-
https://forum.4troxoi.gr/forum/tehnika-themata-veltioseis/peugeot-208-misfire-oil-check-trigmoi
Εάν δεν έχεις μεγάλες ευθείες να πατας βαθια το γκαζι και να δημιουργούνται έντονοι στροβιλισμοι στις βασεις των βαλβίδων και στις γωνίες γύρω από αυτές ώστε ένα ποσοστό των επικαθησεων να ξεκολλα, τότε ίσως να ξανασκεφτείτε κάποιο ατμοσφαιρικό με ηλεκτρικο turbισμα για να έχεις δύναμη και χαμηλά αλλά και το κεφάλι σου ησυχο.
-
https://forum.4troxoi.gr/forum/tehnika-themata-veltioseis/peugeot-208-misfire-oil-check-trigmoi
Εάν δεν έχεις μεγάλες ευθείες να πατας βαθια το γκαζι και να δημιουργούνται έντονοι στροβιλισμοι στις βασεις των βαλβίδων και στις γωνίες γύρω από αυτές ώστε ένα ποσοστό των επικαθησεων να ξεκολλα, τότε ίσως να ξανασκεφτείτε κάποιο ατμοσφαιρικό με ηλεκτρικο turbισμα για να έχεις δύναμη και χαμηλά αλλά και το κεφάλι σου ησυχο.
Από τα κακά του άμεσου ψεκασμού....
-
Τελείωσες με την προώθηση του baleno και ξεκίνησες του swift;;;;;;
-
Αφου σταματησαν το baleno τι να κανω;;;
Υ.γ Στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο είναι με άλλο αμάξωμα.
-
Και τα δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα για τα λεφτά τους, το swift μάλιστα που έχει κι αξιοπρεπές τιμόνι αντίθετα με ότι λεγόταν για το μπαλένο, άρχισα να το το γλυκοκοιτάζω κι εγώ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογό του, αν τελικά προτιμήσω ένα φθηνό αυτοκίνητο καθημερινό εργαλείο, αλλά διστάζω για ατμοσφαιρικό το 2020, ή ροπή παραμένει σε 'προβληματικά' επίπεδα για κίνηση εκτός πόλης, σε ορεινές διαδρομές κλπ.
Ειδικά για μένα που ψάχνω λύση στη μετάβαση στο εξοχικό μας, τώρα που έρχεται καιρός να πάρουμε τα βουνά να γίνουμε preppers, θα είναι προβληματική η ατμοσφαιρική ροπή.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω, πως είναι στο μπες βγες το swift, είναι πολύ χαμηλό; Μόνο μια φορά μπήκα σε έκθεση και δεν το έχω συγκρατήσει, ψηλουτσικο νομίζω ήταν κι ευρύχωρη εργονομική καμπίνα θυμάμαι, πίσω θέσεις δεν δοκίμασα.
-
Δεν ξέρω σε τι έχεις μάθει διότι αυτο αλλαζει πολλές φορές την οπτική μας. Αλλά θα εντυπωσιαστεις απο το ποσό τραβάει το mild hybrid ...δεν κανω πλακα.
Δες το νημα με το swift εχω γραψει ποιες οι διαφορες με το turbo.
Σε βουνά, όντως θέλει να αλλάζεις σχέσης αλλά είναι τόσο απαλό το κιβώτιο που το αλλάζεις κουνώντας μονο τον καρπό ενώ ο συμπλεκτης είναι κοντός και ανάλαφρος, τερματίζει πολύ εύκολα και γρήγορα.
Μάλιστα συγκριτικά με τα 1.0 τουρμπακια αρπάζει και λόγω ηλεκτρονικής από τις 1300 γερά και σταθερά χωρίς τρέμουλο που μέσα στην πόλη το βρίσκω καλύτερο.
Το έχω μετρήσει στο swift φίλου και έβγαλε 10 και κάτι στο 0-100 με τρεις αλλαγες (Ενταξει ερασιτεχνικα το μετρησαμε αλλα παιρνεις μια ιδεα του πως παει)
Η διαφορά με τα μηχανικά turbo ειναι ότι για να νιώσεις την έξτρα ροπή των 5 κιλων από τον ηλεκτροκινητήρα πρέπει να βυθίσεις αρκετά το πόδι στο γκάζι, αν όχι στο πάτωμα τοτε τουλάχιστον μέχρι την μέση.
Τότε ξαφνικά έχεις μια μαζεμένη ροπή που σηκώνει ελαφρά το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Φεύγει πολύ δυνατά....Χωρίς υπερβολές.
Σε απλή μετακίνηση δεν θα πολυκαταλαβεις και πολλα απο την εξτρα ροπη, αλλά σε ανηφόρες και τέτοια θα την νιώσεις σαν ενα ελαφρύ σπρώξιμο.
Στο ταξίδι με δύο άτομα μέσα είναι υπεραρκετη η ροπη και ταξιδεύει γρήγορα και οικονομικά
Στα 160χλμ/ώρα το μοτέρ στροφαρει στις 4000rpm ενώ σε επίπεδο έδαφος και με clima στο on (αυτό δεν το θυμάμαι να πω με ακρίβεια) με αυτα τα χιλιομετρα έγραφε κοντα στα 7 λίτρα.
Ενώ σε τέτοιες ταχύτητες μεταξυ 130 και 150χλμ /ώρα τις έχει ψωμοτύρι χωρίς καν να πιέζεται.
Άλλωστε είναι 890 κιλά και έχει 90 άλογα με 12 κιλά ροπής και αλλα 5 κιλα εξτρα οποτε βυθιζεις το γκαζι
Στα 110 χλμ/ώρα σε επίπεδο δρόμο γράφει 4,5 με 4,7 λιτρα/100.
υ.γ
Στο μπες βγες αν έχεις την θέση σε μεσαίο ύψος και αν είσαι άνω του μέσου όρου σε ύψος τοτε έχεις το πόδι κάθετο σε ορθή γωνία καθώς βγαίνεις. Όταν βγαζεις το κεφάλι λόγω της μπροστινή κολώνας που είναι κάθετη δημιουργείται κενος χώρος για το κεφάλι και δεν χρειάζεται να σκύψεις πολύ. Για παράδειγμα μικροκαμμομενες κοπέλες στην παρέα έμπαιναν χωρίς να σκύβουν το κεφαλι καθόλου.
Μια ακόμα λεπτομέρεια που κανεις δεν την παρατηρεί. Κάτω από τους πλαϊνους αεραγωγούς στο ύψος του ντουλαπιου του συνοδηγού αλλα και στην πλευρα του οδηγου το ταμπλο είναι ελαφρως σκαμένο προς τα μέσα. Ετσι όταν βγάζεις την ποδαρα σου δεν χτυπάς το ταμπλό. Παρά πολύ μελετημένο σε αυτό το σημείο. Δεν το έχω δει σε κανένα αυτοκίνητο αυτό
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-swift-12-shvs#lg=1&slide=9
Εδώ φαίνεται αυτο που λέω, Δες το ντουλαπάκι του συνοδηγού που καθώς πλησιάζει στην πόρτα μικραίνει αισθητά το φάρδος του, ενώ προς το κέντρο του ταμπλό είναι πιο φαρδύ. Επίσης φαίνεται η γωνία λόγω της κάθετης εμπροσθιας κολώνες που αφήνει κενό για το κεφάλι στο μπες/βγες.
Αρνητικά....άμεση αλλαγή ελαστικών με μεγαλύτερο προφίλ. Από την πρώτη κιόλας μέρα.
-
Γυρε είσαι μαζοχιστης και αντιπρόσωπος (suzuki)...
-
Θα σας πάρω τα μέτρα ρε.......Λεεεερες
Ατμοσφαιρικο σουπερμινι.