-
Μάριος Θεμιστοκλέους!
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!
Και όπως λέει και το άρθρο και εγώ αναμένω υπουργοποίηση Παπουτσή και Λαλιώτη!!!!Αυτό το Πολυτεχνείο ... μεγάλη μπίζνα ...
-
Παντως δεν αγιοποιειται καμία ΔΕΚΟ. Η μάχη δίνεται για να έχει ο κοσμος για τον οποίον δειχνουν συμπόνοια (πολλοί από εμάς είμαστε μέσα σε αυτόν τον κόσμο όπως θα καταλάβουμε/ήδη καταλαβαινουμε) οι αγαπητικοι του Κούλη φτηνό ρευμα. Δεν είναι κομματικός μικρόκοσμος τα εκατομμύρια εργαζομένων και συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από τα 800€ μηνιαίως και άρα ανήκουν στο 40% έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ η οποία δείχνει την αδυναμία αυτών των ανθρώπων να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.
Οι ανατιμήσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα (ψωμί, καφές, σουπερ μάρκετ) και οι πρώτοι έναντι λογαριασμοί που καταφτάνουν αυξημένοι είναι το προμήνυμα του τι θα ακολουθήσει.
Η εμμονη η ΔΕΗ να χάσει το Δ όταν οι εργαζόμενοι της μετά το '93 ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και οσοι προσλήφθηκαν στα μνημόνια ειναι με ενιαίο μισθολόγιο και ΜΗ μόνιμοι δείχνει άλλα πράγματα. Βέβαια οπλισατε τα χέρια των δημιων σας στις 7/7/19. Εnjoy the ride...riders! -
Αυτή η μάστιγα του συνδικαλισμού και της απεργίας, εξαναγκασε την efood να τους κάνει όλους αορίστου χρόνου, 1200 άτομα νομίζω κάπου εκεί, αντί να τους έχει να μοιράζουν πίτσες και πιτογυρα ως ΕΕ με μπλοκακι.
Αντε μετά να έρθει έτσι η ανάπτυξη κι οι Επενδυτές. -
Κατά πως τα καταλαβαίνω, το σωστό θα ήταν η ΔΕΗ να μην επενδύσει πουθενά και να συνεχίσει να καίει λιγνίτη πληρώνοντας 65 (τώρα, ήταν 40κατι) ευρουλακια τον τόνο co2. Για να έχουν οι "πτωχοί" φθηνό ρεύμα μέχρι να έρθει μετά ο πατερουλης κράτος με έναν μαγικό τρόπο να καλύψει τις ζημιές. Και από πού τα βρίσκει το κράτος; Μα από τους "πλούσιους"!. Δηλαδή απ' όλους τους άλλους εκτός της καμπούρας μας. Όμορφα πράγματα, τακτοποιημένα και πασοκικα. Τι κι αν θα πληρώσεις κάνα 3χιλιαρο παραπάνω φόρους τον χρόνο; Θα έχεις όμως φτηνό ρεύμα, άσε που θα οφεληθουν και όλοι οι "φτωχοί".
-
- Και τώρα όσο θα αυξάνεται το ρεύμα το κράτος θα πληρώνει την διαφορά από τα κρατικά ταμεία για να περιορίσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Άρα από τον ίδιο κουμπάρα θα πληρώσουμε. Τα έσοδα βρίσκονται από όλους τους φόρους έμμεσους και άμεσους. Μη ξεχνάς τους έμμεσους και καυσίμων. Όπως και από τους ίδιους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
- Το πρόβλημα είναι στρατηγικό και το έχουμε αναφέρει. Όποιος ανατρέξει σε πραγματικές περιπτώσεις άλλων χωρών θα διαπιστώσει ότι η υπόθεση δεν βγήκε πάντα με θετικό πρόσημο. Φαινόμενο ντόμινο σε πολλους τομείς της οικονομίας και κοινωνίας όταν δεν μπορει το κράτος να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως στρατηγικό εργαλείο αναπτυξιακων πολιτικών.
- Από όσο βλέπω, η ΔΕΗ είχε κέρδη...οπότε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν το μόνο εργαλείο άντλησης κεφαλαίων; Η ΔΕΗ ως επιχείρηση τι απόδοση κεφάλαιων έχει; τι ρυθμό ανάπτυξης; Τα είδε κάνεις αυτα;
Όσον αφορά τα δικαιώματα της ισχυρής μειοψηφίας θέλω να μάθω πόσες φορές μπορείς να μπλοκάρει το Δ.Σ;;;; εσαεί ή μόνο μία ή δύο φορές.
Τι λένε οι νομικοί συμφορουμιτες. Δεν τις γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες.
Διότι η λογική μου λέει πως και στην δεδηε το κράτος έχει το 51% αλλά ο ιδιώτης το 49%, άρα και πάλι το 49% θα μπλοκάρει και θα αποφασίζει εσαεί;;;;Αν ισχύουν αυτά τότε γιατί υπάρχουν τα πακέτα ποσοστών μετοχών;
Είναι νομικά θέματα, ας μας ενημερώσει κάποιος.
-
Το κράτος μπορεί να επιδοτήσει τους λογαριασμούς όσων έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη. Καμία αντιρρηση. Ας ψάξει, μπορεί να τους βρει. Όχι όλων ανεξαιρέτως κι ότι κάτσει.
Με την παραγωγή υπάρχει θέμα. Οι Γερμανοί φρόντισαν να φέρουν αγωγό με φτηνότερο ρωσικό φα. Εμείς μόνο απο ανανεώσιμες έχουμε κάποια ελπίδα. Αλλά όπως βλέπεις, είμαστε στην φάση, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά. Είναι σίγουρο ότι με αυτά θα φτάσουμε να πληρώνουμε κάνα Γιούρο την κιλοβατώρα... -
Εμάς σε ένα εξοχικό μας ήρθε διπλάσιο φέτος το ρεύμα. Ένα μήνα πάμε και από 80 ήρθε 160 ευρώ. Και καλοκαίρι,όχι χειμώνα.
Δεν είμαστε στις ομάδες που θα μας βοηθήσουν. Τον χειμώνα τι θα κάνουμε με τα aircodition στα σπίτια που μένουμε μόνιμα;
-
Βεβαίως βεβαίως είναι ιστορικά καταγεγραμένοι οι αγώνες των Δεητζήδων με τον γενικό ανα χείρας, φτηνό ρεύμα για όλους μας ήταν τα αιτήματα τους αλλιώς μπλακ άουτ με το στανιό.. Κακοηθής φήμες ότι κυκλοφορούσε λέει πανό που έλεγε Black angus για την στομάχα αλλιώς Black out είναι αναληθής..
Έχω και μια καλύτερη ιδέα.. γιατί να μην χώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στο Dimosio να παίρνουν πάνω από οχτακό, με τις αδειάρες τους τις παροχάρες τους και τις συνταξάρες τους? Και οι λοιποί οι πληβείοι χωρέσουμε δε χωρέσουμε να μας χώσουν κλάιν, αφού οι διορισμένοι θα είναι οι στυλοβάτες της οικονομίας μας, θα μας χαρτζηληκώνουν ολημερίς και ολονυκτίς και όλοι μαζί θα περνάμε τούφα. Θα είναι και οι έρευνες ικανοποιημένες και όλοι μαζί θα τα τρώμε και θα πίνουμε και ζήσαμε εμείς καλά και οι επόμενοι ton poulo...
Α πα πα τι déjà vu που ήταν αυτό που μου ρθε τώρα κατακούτελα. Νγκαλέ αυτά έχουν ξαναγίνει !!! ΑΓΠ τον λέγανε και οι επόμενοι κλαίγαμε. Άστο λοιπόν το από πάνω που έγραψα όλοι είδαμε πως πήγε, μια φορά έγινε η μλκια, αρκεί.. η μήπως όχι ???
Αλλά το σωστό να λέγεται με την α-μονιμότητα στην (Δ)εη, όπως και στον ιδιωτικό τομέα έτσι και δεν αποδόσεις δίνεις την θέση σε ικανότερους.. έτσι ?
Έχω χαράξει στην νερατζιά έξω από το εκλογικό (που δε ξέρω πως είναι μέσα) Mastoras+Koulis LFE : 7/7/19
#mono_koulis
-
Τρείς σελίδες σε μία μέρα τι να απαντήσεις .
Λαπ δείχνεις έναν ελιτισμό και δεν μου αρέσει .
Για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγραψες απαξιωτικά...
http://asfa.upatras.gr/wp-content/uploads/2021/09/zpay_prog_sp_2021-22.pdfΕίναι το 5ετές το πανεπιστημιακό βέβαια , αλλά και το 4ετές αν το ψάξεις θα το βρείς στο σάιτ...
Γιατί οι οικονομολόγοι έχετε γίνει σαν τους δεσποτάδες και τους δημοσιογράφους . Παντολόγοι και παντογνώστες.
Θα μου πεις εδώ θέλουν να εκτιμούν ακίνητα.
Αλλά δεν πέφτει κανένα κεραμίδι.
Τα στερεώνουμε καλά... -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τρείς σελίδες σε μία μέρα τι να απαντήσεις .
Λαπ δείχνεις έναν ελιτισμό και δεν μου αρέσει .
Για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγραψες απαξιωτικά...
http://asfa.upatras.gr/wp-content/uploads/2021/09/zpay_prog_sp_2021-22.pdfΕίναι το 5ετές το πανεπιστημιακό βέβαια , αλλά και το 4ετές αν το ψάξεις θα το βρείς στο σάιτ...
Γιατί οι οικονομολόγοι έχετε γίνει σαν τους δεσποτάδες και τους δημοσιογράφους . Παντολόγοι και παντογνώστες.
Θα μου πεις εδώ θέλουν να εκτιμούν ακίνητα.
Αλλά δεν πέφτει κανένα κεραμίδι.
Τα στερεώνουμε καλά...κατσε... ποιος ειναι οικονομολογος? κατα δηλωση ειμαι και εγω. ο ιδιος, μαγκια του, λεει απλα τριτοβαθμια, ουτε τιτλο σχολης ουτε αει/τει, και 'καποιο' μεταπτυχιακο. σχολιαστης X ειναι. οπως και ο μαστορας που δεν λεει για τριτοβαθμια. οι μονοι σιγουροι περι σπουδων ειμαστε οι δηλωθεντες άι τι, ειναι ντροπη να εισαι άι τι αλλωστε.
-
Δεν ξέρω πόσες φορές θα χρειαστεί να τα επαναλάβω αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα:
Α) Το πώς βγαίνει το ρεύμα δεν ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη, ούτε και από ποιον αλλά το τελευταίο θα τον απασχολήσει κατόπιν εορτης βεβαια. Το κόστος θα κοιτάξει και δυστυχώς είναι μια ανάγκη και όχι πολυτελεια αρα δεν μπορείς να το καταργησεις.
Βου) Το θέμα του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων πρώην και νυν έχει λυθεί. Το να στιβει το μυαλό του ο όποιος πολέμιος για να βρει την ατάκα που θα ενοχλήσει "και καλά" ειναι μάταιο και απλώς τον εκθέτει αυτή η "άδολη αγάπη".Στο δια ταύτα:
1)Ακριβαινει η ενέργεια και κατά συνέπεια αγαθά και υπηρεσίες ναι ή όχι;
2)Η χώρα μετά από όσα έχει περασει είναι σε θέση να κάνει τέτοιου τύπου μετάβαση ναι ή όχι;
3)Θα δημιουργηθούν ενεργειακά φτωχοί ναι ή όχι; -
Ξέχασες το 4)
Δεν πουλάμε, χαρίζουμε!
Το αφεντικό τρελάθηκε;Γιατί αν το ανακοίνωνε στη ΔΕΘ ο Κούλης ως ιδιωτικοποίηση, προκαλώντας στύση χωρίς χημικά σε όλους τους "δεν είμαι ΝΔ, αλλά...", θα έπρεπε το Δημόσιο να εισπράξει και αντίτιμο.
Ενώ τώρα... -
Βασικά άλλο ήθελα να βάλω Πηλιε:
Πώς γίνεται οοοολοι αυτοί οι αυτοφωτοι/ακαμαντοι κτλ να "ερωτευονται" γόνους/άεργους;Όχι τίποτα, αλλά την τεμπελιά και την αδικία δεν την ανέχονται...
(Δείχνει προσωπικό, αλλά είναι γενικό το ερώτημα. Τους ενοχλούν οι Σκουρλετηδες αλλά όχι οι Χατζηδακηδες. Κοπρόσκυλα οι Τσιπραιοι αλλά νο προμπλεμ για την "ανωτερότητα" των Κουληδων)
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω πόσες φορές θα χρειαστεί να τα επαναλάβω αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα:
Α) Το πώς βγαίνει το ρεύμα δεν ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη, ούτε και από ποιον αλλά το τελευταίο θα τον απασχολήσει κατόπιν εορτης βεβαια. Το κόστος θα κοιτάξει και δυστυχώς είναι μια ανάγκη και όχι πολυτελεια αρα δεν μπορείς να το καταργησεις.
Βου) Το θέμα του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων πρώην και νυν έχει λυθεί. Το να στιβει το μυαλό του ο όποιος πολέμιος για να βρει την ατάκα που θα ενοχλήσει "και καλά" ειναι μάταιο και απλώς τον εκθέτει αυτή η "άδολη αγάπη".Στο δια ταύτα:
1)Ακριβαινει η ενέργεια και κατά συνέπεια αγαθά και υπηρεσίες ναι ή όχι;
2)Η χώρα μετά από όσα έχει περασει είναι σε θέση να κάνει τέτοιου τύπου μετάβαση ναι ή όχι;
3)Θα δημιουργηθούν ενεργειακά φτωχοί ναι ή όχι;Εύλογα τα ερωτήματα. Είναι γνωστό ότι έχει στηθεί ένα παγκόσμιο πάρτυ ρύπων και μετάβασης σε πράσινες πηγές. Είναι προφανές ότι το κόστος θα αυξηθεί. Εκτός όμως από τα ερωτήματα ποιες είναι οι λύσεις; Εγώ βλέπω τις εξής.
Την κοπαναμε απ' όλες τις διεθνείς συμβάσεις καταγγέλοντας το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται (λέγε με βαρουφ) και καίμε λιγνίτη χωρίς να πληρώνουμε μια πουθενά. Είναι εφικτό; Πείτε.
Συνεχίζουμε και καίμε λιγνίτη πληρώνοντας πρόστιμα (ακριβη ενέργεια)
Χορεύουμε τον πράσινο χορό και βρίσκουμε χρήμα για επενδύσεις σε άλλες πηγές, όπως τώρα κάνει η ΔΕΗ.
Πέρα από τους εξυπνακισμους και των δύο πλευρών, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης περί αναλγητου Κούλη η δεκοτζηδων ποια είναι η λύση (που δεν μας λέει βέβαια κανείς;). Θυμίζω ότι μας είχαν πρήξει με το πώς άλλες χώρες πήραν παρατάσεις και μάθαμε προχτές ότι οι Πολωνοί θα πληρώνουν μισό κύριο την ημέρα για ΕΝΑ και μόνο ορυχείο λιγνίτη που λειτουργούν ακόμη. -
Εξίσου σωστά και αυτά που λες Fiverg. Στην πράξη λοιπόν θα διαπιστώσουμε αν θα καταφέρουμε σαν κοινωνία να ανταπεξέλθουμε ή όχι. Αν όχι, ιδού εδώ δίπλα:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2013_Bulgarian_protests_against_the_first_Borisov_cabinet
Διαβάστε τις πρώτες γραμμές του background και δείτε τι μας περιμένει.
Αυτοι oι 7 που αυτοπυρπολήθηκαν και οι 5 εξ αυτών που πέθαναν το έκαναν γιατί δεν έβρισκαν ανταπόκριση στον έρωτα τους για τον ασβερκο Αδωνοβ;
-
Γάτε, έγραψα κάτι στο ίδιο επίπεδο αλλά το έσβησα. Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο.
Ότι δηλώσω όπως λες είμαι. Αυτο σου αρκεί και πρεπει δια νόμου να σου αρκεί. Ειδάλλως περνας καποιες γραμμές αγένειας και συκοφαντίας.
Δεν θες να το πιστέψεις, μη το κάνεις έχεις κάθε δικαίωμα.
Και χάρη σας κάνω που σας αναφερω προσωπικά δεδομένα. Το έκανα απο σεβασμό στον συνομιλητή που με ρώτησε και έδωσα τις πληροφορίες που θέλησα εγώ να δώσω, αλλά απο ότι βλέπω πρεπει να γίνω σαν αυτους.Στα περι μάστορα, μου είπε δυο φορες έχει κάνει σπουδές. Οκ το δεχτηκα γιατί δεν μου πεφτει λογος ουτε ηθικά ουτε νομικά να αμφισβήτησω την δήλωση του. Το δεχτηκα οπως και οφείλω και δεν τον αμφισβητώ όχι μονο γιατί δεν πρέπει ηθικά αλλά γιατί τον πιστεύω. Εσυ όμως ως δικηγόρος και μη πω τίποτα άλλο ξεπρόβαλλεις με σκοπό να αμφισβητήσεις εμένα και περιμενεις να μην απαντήσω απαξιωτικά;
-
Οι Άγγλοι πάντως το μπουμπούνισαν το καρβουνο την Δευτέρα, όταν είδαν ότι ζόρισαν τα πράγματα με τις τιμές του αερίου: https://www.bbc.com/news/business-58469238
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν όχι, ιδού εδώ δίπλα:https://en.m.wikipedia.org/wiki/2013_Bulgarian_protests_against_the_first_Borisov_cabinet
Αυτοι oι 7 που αυτοπυρπολήθηκαν και οι 5 εξ αυτών που πέθαναν το έκαναν γιατί δεν έβρισκαν ανταπόκριση στον έρωτα τους για τον ασβερκο Αδωνοβ;
Αυτοί ήταν ψυχοπαθείς.
Τα χει πει η Δόμνα (το μανάρι μου) για την ψυχοπαθεια αριστερών κι άλλων που αντιστεκονται στις εκάστοτε εξουσίες, αλλά τη λοιδωρούν... -
Είπαμε, αν το ρεύμα είναι φτηνό και το μνημόνιο (λυπητερή) ακριβή δεν τρέχει κάστανο..
Και η Δεή χαρίστηκε.. εξυγιασμένη με καθαρό κούτελο και μαγαζί γωνία...
Αμήν
Πάντως οι ερωτευμένοι-πεφωτισμένοι με τον πράσινο ήλιο πουθεναδιστές πώς τους χαρακτηρίζεις όταν ρίξανε το φτάιξιμο στους αφεντικούς τους.. το λές και δάγκωμα του χεριού που σε τάιζε...
-
Ε ρε και να "κυβερνουσαμε" Πηλιε...σε φαντάζομαι να έχεις μαζέψει Ευγενίες, Δομνες, Σίες κτλ και ως άλλος Κιμ να τις βολταρεις με το τρένο σου:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2