-
Ωχ ξαναγύρισε ο λαϊκισμός στα τοπικά.
Ξαναλέμε για πολλοστή φορά πως τα full hybrids δεν φορτίζουν μοναχα από την ανάκτηση ενέργειας. Εκτός από ένα ή δύο όλα τα άλλα φορτίζουν και όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε αποδοτικό φάσμα λειτουργίας καθώς κινεί το όχημα. Όταν ο θερμικός χρειαστεί να περάσει σε μη αποδοτικά φάσματα τότε μπαίνει η μπαταρία και προσφέρει κίνηση μέσω ενος ηλεκτρικου μοτέρ που έχει απόδοση άνω του 90%. Συνεπώς στο σύνολο σε μια διαδρομή που έχει πολλά σενάρια κίνησης να εναλλάσσονται συνεχώς ναι ένα hybrid σύστημα είναι πιο αποδοτικό από έναν απλό turbodiesel κινητήρα και σαφέστατα πολύ (έως πάρα πολύ) πιο οικολογικός.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ κατάλαβα ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι τουρμπατα φουλ υβριδικά μεθανίου με ανάκτηση ΤΟΥΟΤΑ, 4κινηση SUZUKI και κιβώτιο AISIN, αλλά οι Καπιταλισταί μας σΜπρώχνουν αλλού για να κονομησουν... τουλάχιστον στη Σοβιετία θα είχαμε την ίδια αναμονή για LADA που πάει παντού και δεν σπάει και δεν θα ασχολουμασταν με τέτοια τριβιάλιτιζ...
Επανήλθες δριμύτερος σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Κι ας πέρασε μια εβδομάδα αναγκαστικής αργίας...
Στο νήμα του Yaris Cross, μέσα σε τέσσερις γραμμές σχολίου, κατάφερες να χωρέσεις Καπιταλισμό, σΜπρώξιμο, κονόμα και Σοβιετία
Μόνο εσύ θα μπορούσες να το καταφέρεις αυτό...
Μοναδικός...
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ωχ ξαναγύρισε ο λαϊκισμός στα τοπικά.
Ξαναλέμε για πολλοστή φορά πως τα full hybrids δεν φορτίζουν μοναχα από την ανάκτηση ενέργειας. Εκτός από ένα ή δύο όλα τα άλλα φορτίζουν και όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε αποδοτικό φάσμα λειτουργίας καθώς κινεί το όχημα. Όταν ο θερμικός χρειαστεί να περάσει σε μη αποδοτικά φάσματα τότε μπαίνει η μπαταρία και προσφέρει κίνηση μέσω ενος ηλεκτρικου μοτέρ που έχει απόδοση άνω του 90%. Συνεπώς στο σύνολο σε μια διαδρομή που έχει πολλά σενάρια κίνησης να εναλλάσσονται συνεχώς ναι είναι πιο αποδοτικό.
Σωστός ο lap. Έτσι το έχω καταλάβει κι εγώ πάνω κάτω.
Με μια μικρή προσθήκη. Αυτό το μπ@υρδ@λ@ το e-cvt που χαλάει όλη τη σούπα και τα κάνει τα toyota ηλεκτρικές σκούπες αποφασίζει τελικά σε ποιό φάσμα θα δουλέψει ο κινητήρας και άρα πότε θα μπει η μπαταρία.
Ίσως αν είχε μια καλύτερη υλοποίηση κιβωτίου η Toyota, να έμοιαζαν πιο πολύ με κανονικά αυτοκίνητα αυτά τα αυτοφορτιζόμενα.... -
Μα αυτή είναι η καλλίτερη μηχανολογικά υλοποίηση!
Μέχρι και η Ford εκει είχε καταλήξει. -
Και η GM στα plug ins
Η Ρενώ για να καλύψει πολλά σενάρια κίνησης και απόδοσης του κινητήρα έφτιαξε κιβώτιο με 15 σχέσεις.
Στην αρχή ήταν όντως σαν σκούπα. Από τον4ης γενιάς μέχρι τα 100-120 χλμ/ωρα περίπου οι στροφές φτάνουν ως τις 4000-4500 Σαλ όπως τα παλαιότερα που πήγαινε κατευθείαν στις 5500 σαλ και οκ δεν πολύ ακούγεται. Στο 5ης γενιας και πάλι βελτιώθηκε αισθητά από όσο βλέπω. Δεν το έχω οδηγήσει ακόμα όμως.
-
Απο το 2004 ήξεραν την αλήθεια στην Ford
...Although neither company reveals which specific hybrid technologies were lent to Ford, Martens says some of the patents concerned transmission strategies and algorithms...
https://www.wardsauto.com/news-analysis/toyota-technology-kick-started-ford-s-hybrid-escape
-
@andya3
Άστα αυτά. Για dacia είσαι. Έρχεται υβριδικό sandero stepway με 8 σχέσεις στο κιβώτιο, αλλάζει σχέσεις σαν αυτόματο με μετατροπέα ροπης ενώ δεν έχει και συμπλεκτη. Επίσης έχει και 1,2 kwh μπαταρία! Η μεγαλύτερη στην κατηγορία. Περίμενε να κάνει και flνα βάλει και μεσαιο αερόσακο και εκεί στα 20Κ θα είσαι έτοιμος για αγορά ενός λαϊκού αυτοκινήτου. Άσε τα audiγια όσους ψάχνουν γυναικα.Οκ δεν θα είναι το ίδιο αποδοτικό με της toytoa, αλλά δεν θα είναι και πολύ μακριά
-
This post is deleted! -
Δεν είναι πάντα αυτός ο λόγος. Το μάρκετινγκ παίζει ρόλο. Όταν μια αγορά έχει μάθει σε αυτόματα με διακριτές εναλλαγές σχέσεων μπορείς να επιλέξεις κάτι λιγότερο αποδοτικό για να πουλήσεις.
Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι οι διακριτές σχέσεις ένας αυτοματου, με μετατροπέα ροπης (;), είναι αποδοτικότερες ενός e cvt;
-
This post is deleted! -
Άρα;
Μήπως η μέγιστη δυνατή μείωση της κατανάλωσης δεν ειναι σημαντικότερη από την αίσθηση στην αγορά αυτή;
Μηχανολογικα δηλαδη μας λες πως ένα αυτόματο με μετατροπέα ροπής συμβάλει στην συνολική απόδοση του συστήματος το ίδιο με ένα ecvt. Αυτό καταλαβαίνω εγώ, σωστά;
-
This post is deleted! -
Αυτόν με το turbo γιατί τον έβγαλε; Καλό ερώτημα και αυτό, έλεγα να σε ρωτήσω και μου το θυμησες.
Έχει υψηλότερη απόδοση σε μεγαλύτερο φάσμα ; -
Τούρμπο και αύξηση του ωφελίμου φάσματος λειτουργίας;
-
Όχι λειτουργίας, υψηλης απόδοσης.
-
Αφού πιάσατε Αμερική ε ναι
To Sequoia θέλει να ρυμουλκεί 9520 pounds ακριβώς!Since full-size SUVs need to do it all, towing – whether it be a trailer, boat or RV – is high on that list of demands. That’s why the all-new Sequoia offers up to an impressive 9,520-pound maximum towing capacity, a 26 percent increase over the previous generation model.
https://pressroom.toyota.com/live-legendary-with-the-all-new-2023-sequoia-full-size-suv/
super-t δεν τα έγραψες όλα εκτός απο turbo πολλά κυβικά και σασμάν με μετατροπέα ροπής θέλεις και σασί χωριστό τύπου σκάλας , αυτό σου ξέφυγε
-
This post is deleted! -
Παραγγελια μου απο 24/01/22 ειναι στην παραγωγη εμαθα, αν και δεν εμαθα ακριβη ημερομηνια που μπηκε εκτιμω 30-40 μερες μεχρι παραδοση
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Παραγγελια μου απο 24/01/22 ειναι στην παραγωγη εμαθα, αν και δεν εμαθα ακριβη ημερομηνια που μπηκε εκτιμω 30-40 μερες μεχρι παραδοση
2023
-
Υπάρχει μια βελτίωση στους χρονους όπως φαίνεται.
Όμως δεν υπάρχει κάποια σταθερά είτε σε χρωμα είτε σε εξοπλισμό να μπορείς να βγάλεις ένα παττερν.
Προσωπικά θα έβλεπα μια συντομότερη παράδοση σε όσους έχουν ανοιχτή τιμή γιατί κινδυνεύουν περισσότερο από νέα αύξηση και λίγο μικρότερη βελτίωση σε όσους έχουν κλειδωμένη.
Toyota Yaris Cross