-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως σέβομαι πολύ το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων ως Μακεδόνες Είμαι πολύ δημοκράτης σε αυτό
Αρκεί να μην έρθουν μετά και σου πουν δώσε μας και την Μακεδονία του Αιγαίου.
-
-
Εγώ προτείνω φίλε μου argyn να γράψετε μια τριλογία πολιτικής φαντασίας αφού είναι φανερό το ταλέντο σας σε κάτι τέτοιο, και το δικό σου και των υπολοίπων υποστηρικτών της θεωρίας αυτής.
Τόμος 1: ΣΥΡΙΖΑ και Μπρέζνιεφ, ομοζυγωτικά δίδυμα της αριστεράς. Από τα Lada στις Bentley;
Τόμος 2: Τα tweet του Πολάκη, το ιντερνετικό γκούλαγκ και ο σταλινισμός της Ελλάδας, μύθος ή αλήθεια;Ψάχνω ακόμα την ιδέα για τον τρίτο τόμο.
-
εγώ είμαι αστροναύτης
Εσύ είσαι ένα παλικάρι, ένας ολόκληρος άντρας που προτίμησε να ζει στο παιδικό του δωμάτιο για να αγοράσει ένα roadster. Αυτό τα λέει όλα.
Στον αστροναύτη θα κολλήσουμε.
Πάντοτε η άποψη σου θα εκφράζεται με ποσοστά λιγότερα του 1% στην κοινωνία. Το θέμα είναι ότι κανεις πολύ φασαρία και πολύ πάρλα εκφράζοντας ένα τόσο μικρό ποσοστό.
Πάντοτε θα είσαι στην ομάδα του περιθωρίου. Έχεις πολλά θέματα να λύσεις. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην προσπάθεια σου να ξυπνήσεις από την πλάνη, αμορφωσια που ζεις.
-
Όσοι δεν θεωρείται αριστερά τον Τσίπρα,τον Ανδρουλάκη και τον Βαρούφ (που πλέον είναι και η ΛΑΕ μαζί), αλλά δεν ψηφίζετε και ΚΚΕ, παρ'ότι από τα γραφόμενα σας αριστερά=κομμουνισμός, αν έχετε το χρόνο εξηγήστε μας τι εννοείται αριστερά στην υπάρχουσα πολιτική ζωή.
-
Πάντως το τσουβάλιασμα που παρατηρείται τις τελευταίες σελίδες, έχει γίνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, από όταν ξεκίνησε να ανεβαίνει ο συριζα.
Εύκολα και πιασάρικα επιχειρήματα , διανθισμένα από φιλοσοφίες και γενικότητες περί αριστεράς , τα οποία εμείς του Κκε , τα αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Καταλήγουν , συνήθως σε αφορισμούς και καινούργιες "δίκες" για τα χρόνια του εμφυλίου. Ξεκινά η κουβέντα ενάντια στο Κκε και καταλήγει, συνήθως σε όλη την "αριστερά" ( καθώς εδώ θεωρούμε αριστερά το Πασοκ , δε θα είναι ο συριζα;;;;) , με απώτερο σκοπό τα εκλογικά παιχνίδια των ημερών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Έχουμε διαβάσει για την εξουσιολαγνεία της αριστεράς ( εδώ μάλλον πάει στον Τσίπρα το καρφί, που ως νέος Σταλιν κάνει εκκαθαρίσεις στο κόμμα του ) , για την προδοσία των εργατικών κινημάτων ( εδώ το τσουβάλιασμα θα μπορούσε να πιάνει από τη Βάρκιζα εώς το δημοψήφισμα..... ) , για το ήθος της αριστεράς ( εδώ δεν μπορώ να ακολουθήσω....) , για τα "κονσερβοκούτια " ( εδώ δε θέλω να ακολουθήσω) και πολλά άλλα.
Κύριε @argyn , περιμένω να ολοκληρωθεί η αντιΚκε επιχειρηματολογία σας με την ιστορία για την εκκαθάριση των παλαιομαρξιστών , καθώς συνήθως πάντα έτσι έκλεινε η αντικομμουνιστική παπαρο(τσενκο)λογία, η οποία ίσως επιζεί ακόμα και σήμερα στα φοιτητικά στέκια από τη σόλωνος μέχρι την πλατεία. Πάντως τα βήματα του "οδηγού" τα έχετε ακολουθήσει ένα προς ένα..... Τίποτα , προσωπικό , ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η γραφή μου....
Στην πράξη , για να επανέλθω και στο σήμερα, ο συσχετισμός Κκε με συριζα είναι μηδαμινός , αντίθετα ο συριζα υπερψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η Νδ ως κυβέρνηση και η Νδ σχεδόν το 60 % . όταν τα "κομμούνια¨, ήταν στην εξουσία.
Εντάξει , ίσως έχουν κάποια απήχηση στα αυτιά των ηλικιών άνω των 60 ετών , σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ο συσχετισμός , πάντως , σίγουρα δεν πιάνει.
Τα γράφω όλα αυτά , όχι γιατί δεν έχω τα επιχειρήματα για να υπερασπιστώ το κόμμα μου , αλλά γιατί απλούστατα δεν θα "παίξω" σε αυτό το παιχνίδι.
-
Καλά εντάξει, όλα τα βιβλία περί πολιτικής φιλοσοφίας αναφέρουν τι εστί στην σημερινή εποχή αριστερά στην Ευρώπη.
Να ρωτήσω όταν ενα κόμμα κάνει λανθασμένες επιλογές και μετά αναθεωρήσει και τις καταδικάσει, αναφέρει σε ποια φάση από τις δύο χάνει τον χαρακτηρισμό του ή τον διατηρεί;
Για να πάμε στα νομοσχέδια
Ποια είναι αυτά; Ήταν υπέρ του λαού; Μήπως ήταν αυξήσεις μισθών; Επιδόματα;
Λέτε για εποχές Ζαιων, μήπως ήμασταν σε μνημόνια; Μήπως την πολιτική μας την υπαγόρευε η τρόικα και μάλιστα ζητουσε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να απελευθερωθουν οικονομικοί πόροι;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εγώ είμαι αστροναύτης
Εσύ είσαι ένα παλικάρι, ένας ολόκληρος άντρας που προτίμησε να ζει στο παιδικό του δωμάτιο για να αγοράσει ένα roadster. Αυτό τα λέει όλα.
Στον αστροναύτη θα κολλήσουμε.
Πάντοτε η άποψη σου θα εκφράζεται με ποσοστά λιγότερα του 1% στην κοινωνία. Το θέμα είναι ότι κανεις πολύ φασαρία και πολύ πάρλα εκφράζοντας ένα τόσο μικρό ποσοστό.
Πάντοτε θα είσαι στην ομάδα του περιθωρίου. Έχεις πολλά θέματα να λύσεις. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην προσπάθεια σου να ξυπνήσεις από την πλάνη, αμορφωσια που ζεις.
Εεε Λάπη, λάρωσε λίγο με τους χαρακτηρισμούς
Νισάφι
-
Αντιθέτως, εάν διώχνουν κάποιον με μια συγκεκριμένη άποψη σημαίνει ότι διασφαλίζεται πως αυτήν την άποψη δεν θα ξανατολμισει να την ψελλίσει ποτέ κανείς.
Οπότε το λες και πιο σίγουρο ότι δεν θα το κάνουν.
Λάπη ούτε το 2015 ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η αύξηση των εισφορών.
Μετά είπανε όμως Τσίπρας, Τσακαλώτος και Πολάκης, ότι έκαναν μια επιλογή, επιβάρυναν την μεσαία τάξη γιατί δεν είναι εκλογική τους πελατεία.Άρα μπορεί και τώρα να είναι κρυφή αντζέντα ώστε να δώσουν αυτά που τάζουν στο πρόγραμμά τους.
Σε κάθε περίπτωση όταν το λέει ο πρώην Υπουργός εργασίας, δεν είναι το ίδιο με το να το λέει έναν απλός υποψήφιος ή πρώην βουλευτής.
Ο Άδωνις τον έκανε μεροκάματο, κακά τα ψέμματα. Οδήγησε την κουβέντα εκεί που ήθελε και στο 95 λεπτό του αγώνα φάγανε σφαλιάρα ολκής στον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε μόνο τις ανακοινώσεις των σωματείων των ελευθέρων επαγγελματιών...και για αυτό ενώ στην αρχή μιλήσανε για διαστρεύλωση της αλήθειας από πλευράς της Ν.Δ, μετά του πήραν το κεφάλι επειδή ήταν εκτός γραμμής.
Το αστείο ποιο είναι;
Προβλέπω ότι αν οι ψηφοφόροι τον εκλέξουν, επειδή παραμένει τυπικά στα ψηφοδέλτια, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει, δεν θα του ζητήσουν τελικά να παραδώσει την έδρα.
Ένα μπρος πίσω δλδ όπως με τον Πολάκη θα γίνει. -
Ε μα!
Συγνώμη που παρεκτρέπομαι αλλά πραγματικά είναι αυτο που με εκνευρίζει σε πολλούς νέους και μεσήλικες. Ευκαιρία δοθείσης η επιλογή του Ντιέγκο. Έχω φίλους σε αυτές τις φάσεις αλλά τουλάχιστον το παραδέχονται και το κλείνουν το στοματακι τους.
Μου μιλάς για την δυσκολία της νεολαίας για τον καπιταλισμό κτλ όταν επιλέγεις ακριβό αυτοκίνητο σε βάρος της ελευθερία σου και μετά φωναζεις για την δυσκολία των νέων να ζήσουν. Ε δεν πάει έτσι το έργο ρε παιδιά.... Δεν είναι λογική αυτό το πραγμα.
Ένα αυτοκίνητο 30Κ μαζί και ο μισθός σου σου δίνουν ελευθερία 10-15+ετών να ζήσεις και να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου.
Ας μείνεις με κουβαδάκι, θα είσαι ελεύθερος και όντως θα έχεις πάτημα να μιλας για τις δυσκολίες των νέων να ζουν μόνοι τους και όλα τα έξοδα να είναι δικά τους με βάση τον μισθό τους στην σημερινή Ελλάδα.Έχω φίλο, πολύ καλό, πλεον έφυγε από το σπίτι του σε μεγάλη ηλικία και είδε τα ζόρια. Τόσο καιρό έκανε αυτόν τον τρόπο ζωής και τώρα σε μεγάλη σχετικά ηλικία ζοριζεται. Τουλάχιστον είναι έντιμος και δεν μιλούσε για τους νέους και τις δυσκολίες κτλ
Έλεγε πως μην υπολογίζεται την άποψη μου, εγώ έχω κάνει επιλογή την καλοπέραση μου έναντι της ελευθερίας μου.
Τίμιος και σωστός.
-
Ρε παιδιά, ειλικρινά τώρα, δεν το βλέπετε πως κάτι λάθος πάει στο τρόπο που σκέφτεστε. Δεν φταίει ο λαός....
Αν αναφέρεσαι σε εμένα , ποτέ δεν έκρινα το λαό για τις επιλογές του , θα ήταν τουλάχιστον ανέντιμο .
Πάμε στο περιβόητο αριστερόμετρο. Ο Συριζα, ( και το Πασοκ κατά καιρούς ) , έχει δίκιο όταν λέει ότι είναι λάθος του Κκε που δεν υπερψηφίζει διατάξεις ανακουφιστικές για το λαό. Εδώ όμως το παραμύθι έχει και ένα δράκο, πολλές φορές αυτές είναι έτσι διατυπωμένες ή τα νομοσχέδια είναι έτσι διαρθρωμένα , που δε γίνεται εκ των πραγμάτων, αν το κάνεις θα έχεις ψηφίσει και κάτι λάθος. Αλλά πες ότι γίνεται, αυτό που ζητάνε..... Το αντίστροφο ερώτημα , γιατί ουδεμία τροπολογία του Κκε ( και δε μιλάω για να πάρουμε τα ανάκτορα ) , δεν έχει ψηφιστεί ποτέ , δεν διατυπώνεται και ούτε απαντάται από κανένα.
Στο συνδικαλισμό πλέον είναι χαώδης οι διαφορές, είναι πολύ κοινό το μέτωπο όλων των άλλων ενάντια στο Κκε, σε πολλά σωματεία.
Στα Δημοτικά. Εδώ ίσως είναι λάθος η περιχαράκωση. Από την άλλη όμως , στην Πάτρα π.χ. ήδη έχει δηλωθεί ότι αν πάει σε δεύτερη Κυριακή , θα συσπειρωθούν όλοι ενάντια στον Πελετίδη..... Λάθος μεγάλο , οι δημοτικές εκλογές , θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο συγκλίσεων.
Τέλος, τι είναι η αριστερά , τι είναι ο κάβουρας και τι είναι το ζουμί του..... .
Όχι lap, αριστερά δεν είναι σίγουρα η σοσιαλδημοκρατία. Μπορούμε να το συζητάμε ώρες..... αλλά δεν είναι. Ο συριζα , έχει επιλέξει το ρόλο του "παρατηρητή" στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών, σιγά σιγά , οι υπόλοιποι , της ομάδας των ευροαριστερών του δείχνουν την έξοδο ( δηλώσεις Μελανσόν) . Εμείς εδώ τον έχουμε για Τσε....Θα ξεχάσω εγώ βέβαια τον ιστορικό λόγο Παπαντωνίου "σύντροφοι ! για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε!!!!"
-
Πάντως η απορία μου δεν απευθυνόταν στον civil που είναι εξ'αρχής ξεκάθαρος στις απόψεις του ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε κάθε περίπτωση όταν το λέει ο πρώην Υπουργός εργασίας, δεν είναι το ίδιο με το να το λέει έναν απλός υποψήφιος ή πρώην βουλευτής.
Το ειπε ο πρωην υπουργος εργασιας που αφου τα εκανε σαν τα μουτρα του ηρθε η Αχτσιογλου να τα φτιαξει οσο γινοταν.
Το θεμα ομως ειναι αλλο. Οταν μιλας για το τι θα κανεις θες χρονο και αυτο σε κουβεντα με τον Αδωνι δεν γινεται
Τι θελω να πω. Ολοι οι μισθωτοι πληρωνουν το 20% του μισθου τους για ασφαλιστικες εισφορες
Γιατι να μην το κανουν κι οι ΕΕ;
Αν αυτο το βαλεις σε ενα πλαισιο που περιλαμβανει αφορολογητο για ολους ιδιο, δαπανες υγειας, αποδειξεις, κλπ που οι ΕΕ δεν εχουν σημερα, τοτε δεν ειναι καθολου αδικο.
Αλλα αυτη η κουβεντα δεν επρεπε να γινει απο τον Κατρουγκαλο. Δεν εχει τα φοντα να τα βαλει με τον Αδωνι ωστε να ακουστει η αποψη του.
-
λαπη βλεπω επιτιθεσαι επι προσωπικου
και μαλιστα σε καποιον που δεν λειτουργει με συμπεριφορες γυροπρακτορα 007 αλλα απεναντιας εκφραζει αποψη ενω ταυτοχρονα γνωστοποιει τα στοιχεια του
θα μπορουσες να πεις οτι και εγω εχω φεβ
αλλα αυτη τη κουβεντα θες? -
Να γιατί μας προσπερνάνε και οι Πολωνοί:
https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1472639/polonia-katargoyntai-ta-diodia-stoys-ethnikoys-aytokinitodromoys/ -
@panick-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ολοι οι μισθωτοι πληρωνουν το 20% του μισθου τους για ασφαλιστικες εισφορες
Δεν είναι ακριβώς 20% , περίπου στο 15% είναι απο τον μισθό τους και το υπόλοιπο 25-30% το πληρώνει ο εργοδότης.
Επίσης ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει αφορολόγητο όπως ο μισθωτός , φορολογείται απο το πρώτο ευρώ και πληρώνει και το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ.
'Αρα μιλάμε για 1500 ευρώ επιπλέον με το κλείδι στο χέρι που λέμε.
Αν αυτά καταργηθούν και πάει στο 15% επι των κερδών οι εισφορές , και με κάποιο πλαφόν φυσικά τόσο κάτω όσο και πάνω να το συζητήσουμε.
-
Καταρχήν με προσβάλεις με τη σειρά σου.
Ναι αυτήν θέλω.
Ποιες πρακτικές;;;; Μας δουλεύεις; Και εγώ γνωστοποιώντας στοιχεία μου στον βαθμό που θέλω σε μια δημόσια συζήτηση. Μάλιστα πολύ περισσότερα από τον Diego
Ο άνθρωπος αυτός με υβρίζει συστηματικά μαζί με ένα ακόμα συμφορουμιτη.
Απαξιώνει την άποψη μου και την κριτική μου. Σαν γνησιος δημοκράτης, not, εξαφανίζει την άποψη μου με blockΚαι όταν λοιπόν αναλύω τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αυτού που με υβρίζει ξαφνικά γίνομαι ο κακος.
Ωραία λοιπόν, επί τη ευκαιρία ... Άντε και γ@@@@ε όλοι. Σβήνω τον λογαριασμό μου. Και ζητώ την διαγραφή των ποστ μου.
Θα μιλήσω με την διαχείριση.
-
@panick-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ειπε ο πρωην υπουργος εργασιας που αφου τα εκανε σαν τα μουτρα του ηρθε η Αχτσιογλου να τα φτιαξει οσο γινοταν.
Το θεμα ομως ειναι αλλο. Οταν μιλας για το τι θα κανεις θες χρονο και αυτο σε κουβεντα με τον Αδωνι δεν γινεται
Τι θελω να πω. Ολοι οι μισθωτοι πληρωνουν το 20% του μισθου τους για ασφαλιστικες εισφορες
Γιατι να μην το κανουν κι οι ΕΕ;
Αν αυτο το βαλεις σε ενα πλαισιο που περιλαμβανει αφορολογητο για ολους ιδιο, δαπανες υγειας, αποδειξεις, κλπ που οι ΕΕ δεν εχουν σημερα, τοτε δεν ειναι καθολου αδικο.
Αλλα αυτη η κουβεντα δεν επρεπε να γινει απο τον Κατρουγκαλο. Δεν εχει τα φοντα να τα βαλει με τον Αδωνι ωστε να ακουστει η αποψη του.
Όταν κλείσει το μαγαζί του ο Ε.Ε όμως δεν θα πάρει επίδομα ανεργίας...Επίσης ενώ έδινες παραπάνω χρήματα δεν έπαιρνες την ανάλογη αύξηση στην σύνταξη. Αυτό ήταν φορολογικό δλδ και όχι ανταποδοτικό. Κάποια στιγμή πλήρωνα ένα ποσό για κατασκηνώσεις του ΙΚΑ. Εμένα τα παιδιά μου δεν μπορούν να πάνε σε κατασκηνώσεις του ΤΕΒΕ όμως.Και πολλά άλλα.
Είναι μεγάλη η συζήτηση.Και να σου πω κάτι; Εμένα στον Γκιώνη μου το έχω ξαναγράψει. Έτυχε να έχω Α.Ε, δεν πήρα μέρισμα 2-3 χρόνια και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω. Πήρα μέρισμα όταν έφυγε ο Κατρούγκαλος και έπεσε και στο 5% ο φόρος μερισμάτων.
Οι περισσότεροι μικροί σαν εμένα έχουν Ο.Ε, προσωπικές κτλπ, αυτοί την πάτησαν. Και φυσικά έχω παράδειγμα στον κύκλο μου, γιατρό που είχε κάνει πολλά χρόνια Γερμανία και είχε την νοοτροπία κόβω τα πάντα. Δήλωνε όλα τα χρόνια 200-300-400.000 ανά έτος. Ακόμα και τα χρόνια που γιατροί στο Κολωνάκι δήλωναν 20 χιλιάρικα τον χρόνο...
Με το που του έβαλαν τον Κατρούγκαλο πήρε ανάποδες και δεν δήλωνε τίποτα. Ποιος έχασε; -
Ναι αυτήν θέλω.
Ποιες πρακτικές;;;; Μας δουλεύεις; Και εγώ γνωστοποιώντας στοιχεία μου στον βαθμό που θέλω σε μια δημόσια συζήτηση. Μάλιστα πολύ περισσότερα από τον Diego
Απαξιώνει την άποψη μου και την κριτική μου. Σαν γνησιος δημοκράτης, not, εξαφανίζει την άποψη μου με blockΚαι όταν λοιπόν αναλύω τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αυτού που με υβρίζει ξαφνικά γίνομαι ο κακος.
Ωραία λοιπόν, επί τη ευκαιρία ... Άντε και γ@@@@ε όλοι. Σβήνω τον λογαριασμό μου. Και ζητώ την διαγραφή των ποστ μου.
Κάτσε βρε Lap , δεν υπάρχει λόγος τέτοιας αντίδρασης!!!!!
-
Ναι αυτήν θέλω.
οι αλλοι πανε αναποδα λοιπον
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2