-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πως είναι η ανθρώπινη φύση;
Μερικά χαρακτηριστικά της, αντίθετα του κομμουνισμού:
- θέληση για εξέλιξη
- θέληση για διαφορετικότητα
- θέληση για να διακριθεί
- απληστία
- ανταμοιβή των κόπων του
- θέληση για να πετύχει και να ξεχωρίσει
- εξουσία
Εξέλιξη φυσικά και υπήρχε. Δες απλά τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ.
Το 2 δεν το καταλαβαίνω.
Για την απληστία δεν θα μιλήσω, γιατί θα βρίσω.
Φυσικά και μπορούσες να διακριθείς στον τομέα σου και να γίνεις και εθνικός ήρωας μάλιστα.
Αν έπαιρνες θέση ευθύνης, είχες και την αντίστοιχη εξουσία. -
Και τότε που είναι το αταξικό της υπόθεσης?
-
Αταξικό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλούσιοι (που κατέχουν τα μέσα παραγωγής ή εκτάσεις γης - κληρονομικός πλούτος) και φτωχοί που θα δουλεύουν για αυτούς. Δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει διευθυντής στο εργοστάσιο ή Στρατηγός στον Στρατό.
-
Άρα πάλι λίγοι περνάνε καλά και οι πολλοί τραβάνε κουπί.
-
Αν δεν γίνεται καταννοητή η διαφορά ενός ανθρώπου που σπούδασε και κόπιασε για να πετύχει κάτι και έφτασε σε μια θέση ευθύνης και ενός άλλου που κληρονόμησε απλά τα λεφτά του μπαμπά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Επίσης η διαφορά στις απολαβές είναι πολύ μικρότερη στην 1η περίπτωση. Ο διευθυντής για παράδειγμα θα παίρνει τα διπλά από έναν εργάτη, δεν θα είναι εκατομμυριούχος.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πως είναι η ανθρώπινη φύση;
Μερικά χαρακτηριστικά της, αντίθετα του κομμουνισμού:
- θέληση για εξέλιξη
- θέληση για διαφορετικότητα
- θέληση για να διακριθεί
- απληστία
- ανταμοιβή των κόπων του
- θέληση για να πετύχει και να ξεχωρίσει
- εξουσία
Ας απαντήσω και εγώ σε όσα καταλαβαίνω:
-
Η έννοια των ίσων ευκαιριών σε εκπαίδευση και εργασία. Καμία διάκριση αν π.χ. ήσουν από το συγκεκριμένο κολέγιο ή αν δεν έχεις λεφτά να πας φροντιστήριο για τις πανελλαδικές π.χ.
-
Διαφορετικότητα; Τι ακριβώς εννοείς; Η γυναίκα απολάμβανε πραγματικά ισότιμη θέση στην κοινωνία. Κατά τα άλλα καμία διάκριση για το φύλο, τη σεξουαλικότητα αλλά κυρίως για το χρώμα σου , τη ρατσα σου ή τη γλώσσα σου.
-
Διάκριση; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς αλλά , απάντησε και ο δίας αν κατάλαβα σωστά.
-
Η απληστία δεν είναι χαρακτηριστικό , είναι "αμάρτημα" , δυστυχώς υπήρξε και τέτοια.
-
Να επιτυχει και να ξεχωρίσει; τι να έχει καλύτερο αυτοκίνητο π.χ.; Ναι ήταν δυνατό , επίσης οι επιβραβεύσεις των περιβόητων κόπων σου υπήρχαν , αλλά ήταν πολλών και διαφορετικών μορφών.
-
Εξουσία; δε το καταλαβαίνω ...
Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι αντίθετη της φύσης μας, το αντίθετο. Άλλα ήταν τα προβλήμα του συστήματος.
Επίσης για να προλάβω στο ίδιο κλίμα την τοποθέτηση "όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια" ναι εννοείται δεν είναι αλλά δε ζει και το ένα εις βάρος των υπολοίπων εννέα!
-
Υπαρχει μια ταινια. "Οι ζωες των αλλων".
-
Αντιπροτείνω το Σέρπικο. Ταινιάρα.
-
Επισης πολυ καλο. Τα χω και τα δυο στην τενειοθηκη μου.
-
"Συμπερασματικά, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κοτζαμάνης, ι) στην μεταβολή του πληθυσμού καθοριστικό ρόλο παίζουν όχι μόνον τα Φυσικά (γεννήσεις- θάνατοι) αλλά και τα Μεταναστευτικά Ισοζύγια (είσοδοι-έξοδοι) και ιι) όπως τα Φ.Ι. τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο νομών δεν πρόκειται να αλλάξουν πρόσημο (θα παραμείνουν δηλαδή και τα επόμενα χρόνια αρνητικά), αυτό που θα επηρεάσει όλο και περισσότερο τις δυο επόμενες δεκαετίες τις όποιες μεταβολές του πληθυσμού μας είναι η ζυγαριά είσοδοι-έξοδοι. Σε εθνικό δε επίπεδο, ακόμη και αν η ζυγαριά αυτή στο μέλλον γίνει από αρνητική μηδενική (όσοι δηλ. θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα άλλοι τόσοι θα εγκατασταθούν σε αυτήν), μετά από 20 χρόνια θα είμαστε σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο λιγότεροι από ό,τι σήμερα."
Πιστεύω δυστυχώς πως η τωρινή απογραφή θα είναι αποτυχία, ίσως είναι πολύ λάθος ή συγκυρία, καθώς και λόγω πανδημίας και της διαχείρισης της, η ρήξη εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και Πολιτών έχει χτυπήσει ταβάνι, είναι κι όλων τα μυαλά λίγο πιο "πειραγμένα" απ ότι συνήθως, δε βλέπω να εξελίσσεται καλά.
-
Βλέπω στη τιβι Πατριαρχικη Αρχιεπισκοπική Κυριακάτικη Λειτουργία και δε βλέπω κοντινό στον μεγάλο Ηγέτη μας.
Δεν πήγε να ανάψει ένα κεράκι και να φιλήσει το χέρι του Δέσποτα, πάλι για ράπελινγκ πήγε ή για σπα;
Που βρίσκεται ο Μητσοτάκης σήμερα, δεν είναι εκεί, ή ο σκηνοθέτης φταίει; -
Ω ρε γμτ, πάλι ανάλυση για το μεγαλείο του κομμουνισμού έχασα...
Μεγάλη πετυχεσιά ο κομμουνισμός ...
Οπου τους επιβλήθηκε , μόλις ελευθερώθηκαν , απαγόρευσαν την ύπαρξη του...Εξαιρώ την Ρωσία για να μην στενοχωρηθεί μια ψυχή και μας πει πάλι ότι είναι δεύτερο κόμμα...
Εκεί είχαν το καλούπι και το κράτησαν....Να μην έχουμε τάξεις και ξεχωρίζουμε λέει...
Ετσι είναι . Για αυτό τα δίδυμα αδελφάκια , φασισμός-κομμουνισμός είχαν και έχουν αδυναμία στις στολές και στο ομοιόμορφο ντύσιμο...
-
...φασίστες δεν είμαστε, στολές δε φοράμε, ίσα ίσα έχουμε μεσαιοταξιτικο outfit, το χεράκι μας λυγαει (όχι σαν τα playmobil) αλλά επιβάλλουμε "καραντινα" απεναντι σε όποιον δε συμφωνεί 10000% με εμάς, εχθρευομαστε απεργίες, μας ενοχλεί η 17η Νοεμβρη. Όμως ολοκληρωτικοι/φασίστες είναι πάντα οι άλλοι... (Γενικά και παντα με αφορμή τον Μιραντοξαφισμο της πανδημιας, το "ξεθωριασμένο" Πολυτεχνειο, τον εδώ και 30 χρόνια αχρειαστο μακαρθικου τυπου αντικομμουνισμό και τη θεωρία των 2 ακρων.)
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ω ρε γμτ, πάλι ανάλυση για το μεγαλείο του κομμουνισμού έχασα...
Μεγάλη πετυχεσιά ο κομμουνισμός ...
Οπου τους επιβλήθηκε , μόλις ελευθερώθηκαν , απαγόρευσαν την ύπαρξη του...Εξαιρώ την Ρωσία για να μην στενοχωρηθεί μια ψυχή και μας πει πάλι ότι είναι δεύτερο κόμμα...
Εκεί είχαν το καλούπι και το κράτησαν....Να μην έχουμε τάξεις και ξεχωρίζουμε λέει...
Ετσι είναι . Για αυτό τα δίδυμα αδελφάκια , φασισμός-κομμουνισμός είχαν και έχουν αδυναμία στις στολές και στο ομοιόμορφο ντύσιμο...
Στο δια ταύτα.
Αμφισβητώ αν κάποιος εδώ μέσα είχε ή έχει τα κότσια (μετάφρ. τα κάκαλα) να ζήσει μόνιμα σε σύγχρονο κομουνιστικό καθεστώς. Ούτε καν σε πρώην αμιγώς κομουνιστικό καθεστώς που έχει ντυθεί με τον μανδύα του καπιταλιστικού κομμουνισμού π.χ. Κίνα.
Αυτά για τους άντρες. Για τις γυναίκες δεν το συζητώ καν. Και ορισμένες φανατικές κομμουνίστριες που ξέρω (μιλάμε για φανατίκλες, ταγάρια εντελώς) μόνο στα λόγια μένουν.
Ο εθισμός στον δυτικό τρόπο ζωής (νεοπλουτισμός, καταναλωτισμός, καλοπέραση) δεν γιατρεύεται.
-
Μια χαρα τα πε ο Μανιος. Επρεπε να φαει πρωτα καναδυο ψιλες απο τα... συντροφια για να δει τη γλύκα.
-
Που πάει και αυτός ο Μανιός; Γέρασε και μυαλό δεν έβαλε...
-
Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, περίφανο, που το έζησα. Στην τρυφερή ηλικία των 13 χρονών το 1985 πήγα διακοπές στη Γερμανία. Μεταξυ των όλεων που πήγα ήταν το Βερολίνο. Πρώτα στο δυτικό και μετά στο... ανατολικό.
Όσοι θυμούνται τον Χάρρυ Κλυν να λέει στους δίσκους του το "Με μια κολυνός βγάζεις γκόμενα" που είχε πει για το ... καθεστός, ΔΕΝ ήταν αστείο. -
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, περίφανο, που το έζησα. Στην τρυφερή ηλικία των 13 χρονών το 1985 πήγα διακοπές στη Γερμανία. Μεταξυ των όλεων που πήγα ήταν το Βερολίνο. Πρώτα στο δυτικό και μετά στο... ανατολικό.
Όσοι θυμούνται τον Χάρρυ Κλυν να λέει στους δίσκους του το "Με μια κολυνός βγάζεις γκόμενα" που είχε πει για το ... καθεστός, ΔΕΝ ήταν αστείο.Αν το εννοείς, απλά δεν κατάλαβες τίποτα όταν πήγες εκεί. Λογικό βέβαια, 13 ήσουν. Έχεις πάει σε μεγαλύτερη ηλικία σε τέτοιες χώρες;
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσοι θυμούνται τον Χάρρυ Κλυν να λέει στους δίσκους του το "Με μια κολυνός βγάζεις γκόμενα" που είχε πει για το ... καθεστός, ΔΕΝ ήταν αστείο.Αν το εννοείς, απλά δεν κατάλαβες τίποτα όταν πήγες εκεί. Λογικό βέβαια, 13 ήσουν. Έχεις πάει σε μεγαλύτερη ηλικία σε τέτοιες χώρες;
Μικρός ήμουν δεν ήμουν τυφλός.
-
αυτό που έχω καταλάβει απ' την ιστορία που έχω ακούσει πολλές φορές, είναι πως για να γ@μήσει δεξιός το '80, έπρεπε να πάει σε κομμουνιστική χώρα φορτωμένος δώρα... πρέπει να έπεφτε πολύ φτύσιμο απ' τις Πασόκες, την εποχή της περμανάντ!...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2