-
@panos2171 said in Toyota Yaris Cross:
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Μεχρι να παμε πληρως στην αυτονομη οδηγηση οι Ελληνες οδηγοι θα πρεπει να οδηγουμε με μεγαλυτερη συνεση. Επειδη ομως οι περισσοτεροι στερουμαστε αυτη την αξια, καραμπολες και αλλα συμβαντα θα ειναι στην ημερησια διαταξη.
Οι δρομοι ειναι μια χαρα, τα συγχρονα αυτοκινητα φορτωμενα με μπολικα καλουδια.
Ολα αυτα ομως δεν ειναι αρκετα για τον μεσο Ελληνα οδηγο.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα μηχάνημα θα πηγαίνει καλύτερα από τον άνθρωπο όταν το έχει φτιάξει άνθρωπος. Δε νομίζω ότι η αυτόνομη οδήγηση θα σώσει την κατάσταση, άλλωστε δεν είναι λίγα τα tesla που έχουν εμπλακεί σε τροχαία με χρήση αυτόνομης οδήγησης.
Το παράδειγμα με το tesla ειναι άτοπο γιατί η αυτονομη οδηγηση υποστηρίζεται υπό συγκεκριμένες συνθηκες μιας και πρόκειται για beta τεχνολογία. Το οχημα αυτό δεν αλληλοεπιδρά με όλα τα υπόλοιπα εν κίνηση οχήματα όπως θα γίνεται στο μέλλον και εκεί πλέον παρόμοια ατυχήματα θα αποφεύγονται.
Στο σύντομο μέλλον η οδήγηση θα ειναι 100% αυτόνομη, δεν τίθεται καν θεμα συζήτησης επ αυτού, έχουν επενδυθεί άπειρα δις για να φτάσουμε εκεί. Η τεχνολογια υπάρχει (5g), μένουν απλα κάποια τελικα βήματα. Το πιο hot topic ειναι τα ethics και ο "αλγόριθμος θανάτου", εάν δηλαδή δεν μπορεί να αποφευχθεί το ατύχημα, με ποια κριτήρια θα αποφασίζει το σύστημα ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Είναι μεγάλη κουβέντα, που ειναι δυσκολο να αναλυθεί σε ενα φορουμ.
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
@panos2171 said in Toyota Yaris Cross:
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Μεχρι να παμε πληρως στην αυτονομη οδηγηση οι Ελληνες οδηγοι θα πρεπει να οδηγουμε με μεγαλυτερη συνεση. Επειδη ομως οι περισσοτεροι στερουμαστε αυτη την αξια, καραμπολες και αλλα συμβαντα θα ειναι στην ημερησια διαταξη.
Οι δρομοι ειναι μια χαρα, τα συγχρονα αυτοκινητα φορτωμενα με μπολικα καλουδια.
Ολα αυτα ομως δεν ειναι αρκετα για τον μεσο Ελληνα οδηγο.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα μηχάνημα θα πηγαίνει καλύτερα από τον άνθρωπο όταν το έχει φτιάξει άνθρωπος. Δε νομίζω ότι η αυτόνομη οδήγηση θα σώσει την κατάσταση, άλλωστε δεν είναι λίγα τα tesla που έχουν εμπλακεί σε τροχαία με χρήση αυτόνομης οδήγησης.
Το παράδειγμα με το tesla ειναι άτοπο γιατί η αυτονομη οδηγηση υποστηρίζεται υπό συγκεκριμένες συνθηκες μιας και πρόκειται για beta τεχνολογία. Το οχημα αυτό δεν αλληλοεπιδρά με όλα τα υπόλοιπα εν κίνηση οχήματα όπως θα γίνεται στο μέλλον και εκεί πλέον παρόμοια ατυχήματα θα αποφεύγονται.
Στο σύντομο μέλλον η οδήγηση θα ειναι 100% αυτόνομη, δεν τίθεται καν θεμα συζήτησης επ αυτού, έχουν επενδυθεί άπειρα δις για να φτάσουμε εκεί. Η τεχνολογια υπάρχει (5g), μένουν απλα κάποια τελικα βήματα. Το πιο hot topic ειναι τα ethics και ο "αλγόριθμος θανάτου", εάν δηλαδή δεν μπορεί να αποφευχθεί το ατύχημα, με ποια κριτήρια θα αποφασίζει το σύστημα ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Είναι μεγάλη κουβέντα, που ειναι δυσκολο να αναλυθεί σε ενα φορουμ.
Συμφωνώ γενικά απλά νομίζω ότι θα πάρει πολύ περισσότερα χρόνια από όσα νομίζεις.
Το πιο δυσκολο topic είναι αυτό που είπες αλλά μην νομίζεις ότι και τα άλλα τα πιο απλά έχουν ήδη ληθει. Θέλει ΠΟΛΥ ακόμα μέχρι να είναι stable και να πεις ότι μπορουν να αποτελέσουν εναλλακτική αυτα τα συστήματα απλά τμήμα του κώδικα δίνεται σαν υποβοηθήματα πάντα με επιβλεψη ανθρώπου. χαρη σε αυτά έχουμε σιγα σιγα lane assist, inteligent brake assist, intelligent cruise control κτλ κτλ (και έτσι κάνουν και απόσβεση και τα εκατομμύρια που δαπανούνται γιαυτα βέβαια, από κάπου πρεπει να αποσβένουν)
Αλλο μεγαλο τόπικ είναι και το Νομοθεσιακό. Ακομα και τελειως έτοιμη να είναι η τεχνολογια και αψεγαδιαστη είναι μεγάλος σκόπελος και αυτός. Δεν θα περαστουν εύκολα νόμοι να επιτρέπουν αυτονομη οδήγηση
Ειναι κάτι που θα πάρει ΠΟΛΛΑ χρόνια ακόμα.....
-
@theodore80 said in Toyota Yaris Cross:
Επισης ο πωλητης μου ειπε οτι συνηθως οι πιο πλουσιες εκδοσεις καθυστερουν περισσοτερο. Adventure AWD παρειγγελα.
Και με αφορμη αυτο θα ηθελα να ρωτησω εαν οντως ισχυει οτι πλεον τα υφασματινα πατακια και το προστατευτικο δαπεδου στον χωρο αποσκευων ειναι στανταρ; Γιατι μου τα εχει βαλει αναμεσα στα δωρα, οποτε σκεφτομαι να του ελεγα να μου τα αντικαταστησει ειτε με τα προστατευτικα πλατης των πισω καθισματων ειτε με την σκληρη εταζιερα στο πορτμπαγκαζ. Τωρα που ειναι ακομη νωρις..
Για να γυρισουμε on-topic γνωριζει κανενας κατι για τα παραπανω;
-
Έχει κάποιος το βενζινοκίνητο μοτέρ 125 να μας πει εντυπώσεις, καταναλώσεις κτλ;
-
@x2arv said in Toyota Yaris Cross:
Απο καθαρή περιέργεια και για στατιστικούς λόγους δεν βάζουμε τους μήνες που περιμέναμε, ώστε να δούμε τελικά μέσους όρους παράδοσης ?
Η φόρμα
https://forms.gle/vPxxwdAid1rPsoPA9Το αποτέλεσμα (sheet 2)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10yBqwivVpTy3OcO26SnxZhinvoYOBWww9_1o_vDxzKQ/edit?usp=sharingΕυχαριστούμε όσους έχουν δηλώσει χρόνο αναμονής, να ξέρετε για εμάς που περιμένουμε το Cross είναι σημαντικό
Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος απο αυτά που έχουμε δηλώσει είναι 7.5 μήνες
Η δική μου παραγγελία έγινε τέλη Νοεμβρίου 2021 με προβλεπόμενο μήνα άφιξης 11/2022 (Toyota ΝΕΟΣ ΚΗΦΙΣΟΣ) Yaris Cross Hybrid Active Plus. Βλέπουμε...Καλημέρα, έχουμε κανέναν νέο ιδιοκτήτη ???
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data... -
Επισης ο πωλητης μου ειπε οτι συνηθως οι πιο πλουσιες εκδοσεις καθυστερουν περισσοτερο. Adventure AWD παρειγγελα.
Και με αφορμη αυτο θα ηθελα να ρωτησω εαν οντως ισχυει οτι πλεον τα υφασματινα πατακια και το προστατευτικο δαπεδου στον χωρο αποσκευων ειναι στανταρ; Γιατι μου τα εχει βαλει αναμεσα στα δωρα, οποτε σκεφτομαι να του ελεγα να μου τα αντικαταστησει ειτε με τα προστατευτικα πλατης των πισω καθισματων ειτε με την σκληρη εταζιερα στο πορτμπαγκαζ. Τωρα που ειναι ακομη νωρις..
Για τα πατάκια έχεις δίκιο τα είχε ο διαμορφωτής αλλά τα δίνουν και δώρο δε ξέρω τελικά τι ισχύει.
Καλύτερα πάρε την εταζερα γιατί και το δικό μου που έχει αυτό το ύφασμα δε με εντυπωσιάζει. -
Απο καθαρή περιέργεια και για στατιστικούς λόγους δεν βάζουμε τους μήνες που περιμέναμε, ώστε να δούμε τελικά μέσους όρους παράδοσης ?
Η φόρμα
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10yBqwivVpTy3OcO26SnxZhinvoYOBWww9_1o_vDxzKQ/edit?usp=sharingΕυχαριστούμε όσους έχουν δηλώσει χρόνο αναμονής, να ξέρετε για εμάς που περιμένουμε το Cross είναι σημαντικό
Η δική μου παραγγελία έγινε τέλη Νοεμβρίου 2021 με προβλεπόμενο μήνα άφιξης 11/2022 (Toyota ΝΕΟΣ ΚΗΦΙΣΟΣ) Yaris Cross Hybrid Active Plus. Βλέπουμε...Καλημέρα, έχουμε κανέναν νέο ιδιοκτήτη ???
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Δεν ξερω αν εννοείς τι ημερομηνίες δίνουν σε νέες παραγγελίες αλλά εγώ θα ήθελα να ήξερα αυτοί που παραλαμβάνουν σήμερα πότε είχανε παραγγείλει. Και επίσης αν κάποιος με παλιότερη παραγγελία ρώτησε πρόσφατα πχ την προηγούμενη εβδομάδα για πότε ειναι η νέα εκτιμώμενη του παραλαβή.
Edit: μέσα στο έγγραφο σου κάποιος απάντησε οτι παρελαβε σε 15 μήνες. Είχανε ανοίξει οι παραγγελίες πριν 15 μήνες?! Μηπως εννοεί πότε του ειπανε οτι ΘΑ παραλάβει? -
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Η φόρμα
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Δεν ξερω αν εννοείς τι ημερομηνίες δίνουν σε νέες παραγγελίες αλλά εγώ θα ήθελα να ήξερα αυτοί που παραλαμβάνουν σήμερα πότε είχανε παραγγείλει. Και επίσης αν κάποιος με παλιότερη παραγγελία ρώτησε πρόσφατα πχ την προηγούμενη εβδομάδα για πότε ειναι η νέα εκτιμώμενη του παραλαβή.
Edit: μέσα στο έγγραφο σου κάποιος απάντησε οτι παρελαβε σε 15 μήνες. Είχανε ανοίξει οι παραγγελίες πριν 15 μήνες?! Μηπως εννοεί πότε του ειπανε οτι ΘΑ παραλάβει?Καλησπέρα ,
Ζήτω συγγνώμη γιατί έκανα λάθος και είμαι εγώ αυτός που έβαλε 15 μήνες. Νόμιζα ήταν ι χρόνος παράδοσης.
Ελπίζω να σβηστεί από τον διαχειριστή του προγράμματος.
Δεύτερον η παραγγελία μου ήταν Φεβρουάριος 2022 με παράδοση Μάιος 2023 εκδοση Style. Επικοινωνία την Δευτέρα , η παράδοση πήγε Ιούλιος 2023.
Δυστυχώς οι χρόνοι ξεφεύγουν λόγω του πολέμου.....!!! -
Η φόρμα
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Παρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
-
Ερώτηση προς τους κατόχους. Το δεύτερο κλειδί είναι και σε εσάς χωρίς κοντρόλ? Μου έδωσαν ένα κομπλέ με κουμπια (έχει πάνω και τον συναγερμό που μου εγκατέστησαν) αλλά το δεύτερο είναι απλό κλειδί με ξεχωριστό κοντρόλ για τον συναγερμό
-
Καλοτάξιδο, πολύ ωραίο σε μαύρο.
Εντάξει το δικό μου είναι άσπρο γιατί έχω μαύρη μοτοσυκλέτα
Από κλειδιά μου δώσανε 2 ίδια με τα τηλεχειριστήρια που έχουν ένα release και βγαίνει το απλό κλειδί. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Για τα πατάκια έχεις δίκιο τα είχε ο διαμορφωτής αλλά τα δίνουν και δώρο δε ξέρω τελικά τι ισχύει.
Καλύτερα πάρε την εταζερα γιατί και το δικό μου που έχει αυτό το ύφασμα δε με εντυπωσιάζει.Το υφασμα βολευει αφανταστα οταν φορτωνεις συχνα αντικειμενα στο πορτ παγκαζ και πρεπει να αφαιρεις ρην εταζερα
-
Από κλειδιά μου δώσανε 2 ίδια με τα τηλεχειριστήρια που έχουν ένα release και βγαίνει το απλό κλειδί.Για ποια έκδοση;
-
@brokesmack το μαύρο του παει. Καλοτάξιδο με ασφαλείς ταξίδια!
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή θα εκτιμούσαμε αν μας άφηνες σε λίγες γραμμές την οδική σου εμπειρία (τι σου άρεσε κ τι όχι)
-
Η φόρμα
Βοηθάτε να μαζέψουμε Big Data...Παρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Μου φαίνεται πως το μαύρο είναι το καλύτερο χρώμα για τις active και active plus. Πραγματικά όμορφο, δε νομίζω ότι του πηγαίνει κάποιο άλλο καλύτερα.
Στις πιο ακριβές εκδόσεις υπάρχουν κι άλλες επιλογές.
Τα φώτα του φαίνονται αρκετά δυνατα αν και αλογόνου.
Βάζεις ένα σετάκι ποιοτικά λεντ και είσαι καρασύγχρονος. -
Με γεια καλοταξιδο! Πολύ ωραίο! Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις αν εχει στο πορτπαγκαζ το επιπλέον δάπεδο και αν έχει τον κρυφο φωτισμό γύρω από τον λεβιέ? Περιμένω active plus εγω.
Και κάποιος άλλος αν εχει παραλάβει active plus απο Απρίλιο μετά, θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα του? Ευχαριστώ πολύ!
@brokesmack saidΠαρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
-
Από κλειδιά μου δώσανε 2 ίδια με τα τηλεχειριστήρια που έχουν ένα release και βγαίνει το απλό κλειδί.Για ποια έκδοση;
Style awd
-
Η φόρμα
Καλοταξιδο . Να τι χαρείς . Όντως το μαύρο είναι πολύ ωραίο. Ήμουν και εγώ σε μαύρο αλλά τελικά το παρήγγειλα σε γκρί. Από ότι βλέπω στους 9 μήνες παρέλαβες. Ποια ήταν η αρχική παράδοση;
-
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις ευχές!
@kostas2310 said in Toyota Yaris Cross:
Με γεια καλοταξιδο! Πολύ ωραίο! Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις αν εχει στο πορτπαγκαζ το επιπλέον δάπεδο και αν έχει τον κρυφο φωτισμό γύρω από τον λεβιέ? Περιμένω active plus εγω.
Και κάποιος άλλος αν εχει παραλάβει active plus απο Απρίλιο μετά, θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα του? Ευχαριστώ πολύ!
@brokesmack saidΠαρέλαβα και εγώ επιτέλους (παραγγελία Αυγουστος 21). Ικανοποιημένος πολύ, όλα όπως τα περίμενα και ακόμη καλυτερα!! .Εκδοση active hybrid. Θα το έχω εκτεθειμένο στον ήλιο οπότε αυριο πάω για μεμβράνες!!
Ναι, και στην active το πορτπαγκαζ εχει διπλό δάπεδο και βολεύει πολύ. Κρυφό φωτισμό γυρω απο τον λεβιέ δεν έχει. Γενικά για τις δικές μου ανάγκες, η μόνη σημαντική έλλειψη της έκδοσης αυτής ειναι τα φώτα led και τίποτα άλλο.
Όσον αφορά την οδηγική εμπειρία, δεν έχω να προσθέσω κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί. Ειναι οτι πιο ευκολοδήγητο έχω οδηγήσει. Το οχημα έχει περισσότερο νεύρο και γκάζι από οτι περίμενα. Ο θορυβος απο το ecvt όμως γίνεται όντως ενοχλητικός στον αυτοκινητόδρομο όταν πατάς απότομα το γκαζι. Ειναι σαν το αμαξι να σε ωθεί να οδηγήσεις οικολογικά και οικονομικά.
Προσωπικά μου δινει την αισθηση οτι το αυτοκινητο παταει στοιβαρά και με άνεση παρόλο που η ανάρτηση ειναι πιο σφικτή απο οσο θα περίμενε κανείς. Ποιοτικά για μένα η καμπίνα ειναι άνω του μέσου της κατηγορίας (συγκρίνοντάς το με το vw t roc φιλου).
Άσχημη εντύπωση μου έκανε το οτι δινουν στην έκδοση αυτή μόνο ενα κομπλέ κλειδί (με κουμπιά) και το δεύτερο ειναι απλό. Για ένα αυτοκίνητο που έχει 22.000 το θεωρώ απαράδεκτο. Επίσης η μέση κατανάλωση που έχω κάνει σε 50χιλιομετρα στον αστικό ίστο, ειναι προς το παρόν 6,2λιτ/100, η οποία είναι αρκετά υψηλή αλλα δεν ξέρω εάν είναι ρεαλιστική καθώς τα χιλιόμετρα ειναι πολύ λίγα, συνεπώς το δείγμα ανεπαρκες.
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω με περισσότερα σχόλια στην συνέχεια!!
-
Ε ναι το δείγμα είναι ελάχιστο. Αφού και η μονάδα μέτρησης έχει περισσότερα χιλιόμετρα από όσα εσύ στο οδόμετρο!!!!!!
Toyota Yaris Cross