-
Lap,προσπάθησε να δεις με ηρεμία τα αποτελέσματα κι όχι με τον "ειρωνικό" θυμό που γράφεις (οι νέοι θέλουν το bnb,ο κόσμος θέλει τις εξώσεις και τα κόκκινα δάνεια κ.ά.)
Γιατί σ'αυτό αντιπαρατίθεται π.χ. και το ότι ο κόσμος δε θέλει και την εξωτ.πολιτική του "περάστε κόσμε" ανεξέλεγκτα που αβαντάρει τους απέναντι,τα διπλά νομίσματα και "δήμητρες" που μπορεί να επέφερναν νέα capitalcontrols κ.τ.λ.Εξάλλου μη θυμώνεις, το ΠΑΣΟΚ είναι ανεβασμένο και θα γίνει σε λίγα χρόνια κυβέρνηση..
-
Γιατρέ....οι νέοι γύρω μου δεν κληρονόμησαν από τον μπαμπά τους διαμέρισμα.
Υποφέρουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Όπως κάποιοι που πληρώνουν δόση δανείου με παιδιά να μεγαλώνουν. Άσε να ξέρω καλύτερα τι γράφω.
Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι μια μεγάλη μερίδα νέων δεν πείστηκε από την βοήθεια που τους υποσχόταν τα άλλα κόμματα. Αυτό λέω.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εξάλλου μη θυμώνεις το ΠΑΣΟΚ είναι ανεβασμένο και θα γίνει σε λίγα χρόνια κυβέρνηση..
Αν δεν γίνει σε καμια βδομάδα από τώρα ...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν δεν γίνει σε καμια βδομάδα από τώρα ...
Aπαπαπα....ελπίζω ΠΟΤΕ ξανά. Ειδικά με τον Ανδρουλάκη, ούτε καφετζής!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υποφέρουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Όπως κάποιοι που πληρώνουν δόση δανείου με παιδιά να μεγαλώνουν. Άσε να ξέρω καλύτερα τι γράφω.
Ας προσεχαν οταν ψηφιζανε.
Λες να κανω την υπογα ενοικιαζομενο και να κονομαω κανα 500ρι το μηνα με τα μισα μαυρα?
Θα την γεμισω και αφισες της ΝΔ μεσα, για να τους το θυμιζω.
μουχαχαχα. -
Δε διαφωνώ.
Αλλά αν δεν έχεις χώρα και ο Ερντογάν στην πέσει,δε θα βρεις χρόνο για το ενοίκιο ή το δάνειο. -
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λες να κανω την υπογα ενοικιαζομενο και να κονομαω κανα 500ρι το μηνα με τα μισα μαυρα?
μουχαχαχα.Δεν είναι έτσι!
Δεν μπορώ να δεχτώ το αφήγημα του ας πρόσεχαν. Δεν είναι και σωστό! Κάτι είδαν αυτοί που δεν το βλέπω εγώ στην συζήτηση. Αυτό εξετάζω.
Διότι εδώ στην παρέα είμαστε οι μισοί κληρονόμοι, σωγαμπροι, εργολάβοι, μεσαία τάξη,πλούσιοι,ανώτερη τάξη, ceo, δημόσιοι υπάλληλοι κτλ. Λίγη αξία έχει ο λόγος μας στο θέμα αυτό.
Το θέμα ειναι οι νέοι με επισφαλής θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε αυτή την θέση και ψάχνουν σπίτι να ζησιυν. Αυτό εξετάζω. Το σκεπτικό τους.
-
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μουχαχαχα.Δεν είναι έτσι!
Δεν μπορώ να δεχτώ το αφήγημα του ας πρόσεχαν. Δεν είναι και σωστό! Κάτι είδαν αυτοί που δεν το βλέπω εγώ στην συζήτηση. Αυτό εξετάζω.
Διότι εδώ στην παρέα είμαστε οι μισοί κληρονόμοι, σωγαμπροι, εργολάβοι, μεσαία τάξη,πλούσιοι,ανώτερη τάξη, ceo, δημόσιοι υπάλληλοι κτλ. Λίγη αξία έχει ο λόγος μας στο θέμα αυτό.
Το θέμα ειναι οι νέοι με επισφαλής θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε αυτή την θέση και ψάχνουν σπίτι να ζησιυν. Αυτό εξετάζω. Το σκεπτικό τους.
Απο την στιγμη που αυτοι, επελεξαν αυτο τον δρομο, οχι, δεν θα τους κανω την χαρη να τους βοηθησω.
Ψηφισαν με βαση το δικο τους συμφερον, οποτε θα πραξω κι εγω αντιστοιχα με το δικο μου (και μονο) συμφερον.
Νοικι λοιπον, 500 ευρω σε υπογειο. Και τα μισα μαυρα, ωστε να μην εχει λεφτα να τους δινει κανενα επιδομα το κρατος.
Ηρθε η ωρα for the full Koulis experience. -
Δεν είναι έτσι!
Διότι εδώ στην παρέα είμαστε οι μισοί κληρονόμοι, σωγαμπροι, εργολάβοι, μεσαία τάξη,πλούσιοι,ανώτερη τάξη. Λίγη αξία έχει ο λόγος μας στο θέμα αυτό.
Το θέμα ειναι οι νέοι που βρίσκονται σε αυτή την θέση. Αυτό εξετάζω. Το σκεπτικό τους.
Και στο εξηγώ.
Ο φόβος να γίνουν κι αυτοί πρόσφυγες (δεν λέω πως είναι ανύπαρκτος με τη ΝΔ,αλλά με βάση τα λόγια και τις πράξεις του καθενός,βγαίνει μάλλον μια αίσθηση μεγαλύτερης εθνικής ανασφάλειας και στους νέους από ότι τον Συριζα) και το ότι μπορεί για να πληρώνουν το όποιο νοίκι ή δάνειο σε άλλο νόμισμα, τους φοβίζει περισσότερο από το ίδιο το ενοίκιο ή το δάνειο. -
Αυτό που καταλήγω είναι με μια λέξη όραμα.
Το όραμα κέρδισε τον ρεαλισμό.
Η ΝΔ μπόρεσε να προσφέρει όραμα και προοπτική στην σκέψη των ψηφοφόρων. Οι Ζαιοι απλά μια ρύθμιση του ρεαλισμού?
Ο κόσμος μετα από 13 έτη πίεσης αναζητά ένα αφήγημα και έναν ηγέτη που φαίνεται σίγουρος για αυτό. Δεν εξετάζει τις διάφορες λεπτομερείς που ανέφερα, αλλά θέλει ένα όραμα.Εκεί καταλήγω στις πρώτες σκέψεις μου πίνοντας τον καφέ μου.
-
Η προοπτική του να έχουν δουλειά (την "επισφαλή" που λες εσύ) τους φαίνεται πιο ρεαλιστική για να αποπληρώσουν δάνεια και να κάνουν οικογένεια από θεωρητικές κρατικές "εγγυήσεις" δανείων που με το υφιστάμενο πλαισιο της ΕΕ είναι μάλλον ανέφικτες. Μην πω βέβαια και το θα γίνει όταν ενταχθεί 700Κ κόσμος σε κρατικές εγγυήσεις και τι ομορφιές θα γίνουν μετά για να εξασφαλίοζεται κάθε φορά η ψήφος τους. Να μια εξήγηση...
-
Ποιο άλλο νόμισμα βρε γιατρέ μου. Αν τα βάλεις κάτω η μοναδική κυβέρνηση της 20 ετιας με κάλλους δημοσιονομικούς δείκτες γενικής κυβέρνησης ήταν οι Ζαιοι.
Όπως είπα το όραμα και το αφήγημα για το μέλλον έπασχε.
-
Ποιο άλλο νόμισμα βρε γιατρέ μου. Αν τα βάλεις κάτω η μοναδική κυβέρνηση της 20 ετιας με κάλλους δημοσιονομικούς δείκτες γενικής κυβέρνησης ήταν οι Ζαιοι.
Lap, o Συριζα με τη μία μέρα να λέει έτσι και την άλλη αλλιώς,με το να υπάρχουν ακόμη μέσα κάποιοι που έστω και στα λόγια να φλερτάρουν με την ιδέα του άλλου ή του διπλού νομίσματος (Τσακαλώτος π.χ.) δημιουργεί ανασφάλεια στον κόσμο.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ κάποια θέματα π.χ. στην εξωτ. πολιτική και στο ευρώ, τα έχει ξεκαθαρίσει,γι αυτό και ανεβαίνει. -
Μην πω βέβαια και το θα γίνει όταν ενταχθεί 700Κ κόσμος σε κρατικές εγγυήσεις και τι ομορφιές θα γίνουν μετά για να εξασφαλίοζεται κάθε φορά η ψήφος τους. Να μια εξήγηση...
Ναι αλλά αυτοι είναι ήδη κόκκινοι στα δάνεια τους. Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. Δεν μιλούμε για όσους έχουν δάνειο αλλά το εξυπηρετούν. Που εκεί βρίσκω μια λογική να έχεις άλλη ανάγνωση για το μέλλον σου.
Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πάρει ειδοποιήσεις πως θα επέλθει έξωση και πλειστηριασμό αν συνεχίσουν και δεν διευθετήσουν με αμοιβαία συμφωνία τα δάνεια τους.
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό για εμένα.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Lap, o Συριζα με τη μία μέρα να λέει έτσι και την άλλη αλλιώς,με το να υπάρχουν ακόμη μέσα κάποιοι που έστω και στα λόγια να φλερτάρουν με την ιδέα του άλλου ή του διπλού νομίσματος (Τσακαλώτος π.χ.) δημιουργεί ανασφάλεια στον κόσμο.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ κάποια θέματα π.χ. στην εξωτ. πολιτική και στο ευρώ, τα έχει ξεκαθαρίσει,γι αυτό και ανεβαίνει.Δεν έχεις άδικο.
Σωστή παρατήρηση.
Οι Ζαιοι νομίζουν είναι σε συνάντησή συντρόφων τους και λένε ιστορίες μεταξύ τους. Όταν έχεις ένα κόμμα σημαίνει ότι έχεις μια γραμμή ξεκάθαρη. Δεν έχεις φιλολογικό σύλλογο.
Οι μισοί μιλούσαν με θυμό και οι άλλοι μισοί με μια χαλάρωτητα σαν να είναι έτοιμοι να κοιμηθούν.Από την άλλη, όπως λες στα θεματα εξωτερικής πολιτικής πάσχουν οι Ζαιοι. Αμφίσημες δηλώσεις, πολλαπλές δηλώσεις, ναι μεν αλλά κτλ...
Όταν μάλιστα ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται στα όρια της και οι κοινωνίες συντηρικοποιουνται απεναντι στη ασύδοτη μετανάστευση κτλ.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της μη ουσιαστικής συζήτηση και ξεκαθάρισης των απόψεων τους στα θεματα αυτά. Τα παλαιά στελέχη του κόμματος λειτουργούν ως βαρίδι για την εξέλιξη του διότι ως άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αντιλαμβάνονται τον κόσμο με τα δεδομένα άλλων εποχών και θέτουν την γραμμή του.
Το ΠΑΣΟΚ πέρασε αυτήν την εποχή. Έχει ξεκαθαρο λόγο, μια γραμμή, μια άποψη και μάλιστα προσαρμοσμένη στις σημερινές απαιτήσεις της εποχής. Για αυτό και πήρε τους ψηφοφόρους του κέντρου και τους έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άσχετο εγώ επειδή διαβάζω προγράμματα ως σωστός πολίτης, ξέρετε ποιος άλλος μίλουσε επίσημα στο πρόγραμμα του για διπλό τοπικό νόμισμα; Ο Βελόπουλος. Για δείτε το
-
Άσχετο εγώ επειδή διαβάζω προγράμματα ως σωστός πολίτης, ξέρετε ποιος άλλος μίλουσε επίσημα στο πρόγραμμα του για διπλό τοπικό νόμισμα; Ο Βελόπουλος. Για δείτε το
Τι να δούμε; Λες και δεν ξέρουμε; Ακροδεξιοί και ακροαριστεροί θελουν τον έλεγχο τοη νομίσματος για δικούς τους λόγους ο κάθε ένας. Ακόμη κα η ΧΑ το έλεγε αυτό.
Το νόμισμα βέβαια δεν είναι φετίχ, μπορεί να συμφέρει να έχεις δικό σου νόμισμα κάποια στιγμή αλλά όλα έχουν το σωστό timing. Σίγουρα με πληθωρισμό στο 5-10% το timing δεν είναι σωστό. -
Αφού σχεδόν δεν κοιμήθηκα το βράδυ από την σφαλιάρα της Ρεάλ, ας κάνω μια ανασκόπιση...
Το φοβόμουν ότι ένα από αυτά τα 3 κ@λοπαιδα (Rudi,Rodriquez ή Γιουλ) θα μας έκανε τη ζημιά...
-
Σίγουρα με πληθωρισμό στο 5-10% το timing δεν είναι σωστό.
ΧΑ! Να ήταν μονο ο πληθωρισμός πάει καλά. Δεκάδες άλλοι δείκτες πρέπει να είναι έτοιμοι. Δεν παίζεις με τη ζωήκαι τα όνειρα των ανθρώπων.
-
Σε κάθε περίπτωση εγώ θεωρώ ότι δεν είναι καλό να νοιώθει ο Κούλης ότι δεν υπάρχει αντίπαλος.
Η κάθε κυβέρνηση πρέπει να νοιώθει πίεση και ''φόβο'' ώστε να μην λειτουργεί με ασυδοσία.
Αν τώρα πάρει το ίδιο ποσοστό, θα έχει 180 βουλευτές μόνη της και θα κάνει ότι θέλει με την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Σίγουρα πρέπει να γίνουν πράγματα, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κτλπ, αλλά καλύτερα να υπάρχει ανάγκη συμφωνίας έστω με το ΠΑΣΟΚ ώστε να περάσουν κάποια θέματα στην αναθεώρηση, παρά να κάνουν ότι θέλουν. -
Αλήθεια τι άλλο θέλουν να αλλάξουν στο Σύνταγμα; Δεν το έχω παρακολουθήσει.
Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζω πως είναι υπέρ των ιδιωτικών ΜΗ κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Προσοχή στη λεπτομέρεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2