@petran17 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@teo_3 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τελικά, βλέποντας και τις τιμές να παίρνουν την ανηφόρα, προχώρησα στην αλλαγή με Bridgestone Potenza Sport σε 225/45/17 στα 360€.
Στην αλλαγή το συνεργείο μου τα φούσκωσε στα 35psi μπρος-πίσω όταν οι προβλεπόμενες πιέσεις είναι 2.3bar μπροστά 2.1bar πίσω για Άνεση και 2.7/2.5 αντίστοιχα για φορτίο.
Αυτό το 35psi οκ είναι μικρή η διαφορά απο 33,4 (2.3) για μπροστά αλλά απο το 30.4 (2.1) μου φάνηκε μεγάλη.
Μία βόλτα που πρόλαβα και το έκανα δε μπορώ να πω ότι με δυσαρέστησε κάπου αλλά το θεωρείτε λογικό ?Καλοπατητα τα νεα ελαστικα. Τα θεωρω πολυ καλα.
Φοραω PS4 αλλα θα ηθελα να τα δοκιμασω μιας και εχω ακουσει καλα λογια απο κατοχους στο ιδιο αυτοκινητο.
Γενικα το Potenza Sport θεωρειται UHP ελαστικο. Δηλαδη ειναι στην ιδια κατηγορα με SuperSport ελαστικα (SC7, Eagle F1 SuperSport, Pilot Sport 4S, etc).
Προσωπικα το θεωρω βασει των εχω διαβασει ισαξιο η ελαχιστα καλυτερο των PS4.
Επισης εχουν βγει και PS5 και F1 Asymmetric 6. Τα τελευταια θεωρω θα σου ταιριαζαν γαντι βασει των αναγκων σου που διαβασα πιο πριν.
Να είσαι καλά, ευχαριστώ. Θα επανέλθω με ολοκληρωμένη άποψη μια που ακόμη τα στρώνω. Μέχρι στιγμής είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, λάστιχο να στρίβει και να μην φοβάμαι όπως με το Dunlop Sport Maxx RT2, ένα εξαιρετικό καθημερινό λάστιχο αλλά όχι για σπορ οδήγηση, στο δικό μου set up τουλάχιστον.
Τα Michelin PS4/PS5 τα φοβόμουν γιατί όπου διάβασα γράφανε για μαλακό άνετο ελαστικό που βγάζει χλμ. 0/3 για μένα.
Το νέο Assymetric 6 λέγεται ότι είναι πιο σπορ απο το 5 αλλά ακόμα τεστ δεν έχουν γίνει. Ίσως το νέο Yokohama Advan V107 να είχε ενδιαφέρον αλλά βγαίνει αυτό το μήνα.