-
1ον μην ανησυχείτε ότι θα λείψει η ράτσα απ την ανθρωπότητα, "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει" που θα έλεγαν και οι Κυνικοί Αρχαίοι ημών πρόγονοι, ή έστω οι αντίπαλοί τους.
2ον διαβάζουμε για ρουφιάνους κλπ. από δεξιούς, με το παρελθόν που έχει η παράταξη το 40 και γελάνε και οι φούντες απ τα τσαρούχια των
γερμανοτσολιάδων. Αυτών των ιδεωδων ψηλών ευθυτενών Ελλήνων στρατιωτών με τις αρβανίτικες στολές, μπροστά στο μνημείο με την απεικόνιση του πεσόντος Αθηναίου οπλίτη.3ον κι αν κάποια στιγμή χαθούν οι Νεοέλληνες, οι μηδίζοντες όσο δεν πάει, που ζουν αντίθετα με τις αρχές αυτών που επικαλούνται ως προγόνους, και θα ντρέπονταν για την κατάντια τους όλοι από τον Σωκράτη μέχρι τον Κολοκοτρώνη, και ψάχνουν στο ντιενεη να τεκμηριώσουν την παραμικρή σχέση με τους ήρωες του παρελθόντος, επειδή οι πράξεις τους στο παρόν είναι ντροπιαστικές, δεν τρέχει και τίποτα, απλά θα σβήσει η ντροπή.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γενικώς το θέμα περί dna είναι απλό, για να καταρριφθεί το ακροδεξιό επιχείρημα περί "υπεροχής" ή μη κάποιων φυλών (άρα κάποια dna είναι "καλύτερα" από άλλα) ο αντίλογος πέρασε στο ότι π.χ. οι αρχαίοι έλληνες σχεδόν "εξατμίστηκαν". Ούτε το ένα ισχύει προφανώς ούτε το άλλο. Ο lap πάντως δεν έχει γράψει εδώ και πολλά posts περί κάποιας "υπεροχής" ώστε να χαρακτηριστεί "ακροδεξιός", για το ότι δεν επήλθε η "εξάτμιση" επιχειρηματολογεί.
Το τι ανάπτυξε ή όχι ο κάθε λαός έχει να κάνει κυρίως με το περιβάλλον στο οποίο ζούσε και ζει, τις κλιματολογικές συνθήκες, τις "περιρρέουσες" συνθήκες κλπ. Συνεπώς το γιατί οι ευρωπαίοι και οι κινέζοι ανέπτυξαν περισσότερη τεχνολογία από τους π.χ. αφρικάνους δεν οφείλεται σε κάποια υπεροχή του dna (όπως βλακωδώς υποστηρίζουν οι αρκοδεξιοί) αλλά σε άλλους παράγοντες. έχει αναλυθεί πολλάκις και πλειστάκις και μάλιστα και εκλαϊκευμένα (π.χ. Jared Diamond). Το ίδιο βλακώδες είναι βέβαια να γράφεις ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι "παρακατιανοί" (επειδή π.χ. δεν έχουν βαριά βιομηχανία ή δεν πήγαν στην Σελήνη ή δεν υιοθέτησαν το αρχαίον "κάλος") και αν εξαφανιστούν δεν θα λείψει και τίποτα στον κόσμο...
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως μια χαρά ευτυχισμένους τους βλεπω στα ΗΑΕ, το Κατάρ, το Κουβέιτ κτλ. Στσ κράτη που η Δύση τα έχει καταστρέψει εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας παρανοικούς τύπους ή σαμποτάροντας τα καθεστώτα, ε είναι λίγο λογικό να μη θέλουν να κάτσουν.
Δεν σε κατακρίνω, απλά θα γράψω ότι έχεις κι εσύ μια πολύ δυτικοκεντρική προσέγγιση. Η οποία σε ακροδεξιούς μεταφράζεται "έχουν κατώτερο dna, είναι κατώταρε όντα, βλάκες κλπ και καλώς παθαίνουν αυτά που παθαίνουν" και στην άλλη μεριά μεταφράζεατι "όλοι οι λαοί ζουν χαρούμενοι και αδερφωμένοι και πάνε οι δυτικοί και τους ανακατεύουν". Οι συγκρούσεις, πόλεμοι, διαφορές κλπ είναι ιστορικό και παγκόσμιο φαινόμενο. Οι δυτικοί όπου πήγαν περισσότερο εκμεταλλεύτηκαν υφιστάμενες φατρίες, συγκρούσεις κλπ. Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά αν πας σε έναν μέσο κάτοικο της Αραβικής χερσονήσου, Ασιάτη κλπ και του μιλήσεις για "Γαλλία", "Γερμανία", "Αγγλία" κλπ μπορεί καν να μην τις ξέρει, ίσως να ξέρει γενικώς και αορίστως το "Europe". Δεν περιστρέφεται ο κόσμος υποχρεωτικά γύρω από εμάς, είτε όταν συμβαίνει κάτι καλό ή ανάποδα όταν συμβαίνει κάτι κακό.
-
Γενικώς το θέμα περί dna είναι απλό, για να καταρριφθεί το ακροδεξιό επιχείρημα περί "υπεροχής" ή μη κάποιων φυλών (άρα κάποια dna είναι "καλύτερα" από άλλα) ο αντίλογος πέρασε στο ότι π.χ. οι αρχαίοι έλληνες σχεδόν "εξατμίστηκαν". Ούτε το ένα ισχύει προφανώς ούτε το άλλο. Ο lap πάντως δεν έχει γράψει εδώ και πολλά posts περί κάποιας "υπεροχής" ώστε να χαρακτηριστεί "ακροδεξιός", για το ότι δεν επήλθε η "εξάτμιση" επιχειρηματολογεί.
Συγγνώμη , δεν έγραψε αυτό ακριβώς. Έγραψε μία γενικότητα, ότι οι ιστορικοί και οι γλωσσολόγοι διαψεύδονται. Πράγμα που είναι κόπι παστε από άρθρα clickbait ( ναι τέτοια είναι ) , ενώ κανείς μα κανείς ιστορικός δεν υποστηρίζει σοβαρά τις θεωρείς που "καταρρίπτονται". Να το ξαναπώ ως Έθνος , φανταζόμενοι εχθρούς , έχουμε αναγάγει τη θεωρία του Φαλματέτοιου ως σοβαρή στην επιστημονική κοινότητα. Ε, όχι , έχει απορριφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια , από κάθε σοβαρό ιστορικό. Αντί να δούμε πως διαχρονικά μεταβλήθηκε ο ιστορικός χώρος της Ελλάδας και ποιος ο ρόλος του Βυζαντίου ( επιμένω σκοπίμως υποβιβάζεται από τους Δυτικούς) , ενάντια στο σκοταδισμό του Μεσσαίωνα, αναλωνόμαστε σε αιματολογικές εξετάσεις. Μου είναι αδιάφορο!
Μέσα εκεί ο λαπ, ανέφερε από τους αρχαίους Ισπανούς ( ότι μιλούσαν ρωμαϊκά ), τους κατοίκους της Ν. Ιταλίας ( κάτι με το 1453 και 25 εκ. Ελλήνων) , τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους, και εγώ δε ξέρω ποιον άλλον, μέχρι την προϊστορία της λίθινης εποχής , διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα, για να καταλήξουμε ότι οι θεωρίες είναι λάθος ( καλά να ήταν μόνο θεωρία , τα ανασκαφικά τα προσπερνάμε) . Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν εξαρχής απέρριπτε την κάθοδο των Σλάβων ή εδώ τα κατάφερα να του αλλάξω γνώμη.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
1ον μην ανησυχείτε ότι θα λείψει η ράτσα απ την ανθρωπότητα, "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει" που θα έλεγαν και οι Κυνικοί Αρχαίοι ημών πρόγονοι, ή έστω οι αντίπαλοί τους.
2ον διαβάζουμε για ρουφιάνους κλπ. από δεξιούς, με το παρελθόν που έχει η παράταξη το 40 και γελάνε και οι φούντες απ τα τσαρούχια των
γερμανοτσολιάδων. Αυτών των ιδεωδων ψηλών ευθυτενών Ελλήνων στρατιωτών με τις αρβανίτικες στολές, μπροστά στο μνημείο με την απεικόνιση του πεσόντος Αθηναίου οπλίτη.3ον κι αν κάποια στιγμή χαθούν οι Νεοέλληνες, οι μηδίζοντες όσο δεν πάει, που ζουν αντίθετα με τις αρχές αυτών που επικαλούνται ως προγόνους, και θα ντρέπονταν για την κατάντια τους όλοι από τον Σωκράτη μέχρι τον Κολοκοτρώνη, και ψάχνουν στο ντιενεη να τεκμηριώσουν την παραμικρή σχέση με τους ήρωες του παρελθόντος, επειδή οι πράξεις τους στο παρόν είναι ντροπιαστικές, δεν τρέχει και τίποτα, απλά θα σβήσει η ντροπή.
Είναι ντροπιαστικές οι πράξεις των σύγχρονων ελλήνων που δεν έχουν πειράξει ούτε "μύγα" ενώ ας πούμε γάλλοι, ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, κινέζοι, ρώσοι, γερμανοί κλπ πρέπει να είναι υπερήφανοι που πριν κατι χρόνια έχουν κατασφάξει τόσο κόσμο...
Επειδή εδώ έχουμε πολύ τσιμέντο κι εκεί έχουν παλάτια... Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις κι εσύ τον jared diamond που τα λέει απλά στο γιατί ο κάθε λαός εξελίσσεται όπως εξελίσσεται αν δεν μπορείς να διαβάσεις κάτι πιο σύνθετο. Γενικώς ξεκολλήστε λίγο από την άποψη ότι επειδή δεν ψηφίζουμε ως λαός αριστερά είμαστε για τα σκουπίδια... -
Eίμαστε για τα σκουπίδια (θες να πείς για τα μπάζα; θες να πείς γτπ αν σε ενοχλεί η λέξη σκουπίδια;) γιατί "μαγαζί γωνία" με φυσική ομορφιά και ιστορία, το κάναμε βρώμικες και μίζερες τσιμεντοφαβέλες και παράνομα μπιτσόμπαρα, σερβιτόρους που κάνουν μακροβούτια για να πάνε το δίσκο στις ξαπλώστρες μέσα στο νερό και τώρα ψοφολογάμε σε ράντζα διαδρόμων διαλυμένων δημόσιων νοσοκομείων, έχουμε μισθούς πείνας και διεφθαρμένες ως το κόκκαλο κυβερνήσεις σε βάθος δεκαετιών. Και για διάφορους άλλους λόγους που έχω ξαναγράψει. Αμφισβητεί κανείς τα παραπάνω; Δεν κάνουμε ρε παιδί μου, πως το λένε; Αποτύχαμε συλλογικά.
To πως ψηφίζουμε είναι απλά ένα σημάδι του πως δε στροφάρουμε συλλογικά, είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε για κόμματα και πολιτικές που μας πτώχευσαν εν έτει 2023 ως "μόνη ρεαλιστική επιλογή" ή ως "αντίβαρο στην κυβέρνηση". Είπαμε, δεν κάνουμε.Επίσης ποιός είπε οτι πρέπει να είναι περήφανοι οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί και όχι οι Έλληνες; Προσωπικά δεν πιστεύω σε βλακείες τύπου "περηφάνεια λόγω καταγωγής" γιατί δεν έχω τίποτα μα τίποτα κοινό με το Σωκράτη για παράδειγμα ή τον Περικλή. Περηφάνεια θα νιώσω μόνο για κάτι που έχω κάνει ο ίδιος, δεν έχω "κληρονομιά" λόγω καταγωγής ή DNA.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συγγνώμη , δεν έγραψε αυτό ακριβώς. Έγραψε μία γενικότητα, ότι οι ιστορικοί και οι γλωσσολόγοι διαψεύδονται. Πράγμα που είναι κόπι παστε από άρθρα clickbait ( ναι τέτοια είναι ) , ενώ κανείς μα κανείς ιστορικός δεν υποστηρίζει σοβαρά τις θεωρείς που "καταρρίπτονται". Να το ξαναπώ ως Έθνος , φανταζόμενοι εχθρούς , έχουμε αναγάγει τη θεωρία του Φαλματέτοιου ως σοβαρή στην επιστημονική κοινότητα. Ε, όχι , έχει απορριφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια , από κάθε σοβαρό ιστορικό. Αντί να δούμε πως διαχρονικά μεταβλήθηκε ο ιστορικός χώρος της Ελλάδας και ποιος ο ρόλος του Βυζαντίου ( επιμένω σκοπίμως υποβιβάζεται από τους Δυτικούς) , ενάντια στο σκοταδισμό του Μεσσαίωνα, αναλωνόμαστε σε αιματολογικές εξετάσεις. Μου είναι αδιάφορο!
Εσένα σου είναι αδιάφορο αλλά η θεωρία του φαλματετοιου όπως λες ορθώνεται στον δημόσιο διάλογο ακόμα και σήμερα από μια συγκεκριμένη πλευρά του αντιλόγου. Η οποία πλευρά έχει κάποιες καταβολές. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Οι θεωρίες που απέρριψαν την θεωρία....είναι απλά θεωρίες. Μάλιστα δεν συμφωνούν όλες μεταξύ τους.Η επιστήμη της γενετικής θέτει τα στεγανά πάνω στα οποία θα ξαναγραφτεί η ιστορία.
Μέσα εκεί ο λαπ, ανέφερε από τους αρχαίους Ισπανούς ( ότι μιλούσαν ρωμαϊκά ), τους κατοίκους της Ν. Ιταλίας ( κάτι με το 1453 και 25 εκ. Ελλήνων) , τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους, και εγώ δε ξέρω ποιον άλλον, μέχρι την προϊστορία της λίθινης εποχής , διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα, για να καταλήξουμε ότι οι θεωρίες είναι λάθος ( καλά να ήταν μόνο θεωρία , τα ανασκαφικά τα προσπερνάμε) . Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν εξαρχής απέρριπτε την κάθοδο των Σλάβων ή εδώ τα κατάφερα να του αλλάξω γνώμη.
Κλασική ειρωνία. Αχταρμας και τουρλού.
Οι ακριβείς μου δηλώσεις είναι αυτές
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ιδιαίτερα οι Ισπανοί και οι Ιταλοί έχουν κοινη γενετική καταγωγή σε μεγάλο ποσοστό με τους Έλληνες. Κάτι που είναι εμφανές με μια ματιά αλλά και γλωσσι
Δεν είπα ότι μιλούσαν ρωμαϊκά, που το ανέφερα αυτό;;;; Είπα ότι και γλωσσολογικα η ελληνική γλώσσα με τα λατινικά αλλά και τα ισπανικά έχουν συγγένεια κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους, είναι εμφανές αυτό.
Λίγο να έχεις διδαχθεί λατινικά, αρχαία ελληνικά ( κυρίως συντακτικά και γραμματική) και να ακούσεις και ισπανικά ( δεν έχω διδαχθεί) βλέπεις ομοιότητες και ρίζες. Προφανώς τα ισπανικά έχουν και άλλες επιρροές ειδάλλως θα ήταν ίδια με τα λατινικά. Καμία αντίρρηση σε αυτό.
Τα νέα ιταλικά έχουν αρκετές διαφορές με τα λατινικά.
Είπα επίσης ότι γενετικά οι Έλληνες κατά ένα σημαντικότατο ποσοστό έχουν συγγένεια με τους Ισπανούς. Και αυτό το επιβεβαιώνουν τα ευρήματα της γενετικής μελέτης των λαών του Αιγαίου από την λίθινη εποχή μέχρι και την μεσαιωνική Ελλάδα, και πιο ειδικά τους κατοίκους της Πελοποννήσου. Διαβάζει κανείς τις πηγές που δημοσιεύω;
Είναι απόσπασμα από ολόκληρο βιβλίο.
Αλλά και να μην διαβάσει κανείς τίποτα, συγνώμη αλλά όταν βλέπω αυτά τα σκατοσιριαλ με τον κάθε Χοθε, είναι σαν να βλέπω τον περιπτερά της γειτονιάς μου. Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες, όχι ταύτιση αλλά ομοιότητες. Πως να το κάνουμε δηλαδή;
Είπα ότι οι κάτοικοι της κάτω Ιταλίας έφτασαν μια εποχή ακόμα και τα 25 εκ. ( αυτό το αφήνω στην άκρη διότι δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές) και η πρώτη γλώσσα συνεννόησης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού ηταν τα ελληνικά ή καλύτερα τα Griko ή Grigo μέχρι την κατάκτηση των Νορμανδών όπου και αυτοί αφομοιώθηκαν στην πολιτισμική κουλτούρα της Κάτω Ιταλίας, με την ελληνική γλώσσα ομως να πιέζεται να διατηρηθεί και τα μοναστήρια που υπάγονταν στον Πατριαρχείο και που ήταν θεματοφύλακες της ,να κλείνουν. Μετά την πτώση της Πόλης η κατάσταση για την γλώσσα και τα μοναστήρια ήταν πολλή κακή και σιγά σιγά η ελληνική γλώσσα έμεινε να την ομιλούν κάποια χωριά της νότιας Ιταλίας.
-
ίμαστε για τα σκουπίδια (θες να πείς για τα μπάζα; θες να πείς γτπ αν σε ενοχλεί η λέξη σκουπίδια;) γιατί "μαγαζί γωνία" με φυσική ομορφιά και ιστορία, το κάναμε βρώμικες και μίζερες τσιμεντοφαβέλες και παράνομα μπιτσόμπαρα, σερβιτόρους που κάνουν μακροβούτια για να πάνε το δίσκο στις ξαπλώστρες μέσα στο νερό και τώρα ψοφολογάμε σε ράντζα διαδρόμων διαλυμένων δημόσιων νοσοκομείων, έχουμε μισθούς πείνας και διεφθαρμένες ως το κόκκαλο κυβερνήσεις σε βάθος δεκαετιών. Και για διάφορους άλλους λόγους που έχω ξαναγράψει. Αμφισβητεί κανείς τα παραπάνω; Δεν κάνουμε ρε παιδί μου, πως το λένε; Αποτύχαμε συλλογικά.
Έχεις αναλογισθεί ποτέ γιατί έγιναν οι τσιμεντοφαβέλες; Ποιες ήταν οι συνθήκες στην κατεστραμμένη χώρα το 50; Προφανώς και όχι. Φταίει μόνο η χαμηλή μας αισθητική, φταίει η δεξιά κυβέρνηση με τα συμφέροντα των εργολάβων, η έλλειψη παιδείας κλπ. Τίποτε άλλο προφανώς. ΟΚ. Μπορούσαμε να φτιάξουμε τεράστια πάρκα, μετρό παντού για να έρχεσαι άνετα και από την Θήβα που λέει ο λόγος και να απλωθεί εκεί η πόλη, κι εμείς φτιάξαμε την τσιμεντούπολη επί τούτου γιατί έχουμε κατώτερο "dna"...
Επίσης δεν φτιάξαμε μια φάου φε με μια αγορά 8 εκ νοματαίων από πίσω και καταλήξαμε στα μπιτσόμπαρα, πάλι το dna φταίει... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είπα ότι οι κάτοικοι της κάτω Ιταλίας έφτασαν μια εποχή ακόμα και τα 25 εκ. ( αυτό το αφήνω στην άκρη διότι δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές) και η πρώτη γλώσσα τους ηταν τα ελληνικά ή καλύτερα τα Griko ή Grigo μέχρι την κατάκτηση των Νορμανδών όπου και αυτή αφομοιώθηκαν με την ελληνική γλώσσα να πιέζεται να διατηρηθεί και τα μοναστήρια που υπάγονταν στον Πατριαρχείο και που ήταν θεματοφύλακες της ,να κλείνουν. Μετά την πτώση της Πόλης η κατάσταση για την γλώσσα και τα μοναστήρια ήταν πολλή κακή και σιγά σιγά η ελληνική γλώσσα έμεινε να την ομιλούν κάποια χωριά της νότιας Ιταλίας.
Θα πιαστώ μόνο από αυτό για να δείς τις ανακρίβειες που γράφεις . Όταν οι αρχαίοι Έλληνες αποίκησαν την Ν. Ιταλία και τη Σικελία , βρήκαν γηγενής με τους οποίους πολεμούσαν για πολλά πολλά χρόνια. Δε βρήκαν μόνο γηγενείς αλλά και Φοίνικες με τους οποίους πολεμούσαν για πολλά πολλά χρόνια. Δεν μιλούσαν Ελληνικά οι περιοχές εκτός των αποικιών. Δεν μιλούσαν λατινικά , καθώς οι Λατίνοι είναι κάτοικοι της κοιλάδας του Λάτιο, και βρίσκονταν σε συνεχή πόλεμο με τους Τυρρηνούς. Ο Πύρρος π.χ. στηλιτεύεται από τους Ρωμαίους ότι συμμαχεί με βαρβάρους της Κ. Ιταλίας για να τους πολεμήσει.
Πάμε και στα μοναστήρια. Η Ιταλία ήταν ανέκαθεν στη δικαιοδοσία του Πάπα ήδη από τις πρώτες διαμάχες με το εξαρχάτο της Ραβένας ( ενημερώσου εκεί ήταν η έδρα των Βυζαντινών στη Β. Ιταλία , οχι στη Νότια) . Όπως ήταν και η Ελλάδα, μέχρι τις διαμάχες για την εικονομαχία ( παπικής δικαιοδοσίας) , όπου εικονομάχοι αυτοκράτορες ετσιθελικά την απέσπασαν από τον Πάπα . Αν είμαστε σήμερα Ορθόδοξοι το χρωστάμε σε εικονομάχους αυτοκράτορες. Τα μοναστήρια που αναφέρεις ( βυζαντινών που πήγαν στην Ν.Ιταλία ) , ήταν μοναχοί αντιδρώντες στην εικονομαχία. Μέχρι το σχίσμα δεν διακρίνονταν οι μονές σε Ορθόδοξες και Καθολικές , ακόμα και μετά από αυτό θα χρειαστεί η πρώτη άλωση για να υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση. Ποτέ μα ποτέ δεν ήταν "φάροι" της Ελληνικής γλώσσας.
Όταν γράφεις τέτοιες ανακρίβειες , ε συγγνώμη , άλλος έχει τον αχταρμά για τον οποίο με κατηγορείς.
-
Λοιπόν δεκτον εσύ είσαι ένας μηχανικός, εγώ ένας γραφιας.
Βάλε μας ρε παλικάρι από τα βουνά, μια πηγή να διαβάσουμε. Να μάθουμε. Πες μας από ποια βιβλία τα διαβάζεις αυτά;
Στην κάτω ιταλια μέχρι τα μέσα του μεσαίωνα στα μέρη των ελληνικών επικοισμων τι γλώσσα μιλούσαν οι κάτοικοι;;;;;
Συμφωνούμε για το Πατριαρχείο το οποίο πήρε υπό την σκέπη του τις μονές το 733 μ.Χ.
Οι μονες όμως ως ένα είδος θεματοφύλακα της γνώσης και της κληρονομιάς της κάτω Ιταλίας δίδασκαν το Ευαγγέλιο στα ελληνικά!
Έχεις πηγή για το αντίθετο;Πραγματικά θέλω να μάθω.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν εκεί σήμερα σε κάποια ελληνικά χωριά λένε πως μιλούσαν και κάποιοι ακόμα μιλούν, τα Griko! Μια ελληνική διάλεκτο
-
Εγώ βλέπω 2-3 πόλεις να μη μιλούν ελληνικά.
-
Αρχικά σε παρακαλώ σταμάτα τα straw man. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις σε 2 ποστ μετά την "περηφάνεια που μπορούν να έχουν οι Ολλανδοί και όχι εμείς". Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε έγραψα για "προβληματικά" DNA και λοιπές ανοησίες. Δεν είμαι ακροδεξιός να πιστεύω σε "ανώτερα" και "κατώτερα" DNA, οπότε μη βάζεις λόγια στο στόμα μου.
Γνωρίζω πολύ καλά την εξέλιξη της πόλης και το καρκίνωμα που λέγεται αντιπαροχή (όχι δεν κατηγορώ ΜΟΝΟ τον Καραμανλή, και επι χούντας έχτιζαν αβέρτα). Δεν είπε κανείς οτι δεν πρέπει να χτιστούν σπίτια ή οτι δεν υπήρχε ανάγκη, έπρεπε όμως να χτιστούν με πλάνο. Στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία ρυμοτομία, καμία προοπτική για θέσεις πάρκινγκ, φαρδείς δρόμους, σοβαρό πράσινο και κανένα πλάνο, χτίσαμε απλά για να βολέψουμε κόσμο με όσο πιο γρήγορο τρόπο. Αυτό δεν είναι σημάδι "ευρωπαικής" πόλης, και σίγουρα δε μου δείχνει προσωπικά ένα σχέδιο. Βλέπω μόνο αρπακολλατζίδικη νοοτροπία, κάτι που μας χαρακτηρίζει συλλογικά και φαίνεται από το που φτάσαμε.
Επίσης μια χαρά επιχειρήσεις είχαμε κάποτε που τις κλείσαμε για το Χ/Ψ λόγο (και δε φταίνε μόνο τα...κομμούνια με τις απεργίες), για να καταλήξουμε με το ανέκδοτο που λέγεται "βαριά βιομηχανία" της χώρας, τα all inclusive δλδ ξενοδοχεία και τα τηγανιτά αυγά για τους τουρίστες. Κάποιοι αναφέρουν και τη ναυτιλία αλλά οκ, αυτά είναι ανάξια σχολιασμού.
Πάλι, κανένας δε μίλησε για VW, αλλά πλέον δεν έχουμε καν την αγροτική παραγωγή που θα έπρεπε λόγω κλίματος και θέσης. -
Βαριέμαι να επέμβω αλλά να διαβάζετε όλοι την Ιστορία ολόκληρη και όχι πατσά ψιλοκομμένο
-
Για να διαβάσεις την ιστορία ολόκληρη πρέπει να ζήσεις χιλιαδες χρόνια, τι σύνταξη θα πληρώνει το κράτος;
Περιλήψεις διαβάζουμε. -
Αυτό σήμερα.....
ούτε έγραψα για "προβληματικά" DNA και λοιπές ανοησίες. Δεν είμαι ακροδεξιός να πιστεύω σε "ανώτερα" και "κατώτερα" DNA, οπότε μη βάζεις λόγια στο στόμα μου.
Και αυτό χθες.
Θα υπάρχει σίγουρα μια έρευνα του Dr Klaus Trichopoutsen, επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστιμίου της Lower Trachanomagoulen που θα μας κατατοπίσει σχετικά. Μισό λεπτό να ψάξω.
Educated guess, θα έχει το ίδιο DNA με αυτούς που έτρωγαν σουβλάκια έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο bbq του Ψωμιάδη. Αααα Ψωμιάδης, άλλο ένα παράδειγμα αρχαίου Έλληνα που τηλεμεταφέρθηκε.
-
Μάντεψε από που κατάγεται ο μουσικοσυνθέτης και στοιχουργος. Ακούστε την γλώσσα.
Sta korafaissu ssianonna linari
Ce 'delrampise mesa sto chloro,
Sekundu motti skonnete o fengari
Atto krovattitu orio, parfeto.M'ide c'ekàise 'kau sta chortìa;
Faristi n'avro sena manechì,
Tàrassa, ma so leo ma ti kardìa,
Ta poia pian ambrò ce a mmàddhia 'mpì.Agapimu fidela protini
Puru ti nifta iss' innu se toro;
Ivo fsunnotas 'e se vrisko 'ci
Ce is ta mala klamata arcinoTin agapimu vale sti fsichi,
Sekundu sti kardiammu tin vasto:
lus panta sto kosmo pai 'to zisi,
Sekundu s' agapune n' agapisiΈτσι μιλούν σήμερα οι Έλληνες εκεί κάτω.
Δεν χάθηκαν, ούτε εξατμίστηκαν.
-
Εντωμεταξυ αυτή η διάλεκτος μοιάζει να είναι κάτι σαν την γέφυρα μεταξύ ελληνικών και λατινικών μετέπειτα ιταλικών. Ο ενδιάμεσος κρίκος. Δεν ξέρω αλλά έτσι μου ακούγεται, δεν είμαι γλωσσολόγος.
Μοιάζει και με ελληνικά, και με λατινικά αλλά και με σύγχρονα ιταλικά.
Εδω ένας πολύ όμορφος ενδιάμεσος κρικος μεταξύ των δύο λαών.
-
Αρχικά σε παρακαλώ σταμάτα τα straw man. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις σε 2 ποστ μετά την "περηφάνεια που μπορούν να έχουν οι Ολλανδοί και όχι εμείς". Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε έγραψα για "προβληματικά" DNA και λοιπές ανοησίες. Δεν είμαι ακροδεξιός να πιστεύω σε "ανώτερα" και "κατώτερα" DNA, οπότε μη βάζεις λόγια στο στόμα μου.
Γνωρίζω πολύ καλά την εξέλιξη της πόλης και το καρκίνωμα που λέγεται αντιπαροχή (όχι δεν κατηγορώ ΜΟΝΟ τον Καραμανλή, και επι χούντας έχτιζαν αβέρτα). Δεν είπε κανείς οτι δεν πρέπει να χτιστούν σπίτια ή οτι δεν υπήρχε ανάγκη, έπρεπε όμως να χτιστούν με πλάνο. Στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία ρυμοτομία, καμία προοπτική για θέσεις πάρκινγκ, φαρδείς δρόμους, σοβαρό πράσινο και κανένα πλάνο, χτίσαμε απλά για να βολέψουμε κόσμο με όσο πιο γρήγορο τρόπο. Αυτό δεν είναι σημάδι "ευρωπαικής" πόλης, και σίγουρα δε μου δείχνει προσωπικά ένα σχέδιο. Βλέπω μόνο αρπακολλατζίδικη νοοτροπία, κάτι που μας χαρακτηρίζει συλλογικά και φαίνεται από το που φτάσαμε.
Επίσης μια χαρά επιχειρήσεις είχαμε κάποτε που τις κλείσαμε για το Χ/Ψ λόγο (και δε φταίνε μόνο τα...κομμούνια με τις απεργίες), για να καταλήξουμε με το ανέκδοτο που λέγεται "βαριά βιομηχανία" της χώρας, τα all inclusive δλδ ξενοδοχεία και τα τηγανιτά αυγά για τους τουρίστες. Κάποιοι αναφέρουν και τη ναυτιλία αλλά οκ, αυτά είναι ανάξια σχολιασμού.
Πάλι, κανένας δε μίλησε για VW, αλλά πλέον δεν έχουμε καν την αγροτική παραγωγή που θα έπρεπε λόγω κλίματος και θέσης.Αν μου βρεις εσύ άλλη μία ευρωπαϊκή πόλη σε μια χώρα κατεστραμμένη εντελώς σε υποδομές, με επαρχία ρημαγμένη λόγω πολέμων που έπρεπε να στεγάσει 1.5 εκ κόσμο μέσα σε 10 χρόνια το πολύ και αναπτύχθηκε μη άναρχα πες την μου να την δω. Δεν θα πω ότι δεν έχουμε θέματα σε σχεδιασμό κλπ, θα πω όμως να βλέπεις και την αφετηρία των υπολοίπων και την δική μας. Άλλο είναι να επισημαίνεις τα λάθη, άλλο να τα γενικεύεις σε επίπεδο "χαρακτήρα" του λαού.
Ανάξια σχολιασμού η ναυτιλία; Ορε τι θα ακούσουμε ακόμη; Ξέρεις πόσος κόσμος ζει από την ναυτιλία και τι χρήμα μπαίνει στην χώρα ακόμη και σήμερα που τα κατώτερα πληρώματα είναι ξένα; Μπας και έχεις καταλάβει ότι σε ένα επίπεδο σκληρού διεθνή ανταγωνισμού οι πρώην "πειρατές" είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο; Εκεί βέβαια δεν μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι έγιναν με κρατικές πλάτες (το να πεις ότι η "πλάτη" του ελληνικού κράτους έκανε την ναυτιλία από τις πρώτες στον κόσμο είναι εξ ορισμού αστείο) οπότε το προσπερνάς...
Για την αγροτική παραγωγή να δεχτώ αυτά που λες αλλά όπως έχω πει εγώ προσωπικά είμαι πολύ κατά του σκαψίματος, ως εκ τούτου δεν μπορώ να κακολογήσω όσους δεν πάνε να γίνουν χαρωποί αγρότες και να αυξήσουν την παραγωγή.
-
Ανάξια σχολιασμού η ναυτιλία; Ορε τι θα ακούσουμε ακόμη
Αφού κατέχει την γνώση ως γνήσιος αριστερός. Άστον να τα πει. Μην τον κόβεις.
-
Nαι αμφισβητώ ευθέως τη συμβολή της "ναυτιλίας" ως βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.
Τα πληρώματα εκτός 1ου μηχανικού και καπετάνιου είναι ξένοι όχι απλά τα κατώτερα, και σε πολλές περιπτώσεις και αυτοί είναι (πχ. Φιλιππινέζοι που έχουν πολλές εταιρείες). Τα υλικά που χρειάζονται σε πολλές περιπτώσεις για τα καράβια (είτε ηλεκτρονικά γέφυρας είτε μηχανή) τα παίρνουν από εξωτερικό κατευθείαν ώστε να μη δώσουν χρήμα στο μεσάζοντα Έλληνα πχ. σκραπατζίδικα σε Ινδία και Πακιστάν, δουλειές κοιτάζουν να κάνουν όσο πιο λίγες εδώ και δε φορολογούνται καθόλου λόγω νομοθεσίας τα κέρδη τους.
Οπότε ποιά συνεισφορά συζητάμε; Οι δουλειές στις ναυτιλιακές είναι μόνο (που αρκετές είναι αστείες σε μισθό αναλογικά με τις απαιτήσεις) και κάποιοι suppliers που δουλεύουν σε εταιρεία με ελληνικό ΑΦΜ, γιατί και εκεί παίζουν...Βουλγάρικες και Κυπριακές. Όλα αυτά τα λέω από φίλους και κολλητό σε ναυτιλιακές, δεν τα βγάζω έτσι από το κεφάλι μου.
Αρκούν λοιπόν αυτά για να λέμε πυλώνα της ελληνικής οικονομίας τη ναυτιλία; Γελάει ο κόσμος θα πω εγώ, και είναι ένα ακόμα σημάδι του πόσο στραβά αρμενίζουμε. Δεν έχουμε τίποτα, πνιγόμαστε και προσπαθούμε να πιαστούμε από τα μαλλιά μας. Δεν είναι μηδενική η προσφορά αλλά δεν είναι ούτε 50% από ό,τι θα έπρεπε να είναι. Τα κεφάλαια γενικά όμως δεν κοιτάζουν σύνορα και εφόσον έχουν πιο ευννοικές συνθήκες αλλού, θα πράξουν ανάλογα.
Όπως είπα, για τη ναυτιλία ξέρω αρκετά και έχω εντελώς αντίθετη άποψη.
Στο θέμα της Αθήνας, δε διεκδικούν οι άλλοι οτι είναι "απόγονοι του Περικλή" αλλά οι Έλληνες, και αυτό που έχουν να παρουσιάσουν είναι αυτό το τσιμεντένιο αίσχος. Ειλικρινά δε μπορούσαμε καλύτερα από αυτό το χάλι; Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις και έτσι είναι και τις πιο "high" (μη χέσω) περιοχές όπως Παλαιό Φάληρο κτλ. Ιδια σκατά είναι και η Γλυφάδα, η Κηφισιά εξίσου θλιβερή και πάει λέγοντας.
ΥΓ: Πολύ μεγαλύτερο σεβασμό έχω και πίστη οτι αποτελούν πυλώνα για την οικονομία οι φαρμακευτικές της Ελλάδας που πωλούν εγχώρια αλλά και εξάγουν φάρμακα παρά η ναυτιλία.
ΥΓ2: Δεν πρόκειται να πιασω πως δημιουργούνται οι περιουσίες στη ναυτιλία, αλλά όσοι έχουν έστω και επιδερμική γνώση ξέρουν πολύ καλά τι και πως. Εφόσον όμως πολλά από τα "μεγάλα κεφάλια" έχουν αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο, δε θέλω να κάνω κριτική ή να γράψω τι έχω διαβάσει/ακούσει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2