-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κλασική δικαιολογία για να μην δούμε ποια είναι τα λάθη μας…φταίνε οι άλλοι πάντα….
Εσύ έχεις αγοράσει σπίτια και μαγαζιά για τα παιδιά σου;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξέρω 2 ζευγάρια αδέρφια οι άντρες.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι το ένα ζεύγος, δημόσιοι το άλλο.
Οι ιδιωτικοί ζοριστηκαν για κάποια λίγα χρόνια και πήραν σπίτι σε πολύ ακριβή περιοχή και η δόση ήταν δύο πακέτα τσιγάρα, ενώ το δεύτερο δεν συμφωνούσε ποτέ στην περιοχή και στο εμβαδόν και έμειναν στο νοίκι για πάντα.
Οποιος φοβαται να ρισκαρει, να ζοριστει και να στρωσει κωλο για να βγαλει δουλεια, παντα στη γκρινια μενει.
Δεν έχεις ιδέα του τι ευθύνες είχαν και τι δουλειά έχουν ρίξει. Πως μπορείς να είσαι σίγουρος;
Πουθενα δεν τους ειπα τεμπεληδες, φοβοντουσταν το ρισκο ειπα. Εκεινες τις εποχες ολοι ειχαν ριξει αμετρητες ωρες εργασιας, με παρα πολλες ευθυνες στο κεφαλι τους, ειδικα οι πρωκατοχικοι που στις πολεις ουτε φαι δεν ειχαν.
Η κορη μου αν δεν κανει κακες επιλογες στη ζωη της με μια νορμαλ εργασια θα ειναι ανετη. -
Εσύ έχεις αγορασει σπίτια και μαγαζιά στην κόρη σου;
-
Εσύ έχεις αγορασει σπίτια και μαγαζιά στην κόρη σου;
Οταν αρνεισαι (και καλα κανεις) να δωσεις προσωπικες πληροφορειες για σενα ειναι τουλαχιστον ακομψο να τις ζητας απο τους αλλους, σου ειπα οτι θα εχει ανετη ζωη, μεινε σε αυτο και βγαλε οτι συμπερασμα θες.
-
Και αν δεν έχω αναφέρει λεπτομέρειες για εμένα!. Τι ποσοστό του ονομαστικού εισοδήματος ήταν η δόση;
-
Κλασική δικαιολογία για να μην δούμε ποια είναι τα λάθη μας…φταίνε οι άλλοι πάντα….
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να απαντήσω…
-
Και αν δεν έχω αναφέρει λεπτομερείες. Τι ποσοστό του ονομαστικού εισοδήματος ήταν η δόση;
Συνεχιζεις να εισαι αδιακριτος.
-
Είναι προφανής η απάντηση;
-
Είναι προφανής η απάντηση;
Σιγά μην βάλω και το Ε9 επειδή εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις…
-
Και αν δεν έχω αναφέρει λεπτομερείες. Τι ποσοστό του ονομαστικού εισοδήματος ήταν η δόση;
Ναι αλλά και εσείς προκλητικοί περί εργατικότητας και παπαριων. Ξαναλέω να είστε ευγνώμονες και όχι αχάριστοι σε μια εποχή που σας έφτιαξε όπως σας έφτιαξε και οι απόγονοι σας θα απολαμβάνουν τη ζωή από μια καλύτερη θέση έναρξης.
Καλά κάνουν τα παιδιά. Και εγώ το ίδιο θα εκανα.Αλλά όταν αρχίζετε τα περί εργατικότητας και ρίσκο γυρίζει το ραντάρ πάνω σας.
Ξέρετε και το ρίσκο....ξέρετε ποιο είναι το επίσημο όριο αποδοχής που επέτρεπε η ΤτΕ για δόσεις;
-
Σας λέω δεν έβγαινε και τότε και τώρα χωρίς άλλες πηγές εσόδων. Ένα σπίτι το πολύ για κάθε οικογένεια ακόμα και καλοπληρωμένων στελεχών
-
Προκλητικό είναι να αρνείσαι ότι κάποιοι με την μισθωτή τους εργασία έκαναν κάτι στη ζωή τους…πες στον Σκότι να σε διακτινίσει στον πλανήτη Γη.
Φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να κατηγορείς τον ανάδρομο Ερμή, εύκολος ο στρουθοκαμηλισμός. -
Ναι αλλά και εσείς προκλητικοί περί εργατικότητας και παπαριων. Ξαναλέω να είστε ευγνώμονες και όχι αχάριστοι σε μια εποχή που σας έφτιαξε όπως σας έφτιαξε και οι απόγονοι σας θα απολαμβάνουν τη ζωή από μια καλύτερη θέση έναρξης.
Καλά κάνουν τα παιδιά. Και εγώ το ίδιο θα εκανα.Αλλά όταν αρχίζετε τα περί εργατικότητας και ρίσκο γυρίζει το ραντάρ πάνω σας.
Ξέρετε και το ρίσκο....ξέρετε ποιο είναι το επίσημο όριο αποδοχής που επέτρεπε η ΤτΕ για δόσεις;
Σαν τεμπελης μονο κλεβοντας μπορει να κανεις κατι, οταν καποιοι συναλφοι μου ειχαν μεινει σε εναν καλο μισθο το 1997 και τους αρκουσε, καποιοι αλλοι αντι να αγοραζουν καινουρια αυτοκινητα και να αλλαζουν 3 γκαρνταρομπες το ετος, μαζεψαν μια προκαταβολη, ΡΙΣΚΑΡΑΝ εβαλαν γραμματια και καποιοι δουλευαν και σε 2η δουλεια το βραδυ μεχρι να ορθοποδησουν. Τις εξυπναδες αλλου.
-
Μετρώντας τα μαύρα θα περιμένω και το επόμενο σχόλιο, της αριστερής καθαρότητας και αγιότητας, με χορηγό την σιγκιουρίμι...
Σε φαντάζομαι τώρα να κάθεσαι στην πολυθρόνα Λουί Κατόρζ,με ένα ποτήρι 25αρι ουίσκι και να έχεις βάλει μια δεσμίδα πεντακοσάρικα στο πόδι της πολυθρόνας γιατί «έπαιζε»….
Ξέχασες το πούρο...
Το σκέφτηκα αλλά είπα να μην το χόντρυνω….
Μα πως θα φτιάξουμε την ονείρωξη των αριστερούληδων...
Μιλώντας για ονειρώξεις...
Μας λες (και οι χειροκροτάνε οι υπόλοιποι μπλε ακομμάτιστοι) ότι είστε περήφανοι κυρ Παντελήδες που είστε άνθρωποι της Εργασίας κουλουπου.
Πως γίνεται λοιπόν όταν δεν ψηφίζετε δαγκωτό Κούλη, που σοδόμισε τον «κόσμο της Εργασίας» κι αποτελειώνει αυτό που στις ονειρώξεις φαντάζεστε ως «Μεσαία Τάξη», να στηρίζετε ένθερμα και αναδεικνύετε με την ψήφο σας όλο τσαρλατάνους θεομπάιχτες, απατεωνίσκους τηλεπωλητές, θρησκόληπτα φρικιά, ανεπάγγελτη ινφλουένσερ, τσογλανάκο που προσποιήθηκε όνομα στρατηγού και μια κυρία που περνούσε απ έξω και κάποιος έβαλε τα στοιχεία της στο ψηφοδέλτιο;
Αυτούς θεωρείτε και εννοείτε ως κόσμο της Εργασίας;
Τον Βελόπουλο και την αποτριχωμένη σΛατινοπούλου;
Γιατί αν αυτοί είναι ο Κόσμος της Εργασίας, τότε κι ο Κασελάκης είναι Ριζοσπάστης Αριστερός... -
Ηλία μου δεν έχει να κάνει με τις εργασίες που κάνει κάποιος αλλά έχει να κάνει με τα επίσημα εισοδήματα του και κατά πόσο αυτά δικαιολογούν την απόκτηση περιουσίας που παρουσιάζει.
Όπως και να το κάνουμε τα εισοδήματα πολλών Ελλήνων δεν αντιστοιχούν με τις περιουσίες που διαθέτουν και το κόστος απόκτησης αυτών.
Δεν γίνεται κάποιος με μέσο εισόδημα 1500 ευρω (μιλώ για εκείνες τις εποχες) να αποκτά μέσα σε 20 έτη ας πουμε 2 διαμερίσματα και κάποιο μαγαζί μονάχα από την εργασία του.
Προφανώς υπάρχουν και αλλά εισοδηματα ή πλήρωσε σε είδος τον εργολάβο, κάτι που δεν θέλω να το κάνω εικόνα στο μυαλό μου.
Εάν κάνει εκποίηση είναι μια αλλη ιστορία. Εγώ μιλώ για την σχέση μεταξύ εργατικότητας και απόκτηση πλούτου.
-
Ηλία μου δεν έχει να κάνει με τις εργασίες που κάνει κάποιος αλλά έχει να κάνει με τα επίσημα εισοδήματα του και κατά πόσο αυτά δικαιολογούν την απόκτηση περιουσίας που παρουσιάζει.
Όπως και να το κάνουμε τα εισοδήματα πολλών Ελλήνων δεν αντιστοιχούν με τις περιουσίες που διαθέτουν και το κόστος απόκτησης αυτών.
Δεν γίνεται κάποιος με μέσο εισόδημα 1500 ευρω (μιλώ για εκείνες τις εποχες) να αποκτά μέσα σε 20 έτη ας πουμε 2 διαμερίσματα και κάποιο μαγαζί μονάχα από την εργασία του.
Προφανώς υπάρχουν και αλλά εισοδηματα η πλήρωσε σε είδος τον εργολάβο, κάτι που δεν θέλω να το κάνω εικόνα στο μυαλό μου.οι περισσοτερες απο αυτες τις περιπτωσεις βρεθηκε καποιο οικοπεδο στο χωριο και βοηθησε ή γενικα βοηθησαν γονεις με ΕΦΑΠΑΞ που παλια ηταν μεγαλα ποσα.
-
Και ξέρεις τι αξία έχει ένα χωράφι στο χωριό με ένα σπίτι στα βπ. , έτσι; Όσο το γκαράζ του και αν.
Γενικα αυτή η χωρα θα ξεκινήσει από το μηδέν όταν ξεκινήσει μέσω ΑΙ πόθεν εσχες για ΟΛΟΥΣ
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή φαηβερ εμμέσως πλην σαφώς μας λες ότι επειδή ένας παιδοβιαστής γύφτος σε αναστολή στον Πύργο σκότωσε την ανιψιά του που αντισταθηκε στο βιασμό, ΔΕΝ υπήρξε συγκάλυψη και πολιτικές ευθύνες στην περίπτωση του Νεοδημοκράτη διορισμενου Λιγνάδη ή στην παραγραφή του Νεοδημοκράτη βιαστή Γεωργιάδη;
Πες το στα ίσα πως ήταν απλά συμπτώσεις, να μην κατηγορούμε το καθεστώς ΝΔ!Ο Λιγναδης και ο Γεωργιάδης ήταν "του συστηματος ΝΔ", "πληρωσαν" κλπ. Πες οτι θελεις, δεν ασχολουμαι. Αυτός πως κυκλοφορούσε ελευθερος: Δεν σε προβληματιζει; Για την ιστορία, ούτε δικηγόρο δεν είχε να πληρώσει, του όρισε το δικαστήριο και έτσι πήρε την πρώτη αναβολή.
Δεν είναιπροφανές ότι η "προοδευτικη" προσέγγιση σε ποινικό κώδικα και politically correctness δεν ταιριάζουνμε την μορφή που έχει πάρει το εγκλημα;Τα διαγραμμένα τι σχέση έχουν με το ότι η ελληνική «Δικαιοσύνη» είναι η κορυφή της πυραμίδας διαφθοράς;
Πιστεύεις ειλικρινά ότι ...κατά λάθος πήρε 2-3-5 χρόνια αναστολή αυτός κι ότι από γραφειοκρατικό λάθος αφέθηκε ελέυθερος χωρίς ούτε μια μέρα στη φυλακή; ότι αυτόν που δεν προφυλάκισαν μετά την καταδίκη, επειδή ήταν πολύ φτωχός και δεν είχε δικηγόρο, δεν έβρισκαν ημερομηνία να τον δικάσουν;
Όχι ότι όλα αυτά τα κανόνισε κάποιος με το αζημίωτο;
Τόση πολλή Νεοδημοκρατική αθωώτητα πια, που ξεχειλίζει και ξεπλένει και τον Λιγνάδη;Αν αντί για παιδοβιαστή επρόκειτο για πρώην γκόμενο αναρχικιάς που είχε πάει διακοπές στο Ιραν πριν 15 χρόνια, και είχαν βρει μια τρίχα της στο μπάνιο του, θα κυκλοφορούσε ελεύθερος 5 χρόνια επειδή δεν θα έβρισκαν ημερομηνία δίκης;
-
Και ξέρεις τι αξία έχει ένα χωράφι στο χωριό με ένα σπίτι στα βπ. , έτσι; Όσο το γκαράζ του και αν.
Γενικα αυτή η χωρα θα ξεκινήσει από το μηδέν όταν ξεκινήσει μέσω ΑΙ πόθεν εσχες για ΟΛΟΥΣ
δεν μπορεις να καταλαβεις μεχρι το 2005 ακομα και στο χωριο ειχε αξια και μπορουσαν να γινουν τραμπα με διαμερισμα στα βπ. τωρα δεν γινεται
-
Ένα χωράφι στο χωριό με διαμέρισμα στα βπ;;;; ...τι χωράφι ήταν αυτό;
Εμ για αυτό έφυγαν από τα χωριά τους. Έκαναν τράμπα διαμέρισμα στα βπ με το χωράφι των παππούδων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2