-
Aikibill wrote:
piliourits wrote:
Απ την άλλη πάντως, 'τα δεινά της ΕΣΣΔ' , ως επιχείρημα υπέρ της θρησκοληψίας στην Ελλάδα το 2020 (ότι όποιος δεν βάζει μετάνοιες στο εικόνισμα, είναι τάχα λιγότερο Έλλην) μπάζει πολύ...
Σιγά την θρησκοληψία που υπάρχει στην Ελλάδα, συχνότερα αναφέρουμε τον Χρήστο και την Παναγία για βωμολοχίες παρά για προσευχές. Ο άλλος μιλάει τέρμα υποτιμητικά για τους χριστιανούς, δεν βλέπω κανείς από τους και καλα θρησκόληπτους να του κάνουν επίθεση που είναι άθεος, το μόνο που του είπαν ότι λίγος σεβασμός στην θρησκευτική πίστη των άλλων θα ήταν καλύτερος.
Αν εγώ ρε αικιμπίλλη σου έλεγα ότι πιστεύω στον πελαργό που φέρνει τα μωρά, θα έπρεπε να σε υποχρεώσω να σεβαστείς την κουζουλάδα μου; Για σκεφτείτε λίγο τι λέτε...
Από που έρχονται τα παιδιά είναι αποδεδειγμένο, δεν είναι το ίδιο με θρησκευτική πίστη. Εγώ προσωπικά ναι σέβομαι την των πιστών των διαφόρων θρησκειών,αρκεί να μην προσπαθούν να περιορίσουν τα δικαιώματα μου.
-
Νόμιζα ότι ήσουν περισσότερο σκεπτόμενο άτομο, κρίμα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εδώ μέσα γιουσουφάκια εν έτη 2021 σε ρόλο δικηγόρο του διαβόλου,, τώρα ξέρω.
Ελα βρε Quadra, το οτι διαφωνούμε δε σημαίνει οτι ειμαι γιοσουφάκι ή μη σκεπτόμενος. Αλλωστε, παρέθεσα και hard data πέρα από τα γνωστά μονοδιάστατα που κυκλοφορούν στην εγχώρια 'αγορά'. Συνδύασα και ανέφερα μια άλλη οπτική της στραηγικής της Τουρκίας που την επεξεργάζεται 20 χρόνια.
Ουτε είπα τι φοβερή δημοκρατία, τι φοβερή πολεμική μηχανή ειναι. Ενα μπάχαλο ειναι. Αλλά :α) Δεν ειναι ανάγκη καθε χώρα να ειναι μια υπερ-τέλεια δημοκρατία όπως πχ η Γαλλική. Αρέσει δεν αρέσει. Τι να κάνουμε;
β) Τις πολεμικές της αδυναμίες (που ομως προσπαθεί να καλύψει υλικοτεχνικά), τις ΥΠΕΡ-καλύπτει με στρατηγική.Ξέρεις Quadra, οι αρχαίοι μας πρόγονοι 'εφεύραν' την έννοια και τη τέχνη της 'Στρατηγικής' γιατι ήταν λίγοι σε σχέση με τους εχθρούς τους και άρα δεν ήταν το πλήθος του στρατού αλλά τα στρατηγήματα που θα τους έδιναν πλεονέκτηματα.
Και ξανρωτώ, τα τελευταία 20 χρόνια που ο Ερντι παίζει μπάλα, η νεο-Ελλάς, τι Στρατήγημα ξεδίπλωσε πέρα απο την αγκαλιά με ΕΕ/ΗΠΑ (κοινοί σύμμαχοι με Τουρκία, άρα μάπα ιδεα όποιος την είχε) και τους (οκ ως ενα σημείο) εισαγώμενους εξοπλισμούς;Τίποτα, νάδα, νιεντε, νιχτ, ναθινγκ, σαμα-ντοου-μεϊ-γιου.
Γιοσουφάκι δεν ειμαι. Δε θα μείνω στους χαρακτηρισμούς, μιας και με είχες ψέξει σε άλλο ποστ πιο παλιά. Μάλλον σκοράρεις περισσότερο στο πατριδό-μετρο. Νομίζω όμως κερδίζω στο ρεαλιστό-μετρο.
-
Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη ΝΑ Μεσόγειο, θα συμμετέχουν σε ασκήσεις συνεργασίας και αεροσκάφη απ' τη Σούδα.
-
Διαμάχη ορθοδόξων ...
Χριστιανών έναντι Κομμουνιστών ...
Οι μεν Χριστιανοί ως Ορθόδοξοι επειδή διατηρούν την αρχική πίστη και τις Οικουμενικές Συνόδους .
Οι δε κομμουνιστές ως ορθόδοξοι , επειδή διατηρούν ακόμα τις αρχαίες ιδέες έστω και αν απέτυχαν στην πράξη .
Στα ανέκδοτα του αιώνα
Σήμερα στην Ρωσία μεταναστεύουν , στην ΕΣΣΔ δεν μετανάστευε κανένας ...
Μόνο ως ζόμπι θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν τα πτώματα επί των συνόρων ή του Τείχους....
Στα του στρατού τώρα , προφανώς ο επαγγελματικός στρατός είναι η καλύτερη λύση . Αλλά το να βλέπω 30-35 χρονών μονίμους που είναι χοντροί και δεν τους τρέχει κανείς , η που ξύνονται ολημερίς και περιμένουν όλοι από τους κολλημένους των καταδρομών να βγάλουν το φίδι από την τρύπα , είναι απαράδεκτο .
-
Στα του στρατού τώρα , προφανώς ο επαγγελματικός στρατός είναι η καλύτερη λύση . Αλλά το να βλέπω 30-35 χρονών μονίμους που είναι χοντροί και δεν τους τρέχει κανείς , η που ξύνονται ολημερίς και περιμένουν όλοι από τους κολλημένους των καταδρομών να βγάλουν το φίδι από την τρύπα , είναι απαράδεκτο .
μια χαρά είναι το τωρινό σύστημα του στρατού, το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να γίνεται ουσιαστικότερη εκπαίδευση των στρατευμένων και όχι να μαζεύουν γόπες και πευκοβελόνες.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνουμε Ισραήλ και να πηγαίνουμε όλοι στρατό 3 χρόνια η ποσό πάνε, ούτε να προσληφθούν περισσότεροι αργόσχολοι και ο γενικός πληθυσμός να είναι ανίδεος λες και αν γίνει πόλεμος με μια χώρα των 80 εκατομυρίων θα μας σώσει να έχουμε τους διπλούς μόνιμους και δεν πρέπει να γίνει γενική επιστράτευση.
-
Η σωστή λέξη που - μάλλον - έπαψε να ισχύει στο στράτευμα, ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων είναι η - πειθαρχία - που δεν υπάρχει πλέον γιατί οι διοικητές στην στρατοπέδων φοβούνται τα παράπονα των γονέων μην κακοπάθουν τα καμάρια τους, αφορμή ήταν και κάποιες αυτοκτονίες πολύ παλαιότερα, αυτά συνετέλεσαν στην χαλάρωση της εκπαίδευσης, με το ίδιο σκεπτικό της χαλάρωσης της νομοθεσίας περί στράτευσης πολλαπλασιάστηκαν και οι ανυπότακτοι, από κοντά και οι περικοπές λόγω μνημονίων, εδώ υπερίσχυσαν οι λογιστές και όχι η λογική.
Σε μια μικρή χώρα με τόσο κακό γείτονα δεν επιτρέπεται καμμία χαλάρωση από κανέναν, άρα καλύτερη εκπαίδευση και αύξηση της θητείας τουλάχιστον κατά 6 μήνες, εμείς που υπηρετήσαμε 24 - 28 και 30 μήνες ανάλογα το σώμα σε εποχές που η Τουρκία δεν είχε εκδηλώσει αυτή την συμπεριφορά είμαστε τα κορόϊδα ?
Σήμερα που είμαστε στο στόμα του λύκου δεν επιτρέπεται αυτό το μπάχαλο που συμβαίνει, ούτε είναι σωστό να βρεθούμε με την πλάτη - ακόμα - περισσότερο κολλημένοι στον τοίχο για να σφίξουν για τα καλά οι κώλοι σε όλους, αρκετά χαλάρωσε η κοινωνία, ας το δεχθούμε και ας ανασκουμπωθούμε, δεν χρειάζεται να πάθουμε το σόκ που είχα αναφέρει πριν ημέρες και κάποιοι πήραν το μήνυμα ανάποδα.
-
τα μαμοθρεφτα μας απαιτειται να πηγαινουν παραπανω θητεια. οχι μονο για τη χωρα αλλα και για να γινονται και λιγο αντρες. και αυστηρα και με προγραμμα και σκληρη εκπαιδευση. και με αδιαβλητο συστημα μεταθεσεων. άιντε το εχουμε ζαλισει με το ρουλη τον χοντρουλη που δεν παει στρατο γιατι θα χασει λεβελ στο πλέιστέισον. τα λαικά παιδια κανενα προβλημα δεν εχουν και περνανε και καλα, στρωνει κωλαρακια, τα αλλα θελουν και λιγο καλλιοπη και καψωνακι για την επιδερμιδα. να φτιαξει και η ποιοτητα της εφεδρειας.
-
Διαμάχη ορθοδόξων ...
Χριστιανών έναντι Κομμουνιστών ...
Οι μεν Χριστιανοί ως Ορθόδοξοι επειδή διατηρούν την αρχική πίστη και τις Οικουμενικές Συνόδους .
Οι δε κομμουνιστές ως ορθόδοξοι , επειδή διατηρούν ακόμα τις αρχαίες ιδέες έστω και αν απέτυχαν στην πράξη .
Στα ανέκδοτα του αιώνα
Σήμερα στην Ρωσία μεταναστεύουν , στην ΕΣΣΔ δεν μετανάστευε κανένας ...
Μόνο ως ζόμπι θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν τα πτώματα επί των συνόρων ή του Τείχους....
Ένα από τα λάθη που έκαναν ήταν αυτές οι απαγορεύσεις, διότι το απαγορευμένο είναι πάντα θελκτικό. Έπρεπε να τους αφήνουν να έρχονται στην Δύση, να βλέπουν τους άστεγους κλπ και να γυρνάνε πίσω ευγνώμονες.
Στα του Στρατού, ελάχιστοι Μόνιμοι παρουσιάζουν την εικόνα που αναφέρεις. Πρόσεξε, μιλάω για Μόνιμους, όχι για ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ κλπ. (Μόνιμοι είναι όσοι προέρχονται από Παραγωγικές Σχολές).
Σχετικά με την θητεία, είμαι κι εγώ υπέρ της αύξησης της διάρκειάς της, αλλά αυτό προσκρούει στα θέλω της κοινωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, αλλά διαχρονικό. Πριν 20 χρόνια είχα στον Ουλαμό μου 3 Στελέχη και 3 στρατιώτες, μαζί με εμένα 7 άτομα, όταν για να επανδρώσουμε τα 4 άρματα του ΟΥΜΑ χρειαζόμασταν 16 άτομα. Έχει τύχει σε έκτακτο Συναγερμό της Ταξχιας να μπαίνω εγώ και να οδηγώ ένα-ένα τα 13 άρματα της Ίλης μου στους χώρους συγκεντρώσεως, γιατί δεν έφταναν οι οδηγοί... Σε πιο προωθημένες Μονάδες, από αυτήν στην οποία αναφέρομαι, υπάρχει καλύτερη επάνδρωση, αλλά και πάλι όχι σε πλήρη σύνθεση. Και να σκεφτείτε ότι θεωρούμασταν 'Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης' (το πάλαι ποτέ Β' ΣΣ).
Διαφωνώ όμως ότι υπάρχει θέμα πειθαρχίας. ΟΚ, δεν είμαστε και Ρώσοι ή Αμερικανοί ή Βρετανοί σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν είναι και 'χημείο' η κατάσταση. Η εκπαίδευση είναι άλλο θέμα όμως και εξαρτάται από το Όπλο/Σώμα, την Διοικητική υπαγωγή και τους κατά τόπους Δκτες. Για αυτό και ορισμένοι Σχηματισμοί και Μονάδες θεωρούνται 'μαύροι' (όχι με την έννοια των ΤΘ) και κάποιοι άλλοι χαλαροί. Το παιχνίδι πλέον παίζεται με τα προηγμένα οπλικά συστήματα, όχι με τα λιανοντούφεκα. Για αυτό και σε αυτές τις θέσεις τοποθετούνται κυρίως επαγγελματίες και όχι οπλίτες θητείας. Αυτό έχει ως επακόλουθο οι οπλίτες θητείας να έχουν περιοριστεί σε βοηθητικούς και υποστηρικτικούς ρόλους. Αν φτάσουμε να δίνουμε ένα G3 σε όποιον έχει χέρια και να να τον στέλνουμε στο μέτωπο, σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί...
-
Σχετικά με την θητεία, είμαι κι εγώ υπέρ της αύξησης της διάρκειάς της, αλλά αυτό προσκρούει στα θέλω της κοινωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, αλλά διαχρονικό. Πριν 20 χρόνια είχα στον Ουλαμό μου 3 Στελέχη και 3 στρατιώτες, μαζί με εμένα 7 άτομα, όταν για να επανδρώσουμε τα 4 άρματα του ΟΥΜΑ χρειαζόμασταν 16 άτομα. Έχει τύχει σε έκτακτο Συναγερμό της Ταξχιας να μπαίνω εγώ και να οδηγώ ένα-ένα τα 13 άρματα της Ίλης μου στους χώρους συγκεντρώσεως, γιατί δεν έφταναν οι οδηγοί... Σε πιο προωθημένες Μονάδες, από αυτήν στην οποία αναφέρομαι, υπάρχει καλύτερη επάνδρωση, αλλά και πάλι όχι σε πλήρη σύνθεση. Και να σκεφτείτε ότι θεωρούμασταν 'Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης' (το πάλαι ποτέ Β' ΣΣ).
Διαφωνώ όμως ότι υπάρχει θέμα πειθαρχίας. ΟΚ, δεν είμαστε και Ρώσοι ή Αμερικανοί ή Βρετανοί σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν είναι και 'χημείο' η κατάσταση. Η εκπαίδευση είναι άλλο θέμα όμως και εξαρτάται από το Όπλο/Σώμα, την Διοικητική υπαγωγή και τους κατά τόπους Δκτες. Για αυτό και ορισμένοι Σχηματισμοί και Μονάδες θεωρούνται 'μαύροι' (όχι με την έννοια των ΤΘ) και κάποιοι άλλοι χαλαροί. Το παιχνίδι πλέον παίζεται με τα προηγμένα οπλικά συστήματα, όχι με τα λιανοντούφεκα. Για αυτό και σε αυτές τις θέσεις τοποθετούνται κυρίως επαγγελματίες και όχι οπλίτες θητείας. Αυτό έχει ως επακόλουθο οι οπλίτες θητείας να έχουν περιοριστεί σε βοηθητικούς και υποστηρικτικούς ρόλους. Αν φτάσουμε να δίνουμε ένα G3 σε όποιον έχει χέρια και να να τον στέλνουμε στο μέτωπο, σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί...
εμενα πάντως μου φαίνονται λίγο αντιφατικά αυτά που λες. Από την μια λες ότι είσαι υπέρ της αύξησης της θητείας, από την άλλη λες για προηγμένα οπλικά συστήματά που είναι μονο για επαγγελματίες και ότι οι φαντάροι δεν έχει νόημα ούτε G3 να μάθουν να χρησιμοποιούν.
Τι νόημα έχει τότε η ύπαρξη των φαντάρων , να κάνουν τις καθαρίστριες?
-
Να επανδρώνουν τις υποστελεχωμένες Μονάδες, ακόμα και ως βοηθητικό προσωπικό. Αν μάθουν και 5-10 πράγματα, τόσο το καλύτερο: Ασκήσεις Πυκνής Τάξης και Λογχομαχίας, Πυρ και Κίνηση, Θέσεις Μάχης, Θέσεις Βάλλοντος, Αρχές Κάλυψης-Απόκρυψης-Παραλλαγής, Χειρισμός Ατομικού Οπλισμού (μεγάλη πίκρα όταν μου ήρθε ΕΜΘ Λχιας από την ISAF - μπαρουτοκαπνισμένος δήθεν - και δεν ήξερε να λύνει το Μ1911 Α1) και 2-3 πράγματα της Ειδικότητάς τους, και θα είμαι υπερ-ευχαριστημένος!!! Δεν θα παιχτεί το παιχνίδι σε μάχες ΠΖ πάντως. Στον αέρα (ΠΑ, ΑΣ, ΑΝ) παίζουν μόνον επαγγελματίες. Στην ξηρά, το ισχυρότερο Όπλο Μάχης (ελιγμών) είναι τα ΤΘ, όπου σε μεγάλο βαθμό υπηρετούν επαγγελματίες πλέον (μέχρι και πριν από 10-15 χρόνια είχε αρκετούς κληρωτούς οπλίτες, αλλά με την έλευση των Leo 2 αυτό άλλαξε - παραείναι πολύπλοκα αυτά τα άρματα), το αυτό ισχύει και για το ΠΒ, ως Όπλο Υποστηρίξεως. Ο 'Βασιλιάς των Όπλων', το ΠΖ είναι το μόνο που μπορεί να επωφεληθεί τα μάλα από τους κληρωτούς, αλλά εκεί πλέον μιλάμε για σφαγή, με μικρή συγκριτικά συμβολή στον Αγώνα. Στην θάλασσα επίσης ελάχιστοι είναι οι κληρωτοί.
Οπότε, αύξηση θητείας για επάνδρωση και βασικές αρχές μάχης για τους οπλίτες θητείας, και από εκεί και πέρα, βάρος στα νέα όπλα και στα Στελέχη (που μερικά είναι για μπάτσες - ειδικά κάτι ΕΜΘ Επχιες/Αλχιές που την είχαν δει Ανώτατοι λόγω 20ετούς υπηρέτησης, εγώ τους αποκαλούσα ΕΜΘ Στρατηγούς όταν τους έστελνα για αλλαγή μπαταριών στο Leo 1 (τρελό τζιβί, 8 τέρατα τύπου 'ζελέ', περιμετρικά του πύργου) αλλά πάμε παρακάτω...).
Την κατάσταση όμως την περιέγραψε πολύ ορθά ο μέγας στιχουργός Πυθαγόρας και την ερμήνευσε ο Νταλάρας:
-
Για πολλούς λόγους που αυτή τη στιγμή φαίνονται ουτοπικοί, την κρίσιμη στιγμή θα δεις πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα, εύχομαι όμως να μην έρθει ποτέ αυτή η στιγμή που να μας λύσει την απορία, και αυτό θα γίνει αν η χώρα αλλάξει τελείως την μέχρι σήμερα πορεία του κατευνασμού, ισχυροποιήσει την άμυνα και δει σοβαρά τα εθνικά θέματα τα οποία είναι θέματα επιβίωσης του Ελληνισμού.
-
Γιατί λοιπόν κάποιος νέος να θέλει να πολεμήσει για αυτή τη χώρα?
Ιδιαίτερα πηγαίνοντας ως πρόβατο στο σφαγείο, μιας και δεν έχουμε σοβαρή εκπαίδευση.
Νομίζω το θέμα μας είναι όχι η διάρκεια της εκπαίδευσης (η λογική 'εμείς κάναμε 24-28-35 μήνες' δεν έχει λογική), αλλά η ουσία και η μετεκπαίδευση. Ας κάνουμε σοβαρή εκπαίδευση, ας μην βγάζουμε γιωτάδες για αστιγματισμό (ναι, γίνεται), ας αφήσουμε τα βύσματα στην άκρη και λίγη μετεκπαίδευση κάθε κάποια χρόνια.
-
Εγώ ας κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ώς μια διαφορετική άποψη. Τα τελευταία χρόνια έχει φύγει τεράστιος αριθμός νέων ανθρώπων από την Ελλάδα για άλλες χώρες. Παραδοσιακά η Ελλάδα 'διώχνει' τα παιδιά της στο εξωτερικό. Επενδύσεις δεν γίνονται, η βιομηχανία (όποια υπήρχε την δεκαετία του '80) έχει πεθάνει (σε αντίθεση με την Τουρκία), τα εργοστάσια (όσα έχουν μείνει, φρόντισαν οι εκάστοτε κυβερνώντες να κλείσουν όλα) κλείνουν το ένα μετα το άλλο και η ανεργία καλπάζει. Πληρώνουμε φόρους με ανύπαρκτο αντίκρυσμα οικονομικό και κοινωνικής μέριμνας, η παιδεία πάει κατά διαόλου. Σε αυτά να προσθέσω και όλα αυτά περι παγκοσμιοποίησης κλπ.
-
Εγώ ας κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ώς μια διαφορετική άποψη. Τα τελευταία χρόνια έχει φύγει τεράστιος αριθμός νέων ανθρώπω από την Ελλάδα για άλλες χώρες. Παραδοσιακά η Ελλάδα 'διώχνει' τα παιδιά της στο εξωτερικό. Επενδύσεις δεν γίνονται, η βιομηχανία (όποια υπήρχε την δεκαετία του '80) έχει πεθάνει (σε αντίθεση με την Τουρκία), τα εργοστάσια (όσα έχουν μείνει, φρόντισαν οι εκάστοτε κυβερνώντες να κλείσουν όλα) κλείνουν το ένα μετα το άλλο και η ανεργία καλπάζει. Πληρώνουμε φόρους με ανύπαρκτο αντίκρυσμα οικονομικό και κοινωνικής μέριμνας, η παιδεία πάει κατά διαόλου. Σε αυτά να προσθέσω καιόλα αυτά περι παγκοσμοιοποίησης κλπ.
Καλά, με την μεμψιμοιρία έχουμε χτυπήσει κόκκινο. Παραμένουμε με ένα καλό επίπεδο ζωής, είμαστε σε ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ και το βασικότερο υπάρχει μια στοιχειώδης -έστω;- εφαρμογή των ανθρωπινων δικαιωμάτων. Όποιος δεν βλέπει τι έγινε στην Κύπρο το 74, πόσο καλά συμπεριφέρθηκαν οι κατακτητές στους κατακτημένους και γουστάρει μπούργκα και Ισλάμ ας μην πολεμήσει. Αφού με Ερντι και ιμάμηδες θα είναι μάλλον καλίτερα από Κούλη/Αλέξη και Τζερόνυμο, θα έχει και λιγότερους φόρους...
A, και η ανεργία στον διπλανό 'βιομηχανικό γίγαντα' ήταν περίσυ στο 13.5% (έτος ανάπτυξης) και φέτος πάει για παραπάνω. Γιατί βλέπεις δεν χρειάζεται να έχεις μόνο βιομηχανίες, αν δεν έχεις αντίστοιχη εσωτερική αγορά και είσαι ετερόφωτος, πρέπει και κάποιος να αγοράζει. Δεν μεταναστεύουν οι Τούρκοι;
ΔΕΝ θα μα την πέσουν Γάλλοι και Ιταλοί (εκεί να έλεγα σωστά όλα αυτά, άντε δεν βαρυέσαι...), Τούρκοι θα μας την πέσουν...
-
Με 700 χρόνια μπροστά που πήγαν μάλλον έχουν εποικησει το διάστημα και αυτοί που έμειναν στην γη είναι πικρόχολοι και για αυτό διασπείρουν ψευδές ειδήσεις ότι δεν καλό πέρναγαν στην κομμουνιστική ουτοπία.
700 χρόνια μπροστά από το 1917 δεν πήγαν, αλλά τουλάχιστον 150 πήγαν. 0 ανεργία, 0 αναλφάβητοι, 0 άστεγοι.
Βλέπεις την πιθανότητα τώρα που δεν υπάρχει Σοσιαλισμός που να κατευθύνεται προς τα μπροστά να πετυχαίνει ΟΛΟΣ ο υπόλοιπος κόσμος ΕΣΤΩ και 1 από τα 3 παραπάνω μέχρι το 2067???
Σταματήστε τις υπερβολές όλες οι πλευρές να κάτσουμε να συζητήσουμε σοβαρά με επιστημονικά κριτήρια και όρους, βάζοντας πραγματικούς παράγοντες που παίζουν και να τους ιεραρχήσουμε σωστά (και όχι τι νομίζει ο καθένας μας) ότι ισχύει.
Αν είναι δυνατόν!!!! ξεκίνησε όλο αυτό από την Αγιά Σοφιά!!! Λες και το κρίσιμο σε όλο αυτό που ζούμε είναι αν ένα κτήριο (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς) είναι τζάμι, εκκλησία, ή μουσείο!!! ΕΧΕΤΕ καταλάβει ότι αν πάμε σε πόλεμο θα πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αθώων για να κερδίσουν 3-4 μονοπωλιακές εταιρείες στον κλάδο της ενέργειας και 2-3 στον κλάδο τις πολεμικής βιομηχανίας??? (οι ιδιοκτήτες τους έτσι? γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πάρουν τα ίδια @@ που θα πάρουμε και εμείς που θα κληθούμε να πολεμήσουμε). ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!!!
edit. δεν έχω και δεν θα διαβάσω περισσότερα από το τοπικό αυτό μέχρι το ποστ του aikbill στο οποίο απαντάω με καμία διάθεση σύγκρουσης με τον aikbill, απλά με μια απεγνωσμένη προσπάθεια να έρθει στα ίσια του το όλο θέμα
-
Άντε καλές διακοπές και καλά να περάσεις, αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε εμείς για σένα και τα παιδιά σου, μείνε ήσυχος. θυμήσου μόνο όταν ο πόλεμος ή το θερμό επεισόδιο σου χτυπήσει την πόρτα να μην ανοίξεις για να μην κερδίσουν οι 3 εταιρίες, το ότι θα χαθεί μέρος της πατρίδας και σπίτια κλπ δεν πειράζει, αρκεί να μην κερδίσουν οι 3 εταιρίες, μια χαρά σκεπτικό, μια χαρά, μπράβο ,και σε ανώτερα που λένε.
Οπότε καταλήγουμε να τα δώσουμε όλα όσα ζητάνε για να μην κάνουμε πόλεμο, την επόμενη φορά που θα ζητήσουν ακόμα περισσότερα γιατί θηρίο δεν χορταίνει να τους δώσουμε και τα υπόλοιπα και μετά τα υπόλοιπα και στο τέλος να γίνουμε και φόρων υποτελείς στους μογγόλους για να μην πολεμήσουμε
Edit - Διεγράφησαν προσωπικές αναφορές. [Admin]
-
Και δική μου υποθετική ερώτηση: Ας ξεπεράσουμε λίγο τα τσιτάτα του κόμματος περί πολυεθνικών, εταιριών ενέργειας κ.λ.π. Δηλαδή το θέμα της Τουρκίας είναι απλά η ΑΟΖ και τα 'πετρέλαια'? Και αν κάτσουμε στο τραπέζι και συμφωνήσουμε μια ωραία συνεκμετάλλευση (μετά χαράς λέω εγώ αλλά μετά από συζήτηση, όχι με το πιστόλι να μας σημαδεύει...) όλα καλά; Αυτο ήταν και τελειώσαμε με την Τουρκία; Και μετά θα ζούμε χαρούμενοι και αδελφωμένοι κολυμπώντας και οι δύο στο αιγαιο που 'ανήκει στα ψάρια του'?
Φαίνεται ότι σε όλους τους άλλους δίπλα (Ιρακ, Συρία, Λιβύη) έχουν μπει για τουρισμό, δεν εξηγείται αλλιώς....
ΥΓ: Δική μου προσωπική άποψη, τα περί Αγ Σοφίας λίγο με κόφτουν, απλά δείχνουν το πόσο απολίτιστο είναι το σημερινό (και αυριανό μέχρι νεωτέρας) τουρκικό καθεστώς και πόσο αψήφιστα έχουν πάρει μερικοί τον γείτονα αφού νομίζουν ότι όπου πατήσουν οι γείτονες το πόδι, θα έχουμε να κάνουμε με τον 'φτερωτό γιατρό' και την 'αισέ' από τα σήριαλ οπότε δεν τρεχει κάστανο...
-
Οποιος δεν καταλαβαίνει την “μαυρίλα” της ντόπιας μουσουλμανοφαγίας που εκδηλώνεται με αφορμή το μεταναστευτικό παριστάνοντας τον “πατριωτισμό”, ας δει το δίδυμο αδερφάκι του: Την “μαυρίλα” του Ερντογαν όπως εκδηλώθηκε μέσα από την ιταμή πρόκληση για την Αγια Σοφια.
Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “πατριωτισμός”, τότε “πατριωτισμός” είναι και για τους Τούρκους η χριστιανοφαγία του Ερντογάν. Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “προστασία της πίστης” των Ελλήνων, τότε “προστασία της πίστης” των Τούρκων είναι και η χριστιανοφαγία του Ερντογάν.
Αλλά αν ό,τι πράττει ο Ερντογάν είναι φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού, τότε εξίσου φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού είναι ό,τι ποτίζει την “μαυρίλα” και από το απ’ εδω συγκοινωνούν δοχείο.του Νίκου Μπογιόπουλου:
-
Edit - Προσωπική επίθεση [Admin]
-
Οποιος δεν καταλαβαίνει την “μαυρίλα” της ντόπιας μουσουλμανοφαγίας που εκδηλώνεται με αφορμή το μεταναστευτικό παριστάνοντας τον “πατριωτισμό”, ας δει το δίδυμο αδερφάκι του: Την “μαυρίλα” του Ερντογαν όπως εκδηλώθηκε μέσα από την ιταμή πρόκληση για την Αγια Σοφια.
Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “πατριωτισμός”, τότε “πατριωτισμός” είναι και για τους Τούρκους η χριστιανοφαγία του Ερντογάν. Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “προστασία της πίστης” των Ελλήνων, τότε “προστασία της πίστης” των Τούρκων είναι και η χριστιανοφαγία του Ερντογάν.
Αλλά αν ό,τι πράττει ο Ερντογάν είναι φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού, τότε εξίσου φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού είναι ό,τι ποτίζει την “μαυρίλα” και από το απ’ εδω συγκοινωνούν δοχείο.του Νίκου Μπογιόπουλου:
Είπαμε, αφήστε την Αγ Σοφία. Ας την κάνει ό,τι θέλει. αφού την θεωρεί δική του. Για τα υπόλοιπα έχουμε να πούμε κάτι; Είναι πολύ 'εθνικοφασιστικόν' να μην θέλουμε(;) να του δώσουμε την Θράκη και το ανατολικά νησιά του Αιγαίου; Τελικώς είναι αρκούντως 'εθνικοφασιστες' όσοι είναι αυτή την ώρα πάνω στα καράβια και αεροπλάνα γύρω από το Καστελλόριζο;
Μπορεί να χαλάει λίγο την αριστερή σούπα, αλλά ο ελληνικός 'εθνικισμός' είναι παντελώς της πλάκας. Ο τουρκικός όμως έχει ήδη πατήσει πόδι σε 3 γειτονικές χώρες και κοιτάζει και κατά δω. Πρέπει να θέλεις να το τραβήξεις από τα μαλλιά για να βρεις κάποια αναλογία και να ρίχνεις το ανάθεμα κατά δω.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος