-
Θα σου προτείνω να πας να δεις τι μπορείς να οδηγήσεις ή τουλάχιστον να καθίσεις μέσα στο αυτοκίνητο να δεις πως σου φαίνεται.
Σε κάθε ένα που σου αρέσει να πάρεις προσφορές αγοράς συγκεκριμένες, για το επίπεδο εξοπλισμού που σου κάνει.
Αν τότε δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις, μπορείς να πάρεις συμβουλές.
Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να συγκρίνεις όλα τα αυτοκίνητα που κοστίζουν μέχρι 17 χιλιάδες μέσα από γενική συζήτηση.
-
Θα σου προτείνω να πας να δεις τι μπορείς να οδηγήσεις ή τουλάχιστον να καθίσεις μέσα στο αυτοκίνητο να δεις πως σου φαίνεται.
Σε κάθε ένα που σου αρέσει να πάρεις προσφορές αγοράς συγκεκριμένες, για το επίπεδο εξοπλισμού που σου κάνει.
Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να συγκρίνεις όλα τα αυτοκίνητα που κοστίζουν μέχρι 17 χιλιάδες μέσα από γενική συζήτηση.
Αν διαβάσεις το αρχικό πόστ θα δεις πως σχεδον ολα τα έχω δει και τα εχω οδηγήσει. Γιαυτό και τώρα συλλέγω γνώμες.
-
Έχεις απορριψει τα B-SUV? Σε καμία 10ρια πόντους παραπάνω μήκος (γύρω στα 4.15) θα έχεις νομιζω αρκετα πιο μεγάλους χώρους. Το vitara 1.0 GL+ εχει π.χ 17000.
-
Αναζητά sport αυτοκίνητο, οπότε μάλλον για αυτό κοιτά τα σούπερ μίνι.
Πάντως η λέξη sport στα σούπερ μίνι είναι περίεργη υπόθεση. Εγώ π.χ. σπορτ στα σούπερ μίνι θεωρώ το Ibiza FR, το Fiesta ST, Swift Sport και γενικά αυτοκίνητα που είναι εκδόσεις sport με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε ανάρτηση, τροχό, φρένα, τιμόνι, κράτημα κλπ...
Κάτι Polo, i20 και διάφορα άλλα σε απλές εκδόσεις δεν μπορώ να τα θεωρήσω sport. Σίγουρα κάποια υπερτερούν κατά πολύ σε οδηγική συμπεριφορά, αλλά αυτό είναι κουλτούρα και ιστορία κατασκευαστή. Σε αυτά σίγουρα δεν είναι πρώτα τα Κορεάτικα.
-
piliourits wrote:
Αν διαβάσεις το αρχικό πόστ θα δεις πως σχεδον ολα τα έχω δει και τα εχω οδηγήσει. Γιαυτό και τώρα συλλέγω γνώμες.
Το έχω διαβάσει το αρχικό πόστ και τη λίστα σου.
Αυτό που λέω, είναι να συγκρίνεις τις τελικές προσφορές αγοράς που έχεις πάρει, κι όχι διαφορετικές διαθέσιμες εκδόσεις. Μόνο για το i20 γράφεις εξοπλσιμό και τιμή. (ελπίζω να μιλάς για φουλ λεντ φώτα, κι όχι τα 'ημέρας')
Αυτό το αμάξι, με ποιο Polo το συγκρίνεις; Υπάρχει, όπως λες κι εσύ, Polo με 12-13 χιλιάδες, υπάρχει και με 20χιλ. Βάλε ένα βασικό κριτήριο, π.χ. φίξ ποσό χρημάτων, ή φιξ εξοπλισμό για να αποφασίσεις.
Για παράδειγμα, αν αποφάσισες πως θες σίγουρα π.χ. λεντ φώτα και αυτόματο κλιματισμό και τούρμπο με 100+ άλογα, θα δεις τα μισά αυτοκίνητα να βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού και να μικραίνει πολύ η λίστα σου. Επίσης δες λίγο το κοντινό μέλλον, αν θα είναι αμάξι που θα το κρατήσεις όσο πάει ή θα το πουλήσεις σε κάποια χρόνια. Ένα φουλ εξοπλισμένο μικρό θα πουληθεί εύκολα, αλλά θα χάσεις αεκςτά περισσότερα χρήματα. Μειώνεται πολύ το ' value for money' και μάλλον δεν αξίζει, όπως πρότειναν και τα παιδιά, να αγοράσεις ένα μικρό hyundai στα ίδια χρήματα που μπορείς να πάρεις ένα vitara, arona. κλπ... θα είναι πολύ 'λιγότερο' αυτοκίνητο για τα ίδια χρήματα. Τέλος αν πράγματι θες κάτι 'σπορ', μην αποκλείεις τα κορυφαία μοντέλα που σου πρότειναν. Από αυτά που οδήγησες, το (ωραίο) i20 είναι το λιγότερο σπορ αυτοκίνητο, με τα περισσότερα (πολύ ωραία) μπλιμπλίκια. Σε δοκιμή οδήγησης, θα ερχόταν τελευταίο στη λίστα
VW Polo (+ test drive)
Seat Ibiza (+ test drive)
Hyundai i20 (+ test drive)
Nissan Micra
Suzuki Swift (+ test drive)
Peugeot 208
Renault Clio
Τoyota Yaris
κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση στο car, βρίσκω καινούρια διαθέσιμα αυτοκίνητα μια κατηγορία πάνω στο άνω όριο των χρημάτων π.χ. Ceed uptown, Cactus, Leon 1.5, Corola, 4κίνητο Swift GLX 1.2, 308 1.2, Astra 1.4T, Tipo, Scala, πολλά SUV, κ.α. https://www.car.gr/classifieds/cars/?condition=new&fuel_type=1&gearbox_type=manual&offer_type=sale&onlyprice=1&pg=2&price=>50&price-from=>15000&price-to=<17500&sort=prd
-
Aikibill wrote:
Περί ορέξεως ....
αλλα μου κάνει εντύπωση ότι ενώ έχεις για φαβορί το ι20 το αδελφάκι του κια ριο δεν είναι ούτε καν στα υποψήφια.
Καλησπέρα φίλε μου! Το Rio βγαίνει σε 2 εκδόσεις, την απλή και την GTLine. Η απλή ειναι σε καλή τιμή αλλά δεν εχει αρκετό εξοπλισμο και η GTLine που ειναι πλούσια σε εξοπλισμό βγαίνει 1700 ευρώ περισσότερα.
Φίλε Νάσο, από περιέργεια πάντως κοίταξα τον τιμοκατάλογο Hyundai,Kia και το ι20 που καλό βλέπεις έχει 15990 και η έκδοση με τους 120 ίππους και το 6ταχυτο κιβώτιο είναι μόνο 600€ παραπάνω,επίσης το Rio gt line 120 hp είναι στα 17090€ δεν είναι τόσο ακριβότερο όσο νομίζεις.
Σε κάθε περίπτωση για μένα τουλάχιστον η διαφορά τιμής μεταξύ των 5ταχυτων με 100 ίππους εκδόσεων σε σχέση με τις 6ταχυτες με 120 ίππους είναι πολύ μικρή για να συμβιβαστείς.
-
Εγώ εκανα παραγγελία το yaris 1,5 active με τους 111 ίππους. Yaris είχα και πριν. Δες το σε κάποια αντιπροσωπεία. Δε θα χάσεις.
-
Μου βγήκε ο Μπαμπινιώτης από μέσα μου, κι επειδή βλέπω συνέχεια το ίδιο λάθος δεν άντεξα. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την άσχετη δημοσίευση.
Όταν θέλουμε να δηλώσουμε υπέρβαση ή υπερβολή συντάσσουμε το υπέρ με αιτιατική.
(Η διαδήλωση είχε υπέρ των οκτώ χιλιάδων ανθρώπων, ήσουν υπέρ το δέον ανεκτικός απέναντί του).
'των οκτώ χιλιάδων ανθρώπων' είναι πάντως γενική.
-
Νάσο, εγώ βλέπω από τις προτιμήσεις σου ότι μάλλον σε ελκύει περισσότερο ο εξοπλισμός, η πολυτελεια και οι χωροι, παρά η σπορ συμπεριφορα. Και οχι μονο γιατι δεν οδηγησες το Fiesta ή προτιμάς το i20 απο το Ibiza. Κυρίως γιατι, από όλα τα i20, προτιμάς το Distinctive με τα 100ΗΡ, που έχει 'υπερβολικό' εξοπλισμο και όχι την επομενη εκδοση εξοπλισμου (που ειναι παλι πληρης) με τα 120hp και το 6αρι κιβωτιο.
Οπως προτειναν και αλλοι φιλοι παραπανω, δες και οδηγησε και το 'διδυμο' ΚΙΑ Rio, που εχει 7 χρονια εγγυηση και λιγο πιο σπορτιφ λουκ, ισως και ρυθμισεις.
Αλλιως μια χαρα ειναι το i20, ευρυχωρο, αξιοπιστο, με πλουσιο εξοπλισμο και θα καλυπτει και τις αναγκες ζευγαριου, ακομη και με ενα παιδι, αν το έχεις κρατησει μεχρι τοτε.
-
vilfer wrote:
Μου βγήκε ο Μπαμπινιώτης από μέσα μου, κι επειδή βλέπω συνέχεια το ίδιο λάθος δεν άντεξα. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την άσχετη δημοσίευση.
Όταν θέλουμε να δηλώσουμε υπέρβαση ή υπερβολή συντάσσουμε το υπέρ με αιτιατική.
(Η διαδήλωση είχε υπέρ των οκτώ χιλιάδων ανθρώπων, ήσουν υπέρ το δέον ανεκτικός απέναντί του).
'των οκτώ χιλιάδων ανθρώπων' είναι πάντως γενική.
Σωστός! Δαίμων του πληκτρολογίου ούτε καν το είχα δει πριν το αναφέρεις!
-
Σε ίδια φάση βρίσκομαι και εγώ. Έχω κάνει στην άκρη σχεδόν το γκρουπ VAG λόγω χαμηλών εγγυήσεων σε ενοχικό βαθμό και όχι κάτι φοβερό . Είχα τσεκαρει και το 208 αλλά με ένα μεταλλικό χρώμα και όχι 75 άλογα θέλει 17 μίνιμουμ .
Στο Φιέστα επίσης αν θες να βάλεις κάποια απλά έξτρα πάει οβερ 17 χωρίς κάποιο τρομερό πλεονέκτημα ( συν ότι τα τασια τα θεωρώ απαράδεκτα σε τέτοιες τιμές )
Είχα βάλει στην στην άκρη ως πιθανά το νέο Κορσα ελεγκανς 1.2 100 άλογα και το Σουίφτ Gl+/X που όμως πλέον προβληματίζει το ότι ο χιλιαρης του αποσύρθηκε μέχρι πρότινος από την Ελλάδα και έχει απομείνει το οικονομικό ήπιο υβριδικό στα 90 άλογα . Πάντα με ένα μεταλλικό χρώμα αυτά είναι γύρω στα 15-16
Όσον αφορά το Γιαρις μου φαίνεται αχρειαστο να πάω στα 1.500 κυβικά (γενικά σε κάτι μη υβριδικό της Τογιότα) . Το Κλιο δεν το έχω αναλύσει πολύ αλλά νομίζω ότι με καμία εκατοστή άλογα χρώμα και έναν άλφα εξοπλισμό (μεσαία έκδοση ίσως ) θα πάει κι αυτό στα 16. Στο i20 κάτι με χαλάει.
Αν γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτά διόρθωστε με.
-
Κοντινότερο στα ζητούμενα μου είναι το Hyundai i20 (facelift) και ειδικότερα η πλούσια έκδοση του, η Distinctive,
Aν το οδήγησες και σου κάνει, ΠΑΡΤΟ.+_
-
Είμαι ο ίδιος κάτοχος hyundai. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όλοι οι νυν και πρώην κάτοχοι hyundai επαινούν την αξιοπιστία τους και για το χαμηλό κόστος των ανταλλακτικών. Για του λόγου το αληθές, κοίτα γύρω σου. Δες πόσα παλιά accent, atos και matrix κυκλοφορούν ακόμα, Κι αν έχεις κάποιον γνωστό με hyundai, ρώτησέ τον.
Από τα υπόλοιπα που αναφέρεις, το πιο δελεαστικό κατ' εμέ θα ήταν το yaris στην υβριδική του έκδοση, η οποία, αν προσθέσεις κάμερες και οθόνες ξεπερνάει κατά πολύ το φράγμα των 17.000 που έθεσες. Αν σκοπεύεις να κάνεις πολλά χιλιόμετρα το yaris μάλλον συμφέρει, ειδάλλως όχι.
Και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου: την σήμερον ημέραν οι κάμερες και οι οθόνες και όλα αυτά τα μπλιμπλίκια είναι απαραίτητα. Τα σημερινά αυτοκίνητα χάρη σε όλα αυτά τα συστήματα δείχνουν αισθητά ανώτερα σε σχέση με τα προηγούμενα και αυτό σίγουρα θα συνυπολογιστεί στο μέλλον στην τιμή μεταπώλησης όταν θα αποφασίσεις να το αλλάξεις. -
Μια χαρα τα λες.
-
-
Σπορ-ξεσπόρ, πεντάπορτο. Αν έρθει το μωρό θα σου φύγει η μέση στο τρίθυρο.
-
Σκέψου σοβαρά ένα αυτόματο. Μέσα στην πόλη είναι απίστευτη ευκολία.
-
-
Καλησπέρα σε όλους,
Κάνω και εγώ το κλασικό πλέον ποστ για “αγορά καινούργιου αυτοκινήτου” για να συλλέξω απόψεις και εμπειρίες. Αρχικά μια μικρή περιγραφή της κατάστασης μου:
- Πρώτο αυτοκίνητο (εκτός οικογενειακών) και μοναδικό, οπότε πρέπει να συνδυάζει ευελιξία στην πόλη αλλά και σχετικά άνετο ταξίδι εκτος.
- Εργένης (προς το παρόν αλλά ελπίζουμε :D)
- Ετήσια χιλιόμετρα περίπου 12.000 - 13.000
- Μέγιστο μπάτζετ 17.000 ευρώ
- Βενζίνη, Οχι αυτόματο
- Επαρκείς χώρους και ειδικά χώρο πορτ μπαγκάζ (>280 λίτρα)
- Να μην είναι “γυμνό” από εξοπλισμό και από συστήματα ασφαλείας. Δεν θα ήθελα π.χ. ένα Polo των 13.000 που θα είναι με ταμπούρα πίσω, μικρή οθόνη, κλπ κλπ. μόνο και μόνο για τη μάρκα.
- Σπόρτ χαρακτήρα όσο αυτό είναι δυνατόν
Έχω κοιτάξει απο κοντά τα εξής:
- VW Polo (+ test drive)
- Seat Ibiza (+ test drive)
- Hyundai i20 (+ test drive)
- Nissan Micra
- Suzuki Swift (+ test drive)
- Peugeot 208
- Renault Clio
- Τoyota Yaris
Κοντινότερο στα ζητούμενα μου είναι το Hyundai i20 (facelift) και ειδικότερα η πλούσια έκδοση του, η Distinctive, η οποία παρέχει υπερπλήρη εξοπλισμό (Led lights, φιμέ τζάμια, συστήματα ασφαλείας, κάμερες/αισθητήρες οπισθοπορείας, μεγάλο τεμπέλη, κλπ.) με τον 1.0Τ κινητήρα στα 100 άλογα και την κλασική 5ετή εγγύηση. Το προαναφερθέν πακέτο βγαίνει στα 16.300 με το κλειδί στο χέρι και μεταλλικό χρώμα.
Μου έχει προκύψει ένας προβληματισμός καθώς έχω παρατηρήσει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν πολυσυζητείτε στο forum και αναρωτιέμαι το γιατί.
Η γνώμη σας και οι προτάσεις σας θα εκτιμηθούν δεόντως και οι εμπειρίες / απόψεις από ιδιοκτήτες θα εκτιμηθούν υπέρ του δέοντος!
Ευχαριστώ που με διαβάσατε!
Θανασης
Εξαιρετική επιλογή το i20. Ίσως το πιο αξιόπιστο μοντέλο ever. Αν σε παίρνει οικονομικά πάρε τους120hp. Η διαφορά στην κατανάλωση αμελητέα εως μηδαμινή.
-
Πάρε το i20 με τα 120 άλογα στην distinctive έκδοση που θέλεις.
Καινούργιο όχημα - Επιλογή ανάμεσα στο πλήθος!