-
Συμαισθημα ικανοποιησης οταν πεσεις σε μποτιλιαρισμα και ερπεις με τον ηλεκτροκινητηρα παρα το απειρο σταρτ στοπ των εταιρικων βενζινης/ντηζελ ανευ υβριδικου συστηματος;
-
Συμαισθημα ικανοποιησης οταν πεσεις σε μποτιλιαρισμα και ερπεις με τον ηλεκτροκινητηρα παρα το απειρο σταρτ στοπ των εταιρικων βενζινης/ντηζελ ανευ υβριδικου συστηματος;
ΑΑΑΑΑ τέτοια συναισθήματα σας ξυπνάει
ενταξει πάω πάσο δημιουργει εντονα συναισθηματα σηκώνω τα χέρια ψηλά αποστομώθηκα
μιλάμε για επανάσταση που δεν σου δίνουν τα αλλα TOYOTA υβριδικα αρα επιβεβαιώνεται πλήρως το :
C-HR is a good example; with C-HR, we’re successfully delivering eight per cent segment share with a product that is an emotional choice.
Ρε παιδια ΟΛΑ τα TOYOTA είναι φανταστικά αυτοκίνητα και ομορφα και χιλια δυο καλά εχουν αλλά αν νομίζετε ότι είναι συναρπαστικά και δημιουργούν συναισθήματα κοιμάστε βαθυ υπνο και λέω να μην σας τον χαλάσω. Καληνύχτα
-
Σταματα βρε συ.... Είμαστε μίζεροι... Ενωχλαμε κανένανε;
Εγω θέλω Cafe racer, ετσι με τα δερμάτινα jacket και τον ωραίο ηχο να κόβω βολτες στο ηλιοβασίλεμα.
-
Σταματα βρε συ.... Είμαστε μίζεροι... Ενωχλαμε κανένανε;
Εγω θέλω Cafe racer, ετσι με τα δερμάτινα jacket και τον ωραίο ηχο να κόβω βολτες στο ηλιοβασίλεμα.
Ρε φίλε και γω έχω ενα octavia diesel που είναι φανταστικό αμαξι με μεγάλους χώρους και VFM
ουτε όμορφο το λέω, ταξι το λέω για την ακρίβεια (lol), ουτε λέω ότι δημιουργεί συναισθήματα.
Ανετο είναι , χωρους έχει, τίμιο είναι αυτα λέω.
Εντάξει αν ζει κάποιος σε συννεφο να μην του την χαλάσω αλλα μέχρι ένα όριο βαστιέμαι και γω. Άκου συναρπαστικα με συναισθήματα τα ΤΟΥΟΤΑ HYBRID, δηλαδη αν οδηγήσουν κανένα πραγματικό αυτοκίνητο που διεγείρει όντως τις αισθήσεις τι θα λένε?????
-
Για επιθετική οδήγηση σε νήματα τριτων. Μιας και αναφερθηκε ομως, υπηρξε ενα Τουοτα που λατρεψα. Με πηγε παντου και ασπροπροσωπο. Ατελειωτα χλμ και εκδρομες διχως να κανει τσικ. 1.6 114 αλογα οταν τα αουδι κυκλοφορουσαν με 70 και οι 316 με 100 κατι.
-
Καλημερα.
Αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ για τις αυτοκινητικές μου επιλογές (ούτως ή άλλως ο καθένας θεωρεί το αυτοκίνητό του το καλύτερο αν και το τέλειο αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη εφευρεθεί...), επειδή ρωτήθηκα συγκεκριμένα τι συναισθήματα μου προκαλεί το υβριδικό C-HR,απαντώ.
Ως μοτοσυκλετιστής (cirus), γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι η αίσθηση της οδήγησης και τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί στον οδηγό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων κι όχι μόνο της απόλυτης ταχύτητας ή του ήχου.
Πέραν του case study μέσα-έξω σχεδιασμού του C-HR που από μόνος του είναι emotional,
αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι το flow της κύλισής του, αποτέλεσμα της εξαιρετικής πλατφόρμας TNGA των σύγχρονων Toyota, που σε συνδυασμό με την αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτροκινητήρων-γεννητριών, προσφέρει μια άκρως αγχολυτική και εν τέλει μοναδική αίσθηση οδήγησης σε real world καταστάσεις.
Δεν παρακάμπτω την υποδειγματική θέση οδήγησης, τον συνδυασμό κρατήματος-άνεσης (διπλά ψαλίδια,όχι ημιάκαμπτος πισω,χαμηλό κέντρο βάρους για crossover λόγω χαμηλής τοποθέτησης του κινητήρα) που προσδίδουν sport οδική συμπεριφορά (ναι,με την κλασική έννοια του ορου,δεν το λέω εγώ, το γράφει χρόνια τώρα ο ειδικός Τύπος), τη λειτουργία του eCVT κιβωτίου και τη μοναδική τεχνολογία του υβριδικού συστήματος με την αξιοπιστία της Toyota.
Σημειώνω ότι το C-HR σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ αργό, δεδομένου ότι το υβριδικό σύστημα είναι πανταχού παρόν,τόσο για να επιτρέπει την αμιγή ηλεκτροκίνηση σε χαμηλά φορτία,επιτυγχάνοντας απίστευτες μέσες καταναλώσεις,όσο και για να συνεργάζονται (συνεργούν) βενζινοκινητηρας και ηλεκτροκινητηρας σε υψηλότερες ταχύτητες και φορτία (εξ ου και η ονομασία Hybrid Synergy Drive).
Όσο για τα 'πραγματικά' αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου, τα έχω ήδη αναφέρει και μπορείς να τα επιβεβαιώσεις και στον ομώνυμο λογαριασμό μου στο Instagram (bill_hsd).
Μην υποτιμάτε λοιπόν τα real hybrid της Toyota/Lexus (προφανώς τα mhev και τα υπέρβαρα και πανάκριβα phev με τις ουτοπικές καταναλωσεις δεν τα θεωρώ πραγματικα υβριδικά,αλλά λύσεις ανάγκης,που μας επιβλήθηκαν από τo marketing των εταιρειών,μήπως και ρίξουν το Μ.Ο. των ρύπων του στόλου τους).
Επαναλαμβάνω ότι αν καποιος δεν έχει οδηγήσει ή ακόμα καλύτερα αν δεν εχει ζήσει με ένα υβριδικό Toyota κάποιο διάστημα, ίσως δεν μπορέσει να καταλάβει το 'βάθος' τους και εν τέλει τα emotions που προκαλούν. -
Τα παραπάνω πάντως δεν τα πιστεύει ούτε η ίδια η Toyota, γιατί αν τα πίστευε δεν θα έβγαζε τα Supra GR και Yaris GR... Αυτά ναι, είναι πραγματικά αυτοκίνητα, που προκαλούν αισθήματα και πάθη!!!
-
Δεν παρακάμπτω την υποδειγματική θέση οδήγησης, τον συνδυασμό κρατήματος-άνεσης (διπλά ψαλίδια,όχι ημιάκαμπτος πισω,χαμηλό κέντρο βάρους για crossover λόγω χαμηλής τοποθέτησης του κινητήρα) που προσδίδουν sport οδική συμπεριφορά (ναι,με την κλασική έννοια του ορου,δεν το λέω εγώ, το γράφει χρόνια τώρα ο ειδικός Τύπος), τη λειτουργία του eCVT κιβωτίου και τη μοναδική τεχνολογία του υβριδικού συστήματος με την αξιοπιστία της Toyota.
Ok το να πάρεις υβριδικό τουότα για την οδηγική απόλαυση είναι σα να πηγαίνεις στριπτιζάδικο για το ξηροκάρπι...
-
Οντως στρίβει πολύ ωραια. Ιδιαιτερα το πισω μέρος είναι πολύ καλό.
Ισως εννοεί ο φίλος πως εκπληρώνει πολυκαλα την χρυσή μετριότητα. Δηλαδη σε ολα πολύ καλά.
Μια παρατήρηση. Όταν λέτε πως βγάζουν οι εταιρίες τεχνολογίες για να ελαττώσουν τον μ.ο των co2 αλλά δεν είναι ουσίας, αναφέρεστε σε κάτι άτοπο
Η μείωση των co2 σημαίνει και μείωση καταναλωσης. Μιλάμε πάντα για μ.ο καταναλωσης τριών βασικών συνθηκών οδηγησης
-
Υποκλίνομαι! Τι εγραψες παλι βρε θηρίο? Ατάκα του μήνα!!!!
-
Υποκλίνομαι! Τι εγραψες παλι βρε θηρίο? Ατάκα του μήνα!!!!
χαχα να σαι καλά
-
Το καλο χιουμορ πρεπει να το αναγνωριζουμε. Ρισπεκτ
-
bill_hsd wrote:
Ok το να πάρεις υβριδικό τουότα για την οδηγική απόλαυση είναι σα να πηγαίνεις στριπτιζάδικο για το ξηροκάρπι...
Πολύ καλό!Respect κι από μένα.
Απλά σημειώνω κι εγώ, με χιουμοριστική διάθεση πάντα, ότι με υβριδικό 'τουότα' όχι μόνο πας στριπτιζάδικο,αλλά μπαίνεις και τσάμπα...
-
Καλημερα.
Αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ για τις αυτοκινητικές μου επιλογές (ούτως ή άλλως ο καθένας θεωρεί το αυτοκίνητό του το καλύτερο αν και το τέλειο αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη εφευρεθεί...), επειδή ρωτήθηκα συγκεκριμένα τι συναισθήματα μου προκαλεί το υβριδικό C-HR,απαντώ.Φίλτατε μου είστε πολύ συμπαθης και δεν θα γράψω άλλα γιατί μάλλον παρεξηγείτε την ουσία αυτών που γράφω. Το αυτοκίνητο σας είναι φανταστικό και όμορφο και κάνει πάρα πολλά πράγματα εξαίσια. Ούτε αργό το είπα.Ουτε αμφισβήτησα τι είχατε ποιο πριν, σας πιστεύω.
Οδηγική απόλαυση όπως την εννοώ εγω και οι περισσότεροι η ΤΟΥΟΤΑ την προσφέρει σε τεράστια δόση κιόλας μόνο στο GR YIARIS από την γκάμα της. Αντε και στο Supra αν και αυτό είναι πολύ σπανιο αμαξι.
Εχει το Know how είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστες παγκοσμίως. Στα υβριδικα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δώσει ιχνος σπορτιφ αίσθησης παρα είναι φτιαγμένα ΟΛΑ με βάση την οικονομία και την ελαχιστη δυνατή καταναλωση. Δεν είναι κακο, φανταστικό είναι αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να σου προσφέρει έτσι οδηγικές συγκινήσεις κανενας ετσι.
Ελπίζω να με καταλάβετε και να μην με παρεξηγήσετε, ΠΟΤΕ δεν εχω σκοπό να προσβαλώ τον συνομιλητη μου και να δημιουργώ ενταση. Συζήτηση κάνουμε.
-
Γιατι άλλο να πάς στριπτιτζαδικο δηλαδή?
χαχαχαχχα με πέθανες οντως φανταστική ατάκα
-
Το συναίσθημα δεν έχει να κάνει μόνο με την οδηγική ευχαρίστηση.
Ο φίλος bill_hsd τόλμησε να γουστάρει το chr με συναισθηματικά κριτήρια.
Καλά κάνει.
Δικό του είναι το συναίσθημα, δεν είναι κάποιου άλλου, ούτε προσπαθεί να το επιβάλλει σε άλλους.
Κι εμείς ας μην προσπαθούμε να του το αλλάξουμε για να ταιριάζει στο δικό μας.
Κάποιος μπορεί να γουστάρει με συναίσθημα ένα cabrio με μέτρια οδικά χαρακτηριστικά κι άλλος να το θεωρεί βάρκα.
Άλλος ένα 4χ4 που θα τον εξιτάρει να ανεβαίνει κατσάβραχα κι εγώ να το θεωρώ τρακτέρ.
Φίλε cirus πριν λίγο καιρό σου την έπεφτε ένας τύπος στο τόπικ του puma για την επιλογή σου να πάρεις το st επειδή ήταν ακριβό και κατά τη γνώμη του λάθος επιλογή. Σε στηρίξαμε όλοι αναδεικνύοντας το ότι το υποκειμενικό (και συναισθηματικό) κριτήριο δεν παίρνει ακύρωση.
Μην περνάς στην άλλη όχθη τώρα.
Φιλικά μιλάω, δεν είσαι τόσο επιθετικός όσο εκείνος.
Όσο για το chr, μια χαρά συναισθήματα μπορεί να ξυπνάει.
Και όμορφο είναι (μην ξεχνάμε πως το εξωτερικό design είναι ο νουμερο 1 λόγος επιλογής αυτοκινήτου, υπάρχουν σχετικές έρευνες), και όσοι έχουν οδηγήσει τις τελευταίες υβριδικές υλοποιήσεις της toyota έχουν, έως και εθιστεί.
Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ.
Μια ζωή φορντάκιας και τώρα βλέπω μια corolla hybrid σαν ξερολούκουμο... -
Πολύ καλό!Respect κι από μένα.
Απλά σημειώνω κι εγώ, με χιουμοριστική διάθεση πάντα, ότι με υβριδικό 'τουότα' όχι μόνο πας στριπτιζάδικο,αλλά μπαίνεις και τσάμπα...
Πάντα με χιούμορ και ποτέ με εμπάθεια!
Νομίζω δύσκολα θα δείς toyota υβριδικό παρκαρισμένο σε στριπτιτζάδικο, απευθύνεται σε άλλο target group το αμάξι..
Που είναι ο γάτος να τα πεί ως συνήθως..
-
Μια παρατήρηση. Όταν λέτε πως βγάζουν οι εταιρίες τεχνολογίες για να ελαττώσουν τον μ.ο των co2 αλλά δεν είναι ουσίας, αναφέρεστε σε κάτι άτοπο
Η μείωση των co2 σημαίνει και μείωση καταναλωσης. Μιλάμε πάντα για μ.ο καταναλωσης τριών βασικών συνθηκών οδηγησης
Έτσι θα έπρεπε να είναι πράγματι. Όταν όμως οι κατασκευαστές των phev ανακοινώνουν καταναλώσεις 1-2 lt/100 km και αντίστοιχους ρύπους CO2, αλλά στην πράξη τα phev, ακόμα και φορτισμένα, καίνε κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5-6lt/100 km, αφού η μπαταρία τους δεν επαρκεί για πάνω από 40-50 km αμιγούς ηλεκτροκίνησης και όταν γυρίσουν σε υβριδική λειτουργία καίνε παραπάνω από συμβατικό, οι ανακοινώμενες καταναλωσεις-ρύποι τους δυστυχώς στην πράξη απέχουν σημαντικά από τις πραγματικές καταναλώσεις-ρύπους.
Εκτός αν είσαι κάθε μέρα με την μπαλαντέζα και κάνεις μόνο μικρές διαδρομές με ηλεκτροκίνηση.Αλλα πόσοι είναι διατεθειμένοι ή έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό τελικά;
Τουλάχιστον τα 3.8 lt/100 km (κατά NEDC) που ανακοινώνει η 'τουότα' για το self charging υβριδικό C-HR, με λογική οδήγηση είναι ευχερώς επιτεύξιμα.
Σημείωση,δεν απαξιώνω ούτε αφορίζω τα phev,απλά προσωπικά τα θεωρώ υπερτιμημένα και μη πρακτικά,σε σύγκριση με τα αυτοφορτιζομενα hybrids.
-
Μια ζωή φορντάκιας και τώρα βλέπω μια corolla hybrid σαν ξερολούκουμο...
Αγαπητε μου δεν προσβάλω ΠΟΤΕ τον συνομιλητη η συγκριση που κάνετε είναι τελείως άδικη.
Η επιλογή του αγαπητού είναι σεβαστή και σχεδόν σε όλα τα ποστ που έχω κάνει ποιο πάνω αναφέρω πόσο καλά αυτακίνητα είναι. Διαβαστε σας παρακαλώ σε πολλά το εχω γράψει
Την άποψη μου όμως θα την γράψω χωρίς να προσβάλω κανέναν και δεν την ανακαλώ. Αν τυχόν στεναχωρεί κάποιους λυπάμαι αλλά αυτό πιστευω.
Τα υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ δεν προσφέρουν ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΗ. συμπεριλαμβάνεται και το CHR μέσα και ας λεεί η Toyota ότι προκαλεί και είναι συναισθιματική επιλογή ή ότι θέλει τελωςπάντων. Αυτο πιστεύω αυτό γράφω. Δεν εγραψα πουθενά οτι δεν είναι πολύ όμορφο μην παρερμηνεύετε τα γραφόμενα μου. Επίσης διαβασε στην προήγούμενη σελιδα πως αναφέρομαι στο octavia diesel που έχω ο ίδιος.
Αν τωρα σε κάποιον προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση , συναισθήματα και απόλαυση το πως συνεργάζεται το κιβώτιο με τον ηλεκτροκινητήρα και τον θερμικο κινητήτηρα για να βγάλει την καλύτερη κατανάλωση απλά θα το σατηρίσω με χιούμορ.
ΥΓ Ξαναλέω δεν προσβάλω κανέναν ποτέ και αν κάποιος προσβληθεί να μου το πει να του ζητήσω συγνώμη και να σβήσω και το post μου ακόμη και να μην το κάνει διαχειριστης.
-
Τα υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ δεν προσφέρουν ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΗ.
Εξαρτάται πως ορίζει ο καθένας μας την οδηγική ευχαρίστηση. Έχουν περάσει αρκετά γρήγορα αυτοκίνητα από τα χέρια μου (είμαι τυχερός) και μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι εγώ (δεν ξέρω για άλλους) βρίσκω οδηγική ευχαρίστηση και σε ένα υβριδικό Τογιότα. Και ναι στρίβουν εαξιρετικά, ένα τσικ κάτω από Focus και καλύτερα από όλα τα άλλα της κατηγορίας τους.
Toyota Yaris Cross