-
Με την επίθεση των κομματόσκυλων στους ΕΕ, προφανώς θα έχουμε κάποιες αλλαγές στις ευρωεκλογές.
Από την άλλη ο Κασσελάκης χωρίς να έχω διαβάσει τις τελευταίες δηλώσεις του, τώρα που έφυγαν τα υπόλοιπα των κνιτών, μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο του δημοκρατικού κόμματος, ίσως κάτι μεταξύ της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της λαϊκής δεξιάς.
Με τον Κούλη να είναι ο γιός του Σημίτη τελικά, ούτε του Κώστα, ούτε του Τέρη, πολλοί ψάχνουν κάτι πιο επιθυμητό.
Το γεγονός ότι το υπάρχον σκηνικό στην πολιτική δεν δίνει επιλογές, αφήνει χώρο σε νέους παίκτες, όπως ο Κασσελάκης.
Η όπως ο Βερβεσός αν κατέβαινε στην πολιτική με λόγο σαν αυτόν που σας ανέβασα πριν.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σ’ αυτούς που δεν έχουν δουλέψει μια μέρα στη ζωή τους και σιτίζονται από το Κυβερνητικό Πρυτανείο και από τους φόρους μας.
Αφού δεν πληρώνουν μία, τι τους νοιάζει ποιοι σιτίζονται και ποιοι όχι;
Πάντως μιλώντας με φίλο δικηγόρο, όχι μεγάλο, αλλά ούτε και μικρό, είπε ότι το νομοσχέδιο είναι η χαρά των μεγάλων. Θα δηλώνουν 20 και θα κλέβουν 120 και θα τους λένε και ευχαριστώ.
Απορώ πάντως αυτόν τον ...χάρη, όπως και κάποιον άλλον που είχε ο σύριζα παλιά, με τι λογική τους κρατάνε ? Πάντως απόδοσης όχι.
-
Ο ταξιδευτής περνάει κρίση ηλικίας.
Θα ψηφίσει κεντροαριστερά και κάνει ασκήσεις θάρρους.
-
Θα ψηφίσω ότι θεωρώ καλύτερο για μένα και για την χώρα.
Πάντα έτσι κάνω εδώ και 40 χρόνια.
Ενδοιασμούς δεν έχω, ούτε δεσμεύσεις.
Τι είμαι καραφλός που δεν δούλεψε ποτέ ?
Πάντως μέχρι τώρα από τους 6 αρχηγούς της ΝΔ, που έχω προλάβει, μόνο τους 3 έχω ψηφίσει.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως μιλώντας με φίλο δικηγόρο, όχι μεγάλο, αλλά ούτε και μικρό, είπε ότι το νομοσχέδιο είναι η χαρά των μεγάλων. Θα δηλώνουν 20 και θα κλέβουν 120 και θα τους λένε και ευχαριστώ.
Θεωρητικά το νομοσχέδιο δεν υπονοεί "περαίωση". Δλδ αν σου βρουν έξτρα καταθέσεις, περιουσιακά στοιχεία κλπ θα (πάλι θεωρητικά) θα σε ελέγξουν κι ας έχεις δηλώσει τα ελάχιστα.
Το νομοσχέδιο είναι απλά μια (άγαρμπη προφανώς) προσπάθεια να μαζευτούν λιεφτά γρήγορα χωρίς έξτρα φόρους σε επιχειρήσεις και μισθωτούς. Αυτό και μόνο αυτό. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν (θεωρητικά ματαξαναλέω) οι "μηχανισμοί ελέγχου" που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να λειτουργούν και έτσι κι αλλιώς θα τα έβρισκαν.
Πάντως εγώ με ένα πράγμα έχω εντυπωσιαστεί. Προφανώς μαζί με τα (λίγα;) ξερά θα καούν και (πολλά) χλωρά. ΑΛΛΑ... Περάσαμε κρίση, τρόικες, ΔΝΤ, περικοπές κλπ. Και είχαμε τόσο καιρό "αφεντικά" να δηλώνουν επί σειρά ετών (δεκαετίες δλδ για να είμαστε ειλικρινείς, όχι για 2-3 χρόνια, που άντε πες αυτό είναι "φυσιολογικό"...) μικρότερα εισοδήματα από τους υπαλλήλους τους και η πολιτεία το δέχονταν και έκοβε, έκοβε, έκοβε μισθούς και συντάξεις; Δλδ πόσο δύσκολο ήταν αυτό να το επισημάνει κάποιος; Έπρεπε να έρθει ο φωστήρας ο Χατζηδάκης δλδ για να επισημανθεί το αυτονόητο;
-
Ότι θα έρχονταν ο Χατζηδάκης ως φωστήρας να επισημάνει τη φοροδιαφυγή η οποία αναφέρεται ως πληγή της οικονομίας μας από ίδρυσης του Ε. κράτους , δε το περίμενα. Αλήθεια τώρα , δεν είναι ολοφάνερο, ότι απλά είναι μία προπαγάνδα κοινωνικού αυτοματισμού για να "περάσει" το νομοσχέδιο;
Το οποίο νομοσχέδιο μέσα σε όλα τα φαιδρά , δεν αντιλαμβάνεται και το προφανές , ότι η δουλειά του επιστήμονα Ε.Ε. , είναι και "περιστασιακή" , δεν είναι πάντα σταθερό το εισόδημά του. Δεν διανοείται η πολιτική ηγεσία την έννοια του τρώω από τα "έτοιμα" μέχρι να βρεθεί η επόμενη (σοβαρή) δουλειά.
Έρχεται λοιπόν και πετάει το τυράκι της μείωσης του τέλους επιτηδεύματος , ενώ στην πράξη το πλαφόν είναι ένα τέλος επιτηδεύματος με άλλο όνομα , πολύ πιο ακριβό.
Στην πράξη αυτό που θα επιτύχει ο νόμος είναι ότι :- οι πραγματικά φοροφυγάδες , απλά στη χειρότερη θα πληρώσουν το πλαφόν , αν και ένας σοβαρά "μαύρος", ανέκαθεν απέφευγε να προκαλεί και να δηλώνει συνεχώς οριακά εισοδήματα. Μια χαρά εδώ , όλα καλά,
- αυτοί που τα κουτσοέβγαζαν , πλήθος μηχανικών , δικηγόρων και συναφών επαγγελμάτων , τους βάζει ταφόπλακα , ιδίως αν το συνδυάσεις και με την αύξηση των εισφορών, και όλων των λοιπών αυξημένων λειτουργικών δαπανών,
- και να αυξηθεί κατακόρυφα η "μαύρη" εργασία στα γραφεία.
Μέσα σε όλα τα άλλα, καμία διάθεση για μείωση της προκαταβολής φόρου ή της παρακράτησης (20%!!!), έτσι ώστε να το "καταπιείς¨ λίγο πιο εύκολα ....
Προσωπικά ,αν θέλετε να το πάμε στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην αλληλοσφαγή , γνωρίζω πλήθος συναδέλφων είτε μισθωτών , είτε χειρότερα δ.υπαλλήλων , οι οποίοι ωραιότατα δουλεύουν "μαύρα" ιδιωτικές υποθέσεις εκτός ωραρίου, αλλά ας το αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο....
Όχι ότι αποτελούν δείγμα τα Μ.Κ.δ. αλλά "επώνυμοι" του χώρου μου και της περιοχής μου , Ε.Ε. έχουν ξεσπαθώσει ( μαγκιά τους) , ενάντια στο νομοσχέδιο , παρά τη γνωστή κομματική τους τοποθέτηση. Εννοείται ότι πάνω από την κάλπη όλα αλλάζουν ,αλλά κάτι είναι και η "γκρίνια" ....
-
Αντί για μείωση κρατικών δαπανών (και μισθοί ΔΥ και συντάξεις μεσα) έγινε αντίθετα ξεχειλωμα με αυξησεις.
Τώρα ακολουθείται η γνωστή συνταγή της επίθεσης στον ιδιωτικό τομεα να βγούνε τα σπασμένα.
Αυτά τα 2 σε συνδυασμό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μόλις λήξει η ρύθμιση του χρέους σε Νέα Χρεοκοπια. Απλά παρατείνουν την παραμονή αυτών των τύπων που είναι πάνω, οι οποίοι έχουν χρήματα και ακινητες περιουσίες έξω οπότε καρφακι δεν τους καίγεται τι θα γίνει. Μετά θα τους ξαναβγαλουμε κιόλας να μας ξανασωσουν... -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέσα σε όλα τα άλλα, καμία διάθεση για μείωση της προκαταβολής φόρου
Δεν τη μείωσαν την προκαταβολή φόρου;;;;;
Στο προσχέδιο έβγαιναν και έλεγαν στα πετσωμένα πως θα τη μειώσουν στο μισό τουλάχιστον για να απαλύνουν την μεγάλη σφαλιάρα της πρώτης χρονιάς που λόγω των τεκμαρτών θα προκύψει μαθηματικά και υπέρογκο ποσό προκαταβολής.Εν τω μεταξύ η επιστημονική επιτροπή της Βουλής τους ξεβρακωσε εντελώς!!!
Μιλάμε για νομικά απαράδεκτο τερατουργημα.Επειδή λογικά τα πετσωμένα δεν θα το παίξουν, κάντε ένα search να φριξετε.
Εγώ το διάβασα πολύ αργά χθες το βράδυ στο Taxheaven
-
Ότι θα έρχονταν ο Χατζηδάκης ως φωστήρας να επισημάνει τη φοροδιαφυγή η οποία αναφέρεται ως πληγή της οικονομίας μας από ίδρυσης του Ε. κράτους , δε το περίμενα. Αλήθεια τώρα , δεν είναι ολοφάνερο, ότι απλά είναι μία προπαγάνδα κοινωνικού αυτοματισμού για να "περάσει" το νομοσχέδιο;
"Κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται ότι έχουμε εργοδότες πτωχότερους των υπαλλήλων τους επί μακρόν; Όχι δα...
Το οποίο νομοσχέδιο μέσα σε όλα τα φαιδρά , δεν αντιλαμβάνεται και το προφανές , ότι η δουλειά του επιστήμονα Ε.Ε. , είναι και "περιστασιακή" , δεν είναι πάντα σταθερό το εισόδημά του.
Του μισθωτού στον ΙΤ είναι; Τίνι τρόπω;
Γιατί λοιπόν να φορολογείται και αυτός για 14 μισθούς και όχι π.χ. για 8 έτσι ώστε όταν απολυθεί να "τρώει από τα έτοιμα";ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ ξαναλέω οτι έγραψα και πριν "Το νομοσχέδιο είναι απλά μια (άγαρμπη προφανώς) προσπάθεια να μαζευτούν λιεφτά γρήγορα χωρίς έξτρα φόρους σε επιχειρήσεις και μισθωτούς". Καμία σχέση με "παταξη φοροδιαφυγής" στους ΕΕ ή "δικαιοσύνη".
-
"Κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται ότι έχουμε εργοδότες πτωχότερους των υπαλλήλων τους επί μακρόν; Όχι δα...
Το οποίο νομοσχέδιο μέσα σε όλα τα φαιδρά , δεν αντιλαμβάνεται και το προφανές , ότι η δουλειά του επιστήμονα Ε.Ε. , είναι και "περιστασιακή" , δεν είναι πάντα σταθερό το εισόδημά του.
Του μισθωτού στον ΙΤ είναι; Τίνι τρόπω;
Γιατί λοιπόν να φορολογείται και αυτός για 14 μισθούς και όχι π.χ. για 8 έτσι ώστε όταν απολυθεί να "τρώει από τα έτοιμα";ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ ξαναλέω οτι έγραψα και πριν "Το νομοσχέδιο είναι απλά μια (άγαρμπη προφανώς) προσπάθεια να μαζευτούν λιεφτά γρήγορα χωρίς έξτρα φόρους σε επιχειρήσεις και μισθωτούς". Καμία σχέση με "παταξη φοροδιαφυγής" στους ΕΕ ή "δικαιοσύνη".
δεν καταλαβες
ο μισθωτος φορολογειται για οσους μισθους λαβει. ουτε εναν παραπανω.
ο εε με το νομοσχεδιο δεν εχει σημασια αν θα λαβει καν χρηματατο θεμα δεν ειναι μονο η φοροδιαφυγη
ειναι και η δημοκρατια
οποιον φοροδιαφευγει να τον βρει ο κρατικος μηχανισμος αφου ο ιδιος οριζει νομους, φορους, συστημα φορολογησης και μεθοδους διακινησης πλουτου.
εαν εστω και ενας εε πληρωσει φορο για εισοδημα θεωρητικο και οχι πραγματικο δεν ειναι αντιδημοκρατικη συμπεριφορα της πολιτειας? -
Κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται ότι έχουμε εργοδότες πτωχότερους των υπαλλήλων τους επί μακρόν; Όχι δα...
Ο ορισμός του κοινωνικού αυτοματισμού κύριε μου !
(παραφράζοντας την ατάκα του Ζουγανέλη "ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου" από την γνωστή ταινία)Διάβασε το σχετικό απόσπασμα από την έκθεση των επιστημόνων της Βουλής που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
υπό το φως και των αποφάσεων του ΣτΕ 1880/2019 και ΣτΕ 1889/2019 (Ολομ.), με τις οποίες, μεταξύ άλλων, κρίθηκε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος». Πράγματι, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, τα έσοδα των μισθωτών χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, καθώς προέρχονται από έναν, κατά κανόνα, εργοδότη, ο οποίος δεσμεύεται καθ' όλο το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους σε αυτόν να τους καταβάλλει συγκεκριμένο μισθό, ενώ οι δαπάνες που συνδέονται με την εργασία τους, κατά κανόνα, δεν βαρύνουν αυτούς, αλλά τον εργοδότη τους, σε αντίθεση με τους μη μισθωτούς των οποίων τα έσοδα συναρτώνται από πλήθος παραγόντων (στους οποίους, πάντως, δεν περιλαμβάνεται το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή των αποδοχών του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου τους), με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ σταθερά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες τους που βαρύνουν τους ίδιους.
Στο πλαίσιο αυτό, σε αντίθεση με τους μισθωτούς, το εισόδημα των μη μισθωτών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, δεν συναρτάται, καταρχήν, με τους παράγοντες που διαμορφώνουν το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (άρθρο 134 παρ. 2 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, π.δ. 80/2022) ή του μισθού του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αρνητικό (ζημίες), κυρίως στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου,Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/65720/me-shmantikes-parathrhseis-epi-toy-forologikoy-nomosxedioy-h-ekoesh-ths-episthmonikhs-yphresias-ths-boylhs?nomobile=1
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ο μισθωτος φορολογειται για οσους μισθους λαβει. ουτε εναν παραπανω.
Επεσήμανα απλά ότι και ο μισθωτός ΙΤ έχει τον κίνδυνο απόλυσης/κλείσιμο επιχείρησης κλπ και δεν μπορεί να έχει δεμένο τον γάιδαρό του για κανένα "μελλοντικό" εισόδημα. Άρα, δεν είναι επιχείρημα το να μην φορολογείται ένας ΕΕ επειδή "δεν ξέρει τι του ξημερώνει".
εαν εστω και ενας εε πληρωσει φορο για εισοδημα θεωρητικο και οχι πραγματικο δεν ειναι αντιδημοκρατικη συμπεριφορα της πολιτειας
Προφανώς και είναι. Δεν είναι δίκαιο το νομοσχέδιο, να το ξαναπώ; Λεφτά πάνε να μαζέψουν...
-
Γιατί λοιπόν να φορολογείται και αυτός για 14 μισθούς και όχι π.χ. για 8 έτσι ώστε όταν απολυθεί να "τρώει από τα έτοιμα";
Για τον λόγο αυτό υπάρχουν η αποζημίωση απόλυσης και το επίδομα ανεργίας που μπορεί να φτάσει και το ένα έτος σε διάρκεια.
Στον επαγγελματία δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.
Μην αναφέρουμε και τα προνόμια των εγκύων μισθωτών που για μια ελεύθερη επαγγελματία η εγκυμοσύνη και η μετέπειτα ανατροφή των παιδιών τα πρώτα χρόνια μπορεί να σημάνει το τέλος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται ότι έχουμε εργοδότες πτωχότερους των υπαλλήλων τους επί μακρόν; Όχι δα...
(παραφράζοντας την ατάκα του Ζουγανέλη "ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου" από την γνωστή ταινία)Διάβασε το σχετικό απόσπασμα από την έκθεση των επιστημόνων της Βουλής που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
υπό το φως και των αποφάσεων του ΣτΕ 1880/2019 και ΣτΕ 1889/2019 (Ολομ.), με τις οποίες, μεταξύ άλλων, κρίθηκε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος». Πράγματι, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, τα έσοδα των μισθωτών χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, καθώς προέρχονται από έναν, κατά κανόνα, εργοδότη, ο οποίος δεσμεύεται καθ' όλο το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους σε αυτόν να τους καταβάλλει συγκεκριμένο μισθό, ενώ οι δαπάνες που συνδέονται με την εργασία τους, κατά κανόνα, δεν βαρύνουν αυτούς, αλλά τον εργοδότη τους, σε αντίθεση με τους μη μισθωτούς των οποίων τα έσοδα συναρτώνται από πλήθος παραγόντων (στους οποίους, πάντως, δεν περιλαμβάνεται το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή των αποδοχών του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου τους), με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ σταθερά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες τους που βαρύνουν τους ίδιους.
Στο πλαίσιο αυτό, σε αντίθεση με τους μισθωτούς, το εισόδημα των μη μισθωτών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, δεν συναρτάται, καταρχήν, με τους παράγοντες που διαμορφώνουν το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (άρθρο 134 παρ. 2 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, π.δ. 80/2022) ή του μισθού του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αρνητικό (ζημίες), κυρίως στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου,Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/65720/me-shmantikes-parathrhseis-epi-toy-forologikoy-nomosxedioy-h-ekoesh-ths-episthmonikhs-yphresias-ths-boylhs?nomobile=1
βρε @vagkirk η βουλή επισημαίνει τα αυτονόητα περί της μαρίδας των ΕΕ. Εδώ επισήμανα ότι επί σειρά ετών που είχαμε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ μας φαίνονταν "λογικό" να έχει ένας εργοδότης επί σειρά ετών χαμηλότερο εισόδημα από τον υπάλληλό του. Είναι "κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται αυτό το ξεφτιλίκι;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
βρε @vagkirk η βουλή επισημαίνει τα αυτονόητα περί της μαρίδας των ΕΕ. Εδώ επισήμανα ότι επί σειρά ετών που είχαμε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ μας φαίνονταν "λογικό" να έχει ένας εργοδότης επί σειρά ετών χαμηλότερο εισόδημα από τον υπάλληλό του. Είναι "κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται αυτό το ξεφτιλίκι;
Μα και τότε που περικόπηκαν οι μισθοί , αντίστοιχα κατέρρευσαν οι τζίροι και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Για ποιο λόγο νομίζεις πως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με τις απολύσεις προσωπικού στον ΙΤ τότε.Και αντίστοιχη υπερφορολογηση επιβλήθηκε και στις επιχειρήσεις και εταιρείες, το τέλος επιτηδευματος τότε εφαρμόστηκε, το ίδιο και η αυξημένη προκαταβολή φόρου, το 15% επί των μερισμάτων , εισφορά αλληλεγγύης πλήρωναν και οι επαγγελματίες όπως και οι μισθωτοί,και ολα αυτά χωρίς αφορολογητο!!!! όπως έχω επισημάνει τόσες φορές.
Μην αναφέρουμε και τον νόμο Κατρουγκαλου που ήταν το κερασάκι στην τούρτα.Και όλα αυτά έγιναν και πάλι χωρίς αντιδράσεις λόγω της χρήσης της στρατηγικής του κοινωνικού αυτοματισμού όπως κάνουν και τώρα.
Το μαζί τα φάγαμε το ξεχάσατε;;;
-
Φορολογείται επί ενός θεωρητικού ποσού ο Ε.Ε. , ενός ποσού το οποίο πιθανότατα θα το λάβει σε μία επόμενη δουλειά για να καλύψει τρύπες. Ο μισθωτός δούλεψε , πληρώθηκε , φορολογήθηκε , τέλος...
Σήμερα εγώ θα πρέπει να πληρώσω ( και εννοείται καλά θα κάνω ) , το μισθολογικό κόστος της υπαλλήλου μου , ενώ παράλληλα , το κράτος με έχει φεσωμένο με τιμολόγια για τα οποία έχω φορολογηθεί με 20% παρακράτηση και έχω καταβάλει ακέραιο το Φπα , κάποια εκ των οποίων σε λίγο καιρό θα κλείσουν δίχρονο. Έχω βαρεθεί να στέλνω το γράμμα στους ορκωτούς του κράτους, το οποίο ελέγχει έκαστο οργανισμό, ότι ο τάδε οργανισμός μου ωφείλει τόσα χρήματα...
Στο ίδιο πνεύμα επί μνημονίων , καταργήθηκε το αφορολόγητο , μας ήρθε η 100% προκαταβολή φόρου, μας ήρθε η 20% παρακράτηση φόρου , μας ήρθε το τέλος επιτηδεύματος, μας ήρθε ο Κατρούγκαλος και τώρα μας ήρθαν και οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Τι ψάχνουμε να βρούμε , ποιος μάτωσε περισσότερο; Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι μας ήρθε ως κοινωνία η μία σφαλιάρα μετά την άλλη; Επίσης οι περικοπές δεν επιρρέασαν τον Ε.Ε. ; από που χρηματοδοτείται , αν όχι από το μισθωτό και το συνταξιούχο για τις υπηρεσίες του;
Τρόποι για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή υπάρχουν , το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι ένας από αυτούς τους τρόπους. Τα "παραδείγματα" του υπουργού , είναι παρόμοια με τα "είστε τεμπέληδες" , "διεφθαρμένοι" , και λοιπά ωραία που ακούγονται κατά καιρούς. Αν το αφεντικό δείχνει συνεχόμενα λιγότερα κέρδη από τον υπάλληλο , ας πάει έλεγχος , τόσο απλό και εύκολο.
-
Επειδή δεν έχω καταλάβει αυτή την ιστορία με τα τεκμήρια κτλπ, όταν κάποιος Ε.Ε με ατομική ή μέσω εταιρείας δηλώνει π.χ πάνω από 20.000 το έτος κέρδη, επηρεάζεται κάπου;
Ή συζητάμε πως γίνεται δικηγόροι, γιατροί ή μάστορες να δηλώνουν 10.000 το έτος ή να παρουσιάζουν ζημιές επί σειρά ετών;
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επειδή δεν έχω καταλάβει αυτή την ιστορία με τα τεκμήρια κτλπ, όταν κάποιος Ε.Ε με ατομική ή μέσω εταιρείας δηλώνει π.χ πάνω από 20.000 το έτος κέρδη, επηρεάζεται κάπου;
Ή συζητάμε πως γίνεται δικηγόροι, γιατροί ή μάστορες να δηλώνουν 10.000 το έτος ή να παρουσιάζουν ζημιές επί σειρά ετών;
και μικρα καφε, μηχανικοι που δεν βρισκουν εργα, εμποριες που δεν κλεινουν για τη συνταξη, μαγαζακια που δεν κλεινουν για χρεη κτλ
και τελικα το να οριζει η πολιτεια την ελαχιστη κερδοφορια επι δικαιων και αδικων αντι να ελεγχει εαν τηρουνται οι νομοι, τι ακριβως ειναι πλην αλητειας και ανικανοτητας? -
Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, φοροδιαφυγή υπάρχει και είναι αισθητή. Οι πάντες φορπδιαφευγουν και το καμαρώνουν.
Ο καλύτερος συνδιασμός είναι με πόθεν έσχες και τραπεζικές καταθέσεις. Για παράδειγμα 10 έτη παρουσιάζεις ζημίες, τι έκανες αυτά τα δέκα έτη, αγόρασες αυτοκίνητο και σπίτια, έχεις καταθέσεις κάτι δεκαχιλιαρα;;;;
Αυτόματο τεκμαρτο λοιπόν για τα επόμενα 10 έτη ή πόσο φόρου για εκκαθάριση. -
Δεν το συζητάμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και βγάζουν νόμους όπου πρέπει να αποδεικνύεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας, αλλά επί της ουσίας τι συμβαίνει;
Πόσοι θα αδικηθούν πραγματικά από τα τεκμήρια αυτά και πόσοι φοροδιαφεύγουν;Λάπη δεν φοροδιαφεύγουν οι πάντες δυστυχώς. Δεν το λέω με καμάρι γιατί στην πραγματικότητα είμαι κορόιδο...
Θα μου πεις, να υπάρχει δουλειά και ας έχουμε συνέταιρο το κράτος. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γλιτώσω ούτε ένα ευρώ εφόσον δουλεύω με εταιρείες και όχι λιανική.
Μακάρι να μπορούσα και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα έπαιρνα το ρίσκο γιατί πολύ απλά οι φόροι δεν είναι ανταποδοτικοί και βλέπω τι γίνεται γύρω μου που κυκλοφορεί άπειρο μαύρο χρήμα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2