-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Πω πω ρε παγωμένε σαν εμενα εισαι και εσύ. Και εγώ κάνω τα ίδια, αν δεν έχει σωστό χώρο πάρκινγκ δεν πάω. Αλλάζω σουπερμάρκετς ανάλογα τον χώρο στάθμευσης.
Έδωσα το αυτοκιντακι μου, βασικά το αντάλλαξα μια περίοδο με δικό μου πρόσωπο για να μη γράφει χιλιόμετρα καθημερινά (εκείνη την εποχή έκανα 200 χλμ την ημέρα!!!) που το έχει σε κλειστό γκαράζ και έμεινα με παλιότερο εγώ.
Χαχα πήγα να το πάρω βόλτα για να το καθαρίσω και του πω γλυκά λογακια καθώς θα του περνούσα κερί.
Το είχε κάνει χάλια... Χτυπημένο παντού!!!!
Α μου λέει πήγα σουπερμάρκετ και ήρθε μια κοπέλα και το έγδαρε καθώς έβγαινε....Εγώ εκεί μετά ξύπνησα στο σαλόνι κάτω από το air-condition, δεν θυμάμαι πως πήγα εκεί.
Αχαααα ανταλλαξες αμαξι για να μην κανεις χλμ πες μας πως ηταν και diesel
-
Όχι, βενζίνης!
-
Κάπου τελείως υπερβολικά όλα αυτά, δεν είμαι της άποψης "αμάξι είναι, η δουλειά του Είναι μην το κλαις" και εγώ το προσέχω και το φροντίζω και φτάνω στο μέρος που θέλω να πάω και ψάχνω να βρω το καλύτερο δυνατό Parking (μην είναι κάτω από δέντρα, μην είναι κοντά σε στροφή, μην είναι σε πολύ στενό δρόμο κτλ) αλλά δεν θα το βάλω και στην γυάλα να το θαυμάζω με τις ζελατίνες του.
Κανένα από τα οχήματα μας εδώ μέσα δεν είναι συλλεκτικό ούτε κανένα σούπερ καρ. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση προς κατόχους.
Όταν το αμάξι είναι κρύο και πάρει μπρος ο κινητήρας ακούγεται καπως περίεργα.
Είναι σίγουρα πιο τραχύς ο ήχος του τρικύλινδρου (αισθητά πιο τραχύς από το προηγούμενο 4κυλινδρο σύνολο του προηγούμενου γιαρις) αλλά μέχρι να ζεσταθεί ακούγεται και κάτι σαν χτύπημα/κροτάλισμα αρκετά έντονο. Το ακούς ξεκάθαρα και εντός καμπίνας.
Δυστυχώς προχθες που πέρασα από το συνεργείο για το coding δεν ήταν κρύος ο κινητήρας για να ακούσει κ μηχανικός τον ήχο.
Και ζεστό πάντως που είναι ακούγεται ο κινητήρας (όχι το κροτάλισμα).
Δεν ακούγεται τόσο το cvt όσο ο κινητήρας στο αμάξι αυτό. Και άντε όταν κινείσαι με τη μπαταρία είναι σούπερ. Αν πάρει μπροστά ο κινητήρας εν στασει για να φορτίσει … χαλια.Γενικά ωραίο αμαξάκι. Περα από την αδιαμφισβήτητη οικονομία, σαφως πιο κατάλληλο για τις καθημερινες διαδρομές μου από τη Χ1. Ειδικά η κάμερα και το auto hold όλα τα λεφτά.
Αλλά το downgrade ποιοτικα και σε αίσθηση ειναι τεράστιο. Νοιωθω σαν να με έβαλαν τιμωρία και πήραν το παιχνίδι μου.Συν φυσικά η γκρίνια από τη σύζυγο.
Έχουμε φτάσει να μην μιλιόμαστε επειδή δεν της το έδωσα τελικά. Αλλά αμάξι 25 χηνες στις διαδρομές που κάνει, όπως πρόχειρα το παρκάρει και όπως το κυκλοφορεί η γυναίκα με τίποτα.
Προτιμώ να το πουλήσω αν επιμένει παρα να της το δώσω.
Της είπα να της πάρω το Mazda2 leasing αλλά επιμένει για το YC γιατί αυτο της είχα υποσχεθεί και γιατί είναι ικανή να οδηγήσει το ψηλότερο (ενώ ανάθεμα και αν έβλεπε μπροστά)
Η εναλλακτικη φυσικά είναι να μείνει με αυτό που έχει μέχρι να το λιώσει. Οποτε έχει ξεκινήσει ο πόλεμος την rose.
First world problems.
Γι αυτό σας λέω, όσοι είστε ανύπαντροι, μην παντρεύεστε.Μας βλεπω "γεροντοκορους".
-
να ξέρεις οι ζάντες υπάρχουν
μη χωρίσεις για τα πεζοδρόμια -
Ερώτηση προς κατόχους.
Είναι σίγουρα πιο τραχύς ο ήχος του τρικύλινδρου (αισθητά πιο τραχύς από το προηγούμενο 4κυλινδρο σύνολο του προηγούμενου γιαρις) αλλά μέχρι να ζεσταθεί ακούγεται και κάτι σαν χτύπημα/κροτάλισμα αρκετά έντονο. Το ακούς ξεκάθαρα και εντός καμπίνας.
Δυστυχώς προχθες που πέρασα από το συνεργείο για το coding δεν ήταν κρύος ο κινητήρας για να ακούσει κ μηχανικός τον ήχο.Χτύπημα?
Κανόνισε άλλη συνάντηση να ακούσεις κάποιο άλλο.
Ο θερμικός κινητήρας παίρνει να φορτίσει την υβριδική μπαταρία, το είχαμε συζητήσει και στο νήμα της CC με αφορμή ένα άρθρο της Φαμπιάτου.
Δε ξέρω σε άλλα υβριδικά (corolla,c-hr, cc klp) στο δικό μου σίγουρα στο 29% τσεκαρισμένο με το hybrid assistant σε λίγα λεπτά το πάει 40% και μετά σβήνει, οπότε αν ξαναπάς στο συνεργείο άστο αναμμένο λίγη ώρα και θα πάρει να το ακούσει.!
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση προς κατόχους.
Δυστυχώς προχθες που πέρασα από το συνεργείο για το coding δεν ήταν κρύος ο κινητήρας για να ακούσει κ μηχανικός τον ήχο.Χτύπημα?
Κανόνισε άλλη συνάντηση να ακούσεις κάποιο άλλο.
Ο θερμικός κινητήρας παίρνει να φορτίσει την υβριδική μπαταρία, το είχαμε συζητήσει και στο νήμα της CC με αφορμή ένα άρθρο της Φαμπιάτου.
Δε ξέρω σε άλλα υβριδικά (corolla,c-hr, cc klp) στο δικό μου σίγουρα στο 29% τσεκαρισμένο με το hybrid assistant σε λίγα λεπτά το πάει 40% και μετά σβήνει, οπότε αν ξαναπάς στο συνεργείο άστο αναμμένο λίγη ώρα και θα πάρει να το ακούσει.!Την ξέρω τη λειτουργία των υβριδικών και γιατι παίρνει μπρος το πρωι... απλά το θορυβο/κροτάλισμα ψαχνω να βρω τι είναι. Να ειναι καμία βάση μηχανής; σε καινούργιο αμάξι;
Και φυσικά σχολιάζω οτι ο 3κυλινδρος ακουγεται περισσότερο από τον 4 κυλινδρο! -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
να ξέρεις οι ζάντες υπάρχουν
μη χωρίσεις για τα πεζοδρόμιαΟι ζαντες είναι το ελάχιστο! Και μικρότερες να βάλω παλι θα τις γρατσουνίσει! Μόνο τάσια!
Το ζήτημα είναι οτι πέρα από το μεγαλυτερο μήκος από το παλιό γιάρις, το YC έχει και περισσότερο όγκο που πιστευω οτι δεν θα μπορεί να διαχειριστεί ειδικά εντός πυκνου αστικου ιστου, μη εχοντας κιόλας εμπειρία από suv.
Πιο καταλληλο θα της ήταν το κανονικό γιαρις! -
Ναι ακούγεται γιατί παίρνει ο θερμικός και πάει ξαφνικά στις 1400 στροφές , αλλά καλύτερα να το δει το εξουσιοδοτημένο.
-
Κι εγώ απορώ μια ζωή γιατί να μην έχουν σιδερενιες γαλβανιζέ ζάντες τα οχήματα, και ματ βαφή που να διορθώνονται οι γρατσουνιές με ένα σπρέι, αλλά κάποιος με τσιριχτη φωνή φωνή με ενημέρωσε ότι δεν είμαστε Σοβιετία, ζούμε στην ελεύθερη αγορά που τα καθρεφτάκια κι οι χάντρες και τα αυτοκίνητα όσο πιο πολύ γυαλίζουν, τόσο περισσότερη εργασία των ιθαγενών αξίζουν.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Κι εγώ απορώ μια ζωή γιατί να μην έχουν σιδερενιες γαλβανιζέ ζάντες τα οχήματα, και ματ βαφή που να διορθώνονται οι γρατσουνιές με ένα σπρέι, αλλά κάποιος με τσιριχτη φωνή φωνή με ενημέρωσε ότι δεν είμαστε Σοβιετία, ζούμε στην ελεύθερη αγορά που τα καθρεφτάκια κι οι χάντρες και τα αυτοκίνητα όσο πιο πολύ γυαλίζουν, τόσο περισσότερη εργασία των ιθαγενών αξίζουν.
Μείωση μη φερόμενου βάρους λέει η επιστήμη.
Μπουρνάζι λέει η λογική. -
υπάρχει λύση
-
Κοίτα και οι σιδερένιες ζάντες πλέον μπορούν να βγουν σε "ενδιαφέροντα" σχέδια... αλλά ο καταναλωτής ζητάει 17" αλουμινίου ακόμα και στο Aygo...
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Κι εγώ απορώ μια ζωή γιατί να μην έχουν σιδερενιες γαλβανιζέ ζάντες τα οχήματα, και ματ βαφή που να διορθώνονται οι γρατσουνιές με ένα σπρέι...
και εδώ θα εχεις αντίλογο το πιο εύκολο χρώμα για μικροεπισκευές-βαψίματα είναι το μαύρο γυαλιστερό
-
Ερώτηση.
Σε υβριδικό με κανονικό/απλό κλειδί χρειάζεται να πατάς φρένο την ώρα που γυρνάς το κλειδί για να εκκινήσει ο κινητήρας?Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους σας, Χριστός Ανέστη (δεν τα έχουμε πει). Λοιπόν το 3μερο πήγαμε την εκδρομή μας, πρώτη φορά το έβγαζα εθνική οδό. Θα ήθελα να μοιραστώ την ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ για μένα εμπειρία με το cruise control. Πρώτη φορά στη ζωή μου κάνω ταξίδι με αυτό το σύστημα (και πιστέψτε με δεν είμαι μικρός σε ηλικία). Δεν το πίστευα, νόμιζα ότι έπαιζα videogame, χασκογελάγαμε με τον γιό μου! By the way μιας και μιλάμε για καταναλώσεις: Αθήνα - Μυκήνες 4,4λτ/100 χωρίς να τρέχω.
Επίσης κάτι άλλο, αυτό το κωλό myT app δεν μπορώ να συνδεθώ, δεν δουλεύει, τι σκατά κάνω λάθος... δεν ξέρω. -
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση.
Σε υβριδικό με κανονικό/απλό κλειδί χρειάζεται να πατάς φρένο την ώρα που γυρνάς το κλειδί για να εκκινήσει ο κινητήρας?Ευχαριστώ
Στο δικό μου active, με κλειδί παίρνει χωρίς φρένο.
-
@tasosgeo said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση.
Χωρίς φρένο πάει στο Ready με το κλειδί,
το φρένο πατημένο βέβαια να βγεί το Ρ. -
Πλήρωσα την τελευταία δόση για τον συναγερμό όποτε για πείτε τώρα που έχω € για ξόδεμα οι Αθηναίοι που πήγατε στο γνωστό μαγαζί ποιες led σας έβαλε ,μήπως τις βρω και τις περάσω μόνος μου .
Για να ενθουσιαστούν τώρα οι νέοι κάτοχοι, κατανάλωση στρωμένο πια και με 18 βαθμούς
Πετάχτηκα να πάρω κάτι πράγματα από το Πρακτικερ
σαν να είχα παπί χωρίς να βραχώ και χωρίς να κουβαλάω την κουλούρα με το πλαστικό κανάλι ανάμεσα στα πόδια -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@tasosgeo said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση.
Χωρίς φρένο πάει στο Ready με το κλειδί,
το φρένο πατημένο βέβαια να βγεί το Ρ.Ευχαριστώ πολυ Κύριοι !
Toyota Yaris Cross