-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι χωρίς ίχνος ειρωνείας. Αν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με το VAG γιατί τα μισά και παραπάνω ταξί που κυκλοφορούν σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αθήνα είναι Octavia; Και το καλό είναι ότι αγοράζουν και το καινούριο μοντέλο. Θα το έκαναν αν την είχαν πατήσει;
-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι χωρίς ίχνος ειρωνείας. Αν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με το VAG γιατί τα μισά και παραπάνω ταξί που κυκλοφορούν σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αθήνα είναι Octavia; Και το καλό είναι ότι αγοράζουν και το καινούριο μοντέλο. Θα το έκαναν αν την είχαν πατήσει;
Διότι είναι φτηνότερα.
-
Δε συμφωνώ απόλυτα. 1. Υπάρχουν και φθηνότερα, 2. Με τόσες και ακριβές βλάβες θα τους είχε στοιχίσει mercedes.
-
Ναι υπάρχουν και τα φτηνότερα rapid και αυτά κυκλοφορούν πολύ.
-
@ Georgemit...Δεν έχεις μπει σε ταξί Οκτάβια το οποίο μόλις έπιανε τα 120 έσβηνε και έπρεπε εν κινήσει να ξαναβάλει μπρος,για αυτό τα λες...
-
Παλιο;;;;
-
Ναι το rapid ειναι φθηνότερο αλλά το octavia δε νομίζω ότι είναι το φθηνότερο στην κατηγορία του. Επίσης τα παραδείγματα που αναφέρετε είναι μεμονομένα. Θα μπορούσα κι εγώ να σας πω άπειρες ιστορίες από αυτοκίνητο κάθε μάρκας.
Επανέρχομαι λοιπόν στην ερώτησή μου πάλι δίχως ίχνος ειρωνείας. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι ταρίφες που τους ενδιαφέρει πολύ το κόστος χρήσης (έχετε δει σίγουρα ταρίφα σε πιάτσα να σπρώχνει το ταρίφικο για να μη το βάλει μπροστα) επέλεξαν τόσο μαζικά το octavia; Και πες ότι έπεσαν θύματα, μετά πήγαν όλοι και πήραν την octavia 5; Και τώρα αγοράζουν το καινούριο;
Μήπως λοιπόν δε βγάζουν τόσες βλάβες; Υπάρχει περίπτωση να υπερέχουν από τα vw όταν μοιράζονται τόσα μηχανικά μέρη;
Αν θέλει κάποιος απαντάει με επιχειρήματα, όχι με οπαδική διάθεση.
-
kkostask wrote:
Τα γαλλικά φυσικά και δεν είναι τέρατα αξιοπιστίας αλλά οι βλάβες που βγάζουν συνήθως είναι χαζές και αστείου κόστους αν και εκνευριστικές. Πάθε μια βλάβη με το οποιοδήποτε vag και θα ψάχνεις να πουλήσεις κανά νεφρό.
Λοιπόν εσύ είσαι πολύ φίλος μου και ας μην σε ξέρω. Για του λόγου το αληθές κύριοι:
Skoda Octavia 5 1.6 fsi του φορέ2005. Δυο 'σετ αντικατάστασης' (σετ καδένα + γρανάζι μεταβλητού + ένα ακόμα γρανάζι που δεν το θυμάμαι) σε περίπου δώδεκα μήνες 1200€ μόνο ανταλλακτικά. Ρουλεμάν σασμάν 680€ (με ανέβα/κατέβα), πολλαπλασιαστές 160€, αντλία βενζίνης με το εγκεφαλάκι της 650€, πέσανε μέσα στην πόρτα δύο φορές έκαστος οι διακόπτες των πίσω παραθύρων, ξεφλούδισμα σε κάθε διακόπτη της καμπίνας και στον λεβιε ταχυτήτων από την 5ετια...
Αυτά (και άλλα ψιλά) σε fsi ατμόσφαιρα, όχι tsi... Αλλά έχω μαλακά πλαστικά...
Πάρε Scala εσύ φίλε, πάρε VAG. 'Γιατρέ ζαλίζομαι' 'η γη γυρίζει, 50€'....
Και τι ελεγαν στην αντιπροσωπεία;;;
Έχω φιλους πολλους με vag ...ενταξει δεν υπαρχει αυτο της δεκαετιας του 70 ....πως αλλωστε οταν εχουν τα πιο πολλα εξαρτηματα....αλλα δεν ηταν τοσο τραγικα (των φιλων μου)
.
Τι πηρες τωρα;;;
-
Τι περιμένεις να έχουν πει ρε συ Lap? Ξέρεις πόσο γνωστή για το εξαιρετικό της after sales service είναι η vw....τόσο που ακόμα και η Toyota τρέμει....
Δεν θα ξεχάσω ένα παληκάρι που βγαίνοντας από σέρβις με Golf Tsi, στην ράμπα εξόδου,κάρφωσε βαλβίδες και πήρε το μοτέρ στα χέρια. Του έκαναν καλή έκπτωση βέβαια...αν θυμάμαι καλά από 8000 το έριξαν στα 7....
-
Και τι ελεγαν στην αντιπροσωπεία;;;
Έχω φιλους πολλους με vag ...ενταξει δεν υπαρχει αυτο της δεκαετιας του 70 ....πως αλλωστε οταν εχουν τα πιο πολλα εξαρτηματα....αλλα δεν ηταν τοσο τραγικα (των φιλων μου)
Τι πηρες τωρα;;;
Ποια αντιπροσωπεία ακριβώς; Για μαλάκες τους έχεις; Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες. Γι'αυτό όλος ο όμιλος δίνει 2ετη εγγύηση πλην την 3ετη της Seat. Όλα μου τα έβγαλε από το 5ο έτος. Μόνο τους διακόπτες των παραθύρων πίσω πρόλαβα εντός εγγύησης (...) και η επισκευή ήταν σαν να την έκανε ο πατέρας μου που ήταν οξυγονοκολλητής στο Πέραμα...Έβαλαν logo και τα κόλλησαν μπροστά στα μάτια μου!!! LOGO!!!? Τι να σας λέω τώρα...
Δεν έχω πάρει ακόμα. Κάνω μαζέματα στο Skoda για να μπορέσω να το δώσω και περιμένω κάποια λεφτά μέσα στο 2020 για να πάρω καινούργιο όχημα. Πιθανότατα Mégane sw Tce ή λιγότερο πιθανά Civic 4D.
-
Δεν σας κρύβω ότι έχω παρόμοιες αγωνίες για την αξιοπιστία τους, τόσο για το VAG όσο και για τα γαλλικά. Και ομολογώ ότι στην πραγματικότητα γι αυτό άνοιξα αυτή τη συζήτηση, αντιπαραθέτοντας scala & 308, όχι μόνο για τους καλούς χώρους.
Όπως ήδη σημείωσα, έχω honda jazz, το πήρα καινούριο το τέλος του 2006, έχω κάνει 192.000 χλμ, γύρισα όλη την Ελλάδα, δεν έχει βγάλει κανένα σοβαρό πρόβλημα, απλές φθορές μόνο, τίποτα αξιοσημείωτο και με κόστος. Πολλοί φίλοι που στην ίδια δεκαετία είχαν πάρει VAG αντιμετώπισαν προβλήματα, με συνηθέστερο το 'καίει λάδια'.
Αλλά και με την peugeot δεν έχω καλή εμπειρία. Ο πατέρας μου είχε αγοράσει καινούριο το 406 κάπου στο μακρινό 2002-2003, κι αυτό έβγαλε σοβαρές ζημιές και πουλήθηκε άδοξα σχετικά γρήγορα. Από την άλλη, auris, και πάλι οικογενειακό, αγορασμένο πριν περίπου 8 χρόνια, δεν εμφάνισε τίποτα απολύτως και είναι ακόμα ενεργό.
Προφανώς από τα περιστατικά που περιγράφω ασφαλές συμπέρασμα δεν βγαίνει... Άλλωστε, από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Επομένως, κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο και ελπίζω να βοηθήσει στην τελική επιλογή.
-
Η αλήθεια είναι ότι τα γαλλικά, τουλάχιστον μέχρι το 2000 πάνω κάτω, ίσως είχαν αρκετά θέματα αξιοπιστίας και κάποια μοντέλα έβγαλαν αρκετές βλάβες. Το Κλιό 3 του πατέρα μου έβγαλε αρκετά ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά θέματα και ακόμα θυμάμαι που πήγαινα σε φίλο λαμαρινά για να ισιώσει την πόρτα του R19 που είχα και όλο έπεφτε. Αυτά πλέον δεν ισχύουν καθώς τουλάχιστον το γκρουπ PSA αγοράζει από τους ίδιους προμηθευτές που αγοράζουν και οι ντεμέκ πρίμιουμ. Τώρα πλεόν θεωρώ ότι σε αξιοπιστία έχουν πλησιάσει την κορυφή.
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά ο πάνσοφος Σ με τι τιμή θα το φέρει?
-
Σε λιγους μηνες βγαινει ολοκαινουργιο jazz πληρως υβριδικο και αυτοματο...δεν θα ερθει αλλη εκδοση,...
Με πολυ μεγαλυτερους χωρους του δικου σου honda jazz....εγω θα περιμενα
-
Κάτι έλεγε θυμαμαι ο Φανης οτι ισως πάρει άλλος τη honda...
Το συστημα hybrid που θα εχει αν θυμαμι σωστα θα εχει το νέο κιβωτιο της εταιρίας για τα hybrid οχήματα.....οχιe cvt, όχι dct
-
Κάθε Έλληνας έχει και μια διαφορετική ιστορία να διηγηθεί για την αξιοπιστία.
Γιατί ως γνωστό μόνο εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε και όλη η υπόλοιπη υφήλιος είναι πρόβατα και κορόιδα. -
Καλα γενικα μιλωντας σε πολλα οι ελληνες ειμαστε μεγα μ@@@ς για αυτο δεν εχουμε σοβαρο κρατος και οικονομια.....διοτι εδω και δεκαετιες ειμαστε μ@@@ς με φουλ ναρκισσισμό και αποψεις του κωλου και του καφενειου, μας κοροϊδευουν οι εξω οταν μιλουν για εμας χωρις να μαστε μπροστα, οπως εμεις τους πακι κακ τους βαλκανιους, ζωαδια μας αναφερουν, υποψιν...
Τσπ
Αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν υπαρχει μια συγκεκριμενη ταση και ιδιαιτερα στην vag που τεινει να αντικαταστησει του ιταλους στην δεκαετια του 80-90 σε καποια απο τα μοντελα της .
Γενικα τα ασιατικα ειναι πιο αξιοπιστα, με ωραιοτατες εξαιρεσεις ανα καιρους...βλ toyota
-
Υπάρχουν εξειδικευμένοι ταριφομάστορες που ξέρουν να επισκευάζουν αμάξια δημοφιλή στους ταξιτζήδες (Octavia, E-class κλπ) με κόστος ένα κλάσμα από αυτά που χρεώνει η επίσημη αντιπροσωπεία. Οποίος έχει φίλο ταξιτζή μπορεί να ρωτήσει και να επιβεβαιώσει το αληθές.
-
Επανέρχομαι λοιπόν στην ερώτησή μου πάλι δίχως ίχνος ειρωνείας. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι ταρίφες που τους ενδιαφέρει πολύ το κόστος χρήσης (έχετε δει σίγουρα ταρίφα σε πιάτσα να σπρώχνει το ταρίφικο για να μη το βάλει μπροστα) επέλεξαν τόσο μαζικά το octavia;
Για τους εξής λόγους:
-
Εχει τεραστιους χωρους και ειδικα χώρο αποσκευων. Δεν εχει αντίπαλο στους χώρους ακομα και σε αυτοκινητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
-
τα προβλήματα αξιοπιστίας αφορουν κυριως τους tsi, ο tdi (ντιζελ ειναι τα ταξι) ειναι αρκετα αξιοπιστο μοτέρ, ειδικα με τα δεδομενα του ομίλου.
-
Η προηγούμενη αντιπροσωπεία (inter auto) Είχε πάρα πολύ καλές τιμές και εξαιρετική εξυπηρέτηση για τους οδηγούς ταξί. Δεν ειναι τυχαιο που πουλαγαν τα Σκοντα για ταξί σαν ζεστα ψωμακια αλλά δεν πούλαγε τιποτα απο τα υπόλοιπα του Ομίλου.
-
Υπάρχουν πάρα πολλά εξειδικευμένα συνεργεία για τάξι Σκοντά με πάρα πολύ χαμηλές τιμές.
ΥΓ: Τα Γαλλικά αυτοκίνητα ειδικά στις αρχές δεκαετίας του 2000 είχανε πάρα πολλά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά θέματα αλλά δεν είχαν άλλα θέματα αξιοπιστίας. Επίσης είχαν αρκετά θέματα με τα αυτόματα κιβώτια τότε, κυρίως η Ρενώ.
-
-
Επανέρχομαι λοιπόν στην ερώτησή μου πάλι δίχως ίχνος ειρωνείας. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι ταρίφες που τους ενδιαφέρει πολύ το κόστος χρήσης (έχετε δει σίγουρα ταρίφα σε πιάτσα να σπρώχνει το ταρίφικο για να μη το βάλει μπροστα) επέλεξαν τόσο μαζικά το octavia;
Για τους εξής λόγους:
-
Εχει τεραστιους χωρους και ειδικα χώρο αποσκευων. Δεν εχει αντίπαλο στους χώρους ακομα και σε αυτοκινητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
-
τα προβλήματα αξιοπιστίας αφορουν κυριως τους tsi, ο tdi (ντιζελ ειναι τα ταξι) ειναι αρκετα αξιοπιστο μοτέρ, ειδικα με τα δεδομενα του ομίλου.
-
Η προηγούμενη αντιπροσωπεία (inter auto) Είχε πάρα πολύ καλές τιμές και εξαιρετική εξυπηρέτηση για τους οδηγούς ταξί. Δεν ειναι τυχαιο που πουλαγαν τα Σκοντα για ταξί σαν ζεστα ψωμακια αλλά δεν πούλαγε τιποτα απο τα υπόλοιπα του Ομίλου.
-
Υπάρχουν πάρα πολλά εξειδικευμένα συνεργεία για τάξι Σκοντά με πάρα πολύ χαμηλές τιμές.
ΥΓ: Τα Γαλλικά αυτοκίνητα ειδικά στις αρχές δεκαετίας του 2000 είχανε πάρα πολλά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά θέματα αλλά δεν είχαν άλλα θέματα αξιοπιστίας. Επίσης είχαν αρκετά θέματα με τα αυτόματα κιβώτια τότε, κυρίως η Ρενώ.
-
Skoda Scala, Peugeut 308 ή κάποιο άλλο;;