-
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Κρίμα που δεν έρχεται με ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία και πίσω πλαφονιέρα.
Σε αυτό το χρώμα το εχω δει σε πλυντήριο αυτοκινήτων
Εισαγωγής απο Ιαπωνία ποιος ξέρει γιατί είχε τινάξει τις ασφάλειες το κακόμοιρο (στο βίντεο) -υποψιάζομαι κάποιος προσπάθησε να φορτίσει την 12v μπαταρία και έβαλε ανάποδα τους πόλους- αλλα όλα φτιάχνονται!Στο βίντεο φαίνεται πόσο μικρή είναι η μπαταρία ...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Σε αυτό το χρώμα το εχω δει σε πλυντήριο αυτοκινήτων
Εισαγωγής απο Ιαπωνία ποιος ξέρει γιατί είχε τινάξει τις ασφάλειες το κακόμοιρο -υποψιάζομαι κάποιος προσπάθησε να φορτίσει την 12v μπαταρία και έβαλε ανάποδα τους πόλους- αλλα όλα φτιάχνονται!Στο βίντεο φαίνεται πόσο μικρή είναι η μπαταρία ...
Το ειχα δει και εγω την Ανοιξη σε αντιπροσωπεια και μετα το καλοκαιρι με πινακιδες leasing (το ειχανε μερικες εταιρειες μαζι με το λευκο σαν προπαραγγελια στην αρχη)... Ο @fanis75 οταν το σχολιασα ανεφερε πως το χρωμα το καταργησανε για την χωρα μας. Μαλλον υπηρχε σαν προπαραγγελια ισως πριν την ελευση του YC στις 22.10.21 στη χωρα μας...
-
ΑCTIVE & ACTIVE PLUS εχουν ανοιχτοχρωμη (στο ουρανο) και υποθετω το γνωριζεις... Γιατι η αναφορα? Καταλαβα κατι λαθος?
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
ΑCTIVE & ACTIVE PLUS εχουν ανοιχτοχρωμη (στο ουρανο) και υποθετω το γνωριζεις... Γιατι η αναφορα? Καταλαβα κατι λαθος?
Σωστα τα λες, αλλά επρεπε να υπαρχει επιλογή σε ολες!
Επίσης η πλαφονιέρα πίσω σε αμαξι για οικογενεια είναι σουπερ φαουλ...
Και αφού μπαίνει σε αλλες χωρες επρεπε και εδω!Γενικά σαν αμάξι εχει τόσες αρετες αλλά εχει και λίγα θέματα - κυρίως εξοπλιστικές επιλογές της εδω εταιρειας - που ξενερώνουν...
Ελπίζω η σουμα να μου βγει θετική.... -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Δε διαφωνω αλλα οπως ολα τα προιοντα ολες οι εταιρειες τα παρουσιαζουν τα ιδανικα αλλα στη 'πραξη', 'εφαρμογη' εχουν μεγαλες διαφορες ετσι υποθετω οτι ο αγοραστης μπορει ισως και να τα διαβαζε, αλλα οχι να βασιστει σε αυτα, αν δεν γνωριζει την TOYOTA.
Δεν εχεις αδικο... Με τις ανθρακι ζαντες ειδικα, δε δειχνει τοσο μη ομοιομορφο (βλεπω και κατι αλλα μοντελα με εκεινες τις κοκκινες 'τσαχπιωιες'' της TOYOTA και ειναι τοσο κιτσ) και οι 18αρες ειναι αρνητικο για τους χιλιομπαλωμενους δρομους μας. Χαριτολογωντας το εγραψα. Για να δειξω οτι ακομα και αν το αγοραζα ξανα θα επερνα και μια πιο καλη εκδοση, αφου το αγαπησα ακομα πιο πολυ με την καθημερινη χρηση του.
Με χαμηλες ταχυτητες σε χωματοδρομους, δασικους και εκτος δρομου θα ηταν τοσο μεγαλο θεμα οι 18αρες?
Ενα ADVENTURE AWD λοιπον, με ανεμοθραυστες, σιδερενια μπαρα μπροστα, μπαρες και προβολεις επανω τους... Με λιγο υφος και εξτρα ενος συγχρονου pick-up. Ενταξει, ακομα και ενα STYLE σαν το δικο σου, το Προεδρικο! Που ηταν και ειναι η απολυτη επιλογη
Πολλά θέματα σε ένα ποστ,
έχεις δίκιο η δουλειά του ειδικού τύπου είναι να ελέγξει αυτά που υποστηρίζει η εταιρεία, στη συγκεκριμένη περίπτωση Toyota και να ενημερώσει τον πιθανό αγοραστή.
Η Toyota αναφέρει... and a specific double wishbone arrangement for all wheel drive models accommodate the additional electric motor on rear axle and provide high levelof ride comfort, stability and controllability.
Παρακάτω για το awd : the design is compact and lightweight compared to mechanical AWD systems so there is only modest impact on vehicle's fuel and emissions efficiency.
Στο δια ταύτα δεν έχω δει κάποιο test drive μεταξύ μπροστοκίνητου και awd για να δούμε αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της εταιρείας.
Και το τελευταίο περίεργη αισθητική άποψη οι Ιάπωνες, χρυσάφι χρώμα με ασημί προφυλακτήρες με ανθρακί ζάντες και μαύρα πλαστικάΠολυ ομοιες οι πιο πολλες παρουσιασεις παντως του τυπου (γενικα). Θα ηταν πιο ευδοκιμες αν γινοταν πιο ΄καθημερινες' κ ρεαλιστικες, με 3μελης, 4μελης οικογενειες, σε καθημερινους (μη ideal *) δρομους, μποτιριαρισμα, ανηφορες στη κινηση, δυσβατες διαδρομες προς παραλιες, κυκλικους κομβους (με αναπαρασταση του MyT μετα) κλπ.
Νομιζω κατι αναλογο ελεγε στα promotion video με φωτορεαλισμο που εβλεπα το καλοκαιρι του 2021. Αλλα αν δε συνεβαινε δε θα το επιανε το θεμα κανενας 'ατσιδας' και να το εθετε σε κανενα βιντεο η αρθρο?
Πραγματι... Ειδικα και το εσωτερικο και σαλονι στα Ασιατικα... Αλλος κοσμος εκει... Ο κοσμος πανω κατω σε πολλα... Και μια μανια aftermarket ** ... Και μου αρεσει τοσο πολυ το YC χωρις διαφορα... Ειχα βρει ενα μαυρο με χρυση οροφη οταν εψαχνα... Μου αρεσε παραυτα... Και θα το ειχα σχεδον αμεσα... Αλλα επελεξα το ACTIVE PLUS αφου για STYLE θα ειχα αναμονη ολοκληρου χρονου και για τους γνωστους λογους αναμεσα σε ACTIVE PLUS & ADVENTURE.
- Δε μου ερχοταν η 'ιδανικη' Ελληνικη μας λεξη στο μυαλο.
** Aυτο που εκανε εντυπωση ειναι μια κυρια γυρω στα εξηντα, απο οτι καταλαβα, που εγραψε οτι χρονια ειχε να αλλαξει αυτοκινητο, το εκανε απο την αρχη aftermarket parade...
-
Ο @fanis75 οταν το σχολιασα ανεφερε πως το χρωμα το καταργησανε για την χωρα μας. Μαλλον υπηρχε σαν προπαραγγελια ισως πριν την ελευση του YC στις 22.10.21 στη χωρα μας...
Υπήρχε κανονικά για παραγγελίες μέχρι περίπου Μάρτιο 2022. Μετά οι καραγκιόζηδες το έκοψαν, κανείς δεν ξέρει γιατί. Το ήθελε η γυναίκα μου και χαλάστηκε πολύ όταν της είπαν ότι δεν υπάρχει πλέον. Πήξαμε στα μουντά χρώματα, έλεος.
-
Ρεαλιστικές συνθήκες και πραγματική χρήση
περίμενα στο πάρκινγ νοσοκομείου καμμία ώρα.Στο P και Ready όπως συστήνει η Toyota μουσικούλα και το κλιματιστικό στους 18 βαθμούς με εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμούς .
Οταν πήρε μπροστά πρώτη φορά ο κινητήρας ο ήχος άσχημος και ένοιωθα κραδασμό όσο λειτουργούσε ανέβασα την θερμοκρασία στους 21 και έφυγε απο την "άσχημη'' περιοχή στροφών .
Επειδή είχα πολύ χρόνο έψαξα απο το κινητό και βρήκα οτι ο τρικύλινδρος δεν εχει αντικραδασμικούς άξονες και λοιπά μέτρα και βασίζεται στο λογισμικό για να τον κρατά σε στροφές που δεν είναι δυσάρεστος! Κατάφερα λοιπόν να βρω την μαύρη τρύπα στον κώδικα και να ξεσκεπάσω την ανεπάρκεια των προγραμματιστών
Αρα τις κρύες μέρες όταν περιμένετε στο αυτοκίνητο το κλιματιστικό να το έχετε πάνω απο 20 βαθμούς
-
Real life hack! Χρήσιμο αυτό...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ρεαλιστικές συνθήκες και πραγματική χρήση
περίμενα στο πάρκινγ νοσοκομείου καμμία ώρα.Στο P και Ready όπως συστήνει η Toyota μουσικούλα και το κλιματιστικό στους 18 βαθμούς με εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμούς .
Οταν πήρε μπροστά πρώτη φορά ο κινητήρας ο ήχος άσχημος και ένοιωθα κραδασμό όσο λειτουργούσε ανέβασα την θερμοκρασία στους 21 και έφυγε απο την "άσχημη'' περιοχή στροφών .
Επειδή είχα πολύ χρόνο έψαξα απο το κινητό και βρήκα οτι ο τρικύλινδρος δεν εχει αντικραδασμικούς άξονες και λοιπά μέτρα και βασίζεται στο λογισμικό για να τον κρατά σε στροφές που δεν είναι δυσάρεστος! Κατάφερα λοιπόν να βρω την μαύρη τρύπα στον κώδικα και να ξεσκεπάσω την ανεπάρκεια των προγραμματιστών
Αρα τις κρύες μέρες όταν περιμένετε στο αυτοκίνητο το κλιματιστικό να το έχετε πάνω απο 20 βαθμούς
Δοκίμασε στους 22 °C νομίζω είναι το ιδανικό
-
Επιτέλους παρέλαβα και εγώ σήμερα πρωί πρωί! 5 χιλιόμετρα προς το παρόν από αντιπροσωπεία σπίτι προσπαθώντας να συνηθίσω το αυτόματο και τον όγκο του αυτοκινήτου. Θα ακολουθήσουν εντυπώσεις και φυσικά πολλες πολλές απορίες προς τους ήδη κατόχους.
Ξεκινάω από μια μικρή..Παραλάβατε 2 κλειδιά, ένα με διακόπτες κλειδώματος και ένα απλό σωστά?
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Επιτέλους παρέλαβα και εγώ σήμερα πρωί πρωί! 5 χιλιόμετρα προς το παρόν από αντιπροσωπεία σπίτι προσπαθώντας να συνηθίσω το αυτόματο και τον όγκο του αυτοκινήτου. Θα ακολουθήσουν εντυπώσεις και φυσικά πολλες πολλές απορίες προς τους ήδη κατόχους.
Ξεκινάω από μια μικρή..Παραλάβατε 2 κλειδιά, ένα με διακόπτες κλειδώματος και ένα απλό σωστά?Καλοτάξιδο! Και σε ωραίο χρώμα το πήρες. Να το χαρείς
-
Να το χαρείς με Υγεία και πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!
ΥΓ: Εξαιρετική επιλογή στο χρώμα.
-
Αντικλεπτικό χρώμα. Ειδική έκδοση χωρίς συναγερμό!!!!
Πλακα κάνω...
Καλοταξιδο να το χαρείτε με υγεία.
-
..Παραλάβατε 2 κλειδιά, ένα με διακόπτες κλειδώματος και ένα απλό σωστά?
Ναι έτσι ακριβώς ... πιστεύω να πήρες και τα κουπόνια για τους δωρεάν ελέγχους της υβριδικής μπαταρίας.
-
Α νόμιζα τα κουπόνια είναι για εκπτώσεις σε λευκές συσκευές. Λάθος μου.
Οκ σταματώ
-
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ για την συνεισφορά σας στο thread ώστε να περάσει ο χρόνος αναμονής πιο ευχάριστα!!
Ναι σωστά πήρα και το μπλοκ επιταγών
...και μόνο αυτό από δώρα/extra κτλ μαζί με οδική βοήθεια που ήδη είχα από ασφάλεια. Ποτέ δεν ζητάω σε αγορά αυτοκινήτου και πάντα έδιναν έστω κάτι στην παραλαβή. Εδώ δυστυχώς αποδείχτηκαν λίγοι. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα τους στοίχιζε ένας πχ πυροσβεστήρας ή τρίγωνο ή λασπωτήρες. Δημόσιες σχέσεις μηδέν. Πραγματικά θα φροντίζω όταν έρχεται ο χρόνος για σερβις να πάω σε ταξίδι είτε Χίο, είτε Θεσ/νίκη και να συνδυάζω ταξίδι αναψυχής και σέρβις. Αυτοί θα χάσουν.Το χρώμα κοινή επιλογή με τη γυναίκα. Το γκρι που ειχε ως άλλη επιλογή μου θύμιζε σε ταξί (παλιό χρώμα στα τοπικά ταξί) και αυτό το χρώμα στο χρώμα της ελιάς, θυμίζω ότι βρίσκομαι στη Λέσβο, οπότε μας έκανε κλικ και πήγαμε σε αυτό.
-
Για τον φίλο μου τον @iceman7 που αναρωτιέται γιατί επιλέγονται 17" και 18" ζάντες αντί για άλλα πιο χρήσιμα στοιχεία εξοπλισμού (και συμφωνώ 100%) μαζί του! Γιατί ο Έλληνας θέλει ζάντες, μόστρα και καγκουριά.
-
Καλοταξιδο και με υγεία να το χαρείς!
-
Ξεκινάω από μια μικρή..Παραλάβατε 2 κλειδιά, ένα με διακόπτες κλειδώματος και ένα απλό σωστά?καλοταξιδο. απο ποια αντιπροσωπεια παρελαβες? το χρωμα ειναι χαλκος η το κλασσικο γκρι?
Toyota Yaris Cross