρυθμίσεις του. Και τα 2 ξεκολλάνε σβήνοντας τον κινητήρα, αλλά σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Ελπίζω να υπάρχει βελτίωση σε αυτά. Αν τέλος δε χρειαζόταν να πρέπει να μπαίνω στο μενού απενεργοποίησης του start/stop κάθε φορά που ξεκινάω, θα έβλεπα τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία χαχα!
-
Στα λεγομενα του km
απλα δεν ειναι λογος αυτος να μην το παρεις γιατι ολα πλεον ειναι υπολογιστες και οχι αυτοκινητα.
να πω απλα θα το ξαναεπαιρνα γιατι εμενα σε οτι ειχα και εχω κανει και τεστ drive , ειναι κατι που μου αρεσει και με ευχαριστει
εβαλα μολις τις 3Μ CR70 και τα λαστιχα ειναι οντος ενα θεμα. θα τα αλλαξω στο χρονο πριν τις βροχες του χειμωνα.
σε εθνικη ταξιδι με 100-110 η καταναλωση ειναι 6 λιτρα. Δεν το καταφερνω ποτε γιατι παντα το παταω σχετικα οποτε ανεβαινει (μονο αν παω λουτρακι 70km). απλα η καταναλωση ειναι για το πως οδηγεις. ναι στην πολη ειναι υψηλη.
-
@tsofras said in Cupra Formentor:
@jg4 said in Cupra Formentor:
Ps 5 ή Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ?
-
Ps 5 ή Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ?
Νομίζω κορυφαία και τα 2 στην κατηγορία τους, από αυτά που έχω διαβάσει τα F1 λίγο πιο σπορ, τα PS5 λίγο καλύτερα στην άνεση
-
Τα είχα δοκιμάσει και τα 2 σε a3 2.0tfsi τα goodyear είχαν μεγαλύτερη διάρκεια και δε με πρόδωσαν ποτέ, τα michelin όντως πιο άνετα.
Όσο για τα ecocontact από προσωπική εμπειρία βάζω βαθμολογία tragic επιεικώς. -
@k-m said in Cupra Formentor:
Χθες εφαγε μια φρίκη το σύστημα (και εγω μαζι).
εν κίνησή κόλλησε το android αυτο και δεν έβλεπε το κινητό πλέον. Παίξε βαλε/βγάλε , κλείσιμο κινητήρα στο φανάρι κτλ, κατάφερα να κολλήσει εντελώς όλο και να μη δεχετε καν εντολες απο την οθόνη.
=> air condition στο full που το ειχα χωρις να μπορω να το αλλαξω, το ίδιο σταθμός fm/ενταση και δεν αλλαζε ουτε απο το τιμόνι
κλεισιμο κινητηρα στο φαναρι => τιποτα
ευτυχώς ολα τα μηχανικά ήταν οκ, ακόμα και η κάμερα έπαιζε κανονικά στην οπισθεν.
παρκάρισμα, ανοιγμα/κλεισιμο/κλειδωμα , 2-3 φορες τιποτα.
κλειδωμα με το ραδιο να παιζει ακομα, και επιστροφή μετα απο μιση ώρα και το ραδιο ειχε σταματισει και ολα ήταν φυσιολογικά
λυπάμαι που στο λέω, αλλά χρειάζεσαι η νέο κινητό ή νέο καλώδιο για data. αν είναι φόρτισης το καλώδιο δεν κάνει.
Cupra Formentor