-
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
https://twitter.com/citizenwillis/status/1595662310076547072
Ευτυχώς λέμε που δεν ήταν γκέι
κατα άλλα ο Aaaron Brink πατέρας του "γκέι σούτερ" έκανε καρίερα με το nick name Dick Delaware...
Μετά απο τόσες μπουνιές στα mma και με τόση τσόντα ήρθε η πρέζα και έδεσε το γλυκόΑν γνωρίσεις αρκετούς Αμερικάνους "ανθρώπους της διπλανής πόρτας", θα αρχίσεις να παρακαλάς τον Κιμ να το πατήσει, γιατί ο Πούτιν δεν πρόκειται...
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
https://twitter.com/citizenwillis/status/1595662310076547072
Ευτυχώς λέμε που δεν ήταν γκέι
κατα άλλα ο Aaaron Brink πατέρας του "γκέι σούτερ" έκανε καρίερα με το nick name Dick Delaware...
Μετά απο τόσες μπουνιές στα mma και με τόση τσόντα ήρθε η πρέζα και έδεσε το γλυκόΑν γνωρίσεις αρκετούς Αμερικάνους "ανθρώπους της διπλανής πόρτας", θα αρχίσεις να παρακαλάς τον Κιμ να το πατήσει, γιατί ο Πούτιν δεν πρόκειται...
Να μη σου πω και Εγγλέζους...
ο βασιλιάς Κάρολος απαγόρευσε από τα μενού του Παλατιού το φουά γκρα
Πόλεμος θα ξεσπάσει ανάμεσα στους Αυλικούς, για το αν θα βράζουν τους αστακούς ζωντανούς...
-
Ζωντανοί βράζονται, αλλά που να τα ξέρουν αυτά οι πουτίγκες...
-
Έφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά και νόμιζα πως δεν θα μπορούσα πια ποτέ να πετάξω. Όλοι γύρω μου με θεωρούσαν ως ένα ναυαγισμένο ιδεοπαθή και άρχισα σιγά σιγά να το πιστεύω και εγώ ο ίδιος... Ευτυχώς εδώ βρήκα άλλο κόσμο, άλλους ανθρώπους με πλατύτερες ιδέες με ευγενέστερα αισθήματα με υψηλότερα ιδεώδη και μπόρεσα να μπω πάλιν εις τον δρόμον μου. Για πρώτην φορά στην ζωήν μου ημπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Έχω γύρω μου ζωήν που κοιτάζει μπροστά εις το μέλλον και όχι οπίσω εις το παρελθόν.
Η Ελλάς είναι ένα παμμέγιστον νεκροταφείον επάνω εις το οποίον είναι στημένα τα πέτρινα αγάλματα των αρχαίων σοφών. Πίσω, πίσω, πίσω. Η έρευνα είναι η ψυχή της προόδου. Ο αμερικανός ή ο ευρωπαίος όταν του πω ότι είμαι επιστήμων και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ερευνώ με θεωρεί όχι μόνον ως χρήσιμον στοιχείο, αλλά ως κάτι ανώτερο από τους κοινούς ανθρώπους. Ο έλλην με θεωρεί απεναντίας ως ένα άχρηστον όν και όχι μόνον άχρηστον αλλά και επικίνδυνον ως ένα είδος φρενοπαθούς, ο οποίος έχει καταληφθεί από μανίαν μέσα εις το νεκροταφείον του.ΑρΕς
καποια μερη που κουνιουνται κιολας απο χθες, δεν βγαζουν μονο αστους, βγαζουν και Παπανικολαου. και μετα τους διωχνουν. -
Τι, δεν το ξερες πως ο Παπανικολάου ήτο αστός;
Απ αυτούς ντε, που παράγουν τονΆσχετο που όταν πήγε εκεί στα καπιταλιστικά ξένα, μολύνθηκε απ τον "Κομμουνισμόν", κι αφού ίδρυσε στην πράξη έναν καινούριο κλάδο της επιστήμης, τον χάρισε δωρεάν στην ανθρωπότητα, αντί να τον κάνει μηχανή που κόβει χρήμα...
-
το 'αστος' απευθυνεται σε πατριωτη του... μετοχο εγνωστης λαμογιοεταιρειας.
-
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Έφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά και νόμιζα πως δεν θα μπορούσα πια ποτέ να πετάξω. Όλοι γύρω μου με θεωρούσαν ως ένα ναυαγισμένο ιδεοπαθή και άρχισα σιγά σιγά να το πιστεύω και εγώ ο ίδιος... Ευτυχώς εδώ βρήκα άλλο κόσμο, άλλους ανθρώπους με πλατύτερες ιδέες με ευγενέστερα αισθήματα με υψηλότερα ιδεώδη και μπόρεσα να μπω πάλιν εις τον δρόμον μου. Για πρώτην φορά στην ζωήν μου ημπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Έχω γύρω μου ζωήν που κοιτάζει μπροστά εις το μέλλον και όχι οπίσω εις το παρελθόν.
Η Ελλάς είναι ένα παμμέγιστον νεκροταφείον επάνω εις το οποίον είναι στημένα τα πέτρινα αγάλματα των αρχαίων σοφών. Πίσω, πίσω, πίσω. Η έρευνα είναι η ψυχή της προόδου. Ο αμερικανός ή ο ευρωπαίος όταν του πω ότι είμαι επιστήμων και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ερευνώ με θεωρεί όχι μόνον ως χρήσιμον στοιχείο, αλλά ως κάτι ανώτερο από τους κοινούς ανθρώπους. Ο έλλην με θεωρεί απεναντίας ως ένα άχρηστον όν και όχι μόνον άχρηστον αλλά και επικίνδυνον ως ένα είδος φρενοπαθούς, ο οποίος έχει καταληφθεί από μανίαν μέσα εις το νεκροταφείον του.ΑρΕς
καποια μερη που κουνιουνται κιολας απο χθες, δεν βγαζουν μονο αστους, βγαζουν και Παπανικολαου. και μετα τους διωχνουν.Δε θα διαφωνησουμε. Ξερεις ποσοι εφυγαν γιατι δεν ητο της κλαδικης? Τεσπα η Ελλαδα εχει αγκυλωσεις που φτανουν μεχρι το dna μας πχια. Ζητώ απο συναδελφους σε διαφορες χωρες να κανουν τα ιδια συγκεκριμενα πραγματα πανω στη δουλεια. Αυτο γινεται απο ολους διχως δευτερη κουβεντα. Οι εδω μου λενε "γιατί?" Λεω ρε φουστη μου μηπως τα αγγλικα μου ειναι η μητρικη μου γλωσσα. Γιατι στα ελληνικα αλλο λεω και αλλου το πανε.
-
«Λίγο χρησιμεύει να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, αν δεν ικανοποιείς τους άλλους και συνήθως η κοινή περιφρόνηση τιμωρεί την προσωπική ικανοποίηση: είναι οφειλέτης προς όλους όποιος πληρώνεται από τον εαυτό του. Το να θέλεις να μιλάς για ν' ακούς τη φωνή σου είναι πράγμα αταίριαστο κι αν το να μιλάς στον εαυτό σου κατά μόνας είναι τρέλα, το ν' ακούς τον εαυτό σου μπροστά στους άλλους είναι τρέλα διπλή. Ελάττωμα των σπουδαίων είναι να μιλούν επαναλαμβάνοντας κάθε λίγο και λιγάκι "καλά δεν τα λέω;" ή εκείνο το "ε;", που παίρνει το κεφάλι των ακροατών τους».
κατα τα αλλα να εχωμε πριμιο αλλα ναι ειναι φτηνα τα σερβις....
-
Και σκέψου ότι εκείνη την εποχή το μέρος που λέει ήταν πολύ εξελιγμένο με δρομολόγια των πλοίων του για Μασσαλία, Ιταλία και βέβαια απέναντι.
Εκανε και λιμάνι στην μέση του Αιγαίου, μόλις σε 3 χρόνια.
Αλλά προφανώς η πτωχή πλην τιμία Ελλάς, να κάνει έρευνα δεν μπορούσε, ούτε στην μικρή κωμόπολη, που ο πλούτος της ήταν τα αγροτικά της προϊόντα, τα ορυχεία και το διεθνές εμπόριο.
Στα τελευταία του πάντως είχε ξεθυμώσει και είχε αναγνωρίσει τις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής εκείνης.
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Και σκέψου ότι εκείνη την εποχή το μέρος που λέει ήταν πολύ εξελιγμένο με δρομολόγια των πλοίων του για Μασσαλία, Ιταλία και βέβαια απέναντι.
Αλλά προφανώς η πτωχή πλην τιμία Ελλάς, να κάνει έρευνα δεν μπορούσε, ούτε στην μικρή κωμόπολη, που ο πλούτος της ήταν τα αγροτικά της προϊόντα, τα ορυχεία και το διεθνές εμπόριο.
Στα τελευταία του πάντως είχε ξεθυμώσει και είχε αναγνωρίσει τις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής εκείνης.
οτι δηλαδη τον διωξατε οι αρβανιτες απο τον τοπο του για πολιτικα δεξια παιχνιδακια εποχης?
-
Νατα κι αρχισαμε...
-
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
οτι δηλαδη τον διωξατε οι αρβανιτες απο τον τοπο του για πολιτικα δεξια παιχνιδακια εποχης?
Δεν υπάρχουν Αρβανίτες βορειότερα από το Νεοχώρι, μην σου πω από τα Κριεζά...
-
Επειδη τυγχανει να το γνωριζω οι Κουμιωτες ειναι ιδιαιτερη ρατσα διχως αρβανιτικα γονιδιωματα.
Εχουν δε ντοπιολαλια που φερνει θα ελεγε καποιος σε επτανησιους. -
@spi_duster said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Επειδη τυγχανει να το γνωριζω οι Κουμιωτες ειναι ιδιαιτερη ρατσα διχως αρβανιτικα γονιδιωματα.
Εχουν δε ντοπιολαλια που φερνει θα ελεγε καποιος σε επτανησιους.Μην πετάγεσαι κι εσύ σαν... Άσε να τον κουρδίσει λίγο ο γάτος...
Αν και δεν καταλαβαίνει αυτός. Είναι αρβανίτης κι αντέχει. -
Είμαι αρβανίτης από άλλους προγόνους, αλλά για τον γάτο, είναι λίγο μπερδεμένα αυτά... Εδώ αισθάνεται αριστερός...
-
Producing a kilogram of beef takes an average of 15,415 litres of water. The same amount of sheep or goat meat takes almost 9,000 litres, a kilo of pork 6,000 litres, and of chicken 4,300 litres. In all, 92 percent of the global water footprint goes towards agriculture, 29 percent of which is used in animal production. According to another calculation, agriculture uses 70 percent of all available fresh water, three times as much as 50 years ago.
https://eu.boell.org/en/2021/09/07/water-thirsty-animals-thirsty-crops
Δεν ξέρω αν είναι αληθινά τα στοιχεία αλλά αν όντως είναι το θέμα του νερού είναι σημαντικό.
-
Ε ναι δεν στέκουν βρε γυρε, ας υποθέσουμε ότι υπολογίζεται το νερό που χρειάζονται να πιούνε, να πλυθούν οι κτηνοτροφικες μονάδες και τα σφαγεία /εργαστήρια μαζί μετά κρεοπωλεία που πουλάνε το τελικό προϊόν πως μπορεί για ένα κοτόπουλο 2 κιλών σφάγειο να θέλει σε 40 μέρες 8.600 λίτρα νερό?
Στο ατυχές παράδειγμα του άρθρου σχετικά με την μπριζόλα :
Here’s an example. The calculation that a kilogram of steak requires 15,415 litres of water assumes that the animal was slaughtered at three years of age. During its lifetime, it will have eaten 1,300 kilograms of feed concentrate composed of various cereals and soybeans, plus 7,200 kilograms of roughage (grass, hay, silage). It will have drunk 24,000 litres of water. Its housing must also be cleaned and sprayed. But most of the water goes into producing the feed.Μέγα λάθος, στα τρία χρόνια έχουνε σφάξει και τον βοσκό, τα κοινά βοοειδή σφάζονται μεταξύ 8 - 12μ και αμέσως μετά αυτά που σφάζονται είναι 12-18 μ στα τρία χρόνια ούτε ψοφιες γελάδες.
-
Αλήθεια; Καλά δεν ζουν τίποτα τα καημένα, όλη μέρα κλεισμένα το ένα πανωσ το άλλο και μετά σφάξιμο μόλις ενηλικιωθούν.
Το έκανες χειρότερο, γιέ του. -
In the article Professor Hoekstra actually wrote that producing one kilogram of boneless beef required about 155 litres of water, taking into account only the water used for drinking and servicing that animal.
However, when you added in 1300kg of grain, 7200kg of roughages (pasture, dry hay, silage and other roughages), and the water required to grow those feed sources, he said the water footprint of 1 kg of beef would add up to 15,500 litres of water.
Τα νούμερα (15000 L) αυτά αναφέρονται και στο πόσο νερό χρειάζονται και οι τροφές του ζώου, για να φτάσουν να γίνουν ζωοτροφές από ένα σπόρο στο έδαφος.
Με το ίδιο σκεπτικό, 1 κιλό σιτάρι χρειάζεται από 500 μέχρι 4000 λίτρα νερό.
Κομμένο το ψωμί. -
Εδώ ένας πίνακας σχετικός με το θέμα.
Πάει η σοκολάτα!!!! Όχι την σοκολάτα....όχι!!!!
Δεν νομίζω να είναι σωστά τα στοιχεία. Το τυρί από τι γινεται; Από αγελάδα και κατσίκα; Αυτή δεν θέλει νερό όπως και η τροφή της για να τραφει;
https://www.hydrotech-group.com/blog/denne-viac-vody-zjeme-ako-vypijeme
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]