-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@pagalo-frl-auth-gr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποια η άποψή σας για τα νέα Sava AllWeather;
Εφόσον η sava είναι θυγατρική της Goodyear προφανώς πρόκειται για κάποια rebadged εκδοχή , παλαιότερης γενιάς του vector 4s που είναι από τα καλά ελαστικά 4 εποχών
Το κόστος κατασκευής παραμένει υψηλό, οπότε χαμηλώνουν τις προδιαγραφές. Τα Sava είναι από τα χειρότερα λάστιχα...
-
Έρχεται η ώρα για καλοκαιρινά λάστιχα στην w211. Η διάσταση 225/55/R16. Hθελα πολύ να δοκιμάσω τα Continental PC6 αλλά δεν τα βγάζει σε αυτή τη διάσταση και είμαι ανάμεσα από την κλασσική μου επιλογή (3τετράδες μέχρι τώρα) goodyear efficient grip performance ( το 1 γιατί το 2 παλι δεν βγαίνει στη διάσταση) ή το goodyear Eagle F1 Asymmetric 2. Τί λέτε;
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@pagalo-frl-auth-gr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποια η άποψή σας για τα νέα Sava AllWeather;
Εφόσον η sava είναι θυγατρική της Goodyear προφανώς πρόκειται για κάποια rebadged εκδοχή , παλαιότερης γενιάς του vector 4s που είναι από τα καλά ελαστικά 4 εποχών
Το κόστος κατασκευής παραμένει υψηλό, οπότε χαμηλώνουν τις προδιαγραφές. Τα Sava είναι από τα χειρότερα λάστιχα...
Τελευταία στα διάφορα τεστ πάνε αρκετά πιο συμπαθητικά...λογικά τα νέα μοντέλα είναι πάνω κάτω η προηγούμενη σειρά της fulda που δεν είναι κακα...κι εγώ δεν έχω καταδειχτεί να βάλω ελαστικά από το 2ο ράφι πόσο μάλλον από το 3ο-4ο , αλλά φαντάζομαι κάποιος που προσανατολίζεται προς τα εκεί είναι διατεθειμένος για κάποιες υποχωρήσεις
-
Κάποια γνώμη και άποψη για τη συμπεριφορά των Bridgestone Potenza Sport έχουμε?
Γλιστράνε αν δε ζεσταθούνε, είναι τόσο αφόρητος ο θόρυβος όσο διαβάζω?
Φοράω τα Dublop Sport Maxx RT2, τα οποία μολονότι είναι εξαιρετικά στη βροχή, ζεσταίνονται αμέσως και αποδίδουν, πολύ καλά στο στεγνό και σχετικά χαμηλό θόρυβο, στις στροφές είναι, κατά τα δικά μου γούστα, άθλια (225/45/17).
Πολύ μαλακό πλαϊνό με αποτέλεσμα την πλήρη αστάθεια στις πλαϊνές απότομες μετατοπίσεις βάρους.
Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής. -
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο potenza αλλά τα 050Α που είχα,στην πόλη δεν δούλευαν ποτέ. Έπρεπε να περάσω τη Μαλακάσα για να σταματήσουν να χαζογλυστρανε!
Πρόταση απο εμένα αφού θες τιμόνι στις στροφές: Falken 510 -
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο potenza αλλά τα 050Α που είχα,στην πόλη δεν δούλευαν ποτέ. Έπρεπε να περάσω τη Μαλακάσα για να σταματήσουν να χαζογλυστρανε!
Πρόταση απο εμένα αφού θες τιμόνι στις στροφές: Falken 510Το Falken FK510 ήταν στις επιλογές μου πριν βάλω το Dunlop αλλά δεν το έβρισκα και πλέον βγαίνει το FK520.
Όπως και να έχει δε διάβασα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για απόδοση στο στεγνό, αλλά ναι μια σχετικά σπορ αίσθηση πρέπει να την έχουν.
Το ότι απο 300-320€ το έχουν πάει στα 350€ (225/45/17) επίσης το θεωρώ φάουλ όταν παίζει το Potenza Sport και Conti PC6 στα 360€ και κάπου εκεί και το Goodyear Assymertic 6. -
@teo_3 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής.
Σε 225/45/17 (προ 3ετίας) μεταξύ PremiumContact6, PilotSport4, Assymetric3, SportMaxx RT2, P7 (δεν θυμάμαι το μοντέλο) και 2-3 ακόμη, το πιο άκαμπτο πλαϊνό (και με διαφορά) το είχαν τα πρώτα (PC6).
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής.
Σε 225/45/17 (προ 3ετίας) μεταξύ PremiumContact6, PilotSport4, Assymetric3, SportMaxx RT2, P7 (δεν θυμάμαι το μοντέλο) και 2-3 ακόμη, το πιο άκαμπτο πλαϊνό (και με διαφορά) το είχαν τα πρώτα (PC6).
Ναι ισχύει. Και αυτό παλιό και λογικά θα αντικατασταθεί σε κανα χρόνο αλλά όντως διαβάζω πολύ σπορ συμπεριφορά. Για σαπούνιασμα διάβασα σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (καλοκαίρι Ελλάδας πχ) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Καλή επιλογή.
-
Ναι ισχύει. Και αυτό παλιό και λογικά θα αντικατασταθεί σε κανα χρόνο αλλά όντως διαβάζω πολύ σπορ συμπεριφορά. Για σαπούνιασμα διάβασα σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (καλοκαίρι Ελλάδας πχ) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Καλή επιλογή.
Για το σαπούνιασμα δεν ξέρω και δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Αλλά δε θα με απασχολούσε και ιδιαίτερα στις συνθήκες που περιγράφεις. Κατακαλόκαιρο με συνθήκες καύσωνα γιατί να ταλαιπωρήσω το αμάξι μου και να ταλαιπωρηθώ και ο ίδιος;
-
Πρόταση απο εμένα αφού θες τιμόνι στις στροφές: Falken 510Το Falken FK510 ήταν στις επιλογές μου πριν βάλω το Dunlop αλλά δεν το έβρισκα και πλέον βγαίνει το FK520.
Όπως και να έχει δε διάβασα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για απόδοση στο στεγνό, αλλά ναι μια σχετικά σπορ αίσθηση πρέπει να την έχουν.
Το ότι απο 300-320€ το έχουν πάει στα 350€ (225/45/17) επίσης το θεωρώ φάουλ όταν παίζει το Potenza Sport και Conti PC6 στα 360€ και κάπου εκεί και το Goodyear Assymertic 6.Αν εσύ επιλέγεις με μοναδικό κριτήριο το κόστος δεν έχω να προσθέσω κάτι!
-
Το ότι απο 300-320€ το έχουν πάει στα 350€ (225/45/17) επίσης το θεωρώ φάουλ όταν παίζει το Potenza Sport και Conti PC6 στα 360€ και κάπου εκεί και το Goodyear Assymertic 6.Αν εσύ επιλέγεις με μοναδικό κριτήριο το κόστος δεν έχω να προσθέσω κάτι!
Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Επαναλαμβάνω, απο 300/320€ στα 350€ το ίδιο λάστιχο δεν το δικαιολογώ. Το Continental PC6 που το "κερδίζει" σε όλα τα τέστ έχει ίδια τιμή και δεν το συζητάμε για τάξη μεγέθους εταιρία R&D και μάρκετινγκ, δεν υπάρχει σύγκριση.
Συμπαθητικό αλλά στην αρχική του τιμή. -
Φοράω τα Dublop Sport Maxx RT2, τα οποία μολονότι είναι εξαιρετικά στη βροχή, ζεσταίνονται αμέσως και αποδίδουν, πολύ καλά στο στεγνό και σχετικά χαμηλό θόρυβο, στις στροφές είναι, κατά τα δικά μου γούστα, άθλια (225/45/17).
Πολύ μαλακό πλαϊνό με αποτέλεσμα την πλήρη αστάθεια στις πλαϊνές απότομες μετατοπίσεις βάρους.
Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής.Eχοντας potenza RE050 και S001 στο παρελθον ειμαι βεβαιος οτι σε σπορ συμπεριφορα και κρατηματα οταν ζεσταθει θα σε καλυψει πληρως. Στα μειον η καπως αυξημενη καταναλωση, ο θορυβος και το οτι ηταν αρκετα σκληρα (το οποιο ειναι λογικο αλλιως δεν θα ειχαν τοσο σπορ αισθηση). Λογικα τα καινουρια θα εχουν βελτιωθει και σε αυτους τους τομεις, φανταζομαι χωρις να χασουν τον χαρακτηρα τους.
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής.Eχοντας potenza RE050 και S001 στο παρελθον ειμαι βεβαιος οτι σε σπορ συμπεριφορα και κρατηματα οταν ζεσταθει θα σε καλυψει πληρως. Στα μειον η καπως αυξημενη καταναλωση, ο θορυβος και το οτι ηταν αρκετα σκληρα (το οποιο ειναι λογικο αλλιως δεν θα ειχαν τοσο σπορ αισθηση). Λογικα τα καινουρια θα εχουν βελτιωθει και σε αυτους τους τομεις, φανταζομαι χωρις να χασουν τον χαρακτηρα τους.
Ευχαριστώ για το feedback.
Μια που δούλεψες το S001, όταν λέμε ζέσταμα, στο ξεκίνημα μιλάμε για σπινιάρισμα, θέλει προσοχή, φρενάρισμα με abs ή κάτι άλλο? Κατανάλωση έχει και το Dunlop (δείκτης Ε γαρ). Για θόρυβο και σκληρότητα το φαντάζομαι. Στα 2+ χρόνια είδες διαφορά στη σκληρότητα/ζέσταμα.
Ναι, τα Potenza Sport υποτίθεται ότι βελτιώσει κάποια χαρακτηριστικά του S001. -
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστώ για το feedback.
Μια που δούλεψες το S001, όταν λέμε ζέσταμα, στο ξεκίνημα μιλάμε για σπινιάρισμα, θέλει προσοχή, φρενάρισμα με abs ή κάτι άλλο? Κατανάλωση έχει και το Dunlop (δείκτης Ε γαρ). Για θόρυβο και σκληρότητα το φαντάζομαι. Στα 2+ χρόνια είδες διαφορά στη σκληρότητα/ζέσταμα.
Ναι, τα Potenza Sport υποτίθεται ότι βελτιώσει κάποια χαρακτηριστικά του S001.Οχι δεν θεωρω οτι ηθελε καμια φοβερη προσοχη απλα ιδιως αν ειχε βρεξει ειχαν κατι σπινιαρισματακια σε σχεση με τα ps4 που φοραω τωρα οου απ'την αρχη ειναι τερμα προβλεψιμα (αλλα.λιγοτερο σπορ). Τα re050 ηθελαν πολυ περισσοτερο ζεσταμα αλλα ηταν και runflat οποτε ισως.εφταιγε.κι αυτο.
Σοβαρη διαφορα δεν ειδα, ισα ισα με τον καιρο σαν να εγιναν και πιο σκληρα. Παντως γενικα ημουν αρκετα ευχαριστημενος, απλα ηθελα να δοκιμασω και κατι λιγο πιο ανετο με καλυτερη καταναλωση, χωρις ομως να παω σε.touring, γι'αυτο κι εβαλα τα ps4 που κι απο αυτα ειμαι ευχαριστημενος. -
@xeno said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έρχεται η ώρα για καλοκαιρινά λάστιχα στην w211. Η διάσταση 225/55/R16. Hθελα πολύ να δοκιμάσω τα Continental PC6 αλλά δεν τα βγάζει σε αυτή τη διάσταση και είμαι ανάμεσα από την κλασσική μου επιλογή (3τετράδες μέχρι τώρα) goodyear efficient grip performance ( το 1 γιατί το 2 παλι δεν βγαίνει στη διάσταση) ή το goodyear Eagle F1 Asymmetric 2. Τί λέτε;
Δεν ξέρω αν έχεις προχωρήσει σε αγορά αλλα τα efficient grip performance 1 είναι τα χειρότερα ελαστικά που έβαλα ποτέ σε διάσταση 195/60/15. Έχουν απίστευτα μαλακά πλαϊνά που το αυτοκίνητο όταν έστριβε με μέση ταχύτητα πήγαινε σαν βάρκα. Τρόμαξα την πρώτη φορά και ξενέρωνα κάθε επόμενη. Δοκίμασα να αυξήσω τη πίεση τους αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Από μένα μείνε ΜΑΚΡΙΑ!
-
Για το συγκεκριμένο αμάξι που είναι δοκιμασμένη λύση και με καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι είναι τα hankook ventus prime 3 95w
-
Καινούργια πατουμενα, Michelin Pilot Sport 3 και πάλι μιας και έμεινα ευχαριστημένος. Άλλωστε σε 15" πλέον δεν υπάρχουν και πολλές επιλογή.
Τα προηγούμενη βγήκαν κάπως έτσι
Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
hankook ventus prime 3
Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα το ψάξω.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
hankook ventus prime 3
Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα το ψάξω.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό το λάστιχο σε Saab 9-3 200 ίππων. Δεν είναι πολύ σπορ, αλλά στρίβει όμορφα και δεν χρειάζεται καθόλου ζέσταμα. Σπινάρισμα και ABS σπάνια συμβαίνουν.
Πάνο καλοπάτητα ρε! Από που τα αγόρασες;
-
ΕΛΜΑ Άλεξ. Οι υπόλοιποι θέλανε 9 εργάσιμες για να τα φέρουν, που πρακτικά κάποιοι από αυτούς από την ΕΛΜΑ πρέπει να τα παίρνουν. Τιμές ίδιες, μόνο η ΕΛΜΑ μου είπε για κουπόνι της Michelin για 20€ έκπτωση.
Επίσης όποιος ενδιαφέρεται γενικά για Michelin οι τιμές ισχύουν μέχρι τέλος του μήνα. Από τον επόμενο όλοι μου λέγαν για 6-7% (επιπλέον) αύξηση.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]