-
@theodore80 said in Toyota Yaris Cross:
Σκεφτομαι να παραγγείλω το Yaris Cross 4x4 και έχω μερικές απορίες.
Πάμε λοιπόν:
-
Όχι ο έξτρα εξοπλισμός της Adventure δυστυχώς δεν μπορεί να μπει στην Style. Επίσης, υπάρχει και έξτρα εργοστασιακό εξοπλισμός που μπορεί να προστεθεί μόνο στην Adventure (π.χ. αισθητήρες παρκαρίσματος με ένδειξη τυφλού σημείου).
-
Συναγερμός δεν αξίζει ως δώρο, είναι της πλάκας.
-
Για τις μπάρες δεν γνωρίζω.
-
Υπάρχει κιτ επισκευής ελαστικού.
Σε κάθε περίπτωση, εαν σε παίρνει οικονομικά η adventure είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένη από πλευράς εξοπλισμού. Φυσικά και η Style μια χαρά ειναι, έχει αρκετά παραπάνω από τα βασικά.
-
-
Σκεφτομαι να παραγγείλω το Yaris Cross 4x4 και έχω μερικές απορίες. Θα εκτιμούσα αν κάποιος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να με διαφωτίσει. Η μίνιμουμ έκδοση για 4x4 είναι η Style αν και σκέφτομαι και την Adventure, ωστόσο δεν είμαι βέβαιος ότι ειναι value for money.
-
Καταρχας υπάρχουν κάποια από τα έξτρα της Adventure έκδοσης που θα μπορούσαν να παραγγελθούν ως έξτρα στην έκδοση Style? πχ αυτόματο κλείσιμο εξωτερικών καθρεφτών, ηλεκτρικά θερμαινόμενα καθίσματα, ράγες οροφής, εσωτερικός φωτισμός;
-
Διάβασα ότι ο συναγερμός που όλοι οι αντιπρόσωποι προσφέρουν ως δώρο μπορεί να μην συνεργάζεται σωστά με το MyT, αυτό ειναι κάτι στάνταρ ή μπορεί να αποφευχθεί με σωστή τοποθέτηση ή σωστο συναγερμό; Γίνεται να ενσωματωθεί στο κλειδί του αυτοκινήτου; Γενικότερα, ο after sale συναγερμός είναι κάτι που αξίζει σαν δώρο;
-
Η Style έκδοση μπορεί να πάρει σχάρα οροφής από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ράγες οροφής; Ο πωλητής σε κάποια αντιπροσωπεία που πήγα για προσφορά μου είπε πως «Προς το παρόν η Style έκδοση δεν μπορεί να πάρει σχάρα».
-
Ολες οι εκδόσεις έρχονται προφανώς χωρίς ρεζέρβα, τι γίνεται σε περίπτωση που πάθουμε λάστιχο; Υπάρχει κάποιο κιτ επισκευής; Υπάρχει ένδειξη χαμηλής πίεσης ελαστικών; Τι γίνεται αν πάθω λάστιχο σε απομακρυσμένη περιοχή;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Θα προσπαθήσω να βοηθήσω έχω έκδοση style awd, το σκέφτηκα ως εξής όταν το παράγγειλα.
Η style φοράει 215/55 r17 και η adventure 215/50r18, επειδή έχω δοκιμάσει διάφορες ζάντες (σε μοτοσυκλέτες)
στο δρόμο όσο χαμηλώνει το προφίλ του ελαστικού "ακούς" και τις λακκούβες και δεν έχουμε και τους καλύτερους δρόμους, εντάξει παίζει ρόλο και το μη φερόμενο βάρος της ανάρτησης αλλά δε τις ζύγισα να ξέρω.Για ράγες οροφής ωραίες είναι αλλά νομίζω θα έχουν κάποια αεροδυναμική αντίσταση, πιστεύω θα μπαίνει σχάρα aftermarket χωρίς τις ράγες πχ Thule αλλά δεν είμαι σίγουρος αν σου είναι απαραίτητο μπορείς να ρωτήσεις https://trim.gr/οδηγός-αγοράς-thule/
Για τα λάστιχα έχω προβληματιστεί κι εγώ αλλά λένε τα eco contact έχουν τεχνολογία ssr/runflat αλλά δε μου έσκασε να το δοκιμάσω πάντως έχει ένα μαραφέτι (repair kit) https://www.youtube.com/watch?v=-fCtqqr5hig
και στη κεντρική οθόνη 9'' σου δείχνει ανά πάσα στιγμή τη πίεση.Τώρα τα υπόλοιπα καλά είναι αλλά υπάρχει και το marketing πχ θερμαινόμενα καθίσματα τόσα χρόνια που δεν είχα έζησα.
-
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Σκεφτομαι να παραγγείλω το Yaris Cross 4x4 και έχω μερικές απορίες. Θα εκτιμούσα αν κάποιος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να με διαφωτίσει. Η μίνιμουμ έκδοση για 4x4 είναι η Style αν και σκέφτομαι και την Adventure, ωστόσο δεν είμαι βέβαιος ότι ειναι value for money.
-
Καταρχας υπάρχουν κάποια από τα έξτρα της Adventure έκδοσης που θα μπορούσαν να παραγγελθούν ως έξτρα στην έκδοση Style? πχ αυτόματο κλείσιμο εξωτερικών καθρεφτών, ηλεκτρικά θερμαινόμενα καθίσματα, ράγες οροφής, εσωτερικός φωτισμός;
-
Διάβασα ότι ο συναγερμός που όλοι οι αντιπρόσωποι προσφέρουν ως δώρο μπορεί να μην συνεργάζεται σωστά με το MyT, αυτό ειναι κάτι στάνταρ ή μπορεί να αποφευχθεί με σωστή τοποθέτηση ή σωστο συναγερμό; Γίνεται να ενσωματωθεί στο κλειδί του αυτοκινήτου; Γενικότερα, ο after sale συναγερμός είναι κάτι που αξίζει σαν δώρο;
-
Η Style έκδοση μπορεί να πάρει σχάρα οροφής από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ράγες οροφής; Ο πωλητής σε κάποια αντιπροσωπεία που πήγα για προσφορά μου είπε πως «Προς το παρόν η Style έκδοση δεν μπορεί να πάρει σχάρα».
-
Ολες οι εκδόσεις έρχονται προφανώς χωρίς ρεζέρβα, τι γίνεται σε περίπτωση που πάθουμε λάστιχο; Υπάρχει κάποιο κιτ επισκευής; Υπάρχει ένδειξη χαμηλής πίεσης ελαστικών; Τι γίνεται αν πάθω λάστιχο σε απομακρυσμένη περιοχή;
After συναγερμός δεν αξίζει είναι "της σειράς" που λέμε, άσε που θα πέσουν και ξήλωμα τα, καλύτερα μια καλή ασφάλεια. Έχουν όλα κιτ επισκευής ελαστικών για μεγαλύτερη ζημιά έχει δωρεάν οδική βοήθεια δεν θυμάμαι για πόσο καιρό οπότε πάλι κάλυπτεσαι. Για τα έξτρα δεν γνωρίζω. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Εξαρτάται από τον συναγερμό, έχει καλούς έχει και κακούς. Δεν ξέρω τι δίνει η Toyota, αλλά αν δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, εγώ θα ήμουν υπέρ. Η ασφάλεια μόνον είναι σαν να λέμε να μην έχεις πυροσβεστήρα στο σπίτι και να βασίζεσαι στην ασφάλεια πυρός. Δεν είναι πιο έξυπνο να τα έχεις και τα δύο;
-
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
-
-
-
-
After συναγερμός δεν αξίζει είναι "της σειράς" που λέμε, άσε που θα πέσουν και ξήλωμα τα, καλύτερα μια καλή ασφάλεια. Έχουν όλα κιτ επισκευής ελαστικών για μεγαλύτερη ζημιά έχει δωρεάν οδική βοήθεια δεν θυμάμαι για πόσο καιρό οπότε πάλι κάλυπτεσαι. Για τα έξτρα δεν γνωρίζω. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Εξαρτάται από τον συναγερμό, έχει καλούς έχει και κακούς. Δεν ξέρω τι δίνει η Toyota, αλλά αν δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, εγώ θα ήμουν υπέρ. Η ασφάλεια μόνον είναι σαν να λέμε να μην έχεις πυροσβεστήρα στο σπίτι και να βασίζεσαι στην ασφάλεια πυρός. Δεν είναι πιο έξυπνο να τα έχεις και τα δύο;
Στρατηγέ μου και συνονόματε θα συμφωνήσω μαζί σου αρκεί να πάει κάποιος να βάλε μετά έναν καλόν συναγερμό τώρα να σου τον βάζει η κάθε Αντιπροσωπεία δώρο μετά τι θα είναι καλός της σειράς θα είναι. Να μου πεις για pandora (ςςςςςς είναι ρωσικός νομιζω 🤫🤫🤫🤫)
-
-
Ποιος ασχολείται με συναγερμο το 2022?
-
Ο φίλος που του πήραν το Chr την προηγούμενη εβδομάδα θα το εκτιμούσε αν είχε έστω και έναν απλο να κάνει ιου ιου.
Μπορεί αφενος να το είχε ακούσει ή/και να είχε στείλει τους κλέφτες στο επόμενο. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ο φίλος που του πήραν το Chr την προηγούμενη εβδομάδα θα το εκτιμούσε καλύτερα αν είχε έστω και έναν απλο να κάνει ιου ιου.
Μπορεί αφενος να το είχε ακούσει και να είχε στείλει τους κλέφτες στο επόμενο.Συμφωνώ καλύτερα να κοιμάμαι ήσυχος και ας μη δουλεύει με το app.
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ο φίλος που του πήραν το Chr την προηγούμενη εβδομάδα θα το εκτιμούσε αν είχε έστω και έναν απλο να κάνει ιου ιου.
Μπορεί αφενος να το είχε ακούσει ή/και να είχε στείλει τους κλέφτες στο επόμενο.Σαν παθών επιβεβαιώνω!!! Συνεχώς σκέφτομαι τι θα είχε γίνει αν δεν είχα καθυστερήσει το συναγερμό. Τον οποίο θα έβαζα ούτως η άλλως.
-
Στο συναγερμό της σειράς που βάζει ο εισαγωγες θα κολλήσουν οι ειδικοί!
-
Σιγά τους Αϊνστάιν. Κατσαπλιάδες είναι οι περισσότεροι κλέφτες.
-
ηταν ενδιαφερον https://www.youtube.com/watch?v=fPhLIxc9Ock
δεν ηταν awd
-
@rid said in Toyota Yaris Cross:
ηταν ενδιαφερον https://www.youtube.com/watch?v=fPhLIxc9Ock
δεν ηταν awd
Ναι ισχύει απαντάει σε ένα σχόλιο ότι είναι το απλό. Ενδιαφέρον βίντεο.
-
Το καλυτερο πραγμα που μπορω να σκεφτω το εχει η Μερκ σε ολα τα οχηματα της. Συνεχη επικοινωνια του αυτοκινητου και ανταλλαγη δεδομενων με τον κατασκευαστη και τον κατοχο.
Γνωριζω σε real time, που βρισκεται το οχημα και σε τι κατασταση (ξεκλειδωτο ή κλειδωμενο, μηχανη σε λειτουργια ή εκτος, πορτες ανοιχτες ή κλειστες κλπ).
Ακομη και με τι ταχυτητα μεση κινειται και προς πια κατευθυνση.
Στο γκαραζ που το χω το ακουω καθε τρεις και λιγο να κανει διαγνωστικους ελεγχους ενω μου στελνει και λοιπα μυνηματα για την κατασταση του( μπαταρια , ελαστικα κλπ). Ολα αυτα by default. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Για τα λάστιχα έχω προβληματιστεί κι εγώ αλλά λένε τα eco contact έχουν τεχνολογία ssr/runflat αλλά δε μου έσκασε να το δοκιμάσω πάντως έχει ένα μαραφέτι (repair kit)
Να προσθεσω οτι μπορει σημερα πολυ δυσκολα να βρισκεις αυτοκινητο με ρεσερβα by default, αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει να ξερεις αν μπορει να μπει αργοτερα.
Σε αλλα υβριδικα toyota, πχ Corolla/CHR , δεν υπαρχει αρκετος χωρος για ρεζερβα κατω απο το καλυμα του πορτ-μπαγκαζ, και το κιτ-ρεζερβας που πουλαει η toyota (και ειναι πανακριβο btw) εχει νεο ψευτικο πατο που ανεβαινει πιο ψηλα και σου τρωει χωρο απο το πορτ-μπαγκαζ, αρα ειναι unacceptable απο μενα.
Το yaris cross εχει επαρκη χωρο για ρεζερβα κατω απο τον πατο του πορτ-μπαγκαζ, και αυτο ειναι ενα ατου. Δηλαδη μπορεις αργοτερα να προσθεσει χωρις να χανεις απο τα 400 λιτρα χωρου και χωρις να θες "ειδικο" κιτ απο toyota. Ολα αυτα βεβαια για την 2wd εκδοση, γιατι το 4wd που συζητας εχει πισω τον δευτερο μικρο-κινητηρα και δεν ξερω τι ακριβως γινεται με το χωρο (σιγουρα στα specs εχει αρκετα μικροτερο port-baggage οποτε αυτο ηδη ειναι αρνητικη ενδειξη).
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Το υπέροχο κόκκινο του Πούμα, χάνει στη φωτό κιολας
Το αδικει παρα πολυ η φωτο.
εχω και εγω μερικες αππ αυτο που ειδα στο avenue στις οποιες επισης αδικειται, δειχνει σαφως πιο φωτεινο/ξεπλυμενο στις φωτο σε σχεση με την πραγματικοτητα.https://www.imagebam.com/view/ME9DRLZ
https://www.imagebam.com/view/ME9DRM2δειτε στην δευτερη ποσο πιο φωτεινο φαινεται, η πρωτη ειναι πολυ πιο κοντα στην πραγματικοτητα
Sorry για το οφτοπικ, αυτό που έχεις είναι μάλλον το μπορντώ το οποίο δεν υπάρχει πλέον σαν επιλογή. Το άλλο είναι φωσφοριζέ κόκκινο.
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Για τα λάστιχα έχω προβληματιστεί κι εγώ αλλά λένε τα eco contact έχουν τεχνολογία ssr/runflat αλλά δε μου έσκασε να το δοκιμάσω πάντως έχει ένα μαραφέτι (repair kit)
Να προσθεσω οτι μπορει σημερα πολυ δυσκολα να βρισκεις αυτοκινητο με ρεσερβα by default, αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει να ξερεις αν μπορει να μπει αργοτερα.
Σε αλλα υβριδικα toyota, πχ Corolla/CHR , δεν υπαρχει αρκετος χωρος για ρεζερβα κατω απο το καλυμα του πορτ-μπαγκαζ, και το κιτ-ρεζερβας που πουλαει η toyota (και ειναι πανακριβο btw) εχει νεο ψευτικο πατο που ανεβαινει πιο ψηλα και σου τρωει χωρο απο το πορτ-μπαγκαζ, αρα ειναι unacceptable απο μενα.
Το yaris cross εχει επαρκη χωρο για ρεζερβα κατω απο τον πατο του πορτ-μπαγκαζ, και αυτο ειναι ενα ατου. Δηλαδη μπορεις αργοτερα να προσθεσει χωρις να χανεις απο τα 400 λιτρα χωρου και χωρις να θες "ειδικο" κιτ απο toyota. Ολα αυτα βεβαια για την 2wd εκδοση, γιατι το 4wd που συζητας εχει πισω τον δευτερο μικρο-κινητηρα και δεν ξερω τι ακριβως γινεται με το χωρο (σιγουρα στα specs εχει αρκετα μικροτερο port-baggage οποτε αυτο ηδη ειναι αρνητικη ενδειξη).
Μου κίνησες τη περιέργεια και το μέτρησα είναι 18 πόντους ύψος αλλά θέλει ειδικό κιτ για να μπει σε αυτό το χώρο με γρύλο, μπουλονόκλειδο κλπ.
-
Σε πολλά αυτοκίνητα υπάρχει ο κατάλληλος χώρος (κοιλότητα) διαμορφωμένος ώστε να δεχτεί ρεζέρβα,απλά λείπει η ρεζέρβα. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχει τρόπο να ασφαλιστεί και σίγουρα θα κοπανάει σε εγκάρσιες ανωμαλίες.Το κιτ επισκευής είναι τραγικό καθώς σε περίπτωση σχισμής δεεεεεεν.Επίσης πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου για να το χρησιμοποιήσεις και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα.Κυριακή του Πάσχα,Δεκαπενταύγουστο κτλ στο χωριό περίμενε την οδική και όταν έρθει,που θα σε πάει;;;
Μια υπέροχη γιορτινή ημέρα..................... -
παρα πολυ χρησιμο πραγμα η ρεζερβα...
εστω και αναγκης.
και να υπαρχει ο χωρος της.
στο βιταρα εχωνες μεν 200 για τη ρεζερβα αναγκης αλλα ερχοταν πληρης με πλαστικα στερεωσης, φελιζολ, γρυλους κλπ και χωραγε μαλιστα ταυτοχρονα και το εκπληκτικο κομπρεσερακι που σου δινουν μαζι με το κιτ επισκευης στον χωρο του χωρις να εχει σχεση με το μπαγκαζ. (εχω σκασει για το gv 180 ευρω για κομπρεσερ γαματο στο μεταξυ και το κομπρεσερακι αυτο κανει καλυτερη δουλεια οποτε το κρατησα οταν εδωσα το βιταρα S!)
στα μπαταριατα, και το φεβ μου, υπαρχει θεμα που δεν χωραει η ρεζερβα, μου κοβει διαδρομες που θελω να κανω αλλα νοιωθω ανασφαλεια. ειμαι ηδη σε mood ρεζερβα@σχαρα αλλα θα ξεφτυλιστουμε να βγουμε ετσι με γκεικα στο δρομο. -
Σε ένα έτος θα έρθουν τα ελαστικά χωρίς αέρα. Κάντε υπομονή
-
Το εντυπωσιακό είναι οτι κανείς δεν νοιάζεται για την ρεζέρβα απο τους υποψήφιους αγοραστές αλλά θέλουν να ξέρουν τα πάντα για την ανάλυση της οθόνης και τη συνδεσιμότητα!
Toyota Yaris Cross