-
strom wrote:
..... Και το χρήμα που διάλεξες του πάει πολύ!
Πραγματι ωραίο αυτοκίνητο.
Σε ευρώ δεν το αγόρασε;
Σε Σουηδικές κορώνες δηλαδή πως είναι;
Προφανώς ήθελε να γράψει το χρώμα αλλά είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβες χεχε
-
BabisStinson wrote:
jg4 wrote:
BabisStinson wrote:
Αμάν τι μας έκανες..! Καλορίζικο να είναι, περιμένουμε εντυπώσεις πώς και πώς μόλις παραλάβεις, εμένα είναι στο shortlist μου (σε κόκκινο ή dark camouflage green)..
Το χρώμα είναι ο μεγαλύτερος μπελάς. Ένα καλό design παραμένει όμορφο σε οποιοδήποτε χρώμα.
Τι άλλα έξτρα έβαλες; Εργοστασιακό Full Link για Android Auto? Έπαιξε κανένα δώρο;
@BabisStinson, στο μοντέλο MY2022 έβαλαν standard Full Link για Android Auto και Apple car play. Έχει φυσικά και wireless charging.
Τα extra είναι το park assist με τους αισθητήρες μπροστά (πίσω αισθητήρες και κάμερα έχει στάνταρ), το led strip εσωτερικά και οι διαφορετικές ζάντες. Δώρο μου έκαναν 600 ευρώ από την τελική τιμή
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, μια χαρά τότε, νομίζω έβαλες τα απαραίτητα extra, θα έβαζα και το Dynamic Chassis Control και το πακέτο Safe & Driving L.
Μάλλον τσίμπησε τιμή, γιατί στην προσφορά που είχα πάρει με αυτά τα έξτρα και το μεταλλικό, το park assist και το full link είχα πάρει τελική τιμή 33Κ με το κλειδί στο χέρι.
-
Φίλος ρώτησε προφορικά για τιμή στο Formentor 1.5 με DSG και μοναδικό έξτρα το μεταλλικό χρώμα.
Τελική με το κλειδί 31500€, η οποία περιλαμβάνει έκπτωση κάπου 500€.
Φίλε jg4 μπράβο σου για την επιλογή και με το καλό η παραλαβή εύχομαι και σύντομα διότι δυστυχώς η έλλειψη microchip δημιουργεί αναταράξεις....
-
Btw όταν με το καλό παραλάβουν οι νέοι ιδιοκτήτες να μας πουν αν διαπιστώνουν το θέμα με την αίσθηση των φρένων που παρατηρείται στα Leon.
-
Για τα extra πακέτα κοίταξα το safe drive assist με το ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα, αλλά με τους φόρους έφτανε σχεδόν χιλιάρικο και σκέφτηκα να το αφήσω. Για το Dynamic Chassis Control σκέφτηκα πως είναι υπερβολή σε ένα αυτοκίνητο 150 ίππων. Να είχα τα 300 θα είχε περισσότερο νόημα (για μένα τουλάχιστον).
Για τα φρένα θα το τσεκάρω όταν το παραλάβω με το καλό. Σίγουρα τα υβριδικά με το regenerative breaking έχουν διαφορετική αίσθηση στα φρένα.
-
Γερό και καλοτάξιδο... πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, ξεχωρίζει ευχάριστα σε μια βαρετή σχεδιαστικά κατηγορία.
Τι απόσταση από το έδαφος έχει, γνωρίζουμε; φτάνει τα 18εκατοστά;
-
Για τα extra πακέτα κοίταξα το safe drive assist με το ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα, αλλά με τους φόρους έφτανε σχεδόν χιλιάρικο και σκέφτηκα να το αφήσω. Για το Dynamic Chassis Control σκέφτηκα πως είναι υπερβολή σε ένα αυτοκίνητο 150 ίππων. Να είχα τα 300 θα είχε περισσότερο νόημα (για μένα τουλάχιστον).
Για τα φρένα θα το τσεκάρω όταν το παραλάβω με το καλό. Σίγουρα τα υβριδικά με το regenerative breaking έχουν διαφορετική αίσθηση στα φρένα.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για το DCC στο 1,5TSI αλλά εδώ νομίζω αξίζει μια σημείωση. Στο Formentor συγκεκριμένα παντού λένε ότι η εφαρμογή του DCC είναι πραγματικά λειτουργική ενώ συνδυάζεται εξαιρετικά με το DSG βγάζοντας πραγματικά διαφορετικούς οδηγικούς χαρακτήρες. Φυσικά ούτε εγώ θα το επέλεγα αλλά καλό είναι να τα λέμε αυτά καθώς σε όλα τα υπόλοιπα VAG δεν έχει λάβει και τις καλύτερες κριτικές.
Για τα φρένα για αυτό ζήτησα την άποψη των ιδιοκτητών του Formentor καθώς τα δικά σας δεν συνδυάζονται με το 'mh crap' στις εκδόσεις με DSG.
Θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου για τα έξτρα πακέτα συστημάτων ασφαλείας καθώς 1ον το Formentor έχει υπερπλήρες στάνταρ πακέτο συστημάτων ασφαλείας, 2ον ποιός ο λόγος να βάλεις άλλη μια ηλεκτρολογική παράμετρο στο όχημα ενώ παράλληλα αυξάνει το κόστος ενός πιθανού χτυπήματος στο πίσω μέρος εκθετικά.
Τέλος να πω ότι χάρηκα που άκουσα από εσένα ότι στο MY2022 μπήκε επιτέλους στάνταρ το full link (δίκαιο) και κάπως έτσι το όχημα γίνεται πάρα πολύ δελεαστικό για αγορά ακόμα και έτσι όπως το δίνουν χωρίς καμία προσθήκη η οποία απαιτεί παραγγελία.
-
Ναι wireless Android/Apple βοηθάει γιατί δε χρειάζεται να ενώνεις καλώδιο και να αρχίζεις να φορτίζεις την μπαταρία του κινητού χωρίς λόγο (μειώνεις τη ζωή της με άκαιρες φορτίσεις). Αυτό και αξιόπιστο AC θέλω από το infotainment βασικά
Για το DCC το άκουσα κι εγώ, και σίγουρα θα κάνει διαφορά και σε 1.5. Πάντως αν δεις το Moose test των Ισπανών, το έκαναν στο confort mode (που είναι βασικά η ρύθμιση της ανάρτησης στο basic) και η αντίδραση της ανάρτησης στις γρήγορες αλλαγές φορτίου ήταν πολύ καλές (καλύτερες από τα περισσότερα SUV όπου έβλεπες περισσότερη υποστροφή και αναπήδηση της ανάρτησης)
To safe drive package το κοίταζα κυρίως για το blind spot monitoring, εκεί που σου χώνεται τελευταία στιγμή το μηχανάκι για το delivery ενώ εσύ έχεις ήδη κλειδώσει να αλλάξεις λωρίδα για να σταματήσεις στο περίπτερο ...
Από την άλλη, σκεφτόμουνα, ότι αν αυτό το πράγμα αναβοσβήνει συνέχεια με οποιοδήποτε αυτοκίνητο περνάει από το blind spot, κάποια στιγμή ο εγκέφαλος το συνηθίζει και δεν το εκλαμβάνει ως έκτακτη ανάγκη για να αντιδράσεις. Μάλλον προσπαθώ να δικαιολογήσω την επιλογή μου χαχα
-
Αν πας να βγεις και είναι αναμμένο το λαμπάκι απλά δεν βγαίνεις. Τόσο απλά.
-
Γερό και καλοτάξιδο... πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, ξεχωρίζει ευχάριστα σε μια βαρετή σχεδιαστικά κατηγορία.
Τι απόσταση από το έδαφος έχει, γνωρίζουμε; φτάνει τα 18εκατοστά;
Λιγότερο, 17 εκατοστά
-
Χαιρετώ τα παιδιά του φόρουμ. Σας διαβάζω καιρό τώρα, και κυρίως τους τελευταίους μήνες όπου έψαχνα να βρω το επόμενο αυτοκίνητο, όπου θα μεγαλώσει μία τετραμελή οικογένεια (δύο κορίτσια 4 ετών). Ξεκίνησα κοιτώντας τα απλά hatchbacks, με απαραίτητη προϋπόθεση την άνετη μεταφορά των παιδιών πάνω σε παιδικά καθίσματα. Παράλληλα έβλεπα και τις κατηγορίες Crossover/SUV, αλλά με λιγότερη θέρμη καθώς δεν είμαι fan του υπερυψωμένου ογκώδους 3rd pillar στα αυτοκίνητα (Tiguan ή 3008 οι βασικοί υποψήφιοι).
Πρώτη μου επιλογή λοιπόν ήταν το honda civic και δεύτερη τα focus/leon, με τους πολύ καλούς χώρους για τους πίσω. Τα Golf/A3/1 series/A class ήταν μία σκάλα κάτω σε χώρους.
Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα σχετικά μεγάλο εύρος τιμών και κατηγορίας αυτοκινήτων που εξέταζα. Το μόνο που μου έκανε κλικ ήταν το Civic. Το μεγάλο του μειονέκτημα όμως ήταν η ισχαιμική παρουσία της αντιπροσωπίας στην ελληνική αγορά, και η πολύ κακή φήμη που τη συνοδεύει. Επίσης, έχει ήδη βγει αντικαταστάτης ο οποίος όμως θα αργήσει να έρθει Ελλάδα και με πολλές άγνωστες παραμέτρους.
Όλα τα διλήμματα όμως λύθηκαν με τη μία όταν είδα live to νέο Formentor. Το υποσυνείδητο είχε πάρει την απόφαση του σε κλάσματα δευτερολέπτου, οπότε το συνειδητό ξεκίνησε τη διαδικασία της εκλογίκευσης:
- σχετικά ακριβό, αλλά φουλ εξοπλισμένο και με μεγάλη προκαταβολή καταλήγω να πληρώνω συνολικούς τόκους 3200 σε 5 χρόνια - όχι καταστροφικό
- dsg, αλλά ρώτησα τον αρχιμηχανικό της αντιπροσωπίας καθώς και τους ειδικούς του internet και επιβεβαίωσα ότι είναι υγρού τύπου με πολύ μεγάλα περιθώρια ροπής σε σχέση με τη ροπή του 1.5.
- VAG group, αλλά χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη που έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα.
- σχετικά υψηλή κατανάλωση σε σχέση με τα υβριδικά, αλλά χωρίς το επιπλέον κόστος αγοράς, πολυπλοκότητα των (mild) hybrids και το ερωτηματικό της μακροβιότητας της μπαταρίας. Τα υβριδικά κατά τη γνώμη μου είναι προσωρινή τεχνολογία, όπως ακριβώς και τα αμιγώς εσωτερικής καύσης.
-SUV-like, αλλά με δυναμικά χαρακτηριστικά ενός καλού hatchback
- Crossover/Coupe σχεδίαση, αλλά με πολύ καλούς χώρους
- Εσωτερικό από leon, αλλά με αναβαθμίσεις σε σημαντικά σημεία όπως επενδύσεις πόρτας, καθίσματα, πορτπαγκαζ.
Τέλος πάντων, όλα έχουν τα + και τα - τους, αλλά είμαι αρκετά μεγάλος για να το παραδεχτώ: δεν ήταν απόφαση μόνο (κυρίως; ) με βάση τη λογική. Η λογική δε σου δίνει χαρά, σου δίνει ασφάλεια. Ειδική παραγγελία γιατί πρόσθεσα αισθητήρες μπροστά (μέσα σε πακέτο park assist) και το led φωτισμό εσωτερικά (για να μαλώνουν τα κορίτσια τι χρώμα να βάζω χεχε...)
Παραλαμβάνω σε 3,5/4 μήνες με βάση τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας. Ό,τι θέλετε να ρωτήσετε με χαρά να σας απαντήσω!
Καλημερα επειδη μου αρεσει και εμενα το αμαξι και ειμα σε διαδικασια αγορας νεου αυτοκινητου θα ηθελα να σε ρωτησω σε ποια αντιπροσωπεια το ειδες απο κοντα γιατι ειχα παει στην seat στην λ αθηνων πριν της Παναγιας και δε το ειχε για να το δω
Ευχαριστω
-
Καλημερα επειδη μου αρεσει και εμενα το αμαξι και ειμα σε διαδικασια αγορας νεου αυτοκινητου θα ηθελα να σε ρωτησω σε ποια αντιπροσωπεια το ειδες απο κοντα γιατι ειχα παει στην seat στην λ αθηνων πριν της Παναγιας και δε το ειχε για να το δω
Πριν λίγο καιρό που είχα πάει να το δώ το είχε στην Seat Velmar Αργυρούπολης
-
TONIS100 wrote:
Καλησπέρα. Από τη Seat Αργυρούπολης το πήρα
-
tsofras wrote:
TONIS100 wrote:
Καλησπέρα. Από τη Seat Αργυρούπολης το πήρα
Καλοτάξιδο και καλή αναμονή ένα από τα ομορφότερα αυτοκινητα κατά την άποψή μου εδώ Άρτα κυκλοφορούσαν 2 όλο το καλοκαίρι σε χρώμα αυτό του πολεμικού ναυτικού με χαλκινες ζάντες,
-
Μόλις το "ανακάλυψα". Στα "χαρτιά" μου, απευθείας ανταγωνιστικό του (δικίνητου) CX-30. Χμμμ...
-
Καλημέρα. Έφτασα μέχρι σελίδα 20 αλλά δεν βρίσκω το νήμα του Leon MK4 μετά την αλλαγή στο νέο interface. Μπορεί κάποιος να δώσει ένα link;
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Καλημέρα. Έφτασα μέχρι σελίδα 20 αλλά δεν βρίσκω το νήμα του Leon MK4 μετά την αλλαγή στο νέο interface. Μπορεί κάποιος να δώσει ένα link;
Όντως ισχύει, δεν το εμφανίζει πάρα μόνο αν το googlαρεις
https://forum.4troxoi.gr/topic/90662/node-90662/1035 -
@christosvvs said in Cupra Formentor:
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Όντως ισχύει, δεν το εμφανίζει πάρα μόνο αν το googlαρεις
https://forum.4troxoi.gr/topic/90662/node-90662/1035Ειπαμε δεν γουσταρει vag το forum αλλα οχι και ετσι χεχε
-
Γουστάρει,εκτός απο 4-5 ατομα
-
@tonis100 said in Cupra Formentor:
Χαιρετώ τα παιδιά του φόρουμ. Σας διαβάζω καιρό τώρα, και κυρίως τους τελευταίους μήνες όπου έψαχνα να βρω το επόμενο αυτοκίνητο, όπου θα μεγαλώσει μία τετραμελή οικογένεια (δύο κορίτσια 4 ετών). Ξεκίνησα κοιτώντας τα απλά hatchbacks, με απαραίτητη προϋπόθεση την άνετη μεταφορά των παιδιών πάνω σε παιδικά καθίσματα. Παράλληλα έβλεπα και τις κατηγορίες Crossover/SUV, αλλά με λιγότερη θέρμη καθώς δεν είμαι fan του υπερυψωμένου ογκώδους 3rd pillar στα αυτοκίνητα (Tiguan ή 3008 οι βασικοί υποψήφιοι).
Πρώτη μου επιλογή λοιπόν ήταν το honda civic και δεύτερη τα focus/leon, με τους πολύ καλούς χώρους για τους πίσω. Τα Golf/A3/1 series/A class ήταν μία σκάλα κάτω σε χώρους.
Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα σχετικά μεγάλο εύρος τιμών και κατηγορίας αυτοκινήτων που εξέταζα. Το μόνο που μου έκανε κλικ ήταν το Civic. Το μεγάλο του μειονέκτημα όμως ήταν η ισχαιμική παρουσία της αντιπροσωπίας στην ελληνική αγορά, και η πολύ κακή φήμη που τη συνοδεύει. Επίσης, έχει ήδη βγει αντικαταστάτης ο οποίος όμως θα αργήσει να έρθει Ελλάδα και με πολλές άγνωστες παραμέτρους.
Όλα τα διλήμματα όμως λύθηκαν με τη μία όταν είδα live to νέο Formentor. Το υποσυνείδητο είχε πάρει την απόφαση του σε κλάσματα δευτερολέπτου, οπότε το συνειδητό ξεκίνησε τη διαδικασία της εκλογίκευσης:
- σχετικά ακριβό, αλλά φουλ εξοπλισμένο και με μεγάλη προκαταβολή καταλήγω να πληρώνω συνολικούς τόκους 3200 σε 5 χρόνια - όχι καταστροφικό
- dsg, αλλά ρώτησα τον αρχιμηχανικό της αντιπροσωπίας καθώς και τους ειδικούς του internet και επιβεβαίωσα ότι είναι υγρού τύπου με πολύ μεγάλα περιθώρια ροπής σε σχέση με τη ροπή του 1.5.
- σχετικά υψηλή κατανάλωση σε σχέση με τα υβριδικά, αλλά χωρίς το επιπλέον κόστος αγοράς, πολυπλοκότητα των (mild) hybrids και το ερωτηματικό της μακροβιότητας της μπαταρίας. Τα υβριδικά κατά τη γνώμη μου είναι προσωρινή τεχνολογία, όπως ακριβώς και τα αμιγώς εσωτερικής καύσης.
- Εσωτερικό από leon, αλλά με αναβαθμίσεις σε σημαντικά σημεία όπως επενδύσεις πόρτας, καθίσματα, πορτπαγκαζ.
Τέλος πάντων, όλα έχουν τα + και τα - τους, αλλά είμαι αρκετά μεγάλος για να το παραδεχτώ: δεν ήταν απόφαση μόνο (κυρίως; ) με βάση τη λογική. Η λογική δε σου δίνει χαρά, σου δίνει ασφάλεια. Ειδική παραγγελία γιατί πρόσθεσα αισθητήρες μπροστά (μέσα σε πακέτο park assist) και το led φωτισμό εσωτερικά (για να μαλώνουν τα κορίτσια τι χρώμα να βάζω χεχε...)
Παραλαμβάνω σε 3,5/4 μήνες με βάση τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας. Ό,τι θέλετε να ρωτήσετε με χαρά να σας απαντήσω!
Καλησπέρα φίλε μου..το παράγγειλα και γω από seat Αργυρούπολης 29/09 και ενώ μου είπε στην αρχή παράδοση τέλος Νοεμβρίου τώρα μου είπε μάλλον για Φεβρουαρίου..τέλος πάντων μας αρέσει πολύ οποτε θα περιμένουμε με χαρά...
Θα ήθελα να σε ρωτήσω μόνο για τον εσωτερικό led φωτισμό δεν ήταν στον στάνταρ εξοπλισμό?? Και τι διαφορά πλήρωσες?? Και τελικά για πότε σου είπαν παράδοση?Ευχαριστώ Πολύ!
@tonis100 said in Cupra Formentor:
Ευχαριστω
Cupra Formentor