-
Μα ο πίνακας μπήκε μόνο και μόνο για προπαγάνδα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
Δεν είχε αλήθειες μέσα, παρά μόνο μισές και ολόκληρα ψέματα.
-
Τους αιώνες τους μετράνε ανα 20 ετιες. Πάντα έτσι κάνουν. Ο πίνακας υπολογίζει τις δύο τελευταίες 20 ετιες μέχρι σήμερα. Εάν έβαζε την τελευταία η ανάπτυξη θα ήταν κάτω από 20%!!!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μεγαλύτερη αύξηση εισοδημάτων και αγοραστικής δύναμης που είχε ποτέ ή χώρα ήταν επί εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ.
Nαι μόνο που ήταν ψευτικη, εφήμερη και πλασματική. Ειναι σαν να σου χαρίζω εγώ €1.000.000 για να επενδύσεις και να εξασφαλίσεις το μέλλον σου (ή της επιχείρησής σου) και εσύ να τα χαλάς όλα σε καλοπέραση. Ναι θα περάσεις φανταστικά 4-5 χρόνια, θα έχεις τρομερή αγοραστική δύναμη αλλά μετά θα μείνεις ταπί και ψύχραιμος.
-
Δεν ήταν. Το χρέος ήταν στο 100-110%. Όπως σε πάρα πολλές ανεπτυγμένες χωρες. Μετά ξέφυγε η ιστορία
-
Δεν ήταν. Το χρέος ήταν στο 100-110%. Όπως σε πάρα πολλές ανεπτυγμένες χωρες. Μετά ξέφυγε η ιστορία
Ήταν! Δεν μιλάω για χρέος, αλλά για λεφτά χάρισμα από την ΕΟΚ και τον Ντελόρ (είσαι μικρός για να ξέρεις). Μας χάρισαν λεφτά για συγκεκριμένο σκοπό και εμείς τα χαλάσαμε σε σκυλάδικα, ντάτσουν και μαιζονέτες. Οπότε μετά μείναμε με το πουλί στο χέρι.
Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα από τα χιλιάδες για να το καταλάβεις: πήραμε επιδοτήσεις για να αλλάξουμε την αγροτική παραγωγή (λόγω ποσοστώσεων). Κανείς δεν το είπε φυσικά στους αγρότες, μου ξαφνικά είδαν εκατομμύρια δραχμές να τους τις "χαρίζει" ο μεγάλος ηγέτης. Και να σου τα ντατσούν τα σκυλάδικα κάθε 10χλμ και τα σπίτια. Μετά όμως όταν ήρθε το πέρας του χρόνου και τους είπαν που να βάλουντα αγροτικά προϊόντα (αφού δεν μπορούσαν να πουληθούν), άρχισε η γκρίνια. Δεν έγινα οι επενδύσει που έπρεπε και κάτσαμε στον άξονα ως χώρα.
Για αυτό λέω ο ΑΓΠ μέγας προδότης και ευθύνεται 90% για την καταστροφή της χώρας μας.
-
Μιλάω για εκσυχρονιστικο ΠΑΣΟΚ. 96 και μετά
Τα έχουμε συζήτησε αυτά στα πρώτα έτη της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς, Έγιναν πράγματα και θαματα τότε, οκ!
Έφτασε η χώρα και λόγω Ολυμπιακών αγώνων και λόγω εισόδου στο ευρώ να έχει μια εικόνα που ήταν 10%-15% κάτω από τις μεγάλες κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες. Η ψαλίδα είχε κλείσει αισθητά.
Και οικονομικα, και γεωπολιτικά η Ελλάδα ήταν το κέντρο των Βαλκανίων. Ο λόγος της περνούσε παντού, εδώ έβαλε την Κύπρο στην Ευρώπη ενώ διαφωνούσαν όλοι. Έθετε βέτο και είχε δύναμη διότι είχε οικονομική δύναμηΜετά μας έπιασε η λαμογια, οι προσλήψεις στο δημόσιο για καθένα, τα σκάνδαλα, η υπερχρέωση, οι δημιουργικές λογιστικές εγγραφές, και ήρθε η διεθνής κρίση και έδεσε το γλυκό
-
Το χρέος είναι ρυθμισμένο μέχρι το 2032.
Τοτε σύμφωνα με εκτιμήσεις θα απαιτούνται άλλα 15δις το χρόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους. Τους βλέπετε να ετοιμάζονται? Αυξήσεις δαπανών και μάσες. Καλά ξεμπερδεματα... -
Εστω ενα βημα την φορα. Μακαρι να αρχισουν να καθαριζονται οι σταβλοι του Αυγεια στο Ελληνικο ποδοσφαιρο. Να κλεισουν ολοι οι συνδεσμοι και οχι μονο στα λογια ή στα χαρτια. Να στερησουμε απο τα φασιστοειδη το προσχημα της αγαπης σε μια ομαδα, που τους οδηγει σε κακουργηματικες πραξεις.
Να δουμε ποιοι θα ειναι μετα. -
Και; Θα ψάξουν να βρουν άλλον τομέα να εκδηλώνουν τον ψυχισμό τους. Άρρωστοι άνθρωποι είναι. Πρέπει να τους επιβληθεί και ψυχολογική αξιολόγηση και θεραπεία/ στήριξη. Και μάλιστα πληρωμένα από την τσέπη τους
Καλό βήμα πάντως δεν λέω.
Από την άλλη άκουσα τώρα στις ειδήσεις που έλεγαν πως προτείνεται να δημιουργηθεί ξεχωριστό σώμα για τη φύλαξη των γηπέδων. Άντε πάλι προσλήψεις, άντε πάλι κονδύλια κτλ. Θα πληρώνουμε φόρους για να ηρεμήσουμε πανιβλακες με ψυχικά κόμπλεξ. 2 ευρώ το λίτρο βενζίνης και το 90% αυτού φόρος.
Μετά γιατι έχουμε τόσους αστυνομικούς; Αφού είμαστε ζώα ως λαός.
-
-
Πολλές & Καλοπληρωμένες δουλειές!
Επιτέλους, θα αναστραφεί και το μπρεην ντρεην.
Μπράβο Κυργιάκο! -
Ραγδαία μείωση της ανεργίας. Ακόμα και 2- 3 ώρες να εργάζεσαι δεν θα θεωρείσαι άνεργος.
Από ασφαλιστικές εισφορές;
Και άντε επέδειξε οτι οι 6 ώρες δεν δηλώνονται για 2....
-
Τριτοκοσμική μπανανία, μόνο για call-center αντίστοιχο με την Ινδία κάνει. Χώρα υπο διάλυση με κυβέρνηση παρωδία.
-
Ήρθε και το παλικάρι από τις διακοπές.
Συνεχίζει να ειρωνεύεται με απαξίωση κάποιον που αγόρασε ένα διαμέρισμα με κόπο σε μια Χ περιοχή και για χ,ψ λόγους δεν ασπάζεται την κοσμοθεωρία του,
Είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα
-
Πάντως αν αναφέρεται σε μένα, εγώ αγόρασα 3άρι σούπερ λουξ ντελούξ του '86 και δεν ψάχνω για φέτες γαλοπούλα. Παίρνω κοτόπουλο ψητό σε φέτες αραιά και που...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως αν αναφέρεται σε μένα, εγώ αγόρασα 3άρι σούπερ λουξ ντελούξ του '86 και δεν ψάχνω για φέτες γαλοπούλα. Παίρνω κοτόπουλο ψητό σε φέτες αραιά και που...
Εμ σε ποιον πάει;
"Δεξιός, μεσαιοταξίτης, και μισθωτός των 1200ων ευρώ με 2αράκι στο Χαλάνδρι, ψάχνει για φέτες γαλοπούλα για τοστ, κατά προτίμηση άπαχες. Ανώτατο budget 5 ευρώ ανα εβδομάδα. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις."
Diego μπορείς εσύ, ειδικά εσύ να βγεις στην αγορά εργασίας και να σου προσφέρουν θέση εργασίας με μισθό καθαρά 1500/μήνα;;;;
Μπορείς να αγοράσεις διαμέρισμα, έστω δυάρι. Γιατί λοιπόν ψέγεις αυτόν που τα κατάφερε;Εμένα μου έχει κάνει block. Δεν με διαβάζει γιατί είμαι λέει προκλητικός.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμ σε ποιον πάει;
"Δεξιός, μεσαιοταξίτης, και μισθωτός των 1200ων ευρώ με 2αράκι στο Χαλάνδρι, ψάχνει για φέτες γαλοπούλα για τοστ, κατά προτίμηση άπαχες. Ανώτατο budget 5 ευρώ ανα εβδομάδα. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις."
Diego μπορείς εσύ, ειδικά εσύ να βγεις στην αγορά εργασίας και να σου προσφέρουν θέση εργασίας με μισθό καθαρά 1500/μήνα;;;;
Μπορείς να αγοράσεις διαμέρισμα;Εμένα μου έχει κάνει block. Δεν με διαβάζει γιατί είμαι λέει προκλητικός.
Τώρα θα σε διαβάσει...
Πάντως στο μόνο που έχει πέσει μέσα, αν αναφέρεται σε μένα, είναι στο "Χαλάνδρι".Με 1200euro μισθό ούτε την αποθήκη του υπογείου δεν θα μπορούσα να αγοράσω. Αυτά τα χρήματα τα έπαιρνα πριν 22 χρόνια.
-
Δεν πάει για σένα και στον αποκλεισμένο δεν απαντάω γιατί δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύμματος. Πάει σε όλους τους καρμοίρηδες κατα φαντασίαν μεσαιοταξίτες που φοβούνται μην τους κάνει Σοβιετία ο Σκουρλέτης με τη Γεροβασίλη και χάσουν "τις ευκαιρίες που προσφέρει ο καπιταλισμός" αλλά δεν έχουν βάλει θέρμανση στην πολυκατοικία από το 2010 και έχουν βγάλει αιμορροίδες από το πολύ μακαρόνι. Θεωρώ οτι έχεις αντίληψη και καταλαβαίνεις τι είναι γαλέρα και τι όχι, και επίσης τι "ευκαιρίες" προσφέρει ειδικά στην Ελλάδα η αγορά εργασίας.
Επίσης γενικότερη συζήτηση αυτή, αλλά και με 2 και 3 χιλιάρικα μεσαία τάξη δεν είσαι, δε χτίζεις σπίτι, δεν αγοράζεις, δεν παίρνεις αμάξι κούτα τύπου 3αρα BMW (γιατί φόρουμ αυτοκινητου είμαστε) κτλ. Έχει αλλάξει τρομερά η αξία των χρημάτων όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πιο άσχετοι που δεν έχουν ακούσει τη λέξη "πληθωρισμός" για παράδειγμα. -
Θα αλλάξει την υπογραφή "μεσαιοταξιτης με τριάρι και περισσότερα από 1200 ευρώ και με ψητό κοτόπουλο....."
Μη με φοβάσαι, δεν δαγκώνω.
Με χαρά να συζητήσω αλλά με επιχειρήματα, πήγες και δεδομένα. Αν μου αρχίζεις τα γιλεκοφλωροι με ηλεκτρικά, μεσαιοταξιτες με φέτες για τοστ, βγάζετε αιμορροΐδες από τα μακαρόνια κτλ θα απαντώ στο ίδιο μήκος κύματος και όπως κατάλαβες μπορώ να γίνω πολύ κακός
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν πάει για σένα και στον αποκλεισμένο δεν απαντάω γιατί δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύμματος. Πάει σε όλους τους καρμοίρηδες κατα φαντασίαν μεσαιοταξίτες που φοβούνται μην τους κάνει Σοβιετία ο Σκουρλέτης με τη Γεροβασίλη και χάσουν "τις ευκαιρίες που προσφέρει ο καπιταλισμός" αλλά δεν έχουν βάλει θέρμανση στην πολυκατοικία από το 2010 και έχουν βγάλει αιμορροίδες από το πολύ μακαρόνι. Θεωρώ οτι έχεις αντίληψη και καταλαβαίνεις τι είναι γαλέρα και τι όχι, και επίσης τι "ευκαιρίες" προσφέρει ειδικά στην Ελλάδα η αγορά εργασίας.
Επίσης γενικότερη συζήτηση αυτή, αλλά και με 2 και 3 χιλιάρικα μεσαία τάξη δεν είσαι, δε χτίζεις σπίτι, δεν αγοράζεις, δεν παίρνεις αμάξι κούτα τύπου 3αρα BMW (γιατί φόρουμ αυτοκινητου είμαστε) κτλ. Έχει αλλάξει τρομερά η αξία των χρημάτων όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πιο άσχετοι που δεν έχουν ακούσει τη λέξη "πληθωρισμός" για παράδειγμα.Εγώ μόνο για μένα μπορώ να γράψω για την δική μου στάση. Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να γίνω το στρατιωτάκι ορισμένων που ψάχνουν κορόιδα για λαϊκή επανάσταση και ταξική πάλη.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όποιος θεωρεί ότι είναι επαναστάτης και ζει με το όνειρο να γκρεμιστεί αυτό το κοινωνικό/πολιτικό/οικονομικό σύστημα, ας επαναστατήσει ελεύθερα με πράξεις.
Επειδή μικρό παιδί δεν είμαι, πολύ εύκολα μπορώ να καταλάβω αν κάποιος θέλει να κάνει επανάσταση στις πλάτες άλλων. Και δυστυχώς οι καθοδηγητές με τις πουράκλες είναι πολλοί.
Και μέσα στο φόρουμ, αυτοί που υποστηρίζουν την λαϊκή επανάσταση και την ταξική πάλη είναι γιαλαντζί.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2