-
Ποιες αλλαγές ρε παιδιά αφού δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων το Jazz.
-
@dimsabas said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Όλη η οδήγηση έχει γίνει εκτός Eco. Οι αλλαγές είναι αισθητότατες κι ευχαριστώ τον Λάπη για το βίντεο που έβαλε, όπου φαίνεται σαφώς ότι έχουμε αλλαγές ταχυτήτων (και μάλιστα πολύ γρήγορες).
Που διαφωνώ, όπως όλα τα υβριδικά, (έχω δικό μου άνθρωπο που έχει την Corolla μοντέλο 1/21 και την ξέρω και αυτή πολύ καλά), έχει μία δικιά του φιλοσοφία στην οδήγηση, που διαφέρει από τα αυτοκίνητα που έχουμε συνηθίσει. Με ένα απλό τεστ ντράιβ ή οδήγηση λίγων ωρών, δεν καταλαβαίνεις το βάθος της τεχνολογίας που έχει. Αν ζήσεις μαζί του μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, τότε θα διαπιστώσεις τίς δυνατότητες του και θα το εκτιμήσεις ή όχι. Κάνει θόρυβο τραχασμού αναφέρεις, λογικό αφού είναι γενικά αθόρυβο, η μόνωση στους θόλους πάντως, εσωτερικά είναι εξαιρετική, με καταιγίδα δεν ακούς καθόλου τά νερά στους θόλους, ούτε και το αλάτι σέ δρόμους που μόλις το έχουν σκορπίσει. Με μισή γκαζιά αναφέρεις, ότι παίρνει μπροστά ο κινητήρας, πρώτον δεν παίρνει αν δεν συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες, αλλά αν παίρνει με μισή γκαζιά, τότε δεν μπορεί να θέλει 3,5 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να επιταχύνει, άμεσα επιταχύνει το ηλεκτρομοτέρ αφού παιρνει ρεύμα και από την μπαταρία. Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει σημαντική βλάβη του συστήματος μετάδοσης. Αναφέρεις ότι σέ στροφή φρενάρεις, ο κινητήρας σβήνει και μένεις χωρίς γκάζι ??? Ο κινητήρας δεν έχει άμεση σχέση με την μετάδοση, (μόνο υπό συνθήκες) ο ηλεκτροκινητήρας κινεί το αυτοκίνητο και αν το πηγαίνεις τσίτα, δεν θά συνδεθεί ποτέ με τους τροχούς. Το μοτέρ θά δουλεύει για να δίνει ΜΟΝΟ ρεύμα. Εκεί που λες "πάλι καλά που δεν έσβησε" τί εννοείς; Τί νά σβήσει; Φυσικά ταχύτητες δεν υπάρχουν, οπότε ούτε καρφωτές αλλαγές κάνει, ούτε νιώθεις κάποια αλλαγή στην ροή της μετάδοσης. Είναι ποιο εξελιγμένο από το σύστημα του CR-V, για αυτό αυξομειώνει τίς στροφές του κινητήρα, για να έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς κάτι με ταχύτητες και να μην σε κουράζει ο ήχος του κινητήρα, όταν σπάνια δουλεύει σέ υψηλές στροφές. Αν έχεις χρόνο δες κάποια βίντεο για να καταλάβεις πως δουλεύει το υβριδικό σύστημα της Honda.
-
@ektoras said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
νόμιζα οτι ηταν fake sound effect όχι οτι όντως ανεβοκατεβάζει στροφές!
Κιβώτιο ταχυτήτων δεν έχει, άρα δεν κάνει αλλαγές, πως γίνετε τώρα να γίνονται καρφωτές και ελαφρώς αισθητές .........σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν ξέρω. Ο κινητήρας αυξομειώνει στροφές για να μην παρουσιάζει βουητό, στις ελάχιστες περιπτώσεις που θα πατήσεις τέρμα το γκάζι και δεν έχει σχέση με τεχνητούς ήχους από τα ηχεία.
Εμένα πάντως μου είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο ήχος ήταν από τα ηχεία, αλλά τελικά όπως λέτε υπάρχει αυξομείωση στις στροφές στο kick down. Good to know.
-
Συμφωνώ ότι η οδήγηση κάποιων ημερών (αύριο θα κλείσω 10 μέρες συμβίωσης) δεν μπορούν να ισοφαρίσουν την πολύμηνη κατοχή. Από την άλλη, ο κάτοχος δεν έχει τη συγκριτική ματιά που αποκτάται μόνο όταν αλλάζεις συνεχώς αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών. Επιπλέον, υποτίθεται ότι ο συντάκτης είναι πιο ψαγμένος και γνώστης από τον μέσο αγοραστή. Γενικώς. Γιατί ειδικώς, για το κάθε συγκεκριμένο μοντέλο, είναι λογικό ο κάτοχος να έχει ψαχτεί περισσότερο από κάποιον που πρέπει να επαναλάβει αυτή τη διαδικασία για όλα τα μοντέλα της αγοράς.
Ο θόρυβος τροχασμού είναι έντονος και τον ακούς ΚΑΙ με τον βενζινοκινητήρα σε λειτουργία. Θεωρώ ότι θέλει δουλειά.
Ναι, παίρνει μπροστά με μισή γκαζιά, αλλά όταν πας τελείως ηλεκτρικά και μέχρι να πάρεις την πλήρη ισχύ (δηλαδή να πάρει μπρος η βενζίνη, να επιλέξει την κατάλληλη σχέση και να ανεβάσει σαλ, θέλει μετρημένα 3.5¨. Δε βλέπω κάποια αντίφαση σε αυτό με το να αποδίδει καλύτερα σε μικρές γκαζιές.Σε στροφές φρενάρεις και κατευθείαν οι σαλ πέφτουν και μετά θέλει χρόνο για να ξαναγκαζώσεις. Δεν έχεις καμία ρυθμισιμότητα στο γκάζι. Σε αφήνει τελείως ξεκρέμαστο στο πιο κρίσιμο σημείο.
Αναφορικά για τις αλλαγές ταχυτήτων, θα επικοινωνήσω αύριο με την υπεύθυνη Τύπου, γιατί μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση και θα επανέλθω. Το καλό με την ηλεκτρονική έκδοση είναι ότι μπορείς να προβείς πανεύκολα σε διορθώσεις. Άντε τώρα να έχεις κάτι τυπωμένο.Το αν είναι πιο εξελιγμένο σύστημα από του CRV το αναφέρω βασισμένος στην αίσθηση που σου αφήνει, προφανώς κάποιος μηχανικός της Honda θα έχει σαφέστερη γνώμη. Όταν έχω χρόνο, θα δω τα βιντεάκια κι αν προκύπτει ότι είναι νεότερη γενιά από του CRV, θα σπεύσω να το διορθώσω στο κείμενό μου.
Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες τόσο με τη δοκιμή.
-
Τα χρόνια πέρασαν έφτασα στο 56. Πιτσιρικάς θεωρούσα απόμαχους όσους βρίσκονταν σε αυτή την ηλικία. Καθώς τά χρόνια περνάνε γεμίζεις εμπειρία και γνώση και αφήνεις τους νεώτερους να βιώσουν τά ίδια, γιατί έτσι είναι ο κύκλος της ζωής. Βλέπω στο πρόσωπο τους, τόν εαυτό μου χρόνια πριν. Ο τρόπος που σκέφτονται, ο τρόπο που επιχειρηματολογούν, ο τρόπος που αγοράζουν, ο τρόπος που αγαπούν, μου είναι οικείος γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάτι αντίστοιχο έκανα και εγώ. Χαίρομαι να βλέπω τους νεώτερους ζωηρούς, με ενέργεια και απόψεις, ίσως υπερβολικές κάποιες φορές ή και λανθασμένες, αλλά έτσι είναι η ζωή από αυτά μαθαίνεις. Αλλά παράλληλα στεναχωριέμαι όταν βλέπω τους μεγαλύτερους, να επιμένουν ότι τα ξέρουν όλα. Διαβάζω στο συγκεκριμένο φόρουμ, αλλά και αλλού, διάφορες απόψεις και θέσεις, από νεώτερους, συνομήλικους, μεγαλύτερους. Μπορώ να κρίνω τίς θέσεις τους. Επιπλέον και λόγω της δουλειάς μου, έχω μάθει να διαβάζω με τα αυτιά και νά ακούω με τα μάτια. Συμβουλές μπορώ να δώσω αν μου ζητηθούν, αλλά κριτική δεν θα κάνω από φύση και θέση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις και αφού διαπιστώσω κάτι στρεβλό, αναγκάζομαι να μιλήσω ή να γράψω για να διορθώσω λάθη, που είναι πραγματικά λάθη, ή προσωπικές εμπειρίες και όχι αποκυήματα της φαντασίας μου ή ξερόλα-μονολιθική άποψη μου.
-
Τα χρόνια πέρασαν έφτασα στο 56. Πιτσιρικάς θεωρούσα απόμαχους όσους βρίσκονταν σε αυτή την ηλικία. Καθώς τά χρόνια περνάνε γεμίζεις εμπειρία και γνώση και αφήνεις τους νεώτερους να βιώσουν τά ίδια, γιατί έτσι είναι ο κύκλος της ζωής. Βλέπω στο πρόσωπο τους, τόν εαυτό μου χρόνια πριν. Ο τρόπος που σκέφτονται, ο τρόπο που επιχειρηματολογούν, ο τρόπος που αγοράζουν, ο τρόπος που αγαπούν, μου είναι οικείος γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάτι αντίστοιχο έκανα και εγώ. Χαίρομαι να βλέπω τους νεώτερους ζωηρούς, με ενέργεια και απόψεις, ίσως υπερβολικές κάποιες φορές ή και λανθασμένες, αλλά έτσι είναι η ζωή από αυτά μαθαίνεις. Αλλά παράλληλα στεναχωριέμαι όταν βλέπω τους μεγαλύτερους, να επιμένουν ότι τα ξέρουν όλα. Διαβάζω στο συγκεκριμένο φόρουμ, αλλά και αλλού, διάφορες απόψεις και θέσεις, από νεώτερους, συνομήλικους, μεγαλύτερους. Μπορώ να κρίνω τίς θέσεις τους. Επιπλέον και λόγω της δουλειάς μου, έχω μάθει να διαβάζω με τα αυτιά και νά ακούω με τα μάτια. Συμβουλές μπορώ να δώσω αν μου ζητηθούν, αλλά κριτική δεν θα κάνω από φύση και θέση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις και αφού διαπιστώσω κάτι στρεβλό, αναγκάζομαι να μιλήσω ή να γράψω για να διορθώσω λάθη, που είναι πραγματικά λάθη, ή προσωπικές εμπειρίες και όχι αποκυήματα της φαντασίας μου ή ξερόλα-μονολιθική άποψη μου.
Λάθος μου κι εμένα να γράψω κάτι ενώ έρχονταν σε σύγκρουση με όσα ήξερα: αφού λέει ότι έχει μία ταχύτητα, πώς γίνονται οι αλλαγές; Αύριο το επαληθεύω με τη Honda και το διορθώνω. Προς το παρόν, θα αφαιρέσω το επίμαχο σημείο.
-
Για να παραφράσω και τους αρχαίους στίχους, μετά από όσα περνάμε και τά τελευταία χρόνια: Φοβού τους ειδικούς και απόψεις φέροντας.
Αυτά και κλείνω. -
Dimsabas ένα άλλο σημείο που το βλέπουμε αρκετά και το έχουμε σχολιάσει είναι ότι η θέση Β δεν γεμίζει πιο γρήγορα την μπαταρία, δεν αυξάνει το regen, χρησιμοποιεί την μετάδοση και τον κινητήρα για να παράξει επιβράδυνση, χρησιμοποιείται μόνο σε έντονες καταβάσεις για την αποφυγή της υπερθέρμανσης των φρένων και όχι για one pedal driving.
Ο Ektoras έχει πολύ δίκιο σε αυτό που λέει για την δοκιμή μακράς διάρκειας, είχα κάνει πολλά test drive σε hev τα οποία μου άφηναν μια άσχημη αίσθηση, το σύστημα το εκτιμάς όταν το ζήσεις για κάποιο διάστημα.
PS. Πολύ αμφιβάλλω αν οι μηχανικοί του Σ έχουν ιδέα, έχω καλή γνωριμία με έναν ο οποίος τα αποφεύγει, οδηγεί Juke. -
@ataim said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Dimsabas ένα άλλο σημείο που το βλέπουμε αρκετά και το έχουμε σχολιάσει είναι ότι η θέση Β δεν γεμίζει πιο γρήγορα την μπαταρία,
Φίλε ataim στο jazz μπορείς νά κίνησε κανονικά στο Β και όχι μόνο σε κατηφόρα. Μέσα στην πόλη είναι πολύ βολικό γιατί σέ κάθε σήκωμα από το γκάζι τό νιώθεις να κόβει έντονα, σε σχέση με το Ρ. Στην κατηφόρα ή αν θέλεις να φρενάρεις πριν τα διόδια, το Β μπορεί να φρενάρει, να γεμίσει την μπαταρία, γιατί στο Β την γεμίζει πιο γρήγορα, αλλά μόλις γεμίσει την μπαταρία, εμπλέκει μετά τον κινητήρα και φρενάρει με τον κινητήρα.
-
@ataim said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Dimsabas ένα άλλο σημείο που το βλέπουμε αρκετά και το έχουμε σχολιάσει είναι ότι η θέση Β δεν γεμίζει πιο γρήγορα την μπαταρία,
Φίλε ataim στο jazz μπορείς νά κίνησε κανονικά στο Β και όχι μόνο σε κατηφόρα. Μέσα στην πόλη είναι πολύ βολικό γιατί σέ κάθε σήκωμα από το γκάζι τό νιώθεις να κόβει έντονα, σε σχέση με το Ρ. Στην κατηφόρα ή αν θέλεις να φρενάρεις πριν τα διόδια, το Β μπορεί να φρενάρει, να γεμίσει την μπαταρία, γιατί στο Β την γεμίζει πιο γρήγορα, αλλά μόλις γεμίσει την μπαταρία, εμπλέκει μετά τον κινητήρα και φρενάρει με τον κινητήρα.
Το άτιμο το jazz όλο κόλπα είναι, ας πούμε ότι έχει καλύτερο regen, αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο αποδοτικό συνολικά; Οι καταναλώσεις στην πράξη θα είναι ελαφρώς αυξημένες στο B, κατανοώ όμως αυτό που λες όταν θες πχ να φρενάρεις έντονα το βάζεις στο Β για να φορτίσεις ή την ευκολία σε συνθήκες κίνησης.
Σε γενικές γραμμές το έντονο regen δεν είναι οικονομικό, για αυτό υπάρχουν εφαρμογές (ev) που default δεν κάνουν καθόλου regen και μόνο όταν πατάς φρένο ξεκινούν την διαδικασία. -
Απλά ρίχνει τις στροφές ρε παιδιά. Καθαρά για λόγους αισθητικούς
-
@ektoras
Θέλω να ρωτήσω για τον χώρο αποσκευών. Έχεις πλαστικές βαλίτσες σπίτι; Αν ναι, μπορείς να δοκιμάσεις να τις βάλεις κάθετα στο πορτπαγκαζ να δούμε αν κλείνει η 5η πόρτα.Τελικά πως πάει στις στροφές, δίνει γκάζι;
-
@lap said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
@ektoras
Θέλω να ρωτήσω για τον χώρο αποσκευών. Έχεις πλαστικές βαλίτσες σπίτι; Αν ναι, μπορείς να δοκιμάσεις να τις βάλεις κάθετα στο πορτπαγκαζ να δούμε αν κλείνει η 5η πόρτα.Τελικά πως πάει στις στροφές, δίνει γκάζι;
Αγαπητέ lap ο χώρος αποσκευών δεν είναι πλέον απόλυτο κριτήριο για μας, αλλά η συνολική του ευελιξία, μας καλύπτει. Κινείται υπέρ άνετα και έχω ανέβει Καστανιά Πολύμυλο μέσω Παναγίας Σουμελά, καθώς και Άγιο Πρόδρομο Ταξιάρχη Αρναία, χωρίς να του λείπει δύναμη, αλλά δεν είναι και type R. Εδώ να επισημάνουμε ότι η ηλεκτρική μετάδοση, βοηθάει στην ανάβαση γιατί δεν αφήνει κενά, αλλά πρέπει να συνηθίσεις τόν τρόπο που δουλεύει, γιατί είναι διαφορετικός, από τον τρόπο λειτουργίας, π.χ. ενός χειροκίνητου κιβωτίου, ή ενός αυτόματου που κάνει kick down.
Μια και ασχολείσαι με νούμερα δες και αυτό, αν δεν το έχεις ήδη δεί
https://www.automobile-catalog.com/curve/2021/2961710/honda_jazz_hybrid.html
-
Ξέρεις γιατί ρωτάω;
Έχω δει αυτές τις φωτογραφιες στο προηγούμενο και λόγω σχεδόν κάθετης 5ης πόρτα μπορείς να βάλεις τις βαλίτσες σε αυτήν την διάταξη. Κάτι που αλλάζει όλα τα δεδομένα για το αυτοκίνητο κυρίως όσον αφορά το σενάριο να παίζει το κύριο αυτοκίνητο μιας οικογένειας.
Εδώ το mk1
Αν έχεις τέτοιες βαλίτσες κάνε μια δοκιμή όταν έχεις όρεξη και στο δικό σου να δούμε αν κλείνει η πίσω πόρτα.
Εδώ το mk3
-
@lap said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Ξέρεις γιατί ρωτάω;
Έχω δει αυτές τις φωτογραφιες στο προηγούμενο και λόγω σχεδόν κάθετης 5ης πόρτα μπορείς να βάλεις τις βαλίτσες σε αυτήν την διάταξη. Κάτι που αλλάζει όλα τα δεδομένα για το αυτοκίνητο κυρίως όσον αφορά το σενάριο να παίζει το κύριο αυτοκίνητο μιας οικογένειας.
Εδώ το mk1
Αν έχεις τέτοιες βαλίτσες κάνε μια δοκιμή όταν έχεις όρεξη και στο δικό σου να δούμε αν κλείνει η πίσω πόρτα.
Εδώ το mk3
Δες αυτό το βίντεο, στο 5' 30''
Ίσως σε διευκολύνει -
Χμμμ, και πάλι δεν τις έβαλε σε αυτήν την κάθετη διάταξη. Εκεί που τις έβαλε έτσι βιαστικά και κλείνει την 5η πορτα αφήνει μεγάλο κενό μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Οπότε ενδέχεται να μπαίνουν και κάθετα.
Αν βρεις κάτι άλλο ή αν μπορείς να το δοκιμάσεις όποτε σου κάνει κέφι ή πας ταξίδι θα ήταν πολύ ευχάριστο. Ψάχνω και εγώ παντού αλλά δεν βρίσκω. Το βίντεο ήταν ότι πιο κοντινό αλλά και πάλι όχι όπως στις φωτογραφίες πιο πάνω.
Πιο κατω δείχνει τους χώρους επιβατών. Κάθετε ένας μπροστά και ένας πίσω. Τεράστιο είναι και τολμώ να πω πως θυμιζει c hatchback.
Υ.γ
Υπάρχει mazda 3 1.5 !!!! Αχ και να ερχόταν εδώ με αυτόν τον κινητήρα! -
Το αυτοκίνητο το παραλάβαμε 12 Αυγούστου του '21. Ήταν από την παρτίδα που είχε έρθει λίγες μέρες νωρίτερα στην Ελλάδα.
Στα μέσα Μαίου έβγαλε ένδειξη το αυτοκίνητο, ότι χρειάζεται σέρβις επιπέδου Β, σε 30 μέρες.
Το σέρβις αυτό, είναι ένας έλεγχος του αυτοκινήτου, πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και ουσιαστικά είναι ένας οπτικός έλεγχος όλου του αυτοκινήτου.Τά χιλιόμετρα ήταν ήδη 20.000, αλλά δεν έβγαλε ένδειξη για αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού.
Σύμφωνα με το αγγλικό φόρουμ, η ημερομηνία του πρώτου σέρβις Β, επιβεβαιώνει και την ημερομηνία κατασκευής του.Έκλεισα ραντεβού για το σέρβις και μέσα Ιουνίου επισκέφθηκα το ένα από τα δύο ιδιόκτητα συνεργεία του Σαρακάκη στην Θεσσαλονίκη.
Η άποψη του επικεφαλής του συνεργείου, ότι πρέπει να γίνει ο τυπικός έλεγχος, ότι όλα λειτουργούν σωστά και δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών και φίλτρων, αφού το αυτοκίνητο κρίνει ότι με την χρήση που έγινε, είναι όλα ok.Εγώ ζήτησα να αλλάξουν τα λάδια και τά φίλτρα λαδιού, αέρα και καμπίνας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του αυτοκινήτου, ο κινητήρας του αυτοκινήτου λειτούργησε συνολικά, κοντά στο 53% των χιλιομέτρων που διένυσε και έδινε πρόβλεψη για αρχική αλλαγή λαδιών και φίλτρου μετά από άλλους 6 μήνες και αλλαγή φίλτρου αέρα και καμπίνας μετά από άλλους 12 μήνες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου θέλει αλλαγή λαδιών κοντά στα 20.000 km της πραγματικής λειτουργίας του κινητήρα, δηλαδή στα 36-37.000 km σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που έγραψε το κοντέρ.Το κόστος του ετήσιου ελέγχου, η αλλαγή λαδιών και των φίλτρων κόστισε 175 €.
Ο τυπικός ετήσιος έλεγχος κοστίζει (το σέρβις Β δηλαδή, που προτείνει το αυτοκίνητο κάθε χρόνο), 42€ με τον ΦΠΑ .
Δεν μηδενίσανε την πρόβλεψη για αλλαγή λαδιών και φίλτρων, αλλά μόνο την ένδειξη για το σέρβις Β.
Θέλω να δω πότε θα δείξει αλλαγή λαδιών και φίλτρου. -
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, Honda όλο προσοντα
-
Εξαιρετικά ενδιαφέρον ποστ και δείχνει και ποσο πιο μπροστά είναι η Χόντα από την Τογιότα σε αυτό το θέμα!!! Αφού παρακολουθεί τις πραγματικές ώρες λειτουργίας του θερμικού και προτείνει σέρβις ανάλογα και όχι με βάση τα χιλιόμετρα, που σε ένα υβριδικό δεν λένε και πολλά από μόνα τους.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!! -
Σάββατο 13/8/2022 αναχώρηση από Βόλο στις 6:30 με γεμάτο ρεζερβουάρ για Θεσσαλονίκη, σταθερή ταχύτητα στα 138 (κοντέρ) με το acc, πραγματική στα 135, εκτός των τούνελ και των διοδίων. Άδεια η εθνική εκείνη την ώρα.
Άφιξη και αναχώρηση από περιοχή Λαγκαδά στις 9:00 για Βουρβουρού, μέσω Απολλωνίας, Αρναίας, Μ. Παναγίας.
Μπάνιο, καφέ με φίλους και αναχώρηση για Σάρτη για να αφήσουμε την κόρη σε φίλους της. Μετά την Σάρτη, στάση για φαγητό στην παραλία Συκιάς στον φίλο Μάκη, εκεί μας έπιασε και ένα μικρό μπουρίνι.
Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη μέσω Ν. Μαρμαρά, (στάση για καφέ), Μουδανιών και άφιξη στην περιοχή Λαγκαδά στις 20:00. Η κίνηση στην Χαλκιδική καθαρά καλοκαιρινή, πολλά αυτοκίνητα, αλλά καλή ροή.
Συνολική απόσταση 612 km (δεν κλέβει στα χιλιόμετρα που έχεις διανύεις, έχει ένα 2% μόνο επιπλέον στην ταχύτητα κίνησης).
Μέση κατανάλωση 4,5 στην οθόνη 4,6 πραγματικά, 28,28 λίτρα 56€ (έπεσε κάτω από τά 2 € το λίτρο).
Στην εθνική η μέση κατανάλωση ήταν στα 5,4 μέχρι την Θεσσαλονίκη, στην συνέχεια σταδιακά έπεφτε.
Ξεκούραστα, ασφαλή και ήσυχα χιλιόμετρα και εν τέλει οικονομικά.
Honda Jazz 2020 Hybrid