-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Πρώτη φορά βλέπω υβρίδιο τογιότα με κανονικό κλειδί....δεν ήξερα ότι τα βγάζουν και έτσι!!
Με το καλό, να το χαρείς με ΥΓΕΙΑ!!
Το active θα είναι σίγουρα πεδίο DIY εφαρμογών και μετατροπών , τη μια να βάλουμε τις λάμπες led , την άλλη τα προβολάκια ομίχλης (κίτρινα) , τον άλλο μήνα να διαβάζουμε το πόστ του τυχερού που βρήκε το κουμπί του start stop μεταχειρισμένο και θα μας εχει οδηγό πως το πέρασε , θα πιάσουν ζέστες και στο νήμα με τις αντιηλιακές μεβράνες θα αρχίσουν ερωτήματα και συζητήσεις ... σε δουλειά να βρισκόμαστε !
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Τι προβολακια σκέφτεσαι να βάλεις;Ευχαριστώ αλλα θα το πάρω οταν πάρουν πρώτα αυτοί που το παρήγγειλαν "μακέτο" σε 11 μήνες
Με το καλό να παραλάβετε όλοι σας και να βάλετε φωτογραφίες και εντυπώσεις
Νικήτα καλορίζικο
-
@miro said in Toyota Yaris Cross:
1 εβδομάδα συμβίωσης με το Yaris Cross Active Hybrid και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Το εντυπωσιακότερο για εμένα είναι η θέση οδήγησης, αλλά και η κατανάλωση. Νιώθω ότι οδηγώ ένα ψηλό και εγάλο suv. Στην κατανάλωση χοντρικά έχω λίγο πάνω από την μισή από το Citroen C4 1.4 βενζίνη που είχα, θα ποστάρω και διαδρομές από το MyT. Οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί για τριμελής οικογένεια. Εργονομία κουμπιών και οθονών άριστη με εξαίρεση τους διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα. Πορτ μπαγκάζ ευρύχωρο με διπλό πάτο. Να πω ότι δεν είχα προηγούμενη εμπειρία ούτε με υβριδικό ούτε με αυτόματο. Στα αρνητικά, το κακό και μη χρηστικό υποβραχιόνιο, το μικρό ντουλαπάκι χωρίς φωτισμό, οι λίγοι χώροι για μικροαντικείμενα, η έλλειψη 3ου κουμπιού στο κλειδί για το πορτ μπαγκάζ ή για τα φώτα. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο ότι έχει μόνο μια πλαφονιέρα μπροστά, οι πίσω επιβάτες θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Όλα αυτά τα είχα στο C4 ίσως γι'αυτό με χάλασαν λίγο.
ΥΓ: Για κάποιο παιδί που είχε ρωτήσει αν ανοίγει ο κινητήρας ή ο κλιματισμός από απόσταση, δεν έχω βρει κάτι στο MyT. Επίσης την ημέρα ανάβουν μόνο τα φώτα αλογόνου χαμηλά στη μάσκα.
Μαλιστα, ναι, μικρο το ντουλαπακι, ειδικα οταν 15 χρονων μοντελα εχουν και air condition σε αυτο και εχεις και ενα κρυο νερο το καλοκαιρι (παντα σχεδον)...
Εχω δει καποιες 'κομψες' λυσεις, ειδικα για εμας που δεν εχουμε συνοδηγο...
Τελειο το τελευταιο υπογραμμισμενο στις παρατηρησεις σου... Η συζηγος αφηνει παντα το πισω φως ανοιχτο και με ενοχλει στο καθρεφτη, χωρια που οταν οδηγω και ειναι αναμμενο ειναι πολυ κουραστικο... Φανταζομαι ολο και καποια εξτρα λυση θα υπαρχει... Ακουμε προτασεις λοιπον...
Ηχοσυστημα? Τι λεει?
@miro πες μας σε παρακαλω για το ποσο δυσκολο ειναι να τοποθετεις στο καθισματακι το παιδι με τις τοσες λιγες μοιρες που ανοιγει η πορτα. Θεωρεις 'καλη κινηση' την αγορα ενος περιστρεφομενου? Η ολα ΟΚ?
Η φωτογραφια που ανεβασες αργοτερα απο το εσωτερικο ειναι 'πειραγμενη'? Δε φαινεται τοσο η διχρωμια με το εντονα ανοιχτο γκρι που εχουν τα active και active plus. Θα μπορουσε να βγαλεις και αλλες μελλοντικα? Σε διαφορες φασεις της ημερας με διαφορετικο φωτισμο? Οι πρωτες απο την αντιπροσωπεια σου ηταν πολυ φωτεινες... Βεβαια σε καποια αυτοκινητα οπως του Captur σε ανωτερη εκδοση, του παει, εδω δεν ειμαι σιγουρος αν μου αρεσει, εχοντας ζησει σε σκουρη ομοιομορφια για χρονια. Κριμα που πουθενα δε παραλαβανε τις απλες εκδοσεις, που απο οτι διαβασα εδω, ειναι μαλλον και οι best seller...
ΚΑΛΟΤαξιδο και απο 'μενα... Απο οτι φαινεται ηδη απολαμβανεις πολυ. Φαινεται τελειο και πολυ διακριτικα ομορφο. Και να χαιρεστε και το ζουζουνι σας. (Και εμενα το πατρικο ενστικτο μου ξυπνησε τον Ιουνιο την επιθυμια για νεο αυτοκινητο αλλα μαλλον στη πιο ακυρη περιοδο!)
PS. Γνωριζει κανεις αν μπορουμε να προσθεσουμε εξτρα USB θυρες στα αδεια πλαστικα καπακια κατω απο το κλιματισμο?
-
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΟΡΟΦΗ SKYVIEW την λεει η Toyota
για τον φίλο που ρώτησε στο άλλο τοπικό
μπαίνει απο την έκδοση Style Bi-Tone και πάνω
στοιχίζει ακριβώς 1000 € επιπλέον -
Αυτο μάλιστα.
Έτσι σε αυτήν την έκδοση συγχωρείς τις κάποιες ποιοτικές λεπτομερείς.
Σε αυτήν την έκδοση για όποιον έχει αυτά τα χρήματα μαζί με την πανοραμική που δεν ανοίγει αλλά γεμίζει φως το εσωτερικό μάλλον είναι το καλύτερο b suv ως πακέτο. -
Είναι ωραίο το skyview το εχω στο yaris μου απο το 2014 , ιδίως τώρα που χειμώνιασε και ιδίως με βροχερό καιρό είναι απόλαυση !
Το καλοκαίρι δε τις βραδινές ώρες μέσα στην πόλη κατεβάζεις τα παράθυρα και είσαι 80% σαν σε κάμπριο .... το μεσημέρι τώρα μια ηλιοπροστασία για παρμπρίζ φορτηγού (3€ στο πρακτικερ) ανάμεσα στα κουρτινάκια και το τζάμι κόβει τελείως τον ήλιο , την προτίμησα απο να βάλω φυμέ μεμβράνη γιατί θέλω την φωτεινότητα το βράδυ και τις συννεφιασμένες μέρες.
Το style bi-tone μη ξεχνάτε εχει στάνταρ το ηχοσύστημα /οθόνη που μπορείς να βάζεις απο μακρυα τον κλιματισμό μπροστά "σβήνοντας " και το τελευταίο μειονέκτημα της πανοραμικής και μαύρης οροφής (bi-tone).
-
Υπάρχουν μεμβράνες που κόβουν τελείως τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου.
Δεν ξέρω αν έχουν έρθει στη Ελλάδα. Είναι κεραμικές, κάπως ακριβές αλλα δεν περνά καθόλου ζεστή και δεν μειώνει καθόλου τη φωτεινότητα. Είναι διαφανες. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ξέρω αν έχουν έρθει στη Ελλάδα. Είναι κεραμικές, κάπως ακριβές αλλα δεν περνά καθόλου ζεστή και δεν μειώνει καθόλου τη φωτεινότητα. Είναι διαφανες.ξέρω ξερω η 3Μ εχει ,100€ ζητάνε για μια πανοραμική ,τα 3€ μου φαίνονται καλλίτερο ντηλ
-
@nikitas-0 said in Toyota Yaris Cross:
Τόσο καλό είναι;
Πολύ ωραίο;
Άρα με 20.000 παίρνεις μια χαρά μικρό suvVFM!!!! Το active παιδιά!! Και τα φώτα αλογόνου δεν με πολύ χαλάνε!!!!
Βάλε led λαπμες και θα δεις μεγάλη διαφορά. Έχεις προτζεκτορα άρα ανά βάλεις τις νέες με 360 μοίρες δέσμης θα πάθεις πλάκα, θα μοιάζει σχεδόν εργοστασιακο
Αυτές οι λάμπες που λες είναι βάλε βγάλε η θέλουν κάποια ειδική εγκατάσταση;;;; Μην χάσουμε την εγγύηση...
αναφορικά με τη νερώτηση του φίλου, αν βάλεις led, (που μπαίνει συνήθως σε καθε λάμπα και ενας μετασχηματιστής αν έχω καταλάβει καλά, θα επηρεάσει την εγγύηση?
-
Δεν ξέρω αν έχουν έρθει στη Ελλάδα. Είναι κεραμικές, κάπως ακριβές αλλα δεν περνά καθόλου ζεστή και δεν μειώνει καθόλου τη φωτεινότητα. Είναι διαφανες.ξέρω ξερω η 3Μ εχει ,100€ ζητάνε για μια πανοραμική ,τα 3€ μου φαίνονται καλλίτερο ντηλ
Α γεια σου!
Και έχεις ανοιχτό το τζαμί ολο το έτος και δεν σε νοιάζει τίποτα. Νομίζω έχει ακόμα καλύτερες από τις 3Μ . Αλλά αυτές είναι οι πιο γνωστές.
Εγώ θα τα έδινα. Μπροστά στα 25000 ευρώ ας κοστίσει 26.000 και να έχω στο παρμπρίζ μπροστά μια στην πανοραμική και στις δύο μπροστινές. Πίσω είναι φιμε νομίζω ούτως ή άλλως.
-
@georpapa said in Toyota Yaris Cross:
Τόσο καλό είναι;
Πολύ ωραίο;
Άρα με 20.000 παίρνεις μια χαρά μικρό suvVFM!!!! Το active παιδιά!! Και τα φώτα αλογόνου δεν με πολύ χαλάνε!!!!
Βάλε led λαπμες και θα δεις μεγάλη διαφορά. Έχεις προτζεκτορα άρα ανά βάλεις τις νέες με 360 μοίρες δέσμης θα πάθεις πλάκα, θα μοιάζει σχεδόν εργοστασιακο
Αυτές οι λάμπες που λες είναι βάλε βγάλε η θέλουν κάποια ειδική εγκατάσταση;;;; Μην χάσουμε την εγγύηση...
αναφορικά με τη νερώτηση του φίλου, αν βάλεις led, (που μπαίνει συνήθως σε καθε λάμπα και ενας μετασχηματιστής αν έχω καταλάβει καλά, θα επηρεάσει την εγγύηση?
Οχι φίλε μου ποτε δε χάθηκε η εγγύηση απο αλλαγμένες λάμπες. -
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Τόσο καλό είναι;
Πολύ ωραίο;
Οχι φίλε μου ποτε δε χάθηκε η εγγύηση απο αλλαγμένες λάμπες.Οι λάμπες LED δεν χρειάζονται μετασχηματιστές, τέτοια κυκλώματα χρειαζόταν παλιά οι μετατροπές σε xenon που καλό είναι να αποφεύγονται, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Το θέμα που υπάρχει είναι πως η "εγγύηση" στην Ελλάδα είναι πολύ ρευστό ζήτημα, αν και η ΤΟΥΟΤΑ μάλλον τα πάει καλύτερα από άλλους. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Τόσο καλό είναι;
Πολύ ωραίο;
Οχι φίλε μου ποτε δε χάθηκε η εγγύηση απο αλλαγμένες λάμπες.Οι λάμπες LED δεν χρειάζονται μετασχηματιστές, τέτοια κυκλώματα χρειαζόταν παλιά οι μετατροπές σε xenon που καλό είναι να αποφεύγονται, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Το θέμα που υπάρχει είναι πως η "εγγύηση" στην Ελλάδα είναι πολύ ρευστό ζήτημα, αν και η ΤΟΥΟΤΑ μάλλον τα πάει καλύτερα από άλλους.το λέω γιατί πχ στο παρακάτω φαίνεται να υπάρχει ένα κουτάκι μετά τη λάμπα
-
Ηχοσυστημα? Τι λεει?
@miro πες μας σε παρακαλω για το ποσο δυσκολο ειναι να τοποθετεις στο καθισματακι το παιδι με τις τοσες λιγες μοιρες που ανοιγει η πορτα. Θεωρεις 'καλη κινηση' την αγορα ενος περιστρεφομενου? Η ολα ΟΚ?Η φωτογραφια που ανεβασες αργοτερα απο το εσωτερικο ειναι 'πειραγμενη'? Δε φαινεται τοσο η διχρωμια με το εντονα ανοιχτο γκρι που εχουν τα active και active plus. Θα μπορουσε να βγαλεις και αλλες μελλοντικα? Σε διαφορες φασεις της ημερας με διαφορετικο φωτισμο? Οι πρωτες απο την αντιπροσωπεια σου ηταν πολυ φωτεινες... Βεβαια σε καποια αυτοκινητα οπως του Captur σε ανωτερη εκδοση, του παει, εδω δεν ειμαι σιγουρος αν μου αρεσει, εχοντας ζησει σε σκουρη ομοιομορφια για χρονια. Κριμα που πουθενα δε παραλαβανε τις απλες εκδοσεις, που απο οτι διαβασα εδω, ειναι μαλλον και οι best seller...
Ευχαριστώ!
Το ηχοσύστημα είναι μέτριο θα έλεγα, 4 ηχεία.
Το περιστρεφόμενο καθισματάκι είναι σωτήριο, ο μικρός είναι 1.5 χρονών και τον βάζω εύκολα, τον έχω επίσης ακόμα να κοιτάει πίσω, σε λίγο καιρό θα τον γυρίσω.
Η διχρωμία φένεται έντονα την μέρα, την συνηθίζεις όμως και δεν ενοχλεί. Θα βάλω φωτό να το δεις καλύτερα. -
Έξυπνο αυτό με τον μικρό να κοιτάει προς τα πίσω! Νομίζω δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος σε αυτήν την έκδοση!
-
Έξυπνο αυτό με τον μικρό να κοιτάει προς τα πίσω! Νομίζω δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος σε αυτήν την έκδοση!
Όσο περισσότερο καιρό μπορώ να τον έχω έτσι (είναι μέχρι να επαναστατήσει ) τόσο το καλύτερο, από άποψη ασφάλειας!
Αισθητήρες δεν έχει, μόνο την κάμερα οπισθοπορείας. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Τόσο καλό είναι;
Πολύ ωραίο;
Το θέμα που υπάρχει είναι πως η "εγγύηση" στην Ελλάδα είναι πολύ ρευστό ζήτημα, αν και η ΤΟΥΟΤΑ μάλλον τα πάει καλύτερα από άλλους.το λέω γιατί πχ στο παρακάτω φαίνεται να υπάρχει ένα κουτάκι μετά τη λάμπα
Όσο μπορώ να δω στη φωτογραφία, αυτό είναι το βύσμα του HIR2 κουμπώματος. Υπάρχει ένα κοντό καλωδιακι στα led που κουμπώνει στη τροφοδοσία, μερικά έχουν κι ένα πολύ μικρό πλαστικό κουτάκι με ηλεκτρονικό κύκλωμα, αλλά καμία σχέση με μετασχηματιστή κλπ. που χρειάζονται οι παλιότερες μετατροπές.
Αυτά τα πολύ δυνατά θα θέλουν φανάρι με πολύ καλή ρύθμιση, αλλιώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνα δυνατά. -
με την αποσταση απο το εδαφος εισαι ευχαριστημενος? πατησες χωμα καθολου? μπορει να περασει απο ελαφρα νεροφαγωματα?
-
με την αποσταση απο το εδαφος εισαι ευχαριστημενος? πατησες)))
-
με την αποσταση απο το εδαφος εισαι ευχαριστημενος? πατησες)))
Πολύ ανοιχτό το γκρι...🧐
-
Πολύ ανοιχτό το γκρι...🧐
ναι ειναι τόσο ανοιχτό, θα το προτιμούσα κι εγώ πιο σκούρο.
Toyota Yaris Cross