-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό που καθεσε στην γωνία σε κάθε θέμα για να κρίνεις τις επιλογές των άλλων καταντά ψύχωση.
Και εγώ δεν συμφωνώ με όλα, αλλά αυτό είναι η δημοκρατία.
Δεν το κάνεις μόνο εσύ...όλοι το κάνουμε αλλά εσύ το φτάνεις στα άκρα.
Έχεις μια έμφυτη αλλεργία στην δημοκρατία και προσπαθείς να την καλύψεις με διάφορα λόγια.
Προφανώς για να ψηφίσουν κάτι που δεν είναι στο συμφέρον τους όπως λες, σημαίνει πως οι άλλες προτάσεις τους φαίνονται χειρότερες. Και αντί να αναλύσεις τις άλλες προτάσεις και γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν, σε τι κάνουν λάθος κτλ, ασχολείσαι με άλλα και με τους ψηφοφόρους.
Ρε συ Λαπ, δεν κατεβαίνεις Πειραιά να δεις αν καπνίζουν τα φουγαρα;
Γιατί όντως υπάρχει ψύχωση, και δεν θεραπεύεται με ριπορτ και μπαν και τέτοια χαζά για τις προσωπικές επιθέσεις που κάνεις, αλλά επειδή δεν γράφεις βρισιές και χαρακτηρίζεις περιφραστικά γίνονται ανεκτές.
ΚΙ είσαι νέο παιδί (υποτίθεται) και όσο δεν αντιμετωπίζεις το θέμα, κάποια στιγμή θα το βρουν μπροστά τους οι δικοί σου άνθρωποι, όχι οι άγνωστοι που δεν ενδιαφέρονται αν ζεις ή αν πέθανες μετά το τζερτζελε σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ. -
Αυτό που καθεσε στην γωνία σε κάθε θέμα για να κρίνεις τις επιλογές των άλλων καταντά ψύχωση.
Και εγώ δεν συμφωνώ με όλα, αλλά αυτό είναι η δημοκρατία.
Δεν το κάνεις μόνο εσύ...όλοι το κάνουμε αλλά εσύ το φτάνεις στα άκρα.
Έχεις μια έμφυτη αλλεργία στην δημοκρατία και προσπαθείς να την καλύψεις με διάφορα λόγια.
Προφανώς για να ψηφίσουν κάτι που δεν είναι στο συμφέρον τους όπως λες, σημαίνει πως οι άλλες προτάσεις τους φαίνονται χειρότερες. Και αντί να αναλύσεις τις άλλες προτάσεις και γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν, σε τι κάνουν λάθος κτλ, ασχολείσαι με άλλα και με τους ψηφοφόρους.
Λαπ με ξαφνοιαζεις ευχάριστα. Τι να πω? Σωστός. Πρόσεχε μόνο γιατί η ζωή κάνει κύκλους και κάποιες φορές μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως ο Πηλιου φαίνεται πρόσκοπος μπροστά σου. Βέβαια όπως πολύ σωστά λες η στραβή του θεώρηση με μαθηματικούς όρους είναι μονότονη και μάλιστα αύξουσα.
Δε βρίζω. Παρακαλώ να περάσει!,
-
@piliourits Ενώ εσύ ενδιαφέρεσαι για εμένα και μου δίνεις τις συμβουλές σου! Αρκεί να έχω τις ίδιες απόψεις με εσένα, οι οποίες είναι υποτίθεται οι σωστές.
Το "ψύχωση" δεν το ανέφερα ως ιατρικος ορος, έχεις δίκιο, έπρεπε να γράψω "φανατισμό - οπαδισμο". Αυτες είναι πιο σωστές λέξεις.
Εγώ δεν ασχολούμαι όλη μέρα με το τι ψηφίζουν οι άλλοι και αν ψηφίζουν ορθά.
Έχω τις απόψεις μου, τις καταθέτω και τελειώνει η ιστορία. Έχω δικαίωμα να τις καταθέτω όπως και οι άλλοι.
Ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει στην βάση κάποιων κριτηρίων όπως και εσύ όπως και εγώ όπως και όλοι!
Παρόλα αυτά, όταν και άλλα μέλη κάνουν το ίδιο με εσένα κρίνοντας στην βάση των συμφερόντων κάθε κοινωνικής ομάδας τις πολιτικές τους επιλογές και μόλις αρθρώσουμε αντίλογο στην βάση των ίδιων επιχειρημάτων για κάποιον αριστερό που ζει σαν καπιταλιστής εκμεταλλευόμενος την υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων του, τρέχεις να μας βγάλεις ακροδεξιούς.
Δηλαδή εσύ μπορείς να κρίνεις τους άλλους, αφήνοντας υπονοούμενα για φανατισμό έως και ψύχωση, αλλά οι άλλοι δεν μπορούν να κρίνουν εσένα.
@spi_duster Δεν συμφωνώ ούτε μαζί σου, βρίσκω ακραίες πολλές απόψεις σου αλλά αν δεν κρίνεις τις απόψεις μου η δεν τσουβαλιαζεις την κοινωνική ομάδα που έχει ίδιες απόψεις με εμένα ως ηλίθιους, βλάκες κτλ δεν έχω λόγο να σου απαντήσω σε τέτοιο επίπεδο.Ξέρω πως διαφέρουμε αλλά δεν ασχολούμαι με το τι ψηφίζεις και γιατί. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα διότι βλέπεις τον κόσμο από την δική σου οπτική. Όπως και εγώ από την δική μου.
Όπως ακριβώς κάνω και τώρα με τον Πηλιουριτη.
Εν ολίγοις, αφορμή ήταν τα πολλά σχόλια που λένε στην ουσία "τι ψηφίσατε ρε μ@@@ς;;;" στα οποία μπορεί να συμφωνώ αρκετές φορές, διαφωνώ ομως στην βάση του, διότι καταπατείται έστω και εμμέσως το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου.
Πάμε παρακάτω.....
-
Όντως πάμε παρακάτω. Εξαιρετική προσέγγιση Λαπ.
-
Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος πληρώνει το έτος €1140 φόρο.
Ο φόρος των δημοσίων υπαλλήλων είναι όμως χωρίς δημοσιονομικό όφελος, από τη μια τσέπη μπαίνει από την άλλη βγαίνει.
Φυσικά και υπάρχει φοροδιαφυγή στους ΕΕ αλλά τα οριζόντια αυτά μέτρα στοχεύουν κυρίως τους πολύ μικρούς που κρύβουν αναλογικά πολύ λιγότερα και κυρίως για λόγους επιβίωσης.
Αυτούς που βγάζουν μαύρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν τους πιάνουν τα μέτρα , ίσα - ίσα που πλέον θα ηρεμήσουν αφού θα χαρούν να πληρώνουν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, σίγουρα θα είναι λιγότερα από ότι πληρώνουν σήμερα.
Τα νομικά πρόσωπα και οι μεγάλες εταιρείες που όλοι ευαγγελίζονται ξέρετε πόσο συμβάλουν στα φορολογικά έσοδα της χώρας;
Αν δεν κάνω λάθος περίπου στο 1/4 των υπολοίπων.Όλοι ξέρουμε την λύση αλλά δεν συμφέρει τους πολιτικούς που βιοποριζονται από το μαύρα και την εγχώρια μαφία που τους στηρίζει.
Κοινή κλίμακα φορολογίας με πολλά σκαλοπάτια, αφορολογητο και για τους ΕΕ , κατάργηση του τέλους επιτηδευματος και της προκαταβολής φόρου, ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ για ηλεκτρονικές συναλλαγές από τους πολίτες - και όχι αυτές οι αστειοτητες που έχουν εξαιρέσει εντελώς τους γιατρούς - και θα εξαλειφθεί το 70% της μαύρης οικονομίας με πολλαπλάσια φορολογικά έσοδα.
Αλλά επειδή και εσύ Lap έχεις γράψει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν το κάνουν αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί επαλαναμβανομαστε.
Είπαμε πως είναι ξεκάθαρα ένα ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ που κάνει τον Τσίπρα και τον Κατρουγκαλο να μοιάζουν οσίες παρθένες μπροστά τους.
PS: κάποιος έγραψε πως μια φοροτεχνικος σε κάποια εκπομπή υποστήριξε τα μέτρα αυτά, λογικά τα πετσωμένα βρήκαν κάποιο βαθιά κομματικό στέλεχος της ΝΔ, γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι στα κάγκελα.
-
Ο φοροτεχνικος θα τα γνωρίζει τα πράγματα από μέσα ....για πολλούς, όπως και άλλοι που εργάζονται σε λογιστήρια αλλά δεν τα λενε δημοσίως. Οι υπόλοιποι απλά φανατιζονται γιατί έτσι ξέρουν.
Ξαναγράφω, πέρα από μια ομάδα ε.ε που πρέπει να προβλεφθεί μια διαφορετική προσέγγιση, δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε όλοι οι κλάδοι, όπως π.χ οι part time, όσοι έχουν υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικών ούτως η άλλως, όσοι βρίσκονται στην παραμεθόριο κτλ! Αυτοί πραγματικά θίγονται περισσότερο από όλους. Αυτοί έχουν δίκιο να φωνάζουν και να είναι στα κάγκελα.
Vagkirk, στους υπολοίπους γίνεται ένα όργιο φοροδιαφυγής. Μιλάμε για 100-120 ευρώ/ μήνα φόρος. Ένα τεράστιο μερίδιο των ε.ε μπορεί να το πληρώνει ......και δεν το πληρώνει.
Δύο φρέντο εσπρέσσο να πίνουν την ημέρα, στο μήνα βγαίνει ο φόρος που τους αναλογεί. Μιλάμε για τέτοια μεγέθη!
Δες τον ΕΦΚ και το ΦΠΑ. Ότι πιο αντιλαϊκό υπάρχει σε φορολογία. Και όμως το ανεχόμαστε!Κάντε εικόνα ενα παλικάρι με το σαραβαλακι του που πληρώνεται με τον βασικό μισθό να βάζει βενζίνη με 90% φόρους πάνω στην τιμή και δίπλα ο ε.ε με την λιμουζίνα του, η οποία αποκτήθηκε από μη δηλωθέντα έσοδα να περνά στα έξοδα τις δαπάνες αυτές, έστω και με ένα μέρος τους να εκπίπτει.
Ειναι αυτό μια δίκαιη κοινωνία και οικονομία;
Θα μπορούσε ο φόρος στα καύσιμα να είναι 10% και ο ε.ε να έχει πληρώσει τους φόρους που αναλογούν στα έσοδα του. Δεν συμβαίνει όμως!
Γιατί αυτό είναι κακό;
Τώρα θα πάνε σε τίποτα ΙΚΕ, όπου θα αναγκαστούν να δημοσιεύουν ισολογισμούς.
Ότι οι κυβερνώντες πατούν πάνω σε αυτό το γεγονός για να αλλάξουν την αγορά με υπέρμετρη επιβάρυνση είναι εμφανές. Και εγώ το βλέπω. Αλλά, από την άλλη το ίδιο μερίδιο ευθύνης έχουν και αυτοί που το επέτρεψαν όλο αυτό.
-
Γράφτηκε από συνάδελφο στο φ.β. , ως προσωπικό του παράδειγμα , για το περιβόητο τεκμαρτό .
-Μισθωτός:
0-8.600 = 0€ (αφορολόγητο)
8.600-10.000 = 126€ (9% φόρος)
10.000-14.196 = 923,12€ (22% φόρος)
Ασφαλιστικές εισφορές = πληρωμένες από τον εργοδότη
ΣΥΝΟΛΟ= 1.049,12€
-Ε.Ε.:
0-10.000 =900€ (9% φόρος)
10.000-14.196 = 923,12€ (22% φόρος)
Τέλος επιτηδεύματος = 487€ (έκπτωση 25%)
Ασφαλιστικές εισφορές = 3.396€
ΣΥΝΟΛΟ = 5.706€Ειλικρινά, δε ξέρω αν ισχύει , οι λογιστές ας μας διαφωτίσουν ....
-
Οι εισφορές των υπαλλήλων είναι περίπου 22% του εργοδότη και άλλο 14% του εργαζομένου.
Χοντρικα για αυτά τα έσοδα αν δεν κάνω λάθος ειναι κοντά στα €2400
Χοντρικά ο μισθωτός αν δεν έχει άλλες επιβαρύνσεις είναι στα €3500Δηλαδή υπάρχει μια διαφορά των €1200 ευρώ με υπέρμετρη φορολόγηση του ε.ε
Ο υπάλληλος όμως δεν μπορεί να περάσει προσωπικές του δαπάνες ως εταιρικές μειώνοντας την φορολογητέα ύλη. Δηλαδή επιβαρύνεται με τους έμμεσους φόρους όπως ΦΠΑ. Μειώνοντας το πραγματικό του εισόδημα.
Οπότε ναι ο ε.ε επιβαρύνεται περισσότερο αλλά έχει την δυνατότητα με την έμμεση αποδοχή της πολιτείας πως δεν μπορεί να ελέγξει ποιες δαπάνες είναι λειτουργικές και ποιες προσωπικές, να μειώσει στο ίδιο επίπεδο με τον υπάλληλο τις φορολογικές του επιβαρύνσεις.
Δηλαδή το τεκμαρτό, στην σύγκριση αυτήν, στην ουσία αποτελεί το όριο, στεγανό του πόσες δαπάνες θα εμφανίζουν ως λειτουργικές.
Στο παράδειγμα μας δεν υπολογίζουμε το 30% των δαπανών του από την χρήση καρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον υπάλληλο για μείωση φορολογίας.
-
Οι εισφορές των υπαλλήλων είναι περίπου 22% του εργοδότη και άλλο 14% του εργαζομένου.
Χοντρικα για αυτά τα έσοδα αν δεν κάνω λάθος ειναι κοντά στα 2400 ευρώ.
Ο υπάλληλος όμως δεν μπορεί να περάσει προσωπικές του δαπάνες ως εταιρικές μειώνοντας την φορολογητέα ύλη.
Οπότε ο ε.ε έχει την δυνατότητα με την έμμεση αποδοχή της πολιτείας πως δεν μπορεί να ελέγξει ποιες δαπάνες είναι λειτουργικές και ποιες προσωπικές, να μείωσε στο ίδιο επίπεδο τις φορολογικές του επιβαρύνσεις.
Πες μου ρε συ λαπ , ποιες είναι αυτές οι δαπάνες που αναφέρεις ως λειτουργικές για ένα προσωπικό γραφείο , π.χ. έναν δικηγόρο; Ενοίκια, ρεύματα , και τα λοιπά , προφανώς το φαντάζεσαι ότι είναι λειτουργικές και θα τις περάσει.
Τι θα τον σώσει ο ένας υπολογιστής και τα χαρτιά υγείας που θα περάσει ακόμα; Νομίζεις π.χ. ότι το leasing δεν υπόκειται σε έλεγχο ή ότι μία εταιρία θα του δώσει αυτοκίνητο αν έχει εκκαθαριστικό με 10.000 κέρδη;Μιλάω πάντα για τους αναρίθμητους Ε.Ε. και όχι για εταιρίες. Έγραψα αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση τα ετήσια έξοδα μόνο για να είσαι ανοικτός, όχι για να επενδύσεις κιόλας στο επάγγελμα.Σου φέρνω ένα παράδειγμα απλούστατο , δύο μικρομεσσαίων , που πρέπει να βγάλουν το έτος με 14.000€ , όχι κανένα μεγαλοδικηγόρο , αλλά όλους αυτούς που κυνηγάν την υπόθεση με το τουφέκι και μου αναφέρεις για σενάρια εκκαθάρισης εξόδων ( που γίνονται αλλά όχι από αυτόν). Άντε πάλι , προσωπικό παράδειγμα , ο δικός μου λογιστής , δεν περνάει ούτε βιβλιοθήκη αν δεν είναι μόνιμα στο γραφείο εγκαταστημένη.
Τι σου μένει στην τσέπη είναι στο τέλος τέλος η εργασία σου....
-
Υπάρχει ένα μέρος των εε που είναι τίμιοι και σωστοί και θίγονται. Όπως και αυτοί που και να ήθελαν να κλέψουν απλά δεν μπορούν. Ναι αυτοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Αλλά στην ουσία έτσι όπως είναι το νομοσχέδιο νομιμοποιεί αυτό που το κράτος δεν μπορούσε να ελέγξει, δηλαδή τις λεγόμενες λειτουργικές δαπάνες.
Εάν με ρωτάς τι είναι, θα σου πω το εξής απλό. Πάνε σε ένα cush and carry και δες το τι γίνεται. Όλοι, μα όλοι οι ε.ε αγοράζουν προϊόντα για προσωπική χρήση σε τιμολόγιο. Οι ίδιοι οι λογιστές τους τους προτρέπουν, είτε το δικαιολογούν οι καδ τους είτε όχι. Οπότε η διαφορά των 1200 ευρώ φόρου στην πράξη ισοφαρίζονται μέσα σε 2-4-6 μήνες αγοράς προϊόντων για οικογενειακή χρήση με τιμολόγιο με σκοπό τη μείωση της φορολογητέας ύλης.
Αν συνεχίσει τον υπόλοιπο χρόνο στο ίδιο μοτίβο, θα πέσει στο τεκμαρτό όπου θα πληρώσει όσα και ο υπάλληλος η και λιγότερα.
Εδώ δεν μιλάμε για άμεση φοροδιαφυγή αλλά για υπέρμετρη φοροαπαλλαγή με έμμεσο δόλο την φοροδιαφυγή όπου το τεκμαρτό υποτίθεται πως βάζει ένα φρένο.
Τώρα, θα πρέπει να καταργήσουν τελείως αυτό το πράγμα που λέγεται φόρος επιτηδεύματος. Αυτό όντως είναι το ίδιο άδικο η και περισσότερο απο τους υψηλούς έμμεσους φόρους.
-
Όλοι, μα όλοι οι ε.ε αγοράζουν προϊόντα για προσωπική χρήση σε τιμολόγιο. Οι ίδιοι οι λογιστές τους τους προτρέπουν, είτε το δικαιολογούν οι καδ τους είτε όχι.
Αυτή είναι μια φαντασίωση που έβγαλες απ το μυαλό σου και την πιστεύουν πολλοί, σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι, ότι όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, περνάει το κόστος ζωής του, τα μάρκετ, τα εστιατόρια στα τιμολόγια.
Για να προτρεψει σε τέτοιο πράγμα λογιστής, πρέπει να είναι πολύ μεθυσμένος με διάθεση να κάνει πλάκα.
Και στον εαυτό του, γιατί θα έχει τιμολόγια να χώσει στον απαυτό του, γιατί δεν θα ξέρει τι άλλο να τα κάνει. -
Εσύ από που ξέρεις ότι δεν γίνεται;;;;;
Για πες μας....
-
Εσύ από που ξέρεις ότι δεν γίνεται;;;;;
Για πες μας....
Λάθος, εσύ πρέπει να αποδείξεις αυτό που επικαλείσαι.
-
Κατάλαβα!
Άστο πηλιουριτη. Αυτό που σου λέω γίνεται, ιδιαιτέρως στους ε.ε
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις με λογιστές έχουν γίνει πολλές αναφορές στο θέμα αυτό και το πόρισμα είναι ότι η αγορά, τα διάφορα λογιστικά γραφεία, αυτό προτρέπουν.
Πολύ λανθασμένα και παίρνουν πελάτες στο λαιμό τους, αλλά εν τέλη έλεγχος δεν γίνεται ποτέ.
Τώρα με το τεκμαρτό θα ξεσαλωσουν οι πάντες.
-
-
Κατάλαβα!
Άστο πηλιουριτη. Αυτό που σου λέω γίνεται, ιδιαιτέρως στους ε.ε
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις με λογιστές έχουν γίνει πολλές αναφορές στο θέμα αυτό και το πόρισμα είναι ότι η αγορά, τα διάφορα λογιστικά γραφεία, αυτό προτρέπουν.
Πολύ λανθασμένα και παίρνουν πελάτες στο λαιμό τους, αλλά εν τέλη έλεγχος δεν γίνεται ποτέ.
Τώρα με το τεκμαρτό θα ξεσαλωσουν οι πάντες.
Άμα δίνεις το λόγο σου, εγώ σε πιστεύω, έτσι είναι.
Θα μας βάλεις καμιά πηγή;
-
Ναι, κάνω επίκληση στην εμπειρία μου.
Από αυτό που έβαλες διάβασες λίγες γραμμές που κάνουν την διαφορα;;;
"Δεν εκπίπτει κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των 500 ευρώ, από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής. Δηλαδή δεν μπορεί να εκπέσει τιμολόγιο αξίας άνω των 500 ευρώ, για το οποίο η εξόφληση δεν έγινε μέσω τραπέζης"
Μάντεψε πως μπορεί να συμβεί αυτό και με ποιον τρόπο;;;;
-
Υπάρχει κάποιου είδους απόδειξη που θα σε πείσει ότι κάνεις λάθος;
Πες μου αν υπάρχει, και θα τη βρω να στη φέρω.Πηγή;
-
"Άλλωστε, το 2021 το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων που δηλώθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες ανήλθε σε 48,6 δισ. ευρώ, αλλά τα δηλωθέντα καθαρά κέρδη ήταν μόλις 4,2 δισ. ευρώ ή το 8,6% επί του τζίρου.
https://www.eea.gr/arthra-eea/ti-psinetai-gia-ti-forologisi-ton-eleytheron-epaggelmation/
Και μιλάμε για τα δηλωθέντα, όχι τα πραγματικά!!!!!
Αυτό φυσικά είναι ένας μέσος όρος, που τσουβαλιαζει πολλού και αυτό δεν είναι σωστό, για αυτό και επιμένω για μια διαστρωμάτωση των κλάδων που εκ των πραγμάτων έχουν υψηλούς τζιρους, αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή.
Και μιλάμε....για δηλωθέντα, όχι τα πραγματικά.
Είναι άδικο το τσουβαλιασμα, συμφωνω. Δεν βλέπω κανέναν, ούτε έναν όμως, να λέει κάτι για τον ΕΦΚ και ΦΠΑ που είναι ο ορισμός του τσουβαλιασματος. Μάλιστα αν διαμαρτυρηθεί κανεις για το άνευ κριτηρίων επίδομα σε ένα απο τα δύο καύσιμα και δη αυτό με την ούτως ή άλλως χαμηλότερη επιβάρυνση, τότε λοιδορείται. Είναι τελείως αντιλαϊκοι φόροι λοιπόν οι έμμεσοι φόροι και ακόμα και το 30% δαπανών που αναγνωρίζεται ανά περιπτώσεις, είναι ελάχιστο.
-
Τωρα @piliourits περιμένω την δική σου πηγή που αναιρεί αυτά που αναφέρω. Ή τέλος πάντων μιλάει για μια άλλη πραγματικότητα
Είναι η σειρά σου να αποδείξεις τα λεγόμενα σου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2