-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί λοιπόν να φορολογείται και αυτός για 14 μισθούς και όχι π.χ. για 8 έτσι ώστε όταν απολυθεί να "τρώει από τα έτοιμα";
Για τον λόγο αυτό υπάρχουν η αποζημίωση απόλυσης και το επίδομα ανεργίας που μπορεί να φτάσει και το ένα έτος σε διάρκεια.
Στον επαγγελματία δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.
Μην αναφέρουμε και τα προνόμια των εγκύων μισθωτών που για μια ελεύθερη επαγγελματία η εγκυμοσύνη και η μετέπειτα ανατροφή των παιδιών τα πρώτα χρόνια μπορεί να σημάνει το τέλος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται ότι έχουμε εργοδότες πτωχότερους των υπαλλήλων τους επί μακρόν; Όχι δα...
Ο ορισμός του κοινωνικού αυτοματισμού κύριε μου !
(παραφράζοντας την ατάκα του Ζουγανέλη "ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου" από την γνωστή ταινία)Διάβασε το σχετικό απόσπασμα από την έκθεση των επιστημόνων της Βουλής που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
υπό το φως και των αποφάσεων του ΣτΕ 1880/2019 και ΣτΕ 1889/2019 (Ολομ.), με τις οποίες, μεταξύ άλλων, κρίθηκε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος». Πράγματι, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, τα έσοδα των μισθωτών χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, καθώς προέρχονται από έναν, κατά κανόνα, εργοδότη, ο οποίος δεσμεύεται καθ' όλο το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους σε αυτόν να τους καταβάλλει συγκεκριμένο μισθό, ενώ οι δαπάνες που συνδέονται με την εργασία τους, κατά κανόνα, δεν βαρύνουν αυτούς, αλλά τον εργοδότη τους, σε αντίθεση με τους μη μισθωτούς των οποίων τα έσοδα συναρτώνται από πλήθος παραγόντων (στους οποίους, πάντως, δεν περιλαμβάνεται το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή των αποδοχών του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου τους), με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ σταθερά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες τους που βαρύνουν τους ίδιους.
Στο πλαίσιο αυτό, σε αντίθεση με τους μισθωτούς, το εισόδημα των μη μισθωτών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, δεν συναρτάται, καταρχήν, με τους παράγοντες που διαμορφώνουν το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (άρθρο 134 παρ. 2 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, π.δ. 80/2022) ή του μισθού του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αρνητικό (ζημίες), κυρίως στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου,Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/65720/me-shmantikes-parathrhseis-epi-toy-forologikoy-nomosxedioy-h-ekoesh-ths-episthmonikhs-yphresias-ths-boylhs?nomobile=1
βρε @vagkirk η βουλή επισημαίνει τα αυτονόητα περί της μαρίδας των ΕΕ. Εδώ επισήμανα ότι επί σειρά ετών που είχαμε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ μας φαίνονταν "λογικό" να έχει ένας εργοδότης επί σειρά ετών χαμηλότερο εισόδημα από τον υπάλληλό του. Είναι "κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται αυτό το ξεφτιλίκι;
-
Κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται ότι έχουμε εργοδότες πτωχότερους των υπαλλήλων τους επί μακρόν; Όχι δα...
Ο ορισμός του κοινωνικού αυτοματισμού κύριε μου !
(παραφράζοντας την ατάκα του Ζουγανέλη "ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου" από την γνωστή ταινία)Διάβασε το σχετικό απόσπασμα από την έκθεση των επιστημόνων της Βουλής που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
υπό το φως και των αποφάσεων του ΣτΕ 1880/2019 και ΣτΕ 1889/2019 (Ολομ.), με τις οποίες, μεταξύ άλλων, κρίθηκε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος». Πράγματι, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, τα έσοδα των μισθωτών χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, καθώς προέρχονται από έναν, κατά κανόνα, εργοδότη, ο οποίος δεσμεύεται καθ' όλο το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους σε αυτόν να τους καταβάλλει συγκεκριμένο μισθό, ενώ οι δαπάνες που συνδέονται με την εργασία τους, κατά κανόνα, δεν βαρύνουν αυτούς, αλλά τον εργοδότη τους, σε αντίθεση με τους μη μισθωτούς των οποίων τα έσοδα συναρτώνται από πλήθος παραγόντων (στους οποίους, πάντως, δεν περιλαμβάνεται το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή των αποδοχών του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου τους), με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ σταθερά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες τους που βαρύνουν τους ίδιους.
Στο πλαίσιο αυτό, σε αντίθεση με τους μισθωτούς, το εισόδημα των μη μισθωτών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο, δεν συναρτάται, καταρχήν, με τους παράγοντες που διαμορφώνουν το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (άρθρο 134 παρ. 2 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, π.δ. 80/2022) ή του μισθού του υψηλότερα αμειβόμενου απασχολούμενου υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αρνητικό (ζημίες), κυρίως στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου,Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/65720/me-shmantikes-parathrhseis-epi-toy-forologikoy-nomosxedioy-h-ekoesh-ths-episthmonikhs-yphresias-ths-boylhs?nomobile=1
βρε @vagkirk η βουλή επισημαίνει τα αυτονόητα περί της μαρίδας των ΕΕ. Εδώ επισήμανα ότι επί σειρά ετών που είχαμε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ μας φαίνονταν "λογικό" να έχει ένας εργοδότης επί σειρά ετών χαμηλότερο εισόδημα από τον υπάλληλό του. Είναι "κοινωνικός αυτοματισμός" να επισημαίνεται αυτό το ξεφτιλίκι;
Μα και τότε που περικόπηκαν οι μισθοί , αντίστοιχα κατέρρευσαν οι τζίροι και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Για ποιο λόγο νομίζεις πως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με τις απολύσεις προσωπικού στον ΙΤ τότε.Και αντίστοιχη υπερφορολογηση επιβλήθηκε και στις επιχειρήσεις και εταιρείες, το τέλος επιτηδευματος τότε εφαρμόστηκε, το ίδιο και η αυξημένη προκαταβολή φόρου, το 15% επί των μερισμάτων , εισφορά αλληλεγγύης πλήρωναν και οι επαγγελματίες όπως και οι μισθωτοί,και ολα αυτά χωρίς αφορολογητο!!!! όπως έχω επισημάνει τόσες φορές.
Μην αναφέρουμε και τον νόμο Κατρουγκαλου που ήταν το κερασάκι στην τούρτα.Και όλα αυτά έγιναν και πάλι χωρίς αντιδράσεις λόγω της χρήσης της στρατηγικής του κοινωνικού αυτοματισμού όπως κάνουν και τώρα.
Το μαζί τα φάγαμε το ξεχάσατε;;;
-
Φορολογείται επί ενός θεωρητικού ποσού ο Ε.Ε. , ενός ποσού το οποίο πιθανότατα θα το λάβει σε μία επόμενη δουλειά για να καλύψει τρύπες. Ο μισθωτός δούλεψε , πληρώθηκε , φορολογήθηκε , τέλος...
Σήμερα εγώ θα πρέπει να πληρώσω ( και εννοείται καλά θα κάνω ) , το μισθολογικό κόστος της υπαλλήλου μου , ενώ παράλληλα , το κράτος με έχει φεσωμένο με τιμολόγια για τα οποία έχω φορολογηθεί με 20% παρακράτηση και έχω καταβάλει ακέραιο το Φπα , κάποια εκ των οποίων σε λίγο καιρό θα κλείσουν δίχρονο. Έχω βαρεθεί να στέλνω το γράμμα στους ορκωτούς του κράτους, το οποίο ελέγχει έκαστο οργανισμό, ότι ο τάδε οργανισμός μου ωφείλει τόσα χρήματα...
Στο ίδιο πνεύμα επί μνημονίων , καταργήθηκε το αφορολόγητο , μας ήρθε η 100% προκαταβολή φόρου, μας ήρθε η 20% παρακράτηση φόρου , μας ήρθε το τέλος επιτηδεύματος, μας ήρθε ο Κατρούγκαλος και τώρα μας ήρθαν και οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Τι ψάχνουμε να βρούμε , ποιος μάτωσε περισσότερο; Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι μας ήρθε ως κοινωνία η μία σφαλιάρα μετά την άλλη; Επίσης οι περικοπές δεν επιρρέασαν τον Ε.Ε. ; από που χρηματοδοτείται , αν όχι από το μισθωτό και το συνταξιούχο για τις υπηρεσίες του;
Τρόποι για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή υπάρχουν , το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι ένας από αυτούς τους τρόπους. Τα "παραδείγματα" του υπουργού , είναι παρόμοια με τα "είστε τεμπέληδες" , "διεφθαρμένοι" , και λοιπά ωραία που ακούγονται κατά καιρούς. Αν το αφεντικό δείχνει συνεχόμενα λιγότερα κέρδη από τον υπάλληλο , ας πάει έλεγχος , τόσο απλό και εύκολο.
-
Επειδή δεν έχω καταλάβει αυτή την ιστορία με τα τεκμήρια κτλπ, όταν κάποιος Ε.Ε με ατομική ή μέσω εταιρείας δηλώνει π.χ πάνω από 20.000 το έτος κέρδη, επηρεάζεται κάπου;
Ή συζητάμε πως γίνεται δικηγόροι, γιατροί ή μάστορες να δηλώνουν 10.000 το έτος ή να παρουσιάζουν ζημιές επί σειρά ετών;
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επειδή δεν έχω καταλάβει αυτή την ιστορία με τα τεκμήρια κτλπ, όταν κάποιος Ε.Ε με ατομική ή μέσω εταιρείας δηλώνει π.χ πάνω από 20.000 το έτος κέρδη, επηρεάζεται κάπου;
Ή συζητάμε πως γίνεται δικηγόροι, γιατροί ή μάστορες να δηλώνουν 10.000 το έτος ή να παρουσιάζουν ζημιές επί σειρά ετών;
και μικρα καφε, μηχανικοι που δεν βρισκουν εργα, εμποριες που δεν κλεινουν για τη συνταξη, μαγαζακια που δεν κλεινουν για χρεη κτλ
και τελικα το να οριζει η πολιτεια την ελαχιστη κερδοφορια επι δικαιων και αδικων αντι να ελεγχει εαν τηρουνται οι νομοι, τι ακριβως ειναι πλην αλητειας και ανικανοτητας? -
Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, φοροδιαφυγή υπάρχει και είναι αισθητή. Οι πάντες φορπδιαφευγουν και το καμαρώνουν.
Ο καλύτερος συνδιασμός είναι με πόθεν έσχες και τραπεζικές καταθέσεις. Για παράδειγμα 10 έτη παρουσιάζεις ζημίες, τι έκανες αυτά τα δέκα έτη, αγόρασες αυτοκίνητο και σπίτια, έχεις καταθέσεις κάτι δεκαχιλιαρα;;;;
Αυτόματο τεκμαρτο λοιπόν για τα επόμενα 10 έτη ή πόσο φόρου για εκκαθάριση. -
Δεν το συζητάμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και βγάζουν νόμους όπου πρέπει να αποδεικνύεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας, αλλά επί της ουσίας τι συμβαίνει;
Πόσοι θα αδικηθούν πραγματικά από τα τεκμήρια αυτά και πόσοι φοροδιαφεύγουν;Λάπη δεν φοροδιαφεύγουν οι πάντες δυστυχώς. Δεν το λέω με καμάρι γιατί στην πραγματικότητα είμαι κορόιδο...
Θα μου πεις, να υπάρχει δουλειά και ας έχουμε συνέταιρο το κράτος. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γλιτώσω ούτε ένα ευρώ εφόσον δουλεύω με εταιρείες και όχι λιανική.
Μακάρι να μπορούσα και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα έπαιρνα το ρίσκο γιατί πολύ απλά οι φόροι δεν είναι ανταποδοτικοί και βλέπω τι γίνεται γύρω μου που κυκλοφορεί άπειρο μαύρο χρήμα... -
Εγώ θα το ξαναπώ , αυτοί οι οποίοι σοβαρά φοροδιαφεύγουν , δε θα τους φανεί τίποτα το τεκμαρτό. Ο σοβαρά "μαύρος" προσέχει , δε δηλώνει επί σειρά ετών ζημίες , αποφεύγει να προκαλεί τόσο ξεδιάντροπα.
Εννοείται υπάρχουν και αυτοί , όπως αναφέρει ο λαπ , αλλά μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία για την οποία ο λογιστής του θα πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του. εδώ φταίει το κράτος που δε του στέλνει τον έλεγχο τόσα χρόνια.
Υπάρχει τεράστια μάζα Ε.ε. εκεί έξω, που παλεύει για την καθημερινότητα, αυτοί καληνύχτα ζωή.
Οι καθαροί με κερδοφορία, πλέον αφού μας "έκοψε¨( έτσι νομίζω, δεν είμαι σίγουρος) και το τυράκι της μείωσης του τέλους ( το έκανε καθολικό) , δεν προσμένουν τίποτα.
-
ια τον λόγο αυτό υπάρχουν η αποζημίωση απόλυσης και το επίδομα ανεργίας που μπορεί να φτάσει και το ένα έτος σε διάρκεια.
Στον επαγγελματία δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.Για να στο αντιστρέψω όμως, γι αυτό και ο μισθωτός φτάνει να παίρνει στην τσέπη τα μισά από την μισθολογική δαπάνη του εργοδότη του ενώ δεν του αναγωρίζεται και κανένα "έξοδο".
-
Λάπη δεν φοροδιαφεύγουν οι πάντες δυστυχώς. Δεν το λέω με καμάρι γιατί στην πραγματικότητα είμαι κορόιδο...
Θα μου πεις, να υπάρχει δουλειά και ας έχουμε συνέταιρο το κράτος. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γλιτώσω ούτε ένα ευρώ εφόσον δουλεύω με εταιρείες και όχι λιανική.Ναι σε καταλαβαίνω απόλυτα. Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που απλά δεν γίνεται. Τα γνωρίζω.
Εκτός από αυτά και το χειρότερο είναι ότι εσύ τρως όλο το ρίσκο και το άγχος και ο διπλανός βγάζει μαύρα αυτοκίνητα/σπίτια με παρόμοιο ρίσκο και άγχος απλά σε άλλον κλαδο. Και πρέπει τώρα εσύ να συμπαρασταθείς σε αυτόν που κλέβει συστηματικά ( δεν μιλώ για αυτόν που απλά προσπαθεί να επιβιώσει με την οικογένεια του, μιλώ για αυτούς με την πολυτελή ζωή), ενώ ταυτόχρονα φορολογείσαι υπέρμετρα για να καλύψεις το δημοσιονομικό κενο που αυτός δημιουργεί. Κοινωνικός αυτοματισμός από την ανάποδη όμως.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο σοβαρά "μαύρος" προσέχει , δε δηλώνει επί σειρά ετών ζημίες , αποφεύγει να προκαλεί τόσο ξεδιάντροπα.
Νομίζεις... Προφανώς και "προκαλεί" αφού γνώριζε ότι δεν υπάρχουν συνέπειες. Γι αυτό άλλωστε και ακούμε όλα αυτά τα όμορφα με πένητες εργοδότες που κρατάνε "με νύχια και δόντια" μια επιχείρηση επί μακρά σειρά ετών μόνο και μόνο για να έχουν υπαλλήλους να ζούνε καλύτερα από αυτούς. Δεν μας λένε βέβαια πόσοι είναι αυτοί. Λογικό γιατί αν σου πούνε π.χ ότι είναι μερικές χιλιάδες πως θα δικαιολογηθεί το νομοσχέδιο;
Ο σοβαρά "μαύρος" είναι αυτός με offshore, στρατια λογιστών κλπ ο οποίος και βέβαια δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Ο "μη σοβαρά μαύρος" που καθαρίζει π.χ. 30-50 ανά έτος (στην τσέπη) και δεν δηλώνει μία είναι που μπήκε σαν στόχος της κυβέρνησης βάζοντάς τον να πληρώσει "κατιτίς". Μαζί με αυτόν βέβαια και η μαρίδα που λογικά κάποιοι θα πληρώσουν για εισοδήματα που δεν έχουν.
Να ξαναπώ ότι το νομοσχέδιο είναι άδικο και πάει να μαζέψει λιεφτά χωρίς να θίξει επιχειρήσεις και μισθωτούς. Αυτός είναι ο στόχος του. Άλλο όμως το νομοσχέδιο και άλλο η φορολογική συμπεριφορά πολλών ΕΕ.
-
Εφόσον το 20.000 είναι πάνω από το τεκμαρτό κέρδος που υπολογίζεται σύμφωνα με την εξίσωση Χατζηδάκη , όχι δεν επηρεάζεσαι σε τίποτα , μάλιστα θα έχεις και έκπτωση στο τέλος επιτηδευματος κατά 325€ στο επόμενο εκκαθαριστικό σου.
Και μιας και ανέφερες τα 20.000€ κέρδη να πούμε πως με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ατομικών το όριο κερδών από το οποίο συμφέρει να φτιάξεις εταιρεία γιατί η κλίμακα φορολόγησης γίνεται ασύμφορη είναι περίπου τα 30.000 ευρώ κέρδη.
Και για να βγει τελικά 20000 το τεκμαρτό κέρδος Χατζηδάκη πρέπει να τσεκαριστουν σχεδόν όλα τα κουτάκια των προϋποθέσεων στην μαθηματική εξίσωση.
Στο προσχέδιο υπήρχαν μεγάλες προσαυξήσεις που μπορεί να προέκυπταν λόγω αυτής της ηλιθιότητας που έβαλαν με την παράμετρο του τζίρου με αποτέλεσμα το τεκμαρτό κέρδος να μπορούσε να φτάσει και τις 50.000 ευρώ και άρα και εσύ που δηλώνεις 20.000€ να έφτανες να αδικηθεις υπέρογκα αν είσαι καλός στην δουλειά σου και δεν μπορείς να κρύψεις.
Με το τελικό σχέδιο το πήραν πίσω αυτό καθώς μάλλον... έπεσαν πάνω τους φίλοι και γνωστοί με καλά εισοδήματα που κρύβουν πολλά και δηλώνουν 25 με 30 χιλιάδες μόνο κέρδη.
Άρα το νομοσχέδιο όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί ουσιαστικά χτυπά την πλεμπα κατά 95%
Πιστεύει κανείς πως οι δικηγόροι, γιατροί , μηχανικοί, υδραυλικοί , μαστοριά που φοροδιαφευγουν συστηματικά δηλώνουν κέρδη κάτω από 18-20 κέρδη άρα δεν τους αγγίζει το νομοσχέδιο ή αν έχουν πολύ μεγαλύτερα κέρδη και πολύ μεγαλύτερη φοροδιαφυγή δεν έχουν συστήσει εταιρεία;;;;
Παρόμοια το είπε και ο civil παραπάνω.
Και ματαξαναλεω....
Αφού θέλετε να απομυζήσετε την πλεμπα δώστε τους και αφορολογητο και καταργήστε το τέλος επιτηδευματος.Επαναματαξαναλεω:
Μισθωτός με 10920€ μεικτα δηλαδή τον βασικό μισθό 780Χ14 και δύο παιδιά θα πληρώσει 0 (κουλουρακι, nada , τίποτα)
Πλεμπαιος ελεύθερος επαγγελματίας με μηδέν κέρδη ή ζημίες, απατεώνας φοροφυγας που έκρυβε αυτά τα 10920 με δύο παιδιά πλήρωνε μέχρι τώρα το τέλος επιτηδευματος 650 ευρώ.
Ο Πλεμπαιος τώρα με τα 2 παιδιά, θα πρέπει να δωσει
1102 φόρο
325 τέλος επιτηδευματος
606 προκαταβολή φόρου
Σύνολο 2033€
Επίσης έχει πληρώσει και 130€ περίπου τον μήνα παραπάνω εισφορές ΕΦΚΑ (1η ασφαλιστική τάξη) σε σχέση με τον μισθωτό με τον βασικό μισθό άρα αλλά 1560€ ο πλεμπαιος απατεώνας φοροφυγαςΤελικό Σύνολον= 3593€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τον ισότιμο και ο ομότιμο Έλληνα συμπολίτη του με τον οποίο έχει το ίδιο ακριβώς εισόδημα.
Αν τώρα ο Πλεμπαιος απατεώνας φοροφυγας απασχολεί και έναν συμπολίτη του με τον βασικό μισθό τότε έχει αποδώσει εκτός από τον μισθό για λογαριασμό του και εργοδοτικές εισφορές 2434€ ΕΠΙΠΛΕΟΝ των εισφορών εργαζομένου που αφαιρούνται από τον μικτο μισθό του.
-
Ο "μη σοβαρά μαύρος" που καθαρίζει π.χ. 30-50 ανά έτος (στην τσέπη) και δεν δηλώνει μία είναι που μπήκε σαν στόχος της κυβέρνησης βάζοντάς τον να πληρώσει "κατιτίς".
Τελικά ΟΥΤΕ αυτούς αγγίζει τελικά το νομοσχέδιο στην τελική του μορφή.
Μόνο την μουργα, το κατακάθι.
Βλέπε την προηγούμενη ανάρτηση μου.
Εν τω μεταξύ λέω για 10920 αλλά αυτό δεν παίζει σαν νουμερακι γενικά αλλά αφορά μόνο όσους έχουν επιχείρηση από 3-6 έτη.
Στα 10 με 12 ετη δραστηριοποίησης η βάση των τεκμαρτών κερδών νομίζω πάει στα 15.000 αν δεν κάνω λάθος.Προφανώς οι άνθρωποι επειδή τα 4-5 αυτά χρόνια τους έχω καταλάβει καλά , είναι αετονυχιδες, τους βγάζω το καπέλο σε αυτό, έχουν κάνει εμπεριστατωμένη μελέτη πως τα μέτρα αυτά δεν θα πλήξουν τους ψηφοφόρους τους οπότε δεν θα έχουν πολιτικό κόστος.
Οι μικροεπιχειρηματίες αυτοί και το προσωπικό τους που αμοίβεται με τον κατώτατο μισθό είναι ουσιαστικά βιοπαλαιστές που δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίζουν ΝΔ.
-
Τα παράπονα θα ήταν πολύ λιγότερα, αν λαμβανόταν υπόψη το οικογενειακό εισόδημα και τα έσοδα από ακίνητα/μερίσματα.
Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου.
-
Σωστός!
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα παράπονα θα ήταν πολύ λιγότερα, αν λαμβανόταν υπόψη το οικογενειακό εισόδημα και τα έσοδα από ακίνητα/μερίσματα.
επιτελους. αποψις.
φυσικα ναι σε ολα.
βεβαια στα εσοδα απο ακινητα να μετρανε και ως δαπανες τα εξοδα συντηρησης. δηλαδη οπως μπαινει τωρα ον τοπ προφανως ο φορος ενοικιων στο εισοδημα, ειναι ορθο να αφαιρεται καθε εξοδο συντηρησης αλλα και η οποια αποσβεση ή αντιστοιχα να επιβαρυνεται με την υπεραξια που μπορει να λαβει το ακινητο.
και φυσικα στα εσοδα απο τα μερισματα το ορθο ειναι και να αφαιρειται ο φορος που εχει ηδη πληρωθει απο το νομικο προσωπο αλλιως ειναι σαν να υπερφορολογεις τα νομικα προσωπα, μια με φορο νπ και επιπλεον αυτου τον φορο μερισματων. εδω βεβαια οι υπεραξιες φορολογουνται ηδη ουτως ή αλλως. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αλλα και η οποια αποσβεση
Μισό λεπτό, στα έσοδα από ενοίκια το κοστος αποσβέσεων ισοσκελιζεται με τα έσοδα από τις μέσες τιμές αγοράς. Μιλάμε για πρόσοδο, όχι για παραγωγική διαδικασία
Εάν επιφέρεις σε μια οικονομία τις διευκολύνσεις της παραγωγικής διαδικασίας στις προσόδους, τότε θα επιφέρεις τεράστια μείωση στους παραγωγικούς δείκτες αυτής.
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ σωστό.Δεν γίνεται να θεωρείς -ορθώς- εισόδημα τα ενοίκια,τόκους κ.τ.λ. και να τα φορολογείς απ'τη μία κι απ'την άλλη όταν είναι για το τεκμαρτό να μην τα δέχεσαι γιατί δε σε συμφέρει ως κράτος.Είναι από άδικο έως αντισυνταγματικό.
Αλλά δεν το κάνουν,γιατί έχουν υπολογίσει ότι τότε δε θα μαζέψουν τα 650-700εκατ. από το φόρο.
Κι επειδή το θέμα είναι μόνο να βρουν χρήματα άμεσα -που πιθανά δε χορηγεί πια η ΕΕ- κι όχι ένα φορολογικό δίκαιο με βάση τη λογική και τα πραγματικά εισοδήματα,δεν πρόκειται να συμπεριλάβουν ενοίκια,τόκους κ.ά όσο και να τους το λένε άπαντες. -
Πολύ σωστά, έπρεπε να είναι αυτονόητο πως εισοδήματα από άλλες πηγές σημψηφιζονται με το τεκμαρτό εισόδημα ΝΔ Μητσοτάκη.
Αλλά για την μη ύπαρξη αφορολογητου και του τέλους επιτηδευματος που καταλήγει σε πολλαπλάσια φορολόγηση ενός επαγγελματία σε σχέση με έναν άλλο Έλληνα μισθωτό πολίτη για το ίδιο ακριβώς εισόδημα δεν έχετε αντίρρηση;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2