-
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
@netgeo said in Cupra Formentor:
Μιας και το έχεις τώρα καιρό και το έχεις δουλέψει.
Πως σου φαίνεται η ηχομόνωση;
Το infotainment πως πάει; Έχει φάει κάνα κόλλημα;Δεν εχω προβλημα με την ηχομονωση (εχουν αφαιρεσει και το καπακι της μηχανης λογω του γνωστου θεματος της VAG σε αυτους τους κινητηρες και δεν ξερω ποτε θα το αντικαταστησουν) , τιποτα ενοχλητικο, δεν τριζει δεν κουνιεται τιποτα και οι αποσβεση της αναρτησης αριστη, εχει και 19αρες ζαντες με 40 προφιλ.
Το infotainment κανενα προβλημα μεχρι τωρα, λειτουργει αψογα, κανενα κολλημα αλλα δεν ειμαι και ολη την ωρα πανω του ουτε παιζω ολη την ωρα μαζι του, τα βασικα δεν χρειαζομαι και τιποτα αλλο, το Android auto μια χαρα, το Beats καλο, οχι πολυ δυνατο δεν εχει μεγαλη ενταση αλλα δεν θελω και τιποτα περισσοτερο αν και σε ολα τα αυτοκινητα μου ειχα παντα αναβαθμισει τα ηχοσυστηματα, τωρα δεν θα ασχοληθω δεν ειναι απαιτησεων αλλα μια χαρα. -
This post is deleted! -
Είναι αμαξάρα το Formentor αλλά εγώ βλέπω και μία ακόμα αμαξάρα να ξεπροβάλει σε βάθος διετίας: Cupra Terramar. Σαν Cayenne ένα πράμα!
-
@strom said in Cupra Formentor:
Είδα ένα μαύρο formentor με 19 ζάντα σήμερα στη Ερμού, τι να λέμε, πραγματικά αμαξάρα, χαιρεσαι να το βλέπεις, πήγε να με πατήσει αυτοκίνητο με το χάζεμα που του έκανα, με έσωσε η γυναίκα μου. Τι Mercedes’, Audi και κουραφέξαλα, μιλαμε για το κάτι άλλο, να το χαίρεστε
Νασαι καλα φιλε, το δικο μου θα ηταν! Μπορει να μην ημουν στην Ερμου, αλλα πες οτι ημουν
-
Από σχόλια στο youtube σε παρουσίαση του αυτοκινήτου από ιδιοκτήτη.....
-
Άρα δουλεύει όπως πρέπει!
-
Προσέξτε μόνο, μην πατάτε σε χωματόδρομους, μην γρατσουνίσετε καμιά ζάντα.
Μόνο πεζοδρόμια, μπροστά από τα cafe, για να παίρνετε freddo... -
Lifestyle αμάξι σε χωματόδρομο; Σαν να βαζεις το DS4 σε κατσικόδρομο, ιεροσυλία!
-
@bassstarlet said in Cupra Formentor:
Μόνο πεζοδρόμια, μπροστά από τα cafe, για να παίρνετε freddo...Γιατί πρέπει να πας σε χωματόδρομο; Επειδή αρέσει σε σένα; Οποία θέλει χωματόδρομο παίρνει Suzuki, Dacia, κλπ. Τι άσχετο ήταν αυτό;
-
Μόνο πεζοδρόμια, μπροστά από τα cafe, για να παίρνετε freddo...Γιατί πρέπει να πας σε χωματόδρομο; Επειδή αρέσει σε σένα; Οποία θέλει χωματόδρομο παίρνει Suzuki, Dacia, κλπ. Τι άσχετο ήταν αυτό;
Καλα ένα βατό χωματόδρομο στις διακοπές κάπου θα μπεις.
Δεν λέμε για κατσικοδρομο με νερόφαγωματα
-
@k-m said in Cupra Formentor:
Καλα ένα βατό χωματόδρομο στις διακοπές κάπου θα μπεις.
Δεν λέμε για κατσικοδρομο με νερόφαγωματα
Ρε παιδια εδω σε κατσικοδρομους πανε και απλα δικινητα αυτοκινητα, δεν βλεπω το λογο να ανησυχει καποιος για το Formentor, εχει και 17+ ποντους αποσταση απο το εδαφος μπροστα (απο το εμπρος χαμηλο εσωτερικο σποιλερ), το εχω μετρησει εγω γιατι δεν εβρισκα αυτο το στοιχειο στις προδιαγραφες, και εχω το VZ που μπορει να εινα και καναδυο ποντους πιο χαμηλο απο τα υπολοιπα. Καλη τετρακινηση εχει, καλο κιβωτιο, ε στα περισσοτερα βατα κομματια πας ανετα, στα αλλα ισως οχι για να μην το τσακισεις πουθενα απο κατω, αλλα δεν ειναι καθαρο αυτοκινητο offroad, αν και εχει και προγραμμα offroad, αν καποιος περνα τον περισσοτερο καιρο του στα νεροφαγωματα και στα τροχαλια ας παρει κανα Suzuki, ειναι και αρκετα φτηνοτερο.
-
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ και καλοριζικα σε όσους παρέλαβαν πρόσφατα. Ενδιαφέρομαι για το formentor με τα 310 ps και ήρθα το σ/κ Αθήνα (μένω επαρχία) για να το δω από κοντά. Πήγα στην Cupra Makris και ήμουν τυχερός γιατί είχε ένα προς παράδοση σε graphene grey. Καλύτερα να μην το έβλεπα! Ξεσηκώθηκα ακόμα παραπάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω όσα παιδιά γνωρίζουν δυο πράγματα:
- Οι πωλητές μου είπαν για χρόνο παράδοσης 6-8 μήνες minimum και το ποσό για να βάλεις την παραγγελία είναι 2.000€ και 5.000€ αν βάλεις κάποιο σπέσιαλ εξοπλισμό όπως ηλιοροφή. Ισχύει; Επίσης σε περίπτωση που για οποιοσδήποτε λόγο αναγκαστεί κάποιος να ακυρώσει την παραγγελία τα χάνει αυτά τα χρήματα;
- Ο αδερφός μου και ο κουμπαρος μου (υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης) μου «χάλασαν» λίγο το μυαλό. Μου είπαν, καλά εν έτη 2022 που όλοι στέφονται στην ηλεκτροκίνηση, που τα καύσιμα είναι στο θεό και θα ανέβουν κι άλλο, που οι εκπομπές ρύπων θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο μέλλον, εσυ θα πας να πάρεις βενζινοκίνητο με 310 άλογα;; Ούτε καν υβριδικό;;
Και η αλήθεια είναι ότι ενώ το έχω καψουρευετει τρελά το αυτοκίνητο, τώρα έχω μαγκώσει λίγο. Θα ήθελα λίγο την άποψη σας επι του θέματος. Σας ευχαριστώ.
-
Αν αντέχει η τσέπη σου την αγορά και την συντήρηση του 2λιτρου, νομίζω ότι θα αντέξει και τυχόν "καπέλα" που μπορεί να ρίξουν οι κυβερνώντες.
Όταν με το καλό το παραλάβεις,να πεις στα φιλαράκια σου να πάτε ένα road trip κάποιο τριήμερο ,π.χ. τον γύρο της Πελοποννήσου,εσύ με το "αναχρονιστικό" όχημα σου και αυτοί με τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα τους......
Θα διασκεδάσεις αφάνταστα μαζί τους. -
Είναι θέμα καρδιά vs λογική.
Η λογική λέει ηλεκτροκίνηση εφόσον δεν κάνεις συχνά ταξίδια και κινείσαι στα πέριξ της πόλης -
@teo-mak said in Cupra Formentor:
Αν αντέχει η τσέπη σου την αγορά και την συντήρηση του 2λιτρου, νομίζω ότι θα αντέξει και τυχόν "καπέλα" που μπορεί να ρίξουν οι κυβερνώντες.
Όταν με το καλό το παραλάβεις,να πεις στα φιλαράκια σου να πάτε ένα road trip κάποιο τριήμερο ,π.χ. τον γύρο της Πελοποννήσου,εσύ με το "αναχρονιστικό" όχημα σου και αυτοί με τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα τους......
Θα διασκεδάσεις αφάνταστα μαζί τους.Αυτή τη στιγμή έχω ένα δίλιτρο bmw 318d του 2016 οπότε είμαι ας πούμε συνηθισμένος σε τέτοια έξοδα. Όσο για το τελευταίο που είπες έχεις απόλυτο δίκιο! Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή!
-
@lap said in Cupra Formentor:
Είναι θέμα καρδιά vs λογική.
Η λογική λέει ηλεκτροκίνηση εφόσον δεν κάνεις συχνά ταξίδια και κινείσαι στα πέριξ της πόληςΗ αλήθεια είναι ότι δεν κάνω συχνά ταξίδια. Αλλά για μένα εκτός από το λογικό του πράγματος παίζει ρόλο και πόσο σε τραβάει το αυτοκίνητο και πόσο γουστάρεις να κανεις βόλτες μαζί του. Στα χρήματα του formentor νομίζω δε βρίσκεις αυτοκίνητο με τόσο ωραία εμφάνιση και δύναμη. Είδα από κοντά Tesla model 3 και mustang Mach-e. Το ένα εμφανισιακά επιεικώς οκ, το άλλο πολύ όμορφο αλλά κάνει 80.000€. Βλέπεις τι θέλω να πω.
-
Δεν ήρθε ακόμα η ώρα των ηλεκτρικών στην Ελλάδα. Και το λέει κάποιος που έχει κλειστό γκαράζ με παροχή ρεύματος.
-
Τα χρήματα της προκαταβολής δεν τα χάνεις, απλά θα τα πάρεις πίσω όταν πουλήσουν το αυτοκίνητο. Αν βάλεις έξτρα ανεβαίνει η τιμή και το "ρίσκο" να μην φεύγει... Καλοτάξιδο να είναι
-
Τα χρήματα της προκαταβολής δεν τα χάνεις, απλά θα τα πάρεις πίσω όταν πουλήσουν το αυτοκίνητο. Αν βάλεις έξτρα ανεβαίνει η τιμή και το "ρίσκο" να μην φεύγει... Καλοτάξιδο να είναι
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Δυστυχώς έχω φάει κόλλημα με την ηλιοροφή και δε με βλέπω να αλλάζω γνώμη. Σε ευχαριστώ.
-
@gaskas said in Cupra Formentor:
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Δυστυχώς έχω φάει κόλλημα με την ηλιοροφή και δε με βλέπω να αλλάζω γνώμη. Σε ευχαριστώ.
Και εγώ, αξίζει, και με αυτό δεν του λείπει τίποτα!
Cupra Formentor