-
Mα για το Μάτι κυρίως αυτό έφταιγε, οι κλειστές μάντρες που έκλεισαν την πρόσβαση προς την παραλία την ώρα που χρειάζονταν να φύγουν οι κάτοικοι. Και παντού το ίδιο γίνεται ακόμα, μέχρι την επόμενη τραγωδία. Αλλά ποιά κυβέρνηση θέλει να σπάσει αυγά αναγκάζοντας τους πολίτες να κατεδαφίσουν τα παράνομα και να χαρίσουν μέτρα από οικόπεδα για δρόμο; Απάντηση: καμία. Ξέρουν οτι έτσι θα χάσουν ψηφοφόρους και απλά εύχονται να μη σκάσει στη βάρδια τους το ατύχημα. Έχουμε ένα μήνυμα στο κινητό τώρα και κάτι έγινε, κοροιδευόμαστε όλοι μεταξύ μας. Το πλάνο είναι "τρέξτε και αφήστε τα πάντα πίσω και αν γλυτώσει το σπίτι γλύτωσε"
Από τύχη καθαρά και μόνο δεν έχει γίνει αντίστοιχη τραγωδία έτσι που έχουν χτίσει τα πάντα χωρίς καμία μέριμνα για εξόδους διαφυγής, χωρίς σωστούς δρόμους κτλ. Όλα τυχαία, όπως γουστάρει ο καθένας. ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις κλείνουν το μάτι και κάνουν πως δε βλέπουν. Κάντε καμιά βόλτα σε Λουτράκι πχ. και δείτε τα χάλια και εκεί. Αυτό δεν αναιρεί όμως τις ανάγκες ενίσχυσης της πυροσβεστικής, ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές.
Στο σημείο που διαφωνώ με το Δία (του οποίου το ποστ είναι για μένα πολύ σωστό), είναι οτι βλέπω ως ηθελημένη την αποδυνάμωση της πυροσβεστικής, όπως και της υγείας, της παιδείας κτλ. Θες να το πείς μνημονιακές υποχρεώσεις λόγω πλεονασμάτων και μείωσης δαπανών που πρέπει να έχουμε; Θες να το πεις ιδεολογικό κόλλημα των τωρινών γιατί δε γουστάρουν ενίσχυηση του δημοσίου πέρα από συγκεκριμένους τομείς; Εγώ το βλέπω ως συνειδητή και φυσικά εγκληματική απόφαση. Λεφτά παραδόξως για μπάτσους, παπάδες, πέτσωμα και απευθείας αναθέσεις έχουμε, για πυροσβεστική και νοσοκομεία όχι.
Επίσης δεν υπάρχει κανένα πλάνο από τους αρμόδιους, καμία σοβαρή εκπαίδευση και φυσικά καμία προοπτική. Χαώδης η διαφορά των Ρουμάνων πυροσβεστών με τους δικούς μας πχ. αρκεί να δεις τις φώτο. Προσωπικά δε βλέπω καμία διαφορά στο τι έχουν κάνει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να αποφύγουμε την επόμενη τραγωδία, υποτίθεται ένας από τους λόγους που πήγαν σπίτι τους οι Συριζαίοι ήταν ακριβώς αυτό. Αντί για βελτίωση λοιπόν, είδαμε πριν λίγες μέρες στη Μάνδρα μέχρι και αύρες να προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές επειδή δεν έχουμε πυροσβεστικά, μιλάμε για κατάντια χώρας. Παραθαλάσσιο τσίρκο.ΥΓ: Επίσης γενικά πρέπει οι πολιτικοί να σταματήσουν να το παίζουν κομμάντο και μαχίμια για τα μάτια του κόσμου. Βαρέθηκα από την εποχή Καμμένου τα μπουφάν παραλλαγής, τα γένια 3 ημερών και τα λευκά πουκάμισα με τα γυρισμένα μανίκια τώρα κτλ. Έλεος με τους επικοινωνιολόγους από τα πανέρια που έχετε όλοι. Δεν είστε ούτε "σκληροί", ούτε "δοκιμάζεστε από τις καταστάσεις", είστε κάτι μπούληδες που βγάλατε τη γραβάτα. Άιντε επιτέλους.
-
Είχε την βλακεία σε προσφορά στις πρόσφατες εκπτώσεις;
Σχολίασε επί του θέματος και μη πέφτεις σε τέτοια κριτική προθέσεων διότι και πάλι θα ζητάς να διαγραφεί ο λογαριασμός σου και θα φτιαχνεις νεο.
Καλά το ξεκίνησες, κοσμια και επί του θέματος και τελικά οδηγείς την συζήτηση στην παρανοϊκή αντίληψη περί κομμάτων που δυστυχώς εχεις
-
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι.
Τεσπά, πάρτο αλλιώς αυτήν την φορά και πες την άποψη σου με σοβαρότητα για να σε αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα
-
Έχουμε καταλάβει όλοι, αλλά κανείς δεν έχει εκδικητικό σκοπό. Κάνε ότι θεωρεις καλύτερο για το προφίλ σου στις συζητήσεις, απλά παρέμεινε σοβαρός
-
Ρώτα στο google ποια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πολιτισμό να τις διδάξεις τον δικό σου.
Ζητα βοήθεια από το άλλο το τζιμανι της παρέας, που αναρωτιέται πώς και δεν έγινε ακόμα πλούσιος
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο θέμα των πυρκαγιών κάποτε θα πρέπει να ειπωθούν οι αλήθειες.
Και συγκρίσεις με το φάστ τράκ του Ελληνικού που ανήκει στο κράτος, για το Μάτι που ανήκει σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, δεν είναι σοβαρές.
Αλλά οι αλήθειες πονάνε, γιατί πρέπει να τεθούν και οι ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικήσεων.
Για το Μάτι οι μάντρες στους αγροτικούς δρόμους των 4 μ. πλάτους, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.
Τι ειπώθηκε για αυτό ?
Γιατί δεν είναι σοβαρές;
Ποιός ορίζει που θα μπουν οι μάντρες αν όχι το πολεοδομικό σχέδιο; Και γιατί να μην εφαρμοστεί σε έναν οικισμό; Δεν υπάρχει η διαδικασία της εισφοράς σε γη και χρήμα για τη εφαρμογή ενός σχεδίου; Δεν είναι πράξη της κεντρικής κυβέρνησης με ΦΕΚ το πολεοδομικό σχέδιο; Και από πότε το εφαρμόζουμε μόνο σε κρατική έκταση;
Μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον πολεοδομικό σχεδιασμό,ο οποίος δεν είναι βούληση των ιδιωτών αλλά μελέτη των τοπικών αναγκών η εφαρμογή της οποίας ανέκαθεν χρηματοδοτούνταν από την κεντρική κυβέρνηση και όλες οι αποφάσεις της, όπως απαλλοτριώσεις και λοιπά δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.
-
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρώτα στο google ποια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πολιτισμό να τις διδάξεις τον δικό σου.
Δεν μου βγάζει κάποιο αποτελεσμα! Για ανέβασε κάποιο λινκ!
Αυτές που ψηφίζουν οι Έλληνες κόμματα που δεν σου αρέσουν. Μιλάμε για τέτοια παράνοια! Αρρώστια!
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ζητα βοήθεια από το άλλο το τζιμανι της παρέας, που αναρωτιέται πώς και δεν έγινε ακόμα πλούσιος
Επειδή δεν ξερω… Από εσένα δηλαδή?
Ρώτα μια από τις πολλαπλές προσωπικότητες σου. Θα σου απαντήσει. Συμπόνια μόνο!
-
Όλο για το Μάτι, για τη Μαρφίν, δεν λέτε τίποτα!
(Λαπ μην τον αποπαίρνεις τον pp, μετά από μια βόλτα στη Κορόλα με τα 200 αλογατα, γύρισε άλλος άνθρωπος, πετάει...)
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λεπτομερεια. Σαν σημερα εφυγαν 102 ανθρωποι στο Ματι και δεκαδες αλλοι ακομα παλευουν να σταθουν στα ποδια τους.
Αν μου επιτρέπεις να διορθώσω το νούμερο.
103 οι νεκροί.
Ο κατάλογος των νεκρών:
ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Αικατερίνη,
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Ζωή,
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος,
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ Αιμιλία,
ΒΟΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευθύμιος,
BONTE Dirk,
ΓΑΖΕΠΙΔΟΥ-ΓΑΖΕΠΗ Παναγιώτα,
ΓΑΛΑΝΗ Μαρία,
ΓΙΑΝΑΚΟΔΗΜΟΣ Βασίλειος,
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία,
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική,
ΔΕΣΥΠΡΗ Θέκλα,
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αβάπτιστο τέκνο,
ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΗ Μαργαρίτα,
ΔΟΞΑΣ Παναγιώτης,
ΔΟΞΑΣ Αργύριος,
ΔΡΟΥΒΗΣ Χαράλαμπος,
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Ευστράτιος,
ΘΑΝΟΣ (ή ΝΤΑΝΟΣ) Ιωάννης,
ΚΑΚΑΡΗΣ Σπυρίδων,
ΚΑΛΑΜΠΑΝΙΔΑ Μαρία,
ΚΑΛΑΜΠΑΝΙΔΑ Μαριάνθη,
ΚΑΛΕΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Νικόλαος,
ΚΑΛΕΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Ιωάννης,
ΚΑΛΕΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Παρασκευή,
ΚΑΝΔΑΛΕΠΑ Σμαράγδα,
ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ Γαρυφαλλιά,
ΚΑΡΑΛΗ Αθηνά (Νέλλη),
ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ Βασίλειος,
ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ Μάρκος,
ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ Πάρης,
ΚΕΡΤΣΟΣ Κωνσταντίνος,
ΚΛΑΔΙΟΣ Ιάκωβος,
ΚΛΑΔΙΟΣ Ιωάννης,
ΚΛΑΔΙΟΥ Μαρία,
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ Γεώργιος,
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ Δημήτριος,
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ Παναγιώτης,
ΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥ Πιπίνα,
ΚΟΚΚΩΝΗΣ Επαμεινώνδας,
KORZENIOWSKA Beata-Teresa,
KORZENIOWSKI Kacper-Nikolaj,
ΚΟΣΣΟΡΑΣ Νικόλαος,
ΚΟΥΚΛΑ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Μαρία,
ΚΟΥΚΛΑΣ Χρήστος,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ Μαριάνθη,
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλεία,
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ Μιχαήλ,
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ Στέλιος,
ΜΑΣΧΑ Αγγελική,
ΜΑΣΧΑΣ Άγγελος, ΜΑΥΡΙΔΟΥ Βασιλεία,
ΜΙΧΑΣ Βίκτωρας,
ΜΩΡΑΪΤΗ Ασπασία,
ΝΙΤΣΟΤΟΛΗ Κατίνα,
ΝΤΟΥΤΣΑ-ΓΑΒΑΚΗ Νικολέτα,
O’CALLAGHAN-WESTROPP Brian,
ΟΡΦΑΝΟΥ Κωστούλα,
ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ Μαρία,
ΠΑΛΙΟΥΡΑ Βασιλική,
ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ Στυλιανός-Ιωάννης,
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ιωάννης,
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Παναγιώτης,
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΖΟΓΚΑ Φλώρα,
ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Σπυρίδων Ιερέας,
ΠΑΤΕΛΑΡΟΥ Μοίρα,
ΠΕΤΑΛΑ Ευαγγελία,
ΠΕΤΑΛΑΣ Διονύσιος,
ΠΛΥΜΑΚΗΣ Λεωνίδας,
ΠΟΛΙΤΟΥ Ευγενία,
ΠΟΛΥΠΟΡΤΗΣ Μιχαήλ,
ΣΑΡΙΕΒΑ Ελένη,
ΣΙΑΠΕΡΑ Ευαγγελία,
ΣΙΑΠΚΑΡΑ Καλλιόπη,
ΣΙΔΕΡΗ Ελένη,
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Ζαμπέτα,
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ Δημήτριος,
ΣΠΑΝΟΥ Κασσιανή,
ΣΠΗΛΙΩΤΗ Χρύσα,
ΣΠΥΡΙΔΗΣ Σπύρος,
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Θάλεια,
ΤΖΟΥΛΙΑΣ Δημήτριος,
ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ Δημήτριος,
ΤΣΑΟΥΣΗ Θεοδώρα,
ΤΣΑΡΜΠΟΣ Παύλος,
ΤΣΕΚΟΣ Βίκτωρ,
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ Φίλιππος,
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική,
ΦΙΛΙΠΠΟ-ΠΟΥΛΟΥ Σοφία,
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία,
ΦΥΤΡΟΣ Ανδρέας,
ΦΥΤΡΟΣ Γρηγόρης,
ΦΥΤΡΟΥ Ευδοκία,
ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ Παναγιώτης,
ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑ Ελισάβετ,
ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑ Μαρία,
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος,
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Βασιλική,
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Ευπραξία,
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Μελίνα-Ευπραξία (Εβελίνα),
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Ηλιάνα-Μαρία (Μαριλία),
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ Στέλλα,
ΑΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΗ Σορός γυναίκας.Για τις φωτιές στην Πελοπόννησο (Ηλεία) το 2007 που πεθάναν 49 άτομα έχουμε κανένα όνομα ή δεν σε ενημέρωσαν από το κοντρόλ;
-
Γενικά σταματήστε όλοι αυτήν την συζήτηση. Όλοι όμως. Δεξιοί και αριστεροί. Μπροστά στις ψυχές δεν υπάρχει κανένας αντίλογος ούτε επιχείρημα.
Σεβασμός και μόνο σεβασμός. Τίποτα άλλο. Σας παρακαλώ όλους,αλλάξτε θέμα
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το θέμα με τους κατοίκους εξωτερικού δεν αφορά τόσο πολύ αυτούς που για κάποιους λόγους ξενιτεύτηκαν, αλλά κυρίως όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν αλλού. Προσωπικά δεν δέχομαι ο 2ης-3ης γενιάς Μπρούκλης (από το Brooklyn) ή Λαζογερμανός, να αποφασίζει για το δικό σου και το δικό μου μέλλον, απλά επειδή είχε έναν παππού από την Ελλάδα. Πολύ καλώς υπάρχουν λοιπόν οι απαγορεύσεις. Νομίζω το έχω ξαναγράψει: Φίλος μου Βρετανός, δεν μπόρεσε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit, επειδή έφυγε από την χώρα του στα 18 του και έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του εκτός αυτής. Πολύ καλά κάνουν οι Βρετανοί και πολύ καλά υπήρχαν κι εδώ οι σχετικοί περιορισμοί!
Δεν έχω πρόβλημα να ψηφίζει ένας Έλληνας πολίτης που ζει στο εξωτερικό, που όταν έφυγε από την Ελλάδα ήταν πάνω από 18 ετών και ήταν εγγεγραμμένος στους Ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους.
Δεν έχω κάτι να φοβάμαι για την δική μου ζωή από αυτούς τους ανθρώπους.Όλα αυτά πάντα με την προϋπόθεση ότι θα πηγαίνουν να ψηφίζουν στα διάφορα προξενεία αυτοί οι άνθρωποι.
Αυτός ή αυτή που γεννήθηκε και ζει αλλού (π.χ. τα ανίψια μου στην Αμερική) δεν είναι εγγεγραμμένα στους Ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να εγγραφούν. Επίσης δεν είναι εγγεγραμμένα ούτε τα ξαδέλφια μου που γεννήθηκαν στις Αμερική. Ούτε αυτοί μπορούν να ψηφίσουν.
Οπότε θα το γράψω ξανά. Προς τι η ανησυχία ή/και ο φόβος;
Τα ίδια γράφω συνέχεια και είναι κουραστικό.
-
Ανησυχία και φόβος υπάρχει όταν άνθρωποι που δεν έχουν επαφή με την χώρα, αποφασίζουν για εμάς (ή έστω επηρεάζουν). Στα άλλα που λες δεν διαφωνώ.
-
Ενώ αυτοί που ζούνε στην Ελλάδα έχουν επαφή με τη χώρα, για αυτό πάντα σε όλες τις εκλογές δίνουν ηχηρά μηνύματα ανατροπών.
ok. είναι και αυτή μία άποψη...Τέσπα, την κάνω για δουλειά...
-
Εμ δεν είναι έτσι καταιγίδα. Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Πλέον θα εγγράφονται στους καταλόγους και όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι
Είναι μεγάλη συζητη για το τι έχει προσφέρει στην χώρα του κάποιος που έφυγε στα 18 και τώρα ας πούμε στα 50-60 θέλει να ψηφίσει. Αλλά πες για αυτούς υπάρχει το συναισθηματικό δέσιμο και οκ να κάνουμε τα στραβά μάτια. Εδώ μιλάμε αν κατάλαβα σωστά και για δεύτερης και τρίτης, τέταρτης κτλ γενιάς ομογενείς που θα συναποφασίσουν μαζί με τους εν Ελλάδι κατοίκους για την καθημερινότητα, την φορολόγηση που θα επιβληθεί για όσους κατοικούν εδώ.
-
Η κριτική των ανθρώπων που αγωνίζονται στο πεδίο από τις δροσιές και την άνεση του γραφείου είναι εύκολη πάντα. Όμως ρε σεις - χωρίς καμία απολύτως διάθεση ξεκατινιάσματος:
Η συστηματική εμφάνιση ως έκφρασης αριστείας του επιτελικού κράτους των εντολών εκκένωσης αδιακρίτως (όχι επιλεκτικές εκκενώσεις πχ ευπαθών αλλά καθολικές, ολόκληρων οικισμών) με το επιχείρημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής μέχρι που θα φτάσει? Η κινδυνοφοβία για την απώλεια ζωής του ενός με πόσα 100δες στρέμματα καμένης γης, απώλειας κεφαλαίου και αποδιοργανωμένων οικοσυστημάτων αντισταθμίζεται?
Πάντα θυμάμαι στις καλοκαιρινές φωτιές στο χωριό να δουλεύουν οι λίγοι δασοπυροσβέστες (τοτε) μαζί με τους ντόπιους και τα εργαλεία τους στις κατασβέσεις - μέχρι και τα μεγαλύτερα παιδιά κόβαμε κλάρες και κοπανάγαμε τις καύτρες περιμετρικά παρέα με τους ενήλικες "για να μαθαίνουμε". Τώρα πλέον με την πρώτη καπνιά το κράτος σαλπίζει άτακτη υποχώρηση με αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο αφού οι υπηρεσιακές δυνάμεις απλά ΔΕΝ επαρκούν όπως προκύπτει εκ τους αποτελέσματος.
-
Εάν έχουν κάποιο έννομο συμφέρον ή οικονομικο ή φορολόγηση, φυσικά και να ψηφίζουν. Εννοείται!
Θα το διαβάσω όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Να δω τι λέει
Όσο για τις κατηγορίες, άσε τα σάπια. Είπαμε πάρτο ωραία και σοβαρά και ξεχνάμε τον παλιό λογαριασμό
-
Μόνο έχεις πει. Χαμό είχες κάνει.
Τώρα το παίζεις τρελουτσικος
Τεσπα.
Οκ θα το διαβάσω. Το διάβασες εσύ και λες πως δεν είναι έτσι όπως τα λέω....σωστά;
-
Διάβασε προσεκτικά τι λέει και θα βρεις και τους χρονικούς περιορισμούς που θα πρέπει να έχει ζήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και για ποσό καιρό.
Εσύ το διάβασες; Ποιο νόμο έχεις διαβάσει; Μήπως διαβασες τον 4648/2019 ή τον νόμο τον οποίο σχολιάζουμε που είναι στην διαβούλευση;
Ποια άρθρα θέτουν περιορισμο. Για πες μας
-
Εγώ τα διάβασα. Βρήκα και ποια άρθρα καταργούνται. Θέλω να μου πεις ποια άρθρα υποστηρίζουν αυτό που λες.
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2