-
Η ιστορία με τους ημιαγωγούς έχει πολύ μέλλον ακόμα δυστυχώς... Οπλιστείτε με υπομονή...
Όχι μόνο για την Toyota. Για όλους. Και πολυ φοβάμαι ότι σε λίγο θα βλέπουμε το πρόβλημα και σε άλλες συσκευές...
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
Μάλλον το ανάποδο συμβαίνει, ο κινητήρας λειτουργεί για λίγο χρόνο σε υψηλά φορτία γιατί εκεί είναι συνήθως η πιο αποδοτική περιοχή.
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως το περιγράφεις, ο κινητήρας σε γενικές γραμμές για να κάνει οικονομία δουλεύει χαμηλά, στην περίπτωση που πατήσεις γκάζι ανεβάζει στροφές χωρίς όμως να αναλαμβάνει φορτία όπως γίνεται σε μια συμβατική μετάδοση, οι ροπές που παράγει είναι μικρές γιατί το βάρος το αναλαμβάνει είτε ο ηλεκτροκινητήρας είτε το πλανητικό το οποίο κάθε στιγμή μπορεί να πολλαπλασιάσει την ροπή.
Βέβαια όπως πάντα η νεκροψία θα δείξει την αντοχή των 3cyl
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που λειτουργεί ο κινητήρας για δεδομένη ισχύ όταν θες την ελάχιστη κατανάλωση και είναι κάπως έτσι (η παχιά μαύρη γραμμή) και έτσι τον λειτουργεί η Toyota όταν θέλει να φορτίσει μπαταρίες και να στείλει ρεύμα στον ηλεκτροκινητήρα (και πιθανόν για κίνηση).
εικόνα από εδώ
https://www.sae.org/publications/technical-papers/content/2009-01-1061/
-
@super-t said in [Toyota Yaris Cross]
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που λειτουργεί ο κινητήρας για δεδομένη ισχύ όταν θες την ελάχιστη κατανάλωση και είναι κάπως έτσι...
Αυτό που λες, και δείχνει το διάγραμμα είναι ότι αυτοί οι κινητήρες έχουν ρυθμιστεί ώστε να είναι αποδοτικοί σε υψηλές στροφές, ενώ σε χαμηλές δεν παράγουν τίποτα. Εκεί είναι όμως που έχουν θέμα τα συμβατικά στις χαμηλές με φορτίο, αυτό αποφεύγεται.
Τελικά ότι λειτουργούν σε ψηλότερες στροφές λειτουργίας, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα ψηλές, (δες Honda) θα κάνει ζημιά; φαντάζομαι θα το έχουν ζυγίσει -
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από το γράφημα είναι ο λόγος που η κορολλα ακούγεται λιγότερο και μουγκρίζει λιγότερο συγκριτικά με το παλαιότερο yaris hybrid.
Δηλαδή πέρα από τα ηλεκτρικά μοτέρ παίζει ρόλο και το θερμικό μοτέρ.
-
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω από το γράφημα είναι ο λόγος που η κορολλα ακούγεται λιγότερο και μουγκρίζει λιγότερο συγκριτικά με το παλαιότερο yaris hybrid.
Δηλαδή πέρα από τα ηλεκτρικά μοτέρ παίζει ρόλο και το θερμικό μοτέρ.
Στο διάγραμμα φαίνεται ότι έχουν κάνει τα εξής
- Ο παλιός 1,5λ δουλεύει αποδοτικά πιο ψηλά (3300σαλ) από τον 1,8λ (2200σαλ)
- Ο 1,8λ όταν πατήσεις γκάζι κ ανεβάσει στροφές ανεβάζει αρκετά την απόδοση του κάτι που δεν συμβαίνει με τον 1,5λ
Θα είχε ενδιαφέρον να βρίσκαμε τα αντίστοιχα διαγράμματα με τον 3cyl του cross, για να βλέπαμε διαφορές με τον 4cyl 1,8λ
-
Όντως,
Για αυτό η κορολλα γράφει απίστευτα χαμηλές τιμές ενώ το προηγούμενο yaris hybrid όχι και τόσο.
Για παράδειγμα το προηγούμενο yaris σε μικτο κύκλο είναι στα ίδια με το ακατανομαστο μικρό mhev. Ένας από τους λόγους που δεν επέλεξα το yaris ήταν πως στην πράξη έχω την ίδια κατανάλωση σε μικτό κύκλο.
Στο νέο όμως yaris τα νούμερα είναι υπερβολικά χαμηλά στην πόλη και πιάνει εν τέλη να έχει σχεδόν 0.8-1 λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση από το ακατανομαστο σε μικτο κύκλο.
Δες εδώ ( στο 2:38) και μάλιστα η σύγκριση είναι με το turbo. Δηλαδή σε έμενα είναι ακομα πιο οικονομικό αλλά και πιο φλωρικο.
Εννοείται ως σχεδίαση το swift ήταν πολύ καλύτερο από το παλιό. Το σημερινό yaris όμως μάλλον είναι ισάξιο αν όχι καλύτερο.
Μονμαν δες προφίλ ελαστικών στην φώτο...λες και δεν έχουν λάστιχα.... Ξεφτίλα
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
Εγω παντως δεν μπορω να καταλαβω το εξης. Πως γινεται με το μοτερ να ειναι σβηστο στο 90% της διαδρομης και να καταναλωνει 3,5. Μου φαινεται παρα πολυ! Δηλαδη αν δεν εσβηνε ο κινητηρας ποσο θα εκαιγε;
Κάνει το 90% του χρόνου και το 60% της διαδρομής με τον κινητήρα off. Ένα συμβατικό σε αντίστοιχη διαδρομή ίσως λίγο παραπάνω χρόνο ψεκάζει καύσιμο όταν πατάς γκάζι. Όποτε η διαφορά δεν είναι μεγάλη, απλά η Toyota το χρησιμοποιεί ως εργαλείο μάρκετινγκ.
-
ριχνει φως στην κατασταση με τα μικροτσιπ, εχουν μπει στην ανακαμψη και περιμενουν βελτιωση απο καλοκαιρι
σταγονα αισιοδοξιας -
Νομίζω επιβεβαιώνεται το ότι μετά τα 100km/h σε εθνική καταναλώνει όσο ένα κλασσικό βενζινοκίνητο b-suv.
-
Λιγότερα καταναλώνει ένα μικρό ιαπωνικό mhev σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.
Ποσο σημαντική είναι τελικά η αεροδυναμική και η εμπρόσθια επιφάνεια....
-
Περασα και γω από αντιπροσωπία για να το δω από κοντά, το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο από το πλάι και πίσω, μπροστά με ένα σκούρο χρώμα κάτι γίνεται. Τεράστιο πορτ μπαγκάζ και παρόμοια, (ίσως λίγο καλύτερη) θα έλεγα καμπίνα με το Yaris. Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακότατο είναι η χαμηλή θέση οδήγησης, μπαίνεις μέσα και δεν αισθάνεσαι οτι κάθεσαι πάνω στο αυτοκίνητο, είναι πραγματικά η πρώτη φορά που μπαίνω σε ψηλό suv με τόσο καλή αίσθηση καθίσματος/θέσης. Αυτά τα ολίγα.
-
Το αγοράζεις διότι έχει μεγάλο πορτπαγκαζ.
Το μεγάλο πορτπαγκαζ το χρησιμοποιείς σε ταξίδια.
Τα ταξίδια απαιτούν ταχύτητες αυτοκινητόδρομου
Σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου καταναλώνει όσο και τα μη hybrid βενζίνης καλά για diesel δεν αναφερω καν.Ειδάλλως υπάρχει το απλό yaris, εξαιρετικό στα πάντα.
Θα έρθει τώρα και ο άλλος.......
COROLLAAAAAA
-
Σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου καταναλώνει όσο και τα μη hybrid βενζίνης καλά για diesel δεν αναφερω καν.Ειδάλλως υπάρχει το απλό yaris, εξαιρετικό στα πάντα.
COROLLAAAAAA
COROLLAAAAAA
Εδώ είσαι άδικος. Σταθερή ταχύτητα 120 με cruise control πανω απο 5 δε ανέβαινει. Βρες αλλα μη hybrid με 5 λίτρα κατάναλωση -
Στο τεστ αναφέρει 6.1 L/100Km στα 120χλμ/ωρα
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Ειδα το βίντεο και πρόσεξα οτι με 16 άρες ζάντες εχει 4,9 στα 120 χλμ και με 18 άρες εχει 6,1. Συνεπώς ο συνδυασμός μεγαλύτερης ζάντας και φαρδύτερου ελαστικού επηρεάζει αρκετά την κατανάλωση
-
Ειδα το βίντεο και πρόσεξα οτι με 16 άρες ζάντες εχει 4,9 στα 120 χλμ και με 18 άρες εχει 6,1. Συνεπώς ο συνδυασμός μεγαλύτερης ζάντας και φαρδύτερου ελαστικού επηρεάζει αρκετά την κατανάλωση
Στα φουλ υβριδικά απ' ότι έχω καταλάβει η κατανάλωση έχει να κάνει και με το "πόδι" του καθενός. Η 18" παντός είναι overkill για το Cross. 16" με 17" είναι ότι πρέπει για το αμάξωμα.
-
Σχόλια στο βίντεο παραπάνω
16αρες εχει το Yaris hatcback , υπάρχει έκδοση και με 15άρες...αυτό μπορεί να είχε ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση
(το Yaris cross δεν μπορεί να πάρει 15άρες γιατί εχει εμπρός πίσω μεγαλύτερα φρένα απο το hatcback , ο γνωστός Τογιοτάκας γιουτιούμπερ που εχει δικό του c-hr λεει οτι το cross φοράει τα ίδια φρένα σε μέγεθος)τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με το δικό μου διπλό test drive του cross και του hatcback ,18άρες /16άρες αντίστοιχα 1 λίτρο διαφορά , πιστεύω οτι με τις 16άρες το active cross θα ψαλιδίζει τη διαφορά αλλα μετα τα 120 που η αεροδυναμική παίζει τον πρώτο ρόλο δεν περιμένω θαύματα.
η διαφορά απο τα απλά βενζινοκίνητα είναι υπαρκτή ακόμα και στις μεγάλες ταχύτητες , αν ήθελα απλό βενζινοκίνητο σε καμμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα τα 1.0-1.2 τούρμπο του ανταγωνισμού αλλα θα πήγαινα στον ατμοσφαιρικό με τα 125 άλογα που υπάρχει στην γκάμα του cross
Τα diesel είναι οι βασιλιάδες της Εθνικής ! ...κάποιοι τα μισούν αλλα πολύ δύσκολα θα πουλήσω το δικό μου Yaris diesel μόνο όταν και αν το λιτρο το πετρέλαιο εχει 0,20 € πιο ακριβά απο την βενζίνη αλλα και τότε οι αγρότες θα το περνάνε στα έξοδα ...πολύ δύσκολα λέμε...
-
Σήμερα έφτασε το δικό μου Cross. Έκδοση active hybrid. Επειδή υπήρξε απορία από κάποιους εδώ αν η συγκεκριμένη έκδοση έχει επιλογή Drive Mode και EV Mode, όπως φένεται και στην φωτο υπάρχουν αυτές οι επιλογές.
-
Με γειές και να το χαρείς με Υγεία και πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!
Toyota Yaris Cross