-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Η λυση δεν ειναι τα μηχανακια ουτε τα αυτοκινητα αλλα τα ΜΜΜ.
Δυστυχως ομως το δικτυο ειναι περιορισμένο και τα μέσα παλιά!Σε αυτό συμφωνώ
οχι τα ΜΜΜ γενικα
το ΜΕΤΡΟ είναι η λύση ΜΟΝΟ, τα υπόλοιπα είναι επικουρικά του ΜΕΤΡΟ
αν το ΜΕΤΡΟ δεν παει στα περισσότερα μερη αστα βράστα
Εγω θα βολευόμουν και με συχνά και καθαρα λεωφορεία, αλλά εχουμε τον πιο παλιό στόλο....
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Πριν λίγες μέρες σε δρόμο με διπλή διαχωριστική έκανα λίγο δεξιά για να διευκολύνω μηχανόβιο που με προσπερνουσε και παραλίγο να χτυπήσω άλλον μηχανόβιο που πήγε να με περάσει από δεξιά.
ο απο δεξια ήταν λίγο μ@λ@κ@ς
στην αριστερή μερια γινονται τα περασματα με σταματημένα τα αυτοκίνητα όχι από δεξια
-
Πριν λίγες μέρες σε δρόμο με διπλή διαχωριστική έκανα λίγο δεξιά για να διευκολύνω μηχανόβιο που με προσπερνουσε και παραλίγο να χτυπήσω άλλον μηχανόβιο που πήγε να με περάσει από δεξιά.
στην αριστερή μερια γινονται τα περασματα με σταματημένα τα αυτοκίνητα όχι από δεξια
Συνηθως εχουμε dp καταστάσεις... περνάνε από παντου και δεν ξέρεις που και πως να φυλαχθεις! Ειναι αγώνας η καθημερινή οδήγηση!
-
οχι τα ΜΜΜ γενικα
Εγω θα βολευόμουν και με συχνά και καθαρα λεωφορεία, αλλά εχουμε τον πιο παλιό στόλο....
μονο αν θες να πας κάπου κοντα βολεύει αυτό. Για μακρινές αποστασεις και με κινηση να κάνεις 2 ώρες να πας δεν είναι λύση
Ενώ το ΜΕΤΡΟ και διευκολύνει την κινηση και δημιουργει επιπρόσθετη
Είναι η ΜΟΝΗ πραγματική λύση σε κεντρα πολεων το ΜΕΤΡΟ
-
Συνηθως εχουμε dp καταστάσεις... περνάνε από παντου και δεν ξέρεις που και πως να φυλαχθεις! Ειναι αγώνας η καθημερινή οδήγηση!
δεν διαφωνώ απλά επισημανα το σωστο. Διυθηση με σταματημένα αμάξια γινεται στην αριστερή λωρίδα
Μην νομίζεις οτι μηχανοβιοι δεν κράζονται μεταξύ τους σε φορουμ
εγώ εκραζα παντα τους ηλίθιους. είτε ήταν αυτοι που κράταγαν κράνος στον αγκωνα είτε οδηγούσαν σαν ουγκανοι
παρολα αυτά δεν θα τσουβαλιάζουμε γιατι υπάρχουν και πολύ καλοί και συνηδητοποιημένοι μηχανόβιοι κου δεν κάνουν ηλιθιότητες
αλλά επειδη τα παπάκια με ντελιβεράδες (που πανε ανάποδα μέχρι και στις κυλιόμενες σκάλες) και πιτσιρικάδες που δεν έχουν μυαλό στο κεφάλι τους βρυθούν στους δρόμους μας εχετε βγάλει μια λαθεμένη αποψη για τους μηχανόβιους γενικότερα. Δεν είναι έτσι όμως αδικείτε τους σωστούς
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ένα αυτοκίνητο μετακινεί πάνω από ένα άτομο κατά μέσο ορο. Το αντίστοιχο των μηχανών είναι τα Σμαρτ.
Στα μηχανάκια τις περισσότερες φορές είναι ένα άτομο. Οπότε δέκα παπάκια ισούται με 5-7αυτοκίνητα σε μετακίνηση σε μια λεοφωρο με 3 λωρίδες. Οκ δεν είναι ίδιος ο χώρος αλλά ο χώρος που πιάνουν τα παπάκια θα ναι χοντρικά για 3 αυτοκίνητα. Οπότε έχουμε από 2-4 αυτοκίνητα περισσότερα. Και μιλάμε για μη smart. Υπάρχει αύξηση αλλά όχι τόσο μεγάλη.
Άσε που τα μηχανάκια παρκάρουν σε κάθε πεζοδρόμιο και δεν αφήνοθν χώρο να περνάς
αυτο που λες λεγεται greek statistics, φαντασου το πηξιμο αν
καθε μηχανάκι ειχε αντικατασταθεί απο ενα μικρομεσαιο toyota yaris, και πηγαινε στο κοντινοτερο φαρμακειο για lexotanil -
Εγω αναφερομαι στην αναρχία!
Βεβαιως και να κυκλοφορουν μηχανες και με επιτρεπομενη διηθηση μεχρι ενος Χ ορίου στις λεωφόρους...
Αλλα εδω πεταγονται από παντου ή επιχειρουν να περάσουν πιο μπροστά από καθε σπιθαμή χώρου...
Αν εισαι οριακά περιμενε λίγο δεν θα παθεις κατι με καποια δευτερολεπτα καθυστερηση μεχρι να κινηθώ και εγώ να αποκτήσεις το σωστό χωρο!!
Ανυπομονησία ενώ πάλι πρώτος από εμενα θα βγεις!!
Προσωπικά κινουμαι παντα ειτε τερμα αριστερά είτε τερμα δεξια.. και παντα από μεγαλους δρομους.. σε στενα αστο καλυτερα!
Φυσικά χρησιμοποιώ και ΜΜΜ αντί να μου γινονται τα νευρα τσατάλια!Υπαρχουν καλοι και κακοί οδηγοι.
Η άλλη με είχε χτυπήσει ενω πέρασε STOP και ενω ημουν χτυπημενος κάτω μου ζήταγε συγνώμη γιατι εκλαιγε το παιδι στο πίσω κάθισμα και γυρισε να την μαλώσει ενώ πέρναγε το δρομο χωρις να κοιτάξει το στοπ!!!!! και έπεσε πάνω μου!!!!
γινεται εγώ αυτή να την εξισώσω με όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων??? ΟΧΙ, υπάρχουν και καλοί οδηγοι αυτοκινήτων που δεν θα το έκαναν αυτό
Δεν αντιλέγω αλλά το περιστατικό που περιγράφεις με σφαξίματα στοπ ειναι καθημερινό φαινόμενο και οι συγκρουσεις μεταξύ καθε είδους οχηματος συχνό!
Απλά ο διτροχος ειναι το αδυναμο μέρος σε μια τετοια κατασταση ασχετο που στοπ και φαναρια περνάνε κατα κόρον και συνειδητά τα δίτροχα!
Ενα αμαξι σπανιώς σφαζει συνειδητά στοπ και φαναρι...Τελωσπάντων η αναρχία στους δρόμους δυστυχως οφείλεται κυρίως στα διτροχα μεταξύ των οποίων και τα ποδήλατα και τα πατίνια πια!
Οδηγώ και τα δύο αλλά όλο λιγότερο μοτο και παραμένω πιο ανεκτικός σε αυτές. Τώρα που προχώρησε το καλοκαίρι και υπάρχουν διαστήματα " νεκρας " στους δρόμους βλέπω όλο και περισσότερα αυτοκίνητα να περνούν με κόκκινο. Μάλιστα ενώ έχουν ακινητοποιηθει στο φανάρι ξεκινούν με κόκκινο " αφού δεν περνάει κάποιος " . Έχω βρεθεί να μου κορναρουν γιατί κάθομαι σταματημενος σε κόκκινο ενώ δεν περνάνε άλλοι λες και το φανάρι ειναι προαιρετικό
-
δεν διαφωνώ απλά επισημανα το σωστο. Διυθηση με σταματημένα αμάξια γινεται στην αριστερή λωρίδα
Μην νομίζεις οτι μηχανοβιοι δεν κράζονται μεταξύ τους σε φορουμ
εγώ εκραζα παντα τους ηλίθιους. είτε ήταν αυτοι που κράταγαν κράνος στον αγκωνα είτε οδηγούσαν σαν ουγκανοι
παρολα αυτά δεν θα τσουβαλιάζουμε γιατι υπάρχουν και πολύ καλοί και συνηδητοποιημένοι μηχανόβιοι κου δεν κάνουν ηλιθιότητες
αλλά επειδη τα παπάκια με ντελιβεράδες (που πανε ανάποδα μέχρι και στις κυλιόμενες σκάλες) και πιτσιρικάδες που δεν έχουν μυαλό στο κεφάλι τους βρυθούν στους δρόμους μας εχετε βγάλει μια λαθεμένη αποψη για τους μηχανόβιους γενικότερα. Δεν είναι έτσι όμως αδικείτε τους σωστούς
Διήθηση νοείται σε κινούμενα οχήματα.
Όταν είναι σταματημενα τα αυτοκίνητα αλλά κινούνται οι μοτο δεν είναι διηθηση και επιτρέπεται από παντού -
Δεν υπολογίζετε και την απαιτούμενη απόσταση που πρέπει να έχει ένα μηχανάκι από το άλλο. Τι λέει ο ΚΟΚ;
Τα μηχανάκια είναι πρακτικά διότι παραβιάζουν πολλούς κανόνες του ΚΟΚ με ευκολία
Εάν κινηθούν με την απαιτούμενη ασφάλεια είναι μη πρακτικα. Άραγε αν το έκαναν και τα αυτοκίνητα αυτό θα ήταν και αυτά πιο πρακτικά. Ας πούμε να περνούν σε απόσταση 10 εκ από τα μηχανάκια ... -
Η διήθηση σε σταματημένα δεν πολύ ενοχλεί. Στην κίνηση είναι αγχωτική για τους οδηγούς αυτοκινήτων.
-
Η διήθηση σε σταματημένα δεν πολύ ενοχλεί. Στην κίνηση είναι αγχωτική για τους οδηγούς αυτοκινήτων.
Δεν είναι διηθηση σε σταματημένα.
Σε κινούμενα είναι και τυπικά απαγορεύεται -
Έστω....είναι πολύ αγχωτικό. Ιδιαίτερα για νέους και μη οδηγούς.
-
Έστω....είναι πολύ αγχωτικό. Ιδιαίτερα για νέους και μη οδηγούς.
Συμφωνώ και απαγορεύεται ( τυπικά)
-
@ibiza95 said in Toyota Yaris Cross:
Σε κινούμενα είναι και τυπικά απαγορεύεταιδιήθηση είναι η λέξη που χρησιμοποιήται είτε είναι σταματημένα τα αυτοκίνητα είτε κινούνται οταν περναει η μηχανή ανάμεσα
στα σταμάτημένα είναι 100% νόμιμο
στα εν κινηση όμως οχι κυρίως εκτός εξαιρέσεων
-
Ο πιο μ@λ@κ@ς ήμουν εγώ που πήγα να κάνω διευκόλυνση και θα έβρισκα τον μπελά μου.
-
Ο πιο μ@λ@κ@ς ήμουν εγώ που πήγα να κάνω διευκόλυνση και θα έβρισκα τον μπελά μου.
το χω πάθει και γω να πω στην αλήθεια.
οπως καταλαβαίνεις σαν πρωην μηχανόβιος πάντα διευκολήνω τα μηχανάκια.και μου έχει τύχει και μένα αυτό
-
Σε κινούμενα είναι και τυπικά απαγορεύεταιδιήθηση είναι η λέξη που χρησιμοποιήται είτε είναι σταματημένα τα αυτοκίνητα είτε κινούνται οταν περναει η μηχανή ανάμεσα
Όχι, στον κοκ αναφέρεται ως η κίνηση μοτοσυκλετών ανάμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα και την απαγορεύει (γενικά).
Όταν είναι σταματημένα δεν χαρακτηρίζεται διήθηση αλλά δεν δίνει ορισμό. Σαν περιγραφή μπορείς να το πεις αλλά όταν ο κοκ το θεωρεί παράνομο, για λόγους συνεννόησης δεν μπορούμε να το λέμε διήθηση για σταματημένα αυτοκίνητα. -
Όχι, στον κοκ αναφέρεται ως η κίνηση μοτοσυκλετών ανάμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα και την απαγορεύει (γενικά).
Όταν είναι σταματημένα δεν χαρακτηρίζεται διήθηση αλλά δεν δίνει ορισμό. Σαν περιγραφή μπορείς να το πεις αλλά όταν ο κοκ το θεωρεί παράνομο, για λόγους συνεννόησης δεν μπορούμε να το λέμε διήθηση για σταματημένα αυτοκίνητα.νταξει μην κολλήσουμε στην θεωρία χαχαχαχαχα
πες το οπως θες, αφου συμφωνούμε στην πράξη
-
οχι τα ΜΜΜ γενικα
μονο αν θες να πας κάπου κοντα βολεύει αυτό. Για μακρινές αποστασεις και με κινηση να κάνεις 2 ώρες να πας δεν είναι λύση
Ενώ το ΜΕΤΡΟ και διευκολύνει την κινηση και δημιουργει επιπρόσθετη
Είναι η ΜΟΝΗ πραγματική λύση σε κεντρα πολεων το ΜΕΤΡΟ
Ναι μέτρο με δρομολόγια ανά λεπτό, κλιματιζόμενους συρμούς το καλοκαίρι, αξιοπρεπείς συνθήκες μετακίνησης, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ και μη σαρδελοποιηση του κόσμου. Αν το μετρο δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε τότε μια χαρά είναι και τα ταξί και τα λεωφορεία και το αμαξάκι.
-
Η εμπειρία με το YC κατά την διάρκεια του καύσωνα λεει οτι είναι εξίσου οικονομικό με τον ΟΑΣΘ και στον χρόνο που περπατάς για την στάση και περιμένεις το λεωφορείο με το YC εχεις φτάσει και παρκάρει στον προορισμό σου . Ο κλιματισμός του άψογος και τα καθίσματα παρόλο που κάποιοι λένε οτι το ύφασμα τους είναι απο ανακυκλωμένα κ#λ#χαρτα δεν ιδρώνουν την πλάτη και μπούτια
Σε σχέση με τα δίτροχα δεν το συζητώ το κράνος στο μπράτσο μάλλον δεν ευνοεί το άνοιγμα της μανέτας γιατί τους τσαγιάζω στα φανάρια περνώντας ανάμεσα τους , διαπίστωσα επίσης οτι η μούρη του YC είναι αρκούντος ψαρωτική γιατί ελάχιστοι κάθονται μπροστά του ... περίεργο αλλα το βάζω στα θετικά του.
Τέλος παραμένει άπλυτο πάνω απο μήνα και παρόλη την σκόνη που εχει επάνω ακόμη και απο τα δυο μέτρα δείχνει γυαλιστερό και όμορφο τελικά αυτή η κεραμική που κάναν δώρο δουλεύει!
Toyota Yaris Cross