-
Χαχα
Αααα. Οκ τα περάσαμε και εμείς αυτά.
Ζήσαμε με 1,5 ευρώ την ημέρα. Ολο μακαρόνια τρώγαμε και μετά ..... Κάναμε την επανάσταση μας....είπαμε βαρέθηκα... πληρωνετα όλα εσύ και εγώ θα διαβάζω.
Και όλα λύθηκαν.
Χαχαχαχα -
Τεστ,
Όντως δεν φαινόταν αυτό που έγραψα αλλά μόλις ξαναποσταρα ,φανηκε -
@azmo said in 2020 Toyota Yaris:
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Έχει και μεσαίο αερόσακο στα μπροστά καθίσματα.
Ξεκάθαρα για φοιτητή που παει στην αχολή του καθημερινά μέσα από κίνηση κτλ είναι το καλύτερο.
Άσχετο με αυτοκίνητο θα μπορεί να νοικιάσει και πιο έξω από τις περιοχές κοντά στην σχολή οπότε θα βρει φθηνότερο σπίτι όπου θα μενει μόνος του για να διαβάζει σωστά.Ένα θα σου πω. Ο φοιτητής που είναι προσγειωμένος και μένει μόνος του πάει πολύ μπροστά.
Οι συγκάτοικοι είναι ωραίο πράγμα για χαβαλε αλλά μετά προς το τέλος της σχολής είναι βασανο.
Άσε που αν θέλει να συγκατοικήσει θα το κάνει με το ταίρι του και θα πάρει και πρώτη γεύση τι εστί .... συμβίωσηΟ φοιτητής το έλυσε το θέμα αυτοκίνητο. Του πηρα 208 diesel με leasing. Μου ειπε και το κορυφαίο "θα βρώ δουλειά να το πληρωνω εγω γιατι θελω να ειμαι ανεξαρτητος" και εβαλα τα γελια . Που να του εξηγω τωρα τι μισθο θα παίρνει στα 18 του αν βρει δουλειά, και οτι εγω δεν πληρωνω μόνο το αυτοκίνητο, αλλά και το νοικι του διαμερισματος που μενει στη Θεσσαλονίκη, και ολα τα αλλα εξοδα του. Δεν θελω να του χαλασω την φαντασίωση.. καλό παιδί είναι, θα καταλάβει κάποτε.
Το θέμα ειναι τώρα με τη συζυγο, που βρηκε δουλειά γιατι βαριέται να κάθεται σπίτι (700 μισθό αυτή, 750 η γυναίκα που πρέπει να πάρουμε σπίτι γιατι θα λείπει ολη μερα, αλλά δεν λέω τιποτα...) και θέλει αυτοκίνητο αμεσα. Ισως νοικιάσω κανενα μεχρι το Μαρτη που ερχεται το Yaris. Βασικά σκεφτηκα και το Aygo γιατι εντος πολης θα μετακινείται, και γλιτώνω και κάποια χρήματα, αλλά δεν ξέρω ποσο ασφαλές είναι με τοσο αδύναμο κινητήρα και εχει μόνο τρία αστερια στο Euroncap
First world problems!
Με αφορμή τα παραπάνω και χωρις να το προσωποποιώ μιας και μπορεί να υπάρχουν ειδικοί λόγοι:Δεν καταλαβαίνω γιατι αφενός δεν έχουν εστίες στα πανεπιστημια και πληρώνουν οι γονεις τα κερατα τους σε ενοίκια και γιατι ένας φοιτητής δεν αρκείται στη συγκοινωνία για να πάει στη σχολή του;
Ενα ακόμα αμαξι το πρώι με έναν επιβάτη να επιβαρύνει την κινηση και τους ανθρώπους που προσπαθούν να πάνε στο μεροκαματό τους, ενώ ειδικά αυτή την εποχή τα ΜΜΜ είναι σχετικά άδεια λόγω covid (αληθεια γιατι οι εμβολιασμένοι φοβόμαστε ακόμα τον covid;).. ειναι αστείο αυτό που συμβαίνει καθημερινά με την Κηφισίας πήχτρα και τον ΗΣΑΠ άδειο!!Επισης δεν κατάλαβα ποτε γιατι να δουλεύουν οι γυναίκες ειδικά σε θέσεις απαιτητικές με αποτέλεσμα και πρακτικά να εργάζονται μόνο για να πληρώνουν τις νταντάδες και τις παραδουλέυτρες να κάνουν τις δικές τους δουλειές (σε ταμειακό/οικονομικό επιπεδο μέσα μπαίνουν) και φυσικά να μην μεγαλώνουν τα παιδιά με τη μαμά τους!
-
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
Επισης δεν κατάλαβα ποτε γιατι να δουλεύουν οι γυναίκες ειδικά σε θέσεις απαιτητικές με αποτέλεσμα και πρακτικά να εργάζονται μόνο για να πληρώνουν τις νταντάδες και τις παραδουλέυτρες να κάνουν τις δικές τους δουλειές (σε ταμειακό/οικονομικό επιπεδο μέσα μπαίνουν) και φυσικά να μην μεγαλώνουν τα παιδιά με τη μαμά τους!
Για να είναι οικονομικά ανεξάρτητες και να μην περιμένουν να ζήσει το αντρόγυνο με 1000€ σύνταξη ( αν την πάρουν ποτέ)
Σορυ για το off topic
-
Επισης δεν κατάλαβα ποτε γιατι να δουλεύουν οι γυναίκες ειδικά σε θέσεις απαιτητικές με αποτέλεσμα και πρακτικά να εργάζονται μόνο για να πληρώνουν τις νταντάδες και τις παραδουλέυτρες να κάνουν τις δικές τους δουλειές (σε ταμειακό/οικονομικό επιπεδο μέσα μπαίνουν) και φυσικά να μην μεγαλώνουν τα παιδιά με τη μαμά τους!
Κάθε άνθρωπος, ασχέτως φίλου, ειδικά αν έχει σπουδάσει κάτι που του αρέσει, έχει δικαίωμα να εργαστεί για να νιώσει δημιουργικός, αν το θέλει. Είναι υποχρεωμένες δηλαδή οι γυναίκες να είναι μια ζωή στο σπίτι να πλένουν και να καθαρίζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά; Για τους πατεράδες γιατί δεν υπάρχουν τέτοια στερεότυπα; Το να μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς τον πατέρα είναι ΟΚ;
Ίσως στην αρχή ο μισθός να είναι χαμηλός αλλά αργότερα να υπάρχει εξέλιξη.
Μπορούν να εργάζονται και οι 2 και τον χρόνο που μένει να τον αφιερώνουν μαζί στα παιδιά τους, όπως τόσες οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο.
-
Πολύ ενδιαφέρον θέμα για κουβέντα αλλά στο κατάλληλο τοπικ. Εδώ θα το ξεχειλωσουμε.
Ακούω όσα γράφετε, ειδικά αυτό για τη σύνταξη και την οικονομική ανεξαρτησία (ουσιαστική όχι να τα βγάζει για να τα σκορπάει σε νύχια, κομμωτήρια και λούσα) αλλά στη μέση είναι πάντα τα παιδιά που μεγαλώνουν λάθος.
Η παρουσία πρώτα της μητέρας στην καθημερινότητα τους είναι υπέρ απαραίτητη.
Και αν πραγματικά η πολιτεία ήθελε να δώσει κίνητρα να μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά θα έδινε στις οικοκυρες ένα επίδομα όπως θα τους έβγαζε και μια σύνταξη. -
Γιατί ειναι καλό και το καλό πράγμα ..... Toyota yaris hybrid chic
Έχω και άλλο.
Κάθε yaris hybrid chic στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.
Υ.γ υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα των ημιαγωγών λόγω πανδημίας. Αυτό καθυστερει την παραγωγή και κατά συνέπεια την παράδοση.
-
Πιθανότατα τις παραγγελίες προ καλοκαιριού να τις παραδώσουν εκεί κοντά στα Χριστούγεννα. Οι παραγγελίες μετά το καλοκαίρι πηγαίνουν όλες για άνοιξη/καλοκαίρι 2022!
-
καλησπέρα!! βοήθεια !!! παράγγειλα το TOYOTA YARIS HYBRID CHIC στις 05/05/2021 και είχα πιθανή παράδωση 14/10/2021!!! και σήμερα με ενημέρωσαν οτι θα καθυστερήσει... ξέρετε γιατί ? και πόσο αναμονή θα έχω ακόμα ???
Έγινε συγχώνευση. Για πολλοστή φορά υπενθυμίζουμε ότι δεν ανοίγουμε νέα Θέματα όταν υπάρχουν ήδη σχετικά ή παρόμοια. [Admin]
-
Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα αλλά για δείτε λίγο τα νούμερα. Αν καταλαβαινω σωστά μας λέει πως το ατμοσφαιρικό με το νέο cvt καταναλώνει σχεδόν το ίδιο με το υβριδικό μόλις ανοίγει λίγο ο δρόμος.
Ξέρει κανεις τη γλώσσα τους; -
Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα αλλά για δείτε λίγο τα νούμερα. Αν καταλαβαινω σωστά μας λέει πως το ατμοσφαιρικό με το νέο cvt καταναλώνει σχεδόν το ίδιο με το υβριδικό μόλις ανοίγει λίγο ο δρόμος.
Ξέρει κανεις τη γλώσσα τους;Σε ταχύτητες πάνω απο 120 και σε επίπεδο δρόμο θα μπορούσε να είναι κοντά αλλά όχι το ίδιο, γνώμη μου πάντα.
-
Μια και το οδήγησα χθες και ήμουν πολύ επιθετικός στο γκάζι στις επιταχύνσεις και οταν βγήκα εθνική δεν έπεσα κάτω απο τα 140 γύρισε στην αντιπροσωπεία με ενα 5,1 μέση κατανάλωση για μένα εντυπωσιακό .
Πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ο τρόπος που επιτάχυνε στις εισόδους του περιφερειακού και της εθνικής, αποκλείεται να τα κατάφερνα καλλίτερα με το δικό μου yaris diesel παρόλο που εχω πρόγραμμα και 115 άλογα γιατί θα πρέπει να κάνω αλλαγή απο 3η σε 4η σε 5η στο σασμάν!
Στην ανάρτηση τώρα στις στροφές πολύ καλό ,μαλακό οσο πρέπει αν και στους βομβαρδισμένους δρόμους γύρω απο Σίνδο /αρμούς γέφυρας Γαλλικού κοπάνισε λογικό αφου πέρασα με 135... πάντως τριγμούς δεν είχε όπως ενα άλλο γαλλικό που δοκίμασα πρόσφατα...
Θόρυβος μοτερ πολύ εύηχος εχει αυτή την σπορ βραχνάδα του τρικύλινδρου καμμία σχέση με βουητά των παλιών υβριδικών αεροδυναμικοί θόρυβοι περιορισμένοι ,καλλίτερο απο το cross που αρχίζεις να ακούς τον αέρα έντονα απο τα 120 στο απλό μετα τα 135/140, θόρυβος απο τον δρόμο στην σαγρε άσφαλτο ακουγόταν ...πολύ ! στην καλή οχι, εδώ καλλίτερο με διαφορά το cross εχει μάλλον καλλίτερη μόνωση, 100 + κιλά παραπάνω είναι δεν θα πήγαν μόνο σε λαμαρίνα!
Τελειώνοντας να πω οτι και τα 4 παράθυρα ήταν αυτόματα πράγμα για το οποίο εχω παραπονεθεί στο παρελθόν , φαίνεται οτι η Toyota με άκουσε.
-
Ωραίος!
Τι έκδοση οδηγήσεις; -
Ωραίος!
Τι έκδοση οδηγήσεις;style bitone με 16άρες
να συμπληρώσω οτι τις φορές που άλλαξα λωρίδα χωρίς φλας το σύστημα διατήρησης λωρίδας ήταν διακριτικό δεν με ενόχλησε ο απαλός κραδασμός σε σημείο που αναρωτήθηκα αν θα σε ξυπνήσει αν κοιμηθείς στο τιμόνι όμως το δοκίμασα σε επαναφέρει στην λωρίδα αν αφήσεις το τιμόνι.
για ενημέρωση καθαρά οι ίδιες αντικοινωνικές ενέργειες στο cross συνοδεύονται απο μπιπ-μπιπ αρκετά δυνατά αρα τα διάφορα συστήματα ασφαλείας εχουν κάποιες ρυθμίσεις που δεν ξέρω αν γίνονται απο το μενου... -
Είναι πολύ ενδιαφέρον το yaris.
Μ αρέσει που έχει και ασφάλεια όπως τον μεσαίο αερόσακο και μάλιστα διπλό, όχι μονό όπως αλλά πιο ακριβά αυτοκίνητα. Μόνο το τζαζ το έχει (μόνο) εκτος του τογιοτα. Όλα τα άλλα κοιμούνται όρθια -
Είναι πολύ ενδιαφέρον το yaris.
Μ αρέσει που έχει και ασφάλεια όπως τον μεσαίο αερόσακο και μάλιστα διπλό, όχι μονό όπως αλλά πιο ακριβά αυτοκίνητα. Μόνο το τζαζ το έχει (μόνο) εκτος του τογιοτα. Όλα τα άλλα κοιμούνται όρθιασυμφωνώ και είναι λόγος σοβαρός η ασφάλεια για να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο του 2021/22 αν συνοδεύεται τώρα απο την οικονομία και ευκολία λόγω της αυτόματης υβριδικής μετάδοσης /κινητήρα να μην απορούν κάποιοι που πουλάει ....
-
Σε αυτό παιδιά τι παραδόσεις έχουμε ;
Ίσως ξεκινήσω από αυτό για κάθε μέρα τελικά.
Το έβλεπα σήμερα σε ένα κόκκινο σκούρο… και το λιγουρευόμουν.
Έχω πάθει έρωτα με τα μικρα μανιτζεβελα αυτοκίνητα.
Οτιδηποτε πάνω από 4 μέτρα απορρίπτεται. -
Σε αυτό παιδιά τι παραδόσεις έχουμε ;
Ίσως ξεκινήσω από αυτό για κάθε μέρα τελικά.
Το έβλεπα σήμερα σε ένα κόκκινο σκούρο… και το λιγουρευόμουν.
Έχω πάθει έρωτα με τα μικρα μανιτζεβελα αυτοκίνητα.
Οτιδηποτε πάνω από 4 μέτρα απορρίπτεται.Εγώ το αναποδο, έρωτα έχω με τα μεγάλα, ιδανικά ένα Range Rover! Τα λεφτά μου είναι που με περιορίζουν....αχαχα.
Το Yaris εχει παράδοση κάπου Απρίλιο σε leasing (αλλά μάλλον όχι!) και Σεπτέμβριο εαν το αγοράσεις (ανάλογα με την έκδοση). Όμως τώρα που άνοιξε και Τσεχία γραμμή παραγωγής, αναμένεται να μειωθούν λίγο οι χρόνοι.
-
Επειδή καθημερινά οδηγώ hev και συμβατικό 3cyl παραθέτω εδώ τις διαφορές που έχω σε κατανάλωση, με αντίστοιχο τρόπο οδήγησης και ταχύτητα κίνησης:
Εντός πόλης: 4λ - 8λ
Επαρχιακή διαδρομή: 3λ - 4λ
Εθνική οδός: 5λ - 5λΜερικές φορές βέβαια το hev σε εκπλήσει ευχάριστα αφού κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (κίνησης/θερμοκρασίας) πετυχαίνει εξαιρετικά μικρές καταναλώσεις που θεωρώ οτι μόνο ev μπορεί να το ξεπεράσει. Πήγα στο τατόι το Σάββατο και μετά είχα ένα ρντβ στο μεγάλο πεύκο:
επειδή δεν προκάλεσα την απαραίτητη προσοχή, (περιμένω σχόλιο από lap για το πόσο οικονομικό είναι το suzuki) βάζω και ένα Χολαργό - Νέα Σμύρνη από σήμερα:
-
@ataim σοβαρά έκανες Χολαργό - Νέα Σμύρνη με μέση κατανάλωση 2lt / 100km με Yaris Hybrid?
Τόσο λίγο?
2020 Toyota Yaris