-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ο ορισμός εχει αλλάξει
UAP Unidentified Anomalous Phenomena
https://science.nasa.gov/uapΤο YC -μεχρι να οδηγήσει κάποιος tesla- είναι UAP ιδίως οταν κάποιος δει την κατανάλωση , γουρλώνει τα μάτια!
Οποιαδήποτε ηλεκτρικό να οδηγήσεις, ακόμη και Ami έχει καλύτερη κατανάλωση (βασικά..0..) και οποιοδήποτε diesel σε ταξίδι ακόμη καλύτερη.. ένα Β diesel γενικώς είναι στα ίδια με μεικτή χρήση και μπορεί και καλύτερα σε πολλές περιπτώσεις και ένα mild hybrid Swift στα ίδια επίπεδα περίπου..
Βαρεθηκαμε να γουρλωνουμε χρόνια τώρα..
-
Τα fake news να τα γράφετε στα τοπικά της stellantis μήπως ξυπνήσει η συζήτηση για τα αυτοκίνητα -φαντομάδες
Αληθινές καταναλώσεις
Yaris Cross Hybrid
4,64 μέσος όρος κατανάλωσης απο 117 χρήστες
https://www.spritmonitor.de/en/overview/49-Toyota/1964-Yaris_Cross.html?powerunit=2Peugeot 2008 diesel
5 μέσος όρος απο 170 σχεδόν χρήστες
https://www.spritmonitor.de/en/overview/36-Peugeot/1309-2008.html?powerunit=2σε όλες τις συνθήκες και με ευνοϊκό σενάριο για το ντίζελ γιατί η πλειοψηφία είναι απο πολιτισμένες ευρωπαικές χώρες που δεν εχουν τα επικά μποτιλιαρίσματα της Ελλάδας
αν λάβουμε υπόψη οτι τo φθηνότερο αυτόματο ντίζελ 2008 (αν το βρεις, φαντομάδες λέμε) κάνει 29000€ , 5 χιλιάρικα + απο το φθηνότερο YCh μιλάμε για μάνα εξ ουρανού , τα UAP ωχριούν!
-
Βέβαια δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση μέσα/έξω με τα δύο μοντέλα .
-
@yem said in Toyota Yaris Cross:
Βέβαια δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση μέσα/έξω με τα δύο μοντέλα .
Αυτό είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ
το YC μου αρέσει περισσότερο και στην γυναίκα μου το ίδιο , αυτό και εάν είναι βασικό! -
Τα μποτιλιαρίσματα έξω είναι πολύ περισσότερα από της Ελλάδας. Στα ταξίδια μου είχα μάθει την λέξη μποτιλιάρισμα σε 5-6 γλώσσες.
Το γιαρις είναι μία καλή επιλογή γιατί είναι φτηνό. Μόνο για αυτό.
-
Φθηνό αλλα οχι φθηνιάρικο , κάποιοι καταλαβαίνουν την διαφορά θέλει βέβαια εμπειρία απο πραγματικά premium αυτοκίνητα
-
Και φθηνιαρικο είναι αλλά δεν είναι το μόνο στην κατηγορία.
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Και φθηνιαρικο είναι αλλά δεν είναι το μόνο στην κατηγορία.
Είναι φθηνό γιατί προσφέρει υβριδικό σύστημα με ecvt που δουλεύει ΑΨΟΓΑ και υλοποιεί στο μέγιστο τον σκοπό της οικονομίας.
Είναι φθηνό γιατί εχει adas που δουλεύουν όπως της mercedes μπορεί και πιο ομαλά .
Δεν είναι φτηνιάρικο γιατί δεν πουλάει και δεν προωθείται διαφημίζοντας δέρματα , πουτανιαρικους φωτισμούς ,πλήκτρα πιάνου "πρόστυχες" καμπύλες και οθόνες 11 ιντσών. -
Έτσι θα προωθούσε μια προξενήτρα του 50 μια φτωχή ασχημουλα και χοντρούλα δεσποινίδα ετών 29.
Που θα είχε μείνει και μερικά χρόνια στα 29..
-
Ρε σεις παιδιά έλεος πια.
Σιγά τα υπέρ αμάξια που συγκρίνουμε.
Κουβάδες πανάκριβοι είναι.
Ας συνειδητοποιήσει ο καθένας τι έχει αγοράσει και μην βλέπουμε οπαδικά ποστς.
Το παν είναι να βλέπεις τα λάθη που κανεις ώστε να μην τα επαναλάβεις.
Στο πλαίσιο αυτό εννοείται και θα κράξω το οποιο όχημα πέφτει στα χέρια μου και θα κάνω συνειδητές επιλογές. Αποκλείεται να το αποθεώσω.
Κανένα αμάξι δεν είναι τέλειο.Όπως δεν θα ξαναεπαιρνα γαλλικό λόγω κακής εμπειρίας (τελευταία και τραυματική το Ρενώ/νισσαν qq) έτσι και θα στηλιτεύσω το φθηνιαρινο γιαρις κρος. Περα από οικονομία κατανάλωσης εντός πόλης δεν προσφέρει τίποτα άλλο.
Λάθος εξοπλιστικά πακέτα που πουλάει σεξουλιαρικες ζάντες και Μ στυλ μαύρα εσωτερικά με μπόλικο piano black σε όλο το πίσω μέρος, ελλείψεις σε βασικό καθημερινό εξοπλισμό (τα cc ποσο μαλλον acc και τα lane departure είναι τα πρώτα που απενεργοποιω ή δεν χρησιμοποιώ ποτε), φθηνή ποιότητα πλαστικών, τιμόνι από Play Mobil, σχεδιασμός μανγκα.
Για ποιο λόγο να με νοιάξει το acc και οι ημιαυτονομες μαλακιες του απατεώνα ελον σε κουβα πόλης ενώ δεν έχω πλαφονιέρα πίσω ή φωτιζόμενα κουμπιά στα παράθυρα ή κάμερες ή αναδιπλουμενους καθρεπτες. -
Δηλαδή σου είναι άχρηστο το cc αλλά χρήσιμα τα φωτιζόμενα κουμπιά παραθύρων...οκ....
Θες να μας πεις ότι εσύ το βράδυ ενώ οδηγάς παίρνεις τα μάτια από το δρόμο και κοιτάς κάτω αριστερά στην πόρτα για να δεις το φωτιζόμενο κουμπί του παραθύρου για να το λειτουργήσεις, σωστά;
-
Ο μονμαν είναι ενθουσιασμενος επειδή αγόρασε πάμφθηνα ένα αξιοπρεπές σε όλα αυτοκίνητο και περίμενε μόνο 1 χρόνο.
Εγώ πάλι που αγόρασα ακόμη φθηνότερα (αν δεν κάνω λάθος) ένα παρόμοιο αμάξι με την ίδια οικονομία, αξιόπιστο αυτόματο, καλύτερες επιδόσεις και χώρους, στην πλουσιότερη δυνατή έκδοση, που ας πούμε "του ρίχνει σε όλα" θα πρέπε να κάνω γιορτή κάθε μέρα;Δεν χρειάζονται ακρότητες, πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Εξαιρετική αγορά το ΤΟΥΟΤΑ, αλλά όχι σπουδαίο αμάξι. -
λοιπον ξεκινώ. Ως γνωστόν δεν τα γουστάρω τα toyota και ξεκινάω από εκεί
ενας κουβας με ρόδες μου φαίνεται. ασχημος κουβάς κιόλας. και μέσα και έξω το θεωρώ κουβά. Ολά χάλια τα βρίσκω. Ευρυχωρο δεν είναι πολύ. Οι πόρτες πίσω δεν ανοίγουν πολύ να μπαίνεις ευκολα. ολα τα χεριστήρια τυπικά toyota δηλαδη μάπα να τα βλέπεις αλλά θα λειτουργούν και μετά από πολλά χρόνια. Το ατιμο ούτε πλαφονιέρα πίσω δεν εχει.
Ειναι και φτηνό σε τιμή και δίνει και την αίσθηση του φτηνιάρικου ξεκάθαρα (οχι σε ουσία έχει διαφορά)
και τώρα που τα είπα όλα αυτά, το θεωρώ εξαιρετική επιλογή για αγορά και μπορεί να το έπαιρνα και γω αν έψαχνα ένα αμαξάκι ουσίας να τα κάνει όλα, να κοστίζει λίγο, να είναι ασφαλές και να είναι οτι οικονομικότερο κυκλοφορεί. και είναι και αυτόματο (ασχετα που μετά τα 110 ο θόρυβος είναι σπαστικός σε επιτάχυνσεις.). Και να σου βγάζει και μια σιγουριά ότι δεν θα βγάλει προβλήματα και θα δουλεύει απροβλημάτιστα.
Αυτη είναι η δική μου γνώμη. Μπορεί να μην την γουσταρω την μάρκα αλλά την παραδέχομαι γιατι ξέρει τι ακριβώς ζηταει ο πολύς ο κόσμος και αυτό ακριβώς του προσφέρει χωρίς περιττες πολυτέλειες ανέσεις ή σπορ αισθηση ή μπλιμπλιμπλίκια.
Αξιοπιστος οικονομικός κουβάς που θα τον πληρώσεις λίγο και θα κάνει την δουλειά για χρόνια χωρις να σε προβληματίζει.
ΥΓ και το δικό μου λόγω μεγέθους κουβά το λέω. B-SUV είναι, σε μινι αυτοκίνητα βασίζονται
-
Παιδιά ωραίος ο διάλογος, ο αντίλογος,η αντιπαράθεση και κουβέντα να γίνεται! Θα πρέπει να χαιρόμαστε με τις επιλογές των άλλων όσο χαιρόμαστε και με τις δικές μας επιλογές και οι ευχές να είναι αληθινές και μέσα απ' τη καρδιά μας ! Δε βρίσκω κανέναν λόγο να συγκριθεί diesel με hybrid, εντελώς άλλος λόγος απόκτησης το ένα και εντελώς άλλος λόγος απόκτησης το άλλο. Ο καθένας τα βάζει κάτω και επιλέγει με δικά του κριτήρια! Κι όπως είπε και όποιος άλλος φίλος, μακάρι να είχαμε όλοι την οικονομική άνεση και να αγοράζαμε με ότι μας κ@/!&:νει !!!
-
Η τουότα είναι ιδιαίτερη εταιρία. Δικό μου συμπέρασμα. Κάνει σωστά αυτό το οποίο λέει ότι κάνει. Δεν πουλάει φούμαρα και καθρεφτάκια σαν άλλες. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα, τουλάχιστον, κάποιοι από τους αγοραστές, φαίνεται ότι θα ήθελαν καθρεφτάκια...
-
Μα δεν τέθηκε αμφιβολία ότι το YC είναι ένα καλό καθημερινό αμαξάκι.
Αλλά μέχρι εκεί.
Δεν είναι υπεραυτοκινητο και δεν κουβαλα κάποια διαστημική τεχνολογια.
Όσοι δε το πρόλαβαν και φθηνό όπως ο Τάσος είναι απόλυτα λογικό να είναι ενθουσιασμένοι.
Εγώ απο την πλευρά μου ως χαρακτήρας και τσάμπα να μου το έδιναν πάλι τα στραβα του θα τα εκραζα.
Ποσο μαλλον όταν πρέπει να το πληρώσω 26 χηνες.
26 χιλιάδες θέματα θα του βρω γιατί έτσι είμαι και έτσι πρέπει να κάνουμε οι καταναλωτές που τιμάμε τα λεφτά που τους δίνουμε γιατί τα βγάλαμε με τον ιδρώτα μας.Έχουμε φτάσει να πληρώνουμε μια περιουσια για ένα απλο καθημερινό κουβαδάκι και θα πρέπει να λέμε και αριγκατο πρωί μεσημέρι βράδυ ;
Που θα μπορούσε να κουβαλάει κιολας πιο πολύ ουσία και όχι φύκια αν κάποιοι στην Τογιότα εδώ δεν ηταν καγγουρες ; -
@panos2171 said in Toyota Yaris Cross:
Δηλαδή σου είναι άχρηστο το cc αλλά χρήσιμα τα φωτιζόμενα κουμπιά παραθύρων...οκ....
Θες να μας πεις ότι εσύ το βράδυ ενώ οδηγάς παίρνεις τα μάτια από το δρόμο και κοιτάς κάτω αριστερά στην πόρτα για να δεις το φωτιζόμενο κουμπί του παραθύρου για να το λειτουργήσεις, σωστά;
Ναι προτιμώ τετοιες απλές καθημερινες ευκολίες παρα αυτοματισμούς αχρείαστους στο χαρακτήρα του αμαξιού, που είναι ξεκάθαρα αμαξάκι πόλης.
Την πλαφονιέρα πίσω και δη απευθείας με led όχι κεράκια, τους φωτιζόμενους διακόπτες να μην ψάχνουν οι επιβατες στο σκοτάδι, τους αναδιπλουμενους τα θέλω γιατί τα χρησιμοποιώ καθημερινά.
Το cruise control και που το έχω στο άλλο αμάξι που είναι και για ταξίδια δεν το χρησιμοποιώ γιατί καταναλώνει περισσότερο και θέλω πάντα να έχω εγώ τον έλεγχο. Ζήτημα να το έχω βάλει για 10-15 χλμ έτσι κάτω τη λειτουργίας του.
Ποσο μαλλον το acc και τις λοιπές ανοησίες της ημιαυτόνομης οδήγησης που είναι εντελώς επικίνδυνες ειδικά στους ελληνικούς δρόμους.
Για πόλη έναν αυτοματισμό έπρεπε να έχουν όλα, το blind spot detector, αλλά φεύ. Βάζουν specs ταξιδιαρικου!!!
Τα ηλεκτρονικά της ημιαυτόνομης που έχουν ενθουσιάσει τον Τάσο, εγώ μπορεί να τα δοκιμάσω 1-2 φορές για το εφέ αλλά μετά θα φάνε απενεργοποίηση (ειδικά η ανοησία της επαναφοράς στη λωρίδα είναι και σούπερ επικίνδυνη).
Έχω προσωπικά σε αυτήν την ηλικία περάσει από το επίπεδο του ιθαγενή που θα θαμπωθώ από ζάντες, ανούσια ηλεκτρονικά, οθονες και πιπες.
Απλά καθημερινά πράγματα ζητάω να γίνεται πιο εύκολα και πιο κυριλέ η καθημερινότητα μου.
Τα δουλέυω το αξίζω. Δεν με καθορίζει η ζάντα και το φιμέ αλλά η πραγματική άνεση και ο σεβασμός στα λεφτά μου. -
@manast said in Toyota Yaris Cross:
Η τουότα είναι ιδιαίτερη εταιρία. Δικό μου συμπέρασμα. Κάνει σωστά αυτό το οποίο λέει ότι κάνει. Δεν πουλάει φούμαρα και καθρεφτάκια σαν άλλες. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα, τουλάχιστον, κάποιοι από τους αγοραστές, φαίνεται ότι θα ήθελαν καθρεφτάκια...
Θα διαφωνήσω. Δίνει και ουσία αλλά οταν βάζει ζανταρες σε καθημερινό, μαύρη ταπετσαρία, αχρείαστα ηλεκτρονικά και ελλείψεις σε καθημερινά, ποια ουσία προσφέρει ;
Σίγουρα οικονομικά και σχετικά αξιόπιστα αλλά στα υπόλοιπα χαλάει η σούπα. -
ουτε αμαξια πουλαει ομως.
-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
ουτε αμαξια πουλαει ομως.
Ανθρωπομεταφορείς μια χαρά. Υπάρχουν πολλοί που τους αφήνει αδιάφορους το κάτι παραπάνω-διαφορετικό. Για αυτούς ακριβώς η τουότα είναι ιδεώδης επιλογή.
Υπάρχει ας πούμε ένα γκρουπ, το οποίο πουλάει καθρεφτάκια και δεν κάνει -στα μάτια μου- τίποτα σωστά. Εχει πείσει όμως. Η τουότα όμως αυτό που κάνει, το κάνει. Και σωστά.
Οπως έγραψα νωρίτερα, αρκετοί νομίζουν ότι κάνει κάτι άλλο.
Toyota Yaris Cross