-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
η φοροδιαφυγή υπάρχει, τα βλέπουμε είμαστε μέρος της κοινωνίας.
μην τρελαθούμε κιόλας τώραΧαμός γίνεται, μη κοιτάς που δημοσίως τα λέμε περιφραστικά και με τρόπο.
-
Ο υπουργός ανέφερε στατιστικά στοιχεία.
Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος πληρώνει το έτος €1140 φόρο.
Ο μέσος ε.ε 700 ευρώ, λόγω τέλους επιτηδευματος.
Το 71% των εε δηλώνουν έσοδα κάτω από το βασικό.
Είπε πως μέχρι το τέλος της τετραετίας θα καταργηθεί τελείως το τέλος επιτευδευματος και λογικά θα μείνει το τεκμαρτό
-
Πίσω είχε η αχλάδα την ουρά.
Αυτή τη φορά, οι Νεοδημοκράτες υπουργοί με την υψηλή υποκριτική τους τέχνη, εξαπάτησαν τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. -
Αυτό που χρειάζεται είναι:
-
Δίκαιη και σταθερή φορολογική κλίμακα όπως π.χ. της Γαλλίας
https://ibb.co/Kxx3F8J -
Κατάργηση όλων των επιδομάτων και αντικατάσταση με φοροαπαλλαγές. Όποιος δε δηλώνει εισόδημα, δεν παίρνει.
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είπε πως μέχρι το τέλος της τετραετίας θα καταργηθεί τελείως το τέλος επιτευδευματος και λογικά θα μείνει το τεκμαρτό
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
-
Κατάργηση όλων των επιδομάτων και αντικατάσταση με φοροαπαλλαγές. Όποιος δε δηλώνει εισόδημα, δεν παίρνει.
Μα το πρόβλημα δεν είναι η φορολόγηση ως φορολόγηση! Είναι το φορολογητέο εισόδημα.
-
-
Σε κάποια κάνει απλουστεύσεις, σε κάποια λέει αληθειες.
Πρέπει να γίνουν διευκρινήσεις στο νέο νομοσχέδιο για μια σειρά από αυτά που αναφέρει.
-
-
Μα το πρόβλημα δεν είναι η φορολόγηση ως φορολόγηση! Είναι το φορολογητέο εισόδημα.
Είναι, εγω θέλω να ασπρισω χρήματα για να πάρω αμάξι ή αυτοκίνητο. Βλέπω ότι ο συντελεστής φορολόγησης είναι γδαρσιμο, και χάνω και επιδόματα. Τα λεφτά στην τσέπη μου, τα επιδόματα στην τσέπη μου και βολεύομαι με κάνα μεταχειρισμένο αμάξι και περιμένω να κληρονόμησω από γονείς (ή παίρνω σπίτι με δάνειο και πληρωνω δόσεις αν με παίρνει).
-
-
-
Είναι, εγω θέλω να ασπρισω χρήματα για να πάρω αμάξι ή αυτοκίνητο. Βλέπω ότι ο συντελεστής φορολόγησης είναι γδαρσιμο, και χάνω και επιδόματα. Τα λεφτά στην τσέπη μου, τα επιδόματα στην τσέπη μου και βολεύομαι με κάνα μεταχειρισμένο αμάξι και περιμένω να κληρονόμησω από γονείς (ή παίρνω σπίτι με δάνειο και πληρωνω δόσεις αν με παίρνει).
Δηλαδή τι μας λες, ότι οι άλλοι που δε μπορούν να κρύψουν τα έσοδα τους είναι μ@@@ς και εσύ ο έξυπνος/μάγκας/αλάνι κτλ που περίμενες μια καλύτερη μελλοντική φορολογική επιβάρυνση για να τα εμφανίσεις.
Εσύ δηλαδή αποφασίζεις σε ποιο φορολογικό καθεστώς θα ζεις αναλόγως τις ορέξεις σου και την κρίση αου, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες όχι!
Εισπράττεις και επιδόματα τα οποία στερούνται από άλλους που τα έχουν όντως ανάγκη και όλα καλά.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τέθηκε το τεκμαρτό ως έσχατο μέτρο.
-
-
-
Δηλαδή τι μας λες, ότι οι άλλοι που δε μπορούν να κρύψουν τα έσοδα τους είναι μ@@@ς και εσύ ο έξυπνος/μάγκας/αλάνι κτλ που περίμενες μια καλύτερη μελλοντική φορολογική επιβάρυνση για να τα εμφανίσεις.
Εσύ δηλαδή αποφασίζεις σε ποιο φορολογικό καθεστώς θα ζεις αναλόγως τις ορέξεις σου και την κρίση αου, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες όχι!
Εισπράττεις και επιδόματα τα οποία στερούνται από άλλους που τα έχουν όντως ανάγκη και όλα καλά.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τέθηκε το τεκμαρτό ως έσχατο μέτρο.
Δε μιλάω για μένα, αναφέρω πως σκέπτονται στο περίπου.
Εν πάσει περιπτώσει, παρόμοια είχαν βάλει και πριν 40 χρόνια, γρήγορα θα προσαρμοστούν οι ΕΕ με διάφορους τρόπους και θα πάρουν ελάχιστα. Σε 2 τετραετίες νέα χρεοκοπια, να δούμε αν θα αλλάξει κάτι (πολύ αμφιβάλλω).
It never ends this sh@t, που λένε και σε κάποιο χωριό.ΥΓ. Πέτυχα στο ίντερνετ 2 τύπους να μιλάνε σε κανάλια:
Η πρώτη μια καλοβαλμενη κυρατσα φοροτεχνικο, που τα βλέπε ολα καλά με το νέο νομοσχέδιο (έτριβε τα χέρια της για την πελατεία που θα πέσει, να μην πω τι άλλο έτριβε).
Ο δευτερος ένας άλλος φοροτεχνικος, έλεγε ότι πρέπει να μπει μάθημα φορολογικής συνείδησης στα σχολεία (!) , το πραγματικό μάθημα το δίνουν συνεχώς οι πολιτικοί και παρόμοια κάνουν και οι πολίτες (άρπαξε να φας και κλέψε να χεις). -
-
Νομίζω ότι τα λέει πολύ καλά στο άρθρο πριν.
Η κυβέρνηση, για να μην αγγίξει αυτούς που βγάζουν μαύρα πενηντοχίλιαρα και κατοσταχίλιαρα, ή έστω πολλά δεκαχίλιαρα, εξαπολύει πογκρόμ με όρους που θα εξαφανίσουν τους αληθινά μικροεπαγγελματίες.
(Κι αυτός είναι ο ΑΝΣΚ της νομοθεσίας, όχι ότι θα αυξηθούν έτσι τα έσοδα).
Λες και δεν υπάρχουν αμέτρητες εταιριούλες για να βολέψει λογιστικά τα παραπάνω εισοδήματα όποιος τα βγάζει.
Ή αν αυτός που παίρνει σακούλες με μαύρα, πληρώσει 1400€ το χρόνο και "είναι κύριος", χeστηκε η φοράδα του στ' αλώνι. Υπάρχουν όμως πραγματικοί μικροεπαγγελματίες, που θα τους αναγκάσει να τα μουτζωσουν και να παυσουν και να δουλεύουν 100% μαύρα ή να πάνε μετανάστες ή απλά να γραφτούν στον ΟΑΕΔ (που στο πνεύμα της εποχής, θηλυκοποιήθηκε κι έγινε ΔΥΠΑ).Όμως αν αύριο Κυριακή γινόταν εκλογές, πάλι θα πανηγύριζαν για τα υψηλά ποσοστά του κόμματος, αυτοί που βρίζουν.
-
Αυτό που καθεσε στην γωνία σε κάθε θέμα για να κρίνεις τις επιλογές των άλλων καταντά ψύχωση.
Και εγώ δεν συμφωνώ με όλα, αλλά αυτό είναι η δημοκρατία.
Δεν το κάνεις μόνο εσύ...όλοι το κάνουμε αλλά εσύ το φτάνεις στα άκρα.
Έχεις μια έμφυτη αλλεργία στην δημοκρατία και προσπαθείς να την καλύψεις με διάφορα λόγια.
Προφανώς για να ψηφίσουν κάτι που δεν είναι στο συμφέρον τους όπως λες, σημαίνει πως οι άλλες προτάσεις τους φαίνονται χειρότερες. Και αντί να αναλύσεις τις άλλες προτάσεις και γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν, σε τι κάνουν λάθος κτλ, ασχολείσαι με άλλα και με τους ψηφοφόρους.
-
Αυτό που καθεσε στην γωνία σε κάθε θέμα για να κρίνεις τις επιλογές των άλλων καταντά ψύχωση.
Έχεις μια έμφυτη αλλεργία στην δημοκρατία και προσπαθείς να την καλύψεις με διάφορα λόγια.
Προφανώς για να ψηφίσουν κάτι που δεν είναι στο συμφέρον τους όπως λες, σημαίνει πως οι άλλες προτάσεις τους φαίνονται χειρότερες. Και αντί να αναλύσεις τις άλλες προτάσεις και γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν, σε τι κάνουν λάθος κτλ, ασχολείσαι με άλλα και με τους ψηφοφόρους.
Ρε συ Λαπ, δεν κατεβαίνεις Πειραιά να δεις αν καπνίζουν τα φουγαρα;
Γιατί όντως υπάρχει ψύχωση, και δεν θεραπεύεται με ριπορτ και μπαν και τέτοια χαζά για τις προσωπικές επιθέσεις που κάνεις, αλλά επειδή δεν γράφεις βρισιές και χαρακτηρίζεις περιφραστικά γίνονται ανεκτές.
ΚΙ είσαι νέο παιδί (υποτίθεται) και όσο δεν αντιμετωπίζεις το θέμα, κάποια στιγμή θα το βρουν μπροστά τους οι δικοί σου άνθρωποι, όχι οι άγνωστοι που δεν ενδιαφέρονται αν ζεις ή αν πέθανες μετά το τζερτζελε σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ. -
Λαπ με ξαφνοιαζεις ευχάριστα. Τι να πω? Σωστός. Πρόσεχε μόνο γιατί η ζωή κάνει κύκλους και κάποιες φορές μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως ο Πηλιου φαίνεται πρόσκοπος μπροστά σου. Βέβαια όπως πολύ σωστά λες η στραβή του θεώρηση με μαθηματικούς όρους είναι μονότονη και μάλιστα αύξουσα.
Δε βρίζω. Παρακαλώ να περάσει!, -
@piliourits Ενώ εσύ ενδιαφέρεσαι για εμένα και μου δίνεις τις συμβουλές σου! Αρκεί να έχω τις ίδιες απόψεις με εσένα, οι οποίες είναι υποτίθεται οι σωστές.
Το "ψύχωση" δεν το ανέφερα ως ιατρικος ορος, έχεις δίκιο, έπρεπε να γράψω "φανατισμό - οπαδισμο". Αυτες είναι πιο σωστές λέξεις.
Εγώ δεν ασχολούμαι όλη μέρα με το τι ψηφίζουν οι άλλοι και αν ψηφίζουν ορθά.
Έχω τις απόψεις μου, τις καταθέτω και τελειώνει η ιστορία. Έχω δικαίωμα να τις καταθέτω όπως και οι άλλοι.
Ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει στην βάση κάποιων κριτηρίων όπως και εσύ όπως και εγώ όπως και όλοι!
Παρόλα αυτά, όταν και άλλα μέλη κάνουν το ίδιο με εσένα κρίνοντας στην βάση των συμφερόντων κάθε κοινωνικής ομάδας τις πολιτικές τους επιλογές και μόλις αρθρώσουμε αντίλογο στην βάση των ίδιων επιχειρημάτων για κάποιον αριστερό που ζει σαν καπιταλιστής εκμεταλλευόμενος την υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων του, τρέχεις να μας βγάλεις ακροδεξιούς.
Δηλαδή εσύ μπορείς να κρίνεις τους άλλους, αφήνοντας υπονοούμενα για φανατισμό έως και ψύχωση, αλλά οι άλλοι δεν μπορούν να κρίνουν εσένα.
@spi_duster Δεν συμφωνώ ούτε μαζί σου, βρίσκω ακραίες πολλές απόψεις σου αλλά αν δεν κρίνεις τις απόψεις μου η δεν τσουβαλιαζεις την κοινωνική ομάδα που έχει ίδιες απόψεις με εμένα ως ηλίθιους, βλάκες κτλ δεν έχω λόγο να σου απαντήσω σε τέτοιο επίπεδο.Ξέρω πως διαφέρουμε αλλά δεν ασχολούμαι με το τι ψηφίζεις και γιατί. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα διότι βλέπεις τον κόσμο από την δική σου οπτική. Όπως και εγώ από την δική μου.
Όπως ακριβώς κάνω και τώρα με τον Πηλιουριτη.
Εν ολίγοις, αφορμή ήταν τα πολλά σχόλια που λένε στην ουσία "τι ψηφίσατε ρε μ@@@ς;;;" στα οποία μπορεί να συμφωνώ αρκετές φορές, διαφωνώ ομως στην βάση του, διότι καταπατείται έστω και εμμέσως το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου.
Πάμε παρακάτω.....
-
Όντως πάμε παρακάτω. Εξαιρετική προσέγγιση Λαπ.
-
Ο φόρος των δημοσίων υπαλλήλων είναι όμως χωρίς δημοσιονομικό όφελος, από τη μια τσέπη μπαίνει από την άλλη βγαίνει.
Φυσικά και υπάρχει φοροδιαφυγή στους ΕΕ αλλά τα οριζόντια αυτά μέτρα στοχεύουν κυρίως τους πολύ μικρούς που κρύβουν αναλογικά πολύ λιγότερα και κυρίως για λόγους επιβίωσης.
Αυτούς που βγάζουν μαύρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν τους πιάνουν τα μέτρα , ίσα - ίσα που πλέον θα ηρεμήσουν αφού θα χαρούν να πληρώνουν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, σίγουρα θα είναι λιγότερα από ότι πληρώνουν σήμερα.
Τα νομικά πρόσωπα και οι μεγάλες εταιρείες που όλοι ευαγγελίζονται ξέρετε πόσο συμβάλουν στα φορολογικά έσοδα της χώρας;
Αν δεν κάνω λάθος περίπου στο 1/4 των υπολοίπων.Όλοι ξέρουμε την λύση αλλά δεν συμφέρει τους πολιτικούς που βιοποριζονται από το μαύρα και την εγχώρια μαφία που τους στηρίζει.
Κοινή κλίμακα φορολογίας με πολλά σκαλοπάτια, αφορολογητο και για τους ΕΕ , κατάργηση του τέλους επιτηδευματος και της προκαταβολής φόρου, ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ για ηλεκτρονικές συναλλαγές από τους πολίτες - και όχι αυτές οι αστειοτητες που έχουν εξαιρέσει εντελώς τους γιατρούς - και θα εξαλειφθεί το 70% της μαύρης οικονομίας με πολλαπλάσια φορολογικά έσοδα.
Αλλά επειδή και εσύ Lap έχεις γράψει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν το κάνουν αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί επαλαναμβανομαστε.
Είπαμε πως είναι ξεκάθαρα ένα ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ που κάνει τον Τσίπρα και τον Κατρουγκαλο να μοιάζουν οσίες παρθένες μπροστά τους.
PS: κάποιος έγραψε πως μια φοροτεχνικος σε κάποια εκπομπή υποστήριξε τα μέτρα αυτά, λογικά τα πετσωμένα βρήκαν κάποιο βαθιά κομματικό στέλεχος της ΝΔ, γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι στα κάγκελα.
-
Ο φοροτεχνικος θα τα γνωρίζει τα πράγματα από μέσα ....για πολλούς, όπως και άλλοι που εργάζονται σε λογιστήρια αλλά δεν τα λενε δημοσίως. Οι υπόλοιποι απλά φανατιζονται γιατί έτσι ξέρουν.
Ξαναγράφω, πέρα από μια ομάδα ε.ε που πρέπει να προβλεφθεί μια διαφορετική προσέγγιση, δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε όλοι οι κλάδοι, όπως π.χ οι part time, όσοι έχουν υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικών ούτως η άλλως, όσοι βρίσκονται στην παραμεθόριο κτλ! Αυτοί πραγματικά θίγονται περισσότερο από όλους. Αυτοί έχουν δίκιο να φωνάζουν και να είναι στα κάγκελα.
Vagkirk, στους υπολοίπους γίνεται ένα όργιο φοροδιαφυγής. Μιλάμε για 100-120 ευρώ/ μήνα φόρος. Ένα τεράστιο μερίδιο των ε.ε μπορεί να το πληρώνει ......και δεν το πληρώνει.
Δύο φρέντο εσπρέσσο να πίνουν την ημέρα, στο μήνα βγαίνει ο φόρος που τους αναλογεί. Μιλάμε για τέτοια μεγέθη!
Δες τον ΕΦΚ και το ΦΠΑ. Ότι πιο αντιλαϊκό υπάρχει σε φορολογία. Και όμως το ανεχόμαστε!Κάντε εικόνα ενα παλικάρι με το σαραβαλακι του που πληρώνεται με τον βασικό μισθό να βάζει βενζίνη με 90% φόρους πάνω στην τιμή και δίπλα ο ε.ε με την λιμουζίνα του, η οποία αποκτήθηκε από μη δηλωθέντα έσοδα να περνά στα έξοδα τις δαπάνες αυτές, έστω και με ένα μέρος τους να εκπίπτει.
Ειναι αυτό μια δίκαιη κοινωνία και οικονομία;
Θα μπορούσε ο φόρος στα καύσιμα να είναι 10% και ο ε.ε να έχει πληρώσει τους φόρους που αναλογούν στα έσοδα του. Δεν συμβαίνει όμως!
Γιατί αυτό είναι κακό;
Τώρα θα πάνε σε τίποτα ΙΚΕ, όπου θα αναγκαστούν να δημοσιεύουν ισολογισμούς.
Ότι οι κυβερνώντες πατούν πάνω σε αυτό το γεγονός για να αλλάξουν την αγορά με υπέρμετρη επιβάρυνση είναι εμφανές. Και εγώ το βλέπω. Αλλά, από την άλλη το ίδιο μερίδιο ευθύνης έχουν και αυτοί που το επέτρεψαν όλο αυτό.
-
Γράφτηκε από συνάδελφο στο φ.β. , ως προσωπικό του παράδειγμα , για το περιβόητο τεκμαρτό .
-Μισθωτός:
0-8.600 = 0€ (αφορολόγητο)
8.600-10.000 = 126€ (9% φόρος)
10.000-14.196 = 923,12€ (22% φόρος)
Ασφαλιστικές εισφορές = πληρωμένες από τον εργοδότη
ΣΥΝΟΛΟ= 1.049,12€
-Ε.Ε.:
0-10.000 =900€ (9% φόρος)
10.000-14.196 = 923,12€ (22% φόρος)
Τέλος επιτηδεύματος = 487€ (έκπτωση 25%)
Ασφαλιστικές εισφορές = 3.396€
ΣΥΝΟΛΟ = 5.706€Ειλικρινά, δε ξέρω αν ισχύει , οι λογιστές ας μας διαφωτίσουν ....
-
Οι εισφορές των υπαλλήλων είναι περίπου 22% του εργοδότη και άλλο 14% του εργαζομένου.
Χοντρικα για αυτά τα έσοδα αν δεν κάνω λάθος ειναι κοντά στα €2400
Χοντρικά ο μισθωτός αν δεν έχει άλλες επιβαρύνσεις είναι στα €3500Δηλαδή υπάρχει μια διαφορά των €1200 ευρώ με υπέρμετρη φορολόγηση του ε.ε
Ο υπάλληλος όμως δεν μπορεί να περάσει προσωπικές του δαπάνες ως εταιρικές μειώνοντας την φορολογητέα ύλη. Δηλαδή επιβαρύνεται με τους έμμεσους φόρους όπως ΦΠΑ. Μειώνοντας το πραγματικό του εισόδημα.
Οπότε ναι ο ε.ε επιβαρύνεται περισσότερο αλλά έχει την δυνατότητα με την έμμεση αποδοχή της πολιτείας πως δεν μπορεί να ελέγξει ποιες δαπάνες είναι λειτουργικές και ποιες προσωπικές, να μειώσει στο ίδιο επίπεδο με τον υπάλληλο τις φορολογικές του επιβαρύνσεις.
Δηλαδή το τεκμαρτό, στην σύγκριση αυτήν, στην ουσία αποτελεί το όριο, στεγανό του πόσες δαπάνες θα εμφανίζουν ως λειτουργικές.
Στο παράδειγμα μας δεν υπολογίζουμε το 30% των δαπανών του από την χρήση καρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον υπάλληλο για μείωση φορολογίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2