-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ετσι δυνατά, μην μασάς...
Εχουμε και τους αριστερούς που έχουν λουφάξει, εν όψει της νέας φάπας, τουλάχιστον εσύ κρατάς τον διάλογο ψηλά...
Να υποθέσουμε ότι αυτό είναι το coming out απ τη Νεοδημοκρατικη ντουλάπα εραστών του Κούλη;
Οχι είναι μία απλή διαπίστωση της στυγνής πραγματικότητας...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως εγώ διασκεδάζω με τα σχόλια που ανεβάζουν οι 2-3 λαθρολάγνοι, ενώ όλο το φόρουμ τους κράζει...
Εσύ διασκεδάζεις με τις αγορές πλουσίων μεταναστών που αγοράζουν σπίτια από τον κλαδο σου.
Βεβαίως γιατί αυτοί έρχονται νόμιμα.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως εγώ διασκεδάζω με τα σχόλια που ανεβάζουν οι 2-3 λαθρολάγνοι, ενώ όλο το φόρουμ τους κράζει...
Εσύ διασκεδάζεις με τις αγορές πλουσίων μεταναστών που αγοράζουν σπίτια από τον κλαδο σου.
μπα, δεν εχουν #mavra και ειναι αμαθητοι οι εργολαβοι
Δεν πάνε σε απλούς εργολάβους αυτοί...
Πάνε σε άλλους που έχουν χορηγούς λευκαντικές ουσίες...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ετσι δυνατά, μην μασάς...
Εχουμε και τους αριστερούς που έχουν λουφάξει, εν όψει της νέας φάπας, τουλάχιστον εσύ κρατάς τον διάλογο ψηλά...περασε απο το μυαλο σας οτι μπορει να δουλευουνε αντι να κλεβουνε και να προετοιμαζονται να δαγκωσουν τις νεες κρατικες προμηθειες? αν και μαλλον σας αρεσει να βλεπεπε να κλεβουν οι αλλοι και χαιροστε που εχετε διαμεριζμα και τιβι πενηντα ιντσες
Μιλάμε για πραγματικούς αριστερούς, όχι κατά δήλωση...
-
Βεβαίως γιατί αυτοί έρχονται νόμιμα.
Πως γίνεται κάποιος που υιοθετεί μια αντιμεταναστευτική ρητορική να υποστηρίζει τους μετανάστες που αγοράζουν αυτό που πουλάει και όχι αυτούς που εκμεταλλεύεται την υπεραξία της εργασίας τους για να κατασκευάζουν αυτό που πουλάει;;;;
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμπιστεύομαι πολύ λιγότερο από εσένα Αντυ την κρίση και κυρίως την μνήμη του "κυρίαρχου λαού" . Πάντως μια ανεξέλεγκτα επελαύνουσα αλαζονική ΝΔ αποτελεί θεσμικό κίνδυνο για την δημοκρατία. Όταν το δίπολο συμπολίτευση-αντιπολίτευση είναι τόσο άνισο από πλευράς εκλογικής δυναμικής τα μαντάτα δεν είναι καλά για την χώρα ανεξαρτήτως κυβερνωσας παράταξης.
Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης προς τον "κυρίαρχο λαό". Είναι μονόδρομος, αυτός αποφασίζει στη Δημοκρατία, είτε αρέσει είτε όχι.
Τώρα για τα περί επελαύνουσας αλαζονικής ΝΔ, θα έλεγα ότι υιοθετείς με ευκολία την αριστερή προπαγάνδα. Έστω κι αν φαινομενικά τα κίνητρά σου πηγάζουν από "πιο δεξιά" οπτική γωνία.
Όλοι υπάγονται στους κανόνες. Είτε είναι οι γραμμένοι νόμοι του κράτους είτε οι άγραφοι της πολιτικής. Η ΝΔ είναι παραδοσιακό κόμα εξουσίας, θέλει να είναι και στο μέλλον εδώ, δε θα ρισκάρει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ και να εξαφανιστεί από χάρτη.
Προσωπικά λοιπόν δε με ανησυχεί τόσο το αριστερό εκ του πονηρού αφήγημα περί ασύδοτης ΝΔ. Πιο πολύ με απασχολεί ο εφησυχασμός που μπορεί να φέρει η μεγάλη νίκη. Ανθρώπινο όταν νοιώθεις όταν παίζεις χωρίς αντίπαλο να χαλαρώνεις και να μειώνεται η απόδοσή σου.
Και δευτερευόντως η μεγάλη νίκη σημαίνει και μεγάλες ευθύνες. Η χώρα μόνο κούτσα-κούτσα και σιγά-σιγά μπορεί να πάει όμως, δεν μπορεί να κάνει άλματα. Και καλό θα είναι οι προσδοκίες των πολιτών να είναι ρεαλιστικές, για να μην ξαναπέσουν στον πειρασμό του αριστερού λαικισμού και χάσει πάλι η χώρα καμιά 10ετία ανάπτυξης και εξέλιξης. -
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και απλώς περνάει βασανιστικά ο χρόνος για την αριστερά και τους αριστερούς. Όσους θα απομείνουν.
Δεν υπάρχει αριστερά και αριστεροί, μόνο <<αριστερά>> και <<αριστεροί>>. Μουφέξ.
Αν υπήρχε θα έπαιρνε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.Δεν είναι βιώσιμη η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρουν και οι ίδιοι και τους πέρασε το μήνυμα και ο κόσμος.
Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαικών.
Ας "κονταροχτηπηθούν" την επόμενη 4ετία ο Αλ6 (γιατί δεν πρόκειται να φύγει) με το Νικόλα, ποιος θα τα καταφέρει.
Μπορεί να βγει και κάτι καλό για τη χώρα, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει κάποιος ότι η ΝΔ θα κυβερνά για πάντα. -
-
-
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και απλώς περνάει βασανιστικά ο χρόνος για την αριστερά και τους αριστερούς. Όσους θα απομείνουν.
Δεν υπάρχει αριστερά και αριστεροί, μόνο <<αριστερά>> και <<αριστεροί>>. Μουφέξ.
Αν υπήρχε θα έπαιρνε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά.Δεν είναι βιώσιμη η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρουν και οι ίδιοι και τους πέρασε το μήνυμα και ο κόσμος.
Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαικών.
Ας "κονταροχτηπηθούν" την επόμενη 4ετία ο Αλ6 (γιατί δεν πρόκειται να φύγει) με το Νικόλα, ποιος θα τα καταφέρει.
Μπορεί να βγει και κάτι καλό για τη χώρα, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει κάποιος ότι η ΝΔ θα κυβερνά για πάντα.Δεν είναι αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, σταμάτα επιτέλους αυτή τη χυδαιότητα, δε σε τιμά καθόλου. Ούτε η σοσιαλδημοκρατία είναι αριστερά, είναι απλά τα τσικό της δεξιάς που περνάνε πιο εύκολα τα αντιλαικά μέτρα. Μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα που τα ξέρει και παιδί Γυμνασίου.
Αν είναι να κάνετε επίθεση στην αριστερά κανένα πρόβλημα, τα συνεταιράκια σας ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ να τα κρατήσετε εσείς που ψηφίζατε χέρι-χέρι τα μνημόνια.
-
Μπορεί να βγει και κάτι καλό για τη χώρα, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει κάποιος ότι η ΝΔ θα κυβερνά για πάντα.O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα τα κάνει αυτά;
Να το ξαναπώ.
O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα τα κάνει αυτά;
Με Αλέξι στο τιμόνι;
Μα, αυτός δεν είπε ότι παραμένει στο τιμόνι του κόμματος;Ξέρεις πολλά αριστερά ή/και κομουνιστικά κόμματα που, μετά από εκλογικές ήττες, οι επικεφαλής τους παραιτούνται για να αναλάβει άλλος το κόμμα;
Μεθαύριο Κυριακή, θέλω να δω αν τελικά χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ο Τσίπρας θα παραιτηθεί.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα παραιτηθεί. Θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ μικρούλης (ημιπιτσιρικάς) για να αφήσει την καρέκλα.
Οι Αριστεροί (και οι κομμουνιστές) δεν έχουν κουλτούρα να αφήνουν εύκολα τις καρέκλες και τα αξιώματα. Είναι σαν τους δημοσίους υπαλλήλους. Μονιμότητα μέχρι τα βαθειά, τα απύθμενα γεράματα και τα μισθά να πέφτουν.
Προσωπικά δεν θέλω να παραιτηθεί ο Τσίπρας. Όσο παραμένει αυτός και το τσίρκο του στις καρέκλες τους εγώ διασκεδάζω με τα καραγκιοζιλίκια της Ελληνικής αριστεράς.
-
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά όμως αλλά καλή προσπάθεια
-
Η μπάλα στην εξέδρα είναι κλασική τακτική των δεξιών όταν σφίγγουν οι κώλοι.
-
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Και εγώ πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι κέντρο. Πάντα το πίστευα αυτό.
Επίσημα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την Αριστερά.
Τα καλύτερα παιδιά.
Κόκκαλης, Κουντουρά και Παπαδημούπολη... -
Είπαμε μπάλα στην εξέδρα, και το ΠΑΣΟΚ τότε είναι σοσιαλιστικό κόμμα, η ΧΑ πατριώτες κτλ. Ότι γράφει ο καθένας στην επικεφαλίδα και ό,τι γουστάρει ο μέσος χρήστης του ίντερνετ για να κάνει αντιπολίτευση straw man ισχύει, όχι η πραγματικότητα. Συνεχίστε έτσι!
-
Κάπου εκεί είναι η μπάλα σου.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είπαμε μπάλα στην εξέδρα, και το ΠΑΣΟΚ τότε είναι σοσιαλιστικό κόμμα, η ΧΑ πατριώτες κτλ. Ότι γράφει ο καθένας στην επικεφαλίδα και ό,τι γουστάρει ο μέσος χρήστης του ίντερνετ για να κάνει αντιπολίτευση straw man ισχύει, όχι η πραγματικότητα. Συνεχίστε έτσι!
Τα κόμματα έχουν καταστατικά και έχουν και ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει ιστορία που κρατάει από την εποχή του ΚΚΕ και την διάσπασή του. ΚΚΕ Εσωτερικού, αν ζούσες τότε. Εγώ ζούσα και ψήφιζα.
Από εκεί και πέρα προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί για ψηφοθηρικούς λόγους. Άλλωστε αυτοδυναμία δεν κατάφερε να πετύχει στις νίκες που είχε. Οπότε μάζεψε περαστικούς μήπως και του φέρουν ψήφους. Το καταστατικό όμως παραμένει ίδιο. Αριστερό καταστατικό και ιδεολογία αριστερή.
Αν οι πολιτικές που εφάρμοσε δεν ήταν αριστερής κατεύθυνσης, για αυτά οι ίδιοι δίνουν απαντήσεις και επιμένουν ότι είναι αριστεροί και αρκετοί λένε ότι είναι και κομμουνιστές.
Δεν φταίω εγώ για αυτά που λένε και κάνουν αυτοί.
-
Το κατασταστικό δεν έχει καμία σημασία όπως δεν έχουν και τα λόγια του Χ/Ψ πολιτικού που μόνο σκοπό έχει την εκλογή. Σημασία έχουν ΜΟΝΟ τα έργα ενός κόμματος ιδιαίτερα όταν έχει κυβερνήσει. Εκεί είδαμε καθαρά τι είναι ο καθένας.
Οπότε εδώ έχουμε ένα κόμμα που εφαρμόζει δεξιά πολιτική, φανατικά pro-EU, αυστηρά ΝΑΤΟική και εννοείται μνημονιακή με ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση εργασιακών και είναι αριστερό γιατί; Επειδή το λέει; Επειδή το θέλουν οι ίδιοι ή οι εχθροί τους με σκοπό να πετάξουν λάσπη στην αριστερά ως σύνολο γιατί βολέυει; Ε να πω και εγώ τότε οτι είμαι αστροναύτης όταν η μόνη σχέση που έχω με τα αστέρια είναι μια φορά στις διακοπές που ξάπλωσα στην παραλία και τα έβλεπα επειδή δεν είχε φώτα. Ίδιο βάρος θα έχει το δικό μου claim με το δικό τους, δηλαδή μηδαμινό. Τώρα αν κάποιοι δηλώνουν μέσα σε όλα όπως λες...κομμουνιστές και ψηφίζουν μνημόνια και φτωχοποίηση του λαού, ε μάντεψε τι είναι πιο σημαντικό, τα λόγια ή οι πράξεις; Αυτά τα μαθαίναμε στο δημοτικό.
Προφανώς πάντως θέλουν να ταυτίζονται με την "αντιδεξιά", βασικά στο μάτι έχουν και είχαν πάντα τον ορφανό χώρο του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται (γελάει ο κόσμος) είναι...κεντροαριστερά γιατί εκεί έχει κομμάτι του εκλογικού πληθυσμού ορφανό που στη θεωρία θα μπορούσε να τους ψηφίσει. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι απλά στυγνή τακτική για να μαζέψουν ψηφαλάκια.
Επειδή χαζός όμως ΔΕΝ είσαι, τα ξέρεις όλα αυτά και για αυτό λέω οτι πετάτε όλοι τη μπάλα στην εξέδρα. Κάντε αντιπολίτευση στην αριστερά όσο θέλετε, αυτό το ευρωμνημονιακό μόρφωμα με τα τσικό των ΠΑΣΟΚων όμως δε θα μας το φορτώσετε όσο και αν θέλετε. Και κάθε φορά που το αναφέρετε μαζί με την αριστερά σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα εγώ θα τα γράφω.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπορεί να βγει και κάτι καλό για τη χώρα, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει κάποιος ότι η ΝΔ θα κυβερνά για πάντα.O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα τα κάνει αυτά;
Να το ξαναπώ.
O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα τα κάνει αυτά;
Με Αλέξι στο τιμόνι;
Μα, αυτός δεν είπε ότι παραμένει στο τιμόνι του κόμματος;Ξέρεις πολλά αριστερά ή/και κομουνιστικά κόμματα που, μετά από εκλογικές ήττες, οι επικεφαλής τους παραιτούνται για να αναλάβει άλλος το κόμμα;
Μεθαύριο Κυριακή, θέλω να δω αν τελικά χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ο Τσίπρας θα παραιτηθεί.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα παραιτηθεί. Θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ μικρούλης (ημιπιτσιρικάς) για να αφήσει την καρέκλα.
Οι Αριστεροί (και οι κομμουνιστές) δεν έχουν κουλτούρα να αφήνουν εύκολα τις καρέκλες και τα αξιώματα. Είναι σαν τους δημοσίους υπαλλήλους. Μονιμότητα μέχρι τα βαθειά, τα απύθμενα γεράματα και τα μισθά να πέφτουν.
Προσωπικά δεν θέλω να παραιτηθεί ο Τσίπρας. Όσο παραμένει αυτός και το τσίρκο του στις καρέκλες τους εγώ διασκεδάζω με τα καραγκιοζιλίκια της Ελληνικής αριστεράς.
Αγαπητέ storm το αν θα φύγει ο Αλ6 λίγους ενδιαφέρει. Το θέμα είναι τι κλίμα και τι εικόνα θα διαμορφωθεί στους κεντρο-αριστερούς ψηφοφόρους για το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Το φθινόπωρο έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση παραμένει πιο δυνατό απ' το ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρχει ακόμα μια ταπεινωτική ήττα των Ζαίων και άνοδος των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Κερδίζει πολλούς πόντους ο Ανδρουλάκης. Γυρνάει το κλίμα υπέρ του, ως πιο ελπιδοφόρος.
Κι ας κρατήσουν οι Ζαίοι τον Αλ6 να τον προσκυνάνε, σιγά-σιγά κανείς δεν θα τους δίνει σημασία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2