-
Καθόλου λογικό άλμα. Το κόστος νοσηλείας και ίασης το πληρώνει το δημόσιο μέσω των φόρων όπως λες. Οπότε το ίδιο το δημόσιο απαγορεύει την χρήση των euro5 στις πόλεις διότι σύμφωνα με μελέτες που έχει κάνει ( χοντρικά το λέω) διαπίστωσε πως θα μειωθούν οι αρρώστιες των πολιτών του οι οποίες επιφέρουν ένα κόστος σε αυτό, διότι όσο και αν κοστίζει η ίαση και νοσηλεία το κράτος την πληρώνει.
Βλέπεις πως υπάρχει πέρα από την ηθική και μια οικονομική διάσταση.
Δεν είναι έτσι με τις μελέτες. Κάποιες μπορούν να είναι έτσι, όλες όμως σε όλον τον πλανήτη δεν γίνεται. Κάπου υπάρχει μια μεση λογική κατανόηση των συνθηκών διότι μετά από αυτήν ξεκινά η παράνοια
-
ειναι λογικό άλμα όταν αναφερεσαι σε λειτουργημα. ο γιατρός θα "δουλεψει" και οταν βρισκεται σε διακοπες σε παραλια και χρειαστεί να σωσει καποιον που πνιγεται. αυτό δεν σημαινει οτι το ελληνικο κρατος νοιαζεται για την υγεια του πολιτη από αυτη την πραξη.
εγω ανεφερα πως δεν ειναι λυση να απαγορευσει σε νομοταγεις πολιτες (τουλαχιστον στα θεματα εκπομπης ρυπων) την χρηση του οχηματος τους επειδη μερικοί αλλοι αφαιρουν τα dpf. αληθεια τότε να καταργήσουμε και τα βενζινης επειδη μερικοι αλλοι αφαιρουν καταλυτες. αλλα αυτα δεν μολυνουν τόσο οποτε ok.
από την στιγμή που κάποτε αγόρασα κατι νομιμα, και το συντηρω νομιμα γιατί να μου αφαιρεσει το δικαιωμα χρησης? -
Γιατί τα όρια ρύπων αλλάζουν όσο εξελίσσεται η τεχνολογία των οχημάτων.
Μπορεί εσύ να αγόρασες και αυτοκίνητο που καίει κάρβουνο, πριν 100 έτη, νόμιμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κυκλοφορεί πλέον σε δημόσιο δρόμο
Οι νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι το euro5 diesel όχημα βλάπτει σοβαρά την υγεία λόγω των Nox
Εάν ισχύει το επιχείρημα σου ότι δεν νοιάζεται το δημόσιο για τη δημόσια υγεία τοτε θα απαγόρευαν ταυτόχρονα και τα euro5 βενζίνης με σκοπό να οδηγήσουν τους ιδιοκτήτες τους να ξοδέψουν χρήματα, πράγμα που δεν συμβαίνει διότι τα νεότερα όρια που θεσπίζονται για την ατμόσφαιρικη ρύπανση και προστασία της υγείας τα καλύπτουν. Αν και θα έπρεπε να εξετάσουν ξεχωριστά την περίπτωση αυτών με άμεσο ψεκασμό.
Καθόλου άλμα το παράδειγμα με το νοσοκομείο, απλα δεν το κατάλαβες.
-
Όλα έχουν ένα ρίσκο. Επέλεξες ένα βρώμικο καύσιμο για το όφελος στην τσέπη σου. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να του απαγορεύσουν την κινηση σε αστικό περιβάλλον. Με βάση και την προηγούμενη αντιμετώπιση στο diesel. Πήρες το ρίσκο.
Δεν θα επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία για το δικό σου ρίσκο. Αυτή είναι η λογική του επιχειρήματος μου.
Προφανώς μιλάω για πλήθος αυτοκινήτων και για αυτά χωρίς επεμβάσεις
-
@tkin73 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@gol said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@super-t said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Όλα αυτά για Focus με 120 άλογα; Πόσα θέλει να φτάσει δηλαδή;
Ειναι περιπου 150 με επαναπρογραμματισμο.
Οσο δυνατον.παντως το φοκους παει ~150 και +4 κιλα ροπής με πρωτο στάδιο από ότι βλεπω χωρις να βγαζεις dpf και να αλλαζεις εξατμισεις...απλα με επαναπρογραμματισμο...αφηστε τα dpf στην θέση τους..,.
QFE από την προηγούμενη σελίδα.
Τον ψήνουν για αφαίρεση dpf γιατί στα ψιλά γράμματα δε λένε ότι όσο ανεβαίνουν τα καυσαέρια αυτό γεμίζει και μπουκώνει πιο εύκολα με αποτέλεσμα να χρειαστεί αντικατάσταση . Και ναι με την αφαίρεση του ρυπαίνεις άπειρες φορές παραπάνω και τα επιβαρύνεσαι και εσύ και οι υπόλοιποι
@gol said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
...
Χαιρετε. Κανεις δεν ειπε και δεν θελει να αφαιρεθει dpf.
Ειναι επαναπρογραμματισμενο ομως ο οδηγος του ζητα περισσοτερη ιπποδυναμη και ροπη. Αναρωτιεται τι γινεται με την εξατμιση για περισσοτερη δυναμη.Τίποτα δεν γίνεται. Από ένα σημείο και μετά θα σε περιορίζει το DPF ό,τι και να κάνεις με την υπόλοιπη εξάτμιση.
-
Και το τζάκι, και ο ντιζελολέβητας κλπ. μολύνουν πολύ πολύ περισσότερο από το λέβητα αερίου μου, αλλά δεν βγαίνει ένας νόμος να τους ταπώσουν τις καμινάδες...
Ούτε να ξηλωθουν τα λεβητακια απ τα μπαλκόνια και να μπουν αντλίες θερμότητας...
Λαπ, δεν καταλαβαίνω γιατί σε χαλάει ο λαϊκισμός, αφού διαπρέπεις στο σπορ
-
@lap said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Όλα έχουν ένα ρίσκο. Επέλεξες ένα βρώμικο καύσιμο για το όφελος στην τσέπη σου. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να του απαγορεύσουν την κινηση σε αστικό περιβάλλον. Με βάση και την προηγούμενη αντιμετώπιση στο diesel. Πήρες το ρίσκο.
Δεν θα επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία για το δικό σου ρίσκο. Αυτή είναι η λογική του επιχειρήματος μου.
Προφανώς μιλάω για πλήθος αυτοκινήτων και για αυτά χωρίς επεμβάσεις
όταν αγοράζανε diesel τους λέγανε (και τώρα το λένε) πως έχει λιγότερα co2 από τα αντίστοιχα βενζίνης αρα πιο φιλικό στο περιβάλλον αρα λιγότερα τέλη. μετά έμαθε ο έλληνας το nox από “έρευνες” και τώρα αλλάζει το ποίημα. και μην φανταστείς πολλοί, μόνο όσοι ασχολούνται λίγο με τα αυτοκίνητα γιατί οι υπόλοιποι ακόμα πιστεύουν πως τα diesel είναι eco friendly.
ομως το πας προσωπικά και ξεκινας μια αντιπαράθεση γράφοντας πως επέλεξα ένα βρώμικο καύσιμο για την τσέπη μου. από εμένα σταματάει εδώ. καλή συνέχεια. -
Ο δεύτερος ενικός είναι παραδειγματικός. Δεν ξέρω καν τι έχεις και τι δεν έχεις.
Καλή συνέχεια -
@piliourits said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Και το τζάκι, και ο ντιζελολέβητας κλπ. μολύνουν πολύ πολύ περισσότερο από το λέβητα αερίου μου, αλλά δεν βγαίνει ένας νόμος να τους ταπώσουν τις καμινάδες...
Ούτε να ξηλωθουν τα λεβητακια απ τα μπαλκόνια και να μπουν αντλίες θερμότητας...Και ποιος σου είπε ότι δεν θα γινει και αυτό κάποτε. Σταδιακά η μετάβαση. Ξέρεις, σε κάποιες δεκαετίες, αιώνες, χιλιετίες. Κάποτε.
Άλλωστε τι είναι η αιωνιότητα μπροστά στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου;
Ας υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες.Εντοπίζω εύκολα τους λαϊκιστες και μιλώ στην γλώσσα τους. Αυτό το έχω.
-
This post is deleted! -
Έχει δοκιμάσει κανείς remap σε 1.6 e-hdi 115; Ψάχνοντας βρήκα το microchips Tuning, στο site & fb έχουν υλικό από πολλές δουλειές τους σε 1.6hdi. Επίσης στο google και fb έχουν πολύ καλές κριτικές.
-
@vdx said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Έχει δοκιμάσει κανείς remap σε 1.6 e-hdi 115; Ψάχνοντας βρήκα το microchips Tuning, στο site & fb έχουν υλικό από πολλές δουλειές τους σε 1.6hdi. Επίσης στο google και fb έχουν πολύ καλές κριτικές.
Παρε τηλεφωνο,ο Γιωργος ο Κουτσης ειναι καταξιωμενος tuner,και το μοτερ σου ειναι αρκετα δεκτικο στο να παρει αλογα.
-
@accentwizard said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@vdx said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Παρε τηλεφωνο,ο Γιωργος ο Κουτσης ειναι καταξιωμενος tuner,και το μοτερ σου ειναι αρκετα δεκτικο στο να παρει αλογα.
Θα πάρω σίγουρα μέσα στην βδομάδα, αλλά όπως πάντα πρώτα θέλω να κάνω μια έρευνα αγοράς
-
Επαναφέρω το θέμα βελτίωσης κινητήρα diesel.
Το adblue τα έφτυσε και δεν ¨ διάβαζε¨ ότι προσέθετα καινούριο στο ντεπόζιτο του. Είχε κάποια μορφή διαρροής που δυστυχώς δεν υπήρχε το ανταλλακτικό για να φτιαχτεί. Θυμίζω σε Vw Touran 2017 με 122.000χλμ πλέον.
Μονόδρομος η απενεργοποίηση του έτσι ώστε να μην σταματήσει να δουλεύει ο κινητήρας ( 1000 για να σταματήσει να παίρνει μπρος).
Αυτό απαιτούσε επαναπρογραμματισμό οπότε μαζί με αυτό έγινε και αναβάθμιση 1ου σταδίου με διατήρηση Dpf και Egr.
Όλα αυτά στον Βασίλη στο Tuning on road.
Πρώτες εντυπώσεις απίστευτα θετικές!
Το αμάξι τραβάει από χαμηλά πολύ καλύτερα. 7kg ροπή παραπάνω δεν είναι και λίγα!
Θα επανέλθω μετά από μεγάλο ταξίδι!
Βελτίωση κινητήρα diesel