-
@ad276: Δεν θα σου πω για το Style Plus 3 που είναι σχετικά ακριβό, αλλά και πάλι συμφέρει καθώς προσφέρει πολλά για τα λεφτά του, αλλά για το Style Plus 2 που με 300 μόνο Ευρώ προσφέρει ζάντες αλουμινίου, cruise control και αναγνώριση κόπωσης. Πιο πολύ VFM δεν γίνεται!
Επίσης μην προσπερνάς (πέρα από το καλύτερο κιβώτιο) τον πολύ καλύτερο κινητήρα με σημαντικά μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή! Και αυτά θα σου είναι χρήσιμα στο νησί με τους δρόμους του...
-
Clio επειδή είναι αντικειμενικά το καλύτερο κι επειδή θα σε αγαπήσει πιο πολύ η σύζυγος!!!
-
Φιλε megane98hp επεσες διανα....η συζυγος ψηφιζει Κλιο.....
-
στη σύγκριση γαλλικού vs 'γερμανικού', έχουμε το εξής φαινόμενο:
Τα γαλλικά έχουν αυτή τη στιγμή, τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα αυτόματα κιβώτια της αγοράς και μάλλον τα χειρότερα χειροκίνητα της αγοράς. Στα 'γερμανικά' αυτοκίνητα έχουμε σχεδόν το αντίστροφο. Δυστυχώς όμως τα γαλλικά χειροκίνητα που έχω δοκιμάσει είναι τόσο χάλια στην αίσθηση που για μένα είναι από μόνος του λόγος απόρριψης, ενώ αντίθετα, θα επέλεγα να αγοράσω γαλλικό μόνο και μόνο για το αυτόματο κιβώτιο που διαθέτουν (και που είναι διαθέσιμο μόνο σε πολύ ακριβά γιαπωνέζικα αυτοκίνητα και στο vitara που επίσης 'κατάντησε' ένα 'πολύ ακριβό γιαπωνέζικο αυτοκίνητο').
Μου κάνει εντύπωση πόσο σημασία δίνουμε πλέον στα μεγέθη της οθόνης, την χροιά του φωτισμού, το αν θα γύρει λίγο παραπάνω στα στροφιλίκια και μερικά άλλα ασήμαντα πράγματα όπως αν είναι λεντ τα φλας κλπ. και σταματήσαμε να κρίνουμε την αίσθηση στο τιμόνι και τα κιβώτια ταχυτήτων που είναι ίσως το σημαντικότερο τεχνικό κομμάτι του αυτοκινήτου, που δυστυχώς δεν έχει εξελιχθεί ακόμη όσο ο κινητήρας (πλεόν όλοι οι κινητήρες είναι 'απροβλημάτιστοι' κατά 90%).
-
@Piliourits: τα έγραψες εξαιρετικά!
-
Νομιζω οτι ειναι ακυρο να κρινεις ενα αυτοκινητο μονο απ το κιβωτιο.....
-
Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια.
Κι εσύ έκρινες και απέρριψες το Ibiza από μια φήμη (περί αναξιοπιστίας των TSi γενικώς) και από την εγγύηση, πράγματα που κάποιος άλλος πιθανώς θα τα αγνοούσε.
Εγώ πάντως δεν θα απέρριπτα αυτοκίνητο ούτε για ένα μέτριο κιβώτιο, ούτε για μια μικρή εγγύηση. Για τις φήμες δεν το συζητώ καν...
-
Τα προβληματα των tsi δεν ειναι φημη αλλα πραγματικοτητα.Εχοντας Γκολφ παρακολουθουσα το vwclub.gr εκει υπαρχουν πολλα παραπονα για τους tsi.Βεβαια αυτοι οι κινητηρες εχουν καταργηθει.Και δεν εχω σκοπο να το ρισκαρω ειδικα με αυτη την γελοια εγγυηση.Δινοντας δυο (,;) χρονια σημαινει οτι δεν εχουν εμπιστοσυνη στο προιον τους,την στιγμη που πας και παιρνεις πλυντηριο των 300 ευρω με 3 χρονια.
Με 2 χρονια εγγυηση και βεβσρημενο ιστορικο ειναι σαν να κοροιδευουν τον κοσμο.Και αυτο ισχυει για ολο το γκρουπ.
Και να πω και το παραπονο μου;Ξερεις τι ειναι να αγοραζεις Γκολφ με την 'εξαιρετικη' ποιοτητα κατασκευης και να παιρνεις αγκαλια την ταπετσαρια του ουρσνου; Συν τα ξεφτισματα του ταμπλο;Επιεικως απαραδεκτο.
-
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι κάτω από το ακρωνύμιο TSi μπαίνουν πάνω από δέκα διαφορετικοί κινητήρες. Όπως φαντάζεσαι, δεν είναι όλοι εξίσου (αν)αξιόπιστοι. Κι επειδή στην περίπτωση μας μιλάμε για τον χιλιάρη και μόνο, αυτό που μετράει είναι η αξιοπιστία του συγκεκριμένου κινητήρα, η οποία ενγένει θεωρείται πολύ καλή, οπότε η κακή 'φήμη' των TSi δεν τον αγγίζει.
Όσον αφορά την εγγύηση, σηκώνει πολλή κουβέντα η σύνδεση της διάρκειας της με την αξιοπιστία μιας εταιρίας. Κατά την άποψη μου, δεν υπάρχει άμεση σύνδεση. Πιστεύεις π.χ. ότι η Ford με τα 8 χρόνια εγγύησης είναι γενικά πιο αξιόπιστη από την Honda ή τη Mazda που δίνουν μόνο 3 χρόνια εγγύησης; Οι μακρόχρονες εγγυήσεις είναι κατά την άποψη μου ένα πολύ καλό (και ευπρόσδεκτο από την πλευρά του καταναλωτή) εργαλείο marketing για να 'δέσεις' τον πελάτη με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων. Κάτι που στην ουσία δεν είναι ποτέ τζάμπα...
Σε τελική εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όντας 'καμμένος' στο παρελθόν από το γκρουπ VAG, δεν επιθυμείς να 'ρισκάρεις' νέα αγορά εντός του γκρουπ. Σεβαστό απόλυτα και δεν χρειάζεται να προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις (με αίολα επιχειρήματα) για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.
-
Δεν ειναι καθολου αιολα επιχειρηματα ειναι πραγματικοτητα....
Αληθεια συμπαθω τα vag αλλα η ολη του πορεια τα τελευταια χρονια με εχει κανει προληπτικο απεναντι του.
Ειπα παραπανω οτι ολοι οι 'προβληματικοι' εχουν αποσυρθει και εχουν αντικατασταθει με νεους πιο αξιοπιστους αλλα το μειονεκτημα της εγγυησης παραμενει.....
-
Το πρόβλημα στη χώρα με το VW Group και κυρίως για τις VW/Audi/Skoda δεν είναι οι TSi κινητήρες αλλά το δίκτυο εξυπηρέτησης.
Αν εδώ στην Αττική δεν μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη με το Αfter Sales Support, δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται στην επαρχία και ειδικά στα νησιά.
Για την Seat πιθανά τα πράγματα να είναι καλύτερα. Πάντως ο δικός μας αντιπρόσωπος Seat στα Βριλήσσια το έκλεισε το μαγαζί, οπότε το Cordoba το πάμε σε εξειδικευμένο.
-
Και να πω και το παραπονο μου;Ξερεις τι ειναι να αγοραζεις Γκολφ με την 'εξαιρετικη' ποιοτητα κατασκευης και να παιρνεις αγκαλια την ταπετσαρια του ουρσνου; Συν τα ξεφτισματα του ταμπλο;Επιεικως απαραδεκτο.
Πω ρε φίλε. Με γύρισες στο 2000 και στα Golf της εποχής εκείνης... Ξέχασες τα ξεφτίσματα στα μαλακά αφρώδες πλαστικά στις πόρτες.
Αναρωτιέμαι αν έχει βελτιωθεί η ποιότητα υλικών από τότε μέχρι σήμερα.
Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα που τα Γερμανικά του Group πλέον είναι με σκληρά πλαστικά.
-
storm το δικο μου ειναι μαρτιος του 04.Αλλα αυτο συμβαινει και σε μεταγενεστερα Γκολφ.
Στη Συρο υπαρχει κανονικα αντιπροσωπεια vag αλλα λειτουργει σαν υποκαταστημα του Γρατσια.
-
Είναι το χειριστήριο του αυτοκινήτου που χρησιμοποιείς περισσότερο απ' όλα, συνεχώς, το σημείο με το οποίο έρχεσαι σε επαφή με το αυτοκίνητο κάθε στιγμή με χέρια και πόδια, η απόδοση του αυτοκινήτου τόσο στην επιτάχυνση όσο και στη ικανότητα έλξης φορτίου εξαρτάται απ' αυτό, η κατανάλωση, η αξιοπιστία του αυτοκινήτου εξαρτάται απ' αυτό καθώς έχει τα περισσότερα μηχανικά ευαίσθητα μέρη και αντίθετα με τον κινητήρα έχει κι αναλώσιμα υλικά η αλλαγή των οποίων προβλέπεται και απαιτείται χρονοβόρο και κοστοβόρο κατέβασμα & λύσιμο (λογικά δεν θα κατεβάσεις ποτέ να λύσεις έναν κινητήρα), η ποιότητα κύλισης-θόρυβος εξαρτάται απ' αυτό, δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι...
ΜΟΝΟ απ' το κιβώτιο δεν μπορείς να κρίνεις κανένα όχημα, αλλά είναι το ίδιο σημαντικό με τον κινητήρα, αν όχι 'περισσότερο'.
Βέβαια δεν μπορεί να το περιγράψει κανείς με νούμερα (πέρα απ' τον αριθμό των σχέσεων) και να γίνει το αντίστοιχο μάρκετινγκ, οπότε έχει γίνει πιο σημαντικό αν έχουμε χειροκίνητο ή αυτόματο κλιματισμό, 16αρες ή 17άρες ζάντες, σκληρά ή μαλακά πλαστικά, 7αρα ή 8άρα οθόνη, διχρωμία στο αμάξωμα και όλα αυτά τα όμορφα που βαραίνουν στην απόφαση αγοράς μας περισσότερο απ' την ποιότητα και αίσθηση του κιβωτίου ταχητύτων...
-
ad276 wrote:
Πω ρε φίλε. Με γύρισες στο 2000 και στα Golf της εποχής εκείνης... Ξέχασες τα ξεφτίσματα στα μαλακά αφρώδες πλαστικά στις πόρτες.
Αναρωτιέμαι αν έχει βελτιωθεί η ποιότητα υλικών από τότε μέχρι σήμερα.
Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα που τα Γερμανικά του Group πλέον είναι με σκληρά πλαστικά.
Μαλακά αφρώδη πλαστικά.
-
Φιλολογος κι εσυ ?
-
Πάντως καλά τα λέει. Λάθος μου από κεκτημένη ταχύτητα.
-
Φιλολογος κι εσυ ?
Φυσικός.
-
Πλακα κανω, δεν ειμαι φιλολογος....Απλα κανω διορθωσεις κι εγω εδω μεσα , γι αυτο
-
Καννικα θα επρεπε να αλλαξει ο τιτλος αφου πλεον παμε για τουρμπατο σουπερμινι....Μετα απο ψαξιμο δυο ειναι οι τελικες επιλογες....
Το clio1,0 tce expression και το fiesta 1,0 ecoboost connected....
Εδω το Κλιο υπερτερει στην τιμη και στο πιο νεο μοντελο ενω το Φιεστσ στην οδηγοκεντρικοτητα,στην εγγυηση αλλα και στα τελη αφου πλεον μετραται στα 94 co2.
Σημειωστε οτι το Φιεστα δεν εχει 100 αλλα 95 ιππους προφανως λογω WTLP......
Εσεις τι λετε; Ξερω οτι θα πειτε οτι ειχες απορριψει το Φιεστα λογω....οθονης αλλα τελικα φαινεται πως αυτη η θεση,ναι μεν ειναι ασχημη στο ματι αλλα ειναι βολικη στο δρομο.....
Θεωρω τον ecoboost πιο αξιοπιστο και πιο οικονομικο ισχυει κατι τετοιο; Αξιζει η διαφορα στην τιμη;
Ατμοσφαιρικο σουπερμινι.