-
Εγώ πάντως αντρίκιο θεωρώ να υποστηρίζουμε τη γνώμη μας ευθέως τεκμηριωμένα
με επιχειρήματα ουσίας
και όχι με επιχειρήματα τύπου «ξές ποιός είμαι εγώ που η γνώμη μου μετράει γιατί το λέω εγώ»;Αυτό πάει σε κάτι «23 χρόνια κατασκευαστικής εμπειρίας» λέμε τώρα αντρίκιο και μη...
Για προσβολές τύπου «βλέπουμε βιντεάκια στο ίντερνετ και λέμε»,
ούτε λόγος.Περί των ανωτέρω και του ανδρισμού του καθενός.
-
Ολα τα θερμομονωτικα παρεχουν εκτος της θερμομονωσης και ηχομονωση. Παμ παρακατω? Θεωρω αντρικιες ολων τις κουβεντες στα τελευταια ποστ. Τελειωνετε. Ηρθε Παρασκευη.
-
προφανως καποιου γάλλου ή ιαπωνα ! σωστά?
...
Ναι. Από το manual του τελευταίου Toyota Yaris (2020).
-
Όλοι τα κάνουν απλά οι Γερμανοί είναι πιο μπροστά σε αυτα είναι επιστήμονες. Πχ στον Ευρωκώδικα που είναι διαφορά πρότυπα για τον σχεδιασμό των κατασκευών στην Ευρώπη από το 2007 είναι γερμανικός ουσιαστικά που αντικατέστησε τους εθνικούς κανονισμούς και προχώρησαν σε αυστηριοποιηση των δεικτών υπολογισμού ώστε να υπερδιαστασιολογουνται οι μεταλλικές κατασκευές για τον απλούστατο λόγο ότι είναι παραγωγοί χάλυβα ώστε να αυξηθεί η ζήτηση!
-
-
Φίλε Sabas_Thess νομίζω ότι το ψειρίζεις πολύ το ζήτημα και ταλαιπωρείς το μυαλό σου χωρίς λόγο. Αν πραγματικά το σκέφτεσαι για το Formentor και σκοπεύεις να δώσεις 30.000+ για ένα αυτοκίνητο τότε πήγαινε κάνε ένα test drive και αποφάσισε αν το θέλεις ή όχι. Αν απλώς κουβέντα να γίνεται τότε ΟΚ hobby είναι αυτό και είμαστε όλοι τρελαμένοι, έτσι για τον αθλητισμό και τα νιάτα που έλεγε ο ΟΠΑΠ...
Το ζήτημα για το αν το αυτοκίνητο έχει ηχομονωτικό κάτω από το καπό είναι πραγματικά γελοίο. Λες και είναι ένα τέλειο αυτοκίνητο και ψάχνουμε να βρούμε κάπου κάποιο μειονέκτημα για να του προσάψουμε κάτι. Αν διαβάσεις το review του Drive, που ανέβασα, ο τύπος λέει:
'Η ποιότητα κύλισης είναι από τις καλύτερες που θα συναντήσει κανείς σε C-SUV και στην όλη πλούσια εμπειρία έρχεται να προστεθεί και η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της ηχομόνωσης. Οι εξωτερικοί ήχοι, απλά, παραμένουν έξω, ενώ για να εμφανιστούν κάποιοι λίγοι αεροδυναμικοί θόρυβοι θα πρέπει κανείς να ξεπεράσει αισθητά τα όρια ταχύτητας.'
Τώρα αν αρχίσεις και ψάχνεις στο youtube για κάποιον που το οδήγησε και το βρήκε θορυβώδες νομίζω ότι πας γυρεύοντας.
Προφανώς ένα Golf 8 θα είναι πιο αθόρυβο αφού πρόκειται για χαμηλότερο αυτοκίνητο με χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση (οπισθέλκουσα αλλά και συνολικά) και πιθανόν (αλλά όχι σίγουρα) περισσότερη ηχομόνωση. Άλλος ο χαρακτήρας του ενός και άλλος του άλλου. Αν ψάχνεις για αθόρυβο αυτοκίνητο τότε, συγγνώμη, ψάχνεις σε λάθος κατηγορία γιατί τα crossover/SUV πάντα θα υστερούν στις υψηλές ταχύτητες. Τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα είναι τα Sedan. Για να καταλάβεις τι εννοώ εμένα στο Arona στα 140km/h ακούς τόσους πολλούς αεροδυναμικούς θορύβους που σχεδόν τρομάζεις... Το έχω μετανιώσει; Σε καμία περίπτωση.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το λέω για να σε βοηθήσω να ξεκολλήσεις, βγάλε από τη σκέψη σου το αν έχει ή δεν έχει υαλοβάμβακα στο καπό ή αν κάνει θόρυβο στα 150km/h και δες το αμάξι συνολικά.
-
-
-
-
-
-
-
-
Τσάμπα το έγραψες. Μου γύρισε το μυαλό και έσβησα όλα τα post. Έχει πολλαπλούς και είναι όμορφο. Ας μείνει εκεί το θέμα. Τουλάχιστον απο εμένα.
-
Δε θα έλεγα ότι έγραψε κάτι τσάμπα ο φίλος Lapin.. διαβάζοντας την ανάρτηση του ένα μικρό αλληλούια βγήκε από τα σωθικά μου. Εύγε του και πάντα τέτοια, ωραία προσέγγιση.
-
Έτσι είναι, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να δώσουν απλά 30κ+ για ένα όχημα το οποίο ο κατασκευαστής του το πλασάρει ως premium ενώ τους αρκεί να είναι όμορφο και φυσικά να έχει (optional) 12' info. Τι σημασία έχει αν ταξιδεύει και ακούγεται σαν όχημα των 22.000€;
Γι'αυτό και εγώ που είμαι περίεργος και ψάχνω την λεπτομέρεια πρίν τους δώσω τα 30κ+ έσβησα και κράτησα τις απόψεις για πάρτη μου. Ηχομόνωση τώρα και τρίχες κατσαρές άμα δεν κάνει κλικ στο μάτι...
-
Ξεκάθαρα το αυτοκίνητο είναι crossover και ουχί SUV.
Το αντίπαλο δέος είναι προφανώς το DS4 και όχι το 3008.
Σχεδιαστικά: εξωτερικά είναι το πιο ενδιαφέρον VAG νομίζω που υπάρχει, εσωτερικά κανένα VAG δεν κάνει κλικ, αλλά αυτά είναι και προσωπικά ζητήματα.
-
'Η ποιότητα κύλισης είναι από τις καλύτερες που θα συναντήσει κανείς σε C-SUV'
-
(Ισπανικά χωρίς υπότιτλους)
Κάποιος που ξέρει Ισπανικά να μας πει πάνω κάτω τι λέει το συγκριτικό;
-
παντως αν ειχε φεβ με τετρα και κανενα κιλοβατ - τα αλογατα πανε, μας τελειωσανε - παραπανω, το χτυπαγα ανετα και ας ειναι φαου.
Cupra Formentor