-
Ωραίος ο φίλος, άποψη με επιχειρήματα. Τα βρίσκω όλα πολύ λογικά και μάλλον αυτοί είναι οι περισσότεροι λόγοι.
Σχετικά με τους tsi τι προβλήματα έχουν αναφερθεί και με τι συχνότητα;
-
Φάνη, η προηγούμενη αντιπροσωπεία της Skoda ήταν η Βιαμάρ.
Η Interauto ήταν ντήλερ. Και μάλιστα δεύτερη στις προτιμήσεις των ταξιτζήδων, με πρώτη τη Synergy.
-
Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ομολογώ ότι σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά να βγάλω το Scala από τη λίστα, μιας και λόγω προϋπολογισμού εστιάζω στον χιλιάρι tsi.
Ωστόσο, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω την εμπειρία κατόχων skoda την τελευταία, ας πούμε, πενταετία. Θεωρώ ότι δεν έχει πολύ νόημα να συζητάμε τι γινόταν νωρίτερα, εκτός κι αν από τότε δεν έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση.
-
Επίσης είχαν αρκετά θέματα με τα αυτόματα κιβώτια τότε, κυρίως η Ρενώ.
H Peugeot να δεις με τα 406...
-
Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ομολογώ ότι σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά να βγάλω το Scala από τη λίστα, μιας και λόγω προϋπολογισμού εστιάζω στον χιλιάρι tsi.
Ωστόσο, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω την εμπειρία κατόχων skoda την τελευταία, ας πούμε, πενταετία. Θεωρώ ότι δεν έχει πολύ νόημα να συζητάμε τι γινόταν νωρίτερα, εκτός κι αν από τότε δεν έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση.
Φίλε μου, εδώ μέσα κολυμπάμε στη θάλασσα της υπερβολής!
Αν πρόκειται να βγάλεις τον χιλιάρη TSi από τη λίστα επειδή διαβάζεις απόψεις με πολύ έντονη υποκειμενικότητα (το λέω κομψά) θα κάνεις λάθος. Έχε υπόψη σου ότι για τον χιλιάρη TSi γενικά δεν έχουν ακουστεί θέματα αξιοπιστίας και θεωρείται από τους καλύτερους της κλάσης του.
-
Όχι μόνο της υπερβολής αλλά και του οπαδισμού, λες και τα παίρνουν κάποιοι από τους Ιάπωνες, τους Ιταλούς ή τους Γερμανούς. Λες και τους θίγεις τον ολυμπιακό. Τεσπα δε δίνω σημασία σε τέτοια μηνύματα. Κι εγώ να σου πω την αλήθεια δε φοβάμαι τους tsi. Δεν ανήκω στους σιδεροφάγους και είμαι πολύ σχολαστικός με τη συντήρηση. Ελπίζω ότι θα γράψω πολλά και απροβλημάτιστα χλμ.
-
Φάνη, η προηγούμενη αντιπροσωπεία της Skoda ήταν η Βιαμάρ.
Η Interauto ήταν ντήλερ. Και μάλιστα δεύτερη στις προτιμήσεις των ταξιτζήδων, με πρώτη τη Synergy.
Δίκο έχει Χάρη...λάθος μου! Θυμόμουνα τις προσφορές της Interauto στα ταξί και παρασύρθηκα.
Όσο για τον 1.0 TSi δεν έχοω ακούσει για σοβαρά προβλήματα και δεν θα τον απέκλεια από τις επιλογές μου. Στο Αρόνα μου φάνηκε καλό μοτέρ, χωρίς όμως να φτάνει τον 1.000αρη του Φιέστα και τον 1.200αρη της PSA.
-
Βλέπω καλοπροαίρετα κάθε σχόλιο και προσπαθώ να βγάλω γενικά συμπεράσματα, καθώς δεν έχω ουσιαστική εμπειρία. Προφανώς η τελική επιλογή δεν θα προκύψει από μεμονωμένες εντυπώσεις, που ενδεχομένως είναι εντελώς υποκειμενικές.
Απλώς πλέον αντιμετωπίζω με μεγαλύτερο σκεπτικισμό το scala σε σχέση με την αρχή. Θα περιμένω το test drive στο peugeot 308 αυτήν την εβδομάδα, ενώ θα ξαναδώ πιο ζεστά το aircross, καθώς συμπεραίνω ότι πρόκειται για εξαιρετικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο.
-
Απλώς πλέον αντιμετωπίζω με μεγαλύτερο σκεπτικισμό το scala σε σχέση με την αρχή. Θα περιμένω το test drive στο peugeot 308 αυτήν την εβδομάδα, ενώ θα ξαναδώ πιο ζεστά το aircross, καθώς συμπεραίνω ότι πρόκειται για εξαιρετικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο.
Το γεγονός ότι οι ταξιτζήδες χρησιμοποιούν octavia, είναι κάτι που έχω ακούσει κι εγώ και πιστεύω ότι παίζει τεράστιο ρόλο. Οι ταξιτζήδες δεν είναι αδαείς να δελεάζονται από μικροπροσφορές αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι να λειτουργεί το αυτοκίνητο για να βγάλουν το ψωμί τους.
-
Κάτι που θα πρέπει να θυμόμαστε όταν μιλάμε για αξιοπιστία αυτοκινήτων , είναι ότι έξω αμάξια 4-5 ετών θεωρούνται παλιά , μια και το λήζινγκ για ιδιώτες είναι συχνό .
Αντίθετα εδώ κρατάμε τα αμάξια μας για πολλά χρόνια και η διαφορά είναι ότι αν το γερμανικό σου βγάλει βλάβη στα 5 χρόνια , το γαλλικό στα 10 και το ιαπωνικό στα 15 , έχει την σημασία του ακριβώς επειδή εδώ τα κρατάμε πολύ .
Αν όμως έχεις ακριβές βλάβες στο γερμανικό στα 5-10 χρόνια του , την στιγμή που στα άλλα δεν έχεις τίποτα , είναι μεγάλο το ζόρι .
Από την άλλη όταν έχεις κρατήσει πάνω από 10 χρόνια ένα αμάξι η αξία μεταπώλησης του έχει κατέβει πολύ οπότε αν οι βλάβες είναι φτηνές το κρατάς , αν είναι ακριβές το πετάς .
Εγώ έχω τώρα τρία σιτροέν ηλικίας 11 , 15 και 22 ετών και οι βλάβες τους είναι ελάχιστες και όλες ξεκίνησαν μετά την 10ετία .και εκτός από μία που ακούμπησε τα 1000 € , μία άλλη στα 300 € , οι άλλες ήταν μικρότερες από 200 €.
Προφανώς αν τα άλλαζα στα 5-6 χρόνια δεν θα είχα καμία .
Αντίθετα σε γερμανικά που είχα , οι βλάβες ήταν συχνές και ακριβές από τα πρώτα χρόνια τους .
Τα ταξί είναι ιδιαίτερη κατηγορία και έχουν γνώστες ιδιοκτήτες και ειδικά συνεργεία .
-
Λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη, μετά από ψάξιμο, διάβασμα, συζητήσεις, προσφορές, καταλήξαμε στο Skoda Scala, χιλιάρι, χειροκίνητο, έκδοση Style, τελική τιμή 18.200€, με έκπτωση 1.500€, δώρο την επέκταση εγγύησης και τον συναγερμό. Για την περίπτωσή μας, θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα, από άποψη χώρων και εξοπλισμού. Αναφορικά με την αξιοπιστία, θα το δείξει ο χρόνος, μακάρι να μη βγάλει σοβαρά προβλήματα σε ορίζοντα τουλάχιστον 10ετίας, εκτός αν στο μεταξύ κερδίσουμε το τζόκερ...
Το αυτοκίνητο θα κλειστεί με προκαταβολή τη Δευτέρα, ενώ θα το έχουμε σε 15 μέρες, καθώς υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα. Θεωρητικά, δύσκολα θα αλλάξουμε γνώμη μέχρι τότε, εκτός αν κάποιος έχει να αντιπροτείνει, έστω τελευταία στιγμή, κάτι καλύτερο και με ισάξιους ή μεγαλύτερους χώρους στα ίδια ή λιγότερα χρήματα!
Υ.Γ. Η προσδοκία είναι το honda jazz να πουληθεί απευθείας και όχι με ανταλλαγή, καθώς η τιμή που μου έδωσαν στην αντιπροσωπεία ήταν πολύ χαμηλή για αυτοκίνητο με κανένα απολύτως μηχανικό πρόβλημα, μόλις 1.700€. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει μήνυμα.
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τα σχόλια και τις προτάσεις!
-
Με το καλό η αγορά και να το χαρείτε με Υγεία!!!
Το Jazz είναι αυτόματο?
-
[quote=Fanis75]
Με το καλό η αγορά και να το χαρείτε με Υγεία!!!
Το Jazz είναι αυτόματο?
Ευχαριστώ πολύ! Όχι, το jazz είναι χειροκίνητο, αλλά με ένα κιβώτιο πούδρα, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο! Πιστεύω θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος. Η αίσθηση που μου δίνει είναι αυτή Αudi A3 προηγούμενης γενιάς.
Το απέκτησα κι εγώ πριν κανα μήνα. Πήρα το 1.0 tsi 95ps έκδοση ambition στα 14.900. Το αυτοκίνητο είχε επιπλέον δυναμικά πίσω λεντ, 17αρες και το γκρι χρώμα χωρίς έξτρα χρέωση. Μου έκατσε ευκαιρία γιατί το αυτοκίνητο ειχε παραγγελεθεί από άλλον που ακυρωσε την παραγγελία και το αυτοκινητο ηταν ηδη στην αντιπροσωπεια. Ετσι παρελαβα μεσα σε 4 - 5 μερες και φορτωμενο με εξτρα εξοπλισμο.
-
tsaf2019, να το χαρείτε με υγεία,καλοτάξιδο! Πολύ καλή αγορά για οικογένειες,στην κατηγορία του!
-
Λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη, μετά από ψάξιμο, διάβασμα, συζητήσεις, προσφορές, καταλήξαμε στο Skoda Scala, χιλιάρι, χειροκίνητο, έκδοση Style, τελική τιμή 18.200€, με έκπτωση 1.500€, δώρο την επέκταση εγγύησης και τον συναγερμό. Για την περίπτωσή μας, θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα, από άποψη χώρων και εξοπλισμού. Αναφορικά με την αξιοπιστία, θα το δείξει ο χρόνος, μακάρι να μη βγάλει σοβαρά προβλήματα σε ορίζοντα τουλάχιστον 10ετίας, εκτός αν στο μεταξύ κερδίσουμε το τζόκερ...
Καλοτάξιδο! Πολύ καλή αγορά με την έκπτωση. Υπάρχει βέβαια και ένα φοβερό αλλά ακριβό (1,5 χιλιάρικο) πακέτο το οποίο προσφέρει ηλιοροφή και πολλά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού, ολοκληρώνοντας κατά την άποψη μου το αυτοκίνητο, αλλά δεν ξέρω αν σας παίρνει από πλευράς προϋπολογισμού.
-
Λοιπόν, το εν λόγω πακέτο λέγεται Emotion και κοστίζει 1120 Ευρώ στο 1.0 TSi - 116 Hp Style. Δίνει γυάλινη πίσω πόρτα, πανοραμική ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκιάδιο, full LED φώτα μπρος πίσω, μαύρο πίσω spoiler οροφής και μαύρους (piano black) καθρέφτες. Κατά την άποψη μου κυριολεκτικά μεταμορφώνει το αυτοκίνητο και η τιμή του είναι εξαιρετική για όλα αυτά που προσφέρει. Αν πρόσθετα ένα μόνο πράγμα στο αυτοκίνητο, θα ήταν αυτό το πακέτο! Αν πρόσθετα κι ένα δεύτερο, θα ήταν το πακέτο Dynamic στα 380 Ευρώ και θα είχα ένα πολύ ωραίο πακέτο!
-
Harisma αυτο ακριβως!Τα καθισματα του dynamic ειναι φοβερα μπακετ.Νομιζω δεν το διευκρινιζει αν εχει φωτα εμπρος full led.
Το πανοραμα ειναι ολα τα λεφτα.
Τsaf μπραβο καλη επιλογη καλοριζικο απροβληματιστο!!
Skoda Scala, Peugeut 308 ή κάποιο άλλο;;