Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 157
    • Best 0
    • Groups 0

teo_3

@teo_3

0
    Profile views
    157
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Θεσσαλονίκη

teo_3 Unfollow Follow

Latest posts made by teo_3

• RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

@petran17 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

@teo_3 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Τελικά, βλέποντας και τις τιμές να παίρνουν την ανηφόρα, προχώρησα στην αλλαγή με Bridgestone Potenza Sport σε 225/45/17 στα 360€.
      Στην αλλαγή το συνεργείο μου τα φούσκωσε στα 35psi μπρος-πίσω όταν οι προβλεπόμενες πιέσεις είναι 2.3bar μπροστά 2.1bar πίσω για Άνεση και 2.7/2.5 αντίστοιχα για φορτίο.
      Αυτό το 35psi οκ είναι μικρή η διαφορά απο 33,4 (2.3) για μπροστά αλλά απο το 30.4 (2.1) μου φάνηκε μεγάλη.
      Μία βόλτα που πρόλαβα και το έκανα δε μπορώ να πω ότι με δυσαρέστησε κάπου αλλά το θεωρείτε λογικό ?

Καλοπατητα τα νεα ελαστικα. Τα θεωρω πολυ καλα.
      Φοραω PS4 αλλα θα ηθελα να τα δοκιμασω μιας και εχω ακουσει καλα λογια απο κατοχους στο ιδιο αυτοκινητο.
      Γενικα το Potenza Sport θεωρειται UHP ελαστικο. Δηλαδη ειναι στην ιδια κατηγορα με SuperSport ελαστικα (SC7, Eagle F1 SuperSport, Pilot Sport 4S, etc).
      Προσωπικα το θεωρω βασει των εχω διαβασει ισαξιο η ελαχιστα καλυτερο των PS4.
      Επισης εχουν βγει και PS5 και F1 Asymmetric 6. Τα τελευταια θεωρω θα σου ταιριαζαν γαντι βασει των αναγκων σου που διαβασα πιο πριν.

Να είσαι καλά, ευχαριστώ. Θα επανέλθω με ολοκληρωμένη άποψη μια που ακόμη τα στρώνω. Μέχρι στιγμής είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, λάστιχο να στρίβει και να μην φοβάμαι όπως με το Dunlop Sport Maxx RT2, ένα εξαιρετικό καθημερινό λάστιχο αλλά όχι για σπορ οδήγηση, στο δικό μου set up τουλάχιστον.
      Τα Michelin PS4/PS5 τα φοβόμουν γιατί όπου διάβασα γράφανε για μαλακό άνετο ελαστικό που βγάζει χλμ. 0/3 για μένα.
      Το νέο Assymetric 6 λέγεται ότι είναι πιο σπορ απο το 5 αλλά ακόμα τεστ δεν έχουν γίνει. Ίσως το νέο Yokohama Advan V107 να είχε ενδιαφέρον αλλά βγαίνει αυτό το μήνα.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      T
      teo_3

@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Τελικά, βλέποντας και τις τιμές να παίρνουν την ανηφόρα, προχώρησα στην αλλαγή με Bridgestone Potenza Sport σε 225/45/17 στα 360€.
      Στην αλλαγή το συνεργείο μου τα φούσκωσε στα 35psi μπρος-πίσω όταν οι προβλεπόμενες πιέσεις είναι 2.3bar μπροστά 2.1bar πίσω για Άνεση και 2.7/2.5 αντίστοιχα για φορτίο.
      Αυτό το 35psi οκ είναι μικρή η διαφορά απο 33,4 (2.3) για μπροστά αλλά απο το 30.4 (2.1) μου φάνηκε μεγάλη.
      Μία βόλτα που πρόλαβα και το έκανα δε μπορώ να πω ότι με δυσαρέστησε κάπου αλλά το θεωρείτε λογικό ?

Παράλογο είναι! Πάντα πρέπει να ξεκινάς από τις εργοστασιακές πιέσεις και μετά, αν κάτι δεν σου αρέσει ή πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιώσεις, τότε να δοκιμάζεις σταδιακές μεταβολές των πιέσεων.

Δεν εννοώ με αυτό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σωστή η πίεση που σου έβαλαν. Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά υπάρχει περίπτωση αυτή η πίεση να ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά των ελαστικών που έβαλες, καθώς και τα χαρακτηριστικά των ελληνικών δρόμων. Επειδή όμως γενικά ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα, το λογικό είναι να ξεκινήσεις τις δοκιμές σου με αφετηρία τις εργοστασιακές πιέσεις.

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι αλλά μου έκανε εντύπωση η σιγουριά τους.

T
      teo_3

Ναι, Astra H 1,6Τ είναι προσθιοκίνητο. Παρατήρησα στο manual ότι αυτές τις πιέσεις τις δίνει μόνο στο OPC.

T
      teo_3

T
      teo_3

@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Κάποια γνώμη και άποψη για τη συμπεριφορά των Bridgestone Potenza Sport έχουμε?
      Γλιστράνε αν δε ζεσταθούνε, είναι τόσο αφόρητος ο θόρυβος όσο διαβάζω?
      Φοράω τα Dublop Sport Maxx RT2, τα οποία μολονότι είναι εξαιρετικά στη βροχή, ζεσταίνονται αμέσως και αποδίδουν, πολύ καλά στο στεγνό και σχετικά χαμηλό θόρυβο, στις στροφές είναι, κατά τα δικά μου γούστα, άθλια (225/45/17).
      Πολύ μαλακό πλαϊνό με αποτέλεσμα την πλήρη αστάθεια στις πλαϊνές απότομες μετατοπίσεις βάρους.
      Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής.

Eχοντας potenza RE050 και S001 στο παρελθον ειμαι βεβαιος οτι σε σπορ συμπεριφορα και κρατηματα οταν ζεσταθει θα σε καλυψει πληρως. Στα μειον η καπως αυξημενη καταναλωση, ο θορυβος και το οτι ηταν αρκετα σκληρα (το οποιο ειναι λογικο αλλιως δεν θα ειχαν τοσο σπορ αισθηση). Λογικα τα καινουρια θα εχουν βελτιωθει και σε αυτους τους τομεις, φανταζομαι χωρις να χασουν τον χαρακτηρα τους.

Ευχαριστώ για το feedback.
      Μια που δούλεψες το S001, όταν λέμε ζέσταμα, στο ξεκίνημα μιλάμε για σπινιάρισμα, θέλει προσοχή, φρενάρισμα με abs ή κάτι άλλο? Κατανάλωση έχει και το Dunlop (δείκτης Ε γαρ). Για θόρυβο και σκληρότητα το φαντάζομαι. Στα 2+ χρόνια είδες διαφορά στη σκληρότητα/ζέσταμα.
      Ναι, τα Potenza Sport υποτίθεται ότι βελτιώσει κάποια χαρακτηριστικά του S001.

T
      teo_3

@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο potenza αλλά τα 050Α που είχα,στην πόλη δεν δούλευαν ποτέ. Έπρεπε να περάσω τη Μαλακάσα για να σταματήσουν να χαζογλυστρανε!
      Πρόταση απο εμένα αφού θες τιμόνι στις στροφές: Falken 510

Το Falken FK510 ήταν στις επιλογές μου πριν βάλω το Dunlop αλλά δεν το έβρισκα και πλέον βγαίνει το FK520.
      Όπως και να έχει δε διάβασα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για απόδοση στο στεγνό, αλλά ναι μια σχετικά σπορ αίσθηση πρέπει να την έχουν.
      Το ότι απο 300-320€ το έχουν πάει στα 350€ (225/45/17) επίσης το θεωρώ φάουλ όταν παίζει το Potenza Sport και Conti PC6 στα 360€ και κάπου εκεί και το Goodyear Assymertic 6.

Αν εσύ επιλέγεις με μοναδικό κριτήριο το κόστος δεν έχω να προσθέσω κάτι!

Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Επαναλαμβάνω, απο 300/320€ στα 350€ το ίδιο λάστιχο δεν το δικαιολογώ. Το Continental PC6 που το "κερδίζει" σε όλα τα τέστ έχει ίδια τιμή και δεν το συζητάμε για τάξη μεγέθους εταιρία R&D και μάρκετινγκ, δεν υπάρχει σύγκριση.
      Συμπαθητικό αλλά στην αρχική του τιμή.

T
      teo_3

@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Ως εκ τούτου ψάχνω κάτι με πιο σκληρό πλαϊνό μπας και ευχαριστηθώ ξανά τις στροφές γιατί με τα Dunlop έπαιζε κατέβασμα ταχύτητας και ανέβασμα ήχου μουσικής.

Σε 225/45/17 (προ 3ετίας) μεταξύ PremiumContact6, PilotSport4, Assymetric3, SportMaxx RT2, P7 (δεν θυμάμαι το μοντέλο) και 2-3 ακόμη, το πιο άκαμπτο πλαϊνό (και με διαφορά) το είχαν τα πρώτα (PC6).

Ναι ισχύει. Και αυτό παλιό και λογικά θα αντικατασταθεί σε κανα χρόνο αλλά όντως διαβάζω πολύ σπορ συμπεριφορά. Για σαπούνιασμα διάβασα σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (καλοκαίρι Ελλάδας πχ) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Καλή επιλογή.

T
      teo_3

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο potenza αλλά τα 050Α που είχα,στην πόλη δεν δούλευαν ποτέ. Έπρεπε να περάσω τη Μαλακάσα για να σταματήσουν να χαζογλυστρανε!
      Πρόταση απο εμένα αφού θες τιμόνι στις στροφές: Falken 510

Το Falken FK510 ήταν στις επιλογές μου πριν βάλω το Dunlop αλλά δεν το έβρισκα και πλέον βγαίνει το FK520.
      Όπως και να έχει δε διάβασα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για απόδοση στο στεγνό, αλλά ναι μια σχετικά σπορ αίσθηση πρέπει να την έχουν.
      Το ότι απο 300-320€ το έχουν πάει στα 350€ (225/45/17) επίσης το θεωρώ φάουλ όταν παίζει το Potenza Sport και Conti PC6 στα 360€ και κάπου εκεί και το Goodyear Assymertic 6.

T
      teo_3

Κάποια γνώμη και άποψη για τη συμπεριφορά των Bridgestone Potenza Sport έχουμε?
      Γλιστράνε αν δε ζεσταθούνε, είναι τόσο αφόρητος ο θόρυβος όσο διαβάζω?
      Φοράω τα Dublop Sport Maxx RT2, τα οποία μολονότι είναι εξαιρετικά στη βροχή, ζεσταίνονται αμέσως και αποδίδουν, πολύ καλά στο στεγνό και σχετικά χαμηλό θόρυβο, στις στροφές είναι, κατά τα δικά μου γούστα, άθλια (225/45/17).
      Πολύ μαλακό πλαϊνό με αποτέλεσμα την πλήρη αστάθεια στις πλαϊνές απότομες μετατοπίσεις βάρους.

T
      teo_3
    • RE: Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]

Τα Hankook μου αρέσουν αλλά έχω ενδοιασμούς μιά που είχα τα V12 Evo1 και ενώ ήταν μια χαρά λάστιχο, στην διετία η πτώση τους ήταν πραγματικά κάθετη σε απόδοση, γλυστρούσαν και στην ευθεία, ένα πρόβλημα που δεν έχω με αξιοπρεπέστατα Sport Maxx RT τώρα.
      Τα Falken εντυπωσιάζουν στα τέστ αλλά δε βλέπω πολύ κόσμο να τα προτιμάει.
      Τα Pirelli και τα Yokohama σκεφτόμουν και εγώ είναι η αλήθεια φίλε Realzeus.

T
      teo_3
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ